Page 1

elo

rij In deze

VelOverpeinzingen Voorzitter “De tijd vliegt als je plezier hebt” wordt er wel eens gezegd. Ik werd vanochtend wakker en realiseerde me dat er weer een jaar om is en dat dat gezegde wel eens kan kloppen. Plezier hebben we het afgelopen jaar wel degelijk gehad. We hebben genoten op het trainingskamp in mei in de Eifel. Daarna zijn er deelnames geweest aan ploegentijdritten en koppeltijdritten. Zelfs de ALV bij Fleur en Ben valt wat mij betreft in de categorie plezier hebben. Zoals bijna altijd is niet alles rozengeur en maneschijn. Enkelen van onze leden hebben gezondheidsproblemen ervaren, maar zijn daar redelijk van hersteld of werken daar hard aan. Zelfs de moeder van Fleur maakt het naar omstandigheden goed. En ook mijn vader werkt, na zijn gebroken nek, aan zijn revalidatie en wil volgend jaar weer fietsen en wordt zelfs lid van onze vereniging. Het bovenstaande in ogenschouw genomen doet je beseffen waarom je gezondheid als eerste plaatst als je iemand over enkele dagen de beste wensen overbrengt. Het is ons meest kostbare bezit en moeten dat koesteren. Dat doen wij, in ons geval, door het beoefenen van de wielersport en daardoor fit te blijven. Alleen kent de wielersport een keerzijde, de blessures die een val/ongeluk op kunnen leveren. Moet je dan de wielersport vaarwel zeggen en bijvoorbeeld alleen nog maar autorijden?

Oh, daar kun je een auto-ongeluk mee krijgen. Euh….. is er iets dat 100% veilig is? Er zullen altijd discussies blijven over wie wat, op welke leeftijd, wel en niet zou mogen doen, maar wordt daarbij wel eens gekeken naar kwaliteit van leven? Ik denk het niet en daarom vind ik dat je alles uit je passie moet halen en daarbij de gevaren zoveel mogelijk moet mijden. Even vooruit kijken. Wat gaan we volgend jaar doen. De nieuwjaarsreceptie is nog niet helemaal geregeld, we hebben nog geen locatie, maar jullie worden op de hoogte gehouden hierover. We gaan aansluiten bij de NTFU. Dat is voor ons spannend, want het is allemaal nieuw voor ons, maar dat was het allemaal de afgelopen jaren ook en we zijn daar goed door gekomen. Dan volgt in mei ons jaarlijks trainingskamp in de Eifel en dan is het wegseizoen al weer aardig op gang gekomen. Maar eerst wens ik iedereen die ook wel eens naast de weg rijdt veel plezier off road. Rest mij nu nog iedereen namens het bestuur al het goeds, en vooral een goede gezondheid, te wensen voor 2012.

elo

rij:

VelOverpeinzingen

1

SMA Midden NL

2

Sportmedische keuring

2

Lidmaatschapsvormen

3

Advertentie

3

NTFU voordelen

4

Velotip

5

Sponsors bedankt!

5

Advertentie

6

VoorjaarsCompetitie

7

Verplichte clubkleding

7

Reactie kleding

8

Wedstrijden buitenland

8

Nieuwe kleding!

8

Nieuwjaarsreceptie

9

Trainingskamp

9

Vacature secretaris

10

Advertentie

11

DK Midden-Oost

12

Trainingen

12

Oproep redactie

13

VeloVermaak

13

VeloVeiligheid: Draag altijd een helm!

Denk aan de VeloVeiligheid en zet ALTIJD een helm op. Velogroet, Henry Danse Voorzitter Wielervereniging VeloVrienden

Ook als je alleen traint!!!

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 1

elo rij


SMA Midden Nederland

Auteur: Redactie

gemeten. Zoals jullie weten heeft VeloVrienden een samenwerkingsverband met SMA (Sport Medisch Adviescentrum) Midden Nederland.

SMA Midden Nederland is gespecialiseerd in het werken met vermogensmeters en analyse van de gegevens. Maar natuurlijk kan Guido je ook helpen bij blessures; zonder verwijzing van (huis)arts kun je bij hem terecht!

Guido Vroemen is sportarts en eigenaar van sportmedisch adviescentrum (SMA) Midden Nederland. Naast sportarts is Guido tevens Medisch Bioloog , gediplomeerd Triathlon Trainer en bondscoach van de Lange Afstand Triathlon selectie.

Vanzelfsprekend kun je ook preventief een beroep op hem doen; een dynamische fietsanalyse behoedt je voor vervelende blessures door een verkeerde zit, en door een betere fietspositie zul je je trapfrequentie/trapkracht beter kunnen benutten.

Vanuit het advies centrum begeleidt hij meerdere wielerploegen en individuele sporters op zowel trainingstechnisch als medisch vlak.

Alle leden van VeloVrienden kunnen bij Guido terecht tegen speciale condities (20% korting op alles wat niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed wordt). Neem voor uitgebreide informatie contact op met Guido. Alles over Guido en het SMA kun je lezen op www.sportarts.org

SMA Midden Nederland biedt vele mogelijkheden onze vereniging te ondersteunen. Het is mogelijk verschillende testen en onderzoeken te laten verrichten. Een test kan je bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van je trainingswaarden. Guido kan je adviseren over een verplichte sportkeuring tot een maximale inspanningstest met ademgas analyse, waarbij je VO2max wordt

Guido heeft iedere editie al iets voor ons geschreven, deze keer over sport medische keuringen!

Sportmedische keuring

Auteur: Guido Vroemen

Naast de wedstrijdfietsers laten steeds meer sportieve fietsers zich keuren. Hoe verklaar je deze toename voor de sport medische keuringen? Steeds meer mensen willen (steeds vaker op oudere leeftijd) sporten of willen weten welke sport het beste bij hen past. Vaak is dan de vraag of en wat voor keuring verstandig is om gezondheidsrisico's of blessures zo vroegtijdig mogelijk op te sporen. Keuringen zijn meestal aangepast aan sportintensiteit en leeftijd en kunnen onder andere bestaan uit een uitgebreid onderzoek van het houdings- en bewegingsapparaat, een hartfilmpje, longfunctietests, bloedonderzoek of een inspanningstest. Inspanningstests worden meestal op de fiets verricht om gezondheidsrisico’s en maximale hartbelastbaarheid te analyseren, maar ook om adviezen te geven over het verbeteren van de huidige conditie. Om keuringen te kunnen rechtvaardigen moeten de hieruit voortvloeiende onderzoeken en adviezen gezondheidswinst opleveren, zonder dat er een overdreven grote investering is in tijd, geld of schade door de onderzoeken of de keuring. Richtlijnen wie en hoe vaak men zich zou moeten laten keuren zijn dan ook moeilijk te geven en staan altijd voor discussie open. Tenzij er sprake is van zeer intensieve sportbeoefening (> 12 uur per week) worden er weinig sporters gekeurd onder de 12 jaar. Boven deze leeftijd is

sinds een jaar voor (top)sporters een keuring met rust hartfilmpje verplicht gesteld. Zeker bij conditioneel zware sporten wordt bij intensieve deelname een inspanningstest geadviseerd vanaf 14-16 jaar. Vaak gaat dit dan ook samen met een uitgebreide longfunctietest. Bij dagelijkse competitieve sportbeoefening wordt vanaf deze leeftijd een jaarlijkse kleinere (vervolg)keuring aanbevolen. Vanaf 30-40 jaar worden keuringen meer gericht op het maken van een risicoprofiel, aangezien het risico van hart en vaatziektes steeds groter wordt. Geschat wordt dat boven de 35 jaar jaarlijks 1 op de 15.000 tot 50.000 sporters plots tijdens of vlak na sporten overlijdt (onder de 35 jr 1 op 200.000 jonge atleten). Zeker indien er vaak maximale inspanningen worden geleverd bij regelmatige of fanatieke sporters, maar ook bij mensen die langdurig minder hebben gesport en weer gaan bewegen is een keuring verstandig. Zorgverzekeraars worden hier gelukkig steeds meer van bewust en hebben de kosten van de keuringen en baten van de hieruit vloeiende adviezen tegen elkaar afgewogen. Vele zorgverzekeraars vergoeden een deel van de beschreven sportkeuringen in hun aanvullende pakket. Guido Vroemen info@sportarts.org

Meten is weten. Dat geldt zeker voor sporters. Een goede kennis van het lichaam voorkomt blessures en geeft de basis voor effectief en efficiënt trainen.

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 2

elo rij


Lidmaatschapsvormen

Auteur: Bestuur

We hebben dit jaar ons uiterste best gedaan de kosten voor de lidmaatschappen laag te houden en jullie zo goed mogelijk te informeren. De veranderingen bij de KNWU en dat wij voor het eerst dit jaar gaan aansluiten bij de NTFU waren wat flinke hobbels, maar eind november was alles duidelijk. Onze vereniging biedt nu de volgende lidmaatschapsvormen aan: Wij kennen de volgende lidmaatschappen:

Bedrag

Kledingkorting Looptijd

1

€ 39,50

30%

1 jaar

2 KNWU basis lidmaatschap

€ 24,50

10%

1 jaar

3 NTFU lid

€ 39,50

10%

1 jaar

€ 32,50

10%

1 jaar

€ 72,50

30%

1 jaar

€ 69,00

30%

1 jaar

€ 57,50

10%

1 jaar

€ 54,00

10%

1 jaar

KNWU wedstrijd licentiehoud(st)er

Volgende persoon op hetzelfde adres Wij kennen de volgende combi-lidmaatschappen: 4 KNWU wedstrijd licentiehoud(st)er + NTFU lid Volgende persoon op hetzelfde adres 5 KNWU basis lidmaatschap + NTFU lid Volgende persoon op hetzelfde adres En we kennen donateurs: 6 Donateur

€ 5,00

minimaal 2%

1 jaar

Als je op de benaming van een lidmaatschap klikt, kom je op onze website terecht waar we een uitgebreid overzicht hebben gemaakt wat precies ieder soort lidmaatschap inhoudt. Ken jij mensen die twijfelen lid te worden? Laat ze dan eens kijken naar onze lidmaatschapsvormen, onze brochure lezen, de artikelen op de website lezen en breng ze in contact met ons, of laat ze direct het aanvraagformulier invullen.

Advertentie

WWW.QUASARWHEELS.COM

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 3

elo rij


NTFU voordelen

Auteur: Bestuur

Vanaf 1 maart aanstaande sluiten wij aan bij de NTFU. Een aantal leden hebben aangegeven meteen lid te worden, maar misschien is nog niet voor iedereen duidelijk dat ook als je geen toerfietser bent er veel voordelen zijn, waaronder zeker de fietsschadeverzekering die in heel Europa geldt! Hieronder een uitgebreide beschrijving wat je allemaal krijgt bij een NTFU lidmaatschap: Fietsschadeverzekering ToerFietsKaart-houders hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld. Belangrijke voordelen ten opzichte van andere fietsschadeverzekeringen: o De unieke NTFU fietsschadeverzekering is geldig in heel Europa. o De verzekering geldt voor alle fietsen die je in je bezit hebt; de fiets waarop je rijdt is verzekerd. o De fiets is standaard verzekerd tot een schadebedrag van € 1.000,-. o Persoonlijke eigendommen zijn verzekerd tot een maximum van € 115,-. o Kleding is ook meeverzekerd. o Een eigen risico van slechts € 50,--. o De dagwaarde wordt bepaald door van de nieuwprijs 1% per maand af te trekken, met een maximum van 72%. o Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de fiets bij te verzekeren tot € 5.000,-. Fietssport Magazine (t.w.v. € 15,95 p.p.) De NTFU geeft zes keer per jaar Fietssport Magazine uit; een tijdschrift boordevol inspiratie voor sportieve wielrenners en mountainbikers. Een greep uit de inhoud: trainingsadviezen, fietstechniek- en onderhoud, testen, productnieuws, reisverhalen, rubrieken over voeding en medische zaken plus natuurlijk het laatste nieuws van de NTFU. Leden van de NTFU ontvangen het blad kosteloos, als onderdeel van hun lidmaatschap. Toerfiets Evenementen Programma (t.w.v. € 14,95 p.p.) Jaarlijks brengt de NTFU een fietsevenementen kalender uit onder de naam Toerfiets Evenementen Programma (TEP). Hierin vindt u informatie over alle 4.000 fietsevenementen die jaarlijks worden georganiseerd. In het Toerfiets Evenementen Programma vind je naast alle verschillende toertochten ook allerlei handige fietsinformatie terug. Alle toertochten staan in een maandelijks overzicht vermeld. De langeafstandstochten, de dagmeerdaagsen, fietsmeerdaagsen en sterritten zijn ook als apart overzicht opgenomen. Het Toerfiets Evenementen Programma bevat onder andere ook informatie over instructeursopleidingen, het NK Toerfietsen, de fietsverzekering en de voordelen van het NTFU-lidmaatschap. Korting op deelname aan NTFU toertochten De NTFU verenigingen en stichtingen organiseren jaarlijks ongeveer 4.000 toertochten. Als NTFU lid krijgt u minimaal € 1 korting op een eendaagse tocht en minimaal € 0,50 per dag korting op een meerdaagse tocht. Korting op trainingen en clinics. De NTFU biedt trainingsprogramma's en clinics voor zowel de beginnende als meer gevorderde fietser. Deelnemers hebben de keuze tussen mountainbiken en racefietsen. Voor de beginnende fietsers vindt twee keer per jaar het sportstimuleringsprogramma Fiets-Fit plaats. De trainingen starten in maart en september en worden op verschillende locaties in het land gegeven. Tijdens deze trainingen wordt aandacht besteed aan het op een verantwoorde manier opbouwen van de conditie, fietstechnieken en de aanschaf en het gebruik van materialen. Ook voor de meer gevorderde fietser worden trainingsprogramma's en clinics georganiseerd. Voor mountainbikers geldt dat de focus tijdens een clinic ligt op het verbeteren van de rijtechniek. De instructeurs besteden aandacht aan onderwerpen als bochtentechniek, balans, klim en daaltechniek, rem en schakeltechniek of het nemen van obstakels. Ook organiseren we trainingen en clinics voor sportieve toerfietser / racefietsers die zijn of haar eigen prestaties wil verbeteren. De instructeurs geven je informatie over een goede trainingsopbouw richting een bepaald evenement of ander einddoel, schaven waar nodig je rijtechniek bij en kunnen adviezen geven op het gebied van voeding.

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 4

elo rij


Velotip: IPhone en fietsen

Bron: Google

Velotip(s)!

Dat je je iPhone niet alleen gebruikt om te bellen is niet zo vreemd. Maar de mogelijkheid om hem te gebruiken als multifunctionele fietscomputer is misschien onbekender. Het bedrijf New Potato heeft een set (software en hardware) ontwikkeld om dit mogelijk te maken met de naam Livereader. De set bestaat uit fietscomputer software die je op je iPhone (of iPod Touch) installeert. Verder is er een draadloze sensor die de cadans en de omwentelingen van je wiel registreert. Om de iPhone te plaatsen op je stuur wordt er een beschermende iPhone houder meegeleverd.

De data die op dit moment wordt weergegeven is: Stopwatch (HH:MM:SS) Huidige Snelheid (MPH/KPH) Maximum Snelheid (MPH/KPH) Gemiddelde Snelheid (MPH/KPH) Huidige Cadans (RPM) Gemiddelde Cadans (RPM) Huidig Wattage (WATTS) Verbrande Calorieën (CAL) Alle gegevens worden opgeslagen en er zitten leuke features op zoals Chase Rider functie. Hiermee vergelijkt de iPhone je eerdere rondetijd met je huidige. Zo kan je dus je tijd verbeteren en real time zien waar je tijd laat liggen of juist tijd wint. Ziet er allemaal er goed uit en omdat je je telefoon niet in je achterzak hoeft te bewaren mis je ook geen telefoontjes meer. Tevens is er een koppeling met de Google navigatie. Concurrentie dus voor de Garmin Edge 600 of 700 series! De goedkoopste variant hebben wij gevonden op: http://www.megagadgets.nl/liveriderfietscomputer.html

VeloTip(s) is een rubriek voor én door jullie. Heb je tips over alles wat met fietsen te maken heeft, meld het ons! VeloTip(s) kan met van alles te maken hebben; een goed fietsvakantieadres, een materiaaltip, een link naar een geweldige website, maar ook tips voor betere trainingen of bijvoorbeeld voedingtips, alles is welkom. Onder de inzendingen zal de redactie ieder kwartaal een winnaar trekken en verblijden met een kortingsbon ter waarde van € 5,-- voor de webshop.

Deze keer hadden we geen inzending! Wil jij de volgende keer kans maken op een kortinsbon? Stuur dan je tip voor 20 maart naar info@velovrienden.nl

Auteur: Bestuur

Sponsors bedankt!

Voor de laatste keer zal in dit clubblad de logo’s van onze sponsors prijken. Met pijn in ons hart nemen we afscheid en willen we even stilstaan bij de afgelopen 3 jaar. Direct vanaf het begin zijn deze sponsors opgestaan om ons te steunen bij de oprichting. Zonder hen had Wielervereniging VeloVrienden geen bestaansrecht! Met deze sponsors op de kleding zijn er mooie herinneringen. Twee jaar achter elkaar winst in de Midden Nederland Competitie bij de vrouwen, diverse podiumplaatsen met het DK tijdrijden, en dit jaar zelfs winst bij het DK op de weg. Maar het belangrijkste is dat we een echte, hechte vereniging zijn geworden. Natuurlijk vinden we prestaties leveren leuk, maar plezier hebben staat voorop! Twee jaar achter elkaar hebben we een zeer geslaagd trainingskamp gehouden, waarin we dagen achter elkaar vele kilometers met elkaar wegtrapten. Speciale dank moeten we even uitbrengen naar Care 4 Bikes, die altijd belangeloos de winkel openstelde voor bijeenkomsten en vergaderingen. Loek, Theo, Gijs: BEDANKT voor jullie steun!

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 5

elo rij


Advertentie

Drie generaties notarissen, van links naar rechts mr. M.M.G. van Santvoort (notaris van 1993 tot 2007), mr. I.M.A.J. den Drijver-Pigmans (notaris van 2007 tot heden) en mr. H.P.J.M. Koopmans (notaris van 1972 tot 1993).

Historie. Sinds 1876 is er een notariaat in Maasdriel; de voorgangers zijn de notarissen Kolfschoten, Koch, Van den Akker, Koopmans en Van Santvoort. Per 1 juli 2007 werd de huidige notaris, mevrouw Imke den Drijver-Pigmans benoemd. Zij heeft Maarten van Santvoort opgevolgd. Maarten van Santvoort werkt nog als kandidaat-notaris bij het kantoor. Ons kantoor ligt midden in het kloppende hart van Nederland op de kruising van Europa's drukste snelweg, de A2, en Europa's drukst bevaren rivieren, de Waal en de Maas. Het notariskantoor is inmiddels weer gevestigd op de plek waar oud-notaris mr. H.P.J.M. Koopmans in 1979 een nieuw kantoor liet neerzetten en jarenlang zijn praktijk uitoefende. Koopmans werd in 1993 opgevolgd door mr. M.M.G. van Santvoort die het pand in 1998 verkocht. De notarispraktijk werd voortgezet in de oude pastorie aan de Kerkstraat 41. Inmiddels was het voormalige notariskantoor sinds 2000 makelaarskantoor. Toen het pand enige tijd geleden weer te koop stond, werd het gekocht door notaris Imke den Drijver-Pigmans, de opvolgster van Maarten van Santvoort. Na een verbouwing staat er nu een modern, ruim notariskantoor dat aan alle eisen van de tijd voldoet. Wie zijn wij? Wij hebben een kantoor in een ondernemende gemeenschap voor ondernemende mensen. "Kan het morgen klaar zijn ?" is een vraag die vaak aan ons gesteld wordt en wij antwoorden daar bevestigend op. Wat hebben wij te bieden ? Het kantoor heeft een algemene praktijk. Toch is er een verdeling van werkzaamheden. Notaris Imke den Drijver-Pigmans, die tevens estate-planner is, houdt zich hoofdzakelijk met het familierecht en erfrecht bezig. Daarnaast verzorgt zij ook onroerend goed transacties. Kandidaat-notaris Maarten van Santvoort adviseert vooral in het ondernemings- en vennootschapsrecht. Ook hij verzorgt onroerend goed transacties. Notarieel medewerkster Jolande Lammers houdt zich bezig met overdrachten van woningen, hypotheken en verdelingen van woningen bij echtscheiding en overlijden. Notarieel medewerkster Margot Sas houdt zich bezig met hypotheken, vennootschapsrecht. royementen en ondersteunde taken. Kortom met zijn vieren een klein, hecht en flexibel team, waar de lijnen kort zijn, zodat we weten wie waarmee bezig is. Het kantoor is goed geautomatiseerd via het systeem van Quantaris. We hebben een online verbinding met het Kadaster, Kamer van Koophandel, Centraal Testamenten Register en de Gemeentelijke Basisadministratie, waardoor in no time alle actuele informatie beschikbaar is. Verder zijn wij via het netwerk aangesloten op de databank van onze Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie waardoor de juridische en fiscale ondersteuning steeds up-to-date is. Bij ons is de klant koning. Kerkstraat 53a 5331 CB Kerkdriel 0418-63 66 10 info@notariskerkdriel.nl www.notariskerkdriel.nl

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 6

elo rij


Midden Nederland VoorjaarsCompetitie

Bron: KNWU Midden

Ook dit jaar organiseert het District Midden een VoorjaarsCompetitie. Ideaal om in vorm te komen voor het wegseizoen! 05 februari 2012 12 februari 2012 19 februari 2012 26 februari 2012 04 maart 2012 11 maart 2012 18 maart 2012 25 maart 2012 01 april 2012

Nieuwegein (Volharding/Stadion) Tiel (De Batauwers) Amersfoort (Eemland) Nieuwegein (Volharding/Stadion) Veenendaal (Axa-Valleirenners) Amersfoort (Eemland) Tiel (De Batauwers) Nieuwegein (Volharding/Stadion) Amersfoort (Eemland)

09:30 uur , B- categorie: - Veteranen 40, 50, 60+ - Sportklasse - Nieuwelingen - Dames 11:00 uur, A categorie: - Elite/beloften - Junioren - Amateurs

Iedere deelnemer/-ster dient in het bezit te zijn van een geldige KNWUlicentie 2012 of een KNWU Basislidmaatschapskaart 2012. Is de aanvraag nog in behandeling, dan dien je een afdruk van de afhandeling te overleggen. Deze kun je verkrijgen via mijnKNWU/licentie/status. Basislidmaatschapskaarthouders van 17 jr. en ouder kunnen kiezen of ze starten in de A- of B-klasse. Het door de organisatie uitgereikte rugnummer moet voor de jury duidelijk zichtbaar zijn (dus niet verkleinen en niet onder regenjas/windstopper dragen). Bij het niet duidelijk zichtbaar zijn voor de jury wordt de betrokken renner/renster niet geklasseerd. Renners/rensters die te laat zijn, kunnen na de eerste ronde (zonder problemen) instappen. Ben je nog later, rijd je dus pas mee na de 2de ronde, dan rijd je buiten mededinging mee. Te laat gestarte renners kunnen niet mee doen aan de eventuele puntensprint.

Puntentelling: 10 t/m 1 punt voor de plaatsen 1 t/m 10. Iedere renner krijgt 3 startpunten Daarnaast krijgen de nrs. 1 t/m 3 bij de eventuele puntensprint respectievelijk 3, 2 en 1 punt. De jury bepaalt of de puntensprint verreden wordt. Punten worden bijgehouden over wedstrijd 1 t/m 9 (voor het klassement dient aan minimaal 5 wedstrijden te zijn deelgenomen, alle wedstrijden tellen mee voor de einduitslag). Kanshebbers op een geldprijs dienen de laatste wedstrijd aanwezig te zijn. Op de website www.knwumidden.nl zullen alle uitslagen komen te staan. Inschrijfgeld: € 3,00 ER WORDT NIET MET CHIPREGISTRATIE GEREDEN.

Verplichting clubkleding

Bron: Districtsvergadering KNWU Midden

Tijdens de districtsvergadering van 13 december jongstleden, kregen wij van de consul het volgende op papier mee, en vragen we jullie dit goed te lezen: Met ingang van 1 januari 2012 is het dragen van de verplichte clubkleding aangescherpt (zie ook artikel N 1.3.080.01). Uitgezonderd, van het verplicht dragen van clubkleding zijn renners die deel uitmaken van een Pro-tour, Pro-Continental, Continental, LST of bij de desbetreffende discipline van een LDT. Bij de andere discipline’s is het dragen van clubkleding dan weer verplicht.

Daarnaast kunnen uitsluitend Amateurs- (M/V) en Sportklasse licentiehouders met hun vereniging overeenkomen om in eigen kleding of kleding van een individuele sponsor te rijden volgens de voorwaarden zoals in het reglement vervat. Concreet betekent dit dat de reclame niet in strijd met de wet etc. mag zijn. Zie verder de artikelen1.2.030 bis (UCI), N 1.3.047.01 & N 1.3.080.08. Iedere licentiehouder dient zich aan het verplicht dragen van clubkleding te houden. Gelet op artikel N 12.11.040 punt 58 kunnen onderstaande sancties/straffen worden opgelegd ingeval de verplichting niet wordt nageleefd: 1. 2.

Constatering foutieve kleding voor de start: Constatering foutieve kleding tijdens de wedstrijd:

3.

Melding na afloop door clubbestuur:

Startverbod 1e overtreding € 60,00 2e overtreding € 90,00 3e overtreding € 180,00 Idem als 2

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 7

elo rij


Reactie op verplichting clubkleding

Auteur: Bestuur

In ons huishoudelijk reglement is te lezen dat wij onze licentiehouders verplicht stellen in wedstrijden en trainingen juiste clubkleding te dragen. Een renner die aan wedstrijden wil deelnemen in kleding van een privé sponsor dient hiervoor jaarlijks schriftelijk toestemming te vragen aan het bestuur. Het bestuur kan besluiten hiervoor een vergoeding te vragen. Het bestuur zal niet actief gaan controleren op het dragen van de juiste kleding, maar hoopt erop dat renners uit zichzelf het belang van de gesponsorde kleding begrijpen.

Wedstrijden rijden in het buitenland

Auteur: Henk Martens, Consul

Wil je in het buitenland ook eens een wedstrijd gaan rijden? Dat is mogelijk, maar je moet wel toestemming van de consul uit het district hebben! De toestemming van district midden Nederland kun je op de volgende manieren aanvragen: Ga naar www.knwumidden.nl en klik in het linkermenu de knop “wedstrijden buitenland” aan. Ga naar onze VelOOverleghoek, log in en klik op beschikbare documenten. Onder het kopje wedstrijden buitenland vindt je het formulier. Vul het formulier in en stuur het als bijlage naar de consul district Midden (mailadressen: henkmartens@xmsnet.nl of consul.midden@knwu.nl). Als je voor meerdere landen aanvraagt, moet je per land een formulier, invullen en elke keer als bijlage versturen. Ik zou het fijn vinden als je alles in één keer aanvraagt, dus niet nu België en volgende keer weer een ander land. Je kan per land voor een heel jaar aanvragen, dan vul je in bij benaming wedstrijd alle wedstrijden in het hele jaar 2012. (LET OP: verwacht niet dat dit per direct wordt teruggestuurd, dus stuur het ruim op tijd in.) U moet rekenen op een verwerkingstijd van vijf werkdagen.

Nieuwe kleding!

Auteur: Bestuur

Nieuwe sponsors, betekent nieuwe kleding. Voor onze nieuwe leden maakt dat niet uit. Voor sommige leden die al wat langer lid zijn kan het onhandig uitvallen.

Licentiehouders die overstappen naar basis lid zullen vallen onder de regeling van de basisleden.

Om die leden tegemoet te komen in de aanschaf van de nieuwe sponsorkleding is de volgende regeling in het leven geroepen:

Voor deze actie gaan speciale voorwaarden gelden, zoals het inleveren van oude, eigen kleding. Er mag geen kleding worden ingeleverd die niet door de eigenaar is aangeschaft. De volledige voorwaarden worden gemaild aan de leden en online gezet.

Licentiehouders krijgen 1 nieuwe set, bestaande uit 1 korte broek en 1 shirt met korte mouwen, tegen bijbetaling van € 15,--. Daarnaast krijgt een licentiehoud(st)er eenmalig € 15,-- korting bij aanschaf van 1 volgend kledingstuk. Basis leden die overstappen naar licentiehouder zullen vallen onder de regeling van de licentiehouders, omdat ze op dat moment verplicht gaan worden kleding te nemen. Basis leden krijgen 1 nieuwe set, bestaande uit 1 korte broek en 1 shirt met korte mouwen, tegen bijbetaling van € 30,--. Daarnaast krijgt een Aspirant lid eenmalig € 10,-korting bij aanschaf van 1 volgend kledingstuk.

De actie gaat pas in als de kledingleverancier zover is dat er geproduceerd kan gaan worden. Tot die tijd kunnen er geen kledingbestellingen worden gedaan. We verwachten dat alle sponsorcontracten in de eerste twee weken van januari getekend zijn, daarna krijgt de kledingleverancier de opdracht te gaan produceren.

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 8

elo rij


Nieuwjaarsreceptie

Auteur: Miranda Danse-Klaassen

Er is al eerder over gesproken; VeloVrienden wil ook in 2012 een nieuwjaarsreceptie houden! Tijdens deze receptie willen we de nieuwe sponsors presenteren, zullen we proberen een passessie te houden en natuurlijk is er ook alle tijd voor een hapje en een drankje. De enige hobbel die we momenteel nog moeten nemen is het vinden van een locatie. We hebben enkele lijntjes al uitgegooid, zijn ook al ergens gaan kijken, maar we hebben nog niet beslist. We willen namelijk meteen proberen een vaste locatie te vinden voor onze feestjes, partijen en vergaderingen.

Wanneer: Zondag 29 januari 2012 Waar: Nog onbekend Hoe laat: Vanaf 16:00 uur NOG ONDER VOORBEHOUD

Ieder lid ontvangt een uitnodiging voor hem of haar met introducé. Daarnaast worden alle sponsors/ondersteuners, het districtsbestuur, de consul en alle overige betrokkenen uitgenodigd. Ook nu zal er weer iets te winnen zijn…! Zet de afspraak alvast in je agenda, zodat je hem zeker niet vergeet en hou je mailbox in de gaten voor de officiële uitnodiging!

Trainingskamp

Auteur: Henry Danse

We gaan ook in 2012 weer op trainingskamp naar de Eifel, maar helaas niet meer naar Strickscheid. Het huis dat we 2 keer hebben kunnen huren wordt nu door de zoon van de verhuurster bewoond… We denken een geschikt huis gevonden te hebben in Sefferweich. Een plaatsje met een oppervlakte van 10,70 km2 en een inwonertal van 228. In de voor-inventarisatie hebben zich 10 personen aangemeld. Deze geïnteresseerden zijn inmiddels gemaild met de vraag of ze zich definitief willen aanmelden. Mochten er dan nog plaatsen over zijn zal er nog een keer een mailtje rondgestuurd worden of er iemand alsnog mee wil naar de Eifel. Heb je nu al interesse? Meld dit dan via henry@velovrienden.nl. Natuurlijk gaan de 10 die zich als eersten gemeld hebben voor. We hebben dit huis gehuurd en gaan ook weer zelf koken. Afwassen hoeft dit jaar wat minder te gebeuren; er is een vaatwasser…maar ja, met zo veel personen zit zo’n vaatwasser natuurlijk snel vol! De bedoeling is, als het weer meewerkt, elke dag redelijk wat kilometers te fietsen. En natuurlijk flink wat hoogtekilometers mee te nemen. We blijven VeloVriend(inn)en, dus zal er sociaal gereden worden. Dit betekent aan het einde van elke beklimming of afdaling dat er wordt gewacht tot we compleet zijn. De berggeiten onder ons kunnen natuurlijk altijd weer half terug rijden en de mindere klimmers onder ons oppikken en helpen. Op deze manier traint iedereen goed lijkt me, maar we willen ook genieten en elkaar beter leren kennen. En natuurlijk in supervorm terugkeren !

Datum: Waar: Wie: Kosten:

Sefferweich here we come!!

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 9

elo rij

3 mei t/m 7 mei 2012 Sefferweich, Duitsland Aanmelden kan nog! Licentiehouder KNWU € 60 Basis lid KNWU € 80,-NTFU lid € 80,-Licentiehouder KNWU + NTFU lid € 60,-Basis lid KNWU + NTFU lid € 60,--


Vacature Secretaris

Auteur: Bestuur

Wat wordt geboden? Een uitdagende, vrijwillige bestuursfunctie, samen met nog 2 bestuursleden. Omdat je een functie gaat vervullen die nog niet eerder echt vorm heeft gekregen binnen de vereniging, kan het takenpakket nog in overleg met het bestuur worden vormgeven en wellicht toegespitst worden op jouw ervaringen of talenten.

Wie zijn we? Wielervereniging VeloVrienden is op 27 juli 2009 opgericht en heeft statutaire zetel Zeist. De vereniging is aangesloten bij de KNWU en valt onder district Midden-Nederland. Wielervereniging VeloVrienden heeft als doel de wielersport in de volle breedte bevorderen. De vereniging wil daarbij een brede vereniging zijn, waarin iedereen die iets wil doen binnen de wielersport bediend kan worden. De vereniging zal plaats bieden aan wedstrijdrenners en recreatieve rijders, aan oud en jong, aan man en vrouw. Iedereen moet binnen de vereniging zijn of haar eigen plek kunnen vinden, op de weg, op de baan, in het veld of op de mountainbike. VeloVrienden staat voor gezelligheid, saamhorigheid en samen plezier beleven aan fietsen, zowel competitief als recreatief. Dit geldt natuurlijk voor jong, oud, man of vrouw! Wat zoeken we? Voor de vereniging zijn we op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger (m/v) voor de rol van secretaris. De secretaris maakt deel uit van het bestuur van de vereniging, dat uit 3 personen bestaat (voorzitter, penningmeester en secretaris). We hebben professionaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan en hechten veel waarde aan het uitdragen van het “VeloVriendengevoel”. Wat zijn de taken? Als secretaris van Wielervereniging VeloVrienden ben je betrokken bij alles wat er gebeurt binnen de vereniging. Naast de relatief kleine taak van het verzorgen van notulen ben je breed inzetbaar en help je bijvoorbeeld ook andere bestuursleden met hun taken. Er gebeurt van alles binnen de vereniging en het is belangrijk dat deze informatie op een goede manier wordt uitgedragen. Denk daarbij ook aan taken als: het bijhouden van de ledenadministratie; het opstellen van het jaarverslag; het mede vorm geven van het verenigingsbeleid. Profiel Omdat je mee gaat nadenken over hoe we het beste de activiteiten van VeloVrienden kunnen vorm geven en uitdragen, is iedereen die graag mee wil helpen en denken van harte welkom als secretaris.

Solliciteren? Ieder lid kan solliciteren; man, vrouw, jong of oud! Stuur voor 20 februari 2012 een mailtje naar info@velovrienden.nl. Geen brieven, moeilijke woorden of officiële documenten…maar gewoon een leuk mailtje waarom jij interesse hebt. Dit is de procedure! Onze statuten geven aan: Tot aanvang van de ALV kan door het bestuur of minstens 10 leden kandidaten worden gesteld voor de functie van secretaris. Je kunt dus twee dingen doen: 1. Het bestuur overtuigen van jouw kandidaatschap. Stuur voor 20 februari 2012 een mailtje naar info@velovrienden.nl. Tussen 20 februari en de ALV in april zullen we, als we meerdere kandidaten hebben, gesprekken voeren. Het bestuur zoekt daarbij naar de meest geschikte kandidaat. Het kan voorkomen dat het bestuur meerdere kandidaten aan de ALV voorstelt. 2. Minstens tien leden overtuigen van jouw kandidaatschap. Schrijf, mail of spreek minstens 10 leden aan die je op jouw manier overtuigt van je kandidaatschap. Zorg dat ze aanwezig zijn op de ALV en geef je kandidaatschap voor aanvang van de ALV aan de voorzitter aan. Tijdens de ALV zal er anoniem en schriftelijk gestemd worden. De kandidaat met meerderheid van stemmen krijgt de functie van secretaris. Vragen? Meer informatie? Heb je vragen? Je kunt ze stellen aan:  Henry Danse (voorzitter) Henry@velovrienden.nl 06-16195485.  Miranda Danse-Klaassen (penningmeester) Miranda@velovrienden.nl 06-55951474. Wil je meer lezen over onze vereniging verwijzen we je graag naar het besloten deel van onze website; daar zijn veel verenigingsdocumenten terug te vinden.

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 10

elo rij


Advertentie

Schoenmakers Natuursteen is al meer dan 10 jaar een begrip in de omgeving van Vught. Natuursteen is op vele manieren toe te passen in zowel interieur als exterieur. Denk hierbij aan dorpels, vensterbanken, tafelbladen, aanrechtbladen, wastafelbladen maar ook trappen en vloeren behoren tot de mogelijkheden. Wij beschikken over een moderne werkplaats van 800 m² met los daarvan een showroom met kantoor van 200 m². Op het buitenterrein staat een grote hoeveelheid natuursteen welke in natuurlijk (dag)licht bezichtigd kan worden.

Slaagt u niet in uw materiaalkeuze bij ons of zoekt u echt iets exclusiefs, dan kunnen we altijd nog uitwijken naar Italië, HET natuursteenland bij uitstek. Door rechtstreekse import en zeer goede contacten kunnen wij uiteraard snel leveren.

Ook voor vloeren kunt u bij ons terecht. We hebben een aantal natuursteenvloeren in onze showroom ter bezichtiging en kunnen deze in elke willekeurige afwerking leveren zoals gepolijst, gezoet of anticato ('getrommeld' of 'gebrand'). Ook onderscheiden wij ons door u ieder formaat tegel te kunnen leveren die gewenst is. Ook extra grote maten van meer dan 100x100cm zijn voor ons geen enkel probleem. Kortom, Schoenmakers Natuursteen kan voorzien in al uw natuursteenwerken. Wanneer u speciale wensen heeft geven wij u hierin graag een passend advies. We denken natuurlijk gericht met u mee. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Er staat ten allen tijde zo'n duizend m² natuursteen op voorraad waaruit een keuze gemaakt kan worden. Al Bekijk op onze website meer foto’s. onze medewerkers beschikken over de juiste kennis, hebben jarenlange ervaring in het ambachtelijke beroep van natuursteenbewerker en weten precies welke mogelijkheden voor uw keuken, badkamer of verbouwing van toepassing kunnen zijn. U kunt bij ons dus altijd een perfecte keuze maken.

____ Kempenlandstraat 15 A 5262 GK Vught 073-6561727 info@schoenmakers-natuursteen.nl www.schoenmakers-natuursteen.nl

Slaagt u niet in uw materiaalkeuze bij ons of zoekt u echt iets exclusiefs, dan kunnen we altijd nog uitwijken naar Italië, HET natuursteenland bij uitstek. Door rechtstreekse import en zeer goede contacten kunnen wij uiteraard snel December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● leveren. Pagina 11

elo rij


DK Midden-Oost

Auteur: Miranda Danse-Klaassen

Elk jaar vinden er districtskampioenschappen plaats in ieder district. Als je in aanmerking wilt komen voor deelname aan het NK tijdrijden en/of het NK op de weg, moet je altijd het DK hebben gereden. De nummers 1 van het DK plaatsen zich namelijk direct voor het NK. De anderen worden op basis van de gedurende het seizoen behaalde punten uitgenodigd. DK tijdrijden Volgens traditie zijn de districtskampioenschappen tijdrijden altijd op Hemelvaartsdag in Baambrugge. Toch is het ons district niet gelukt om dit voor 2012 ook vast te leggen. Het districtkampioenschappen tijdrijden zal daarom de dag voor hemelvaart worden verreden; woensdag 16 mei dus. Wel rijden we dan op het oude bekende parcours in Baambrugge, langs het kanaal. Hoe laat of hoe ze het gaan organiseren hebben we nog niet gehoord, dat horen jullie nog. DK op de weg De districtskampioenschappen op de weg vinden plaats op tweede pinksterdag 28 mei 2012. Helaas is hier ook iets in veranderd… de vrouwen zullen namelijk dit jaar niet in eigen district rijden. Waar de amateurs, sportklasse en masters gewoon hun wedstrijd rijden op het parcours bij Wijk bij Duurstede, zullen de vrouwen moeten uitwijken naar district Oost. Vanwege de redelijk kleine groep vrouwen en ieder jaar hetzelfde wedstrijdverloop, hebben de twee districten afgesproken om de beurt een regiokampioenschap voor de vrouwen te organiseren. In 2012 rijden de vrouwen van district Midden in district Oost. In 2013 rijden de vrouwen van district Oost in district Midden. Voor VeloVrienden is dit erg jammer, het was een dag waarin we elkaar altijd aanmoedigden en iedereen bleef ook altijd kijken naar alle wedstrijden. Dit keer zullen we dan moeten aanmoedigen via sms of zo… Ook wel eens bijzonder .

Trainingen

Auteur: Henry Danse

Er werd bij de oprichting al direct om gevraagd; een trainingsgroep. En natuurlijk hoort een vereniging zo’n groep in het leven te roepen. Dus is er 2 jaar lang getracht dit goed van de grond te krijgen.

VeloVeiligheid Binnen de vereniging gelden een aantal afspraken zoals: Een helm dragen is verplicht. Ligsturen of ligfietsen zijn niet toegestaan bij een normale training. Verkeersregels worden gerespecteerd. We helpen elkaar waar nodig.

De VVWAT (VeloVriendenWoensdagAvondTraining) werd geleid door diverse mensen, we hebben nooit een echte trainer gehad, maar wel veel enthousiaste leden die er altijd stonden. Gedurende de jaren is gebleken dat de verschillen in niveaus en doelen moeilijk op elkaar af te stemmen waren. Zonder een echte trainer kregen we dit niet opgelost. Hierdoor is de VVWAT in oktober 2011 een stille dood gestorven. Omdat de leden aangeven dat er wel iets bindends moet zijn, hebben we geïnventariseerd wie er wanneer traint. Er blijken namelijk voldoende groepen te zijn waarbij misschien aangesloten kan worden. Dit overzicht staat inmiddels op onze website: http://www.velovrienden.nl/devereniging/trainingen

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 12

Helaas is nog niet alle informatie compleet, maar we kunnen het natuurlijk met elkaar laten groeien! Wil jij een aanvulling op een bestaande groep doen, of een nieuwe groep aanmelden? Meld het dan op info@velovrienden.nl . Naast deze trainingen wil het bestuur om toch meer binding te creëren ongeveer tweemaal per jaar een grote tocht houden, een duurtraining. Dit hebben we eerder gedaan en er blijken meerdere leden te zijn dit het leuk vinden zoiets te organiseren. Wil je in 2012 zoiets organiseren, neem dan contact met ons op via info@velovrienden.nl . Daarnaast organiseren we natuurlijk gedurende het jaar altijd nog wel wat kleine dingen; een training voor een ploegentijdrit bijvoorbeeld, of een parcoursverkenning. Houd je mailbox dus goed in gaten! De VeloVriendinnen hebben afgelopen jaar afgesproken ook een dag te organiseren alleen voor de vrouwen. Heb je daar ideeën voor, meld het dan via miranda@velovrienden.nl.

elo rij


Oproep redactie!

Auteur: Redactie

Naar aanleiding van de opmerkingen tijdens de ALV van 2010 hebben we wat wijzigingen doorgevoerd in de elo rij.

Correspondentieadres: Florijnstraat 7 5237 NG ’s-Hertogenbosch

Website: www.velovrienden.nl Bestuur: Voorzitter: Henry Danse Penningmeester: Miranda Danse-Klaassen Secretaris: Vacature

Verder zijn we vooral op zoek naar meer wist je datjes….stuur ze gerust in, wij verzamelen ze wel! Heb je zin gastschrijver te worden? Meld je aan! info@velovrienden.nl

Wij dachten met de rubriek “ elotips” een oplossing te hebben gevonden voor de weinig inzendingen…immers er zit een “prijsje” aan vast! Helaas heeft er niemand een tip ingestuurd…en hebben we zelf even gegoogled.

Email: info@velovrienden.nl

elo

We gaan proberen in het clubblad iets meer aandacht te besteden aan algemene dingen zoals krantenartikelen, leuke links of tips.

bijzonder nieuws vindt! Maar ook dit keer, mede door zijn blessure, hebben we niets.

Is er verder nog iets dat je zou willen zien in het clubblad? We staan open voor alle suggesties. Velogroet, Henry & Miranda

De nieuwe rubriek “ingestuurd” wordt voornamelijk gebruikt door Jan Danse, hij leest zoveel kranten dat hij altijd wel

Wil je adverteren in rij

Redactie: Miranda Danse-Klaassen Henry Danse Gastschrijver(s): Guido Vroemen Henk Martens

Kopij voor 20 maart 2012 naar: info@velovrienden.nl

onze

elo

rij?

Mail met de redactie! VeloVermaak

Auteur: Redactie

Wist je dat het huwelijk van Ben en Fleur dus niet door is gegaan wegens plotseling levensgevaar van Fleur’s moeder op Mallorca. Sterkte. Wist je dat de moeder van Fleur inmiddels buiten levensgevaar is… Wist je dat ze ook al weer in Nederland is! Wist je dat het huwelijk echt wel doorgaat, maar pas als Fleur’s moeder voldoende hersteld is. Wist je dat er inmiddels al wel een ander huwelijk heeft plaatsgevonden. Wist je dat Susan namelijk ons ineens met andere achternaam mailde.. Wist je dat ze voortaan Van Domselaar heet?! Wist je dat ze na de wittebroodsweken als getrouwde vrouw in het veld toch weer goed voor de dag komt?! Wist je dat ook Jan Danse inmiddels aan het herstellen is van zijn gebroken nek en alweer op een (gewone) fiets heeft gezeten?! Wist je dat we het fijn vinden zulke goede berichten in de laatste VeloVrij van dit jaar te kunnen zetten? Wist je dat we eigenlijk alleen nog maar van plan zijn goede berichten te horen van jullie allemaal? Wist je dat we zeker weten dat dat helemaal goed komt, omdat 2012 HET jaar voor iedereen wordt! Tenminste…dat wensen we jullie!

December 2011 ● Jaargang 3 ● Editie 4 ● Pagina 13

elo rij

VeloVrij 2011-04  

De vierde editie van 2011 van de VeloVrij van Wielervereniging VeloVrienden.

VeloVrij 2011-04  

De vierde editie van 2011 van de VeloVrij van Wielervereniging VeloVrienden.

Advertisement