__MAIN_TEXT__

Page 1

VPS MATCH MAGAzINE

MA/MÃ…N 8.4.

18:30

ELISA STADION

VPS

FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

”Oman kylän pojat ovat päässeet pelaamaan” Roope Kuisma

Juha Tamminen

Vaasan Palloseuran preseason sujui tuloksellisesti hyvin. Joukkueen rosteri on ollut melko kapea, mutta päävalmentajan mukaan siinä on ollut omat hyvätkin puolensa.

V

PS:n tosipelit alkoivat tänä vuonna jo tammikuussa Suomen Cupin lohkovaiheella. Jatkopaikka alkulohkosta varmistui jo kolmen ensimmäisen pelin jälkeen. Neljännesvälierässä VPS tiputti Gnistanin jatkoajan jälkeen ja puolivälierässä vaasalaiset voittivat FC Interin. Saavutuksia tämän vuoden Cupissa voi pitää lähes historiallisina, koska seura on päässyt Cupin välieriin aiemmin vain kahdesti. Suomen Cupin lisäksi VPS pelasi muutamia harjoitusotteluita. Talvella VPS pääsi pelaamaan noin yhden ottelun viikossa, joka oli päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan todella hyvä rytmi. — Olen talven ohjelmaamme todella tyytyväinen. Kaikki ovat päässeet pelaamaan talven aikana ja se on ollut todella tärkeää, koska meillä on paljon nuoria. Nyt tiedämme mihin nuoret pelaajamme pystyvät ja voimme luottaa heihin myös liigapeleissä. Oman kylän pojat ovat päässeet pelaamaan ja monet heistä ovat käyttäneet mahdollisuutensa hyvin. Se on ehkä isoin asia tämän vuoden pre-seasonissa, Vuorinen kommentoi. VPS on päässyt kehittämään omaa peliään kovissa otteluissa jo tammikuusta lähtien. Vuorisen mukaan kuitenkin vasta Veikkaus-

2

MATCH 02/2019

liiga on todellinen mittari joukkueelle. — Pre-seasonissa oli pelillisesti paljon hyvää ja pääsimme harjoittelemaan monia asioita. Maaliskuussa pelasimme Kakkosen joukkueita vastaan, joten puolustustamme ei testattu vielä ehkä tarpeeksi. Meidän pitää panostaa vielä paljon puolustuspelaamiseen. Hyökkäyspelaamiseen olen tyytyväinen, koska olemme vaarallisia hyökätessämme. Pelin luonne tulee kuitenkin muuttumaan Veikkausliigapeleissä. Väitän, että joukkueet tulevat tekemään asioita tarkemmin ja peli on tiiviimpää kuin Suomen Cupissa. VPS tiputti FC Interin hienolla voitolla Suomen Cupin puolivälierissä. Vaasalaiset nousivat toisella puoliajalla voittoon tappioasemasta. Turkulaiset lähtevät Vaasaan hakemaan revanssia. — Pitää toki muistaa, että nyt on kyseessä Veikkausliiga. En tiedä ajattelevatko he cup-otteluamme enää. He pääsevät kohtamaan meidät pian tappionsa jälkeen ja olen ihan varma, että he haluavat parantaa edellisestä kohtaamisestamme. Heidän kokoonpanossaan saattaa olla vaihtuvuutta, koska he pelaavat ennen Vaasaan tuloaan vielä HJK:ta vastaan, sanoo Vuorinen. VPS lähtee hakemaan pelillisesti ja tuloksellisesti positiivista starttia kauden avausottelusta. — Meidän pelillisen ilmeemme pitää olla haluamamme kaltainen heti ensimmäisessä ottelussa. Jos saat tuloksellisesti hyvän alun kauteen, siitä on paljon apua. Joka vuosi nähdään, että hyvä alku saattaa siivittää joukkueen jopa mitaliin saakka. Tiedämme, että hyvä alku kaudelle on tärkeä. Meillä on alussa paljon kotipelejä ja haluamme, että kaikki viihtyvät kentällä ja katsomossa, VPS-luotsi päättää.


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

“Oman kylän pojat ovat päässeet pelaamaan ja monet heistä ovat käyttäneet mahdollisuutensa hyvin.” Petri Vuorinen

MATCH 02/2019

3


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

“Se, että joukkue äänesti minut kapteeniksi, merkkaa minulle tosi paljon. ”

Sebastian Strandvall

Pelaajaesittelyssä

Sebastian Strandvall

”Se tuo jotain ekstraa” Roope Kuisma

Juha Tamminen

VPS-kapteeni Sebastian Strandvall oli viime kaudella Raidan paras maalintekijä. Kokenut keskikenttämies odottaa itseltään paljon myös tulevalla kaudella.

S

EBASTIAN STRANDVALLIN pre-season oli rikkonainen loukkaantumisista johtuen. Vapaapotkuspesialisti uskoo kuitenkin olevansa iskussa Veikkausliigan alkaessa. — Talvi oli tavallaan ihan ok, mutta siinä oli myös haasteita. Helmikuussa loukkasin nilkkani ja se on parantunut ihan hyvin, vaikka olen joutunut taistelemaan vähän kipujen kanssa. Vaikka olen päässyt harjoittelemaan, en ole pelannut isoja minuutteja talven aikana. Toisaalta en pelannut viime vuoden talvenakaan paljoa ja kausi meni silti hyvin. Pelikuntoni paranee koko ajan, joten meno on nousujohteista siinä mielessä, Strandvall kertoo Strandvall valittiin tuttuun tapaan joukkueen

4

MATCH 02/2019

kapteeniksi tällä kaudella. Joukkue äänesti muiksi kapteeniston jäseniksi Timi Lahden ja Steven Morrisseyn. Kapteeninnauhan kantaminen on ”Seballe” iso kunnia. — Kyllä se on iso juttu. Minulla ei ole mikään pakko olla kapteeni, mutta kyllä se tuo jotain ekstraa. Olen erittäin ylpeä saadessani olla tässä roolissa ja teen sitä mielelläni. Se, että joukkue äänesti minut kapteeniksi, merkkaa minulle tosi paljon. Se oli hieno hetki, kun äänestystulokset julkaistiin, sanoo kapteeni. Viime kaudella Strandvall teki Veikkausliigassa 10 maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. ”Seba” odottaa itseltään tehoja myös tällä kaudella, mutta ei halua asettaa varsinaisia maalitavoitteita. — Lähden vähän samalla tyylillä kauteen kuin viime vuonna. Haluan pysyä kunnossa ja se on tärkeintä. Tiedän olevani yksi liigan parhaista pelaajista, kun olen kunnossa. Kun olen terve, pystyn nauttimaan ja pelaamaan omalla tasollani. Olen luottavainen, että pystyn auttamaan joukkuettani myös tällä kaudella tosi hyvin. En aseta itselleni mitään konkreettisia tavoitteita, mutta tarkoitus on tehdä paljon maaleja myös tällä kaudella, Strandvall kommentoi.


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Yksitoista nopeaa

#8

SEBASTIAN STRANDVALL

PARASTA VAASASSA? Koti LEMPIRUOKA? Pizza LEMPIBÄNDI/ARTISTI? Oasis LEMPILEFFA? The Dark Knight MINKÄ KIRJAN LUIT VIIMEKSI? Petter Northugin elämänkerta VEPSUN PARAS PUKEUTUJA? Hampus Holmgren VEPSUN PARAS TANSSIJA? Momodou Sarr VEPSUN PARAS LAULAJA? Teemu Luoma IDOLISI LAPSENA? David Beckham ja Eric Cantona JOS ET OLISI JALKAPALLOILIJA, MITÄ TEKISIT? Muusikko tai yrittäjä MISSÄ NÄET ITSESI 10 VUODEN PÄÄSTÄ? Olen työssä, josta nautin ja perheeni sekä minä olemme terveitä.

MATCH 02/2019

5


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Yhdessä omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. VPS käynnisti osakeannin tiistaina 26.2.2019. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Tillsammans med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Osakeanti/Aktieemission: Osakkeen hinta En akties pris

Osakkeiden aiempi lukumäärä Tidigare mängden aktier

Uusia osakkeita jaossa Nya aktier som ges ut

100€ 6025 2125 kpl/st.

kpl/st.

Jaettava omistusosuus Ägandeandel som ges ut

0,012 - 26,07% ”Menestyvä Vaasanseutu, sen ihmiset ja yritykset tarvitsevat tuekseen huipputason elämyksiä. Ryhtymällä osakkeenomistajaksi olet mukana turvaamassa huippujalkapallon jatkumista Vaasassa.”

"Den framgångsrika Vasaregionen, dess människor och företag behöver stöd av upplevelser på högsta nivå. Som aktieägare tryggar du en fortsatt fotboll på toppnivå i Vasa."

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

#8 SEBASTIAN STRANDVALL

Lue lisää: www.vepsu.fi/anti/osakeanti Läs mera: www.vepsu.fi/anti/aktieemission 6

MATCH 02/2019


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

OLEMME AVANNEET TERÄSMYYNTIPISTEEN SEKÄ VÄRIMETALLIEN OSTOPISTEEN

Myllärinkatu 19 Vaasa (ent. Puukeskus)

p. 010 338 5165 info@metallia.fi

Varastokatu 9P Varastokatu 9P

Paras paikka maailmassa.

KOTI. LÖYDÄT SEN MEILTÄ.

Omistusasunnot, vuokrakodit ja Omaksi-kodit lakea.fi

MATCH 02/2019

7


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Timo Furuholm

Uusi vahvempi Inter Roope Kuisma

Juha Tamminen

Uudistunut turkulaisjoukkue pyrkii entistä pitkäjänteisempään toimintaan, mutta tavoittelee samalla myös menestystä.

E

SPANJALAINEN Jose Riveiro otti turkulaisen FC Interin komentoonsa viime kauden päätteeksi. Pitkäaikaisen Inter-valmentajan, Job Dragstman, lähdön jälkeen Turussa on koettu epävakaita aikoja. Valmentajat ja pelaajat ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin, mutta Riveiron uskotaan tuovan pitkäjänteisyyttä seuran toimintaan. Päävalmentaja on tyytyväinen joukkueen pre-seasoniin. — Olen tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseemme. Aloitimme uuden prosessin tammikuussa. Olen iloinen, että joukkue omaksuu uusia asioita, vaikka olemme tehneet töitä yhdessä vasta lyhyen aikaa. Teemme töitä ollaksemme se joukkue, joka haluamme olla tulevaisuudessa, Riveiro kertoo. Suomalaisittain isolla budjetilla toimivan FC Interin joukkueessa on ollut paljon vaihtuvuutta viime kauden jälkeen. Joukkueesta lähtivät muun muassa Teemu Penninkangas, Tero Mäntylä, Tatu Varmanen sekä Lucas Garcia. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet esimerkiksi Filip Valencic, Miro Tenho, Eero Tamminen sekä Aleksi Paananen. Monien mielestä FC Interin joukkue on tällä kaudella laadukkaampi kuin aiempina vuosina. Muutokset valmennuksessa ja pelaajistossa näkyivät jo Suomen Cupissa. FC Inter sijoittui alkulohkossaan toiseksi jättäen taakseen muun muassa HJK:n. Turussa eläteltiin toiveita jopa Cup-voiton uusimisesta, mutta VPS osoittautui liian kovaksi

8

MATCH 02/2019

vastustajaksi puolivälierässä. VPS voitti tiukan ottelun kahdella toisen puoliajan maalillaan. — Opimme VPS-ottelusta, että meidän pitää panostaa yksityiskohtiin. Keskittymisemme ei saa herpaantua. Emme olisi ikinä saaneet menettää johtoasemaamme, sanoo Riveiro. Lyhytsyöttöpeli on olennainen osa Riveiron pelikirjaa, mutta fyysisesti vahva Inter kykenee myös suoraviivaiseen jalkapalloon. Sekä Timo Furuholm että Valencic ovat vahvoja pelaajia, joiden voittaminen kaksinkamppailutilanteissa on haastavaa. Slovenialainen Valencic iski Suomen Cupissa viisi maalia, joista yksi upposi Vepsun verkkoon. Vahvuuksien lisäksi FC Interin joukkueesta löytyy myös heikkouksia. Turkulaisten joukkuepuolustamisessa on merkkejä viime vuosien Interistä, vaikka uusi päävalmentaja onkin onnistunut tekemään joitain muutoksia. Varsinkin VPS:n nopeille laitapelaajille saattaa syntyä tilaa Interin rohkeasti nousevien laitapakkien taakse. Riveiro pitää Vepsua kovana joukkueena. — VPS on erittäin vaikea vastustaja. He ovat todella sitoutuneita omaan pelitapaansa. VPS panostaa isojen nimien sijasta yhtenäisyyteen ja he pelaavat rohkeasti Vuorisen alaisuudessa, espanjalainen kommentoi.


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

“VPS on erittäin vaikea vastustaja. He ovat todella sitoutuneita omaan pelitapaansa.” Jose Riveiro

MATCH 02/2019

9


Ma/mån 8.4.2019

10

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

MATCH 02/2019

11


Ma/mån 8.4.2019

12

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

“Byns egna pojkar har fått spela och många av dem har använt sina chanser väl” Petri Vuorinen

”Byns egna grabbar har fått spela” Roope Kuisma

Juha Tamminen

Vaasan Palloseuras pre-season gick resultatmässigt bra. Lagets trupp har varit rätt smal, men enligt huvudtränaren har det också funnits positiva sidor i och med det.

V

PS tävlingsmatcher började i år redan i januari då gruppspelet i Finlands Cup sparkades igång. Redan efter tre spelade omgångar hade VPS säkrat en plats vidare ur gruppspelet. I åttondelsfinalen fällde VPS ut Gnistan efter förlängning och i kvartsfinalen besegrade man FC Inter. De framgångar man nått i Finlands Cup i år kan anses vara nästan historiska, eftersom föreningen har tagit sig till semi-final i Cupen endast två gånger tidigare. Utöver Finlands Cup spelade VPS några träningsmatcher. På vintern fick VPS spela ungefär en match i veckan, som var enligt huvudtränaren Petri Vuorinen en mycket bra rytm. — Jag är mycket nöjd med vårt program under vintern. Alla ha fått spela under vintern och det har varit mycket viktigt, eftersom vi har många unga killar. Nu vet vi vad våra unga spelare är kapabla till och vi kan lita på dem även i ligamatcherna. Byns egna pojkar har fått spela och många av dem har använt sina chanser väl. Det är kanske den största saken under denna års pre-season, kommenterade Vuorinen. VPS har fått möjligheten att utveckla sitt spel i hårda matcher

enda sedan januari. Enligt Vuorinen är dock Veikkausliiga först den egentliga mätaren för laget. — Spelmässigt fanns det mycket bra under pre-season och vi fick träna på många saker. I mars spelade vi mot lag från Tvåan, så vårt försvar har kanske inte testats tillräckligt. Vi måst satsa ännu mera på vårt försvarsspel. Jag är nöjd med anfallsspelet, eftersom vi är farliga när vi anfaller. Spelets karaktär kommer dock att ändra i Veikkausliigamatcherna. Jag påstår att lagen kommer att göra saker noggrannare och att spelet kommer att vara tajtare än i Finlands Cup. I kvartsfinalen i Finlands Cup fällde VPS ut FC Inter med en fin vinst. Efter att ha legat under steg vasaborna till seger i den andra halvleken. Åboborna kommer till Vasa för att söka revansch. — Man måste dock komma ihåg att det nu handlar om Veikkausliiga. Jag vet inte om de tänker på cup-matchen längre. De får möta oss snabbt efter sin förlust och jag är helt säker att de vill förbättra från vårt senaste möte. Det kan ske ändringar i deras trupp då de spelar ännu mot HJK innan de kommer till Vasa, säger Vuorinen. VPS går in för att hämta en spelmässigt och resultatmässigt positiv start från ligasäsongens första match. — Direkt från första matchen måste vi se spelmässigt ut som vi vill att det ska se ut. Ifall du får resultatmässigt en bra start på säsongen så hjälper det mycket. Varje år ser man att en bra start kan föra laget framåt till och med till medaljer. Vi vet att det är viktigt med en bra start på säsongen. I början har vi många hemmamatcher och vi vill att alla trivs på plan och i publiken, avslutar VPS-coachen.

MATCH 02/2019

13


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Aitioissa pääsette nauttimaan porukalla hienosta ottelutapahtumasta, mahtavasta NÄKYVYYDESTÄ ja JUOMA- SEKÄ RUOKATARJOILUSTA!

I logen får ni i grupp njuta av det fina matchevenemanget, den STORSLAGNA UTSIKTEN samt DRYCKES- OCH MATSERVERING!

Varaa aitio kaveriporukalla tai esimerkiksi kokouskäyttöön. Palaverin jälkeen on mukava rentoutua samoissa tiloissa huippujalkapallon, sekä tarjoilujen äärellä. Boka en loge med kompisgänget eller t.ex. för möte. Efter palavern är det trevligt att slappna av i samma utrymmen, med fotboll av toppenklass samt servering.

KYSY LISÄÄ! / FRÅGA MERA! Petri Fahler, 050 994 2875, petri.fahler@vepsu.fi Olli Nieminen, 050 410 1520, olli.nieminen@vepsu.fi

14

MATCH 02/2019


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Ny starkare Inter Roope Kuisma

Juha Tamminen

Det förnyade laget från Åbo vill agera mer långsiktigt, men söker också resultat.

J

OSE RIVEIRO började som Inters huvudtränare efter förra säsongen. Det har varit turbulenta tider i Åbo efter Job Dragtsma lämnade föreningen. Tränare och spelare har ändrats ofta, men många hoppas att Riveiro kommer att lugna klubbens atmosfär. Huvudtränaren är nöjd med lagets pre-season. — Jag är nöjd med den nuvarande situationen. Vi startade den nya processen i januari. Vi har bara kunnat samarbeta en kort tid, men jag är glad att laget är färdigt att prova nya saker. Vi arbetar för att bli laget, som vi vill vara i framtiden, säger Riveiro. Inter har en stor budget och laget har förnyats kraftigt till den här säsongen. Till exempel Teemu Penninkangas, Tero Mäntylä, Tatu Varmanen och Lucas Garcia lämnade laget. Nya spelare i laget är bland andra Filip Valencic, Miro Tenho, Eero Tamminen och Aleksi Paananen. Många tror att Inter kommer att ha högre kvalitet denna säsong än tidigare år. Förändringar i coaching och laget kunde redan ses i Finska Cupen. FC Inter placerade sig som tvåan i sin grupp och vann bland annat HJK. Man hoppades att förnya Cupsegern i Åbo, men VPS var för tuff i kvartsfinalen. VPS gjorde två mål i andra halvlek och vann den tuffa matchen. — Vi lärde oss från VPS-matchen att vi måste fokusera på detaljerna. Vi får inte tappa koncentrationen. Vi borde aldrig ha förlorat vår ledning, säger Riveiro. Kortpassningsspelet är en integrerad del av Riveiros playbook, men det fysiskt starka Inter kan också spela enkel fotboll. Timo Furuholm och Valencic är starka spelare och det är svårt att vinna dem i dueller. Valencic gjorde fem mål i Finska Cupen, ett av dem mot VPS. Förutom starka sidor finns det också svagheter i Inters spel. Lagets försvar har samma problem som tidigare, även om Riveiro har lyckats göra några förändringar. Det kan finnas utrymme bakom Inters stigande ytterbackarna. Riveiro ser VPS som ett tuff lag. — VPS är en mycket svår motståndare. De är mycket bundna av sitt eget sätt att spela. VPS investerar i enhet i stället för stora namn, och de spelar djärvt under Vuorinen, kommenterade spanjoren.

Niko Markkula

MATCH 02/2019

15


Ma/mån 8.4.2019

1

Kompalla, Martin

16

Laatikainen, Aatu

2

Lahti, Timi

17

Kostas

3

Auvinen, Eero-Matti

18

Kujanpää, Aatu

4

Engström, Jesper

19

Haukioja, Martti

6

Voutilainen, Jerry

20

Holmgren, Hampus

7

Alanko, Samu

21

Gatambiye, Fabrice

8

Strandvall, Sebastian

22

Irumwa, Augustin

Lähde, Juho

23

Sillah, Samba

9

Kaarre, Mika

10

Morrissey, Steven

24

Ebwelle, Alain

25

Sarr, Momodou

11 12

Eriksson, Karl-Filip

26

Mäkilä, Leevi

Häkkinen, Jonas

28

Suokko, Jesper

14

Ojamaa, Hindrek

29

Lehtimäki, Akseli

15

PÄÄVALMENTAJA Vuorinen Petri Fradão Carlos, Picchioni Rodrigo,

VALMENTAJA Sund Christian JOUKKUEENJOHTAJA Jokinen Jouko

MAALIVAHTIVALMENTAJA Sillanpää Henri HUOLTAJA Luoma Teemu, Puolakka Antero

16

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER

2

Balbi, Luciano Damian

3

Hämäläinen, Juuso

4

Tenho, Miro

5

Klinkenberg, Daan

6

Kamy, Yves Daniel

8

Muniz, Alvaro

10

Valencic, Filip

11

Ademi, Albion

12

Moisander, Henrik

13

Marttinen, Aati

14

Mastokangas, Elias

15

Furuholm, Timo

16

Markkula, Niko

17

Ojala, Mika

18

Viholainen, Lassi

19

Paananen, Aleksi

20

Boakai, Hanson

21

Mäenpää, Niilo

22

Hoskonen, Arttu

23

Lahti, Matias

24

Järvistö, Joona

25

Kuningas, Mikko

26

Tamminen, Eero

28

Louhela, Mikke

PÄÄVALMENTAJA Riveiro Cabaleiro Jose Luis Ates Erol, Bellver Esteve Miguel,

VALMENTAJA Sergio Almenara JOUKKUEENJOHTAJA Meriläinen Jani HUOLTAJA Moore David


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

MA/MÅN 8.4.2019 klo/kl: 16:00 steven MORrISEY 4 MAALIA CUPISSA

Elisa Stadion

Filip Valencic 5 MAALIA CUPISSA

Al-Emara Mohammad Aravirta Jan-Peter • Siltala Jarkko

4. erotuomari Pohjoismäki Toni 4. domare Tarkkailija observatör

Hietala Jouni

Delegaatti delegat

Hirviniemi Juha

TEHDYt MAALIT SUOMEN CUPISSA

10

10

päästetyt MAALIT SUOMEN CUPISSA

8

8

sijoitus veikkausliigassa 2018

6

7 Viimeiset 5 keskinäistä

INTER - VPS

INTER - VPS

VPS - INTER

1-3

2-0

vei 16.6.2018

vei 7.4.2018

INTER - VPS

1-2 LA/LÖ 20.4.

16:00 ELISA STADION

CUP 30.3.2019

1-1

INTER - VPS

vei 13.9.2018

2-2 CUP 12.10.2017

WASASPORT

VEPSUN LIIGAJOUKKUETTA KULJETTAA VEPSUS LIGALAG ÅKER MED OSS

MATCH 02/2019

17


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

VEIKKAUSLIIGA 2019 HUHTIKUU/APRIL ma/mån 8.4.

18.30

VPS - FC INTER su/sö 14.4.

16.00

ILVES - VPS la/lö 20.4.

16.00

VPS - KPV pe/fre 26.4.

ma/mån 17.6.

18.30

FC LAHTI - VPS

VPS - KUPS ti 25.6.

18.30

FC INTER - VPS la/lör 29.6.

la/lö 3.8.

TOUKOKUU/MAJ 18.30

VPS - HJK la/lör 11.5.

su/sö 11.8.

ma/mån 20.5.

17.00

ma/mån 19.8.

HEINÄKUU/JULI

la/lö 24.8.

la/lö 6.7.

KPV - VPS

KUPS - VPS

17.00

la/lö 31.8.

15.00

la/lö 27.7.

17.00

17.00

HJK - VPS

18.30

18.30

18.30

HIFK - VPS

LIPUT/BILJETTER: VEPSU.fi/KAUPPA MATCH 02/2019

17.00

VPS - HIFK

SJK - VPS la/lö 20.7.

17.00

17.00

IFK MARIEHAMN - VPS

18

18.30

VPS - IFK MARIEHAMN

VPS - ROPS

pe/fre 31.5.

17.00

ROPS - VPS

VPS - FC LAHTI

FC HONKA - VPS

su/sö 26.5.

17.00

VPS - FC HONKA

VPS - ILVES

la/lö 13.7.

ti 7.5.

18.30

ELOKUU/AUGUSTI

18.30

VPS - SJK ti 30.4.

KESÄKUU/JUNI


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

WASA SPORTS CLUB

PELAA MALTILLA

SPORTS GYM

Suomen monipuolisin kuntokeskus

LIITY NY

LADIES CLUB & SPA

Naisten kuntosali keskellä kaupunkia

T

2kk

PELIT JATKUVAT PELAAMOSSA

älle!

kaupan pä

a Bowling ös Cinem päälle my 0€ (norm 39€) Kaupan henk) = 1 rata (4 7€

SI JOPA 21

SÄÄSTÖ

HOHTOKEILAUS

Lähimmän pelisalisi löydät osoitteesta veikkaus.fi/pelaamo

Sports Gym Wolffintie 36 65200 Vaasa

Ladies Club & Spa (06) 318 9700 www.wsc.fi

Kauppapuistikko 14 B 65100 Vaasa

010 396 3200 www.wsc.fi

Wasa sports clubin jäsenille keilaus ja biljardi jopa -50%. Jäsenkortilla myös muita etuja. Opiskelijakortilla keilaus su-to 22€/rata/tunti ja biljardi 6€/tunti.

Kauppapuistikko 18 / Puh: 0207 19 19 19 / cinemabowling.com

MATCH 02/2019

19


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

“Det att laget röstade mig till kapten betyder jätte mycket för mig. ” Sebastian Strandvall

20

Sebastian Strandvall

Spelarpresentation av

”Det bidrar med något extra”

MATCH 02/2019

Roope Kuisma

Juha Tamminen

VPS-kaptenen Sebastian Strandvall var Rändernas bästa målskytt förra säsongen. Den erfarna mittfältaren förväntar sig mycket av sig själv även denna säsong.

S

Strandvall valdes som vanligt till lagets kapten denna säsong. Laget röstade Timi Lahti och Steven Morrissey till de andra medlemmarna i kaptenskaran. Att få bära kaptensbindeln är en stor ära för ”Seba”. — Nog är det en stor sak. Det är inget måste för mig att vara kapten, men det bidrar nog med något extra. Jag är mycket stolt att få vara kapten och jag gör det gärna. Det att laget röstade mig till kapten betyder jätte mycket för mig. Det var en fin stund då när röstningsresultaten publicerades, säger kaptenen.

EBASTIAN STRANDVALLS pre-season Förra säsongen gjorde Strandvall 10 mål i Veikvar skadefylld. Frisparksspecialisten tror dock att han är i slagkraftig form när Veik- kausliiga och gav fem målgivande passningar. ”Seba” förväntar sig att vara effektiv även denna kausliigasäsongen sparkas igång. säsong, men vill inte sätta någon egentlig målsätt— Vintern var på sätt och vis helt ok, men den ning gällande målantalet. hade nog sina utmaningar också. I februari skadade — Jag går in i säsongen lite på ett liknande sätt jag min vrist och den har läkt helt bra, även om jag har varit tvungen att kämpa en del med smärtor. som förra året. Jag vill hållas i skick och det är viktigast. När jag är i skick så vet jag att jag är en Även om jag har kunna träna har jag inte spelar av de bästa spelarna i ligan. Genom att vara frisk stora minuter under vintern. Å andra sidan spelade kan jag njuta och spela fotboll på min nivå. När jag inte så mycket under förra vintern heller och det kommer till att hjälpa mitt lag så är litar jag säsongen gick ändå bra. Min spelform förbättras hela tiden så på det viset är trenden uppåtgående, på att jag kan göra det mycket bra även i år. Jag lägger inga konkreta mål för mig själv, men det är berättar Strandvall. meningen att det ska bli många mål även denna säsong, berättar Strandvall.


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

Elva snabba

#8

SEBASTIAN STRANDVALL

DET BÄSTA MED VASA? Hemmet FAVORITMAT? Pizza FAVORITBAND/ARTIST? Oasis FAVORITFILM? The Dark Knight VILKEN BOK LÄSTE DU SENAST? Petter Northugs biografi VEM KLÄR SIG BÄST I VEPSU? Hampus Holmgren VEM DANSAR BÄST I VEPSU? Momodou Sarr VEM SJUNGER BÄST I VEPSU? Teemu Luoma DIN IDOL NÄR DU VAR BARN? David Beckham och Eric Cantona OM DU INTE SKULLE VARA EN FOTBOLLSSPELARE, VAD SKULLE DU GÖRA? Musiker eller företagare VAR SER DU DIG SJÄLV OM 10 ÅR? Jag jobbar med något som jag njuter av och min familj och jag är friska.

MATCH 02/2019

21


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

UpCodeTM -the smart tag technology! UPC Center Gerbyntie 18, 65230 Vaasa, Finland Tel. +358 6 321 8000 info@upcode.fi

WWW.

.FI

LIIKUNTA- JA KUNTOUTUSKLINIKKA AVATTU NY MOTIONS- OCH REHABILITERINGSKLINIK TERVETULOA VÄLKOMMEN

Vaasa, Raastuvankatu 13 | mehilainen.fi

22

MATCH 02/2019


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

044 016 5922 www.ultracut.fi

www.littlepub.fi

KÄYTTÖAUTO OY Kjell Finne, automyyjä - bilförsäljare kjell.finne@kayttoauto.fi, puh. 050 561 7846 Rantamaantie 37, 65350 Vaasa  renault-trucks.fi 1804572-RTIlmoGrepe158x108.indd 1

5.4.2018 13.39.31

MATCH 02/2019

23


Ma/mån 8.4.2019

24

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

MED MOSHO-HUDVÅRDSPRODUKTER FIXAR NI LÄTT LAGKASSAN!

Moshon tuotteita myymällä keräätte helposti rahaa joukkueelle!

30% ST

TE I

NSIONNE NA DÄ

E R F Ö R TJ

ÄN

MATCH 02/2019

25


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

RYHDY OMISTAJAKSI Roope Kuisma

Harri Bragge

13.7.2017. Pelikellossa on 11 minuuttia, kun Jerry Voutilainen iskee pallon Brøndbyn verkkoon upean kuvion päätteeksi. Loppuunmyyty Elisa Stadion räjähtää lämpimässä kesäillassa. Tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut järkyttävän määrän työtä. Töitä ovat tehneet pelaajat, valmennus, toimisto, juniorit, vanhemmat, talkoolaiset, fanit ja koko vaasalainen jalkapalloperhe. Tämä hetki on vaatinut uhrauksia, omistautumista ja aitoa rakkautta jalkapalloa kohtaan. Tämänkaltaiset hetket tavallisesti vaativat resursseja, joihin vain suurseuroilla on mahdollisuuksia.

MENESTYMINEN Veikkausliigassa vaatii jatkuvaa kehitystä joukkueeseen, valmennukseen ja liiketoimintaan. Nykyään yleisömääristä kilpaillaan kotisohvan ja loputtoman viihdetarjonnan kanssa. Urheilu ja siihen liittyvä liiketoiminta ovat murrospisteessä. Erot varakkaimpien seurojen ja muiden välillä kasvavat jatkuvasti. Näistä syistä johtuen Vaasan Palloseura on päättänyt uudistaa toimintaansa ja strategiaansa. Omistajien ja kannattajien tuella VPS pystyy vastamaan uusiin haasteisiin ja kehittymään pysyvästi menestyväksi liigaseuraksi.

POLKU kohti tuonkaltaisia hetkiä alkaa juniorikentiltä. Lapsen ensimmäinen maali, kehut valmentajalta tai ystävystyminen joukkuekavereiden kanssa ovat asioita, joiden takia junioripuolella tehdään töitä. VPS ei ainoastaan opeta lapsia pelaamaan jalkapalloa. Seura haluaa kasvattaa nuoria, joilla on kaikki eväät menestymiseen millä tahansa elämän osa-alueella. VPS:n järjestämä iltapäivätoiminta helpottaa lapsiperheiden arkea ja kannustaa lapsia aktiiviseen sekä terveelliseen elämään. Seuralla on tärkeä rooli myös kotouttamisessa. Moni vaasalainen maahanmuuttajaperhe on päässyt suomalaiseen yhteiskuntaan paremmin sisään jalkapallon avulla.

OSA annissa kerätyistä resursseista suunnataan akatemiatoiminnan kehittämiseen jo tämän kauden aikana. Ainoa tie pitkäjänteiseen menestykseen on panostaminen seuran omaan pelaajakehitykseen. VPS haluaa nähdä edustusjoukkueessaan yhä enemmän omia kasvattejaan. Seura tulee myös kehittämään uusia liiketoimintamalleja ja tapoja olla läsnä ihmisten arjessa. Omistajien tuella VPS pystyy esimerkiksi hankkimaan LED-tauluja, jotka lisäävät seuran näkyvyyttä ja tarjoavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

KAIKKI alkoi 95 vuotta sitten Fischerin kahvilassa. Silloin joukko vaasalaisia palloilumiehiä päätti perustaa Vaasan Palloseuran. Kohta satavuotiaan VPS:n matkan varrelle on mahtunut ala- ja ylämäkiä. Seura on pudonnut pääsarjasta yhdeksän kertaa ja taistellut välillä jopa olemassaolostaan. Seurassa on harrastanut ja kasvanut kymmeniätuhansia nuoria. Matkan varrella on ollut myös suuria ilon hetkiä, kuten europelejä, mitaleja sekä kaksi Suomen mestaruutta. VPS on tarjonnut unohtumattomia elämyksiä vaasalaisille jalkapalloihmisille 95 vuoden ajan.

YHDESSÄ omistajien kanssa VPS pystyy kehittämään toimintaansa ja eheyttämään talouttaan. Ryhdy osakkeenomistajaksi ja tehdään yhdessä Vepsusta pysyvästi menestyvä Veikkausliigaseura!

Ryhdy osakkeenomistajaksi Vepsun verkkokaupassa tai ota yhteyttä toimistoon Sähköposti: toimisto@vepsu.fi Puh. (06) 318 2970

Osakeanti

Omistajuuden lisäksi saat

»» OSAKKEEN HINTA 100 €

»» 1-2 osaketta: VPS-lippis tai kaulahuivi

»» Osakkeiden aiempi lukumäärä 6025 kpl

»» 3-10 osaketta: 2 kpl lippuja 95-vuotisjuhliin ja lippis/kaulahuivi

»» Uusia osakkeita jaossa 2125 kpl »» Jaettava omistusosuus 0,012 - 26,07%

»» 11-20 osaketta: 2 kpl VIP-lippuja tulevan kauden otteluun ja 5kpl lippuja 95-vuotisjuhliin »» 21-30 osaketta: 4 kpl VIP-lippuja tulevan kauden otteluun ja 10 kpl lippuja 95-vuotisjuhliin »» 31-50 osaketta: 6 kpl VIP- lippuja tulevan kauden otteluun ja 10 kpl lippuja 95-vuotisjuhliin »» 51 osaketta tai enemmän: Aitio käyttöön tulevan kauden ottelussa ja 10 kpl lippuja 95-vuotisjuhliin

26

MATCH 02/2019


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

BLI DELÄGARE Roope Kuisma

Harri Bragge

13.7.2017. 11 minuter har spelats då Jerry Voutilainen smäller in bollen i Brøndbys nätmaskor efter strålande uppspel. Slutsålda Elisa Stadion exploderar i den varma sommarkvällen. Att man tagit sig till denna punkt har krävt en otrolig mängd arbete. Arbete har gjorts av spelarna, tränarna, kontoret, juniorerna, föräldrarna, talkoarbetarna, supportrarna och hela Vasas fotbollsfamilj. Denna stund har krävt uppoffringar, ägnande och äkta kärlek gentemot fotbollen. Stunder som dessa kräver vanligtvis resurser som enbart storklubbar har möjligheter till. VÄGEN till sådana stunder börjar med juniorerna. Barnets första mål, att få beröm av tränaren eller det att man blir vän med lagkamraterna är saker som man jobbar för på juniorsidan. VPS lär inte enbart barnen att spela fotboll. Föreningen vill uppfostra unga som har alla möjligheter att vara framgångsrika på vilket sätt som helst i livet. Den eftermiddagsverksamhet som ordnas av VPS underlättar barnfamiljernas vardag och sporrar barnen till ett aktivt och hälsosamt liv. Föreningen har även en viktig roll i integrationen. Flera av invandrarfamiljerna i Vasa har kommit bättre in i det finländska samhället med hjälp av fotbollen. ALLTING började för 95 år sedan på Fischers café. Då bestämde sig en grupp med bollspelsintresserade män att grunda Vaasan Palloseura. Under den snart hundraåriga VPS resa har det rymts både nedförs- och uppförsbackar. Föreningen har fallit ur huvudserien nio gånger och ibland till och med kämpat om sin överlevnad. Tiotusentals unga har tränat och växt upp i föreningen. Under resans gång har man också upplevt stunder av stor glädje, såsom Europamatcher, medaljer samt två finländska mästerskap. VPS har bjudit på oförglömliga upplevelser åt Vasas fotbollsfolk i 95 års tid.

ATT VARA FRAMGÅNGSRIK i Veikkausliiga kräver en kontinuerlig utveckling av laget, tränarteamet och affärsverksamheten. Om åskådarantalen konkurrerar man nuförtiden med hemmasoffan och det oändliga nöjesutbudet. Idrotten och den relaterade affärsverksamheten ligger vid en brytpunkt. Skillnaderna mellan de förmögnare klubbarna och de andra växer kontinuerligt. Av dessa orsaker har Vaasan Palloseura beslutit sig för att förnya sin verksamhet och strategi. Med ägarnas och supportrarnas stöd kan VPS svara på nya utmaningar och utvecklas till en permanent framgångsrik ligaförening. FÖRENINGENS egen spelarstig kommer att få ett ökat antal resurser. En del av de resurser som samlas in i emissionen kommer att riktas till utvecklingen akademiverksamheten under kommande säsong. Den enda vägen till långsiktig framgång är att satsa på den egna spelarutvecklingen. VPS vill se ännu flera självfostrade spelare i representationslaget. Föreningen kommer att utveckla nya affärsverksamhetsmodeller och sätt att vara närvarande i människornas vardag. Med ägarnas stöd kan VPS till exempel skaffa LED-skärmar som ökar föreningens synlighet och erbjuder nya affärsverksamhetsmöjligheter. TILLSAMMANS med sina ägare kan VPS utveckla sin verksamhet och främja sin ekonomi. VPS inleder en aktieemission på tisdag 26.2.2019. Bli en aktieägare och låt oss tillsammans göra Vepsu till en kontinuerligt framgångsrik Veikkausliigaförening.

Bli en aktieägare i Vepsus nätshop eller kontakta kontoret: E-post: toimisto@vepsu.fi Telefon: (06) 318 2970

Aktieemission

Utöver ägandet får du

»» EN AKTIES PRIS 100 €

»» 1-2 aktier: VPS-keps eller halsduk

»» Tidigare mängden aktier 6025 st.

»» 3–10 aktier: 2 st. biljetter till 95-årsfesten och en keps/halsduk

»» Nya aktier som ges ut 2125 st. »» Ägandeandel som ges ut 0,012 - 26,07%

»» 11–20 aktier: 2 st. VIP-biljetter till kommande säsongens matcher och 5 st. biljetter till 95-årsfesten »» 21–30 aktier: 4 st. VIP-biljetter till kommande säsongens matcher och 10 st. biljetter till 95-årsfesten »» 31–50 aktier: 6 st. VIP-biljetter till kommande säsongens matcher och 10 st. biljetter till 95-årsfesten »» 51 aktier eller mer: En log till förfogande under en match kommande säsong och 10 st. biljetter till 95-årsfesten

MATCH 02/2019

27


Ma/mån 8.4.2019

PELAA MALTILLA

Pelaamo_A4.indd 4

28

31.3.2017 14:56:06

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

18:30 VPS - FC INTER

www.taksivaasa.fi

Kyytiin vaikka lennosta. Stig ombord.

MATCH 02/2019

29


Ma/mån 8.4.2019

30

MATCH 02/2019

18:30 VPS - FC INTER


Ma/mån 8.4.2019

LA/LÖ 20.4.

ELISA STADION

18:30 VPS - FC INTER

16:00

VPS

KPV

S-etukortilla -5€ portilta ostetuista lipuista Med S-förmånskort -5€ vid porten

vps match magazine 02/2019 TOIMITTAJA / REDAKTÖR: Roope Kuisma

PAINO / TRYCKNING: UPC-Print

KANSIKUVA / PÄRMBILD: Juha Tamminen

KIELENKÄÄNNÖKSET / ÖVERSÄTTNINGAR: Sebastian Pundars, Petteri Räisänen, Lauri Laaksonen ja/och Stefan Nåhls

PAINOS / UPPLAGA: 2 500

ILMOITUSMYYNTI / ANNONSFÖRSÄLJARE: Petri Fahler 050 994 2875 petri.fahler@vepsu.fi

JULKAISIJA / UTGIVARE : Vaasan Palloseura OY LAYOUT: 25Hmedia.fi

JAKELU / DISTRIBUTION: Jakelu 1 päivää ennen ottelua 60:ssä keskustan kahvilassa ja liikkeessä. Utdelning 1 dagar före matchen till 60 caféer och butiker i centrum.

Olli Nieminen 050 410 1520 olli.nieminen@vepsu.fi

MATCH 02/2019

31


KAUSIKORTTI Pääkatsomon kausikortti 249€ Päätykatsomon kausikortti 139€

vepsu.fi/kauppa

Profile for Vaasan Palloseura

VPS - MATCH 02 / 2019  

Vaasan palloseura - Match magazine 02 / 2019

VPS - MATCH 02 / 2019  

Vaasan palloseura - Match magazine 02 / 2019

Profile for vepsu
Advertisement