Wiemselbach Brochure Nederlands 2023

Page 1

De Wiemselbach

Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl NL D GB
Alleen de beste hengsten
2023

NUMERO UNO

Zijn nafok sprong al meer dan 10 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar!

Geachte fokker

De fokkerij is volop in beweging. Meer dan ooit zien we dat sport en fokkerij toenadering tot elkaar zoeken, iets wat wij reeds 35 jaar geleden met de slogan “sport en fokkerij hand in hand” hebben toegejuicht. Tegelijkertijd is enige voorzichtigheid geboden voor het doorslaan van dit fenomeen. Nieuwe voortplantingsmogelijkheden zoals ICSI hebben nieuwe commerciële toepassingen mogelijk gemaakt maar creëren tegelijkertijd ook de nodige uitdagingen. Neem bijvoorbeeld de lijninteelt of vruchtbaarheidsproblemen. Juist die fokker, met decennia van waardevolle kennis, niet geleid door de commerciële hype, en aan wie wij onze huidige succesvolle springpaardenfokkerij grotendeels hebben te danken moeten wij koesteren! Gooi het kind niet met het badwater weg! Naast onze oudere bewezen verervers Numero Uno, Ustinov en Van Gogh kunnen wij u ook dit jaar een mooie collectie hengsten aanbieden, variërend in type, bloedvoering en karaktereigenschappen. Kensington, Lord of Farming en Corlou zijn reeds succesvol op internationaal FEI niveau en ook Donthargos heeft ten tijde van de publicatie van deze brochure zijn eerste internationale FEI parcoursen gesprongen. De meest recente concoursvideo’s van onze hengsten vindt u op onze social media kanalen en op ons YouTube kanaal.

Diamant de Semilly kleinzoon Donthargos verwachten wij eind dit jaar de eerste twee-jarige hengsten aan de keuring. Gezien de eerste indrukken die we reeds van enkele fokkers mochten ontvangen hebben wij hier zeer hoge verwachtingen van. Ook de eerste jaargangen van Lord of Farming en Corlou zijn bijzonder goed ontvangen! Van beide hengsten hebben wij uitzonderlijke veulens mogen zien, en hebben we er enkele aan onze opfok kunnen toevoegen.

Tokyo du Soleil en Chaclot, twee hengsten die we reeds enkele jaren middels DV aanbieden lijken zich ook zeer goed te vererven. Beiden vererven mooie aansprekende grootramige paarden en de eerste jaargangen lijken veelbelovend.

Ook onze laatste aanwinst verdiend zeker een vermelding! Agino Z is een zoon van Aganix du Seigneur Z uit een Cumano moeder die naast een zeer aansprekend exterieur ook alles in huis lijkt te hebben voor een succesvolle sportcarrière.

De Wiemselbach wenst u een succesvol en vruchtbaar fokkerij jaar toe! Met vriendelijke groet,

Familie Horn

VAN GOGH

GP winner

VAN GOGH

Winnaar o.a.:

EUR 300.000

GCT Valkenswaard

USD 450.000

L.A. Masters

USD 450.000

Hong Kong Masters

EUR 250.000

EEM Masters Bonus

DE WIEMSELBACH

FOKKERIJ - OPFOK

De Wiemselbach heeft de beschikking over dekhengsten uit de beste Europese bloedlijnen.

Op onze stal wordt beperkt met eigen merries gefokt en jaarlijks worden veulens aangekocht die op De Wiemselbach worden opgefokt en tot springpaard worden opgeleid.

Meerdere van deze aangekochte veulens werden als dekhengst goedgekeurd. Bekende namen uit onze opfok zijn Lupicor, Liberty (Laura Kraut), Numero Uno, Van Gogh, L’Esprit, Whitaker (Ali Bin Khalid Al Thani), Back Gammon, Calimero (Marc Houtzager), Cristello (Denis Lynch) en Garfield (Ashlee Bond).

VERKOOP - SPORT

Op De Wiemselbach werken sport en fokkerij nauw samen.

Paarden worden vanuit onze stal geëxporteerd over de gehele wereld. Bovendien is Stal Horn al jaren één van de meest succesvolle concoursstallen van Nederland.

Op onze stal staan altijd ongeveer 30 paarden

voor de verkoop, van veulen tot geroutineerd sportpaard.

Neemt u gerust contact met ons op.

Libero H, beschikbaar via ICSI Fokker: M. Roepcke, Utersen (Dld)

NUMERO UNO Pref.

LIBERO H x LORD CALANDO x AHORN Z

KWPN 95.3822, 1.69 m, bruin, 1995

Fokker: M. van Deurzen, Rips

Vader Libero H (v. Landgraf I) won met Jos Lansink op fenomenale wijze de Wereldbekerfinale in Den Bosch 1994.

Numero Uno sloot zijn aanlegtest winnend af. Hij behaalde een 9 voor de galop en scoorde gemiddeld 8.5 voor de springonderdelen. Kenmerkend is zijn afdruk, techniek en kwaliteit. De moederlijn gaat via de stempelhengst Farnese terug op de merrie Fernsicht xxx(v. Ladykiller xx), een volle zus van de bekende springpaardenleverancier Lorenz (Holsteiner stam 429). Na een succesvolle sportcarriëre onder Europees kampioen Marco Kutscher heeft de preferent verklaarde Numero Uno zich ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende hengsten in de mondiale fokkerij. Uit zijn eerste jaargangen komt een ongekend aantal 1.60m Grand Prix winnaars en Olympische paarden. Slechts enkele voorbeelden zijn Tamino, Tyson, Uno de la Roque, Cristello en onze eigen Van Gogh, grandioze winnaar van o.a. GCT Valkenswaard, LA Masters en Hong Kong Masters. Numero Uno, vader van vele goedgekeurde hengsten en kampioenen in binnen- en buitenland heeft tevens vele succesvolle sportpaarden gebracht. De totale winstsom van zijn directe en indirecte fokproducten bedraagt reeds meer dan 10 Miljoen Euro!

NUMERO UNO: EEN LEVENDE LEGENDE!

Cristello (v. Numero Uno) Geen vosfactor

Libero H pref

Landgraf I

Ladykiller xx

Warthburg H

Ronald Oktave H St.Pr.St

Gelonika H

Lord

Jolanda

Holst.-Stam 429

Lord Calando

Perra

St.Pr.St

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

NUMERO UNO x BERNSTEIN x BURGGRAAF

KWPN 02.04840, 1.71 m, bruin, 2002

Fokker: MTS. Stultiens, Weert

Van Gogh was dé onbetwiste verrichtingstopper van zijn jaargang. Al tijdens de HK in Den Bosch wist deze zoon van Numero Uno te overtuigen. Een fantastisch exterieur in combinatie met ruime bewegingen en ongekend springvermogen maakten deze hengst tot één van de publiekslievelingen. Van Gogh werd met zeer goede cijfers ingeschreven. Zijn verrichting was één van de meest succesvolste ooit! Van Gogh levert vele goedgekeurde hengsten en succesvolle paarden die zowel op 1.60m GP niveau springen als ook op Grand Prix niveau Dressuur presteren. Wunderfull Vera, de volle zus van Van Gogh leverde reeds twee 1.60m GP springpaarden. Vermeldingswaardig is ook Cosmo (mv. Fruhling) die tot de beste dressuurpaarden ter wereld mag worden gerekend en in Rio 2016 Olympisch goud behaalde. Succesvolle 1.60m paarden van Van Gogh zijn bijvoorbeeld Bella Brown (mv. Gran Corrado), Dalton W (mv. Naturel), Le Vio (mv. Drosselklang), Devlin (mv. Indoctro) en Fabio (mv. Celano) die de Wereldbeker GP in Guadalajara wist te winnen. Van Gogh, jarenlang opgenomen in het Duitse Championatskader, behaalde onder Marco Kutscher zeer goede klasseringen in internationale wedstrijden en Grand Prix. Zo won de combinatie onder andere de GCT GP van Valkenswaard, de EEM Los Angeles GP en de EEM Hong Kong GP.

VAN GOGH: GP WINNAAR EN TOPVERERVER!

VAN GOGH Keur Geen vosfactor Fabio (v. Van Gogh) Wereldbeker winnaar

Numero Uno pref

Libero H pref

Jolanda keur

Holst.-Stam 429

Bernstein

Landgraf I

Oktave hsp

Lord Calando

Feinschnitt keur pref sport

G. Ramiro Z pref

Alicante H

Movera pref prest

Govera ster pref

Burggraaf pref

Vera keur

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

DONTHARGOS

DON DIARADO x CONTHARGOS x LORDANOS

OLD DE 418180321417, 1.70 m, donkerbruin, 2017

Fokker: Marion Diese, Fresenburg

Donthargos kan met recht worden betiteld als hét springkanon van de Oldenburger hengstenkeuring 2019. Tijdens de huldiging van de geprimeerde hengsten werd deze aansprekende en jeugdige zoon van Don Diarado geprezen om zijn snelle reflexen en atletische vermogen. Vader Don Diarado (v.Diarado) behaalde op het wereldkampioenschap in 2018 een bronzen team medaille en was tevens de beste Duitse teamcombinatie tijdens de Olympische Spelen in Tokyo 2021. Aan moederskant vinden we de merrie Carla, een dochter van de opkomende sportpaardenvererver Conthargos (Converter x Carthago). Zij bracht tevens de Oldenburger Hengstenkampioen van 2018; Don Tryon, eveneens een zoon van Don Diarado. De moederlijn gaat via de Lordanus merrie Heika terug op de merrie Heideland (Landadel x Grannus x Furioso II) die meerdere int. springpaarden op 1.50m en 1.55m niveau bracht. De oorsprong van deze moederlijn gaat terug op de bekende Oldenburger Stamm 107 / Heida, die reeds 21 goedgekeurde hengsten bracht waaronder Cador, Cesaro, Diamant de Plaisir, Lambrusco ASK, Landor S en Lagoheider G. Ook bracht deze lijn vele succesvolle 1.60m GP sportpaarden waaronder Lady Lordana (Hendrik Sosath) en Lobster 43 (Soren Petersen). De eerste veulen jaargangen zijn overtuigend! Mooie grootramige modellen met ras, uitstraling, en beweging! Onder het zadel van Caroline Müller lijkt Donthargos bovendien alles in huis te hebben voor een succesvolle int. carrière op het allerhoogste niveau!

DONTHARGOS: HET SPRINGKANON UIT OLDENBURG!

Don Diarado, OS Tokyo 2021 Geen vosfactor

Don Diarado

Diamant de Semilly Diarado

Roxette I

Lord Lancer

Lady Lancer

Carla

Conthargos

Heika

Cinderella Converter I

Cajandra Z

Lordanos

Heideland

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

IMPRESSIE De Wiemselbach: meer

Beeld Erna Visser De Wiemselbach Avenue Libero H Daan Horn Caroline Müller Nations Cup Rotterdam
Lisa en Numero Uno
Hans Horn en Van Gogh

dan een hengstenhouderij

De Wiemselbach al meer dan 40 jaar een begrip! Lisa en Corlou Lisa en (opa) Hans De Wiemselbach Nick en Donthargos De Wiemselbach Hengstenshow 2022

USTINOV Keur

LIBERO H x NIMMERDOR x MARCO POLO

KWPN 01.10827, 1.67 m, bruin, 2001

Fokker: L. van der Veen-Belt, Heelsum

Ustinov was de onbetwiste kampioen van de KWPN HK 2004. Zijn fraaie langgelijnde model, zijn extra gallopade en zijn opvallende manieren bij het springen deden hem met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uitsteken.

Tijdens het verrichtingsonderzoek maakte Ustinov zich wederom volledig waar, met geen cijfer beneden de 8,5 voor de springonderdelen en een 8,5 voor de galop. Zijn vader Libero H won met Jos Lansink vele Wereldbekers en Grote Prijzen waaronder de Wereldbekerfinale in Den Bosch 1994.

Opvallend is dat veel van Libero H’s internationaal presterende kinderen het bloed van de preferente Nimmerdor voeren. Met dit gegeven is de pedigree van Ustinov nog interessanter, want ook hij komt uit een moeder van Nimmerdor, de keur preferente kampioensmerrie Haifa. Maifa, een volle zus van Ustinov bracht onder andere het 1.60m GP paard en springfenomeen Calimero (Marc Houtzager) en het 1.60m paard Zilverstar VDL. Ustinov, die hoog scoort op de huidige WBFSH lijst, bracht reeds vele succesvolle int. 1.60m springpaarden zoals onder andere Ewinita, Vivre Le Reve, Simply Splendid, Kartouzo van’t Kathof en Grunneger Kwiebus.

USTINOV: KAMPIOEN HK EN LAATSTE ZOON VAN LIBERO H!
Geen vosfactor MTM Vivre le Reve (v. Ustinov)

Libero H pref

Ladykiller xx Landgraf I

Warthburg H

Ronald Oktave

Gelonika

Farn pref

Haifa keur pref prest

Nimmerdor pref

Silja keur pref

Ramonaa ster

Marco Polo pref

Willy ster

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608 Stal Hendrix, tel. 0774-771556

CONNECT

CONNOR x CONTENDER x LORD

HOLST DE 421000160711, 1.70 m, donkerbruin, 2011

Fokker: Christiane Mohr, Wöhrden

Connect was één van de meest aansprekende hengsten op de Holsteiner hengstenkeuring 2013. Met zijn mooie bloedgemaakte model was hij daarmee één van de publieksfavorieten. De Connor zoon behoorde niet alleen tot de beste springpaarden van zijn jaargang maar toonde daarbij ook zeer sterke bewegingen. Met name de balans en kracht in de galop is vermeldingswaardig.

Vader Connor is net als de welbekende

Chellano Z gefokt uit de rechtstreekse moederlijn van Corrado I. Hij is een zoon van de alom geprezen Casall ASK uit een Verbandsprämie Stute van de legendarische Cor de la Bryère, een volle zuster van de Holsteiner stempelhengst Corrado I. In de pedigree van Connect vinden we achtereenvolgens de Holsteiner stempelhengsten Contender en Lord. Deze welbekende moederlijn (stamm 2067) bracht vele 1.60m internationaal succesvolle springpaarden. Connect zijn eerste jaargangen laten een onuitwisbare indruk achter. Zo waren er vele successen op merriekeuringen, leverde Connect zowel de kampioen van de NRPS Hengstenkeuring, de VSN reserve kampioen, de kampioen van de eventers als mede goedgekeurde zonen bij het KWPN en in het buitenland. Watermill Art SFN onder Michael Greeve en Love Connects onder Maikel van der Vleuten zijn reeds internationaal succesvol.

CONNECT: HET BESTE HOLSTEINER BLOED GECOMBINEERD!
Geen vosfactor Watermill Art (v. Connect) vanaf

Connor

Casall ASK

Caretino

Kira XVII Bez.Pr.St

Cor de la Bryère

Marcie St.Pr.St

Korrada S Verb.Pr.St

Contender

Soleil

Calypso II

Gofine

Lord

Binne

Pinne

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

De Watermolen, tel. 053-5721234

KAMPIOENENOnze stal en uw fokkerij: gericht

SANTIAGO ROSEBUD (v.Numero Uno) South American Games Double Gold Marco Kutscher & Van Gogh Winnaars EEM Grand Slam Bonus VAN GOGH (v. Numero Uno) Verrichtingskampioen en winnaar diverse GP’s TAMINO (v. Numero Uno) Olympisch zilver LIBERTINA (v. Libero H) Winnaar diverse WB en GP CALIMERO o.a. NED kampioen EL PRIMERO (v. Numero Uno) USEF horse of the year

gericht op het hoogste niveau

LIBERO H (v. Landgraf I) Winnaar Wereldbekerfinale

LAMBRASCO (v. Libero H)

Wereldkampioen

Europees kampioen

Winnaar GP Aken

CRISTELLO (v.

COSMO (v. Van Gogh) Olympisch Goud Rio 2016 MTM VIVRE LE REVE (v.Ustinov) Wereldbekerwinnaar FABIO (v. Van Gogh) Wereldbeker Winnaar Numero Uno)

TOKYO DU SOLEIL

MONTENDER x PAPILLON ROUGE x URIEL

SF 25000107711031T, 1.71 m, bruin, 2007

Fokker: Marianne Eichenberger, Cossaye

Deze hoog benige, bloedgemaakte en moderne springhengst van Montender voegt met name door zijn ongekend mooie Franse moederlijn iets wezenlijks toe aan ons voornamelijk op Holsteiner genen gestoelde hengstenbestand.

Via de welbekende Contender zoon Montender die jarenlang onder Marco Kutscher deel uit maakte van het Duitse nationale Championats team vervolgd deze moederlijn met de legendarische hengsten Papillon Rouge en Uriel, waarin met name de veelvuldige aanwezigheid van stamvader Orange Peel xx doet opvallen. De moederlijn kenmerkt zich door een verhoudingsgewijs groot aantal sportpaarden. Uit de directe moederlijn zijn maar liefst acht paarden die op internationaal 1.45m - 1.60m niveau actief zijn.

Onder de Italiaanse ruiter Luca Marziani heeft Tokyo du Soleil zich in het verleden tot een vaste waarde in het Italiaanse kampioenschapsteam weten op te werken. De eerste nakomelingen van Tokyo du Soleil zijn bijzonder goed ontvangen. Mooie rassige, goedbewegende, sterke veulens die ook commercieel goed in de markt lagen getuige de absolute topprijs van 33.500 euro op de Limburgse veulenveiling voor Soleil Especiale. Tokyo du Soleil zal in 2022 beschikbaar zijn middels diepvriessperma.

DU SOLEIL: MODERNE
TOKYO
SPRINGHENGST UIT BEPROEFDE FRANSE MOEDERLIJN!
Soleil Especiale (v.Tokyo du Soleil).

Montender

Contender

Calypso II

Gofine

Burggraaf

Irlande

Jesprit prest sport

Papillon Rouge

Quiloa

Esprit

Jalisco B

Verboise

Uriel

La France

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

CORLOU

CORNET OBOLENSKY x BALOUBET DU ROUET x CHACCO-BLUE

OLD DE 418180025815, 1.74 m, bruin, 2015

Fokker: Gestüt Lewitz

Zelden hebben wij U zo een complete hengst mogen aanbieden. Niet alleen bezit deze hengst alle gewenste springkwaliteiten, ook het model en de pedigree is uitzonderlijk goed! Daarbij mag worden vermeld dat de bloedvoering geheel ICSI vrij is. De grootramige goed in het hengstenmodel staande Corlou heeft met achtereenvolgens Cornet Obolensky, Baloubet du Rouet, Chacco Blue, Cento en Argentinus een fantastische bloedvoering. In deze moederlijn treffen we vele GP springpaarden en goedgekeurde hengsten aan. Corlou was dé veilingtopper in de “The Collection”. Na een verhit biedduel was het uiteindelijk een Nederlandse bieder die aan het langste einde trok, waardoor de hengst voor Nederland behouden bleef. Grootmoeder Chacentia sprong zelf op 1.40m niveau en haar volle broer Mick Jagger springt op 1.60m niveau onder Santiago Lambre. Overgrootmoeder en GP winnaar Centina (Cento x Argentinus x Sudan xx) sprong op 1.60m niveau onder Bruce Goodin. Vervolgens komen we bij de merrie Argentina. Ook deze merrie sprong zelf op 1.60m niveau en bracht naast de reeds eerder genoemde GP merrie Centina nog 5! internationale springpaarden waaronder de 1.60m paarden Simba (Beat Mandli) en Chatinus (Richard Spooner). Corlou voldoet aan de hooggespannen verwachtingen. Zijn eerste internationale optredens zijn veelbelovend en ook zijn eerste nafok lijkt uitzonderlijk goed!

CORLOU: UITZONDERLIJKE SPRINGHENGST MET DROOMPEDIGREE!
Corlou (v. Cornet Obolensky)

Clinton

Cornet Obolensky

Rabanna van Costersveld

Corrado I

Urte

Heartbreaker

Holivea van Costersveld

Galoubet A

Balcentia

Baloubet du Rouet

Mesange du Rouet

Chacco-Blue

Chacentia

Centina 10

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

VIVANT VAN DE HEFFINCK

FUEGO DU PRELET x LANDINO x HEDJAZ

BWP W00174835, 1.71m, bruin, 1998

Fokker: H. Hamerlinck, Evergem

Vivant was met de Australiër Chris Chugg succesvol in Grote Prijzen en nam onder de amazone Katharina Offel met succes deel aan vele landenwedstrijden en de Olympische Spelen in Londen 2012. Vivant’s vader Fuego voert het beroemde bloed van Jalisco B en Alme, de moedervader Landino gaat terug op de Holsteiner hengst Landgraf en Ramzes AA. Uit de moederlijn van Vivant komen zowel succesvolle springpaarden zoals McLain Ward’s Sapphire, Otterongo en Urbanus als meerdere goedgekeurde hengsten. De Fuego du Prelet zoon Vivant, wist op 18-jarige leeftijd onder zijn ruiter Cassio Rivetti nog te imponeren tijdens de Europese Kampioenschappen 2015 in Aken. Met nulrondes in de eerste kwalificatie als ook in beide omlopen van de landenwedstrijd wist de combinatie lange tijd iedereen achter zich te laten! Het typeert de hardheid en instelling van een hengst als Vivant van de Heffinck. Opvallend is dat uit slechts enkele dekkingen reeds een groot aantal nakomelingen van Vivant op 1.60m niveau internationaal succesvol is. Goed voorbeeld is Vasco 118 die onder Emanuele Gaudiano nog een rubriek wist te winnen tijdens Jumping Amsterdam 2023

Goedgekeurd voor: BWP, Oldenburg, OS, Holstein en Westfalen

VIVANT VAN DE HEFFINCK: VERMOGEN EN INSTELLING UIT BELGIË!

Vasco 118 onder Emanuele Gaudiano

Jalisco B

Fuego du Prelet

Tornade du Prelet

Alme Z

Tanagra

Uriel

Dans le Vent

Landgraf I

Landino

Palatina

Scalini vd Heffinck

Isis

Hedjaz

Etoile Filante

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

JUSTICE

HARLEY x EPILOT x NIMMERDOR

KWPN 14.01169, 1.69 m, vos, 2014 Fokker: C.H. Dolstra, Noordwolde

Justice, dé verrichtingskampioen van 2017 is een zoon van de preferent verklaarde Harley. Met toonaangevende hengsten als Heartbreaker en Carthago aan vaderskant en legendarische hengsten als Pilot en Nimmerdor aan moederzijde kunnen we spreken van een fantastisch pedigree. Deze moederlijn heeft vele succesvolle springpaarden gebracht waaronder topcombinaties als Gancia de Muze (1.60m onder Niels Bruynseels) en Wiveau M (1.60m onder Alain Jufer). De moeder van Justice, Epilot-dochter Noblesse Oblige, haalde zelf goede springcijfers tijdens haar IBOP en bracht van Chin Chin elitedochter Coblesse TH die met 81,5 punten voor de aanlegtest slaagde. Halfzus Toblesse bracht o.a. de vermogende Diarindo (1.60m onder Caroline Müller/Jens van Grunsven). Justice werd in 2017 met een zeer hoge score als verrichtingskampioen ingeschreven in het KWPN stamboek. Op alle springonderdelen scoorde deze hengst een 8.5 of hoger. Voor zijn instelling ontving hij een 9 en voor rijdbaarheid zelfs een 9.5! Het KWPN spreekt van zeer goede reflexen, zeer veel atletisch vermogen, zeer veel aanleg en de hengst geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. In 2019 won Justice de KWPN hengstencompetitie. Hij was de enige hengst die alle acht omlopen foutloos wist te blijven. De focus voor Justice zal op de sport liggen. Diepvries sperma is beschikbaar.

JUSTICE: KWPN VERRICHTINGSKAMPIOEN!
Gancia de Muze: Rolex GP winnaar

Heartbreaker pref

Harley pref

Larthago pref prest

Epilot

Nimmerdor pref

Bacarole ster

Carthago

Daisy IV

Pilot

Dixi

Noblesse Oblige elite pref prest

Edelvrouw pref keur

Nimmerdor pref

Passe prest pref ster

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

AGINO Z

AGANIX DU SEIGNEUR x CUMANO x HIBRAHIM VON PFERDHEIM

ZANG 056015Z55353318, 1.69 m, schimmel, 2018

Fokker: Eyskens Jozef, Leopoldsburg

Deze aansprekende Aganix du Seigneur Z hengst heeft alles! Springvermogen, techniek en een zeer goede rijdbaarheid. Het exterieur kenmerkt zich door ras en uitstraling gecombineerd met een goed bespierde lendepartij en een correct en sterk fundament. Vader Aganix du Seigneur Z is één van de meest veelbesproken hengsten. Deze nieuwe vererver voert momenteel binnen zijn leeftijdscategorie vele stallion rankings aan en is gefokt uit de veelgeprezen Sitte fokkerijlijn die talrijke 1.60m GP springpaarden bracht. Moeder Celin Z is een dochter van de Cassini I zoon Cumano die in 2006 in Aachen op overtuigende wijze wereldkampioen werd onder Jos Lansink. Zij gaf reeds drie 1.40m paarden en is de grootmoeder van de hengst Argo Z die onder Dave Maarse op 1.45m niveau presteert. De moederlijn vervolgt met de merrie Fibra (1982), dochter van Hibrahim von Pferdheim die op zijn beurt met Ibrahim en Ultimate xx dezelfde bloedvoering voert als de wereldberoemde Almé. Bovendien zien we bij Hibrahim zowel aan vaderszijde als ook aan moederszijde de legendarische volbloed Orange Peel xx terug. Ibrahim is één van de meest invloedrijke hengsten aller tijden en staat aan de basis van wereldberoemde verervers als Quidam de Revel, Baloubet du Rouet, Diamant de Semilly, Nabab de Reve en vele anderen! Het feit dat grootmoeder Fibra een directe kleindochter is van deze legendarische Ibrahim maakt Agino Z extra interessant.

AGINO Z: VERMOGENDE AGANIX DU SEIGNEUR ZOON!
Cumano onder Jos Lansink

Aganix du Seigneur

Ogano Sitte

Darco

Ialta Sitte

Chellano Z

Cadix du Seigneur

Cumano

Atlanta Sitte Z

Casini I

Chanell II

Celin Z

Fibra

Hibrahim von Pferdheim

Akima van Meerdaalhof

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

LUPICOR

LUX Z x PILOT x COR DE LA BRYÈRE

KWPN 95.596, 1.73 m, bruin, 1995

Fokker: E.H. Schroembges, Swolgen

Lupicor staat ook vandaag de dag nog in de top 100 van de WBFSH Rankings.

15 jaar na zijn overlijden in 2008 is hij anno nu in 2022 nog steeds een bepalende hengst in de mondiale springpaarden fokkerij! Ook in de moederlijn van vele internationale springpaarden vinden we het bloed van Lupicor terug.

Lupicor heeft zich in de voorbij gaande jaren ontpopt tot een absolute top springpaarden vererver. Uit een relatief kleine groep nakomelingen heeft Lupicor 87 paarden die op 1.50m en 1.60m Grand Prix niveau hebben gesprongen. De momenteel meest bekende nakomeling is ongetwijfeld Bennys Legacy (mv. Voltaire) die onder de Amerikaanse Adrienne Sternlicht zeer succesvol is op 1.60m 5* GP niveau en onlangs nog een Grand Prix in Wellington (USA) wist te winnen. Andere succesvolle nakomelingen zijn Picador (mv. Concorde), Ashton Dakota (mv. Corofino), Baby Love (mv. Corland) en Adamo (mv. Ekstein).

Lupicor staat uiteraard beschikbaar middels diepvries sperma van uitstekende kwaliteit.

WHAT’S IN A NAME!
LUPICOR:
Bennys Legacy (v. Lupicor)

Lux Z

Lord Calando

Apocalypte Z H

Pilot

Lord

Perra

Ahorn Z

Sanntona

Pilatus

Gratia H

Jourdette S keur sport (spr.)

Facordette S ster pref prest

Cor de la Bryère

Zadette keur prest

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

CHACLOT

CHACCO-BLUE x FLY HIGH I x PILOT OLD 276418184107509, 1.72 m, bruin, 2009

Fokker: Gestüt Lewitz

Dit jaar kunnen ook wij u het alom gewaardeerde bloed van topvererver Chacco- Blue aanbieden. Chaclot, onder de Italiaanse ruiter Riccardo Pisani een vaste waarde in het Italiaanse team nam onder andere deel aan de CSI5*

Landenwedstrijden van St. Gallen, Calgary en Hickstead. Tevens maakte deze combinatie deel uit van het Italiaanse team op de Europese Kampioenschappen in Rotterdam 2019.

De met veel vermogen springende Chaclot is gefokt uit de Hannoveraanse merrie Flying P, een dochter van Fly High. Deze van stempelhengst For Pleasure afstammende hengst sprong zelf op 1.50m niveau en bracht reeds meerdere 1.60m sportpaarden waaronder BMC Floreen SFN die destijds succesvol onder Ben Schröder werd uitgebracht.

De moederlijn gaat vervolgens via de legendarische vererver Pilot en de Gotthard zoon Geronimo terug op een van oorsprong Westfaalse stam. Tijdens de KWPN Stallion Show 2023 wist de grootramige en met veel vermogen springende Pride (Chaclot x Verdi) te overtuigen! Chaclot zal in 2023 via ons station middels diepvries sperma beschikbaar zijn.

CHACLOT: VERMOGENDE CHACCO-BLUE ZOON!
Pride (v. Chaclot x Verdi)

Chacco-Blue

Chambertin

Cambridge

Desiree VII

Contender

Contara

Fly High I

Godahra II

For Pleasure

Loraine

Flying P

Pirett

Pilot

Griselda

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

KENSINGTON

CORNET OBOLENSKY x FOR PLEASURE x ATHLET Z

KWPN 15.00863, 1.70 m, donkerbruin, 2015

Fokker: Egbert Schep, Tull en ‘t Waal

Zonder twijfel één van de meest veelbesproken hengsten van de afgelopen tijd waarbij deze Cornet Obolensky zoon telkens weer opvalt door zijn reflexen, techniek en onbegrensd springvermogen. Naast de wereldberoemde fokhengst Cornet Obolensky vervolgt deze moederlijn met de toonaangevende springpaardenverervers For Pleasure, Athlet Z en Libero H Stuk voor stuk hengsten die hun stempel drukken op de moderne springpaardenfokkerij. Moeder Athletin bracht naast Kensington ook de 1.50m GP merrie Haya (v. Mylord Carthago) die onder de Ier Shane Breen int. succesvol is. Het KWPN verrichtingsonderzoek spreekt van; “een eerlijke betrouwbare hengst met een goede tot zeer goede instelling en veel bereidheid tot werken. De Galop is lichtvoetig, goed van ruimte en heeft een goede balans. Kensington springt met veel tot zeer veel lichaamsgebruik, zeer goede reflexen, een goede voorbeentechniek en veel ruggebruik. De sprong achter wordt zeer goed afgemaakt. Kensington lijkt voorzichtig en toont zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Kensington veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.” Kensington lijkt zijn goede verrichtingsrapport volledig waar te maken. Hij springt met veel macht en heeft alle kwaliteiten om zich te ontwikkelen tot een succesvolle sporthengst; dit bewees hij eens te meer door in de afgelopen maanden zeer aansprekende resultaten te behalen in diverse internationale 1.40 m -1.45 m rubrieken.

KENSINGTON: EEN PEDIGREE VOL STEMPELHENGSTEN!
Kensington (v. Cornet Obolensky)

Clinton

Cornet Obolensky

Rabanna van Costersveld

Corrado I

Urte

Heartbreaker

Holivea van Costersveld

Furioso II

Athletin

For Pleasure

Gigantin

Athlet Z

Vandine W

Jandine

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

LORD OF FARMING

BALOU DU ROUET x CLINTON x HEARTBREAKER

KWPN 16.06917, 1.70 m, bruin, 2016

Fokker: Gebr. Bosch Luttenberg

Deze grootramige imponerende bruine hengst verdiende na zijn overtuigende optreden tijdens de KWPN jonge paarden kampioenschappen in Valkenswaard 2020 zijn uitnodiging voor het KWPN verrichtingsonderzoek. De met veel macht springende Lord of Farming was de afgetekende winnaar in de halve finale en was met een 4e plaats in de finale de best presterende hengst. Met achtereenvolgend louter stempelhengsten als Balou du Rouet, Clzinton, Heartbreaker, Voltaire en Pilot kunnen we spreken van een droom pedigree! Uit deze moederlijn komen meerdere goedgekeurde hengsten en internationale sportpaarden, waaronder ook het bekende 1.60m Grand Prix springpaard Garant. Deze kleinzoon van Numero Uno wist onder de Amerikaanse amazone Beezie Madden onder andere de wereldbeker in New York North Salem NY te winnen en was geselecteerd voor deelname aan de Olympische spelen in Tokyo. Lord of Farming werd met zeer goede cijfers ingeschreven in het KWPN stamboek. Op alle onderdelen scoorde de hengst een 8 of hoger. Met name op het punt van instelling, rijdbaarheid, vermogen en beweging liet de hengst excellente scores noteren. Dat deze Balou de Rouet zoon de potentie heeft uit te groeien tot een succesvol GP paard bleek wel uit zijn recente optreden in de Blom Cup 2022 waarin hij onder het zadel van Caroline Müller een uitstekende indruk achterliet!

LORD OF FARMING: IMPONEERT BIJ HET SPRINGEN ÉN IN BEWEGING!
Garant, Beezie Madden, Aken

Balou du Rouet

Baloubet du Rouet

Georgia

Doutzen

Clinton

Galoubet A

Mesange du Rouet

Continue

Georgette II

Corrado I

Urte

Heartbreaker

Unbelievable

Madeleine

Dekstation: De Wiemselbach, tel. 0541-221376 of 06-22458608

TARIEVEN 2023

VERS VERZENDSPERMA BIJ DRACHT

Numero Uno pref € 2000

Van Gogh keur

Ustinov keur

€ 1700

€ 1500

Corlou € 1200

Connect € 1200

Donthargos € 1200

Agino Z € 1000

Kensington € 1000

Lord of Farming

DIEPVRIESSPERMA

Tornesch

1000

Al onze dekhengsten zijn vrij van WFFS! Laatste video’s op www.hanshorn.nl

1800

Lupicor € 1500

Chaclot

Numero Due

Justice

Great Blue*

Tokyo du Soleil*

1500

1000

900

300

700

Vivant van de Heffinck* € 700

Kannan op aanvraag

Libero H (ICSI) op aanvraag

Toulon op aanvraag

Lux Z op aanvraag

Bovenstaande prijzen zijn excl. 9% BTW.

Is uw merrie gust dan bedraagt het dekgeld € 300- excl. BTW en verzendkosten. Dit alleen bij indiening van een dierenartsverklaring voor 1 oktober 2023

Indien u aan de betalingsverplichtingen heeft voldaan en geen veulen heeft mogen ontvangen heeft u recht op dekgeldgarantie. Vraag naar de voorwaarden!

Op ons dekstation (‘t Hofstee): Dekgeld incl. scan en opvoelkosten. Conform algemeen besluit van de BVHH worden de verzendkosten aan de ontvanger doorberekend.

* Prijs per rietje

Voor nadere informatie:

Daan Horn

De Wiemselbach BV

De Mors 69, 7637 PD Oud Ootmarsum

Tel. 0541-221376 Fax 0541-221460

Mobiele telefoon 06-22458608

E-mail: info@hanshorn.nl

Website: www.hanshorn.nl

KvK Enschede 08119652

AKTIE 2023 • Geen scan en opvoelkosten bij ons op station! • Dekgeldgarantie 2024

ALGEMEEN

Voor alle vers sperma hengsten geldt een tarief van € 300,- bij niet drachtigheid. Overlegging van een dierenartsverklaring voor 1 oktober 2023. Voor dekkingen met onze hengsten gelden de algemene dekvoorwaarden van de bond van hengstenhouders (www.bvhh.nl).

Nakomelingen van onze KWPN gekeurde hengsten nemen deel aan evenementen van het KWPN fokkerij stimuleringsplan.

De huisvesting van de te insemineren merries wordt, net als voorgaande jaren, verzorgd door ‘t Hofstee van de familie Schröder te Lattrop (OV). Voor meer informatie over de tarieven van huisvesting en aanverwante zaken kunt u contact opnemen met Pieter Jan Berkers, tel. 06-51872801 of Ilse Schröder, tel. 06-30628448.

De vakkundige veterinaire begeleiding zal wederom verzorgd worden door dierenartsenpraktijk Oldenzaal (Huub Velthuis en Jantine van Ginneken), ervaren met de meest recente inseminatie-technieken.

SCANNEN EN OPVOELEN

Wiemselbach Hengsten

Voor merries die op ons dekstation (‘t Hofstee) met vers sperma van Wiemselbach hengsten worden geïnsemineerd zijn de kosten voor het opvoelen en scannen bij het dekgeld inbegrepen. Medicijnen etc. zijn hier niet bij inbegrepen.

S.W.S. Hengsten derden

Voor merries die op ons dekstation (‘t Hofstee) met vers sperma worden geïnsemineerd van S.W.S. hengsten van derden wordt eenmalig een bedrag van € 125,- (excl. BTW) in rekening gebracht voor het opvoelen en scannen. Medicijnen etc. zijn hier niet bij inbegrepen.

Diepvries

Voor het opvoelen en scannen van merries gedekt met diepvriessperma van Wiemselbach hengsten op ons dekstation (‘t Hofstee) wordt een toeslag op het dekgeld berekend. Ook is er diepvriessperma beschikbaar van diverse S.W.S. hengsten en werken wij met verschillende partners in Nederland die gespecialiseerd zijn in inseminaties met diepvriessperma. Voor meer informatie: Daan Horn, tel. 0541-221376.

BUITENLANDSE ERKENNING

Veel van onze hengsten zijn tevens goedgekeurd of erkend door buitenlandse stamboeken. Voor meer informatie: Daan Horn, tel. 0541221376.

Internet: www.hanshorn.nl E-mail: info@hanshorn.nl Bezoek ook onze internetsite: Bezoek onze social media: www.hanshorn.nl Wilt u onze digitale nieuwsbrief ontvangen, meld u dan nu aan via www.hanshorn.nl