Page 1

elo

rij In deze

VelOverpeinzingen Voorzitter Door omstandigheden wordt editie 2 en 3 van de VeloVrij samengevoegd. Onderstaande tekst heb ik in juni j.l. al geschreven. “Same place, different circumstances”, typeert heel goed het schrijven van deze VelOverpeinzingen. In december 2013 zat ik ze, voor VeloVrij 4 van 2013, ook te schrijven in Willwerath (Eifel, Duitsland). De plaats is dus hetzelfde en natuurlijk zijn als je naar buiten kijkt de omstandigheden nu anders dan in december, maar daar doelde ik eigenlijk niet op. In december hadden Miranda en ik net een belangrijk gesprek gehad en een beslissing genomen die veel invloed zou kunnen hebben op onze levens, en ik kan nu hier wel met veel trots melden dat Miranda ten tijde van het schrijven van dit voorwoord zo’n 24 weken zwanger is en ik dus, als alles goed verloopt, op mijn bijna 52e voor het eerst vader ga worden . Volgens Yvonne, mijn eerste vrouw (†), was dit voorbestemd, maar hoewel zij met alles wat ze me voorspeld heeft, o.a. een kind, gelijk heeft gekregen, dacht ik dat dit echt niet ging gebeuren. Toch kan een rare gedachte op de Tacx, uitleg vergt te veel woorden ;-), en de biologische klok van een vrouw een vreemde wending aan een leven geven. Frappant detail is dat Miranda op 15-10-2014 uitgerekend is en dat Yvonne op 15-101994 is overleden.

elo

rij:

VelOverpeinzingen

1

Gezondheid

2

SMA Midden

2

Trainingen

3

Advertentie

3

Trainingskamp

4

Velotip(s)!

4

Advertentie

4

Trainingskamp vervolg

5

Advertentie

6

Van de secretaris

7

KWNU goed verzekerd

8

Uit eten

8

Citaat Yvonne: “Toeval bestaat niet, Henry”.

NTFU kalender

9

Advertentie

10

Over Willwerath gesproken. We hebben een zeer geslaagd trainingskamp achter de rug, het Van Opijnen Montage Trainingskamp was een groot succes en er is elke dag getraind zodat er heel wat (hoogte)kilometers weggefietst zijn. Miranda en ik zijn overigens nog ondersteboven van de blijk van waardering die we tijdens de ALV in mei hebben mogen ontvangen van de deelnemers, waarvoor dank. Lees hierover meer in deze VeloVrij.

Advertentie

11

Oproep redactie

12

VeloVermaak

12

Verheugend en verwarrend, wanneer niet bij de KNWU, was het nieuws dat Folkwin bij het DKT in de gecombineerde 30+/40+ categorie 2e is geworden en in de 30+ categorie 1e, maar toch geen districtskampioen is (). Folkwin proficiat. De komende maanden worden voor Miranda en mij compleet anders dan we gewend zijn. Als onze zoon of dochter, we weten het namelijk nog niet, geboren is krijgen jullie het te horen. We zullen onze aandacht daarna, zeker in het begin wat moeten verdelen. Hopelijk hebben jullie hier begrip voor.

VeloVeiligheid: Draag altijd een helm!

Denk aan de VeloVeiligheid en draag ALTIJD een helm. Velogroet, Henry Danse Voorzitter Wielervereniging VeloVrienden

Ook als je alleen traint!!!

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 1

elo rij


Gezondheid

Auteur: Guido Vroemen

Een van de belangrijkste dingen is dat alle lichaamsdelen en systemen goed functioneren en goed met elkaar samenwerken om een optimale gezondheid en prestatievermogen te handhaven. Aangezien er vaak wordt toegewerkt naar de fysieke grenzen is het belangrijk om ook kleine details aandacht te geven, zodat hierdoor geen blessures en/of ziektes kunnen optreden. Sta geregeld eens stil bij je lichaam en loop je systemen eens na…. Een opsomming van de diverse systemen gaat als volgt: - Hoofd, oren, ogen, neus en keel: Heb je recent symptomen gehad zoals drukkende hoofdpijn bij bukken, loopneus, niezen, jeukende ogen en neus, kriebelhoest? Dit kunnen symptomen zijn van seizoensgebonden allergieën, deze kunnen vermoeidheid veroorzaken en ook een vertraagd en slecht herstel . - Hart en bloedvaten (cardiovasculaire screening): Weet je wat je bloeddruk is? Een bloeddruk van 120/80 mm Hg is normaal voor volwassenen. Heb je last gehad van onregelmatige hartslag tijdens inspanning of in rust, of heb je wat druk op de borst gevoeld tijdens inspanning? Komt er in je familie plotse hartdood voor? Bij het beantwoorden van 1 van deze vragen met ja is een check-up zeker aan te raden. - Longen: Astma, een beeld waarbij de luchtwegen en longen vernauwd en een ontstekingsreactie vertonen, kan in verschillende intensiteiten zich presenteren en komt redelijk vaak voor bij duursporters. Heb je vaker periodes gehad van langdurig hoesten aan het einde van een harde training, of een gevoel gehad van moeilijk kunnen ademen? Veel atleten hebben soms hele subtiele beperkingen, die ze al jaren hebben en dit ook als normaal bestempelen. Deze problemen laten evalueren en een juiste longfunctietest uit laten voeren kan een verbetering van je prestaties geven met een goede instelling van behandeling van de beperking.

- Bloed: Heb je in het verleden bloedarmoede gehad, of een laag Hb vanwege ijzertekort en/of vitamine B12 en foliumzuur tekort? Zeker belangrijk bij vrouwen, aangezien er altijd meer bloedverlies vanwege de menstruatie. Heb je last (gehad) van aanblijvende vermoeidheid of slecht herstel van de trainingen? Laat een bloedonderzoek doen waarin je bloedbeeld en ijzerstatus wordt bepaald. - Hormonaal: Is er ooit een verhoogd bloed glucose waarde gevonden? Of problemen met gewicht aankomen/afvallen, vermoeidheid of komt er in de familie schildklier afwijkingen voor? Ook hier kan een bloedonderzoek naar schildklierfunctie zinvol zijn. - Bewegingsapparaat: Zijn er vervelende spier en/of gewrichtsklachten waar je niet vanaf komt? Deze kunnen vaak meer problemen geven als je lichaam moet gaan compenseren. Fietspositie kan een belangrijke rol spelen, net als looppatroon analyse. Ook bewegingsbeperkingen van een gewricht moeten geanalyseerd worden en indien nodig behandeld. Ook een merkbaar verschil in kracht tussen linker en rechter been moet je laten analyseren (pedaalkrachtmeting). Hou in gedachten dat geen enkel symptoom of vraag over je gezondheid onbelangrijk is. Kleine problemen kunnen het hele systeem beïnvloeden en daarmee ook je hele seizoen maken of breken. Guido Vroemen info@sportarts.org

SMA Midden Nederland

Auteur: Redactie

testen en onderzoeken te laten verrichten. Een test kan je bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van je trainingswaarden. Guido kan je adviseren over een verplichte sportkeuring tot een maximale inspanningstest met ademgas analyse, waarbij je VO2max wordt gemeten.

Zoals jullie weten heeft VeloVrienden een samenwerkingsverband met SMA (Sport Medisch Adviescentrum) Midden Nederland. Guido Vroemen is sportarts en eigenaar van sportmedisch adviescentrum (SMA) Midden Nederland. Naast sportarts is Guido tevens Medisch Bioloog , gediplomeerd Triathlon Trainer en bondscoach van de Lange Afstand Triathlon selectie. Vanuit het advies centrum begeleidt hij meerdere wielerploegen en individuele sporters op zowel trainingstechnisch als medisch vlak. SMA Midden Nederland biedt vele mogelijkheden onze vereniging te ondersteunen. Het is mogelijk verschillende

SMA Midden Nederland is gespecialiseerd in het werken met vermogensmeters en analyse van de gegevens. Maar natuurlijk kan Guido je ook helpen bij blessures; zonder verwijzing van (huis)arts kun je bij hem terecht! Alle leden van VeloVrienden kunnen bij Guido terecht tegen speciale condities (20% korting op alles wat niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed wordt). Neem voor uitgebreide informatie contact op met Guido. Alles over Guido en het SMA kun je lezen op www.sportarts.org

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 2

elo rij


Trainingen vanuit Zeist

Auteur: Jasper Vis

We hebben een min of meer vaste training vanuit de vereniging. Deze trainingen vinden plaats vanaf 14 juni op de zaterdagochtenden om 09:30 uur. De insteek is om 3-3,5 uur te gaan fietsen. Het is een duurtraining, dus iedereen zou het bij moeten kunnen houden. Eventueel is het mogelijk om een 'achtje' te draaien voor de mensen die wat eerder thuis willen zijn. Omdat we niet kunnen garanderen dat we er elke zaterdag zullen staan, maken we een mailinglijst/App-groep. Uiterlijk de vrijdag zal per mail/App worden doorgegeven of de training doorgaat. Het wordt een zgn. halfopen training, d.w.z.: ook fietsers van buiten onze vereniging zijn welkom om aan te sluiten. Uiteraard hopen we dat deze mensen zich later alsnog bij ons zullen aansluiten. We willen de training ook gebruiken om wat meer ruchtbaarheid aan onze vereniging te geven. We zullen daarom voorlopig verzamelen op de rotonde bij de 1e Hogeweg/Voorheuvel. We zullen de training (nog) niet actief promoten, behalve op onze eigen website. Voorlopig zullen alle leden die in de directe omgeving van Zeist wonen op de mailinglijst worden gezet. Wil je niet op de lijst, geef dat bij mij aan. Als je ook een App-je wilt ontvangen, dan kun je dat eveneens bij mij aangeven. Natuurlijk zijn andere vragen ook welkom. Uiteraard is het dragen van een goede helm tijdens de training verplicht. Jasper@velovrienden.nl 06-12945228

Datum: iedere zaterdagochtend om 09:30 uur tot eind september Kosten: geen Waar:

verzamelen bij rotonde 1e Hogeweg/Voorheuvel te Zeist

FAQ : • De training is wel wat lang. Is het mogelijk om eerder af te haken? Ja, dat is mogelijk. Eventueel kunnen we een 'achtje' draaien, zodat we eerder langs Zeist komen. • Hebben we een vast rondje? Nee, (nog) niet. Laten we eerst kijken wie (en hoeveel) er regelmatig komen opdagen. Bij grote opkomst kunnen we altijd nog een vast rondje bedenken (i.v.m. veiiligheid). • Hoe informeren we mensen van buiten de vereniging? In principe doen we dat niet actief, tenzij ze zelf contact met ons opnemen. Hopelijk geeft dat ook wat opdruk om lid te worden. • Hoe lang lopen de trainingen door? In ieder geval tot en met het NCK (einde seizoen). Daarna evalueren we op de volgende ALV.

Advertentie CC53-11

Apex Envy 29er aluminium, onze nieuwe aanwinst in de Apex collectie! Volledig XT en Rockshox Reba vork

€ 1699,-

Cycle Center 53-11║ Peperstraat 15 ║ 5314 AL Bruchem ║ 0418-642283 ║ www.cc5311.nl

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 3

elo rij


Van Opijnen Montage Trainingskamp 2014

Auteur: Jasper Vis

Van 28 april tot en met 4 mei werd het jaarlijkse trainingskamp gehouden, dit jaar het Van Opijnen Montage Trainingskamp gedoopt. De locatie was opnieuw de Duitse Eifel. Om precies te zijn was het huisje van 2013 zo goed bevallen dat we hier opnieuw onze intrek hebben genomen. Ook net als in 2013 was het huisje een volledige week tot onze beschikking. Dit betekende dat we van maandag tot en met zondag hebben kunnen fietsen, alhoewel de samenstelling soms wat wisselde. Omdat ik zelf na de zaterdagetappe weer naar huis ben gegaan, zal ik mij beperken tot de ritten van maandag tot en met vrijdag. Maandag 28 april Henry en Miranda waren iets eerder naar Duitsland afgereisd. Op maandag arriveerden ook Frans en Jasper. Dit groepje van vier telde de nodige uitdagingen: Miranda (zwanger), Henry en Frans (beiden geblesseerd) hadden allemaal zo hun eigen problemen. Toch werd nog ruim 55 km afgelegd. Voor Henry zou het echter te veel blijken; hij heeft de rest van de week niet meer kunnen fietsen, al heeft hij zich beslist niet verveeld met het (elke dag opnieuw) koken van grote hoeveelheden pasta voor hongerige wielrenners. De statistieken Afstand: 56, 85 km Hoogtemeters: 826 m

Lees het vervolg op pagina 5

Velotip(s)! VeloTip(s) is een rubriek voor én door jullie. Heb je tips over alles wat met fietsen te maken heeft, meld het ons! VeloTip(s) kan met van alles te maken hebben; een goed fietsvakantieadres, een materiaaltip, een link naar een geweldige website, maar ook tips voor betere trainingen of bijvoorbeeld voedingtips, alles is welkom. Onder de inzendingen zal de redactie ieder kwartaal een winnaar trekken en verblijden met een kortingsbon ter waarde van € 5,-- voor de webshop.

Deze keer hadden we geen inzending helaas! Wil je iets inzenden doe dat dan voor de deadline van de volgende VeloVrij; 10 december 2014

Advertentie Notaris Notariskantoor Van Santvoort & Den Drijver-Pigmans Kerkstraat 53a 5331 CB Kerkdriel 0418-63 66 10 info@notariskerkdriel.nl www.notariskerkdriel.nl

Drie generaties notarissen, van links naar rechts mr. M.M.G. van Santvoort (notaris van 1993 tot 2007), mr. I.M.A.J. den Drijver-Pigmans (notaris van 2007 tot heden) en mr. H.P.J.M. Koopmans (notaris van 1972 tot 1993).

September December2014 2011● ●Jaargang Jaargang6 3● ●Editie Editie2+3 4 ● ● elo elo rij rij Pagina 4


Van Opijnen Montage Trainingskamp 2014- vervolg Dinsdag 29 april Tijdens het ontbijt begon het te regenen. Hierdoor zijn we pas aan het begin van de middag gaan fietsen. Henry en Miranda zijn thuis gebleven, dus de groep bestond uit Frans en Jasper. Ditmaal werd met een lusje naar Prüm (stad) gereden (klimmetje) om daarna door het dal van de Prüm (rivier) naar het zuiden te fietsen. De bedoeling was om de klim-naar-de-ARLA op te rijden, maar die werd niet gevonden. Even verderop werd nog wel een klimmetje gevonden dat ongeveer dezelfde kant op ging. Het begin van de klim was met 16% aardig pittig, maar daarna was het goed te doen (ca. 6-7%). Afgedaald richting Waxweiler en Lünebach en daarna weer via het dal terug om nog voor de volgende regenbui weer terug in het huisje te zijn. De statistieken Afstand: 56,28 km Hoogtemeters: 530 m Woensdag 30 april Opnieuw vertrokken Frans en Jasper samen. Na het eerste klimmetje (naar Kleinlangenfeld) kreeg Frans echter last van zijn rug: de 16% van de dag ervoor was kennelijk niet goed gevallen. Frans is daarna terug gekeerd naar het huisje en heeft met Miranda nog een rondje gereden. Jasper is doorgereden richting Kyllburg en heeft daarna het fietspad (nou ja, fietspad...) gevolgd richting Gerolstein. Vanaf het fietspad konden nog een aantal mooie klimmetjes worden meegepakt, maar uiteindelijk werd toch in Gerolstein uitgekomen. Op de terugweg van Gerolstein naar het huisje (Willwerath) werden nog een aantal klimmetjes in de route opgenomen, waardoor het zowaar op een 'echte' bergetappe begon te lijken. De statistieken Afstand: 93,29 km Hoogtemeters: 1176 m Donderdag 1 mei Woensdagavond was Robert in Duitsland aangekomen. Deze route werd dus gereden met Robert, Frans, Jasper en... Miranda. Miranda heeft ons naar de klim van Densborn gebracht (één van de langste klimmen in de Eifel, maar met een gematigd stijgingspercentage). Na deze klim bedwongen te hebben, werd in Schönecken de groep gesplitst en zijn Jasper en Robert doorgereden via Waxweiler. Vanaf Waxweiler werd dezelfde weg terug gevolgd als dinsdag, via Lünebach en Prüm. De statistieken Afstand: 120,09 km Hoogtemeters: 1575 m

Auteur: Jasper |Vis

Vrijdag 2 mei Donderdagavond kwamen de echte snelle mannen naar Duitsland toe. Daarom werd vrijdag de koninginnerit naar Luxemburg verreden. De Eifel kent een aantal 'doorgaande fietspaden'. Deze paden fietsen redelijk goed door, omdat het stijgingspercentage binnen de perken blijft. Via zo'n pad kwamen we al snel in Arzfeld, waarna we koers zetten richting Rodershausen en Körperich. Vlak voor Körperich werd afgedaald richting Vianden en passeerden we de Duits-Luxemburgse grens. In Vianden zetten we koers naar het noorden om bij Bivels de Mont St. Nicolas te bedwingen. Eenmaal bovengekomen hebben we de weg gevolgd tot Consthum en de afdaling richting Kautenbach ingezet. Vandaar via de haarspeldbochten naar Alscheid, afgedaald naar Wilwerwiltz en uiteindelijk Clerveaux bereikt. Na nog een klim (Clerveaux - Marnach) werd een korte tussenstop gemaakt en een rijstetaart soldaat gemaakt. Daarna werd de weg vervolg richting Dasbourg en na nog een klim uiteindelijk weer in Arzveld uitgekomen. Vanaf daar hebben we hetzelfde fietspad gevolgd naar huis, als we de heenweg hebben gedaan. Deelnemers aan deze monstertocht? Folkwin, Emiel, Jan Willem, Hans, Robert, Frans en Jasper. De statistieken Afstand: 158,16 km Hoogtemeters: 2089 m Zaterdag 3 mei Omdat we zaterdag weer op tijd richting Nederland wilden rijden, is de afstand beperkt gebleven. Met de hele groep, met uitzondering van Henry, zijn we richting Schönecken gereden. Daar was het klimmen en bovenaan de klim zijn Miranda, Frans en Jasper terug gekeerd richting Willwerath. De anderen hebben een groter rondje gereden, opnieuw richting Densborn, maar de exacte details daarvan zijn mij onbekend. De statistieken Afstand: 58,06 km Hoogtemeters: 725 m

Zondag 4 mei Op zondag 4 mei werd er ook nog gefietst, echter zonder de auteur van dit artikel. Wat daar is gebeurd zal dus wel voor altijd een raadsel blijven, of vraag er gerust één van de andere kampgangers naar. Tot zover de verslaglegging vanuit de Eifel. En, met dankzegging aan de sponsor, tot volgend jaar!

September Maart 2013 2014● ●Jaargang Jaargang5 6● ●Editie Editie1 2+3 ● ●elo elo rij rij Pagina 5


Advertentie

MDKwebdesign ontwerpt heldere, overzichtelijke en eenvoudige websites voor verenigingen, organisaties, (kle ine) bedrijven en particulieren op basis van het CMS Joomla!. MDKwebdesign weet als geen ander hoe ingewikkeld het als beginnende ondernemer of vereniging kan zijn om op zoek te gaan naar de juiste partijen voor uw website, logo en hosting. MDKwebdesign biedt daarom haar klanten de mogelijkheid alles los samen te stellen (domeinnaam, hosting, logo, website). Heeft u al een domeinnaam en hosting of heeft u al een logo laten maken? Geen probleem, ik bouw de website met de middelen die u al heeft. Heeft u nog niets geregeld, kan ik u alles aanbieden. Maatwerk dus! Logo ontwerp Uw eigen logo voor € 150,-Tevens een website nodig? U krijgt dan 50% korting op uw logo! Webpakket basis Het webpakket basis is beschikbaar voor € 250,-Webpakket extra Het webpakket extra is beschikbaar voor € 350,-Webpakket webshop Het webpakket webshop is beschikbaar voor € 550,-Onderhoudspakket MDKwebdesign kent verschillende onderhoudspakketten; van € 100,-- tot € 500,-- per jaar. Hosting + NL domeinnaam Uw eigen ruimte en domeinnaam per jaar voor € 40,-Specificaties van de verschillende pakketten zijn te vinden op www.mdkwebdesign.nl/diensten-tarieven Alle genoemde prijzen zijn excl. BTW. Lopende projecten: RT Praktijk Inez, binnenkort online Babykaartje ontwerp  En dan zwangerschapsverlof!

aatwerk

waliteit

ynamiek

"Op maat, precisie en flexibiliteit". Bepalen wat uw doel van uw website is, is misschien wel de belangrijkste stap in het proces.

"Energie, beweging en kracht". Dynamiek is belangrijk, u wilt namelijk dat mensen op uw site blijven rondkijken.

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 6

"Mate waarin iets goed is". Het hele proces door wordt u betrokken bij de bouw en het ontwerp van de site.

elo rij


Van de secretaris

Auteur: Jasper Vis

Het ploegentijdrit gebeuren - toch iets waar deze kleine vereniging altijd groot in is gebleken - heeft dit jaar op een erg laag pitje gestaan: geen deelname in GilzeRijen, geen (officiële) deelname in Vught en geen deelname op het NCK. Een voorteken voor 2015? Laten we hopen van niet.

Het is al weer enige tijd geleden dat de laatste VeloVrij is verschenen. In de tussentijd is er echter genoeg gebeurd: er past een heel wielerseizoen in het bestek van dit boekje. Van de monumenten hoeft alleen de Ronde van Lombardije nog te worden verreden. La classica delle foglie morte is de laatste groet aan een mooi wielerjaar voorafgaand aan een periode van relatieve stilte. De wegfiets gaat weer voor even de schuur in (?) en de donkere tijden breken aan. Voor de open haard worden de plannen voor het volgend seizoen weer gesmeed. In zekere zin was 2014 het jaar van de verandering en de vernieuwing: met Quintana kreeg de Giro een nieuwe, doch verdiende winnaar. Heeft Colombia hiermee de definitieve doorbraak gemaakt als wielerland? De toekomst zal het uitwijzen. Een ander land dat zeker ook is doorgebroken tot de grote wielerlanden is Polen. Op het moment dat ik dit schrijf mag Kwiatkowski zich net een paar dagen wereldkampioen noemen. Een mooi voorjaar, bekroond met de regenboogtrui. Niet alleen Kwiatkowski deed van zich spreken: ook Rafal Majka deed de harten van menig wielerliefhebber sneller kloppen.

Ook op de op de ALV aangekondigde zaterdagochtendtraining loopt het nog niet bepaald storm. Alhoewel er al een aantal malen een initiatief is ondernomen om een training op te zetten, blijkt er in de praktijk toch weinig enthousiasme voor te zijn. Kennelijk vervult dit niet in een behoefte. We zullen daarom op de eerst volgende ALV moeten evalueren hoe (en of) we dit door gaan zetten. Daar hebben we jullie hard voor nodig: alle goede ideeën en initiatieven zijn welkom! Op het zadel is het dus geen memorabel jaar geworden. Toch hadden we wel wat te vieren: we zijn in 2014 namelijk 5 jaar geworden. Met een leuk feestje (BBQ!) waarbij Ben al zijn verborgen culinaire talenten moest aanspreken om de magen gevuld te houden - is dit moment niet onopgemerkt voorbij gegaan. Kleine VeloVrienden worden groot zogezegd. Dat brengt mij op het laatste punt van dit stukje, want als het goed is krijgen we er zeer binnenkort een heel erg kleine VeloVriend(in) bij. Of het lidmaatschap by default is, durf ik niet te zeggen (en ik weet ook niet of we kleding in dergelijk kleine maten kunnen bestellen), maar ik wil op deze plaats Henry en Miranda alvast veel geluk en plezier toewensen met hun kleinste VeloVriend(in). Wij zijn al vijf jaar alive and kicking, dus dat zal nu ook vast wel goed komen!

Wat ook niet onvermeld mag blijven is de prestatie van Vincenzo Nibali. Il squalo di Messina mag zich bij zijn landgenoot Felice Gimondi voegen op het lijstje waar verder alleen nog Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil en Alberto Contador op staan: winnaar van alle drie de grote rondes. Mijn persoonlijke moment van de Tour? Het moment waarop de latere winnaar Sep Vanmarcke de waaier uit duwt op één van de stoken in de beruchte kasseienrit. Een etappe die werd gewonnen door Lars Boom, die de oorverdovend lange Nederlandse zegestilte wist te doorbreken. Volgend jaar op herhaling in een shirtje van Sky? In hoeverre is dit van toepassing op onze vereniging? Was het voor ons ook een jaar van vernieuwing en memorabele momenten? Natuurlijk hebben we het altijd succesvolle Eifelkamp gehad in het voorjaar, dit jaar het Van Opijnen Montage Trainingskamp geheten, waar men altijd vol goede verhalen van terug komt. Dit jaar werd er door diverse mensen om uiteenlopende redenen wat minder gefietst; het was er niet minder gezellig om.

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 7

elo rij


KNWU; goed verzekerd!

Bron: KNWU

Klik op de flyer om deze goed te kunnen lezen!

Uit eten

Auteur: Henry Danse

Tijdens de ALV van mei j.l. werden Miranda en ik zeer aangenaam verrast met een bedrag dat door de deelnemers aan het Van Opijnen Montage trainingskamp bijeengebracht was om hun waardering uit te spreken voor onze Auteur: Miranda inspanningen. Natuurlijk doen we dat heel graag en is dit niet nodig, maar wordt het door ons toch zeer Danse-Klaassen op waarde geschat. De bedoeling was dat we het zouden besteden aan een etentje. Dit hebben we tijdens onze vakantie gedaan in Olzheim, maar onderweg tijdens 1 van de ritten ook aan een ijsje, en na terugkomst in Nederland ook in Geffen. Zie de foto’s ter illustratie. Ben, Emiel, Folkwin, Frans, Hans, Jasper, Robert heel hartelijk bedankt voor dit cadeau.

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 8

elo rij


Kalender NTFU Midden Nederland

Bron: NTFU site

Onderstaande tochten worden komende twee maanden in Midden Nederland verreden. Wil je ook wel eens buiten ons district tochten rijden, kjik dan op www. ntfu.nl en selecteer je eigen voorkeuren. Ga je een tocht rijden? Meld het in ons forum of stuur ons een oproep die we door kunnen sturen. Wie weet krijg je gezelschap van wat VeloVriend(inn)en!

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 9

elo rij


Advertentie

Van Opijnen Montage heeft het trainingskamp 2014 gesponsord, zodat we de leden voor het jubileumjaar een zeer mooi trainingskamp konden aanbieden! Patrick van Opijnen van Van Opijnen Montage nogmaals BEDANKT! Dat het geslaagd was hebben jullie kunnen lezen, hieronder nog wat extra foto's:

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 10

elo rij


Advertentie

Advertentie

www.niemetnederland.nl Niemet Nederland wenst Wielerverenging VeloVrienden een goede herfst toe! Niemet Nederland levert non-ferro halffabrikaten (aluminium, koper, messing en brons) aan metaalverwerkende bedrijven. Voornamelijk aluminium profielen, (dunne) platen, stafmateriaal en bandmateriaal. Standaard producten hebben wij continue op voorraad en kunnen wij leveren wanneer ú het nodig hebt. Maar wij bieden ook maatwerk. Hebt u een ander formaat of afwijkende vorm aluminium nodig voor een specifieke toepassing? Wij denken graag met u mee! Vertel ons wat u zoekt en wij bieden u de beste oplossing. Niet alleen qua materiaal, maar ook de beste oplossing op financieel-economisch gebied.

NIE•MET-Nederland

Wiekenweg 54A | 3815 KL Amersfoort

+31 (0)33 450 82 00 +31 (0)33 456 05 41 info@niemet.nl

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 11

elo rij


Oproep redactie!

Auteur: Redactie

Naar aanleiding van de opmerkingen tijdens de ALV van 2010 hebben we wat wijzigingen doorgevoerd in de elo rij.

Correspondentieadres: Florijnstraat 7 5237 NG ’s-Hertogenbosch Email: info@velovrienden.nl Website: www.velovrienden.nl Bestuur: Voorzitter: Henry Danse Penningmeester: Miranda Danse-Klaassen Secretaris: Jasper Vis

elo

hij leest zoveel kranten dat hij altijd wel bijzonder nieuws vindt! Verder zijn we vooral op zoek naar meer wist je datjes….stuur ze gerust in, wij verzamelen ze wel!

We gaan proberen in het clubblad iets meer aandacht te besteden aan algemene dingen zoals krantenartikelen, leuke links of tips.

Heb je zin gastschrijver te worden? Meld je aan! info@velovrienden.nl

Wij dachten met de rubriek “ elotips” een oplossing te hebben gevonden voor de weinig inzendingen…immers er zit een “prijsje” aan vast! Helaas moeten we deze rubriek vanaf de volgende keer laten vervallen; in 4 jaar tijd hebben we slechts 2 tips mogen ontvangen.

Velogroet, Henry, Jasper, Miranda

Is er verder nog iets dat je zou willen zien in het clubblad? We staan open voor alle suggesties.

De rubriek “ingestuurd” wordt voornamelijk gebruikt door Jan Danse,

Wil je adverteren in rij

Redactie: Miranda Danse-Klaassen Henry Danse Jasper Vis

onze

elo

rij?

Mail met de redactie! VeloVermaak

Auteur: Redactie

Wist je dat Miranda meer buik heeft dan Henry? Gastschrijver(s): Guido Vroemen

Wist je dat Henry daar wel blij mee is? Wist je dat Henry gewoon “solidair zwanger” is? Wist je dat Frans 1 vrachtwagen wel aan kan?

Kopij voor 10 december 2014 naar: info@velovrienden.nl

Wist je dat Frans van tradities houdt en dus maar weer eens is gaan liggen net voor het VeloVriendenfeestje? Wist je dat we gelukkig waren dat hij weer snel op de fiets zat? Wist je dat we daarom dit jaar het feestje (BBQ) wel door konden laten gaan?! Wist je dat er een grote kans is dat je het gemist heb… want we zaten "slechts" met een derde van onze leden op dit feestje. Wist je dat we dat jammer vonden, maar het was er niet minder gezellig door! Wist je dat we hopen dat we de volgende keer ALLE leden komen ;-).

September 2014 ● Jaargang 6 ● Editie 2+3 ● Pagina 12

elo rij

Velovrij 2014 editie 02 en 03  

Voor het eerst een dubbele uitgave... Lekker dik dubbel nummer dus, lezen!

Velovrij 2014 editie 02 en 03  

Voor het eerst een dubbele uitgave... Lekker dik dubbel nummer dus, lezen!

Advertisement