Page 1

Legendák Találkozása

c s a l á d i

f e s z t i v á l PROGRAMFÜZET

HUNGARORING 2013. május 11.

Ingyenes belépőért regisztráljon a www.legendak.com oldalon!


Csúcson az OPEL LOREM IPSUM DONOR

Köszöntő Kedves Opel Tulajdonosok, Opel kedvelők vagy az Opellel most ismerkedők! Mindenkit szeretettel várunk május 11-én a Hungaroringre az immár hagyományos Opel Családi Nap rendezvényére. Eddig mindig volt valami aktualitása az Opel napnak – két éve az Opel Magyarország huszadik születésnapját ünnepeltük, tavaly az Ampera mutatkozott be – és most sem lesz másként. Sőt, most dupla aktualitása lesz a Családi Napnak. Az egyik fő témánk az, hogy az Opel – több évi szünet után – visszatér az autósportba: pályaversenyzésre az Astra OPC-ből épített versenyautót, a rally versenyekre pedig az új ADAM-ból készült ütőképes verseny változat. Mindkettő kint lesz a Hungaroringen, a pályaautó majd ott rója a köröket és lesz vagy egy tucatnyi utcai OPC autó is, amelyekkel a kilátogatók közül a szerencsések utasként tehetnek egy kört is a magyar Formula 1-es pályán.

Új

ADAM

VÁROSI VAGÁNY És téged mi vezet? Mutasd meg, ki vagy, és öltöztesd fel az ADAM-et úgy, hogy a legjobban passzoljon hozzád. www.opel.hu facebook.com/OpelHU Kombinált használat esetén az új Opel ADAM átlagfogyasztása: 5,0 - 5,5 l/100km, CO2-kibocsátása: 118 - 129 g/km, változattól és forgalmi viszonyoktól függően. Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok nem egy konkrét gépjárműre vonatkoznak és nem 2 az ajánlatnak. Konkrét árajánlatokért és teljes körű tájékozrészei tatásért kérjük, forduljon Opel-márkakereskedőinkhez. A kép illusztráció.

Az Opel Családi Nap másik apropója a közlekedés biztonság. Miközben az Opel visszatér a versenypályákra, tudatosan hirdeti, hogy a közút nem versenypálya, hogy a közlekedés biztonsága - egyébként már az autók fejlesztésekor is - az Opel számára kiemelkedő jelentőségű. A mostani Opel Családi Napon a rendezvény vendégei lesznek rendőrök, tűzoltók, mentősök, így kicsik és nagyok megismerkedhetnek az új Opel Astra rendőrautóval és megnézhetik milyen egy tűzoltóautó vagy egy mentő belülről. Az Opel Családi Nap nekünk, szervezőknek mindig egyfajta ünnep. Látva az Opel hazai sikereit, az idén is jó okunk van az ünneplésre. Tavaly Magyarországon az Opel volt a legsikeresebb márka közel nyolcezer autó eladásával. Ebben a sikerben fontos, de nem meghatározó szerepet játszott az Opel hazai történetének legnagyobb közbeszerzési üzlete, a Rendőrségnek eladott 1.250 Astra Classic, amelyek nélkül is első lett volna a márka a személyautó piacon. Okot ad az ünneplésre az is, hogy elkészült Szentgotthárdon az Opel legkorszerűbb motorgyára, ahol az idén már az új 1.6-os benzines és dízel turbó motorok készülnek. A Családi Napon debütáló új prémium kabrio, az Opel Cascada motorházában is magyar motor, az új 1.6-os ben-

zines turbó dolgozik. A Cascada mellett felvonul a teljes megújult Opel modellpaletta, benne prémium kisautónk az ADAM vagy az ősz óta kapható kompakt szabadidő autó, a Mokka. És persze lesz rengeteg program kicsiknek és nagyoknak! Érdemes átnézni a műsorfüzetet és még inkább érdemes kilátogatni május 11-én a Hungaroringre. Az ingyenes rendezvényre a www.legendak. com weboldalon regisztrálhat. Koncz Gábor ügyvezető igazgató Opel Magyarország

Tartalomjegyzék Köszöntő Legendák találkoztak ADAM, a hódító Programajánló Opel Motosport - Vissza a ralipályákra! Tankcsapda a 13-asban A sivatag vándorai Pályatérkép programokkal Repülni született - Interjú Veres Zoltánnal Az Opel magyarországi gyára bemutatkozik Segítő legendák Programok a Paddock-színpadon Közszolgálati Park Programok kicsiknek Programok Hölgyeknek Motorral és bringával a Ringen - Tekerj ki! Futófesztivál Megközelítés

A kiadványt tervezte és szerkesztette az Art Group Marketing Kft. Szerkesztés és nyomdai előkészítés: ArtXpress Stúdió • Kiadja az Art Group Marketing Kft. • Felelős kiadó: Kovács Kriszta Cím: 2040 Budaörs, Kossuth L. u. 40. Tel.: 06-23/501-232 • E-mail: art-group@art-group.hu • Honlap: www.art-group.hu Nyomda: Innova-Print Szolgáltató Kft., 1047 Budapest,Baross u. 92–96. • Ügyvezető igazgató: Komornik Ferenc és Max Design Kft. 2013 Pomáz, Panoráma u. 16-12/18. ügyvezető: Tarczi Eszter

3 4-5 6 8 10 12 15 16-17 18 19 20 22 23 24 26 28 29 30

3


Legendák Találkoztak

A

z Opel Magyarország 2011-ben egy immáron harmadik éves hagyományt indított útjára, a Legendák Találkozása ingyenes családi fesztiválját! A rendezvény már első évben - a 20 éves Opel Magyarország születésnapi eseményeként - nagy szeretettel és rengeteg programmal várta a Hungaroringen a családokat, fiatalokat.

A fesztivál igazi kuriózummal kezdődött, ugyanis a Hungaroringről indult el haza útjára Russelsheimbe a veterán, 100 éves Opel Torpedo, és „kistestvére” a 99 éves Puppchen! A két veterán egy Legendás felvonuláson vett részt Budapesten, majd több Opel matuzsálemmel együtt vonult ki a Hungaroringre, bizonyítva azt az állítást, hogy az Opel sosem kop el! A több tízezer látogató a számos családi program keretén belül többek között megtekinthette Veres Zoltán műrepülő-világbajnok mutatványait az égen, megismerhette Talmácsi Gábor motorversenyző növendékeit, és a pálya illetve a Legendák Találkozásának történetében először láthatta több mint 500 kerékpáros felvonulását a Forma 1-es aszfalton. Több mint 100 szerencsés beülhetett az újraélesztett Astra Classic kupa versenypilótái mellé egy száguldás erejéig, majd első alkalommal került sor a tulajdonosi Opelek felvonulására, amely során több száz Opel hajtott végig a versenypályán fantasztikus hangulatban, látványos menetben. Az esemény zárásaként olyan különleges produkcióra került sor, amire azelőtt még soha: elsőként az Opel állított színpadot a 13-as számú kanyarban a Forma 1-es versenypálya asztfaltcsíkján, melyen a Tankcsapda adott látványos koncertet, tízezer rajongó előtt. Az esemény nagy sikerére való tekintettel tavaly ismét megrendezésre került az Opel Családi Fesztiválja „A jövő megérkezett” címmel, melyen a családi programok mellett az Opel aktuális modellpalettája is kiemelt szerepet kapott. A rendezvényen debütált a 2012-es Év Autója címet elnyerő Opel Ampera egy különleges bemutató busszal, amely egy nemzetközi roadshow részeként érkezett a Legendák Találkozására. Az újdonságok mellett az Opel Motorsport boxában a vendégek személyesen is találkozhattak Joachim Winkelhockkal, az Opel Motorsport versenyzőjével és Le Mans-i bajnokkal, aki az Opel DTM Vectra versenyautójával mutatkozott be a Hungaroringen. Különlegesség, hogy ezt a versenyautót csak a Legendák Találkozása kedvéért állították ismét négy kerékre, és csak és kizárólag a korábbi Forma 1-es pilóta és DTM bajnok Winkelhock vezethette. A nap folyamán több szerencsés kisorsolt vendég átélhette az igazi száguldás élményét egy bivalyerős pályaautó utasülésében!

4

Tavaly terjesztette ki először területeit az Opel Családi Fesztivál a Gold Tribün mögötti területre, ahol az egyedülálló, kiterjesztett hatótávú elektromos autó, az Opel Ampera köré jövő parkot szerveztünk. A Jövő parkban a városi közlekedés alternatív eszközeit ismerhették meg az érdeklődők, így Ebike, Gauswheel, skike és airboard bemutatókat láthattak és próbálhattak ki a vendégek. Több egyedülálló eleme is volt a második Legendák Találkozásának, amelyeket idén is megismétlünk: ismét felépítjük a tavaly nagy sikert aratott kötélpályát a Hungaroring asztfaltja fölé, amely teljesen biztonságos, ámde nagyon látványos keretek között teszi lehetővé a bátraknak, hogy villámgyorsan átjussanak a paddock területéről a Gold Tribünre! A lehetőség teljesen ingyenes, és tavaly több százan éltek az alkalommal, hogy az alattuk elsuhanó versenyautók látványát a canopy pályán átszáguldva élhessék meg! Emellett a Gold Tribün mögötti terület kilátó dombján 100 spinning kerékpár várta a sport szerelmeseit, vagy csak érdeklődőit, hogy egy különleges, szabadtéri edzés keretében gyönyörködhessenek a Forma 1-es pályára nyíló kilátásban. A paddock területén lévő családi színpadon az Alma zenekar mellett a Csillag Születik sztárjai, valamint a Youtube Videó Disco jóvoltából Barbee, Fluor Tomi és Wolf Kati lépett fel.

Opel Cascada. Luxus minden évszakra!

A napot ismét a Tankcsapda zárta immáron az új felállásban, a Zanzibártól igazolt gitárossal és sztárvendégként Bochkor Gáborral kiegészülve. A koncert előtt hazánkban először került sor a Youtube közreműködésével egy új technológia felhasználására: a Tankcsapda öltözője élőben kapcsolódott össze a zenekar világon szétszóródott rajongói közül párral, akik a 13-as kanyarban gyülekező tízezer fős tömeg előtt élőben kérdezhettek a zenekartól, például Ausztráliából! Az egyedi közvetítési technikának köszönhetően a rajongók szinte ott lehettek a zenekar színpadra lépése előtti utolsó pillanatban is az öltözőben, megtudhattak kulisszatitkokat a készülődésről. A Tankcsapda idén sem hagyná ki a Legendák Találkozását, amely 2013-ban az Opel Motorsport újjáéledését ünnepelve a Legendák versenyével várja a családokat, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és nem annyira fiatalokat hazánk nemzetközi hírű versenypályájára, hogy együtt tölthessünk egy tartalmas és szórakoztató napot az Opellel!

Kortalan elegancia és szabadságérzet – az Opel új, négy évszakos kabrióját, a Cascadát idén tavasszal mutatták be, s máris elindult hódító útján. A Cascada ugyanis megadja a nyitott autózás rajongóinak a középkategóriájú kabriókra jellemző érzést, de megfizethető árért. Kompakt Kadett és Astra kabriók több nemzedéke után az Opel visszatért az ötvenes és hatvanas évek nagy presztízsű és ritka, négyüléses, középkategóriájú kabrióinak – mint a Kapitän és a Rekord – hagyományához, de újszerű módon, a legmodernebb technikával. Stabil kiállásával és az Opelre jellemző szoborszerű formájával egy letűnt, de ragyogó korszak klasszikus, kortalan eleganciáját támasztja fel a Cascada.

Letisztult profilját az elegánsan döntött szélvédő mögött nem zavarja meg tetőfedél vagy bukócső. Sok kabrió jól néz ki nyitottan, de felhúzott tetővel már esetlen. Kiváló minőségű, áramvonalas vászontetejének egyöntetű profiljával viszont csukottan is szép a Cascada, amelynek utastere egyszerre sportos, elegáns és exkluzív. Kabrióhoz képest nagy tárolókapacitás teszi alkalmassá az Opel Cascadát négy évszakon át tartó mindennapos használatra. Van rakodóhely az ajtókban, a műszerfalon és alatta, valamint a standard elektromos rögzítőfék jóvoltából az első ülések között is. A csomagtartó nyitott tetővel 280, felemelt vászontetővel 350 literes. Egész éves, bármilyen időjárásra alkalmas kabrióként az Opel Cascada teljes mértékben alkalmas a mindennapi használatra, télen is mindennemű korlátozás nélkül lehet járni vele. Mindennapi praktikumát, a tökéletesen szigetelő vászontetőn túlmenően, fűthető kormánykerék, állóhelyi fűtés, gyors felfűtés és egyéb részletek fokozzák.

5


ADAM, a hódító

V

agány, könnyed és stílusos - ez az ADAM. Az Opel vadonatúj városi kisautója, amely nem csupán a világ összes Évájának szívét ejti rabul, de bárkiét, aki meglátja, netán kipróbálja. Az autó egyéni stílusa és színei annyi lehetőséget kínálnak a vásárlóknak, hogy megeshet, nem lesz két egyforma ADAM a világon. A teljes szabadság érzését adja a fiataloknak - és persze azoknak, akik lelkükben fiatalok maradtak - minden más autónál jobban testre szabható, s nem utolsó sorban remekül megy. Az ADAM nem a megszokott recepteket alkalmazza: míg vetélytársai a retro-designt képviselik, ez friss és ütős. Az ADAM bizonyítja, hogy nem kötelező a retro. Alapértékei az innováció, a testre szabhatóság és a minőség. Ezeken kívül főképp modern, divatos formája emeli ki a tömegből, de számít az is, hogy kidolgozásának minősége, biztonsága, komfortja egyaránt a magasabb kategóriákat idézi. Ugyanakkor megfizethető is a gazdag alapfelszereltségű ADAM valamennyi változata. Az ADAM nemcsak a hűséges Opel-vásárlóknak szól, akik egy sajátos kiskocsit szeretnének, hanem új vevőket nyer meg, akik eddig nem azonosultak a márkával. Tetszeni fog nekik, hogy az ADAM hiteles, és hogy egyszerűen más, mint a többiek. Ezentúl nem kell, hogy valaki hozzászokjon az autójához, hiszen az ADAM veszi fel az ő stílusát. Érdekesség, hogy az Opel ezzel a típussal tér vissza a ralipályákra - az ADAM rali változata az öreg kontinens bármelyik országos bajnokságában bevethető, hiszen megfelel a Nemzetközi Automobil Szövetség R2-es kategóriára vonatkozó szabályainak. Az Opel „OPC Line“ termékcsaládból származó különleges karosszériaelemek, a motor- és csomagtartó tető gyorszárai valamint, első és hátsó alsó védőlemez sejtetik az aszfalton és murván egyaránt otthonosan mozgó kocsi

6

képességeit. A lemez alatt pedig a legmagasabb színvonalú technika rejtőzik! Az ADAM R2 hajtását 1.6 literes, változó vezérlésű ECOTEC 16V benzines erőforrásra bízták, amely versenyváltozatban 185 lóerőt jelent. Erejét ötfokozatú, soros Sadev sebességváltó és mechanikus, lamellás zárral ellátott differenciál továbbítja. Az aszfaltra és murvára való, állítható futómű maximális útfogást és dinamikus viselkedést garantál. A kompakt R2 sportgép alapja az új ADAM Cup változat. Ez az első lépés egy új, Európára irányuló raliprogram felé, amelynek feladata, hogy a fiatal tehetségeket fokozatosan eljuttassa az európai élvonalba. A 2013-as idényben körülbelül negyven ADAM kupa-autó szerepel német és francia márkabajnokságokban. A német sorozat junior versenyének (27 év alatti pilóták részére írják ki) győztese feljut az R2-osztályba, és a következő évadban megkülönböztetett támogatást kap az Opeltől és a német autóklubtól.

NEM ENGEDJÜK, HOGY HAVI RÉSZLETEI ELSZÁLLJANAK! CIB FORINT FIX PÉNZÜGYI LÍZING Szeretné autóját jobbra, korszerûbbre cserélni? Nem áll rendelkezésre elegendô fedezet, ugyanakkor nem szívesen venne igénybe deviza alapú finanszírozást, mert tart attól, hogy lízingdíjai elszállhatnak? Válassza a CIB Lízing által kínált biztonságos megoldást, a CIB Forint Fix Pénzügyi Lízinget! Fix futamidô Fix lízingdíj forintban* Fix kamatozás a teljes futamidô alatt* Jelen tájékoztatás nem teljes körû, célja kizárólag a figyelem felkeltése, továbbá nem minôsül a CIB Lízing Zrt. részérôl ajánlattételnek. A CIB Lízing Zrt. fenntartja a jogot, hogy a hitelbírálat során további információkat és a szerzôdéskötéshez biztosítékokat kérjen. A pénzügyi lízingre vonatkozó szerzôdési feltételeket a „Személy- és kishaszongépjármûvek zárt végû pénzügyi lízing Általános Szerzôdési Feltételeket tartalmazó üzletszabályzat” (ÁSZF), a vonatkozó díjtételeket, költségeket, illetve az alkalmazott kamatmértékeket a Kamattájékoztató és a Hirdetmények tartalmazzák, amelyek elérhetôek a www.cib.hu/lizing_csoport/index internetes oldalon, a kondíciók, hirdetmények menüpont alatt. *A lízingdíjak a futamidô végéig nem módosulnak, kivétel, ha az ügyfél kíván a fizetési ütemezésében módosítani (ebben az esetben a konstrukció változó kamatozásúra módosul). A CIB Lízing Zrt. fogyasztók esetén csak az ÁSZF 46. (jogi szabályozói környezet változása, pénzpiaci feltételek, makrogazdasági környezet módosulása, lízingbe vevô kockázati megítélésnek változása), nem fogyasztók esetén csak az ÁSZF 46–47. pontjában foglalt okok alapján élhet módosítási jogával.


Programajánló

A

z Opel Magyarország 2013. május 11-én, immáron 3. alkalommal rendezi meg családi fesztiválját, a Legendák Találkozását, melyre szeretettel vár mindenkit! A rendezvényen való részvétel teljesen ingyenes, csupán a www.legendak.com honlapon történő regisztráció szükséges hozzá. Az azt követően kapott kódért cserébe bármelyik Opel márkakereskedésben átnyújtjuk belépőjüket. A fesztiválon mindenki számára rengeteg érdekes és színes programmal készülünk, melyek között kisvonattal segítjük a közlekedést. A versenypályán a nap a hagyományos biciklis felvonulással kezdődik, utánuk a négykerekűek veszik vissza a terepet, és a nap folyamán az Opel Motorsport járművei a Corsa OPC, Astra OPC és Adam versenyautó változatai kápráztatják el a nézőket. A közismert személyek, legendás autóversenyzők köztük az örökös magyar bajnok Ferjáncz Attila, Tóth János (Janika), és az Opel Dakar Team tagjai - versenyeznek majd egymással a jótékonysági futamokon. Az Opel Magyarország fontosnak tartva a társadalmi felelősségvállalást, a Nemzetközi SzolGyermekmentő gálat javára felajánlást kíván tenni a látogatók számának függvényében, ezért is különösen fontos az Ön, és családja részvétele a Fesztiválon! Az Opel ez évben is lehetőséget kínál, hogy a tulajdonosok is bemutathassák egyedi, különleges gépjárműveiket. Idén a cabrio és sportos modellek kerülnek fókuszba, melyek közül a legszebbeket és legérdekesebbeket a szakértő zsűri és a közönség is díjazza majd. A Magyar Opel Tulajdonosok Egyesülete elhozza a Hungaroringre az országban található leggyorsabb, legerősebb privát tulajdonú Opeleket, melyek gyorsulási verseny keretében mérik össze tudásukat a gyári Opel modellekkel, a nap folyamán két alkalommal is! A délelőtti selejtező után délután kerül sor a döntőre, amely látványos versenynek ígérkezik a célegyenesben! A korábbi évekhez hasonlóan idén sem maradhat el az égi csoda, melyet Veres Zoltán műrepülő világ és Európa-bajnok pilóta fog bemutatni. A boxutca színes programjai között olyan különlegességekkel is készülünk, mint például a Loctite bátorság próbája vagy a CIB Csoport óriáspénz gurító versenye, pénzügyi ügyességi játékai.

8

Széles körű biztonság az Ön igényei szerint!

A gyerekeket Haribo gyermeksziget, MOL ugrálóvárak, Barbie-sarok, a Mattel kisautói és a HP élménysarka várják, továbbá a MyOpelService boxában interaktív kiállítást és kísérleteket tekinthetnek meg szüleikkel. A számos hölgyeknek szóló program során az Éva Olvasósarok mellett a Syoss, a Triumph és az Avon nyújt teljes kényeztetést, míg az urakra a FA Men Extreme és a Men’s Health magazin fordít gondot személyre szabott életmód tanácsadással. A Milumil boxában minden anyuka és gyerkőc megkóstolhatja a Junior gyerek italt. A Gold Tribün mögötti területen a Legendák Találkozása örömmel prezentálja a biztonságos közlekedésért létrehozott Hatósági Parkot! Látványos bemutatókkal az ORFK – OBB, a Katasztrófavédelem, KTI, NKH, ÁAK és egyéb szervek várják a család minden tagját! A jelszó a játszva tanulás - szimulátorok, bemutatók és szakemberek várják a kicsiket és nagyokat, mert a biztonságos közlekedés közös ügyünk! Idén különlegességként az Állatkert képviseletében az Állatkerti Alapítvány is részt vesz a rendezvényen, saját játszóházzal, kisállat simogatóval és ajándékbolttal. A paddock területén felállított színpadon rengeteg koncerttel, show-val és bemutatóval várjuk a család minden tagját, miközben műsorvezetőnk Lovász László és Péter Petra folyamatosan tájékoztatják a vendégeket a történésekről! A nap megkoronázásaként este pedig az immáron elmaradhatatlan Tankcsapda koncerttől dübörög a versenypálya 13-as kanyarja. Természetesen az energiapótlásról is gondoskodunk, a rendezvény teljes területén, különféle ínyencségeket kínáló büfék várják a vendégeket. A rossz idő sem szegheti kedvünket, hiszen a programok nagy része fedett területen zajlik majd, hogy zavartalan legyen a család szórakozása. A regisztráció ingyenes, a programok pedig az egész család számára nyújtanak kikapcsolódást az Opel családi fesztiválján! A részletesebb program ismertetőkért lapozza végig kiadványunkat, vagy látogasson el a www.legendak.com honlapra. Legyen részese a Legendák Találkozásának, vegyen részt a Legendák Versenyén!

Miért érdemes a Generali casco biztosítását választania?

Gépjármű kárát már okostelefonon is bejelentheti, ha kárjelentő alkalmazásunkat letölti Android operációs rendszerrel rendelkező telefonjára.

Ön 4 féle módozat közül választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbbet. Ingyenes avulásmentességi biztosítással és Autósegély-24 szolgáltatással sietünk segítségére, ha baj van. További kiegészítő biztosításokkal még teljesebbé tehető a védelem (Kölcsöngépjármű-, Jogvédelem-, Baleset-, Poggyászbiztosítás). A kármentességet jutalmazzuk (bónusz), így kedvezőbb biztosítási díjat érhet el. Idősebb gépjárművekre is teljes körű biztosítást és megfizethető díjat kínálunk. Folyamatos akciókkal várjuk!

Generali TeleCenter 06 40 200 250

9 www.generali.hu/komplettcasco


Opel Motosport – Vissza a ralipályákra!

A

z autósport szinte egyidős az autógyártással – és ez az Opel esetében sincs másként. Heinrich von Opel 1901-ben nyerte meg a márka első versenyét a Heidelberg környéki hegyekben, szinte egy időben azzal, hogy az első autót bemutatták.

Az Opel számára is hamar világossá vált: a versenyzésre nem csupán azért van szükség, hogy a márka nevét egyre szélesebb körben megismerjék, hanem a fejlesztések szempontjából is nagyon hasznos. Néhány év múlva, 1907 júniusában a Carl Jörns, Christian Michel páros megnyerte a Császár díjat, aminek köszönhetően az Opel az uralkodó hivatalos udvari beszállítójává vált. Folytatódhatott a versenyautók fejlesztése is: 1913-ban bemutatták az új, 110 lóerős Flitzert, rá egy évre pedig a már majdnem szivar formájú, 12.3 literes, 260 lóerős versenygépet. Fritz von Opel már a gyár saját versenypályáján próbálhatta ki rakétameghajtású autóját 1928-ban, amellyel sebességi rekordot állított fel. Az Opel a hatvanas évektől a raliversenyekre koncentrált: előbb a Kadettre, majd az Asconára irányult a figyelem. A márka legsikeresebb versenyzője a legendás Walter Röhrl volt, aki 1982-ben elhódította a világbajnoki címet. A márka csapatában az ifjú Niki Lauda is vitézkedett – méghozzá egy Opel Rekord volánja mögött.

A ralirajongók számára nem titok, a gyár az idén visszatér az egyik legnagyobb improvizációt igénylő autósportba: az új Opel ADAM megfelel a nemzetközi szövetség R2-es szabályainak, s az idén már be is vetik egy kupasorozatban, amely arra is hivatott, hogy felkutassa a fiatal tehetségeket. A 27 év alattiak számára külön pontversenyt írnak ki, amelynek győztese különleges képzést kap a következő szezonban. A pályaversenyek világában évtizedekig a Német Túraautó Bajnokság (DTM) egyik főszereplője volt az Opel. A Nemzetközi Túraautó Bajnoksággá alakult sorozatot 1996-ban Manuel Reuter és az Opel csapat nyerte a legendás Calibrával. Most az új Astra OPC-ből készült pályaverseny autó – az év fénypontja várhatóan a nürburgringi 24 órás viadal lesz az autó számára, többek között Joachim Winkelhock-kal a volánnál. A terepraliban egy magyar párosnak, a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettősnek köszönhetően van otthon az Opel. A páros 2004 óta hűséges a márkához: először egy Fronterával, majd egy Antarával rótta a kilométereket a világ legfélelmetesebb sivatagjaiban, az idén pedig bemutatta az új Mokkát, amellyel (csakúgy, mint 2004 óta mindig) sikerült célba érnie a világ leghosszabb terepversenyén, a Dakar-ralin.

A minőség élménye a biztonsággal teljes Eljött a Continental nyári gumiabroncsainak ideje

10

11

www.continental.hu


Tankoljon Fiskars és Gerber TermékekérT!

Tankcsapda a 13-asban

résZleTek a Fiskars.mol.hu oldalon.

Izgalmas és látványos! Egy Tankcsapda-koncert legalább annyira pörgős, mint egy autóverseny. Csoda hát, ha a zenekar tagjait lenyűgözik a technikai sportok? Lukács László például nagyon szereti a Formula–1-et, már csak ezért is büszkeség számára, hogy a Hungaroringen koncertezhet a csapata – az Opel meghívásának köszönhetően immár harmadszor.

Fotó: Acsai Miklós

Ha azt mondom Hungaroring? – Azt mondom autósport – válaszolta Lukács László, a Tankcsapda zenekar frontembere. – De a túraautó-világbajnokság és a Formula–1-es futam mellett nekünk koncerthelyszínt is jelent a mogyoródi pálya, hiszen immár harmadszor játszhatunk ott az Opel családi nap keretében. Az idén ez lesz az év első igazán nagy szabadtéri megmozdulása számunkra, ami nagyon inspiráló, hiszen a hosszú tél és a télnek álcázott tavasz után vágyunk a szabadba. Feldob, spannol, hogy ezen a koncerten mindig nagyon sokan vannak, éppen ezért izgalmas, látványos, szórakoztató programmal készülünk. Elárulsz kulisszatitkokat is? – A műsorról magáról annyit érdemes elmondani, hogy mivel egy családi nap keretében zajlik a koncert, értelemszerűen nem kizárólag kőkemény rockerek alkotják majd a közönséget. És bár jelenleg az új lemez bemutató turnéját rójuk, figyelembe kell vennünk a

12

heterogénebb közönséget. Így azután amellett, hogy játsszunk néhány dalt az új lemezről, jó néhány ismert Tankcsapda-sláger is bekerül a programba, hogy mindenki jól szórakozzon. A koncerttel nem csupán szórakoztattok, hanem segítetek is, hiszen az Opel minden kilátogató vendég után bizonyos összeget ajánl fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak. A zenekar számára fontos a jótékonyság? – Persze, hogy fontos! Akinek lehetősége van rá, annak segítenie kell, más kérdés, hogy eléggé odafigyelünk, mi mellé áll oda a csapat. Igyekszünk konkrét eseményeket, szervezeteket választani. A vörös iszap katasztrófa után például az ajkai koncertünk bevételét felajánlottuk a devecseri önkormányzatnak. Nyilván örülünk, hogy az Opelnek köszönhetően a koncertünknek még plusz egy ilyen háttere is van, vagyis hogy segíthetünk általa. Ha már Opel. Milyen kapcsolatban álltok a márkával? – Most már több mint egy éve az Opel a csapat hivatalos szállítója – a turné során egy Opel-busszal utazunk mindenhová. Szóval eléggé szoros szálat sikerült kialakítani a márkával, aminek mind nagyon örülünk. És az autósport? Szereted? Követed? – Maximális tisztelettel adózom mindenkinek, aki sikeres ebben a sportágban. Michelisz Norbihoz személyes jó viszony is köt, úgyhogy az ő pályafutását fokozott figyelemmel követem, de nyilván megnézem Kiss Pál Tomi eredményeit, arról nem beszélve, hogy az autósportok királyának, a Formula–1-nek is nagy rajongója vagyok. Kinek drukkolsz? – Vettelnek. Attól kezdve, hogy kis, kockás inges tacskóként bekerült a világbajnoki mezőnybe. Azóta nyilván sok minden változott, az utóbbi években gyűjtötte a világbajnoki címeket, már nem az a kisfiú, de nekem ugyanolyan szimpatikus, mint a legelején. Te hogy közlekedsz? Gyorsan vezetsz? – Abszolút nem. Úrvezető vagyok a szó legszorosabb értelmében. A sebesség iránti vonzalmamat az ejtőernyőzésben élem ki, mert a repülés egészen kisgyermek koromtól fogva vonzott… És persze, amellett, hogy géppel is jó érzés a levegőben lenni – tavaly például kipróbáltam a műrepülést Veres Zoltán mellett, és nagy élmény volt – az igazi az, amikor te magad repülsz. Ez az, amit az ejtőernyőzés által élhet meg az ember…

55%

13


ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ A DAKARRÓL

Opel Dakar Team – A sivatag vándorai

S

zalay Balázs és Bunkoczi László neve az utóbbi években összefonódott a Dakar-ralival. A páros eddig három különböző Opelt (Fronterát, Antarát és idén januárban az új Mokkát) vetett be a világ leghosszabb és legnehezebb sivatagi versenyén, s hétből hét alkalommal célba ért. (Csak a statisztika kedvéért jegyezzük meg, Szalay összesen 12 Dakar-rajtot számlál és nyolcszor teljesítette az emberpróbáló távot.) Ha megkérdezik tőlük, mi a legjobb a Dakar-raliban, azt mondják: a vége, a célba érkezés. Mégis újra és újra nekivágnak a világ sivatagjainak, hogy próbára tegyék magukat, mert ez jelenti számukra a kihívást. Persze, ez nem azt jelenti, hogy legyőzik a természetet, hanem azt: a sivatag „átengedi” őket – ezt a leckét az évek során nagyon jól megtanulták a hatalmas Szaharában, vagy a világ legszárazabb sivatagjában, a dél-amerikai Atacamában. „A 2013-as Dakar legnehezebb napja nem az volt számomra, amikor a legtöbb kilométert tettük meg, hanem amikor kormányszervó nélkül mentünk végig a hegyi szerpentinen. Hosszú, kanyargós út volt, úgy éreztem, sohasem lesz vége. S hogy mi volt a legjobb? Az, hogy harcoltunk a Minivel, hogy megvívtuk a saját versenyünket, feszegettük a határainkat, s hogy az új autónk, az Opel Mokka tökéletesen mutatkozott be a sivatagban – sikerült vele célba érnünk” - mondta Szalay Balázs, akinek navigátora, Bunkoczi László még hozzátette: számára az volt a legjobb, hogy gyakorlatilag nem ástak, s hogy amikor nem volt technikai gondjuk, kiegyensúlyozottan versenyeztek.

AZ XTREME INVISIBLE EREJÉVEL A FOLTOK ELKERÜLÉSÉÉRT

Fa Men Xtreme Invisible Power: megbízható védelem izzadtság és testszag ellen, innovatív formulával. A Fa Men Xtreme Invisible Power hosszantartó védelmet nyújt izzadtság és testszag ellen és a három leggyakoribb deofolt elkerüléséért lett kifejlesztve:

fehér

14

sárga

olajos

„A legkalandosabb az volt, amikor a gyári Mini belénk jött hátulról. Elnéztünk egy balkanyart és beparkoltunk a sziklák közé, majd Schott is elnézte ugyanazt, és 121 km/órás sebességgel leparkolt a Mokka hátuljában. Még szerencse, hogy az autó négy keréken maradt és tovább tudtunk menni, de a csattanásra, és a vér ízére a számban mindig emlékezni fogok” – mondta Bunkoczi. Az Opel Dakar Team párosának versenyautóját, a Mokkát egyébként mindenki testközelből is megnézheti a Hungaroringen, no és persze az érdeklődők találkozhatnak Szalay Balázzsal és Bunkoczi Lászlóval is, akik mesélnek a Dakarról és autogramot is osztanak.

15


Pályatérkép programokkal Az Opel Családi Fesztiválon reggel 10 órától egészen késő estéig folyamatosan zajló programokkal várunk mindenkit szeretettel. A fesztivál eseményeivel a Hungaroringen több helyszínen találkozhatnak.

BEMUTATJA

A

N

A híd közelében, az alsó parkolóban megtekinthetik az Opel-tulajdonosok és Opel klubok autó kiállítását, mellette bemutatkozik az Opel Magyarország jelenlegi teljes modellpalettája, körülötte pedig egész napos gyermekprogramokkal szórakoztatjuk a családokat.

LEGENDÁS ÜZEMANYAG TÁMOGATÁS A RENDEZVÉNY VENDÉGEINEK!

A Forma–1-es versenyek „csapat-lakóparkjának” helyén, a paddockban egész nap pörögnek az események. A boxokban izgalmas játékokkal, programokkal, a paddockban változatos büfé és éttermi kínálattal várjuk vendégeinket. A paddockban felállított színpadon reggeltől estig családi fellépők, a hazai pop fenegyerekei és a Youtube sztárjai szórakoztatják a látogatókat, de találkozhatnak a Csillag születikben nagy sikereket elért látványos tánccsapattal, a Quantum XXL-lel is.

A Legendákra belépő vendégek

-20 Ft /liter (EVO NEO Benzin és EVO NEO Diesel)

-10 Ft / liter (95, LPG, Diesel) üzemanyag kedvezmény kupont kapnak, amit 2013. május 31-ig beválthatnak a kijelölt MOL kutakon!

A Gold Tribün mögötti Hatósági Parkban a rendőrség, tűzoltóság, mentők tevékenységével ismerkedhetnek. A Park témája a közlekedésbiztonság, amelyet látványos bemutatókkal, játékokkal prezentálnak a témában érdekelt Hatóságok.

*Csak készpénzes, bankkártyás fizetés esetén váltható be, más kedvezménnyel nem vonható össze **játékszabályzat: www.legendak.com

A kerékpárral érkezőket bringatárolóval várjuk! A Tankcsapda-koncertre 19 órától külön bejáraton, a paddock terület alatti PARKOLÓ parkolószint végében várjuk a rajongókat.

H

LÁTOGATÓI PARKOLÓ HUNGARORING GOKART ÉLMÉNYPÁLYA

BELÉPÉS REGISZTRÁCIÓ

TANKCSAPDA SZÍNPAD 100

OPEL-KLUBOK ÉS - TULAJDONOSOK KIÁLLÍTÁSA

OPEL MODELLEK ÉS CSALÁDI PROGRAMOK

SZÍNPAD

PADDOCK

H

H

EGÉSZNAPOS CSALÁDI PROGRAMOK, ÉTTERMEK, BÜFÉK OPEL ÉS TÁMOGATÓI PROGRAMOK A BOXOKBAN

BOXUTCA

MEDICAL CENTRE

PÁLYAPROGRAMOK KÖTÉLPÁLYA A TORONYBÓL A TRIBÜNRE

ÁTJÁRÓ A HATÓSÁGI PARKBA

16

A parkolókat érkezés alapján töltjük, a Hungaroring sajtóparkolója és a terület körülötti további parkolók állnak ingyenesen rendelkezésre! A szervezők a műsor- és programváltozás jogát fenntartják!

GOLD TRIBÜN HATÓSÁGI, KÖZSZOLGÁLATI PARK

BEJÁRAT AZ ESTI TANKCSAPDA KONCERTRE NYITÁS: 19.00

17


Repülni született – Veres Zoltán

Bemutatkozik az Opel Szentgotthárd • Számodra mit jelent a versenyzés? – Olyan lehetőség, ahol felmérhetem saját felkészültségemet. Bár a műrepülés igen furcsa sportág, egyrészt technikai, másrészt a műkorcsolyához hasonlóan szubjektív elbírálású sport. Ezért vigyázni kell, hogy az ember a kudarcért ne a bírót, vagy a repülőt, esetleg a szelet hibáztassa... • Mi volt a legveszélyesebb pillanat karriered során? – 18.000 óra (2 év) levegőben töltött idő után sok ilyen pillanat eszembe jut. Nem tudnám megmondani, hogy a felkészültség/felkészületlenség, a tapasztalat/tapasztalatlanság, a természet törvényeinek és a gépnek az alázatos tisztelete (kezdetben tiszteletlensége) és a Teremtő vigyázó szeme milyen arányban osztoznak abban, hogy ez a riport létrejöhet...

Interjú Veres Zoltán műrepülő Európa Bajnok, többszörös Guiness rekoderrel, aki immár harmadik alkalommal mutatja majd be különleges légi táncát az Legendák Találkozásán, a Legendák Versenyén.

Egyszerű a matek: Nyomtasson többet, kevesebbért!

• Melyik az a helyszín, ahol még szívesen meghódítanád az eget? – Igazából sohasem a helyszín, hanem a kihívás jelenti számomra ezt az élményt. Persze megtisztelő, ha egzotikus, távoli helyekre meghívnak, történelmi, vagy nevezetes helyek fölött (alatt) repülni. De a mérőegység mindenütt ugyanaz: a mosolygó arcok, csillogó szemek. Sikerült –e az élményt megosztani sok ezer emberrel? Ha ez tükröződik az arcokon, a „mór megtette” kötelességét. Persze, ha ez még a sportrepülés hírnevét is öregbíti, az külön jutalom. • Ki az a „Legenda”, akivel szívesen találkoznál? – Sok ilyen név jut eszembe, mind a repülésből, mind pedig más területről, amellett, hogy nem elsősorban a legeredményesebb emberekre, mind inkább az emberi nagyságokra gondolok. Chuck Yeagernek például szívesen megszorítanám a kezét. (Yeager volt az első ember, aki a vízszintes repülésben átlépte a hangsebességet - a szerk.)

• •

Az Opel Szentgotthárd Kft. Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalata. Gyárunk 350 ezer m2 területen fekszik.

A telephelyünkön dolgozó munkatársak összlétszáma eléri az 1300 főt. Csapatunkat magas szakmai képzettség, kreativitás és rugalmasság jellemzi; sikerünk titka többek között a kiváló csapatmunka.

1992-ben gördült le gyárunkban a szalagról az első modernkori, magyar építésű személyautó, az Opel Astra, majd 7 év alatt összesen 85 ezer Opelt gyártottunk.

• •

Jelenleg motorgyártással, hengerfejgyártással, váltófelújítással és orsójavítással foglalkozunk. A 2012-es év meghatározó volt számunkra: - Megünnepeltük fennállásunk 20. évfordulóját. - Hazaérkezett hozzánk az első Opel Astra. - Legyártottuk a 7 milliomodik motorunkat. - Felavattuk a Flex gyárunkat, mely a világ egyik legmodernebb és legrugalmasabb motorgyára, ahol ugyanazokon a sorokon többféle motortípus gyártására nyílik lehetőség.

A világ minden táján vannak vásárlóink: Brazíliától az Amerikai Egyesült Államokon át Ausztráliáig.

Az általunk gyártott motorok Opel és Chevrolet modellekbe kerülnek beépítésre.

Termékpalettánk folyamatosan bővül: idén középkategóriás benzines és dízel-, jövőre pedig kiskategóriás benzines motorokkal.

2014-től évente összesen közel 1 millió motor legyártásra leszünk képesek.

• • • •

További információ rólunk: www.opel.hu/experience-opel/production-szentgotthard/rolunk.html

• Melyik a legszimpatikusabb Opel modell számodra? Volt-e valaha Opel gépkocsid? Ha igen, melyik modell?

Akár 2-szer több oldal változatlan áron* Nyomtasson többet abból, ami számít, kiváló HP minőségben.

HP Deskjet Ink Advantage Új generációs nyomtatás elérhető áron.

– Opel autóm még nem volt, bár fiatal koromban nagyon gyorsultam egy Calibra-ra, de elérhetetlen vágy maradt. Most már a levegőben kiélem efféle vágyaimat, így lakóhelyem, illetve a reptér megközelíthetősége miatt is inkább a 4x4 modelleken akad meg a szemem. Egy „tökös” Opel Campo királyság!

hp.com/hu/printmoreforless ©2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. *A HP által kiadott, a HP 364 / 301 és a HP 655 / 650 eredeti patronjaira vonatkozó oldalkapacitás összehasonlítása és a javasolt kiskereskedelmi árak alapján. A tényleges árak ettől eltérőek lehetnek. A tényleges kapacitás a használt nyomtató, a nyomtatott képek, és további tényezők függvénye. Lásd: hp.com/go/learnaboutsupplies a további információkért. Más patronokkal eltérő eredmény érhető el.

18 Hogarth Worldwide Ltd

107501_1045547

Hewlett-Packard

ISOCoated39L300

Darren Manser

MASTER

06/11/2012

Hannah.Charles@hogarthww.com

r1

x 297.0000 x 210.0000

13:03

303.0000 x 216.0000

Hungary

19


Segítő legendák

Legendák Találkozása – Legendák versenye nem a ma divatos értelemben, hanem tényleg. Ők azok, akik neve egészen biztosan szóba kerül, ha a magyar sportról, autósportról esik szó. Megszámlálhatatlan bajnoki cím gyűlik össze a Hungaroringen az Opel Családi Nap keretében tartandó Legendák versenyén – a résztvevők mind szívesen vállalták a szereplést, hiszen mindez nemes célt szolgál. Színesíti a programot, vagyis nézőket vonz. Márpedig az Opel minden egyes látogató után támogatást ajánl fel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak. A támogatás akár több millió forint is lehet, amihez mindenki hozzájárul, aki belép az eseményre.

S

„Nagy szükség van a jótékonyságra, hogy egyensúlyban tartsa egy kicsit a világot. Én magam is sok jó ügyet támogatok, például a Szent Angéla iskolát és a Máltai Szeretetszolgálatot, de voltak évek, amikor én fizettem a Máltai mentőknek az üzemanyagot. Ezekről a dolgokról azonban általában nem beszélek, most is csak azért mondtam, mert kérdezte, ugyanis segíteni nem dicsőség, hanem kötelesség annak, aki megteheti. Gyerekeket támogatni pedig különösen jó érzés, hiszen tudom, hogy én is mindent szeretnék megadni a gyerekeimnek, nyilván minden szülő így van vele, csak nem mindenki teheti meg, ezért kell a segítség attól aki képes rá.” – mondta Szalay Balázs, az Opel Dakar Team pilótája, akinek navigátora, Bunkoczi László is szívesen áll a jó ügy mellé, ezt már többször is bizonyította. „Nem nehéz a célokkal azonosulni, hiszen nekem is van gyerekem, így aztán el tudom képzelni, hogy nincs annál rosszabb, mint amikor a szülők vagy az intézmények nem tudnak nekik segíteni. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot már korábban is pártfogásunk alá vettük, az Opellel és más támogatókkal közösen vettünk egy mentőautót, és nagyon jó érzés volt, amikor átadhattuk, amikor láttuk, hogy mire jutottunk az összefogással. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni, és nyilvánvaló, hogy a munkából az Opel Dakar Team is kiveszi a részét” – nyilatkozta Bunkoczi

20

Felkarolják a gyermekeket

Ferjáncz Attila hazánk valaha volt legeredményesebb pilótája, örökös magyar bajnok, 23-szoros Európa-bajnoki futamgyőztes. Évtizedekig uralta a hazai és a nemzetközi rali pályákat, s bár ma már nem versenyez, nagy hibát követ el, aki azt hiszi, bármit is kopott a gyorsasága. A Hungaroringen újra láthatjuk őt, aki első versenyét tolatva nyerte meg egy rükvercben ragadt Wartburggal, a Műegyetem rakparton. „Nagyon fontos, hogy a gyerekek – jöjjenek bárhonnan – minél előbb be tudjanak illeszkedni a társadalomba. Hogy senki se éreztesse velük, hogy betegek, vagy hátrányos helyzetűek – ebben kell nekünk segíteni. Érdekes, hogy nagyon sok megkeresés érkezik, ám én általában elővigyázatos vagyok, megnézem, hogy kit támogatok. A gyerekeknek azonban, ha tudok, mindig segítek, hiszen nekik nincs lehetőségük, hogy magukon segítsenek. Ezért is jó az Opel kezdeményezése” – vélekedett Ferjáncz Attila. Ifjabb Tóth János hétszeres abszolút ralibajnok, a jelenkor legeredményesebbje, az utóbbi két évtized meghatározó alakja a hazai ralisportban, s nem mellesleg pedig ifjú apuka, aki emiatt is különösen érzékeny a gyerekek problémáira. „Gyerekeknek segíteni mindig nemes cél, s azért is hasznos, mert ezeknek a gyerekeknek valószínűleg csak ilyen jellegű forrásból – vagyis jótékonysági adományokból – lehet orvosi műszert, vagy akár csak egy játékot is venni, amivel örömet tudunk szerezni nekik. A vállalkozásom kapcsán hozzám is érkeznek megkeresések, és kisebb összegeket mindig felajánlunk jótékonysági célra, ilyenkor mindig csak egy cél lebeg az ember szeme előtt, hogy ha tud, akkor segítsen” – mondta ifjabb Tóth. Rajta és a fent említett autóversenyzőkön kívül korábbi és jelenlegi olimpikonok, olimpiai bajnokok szállnak be a Legendák Versenyébe, hogy támogassák a rászoruló gyerekeket.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot 1990 májusában alapították a hannoveri szervezet mintájára és támogatásával. Célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeinek javítása. A szolgálat 12 program keretében nyújt segítséget: egészségügyi; gyermekélelmezési; nevelőszülői; törvény-előkészítési; üdültetési; képzési és továbbképzési program; segélyszállítmányok; más szervezeteknek nyújtott segítség; rendezvények; információs és tájékoztatási program; film, televízió és fotódokumentáció; kortárs képzőművészeti gyűjtemény. További információ: www.gyermekmento.hu A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat bankszámlaszáma: OTP Bank 11794008–20022002

ÚGY ÉRZED, MÁR CSAK EZ HIÁNYZIK

A BOLDOGSÁGODHOZ?

GONDOLD ÚJRA!

KÖSZÖNJÜK, HOGY GONDOLSZ RÁNK ADÓD 1%-ÁVAL! ADÓSZÁMUNK: 19622158-1-42 21


Programok a Paddock–színpadon

A

rengeteg kiegészítő program mellett az Opel Családi Fesztiválján egész nap fellépők és színpadi programok is szórakoztatják a vendégeket a paddock területén. Délelőtt 10 órakor indul a műsor; Eszményi Viktória - Heilig Gábor párosa után az elmaradhatatlan Alma Zenekar is megmozgatja a kicsiket és kicsit nagyobbakat.

Ezt követően az Opel Adam bemutatja a „The Beauty Ambassador 2013” szépségverseny döntőseit és Magyarország Szépségnagykövetét. A Hölgyeket és az Urakat a Triumph fehérnemű és fürdőruha divatbemutatóval is kényezteti. A délután során fellép a mindig vidámságot keltő Irigy Hónaljmirigy, továbbá az RTL Klub jóvoltából a 2012-es Csillag Születik tehetséges táncosaival látványos tánc showt varázsol a színpadra a Quantum XXL. A tánc itt nem ér véget, ugyanis egy fergeteges Latin Show műsorral fellép Istenes Bence - Südi Iringó a Szombat Esti Láz sztár párosa és a Show Girls csapata. A magyar Youtube idén is elhozza a legnagyobb nézettséggel rendelkező sztárokat; Fluor Tomit, akit Mizu című slágere óta nem nagyon kell bemutatni senkinek sem, az Anti Fitness Clubot, akiknek Mennyország című klipjét több mint két millióan látták már, valamint a 2012. legjobb zenekari díját elnyert Children of Distance hip-hop csapatát.

A nap folyamán felvonulnak a színpad előtt a jótékonysági futamok versenyzői is autóikkal, illetve a futamok utáni ünnepélyes díjátadóra is itt kerül sor. A fellépő sztárok mellett kvízjátékokkal, Opel ajándékcsomagokkal és még számos meglepetéssel várják műsorvezetőink, Lovász László és Péter Petra a családokat.

Közszolgálati és Hatósági Park Az idei év egyik legérdekesebb helyszínén az ORFKOBB, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével megvalósuló közszolgálati parkban mindenki beülhet a szirénázó Opel Astrákba, de akár „részeg szemüvegen” keresztül is rácsodálkozhat a világra. A rendőrkutyák bemutatója mellett valódi rendőr egyenruhában irányíthatja minden vendégünk a „forgalmat”, de a borulás és biztonsági szimulátorunkkal is megtapasztalható, miért kell használni autónk biztonsági eszközeit.

www.zewa.hu

A két kerék szerelmesei számára kialakított egyedülálló KRESZ pályán minden ügyességre szükség lesz, ha hibapont nélkül szeretnék teljesíteni a feladatokat. A hivatalos minősítésű, jelenleg is használatban lévő eszközökkel felmérjük ki, milyen kategóriás jogosítványra tarthat igényt, hiszen profi szakemberek végzik a méréseket, melyek eredményeit azonnal kiértékelik a helyszínen. (A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.)

20 év v Zew wa,, 20 0 év v gond dos skod dás s Különleges puhaság, amit már évtizedek óta élvezhetünk... Az SCA világvállalat egyik vezető márkája, a minőségi családi higiénia területén kiemelkedő Zewa márka immár 20 éve van jelen a magyarországi üzletekben is. Azóta a Zewa prémium minősége hamar fogalommá vált, és a márka úttörő szerepet vállalt a személyi higiéniára, tudatos tisztálkodásra nevelésben. Edukációs kampányaiban az évek során foglalkozott a 2, majd 3 rétegű toalettpapírok népszerűsítésével, később pedig a tekercsek hosszúságának, illetve a tudatos vásárlásnak a fontosságával. Termékei összetéveszthetetlen puhaságával és minőségével pedig a családi otthonokba visz apró, örömteli pillanatokat. Köszönjük, hogy az elmúlt 20 évben Ön is a Zewát választotta!

Gyengédség minden érintésben

22

23


Programok kicsiknek

T

ermészetesen az Opel Családi Fesztiválja a kisebbeket is megannyi programmal várja. Közkívánatra délelőtt a kisszínpadon idén is fellép az Alma Zenekar, továbbá Eszményi Viktória és Heilig Gábor, a filmekkel kapcsolatos játékkal és ajándékkal pedig a Cinema City várja a kis mozirajongókat. A Mattel standján a fiúk játszhatnak a legújabb és legmenőbb Hot Wheels pályákkal és autókkal. A lányokra is gondoltak, így ők sem fognak unatkozni, mert a standon Barbie játszósarokkal is várják a látogatókat. Emellett az Éva Kölyök gyermekprogramokkal felszerelt ministúdiója címlapot varázsol a kicsik köré, a lánykák örömére és a szülők büszkeségére. A MyOpelService boxában az autókhoz köthető fizikai, és kémiai törvényszerűségeket bemutató interaktív kiállítás mellett, járművekkel és karbantartásukkal kapcsolatos természettudományos kísérleteket is láthatnak az érdeklődő kis tudósjelöltek. A Pritt Kreatív Klubban oldószermentes Pritt ragasztók használatával alkothatnak kedvükre a lurkók, és testközelből találkozhatnak a 2,5 méter magas, de barátságos Pritt Manóval is! Az aktívabbak számára a korábbi rendezvényeken nagy sikert arató Haribo gyermeksziget mellett idén a MOL is különféle méretű ugrálóvárakkal készül, hogy minden korosztály megtalálja a számára legszórakoztatóbbat. A CIB Csoport pénzügyi ügyességi játékokkal várja a

24

családok kisebb és nagyobb tagjait. Az idelátogatók időre cserélhetnek autókereket, óriáspénzzel célba guríthatnak, felmérhetik egyensúlyozó képességüket, és más látványos játékokat is kipróbálhatnak. Látta a TV-reklámban, hogy a Loctite pillanatragasztóval fejjel lefelé felragasztanak egy embert a mennyezetre? Nem hitte el? Próbálja most ki élőben! Az előző évek sikere után ismét bemutatkozik a Talmácsi Motorsport Iskola, ahol a biztonságos közlekedésre tanítják a fiatalokat kismotoros pályájukkal, továbbá lehetőségük adódik összemérni ügyességüket a Carrera óriási versenypályáin is. Természetesen a legkisebbekre is gondoltunk, a pelenkázó sarok mellett a Milumil standján lehetőség nyílik Junior gyerekital kóstolásra és szakértőiknek is feltehetik kérdéseiket a kisgyermek táplásával, fejlődésével kapcsolatban. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkatársai pedig szakembereik segítségével mutatják be az újdonsült szülőknek, hogy életveszély esetén mit tehetnek a mentő kiérkezéséig.

25


Programok Hölgyeknek z Opel a Családi Fesztivál keretén belül bebizonyítja, hogy bizony a hölgyek is jól érezhetik magukat a Hungaroringen, ezért külön programokkal készül számukra a boxokban.

Míg férjeik az Opel újdonságainak bűvöletébe esnek, a hölgyeket a Syoss mesterfodrászai a hajápolás mellett professzionális sminkesek segítségével szépülhetnek tovább, sőt, tesztelhetik az idei nyár körömlakk trendjének színeit is. Amíg a család feje autót vezet, az Éva magazin változatos női- és gyerekprogramokkal vár minden hölgyet a boxutcában, akik kipróbálhatják magukat, milyenek lennének egy magazin borítóján, mert a programok része egy mini stúdió, ahol az Éva és az Éva Kölyök címlapot varázsol kicsik és nagyok köré! A tavalyi rendezvényhez hasonlóan a Triumph ez alkalommal is bemutatja, milyen fürdőruhát érdemes idén beszerezni, és talán a szerencsekeréken a garantált ajándékok között sikerül kipörgetni hozzá egy vásárlási utalványt is.

Hungaroring Kart Center • 1 lépésre a Formula 1-es pályától! Hosszú téli álmából felébredve, a motorsport szerelmeseinek nagy örömére áprilisban teljesen megszépülve nyitott újra gokart pályánk, a Hungaroring Kart Center. A 461 méteres korszerű időmérő rendszerrel felszerelt szabadtéri pálya vadonatúj 270ccm-es SODI GT4-es gokart parkkal várja vendégeit az Opel Legendák találkozásán is, legendásan kedvező árakon. Nem feledkeztünk meg a gyerekekről sem, akik minden eddiginél olcsóbban próbálhatják ki a száguldást a Hungaroring szívében.

Ha a fent leírt kényeztetés még mindig nem lenne elég, az Avon tanácsadónői mutatják be a márka legújabb termékeit tesztelési lehetőséggel egybekötve. Az addig is bővülő programkínálatot az érdeklődők www.legendak.com oldalon követhetik nyomon. www.facebook.com/triumph.hu

A

THE AQUA COLLECTION

Fürdözzon az élményekben Gyulàn! Gyula az év 365 napján változatos program kínálattal várja látogatóit! A kikapcsolódáshoz nem is találhatna jobb helyszínt mint a történelmi városrészen fekvő Hunguest Hotel Erkel-t **** és a szálloda közvetlen szomszédságában található Gyulai Várfürdőt! Találkozzon velünk a Hungaroringen, vegyen részt játékunkban, amelynek fődíja egy kétszemélyes hétvége a négycsillagos szállodában és teljes wellness program a Várfürdőben! A háttérfotót készítette: Pénzes Sándor

További általános információk a www.hungaroringkartcenter.hu honlapon találhatóak. A Legendák Találkozása Opel fesztivál keretében egyedi árakon biztosítjuk az élmény gokartozást mindenki számára:

Egyéni futamok (időtartam 8 perc) Felnőtt jegy 1 futamra: 1900 Ft helyett 1400 Ft Gyermek futam (14 éves korig) 1 futam: 1500 Ft helyett 900 Ft 26

www.hotelerkel.hu

www.varfurdo.hu

27


Legendák Találkozása 2013

Motorral a Ringen

A

z utakon motoros és autós örök és kibékíthetetlen harcot vív, ám az Opel fontosnak tartja, hogy közelebb hozza egymáshoz a feleket, hozzájáruljon az örök ellentét feloldásához. A Motoros Póker Run szervezőivel együttműködve, idén új programmal és célközönséggel bővítjük programkínálatunkat. Várunk minden motorost, akik a változatos és különleges programokat keresik az Opel családi fesztiváljára és 13-14 között lehetővé tesszük számukra, hogy felhajthassanak a Hungaroring aszfaltjára és ott megtegyenek 1-2 kört. Természetesen elsődleges és legfontosabb szempontként a biztonságot tartjuk szem előtt, ezért arra kérünk minden kilátogató motorost, hogy hozzon magával bukósisakot és megfelelő védőruházatot. A motoros felvonuláson kívül számos színes, szórakoztató programot kínál a nap nemcsak urak, de a hölgyek számára is, így talán még többen pattannak majd nyeregbe és látogatnak ki a rendezvényre. Míg szórakoznak, a motorjukat külön az e célra kijelölt motorparkolóban hagyhatják, így nem jelent majd problémát a tömeg sem!

A Poker Run és az Opel Magyaroszág

közös szervezésében a Legendák Találkozása bemutatja:

Motoros FELVONULÁS a Hungaroringen Várunk motoroddal 2013. május 11-én az Opel családi rendezvényén!

Regisztrálj a www.legendak.com oldalon és vegyél részt 13.00 – 13.30 között a Hungaroring versenypályáján szervezett motoros felvonuláson! Nincs más dolgod, mint megjelölni, hogy nem autóval, hanem motorral érkezel, majd a jegyed átvenni az általad kiválasztott Opel Márkakereskedésben. A helyszínen motoros parkolóval és számos programmal várunk!

Bringával a Ringen – Tekerj ki!

A

z Opel Családi Fesztiválon idén is kiemelt figyelmet kap nak a kerékpárosok. A nap kezdéseként a Vuelta Sportiroda szervezésében bringázz velünk szabadon a Hungaroringen május 11-én, szombaton délelőtt! Budapestről és Gödöllőről csoportosan vonulnak fel a bringások a pályára, ahol pályán 9 órától 10 óráig annyi kört tehetnek meg, amennyit csak tudnak. Találkozó és indulás reggel 8 órakor a Fóti úttól. Előzetes regisztráció szükséges, mert a Hungaroring területére csak így lehet bejutni. Hogy zavartalan lehessen a tekerés, a rendezvényen felállított MOL Bringaponton igénybe vehetik többek között az ott biztosított kerékpáros szerelő- és pumpakészleteket a legelterjedtebb szelep típusokkal. A felvonulásról és a csatlakozási lehetőségről bővebb

28

információval a www.legendak.com–on és az Opel Magyarország facebook oldalán szolgálunk. Bemutatókban sem lesz hiány! Hegedűs Laci hazánk legeredményesebb triál kerékpár versenyzője barátaival érkezik egy bemutató erejéig a Hungaroringre. Hegének egy külön pálya épül ki ahol több méteres magasságokból ugrat le és fel a bringájával, de több embert is átrepül majd, és egy meglepetés ugrással is készül! A látogatók emellett különleges közlekedési eszközöket is tesztelhetnek! Kipróbálhatják például a helyszínen az E-bike-ot, mely esetében nem szükséges tekerni a pedált annak érdekében, hogy az elektromos motor működjön. Emellett lehetőség nyílik további alternatív közlekedési eszközök megismerésére is. Bemutatásra kerül a magyar feltalálók alkotta kétkerekű, leginkább a roller és gördeszka ötvözetére hasonlító GAUSWHEEL. Ha ez még nem lenne elég, a látogatók kipróbálhatják a sífutást szimuláló SKIKE sírollert is, amely amellett, hogy fékkel is szabályozható, használatához nem szükséges sícipő. A számos aktív program között a szabadstílusú sportokat kedvelőknek épül ki egy gördeszka pálya is, amin a kicsit hosszabb, de stabilabb longboardokkal lehet majd gurulni. A helyszínen lesz ingyenes tesztelési lehetőség és gyorstalpaló oktatás is védőfelszereléssel. Részletes információkat és regisztráció a felvonulásra: www.kerekparinfo.hu

.

.

.

Creation: Clair&Curtis Communication

29 hungaroring_HIRDETES_129x89,5_2013_04_15.indd 1

2013.04.15. 15:13:01


Megközelítés

OPEL Meriva 3 599 000 Ft-ért* CIB Lízing akciós finanszírozással már 49 945 Ft/hótól**

Új

OPEL Corsa 2 499 000 Ft-ért* CIB Lízing akciós finanszírozással már 34 680 Ft/hótól**

Opel Astra 3 949 000 Ft-ért* CIB Lízing akciós finanszírozással már 54 802 Ft/hótól**

OPEL MODELLEK

BIZTOS FORRÁSBÓL Vásárolja meg új Opel autóját CIB Lízing finanszírozással! www.opel.hu

Kombinált használat esetén a Corsa átlagfogyasztása: 3,1-9,8 l/100 km, CO2-kibocsátása: 82-172 g/km, a Meriva átlagfogyasztása 4,5-6,7 l/100 km, CO2-kibocsátása: 119-168 g/km, az Astra átlagfogyasztása: 3,7–7,4 l/100 km, CO2-kibocsátása: 99–174 g/km, változattól és forgalmi viszonyoktól függően.

AUTÓVAL A Hungaroring az M3-as autópályán közelíthető meg. Az autópályát a jelzéseknek megfelelően a 19-es kilométertáblánál lévő pihenőnél hagyja el, és kövesse a táblákat egészen a főbejáratig. FŐBEJÁRAT GPS N 47° 35’ 0.5” E 19° 14’ 33.45” BUSSZAL Volán-buszjáratok indulnak a kék (hármas) metróvonalon elérhető Újpest-Városkapu állomásról Mogyoród, Mázsa tér megállóig, ahonnan kb. 20 perces sétával érhető el a Hungaroring.

30

facebook.com/OpelHU

A képen látható autók illusztrációk. *A feltüntetett akciós árak az Opel Corsa 1.0 l Selection, az Opel Meriva 1.4 l Selection és az Opel Astra 1.4 l Selection modellek vásárlása esetén és a készlet erejéig érvényesek. Az árak ajánlott fogyasztói árak. Az akció 2013. április 1. és június 30. között érvényes. Az Opel Southeast Europe Kft. és az akcióban részt vevő Opel Márkakereskedések fenntartják a jogot az ajánlat megváltoztatására, illetve visszavonására. Konkrét árajánlatokért és az akció részleteiért kérjük, látogasson el a www.opel.hu weboldalra vagy forduljon a részt vevő Opel Márkakereskedéseinkhez.

HÉV-VEL Az Örs vezér térről induló gödöllői HÉV-ről Szilasliget vagy Mogyoród megállónál kell leszállni. (Utóbbi pár száz méterrel messzebb van a főbejárattól.) A HÉV-megállóktól kb. 30–40 perces sétával érhető el a Hungaroring. 31

**A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A pénzügyi lízinget a CIB Lízing Zrt. (H-1027 Budapest, Medve utca 4-14., Cg. 01-10-044131) nyújtja. A fenti havi lízingdíjakat a 2013.04.05-én érvényes, 3 havi BUBOR irányadó kamatláb mellett határoztuk meg, amelyek 60 hónapos futamidő és 30%-os önerő befizetése esetén érhetők el. Az akció 2013. június 30-ig, illetve a készlet erejéig érvényes forint alapú, változó kamatozású, zárt végű pénzügyi lízingszerződések, és az ajánlatban szereplő modellek esetében. A CIB Lízing Zrt., az Opel Southeast Europe Kft. és az akcióban részt vevő Opel Márkakereskedések fenntartják a jogot az akció megváltoztatására vagy visszavonására. A szerződéses feltételeket a Személy- és kishaszongépjárművek zárt és nyílt végű pénzügyi lízing Általános Szerződési Feltételeket tartalmazó Üzletszabályzat (ÁSZF), a díjakat az ÁSZF részét képező, „Személy- és kishaszongépjárművek vásárlásához nyújtott kölcsön, a személy- és kishaszongépjárművek fedezete mellett nyújtott kölcsön és pénzügyi lízing ügyletek esetén alkalmazandó díjakról és költségekről” elnevezésű hirdetmény tartalmazza, amelyek elérhetőek a www.cib.hu/lizing_csoport/ index (kondíciók, hirdetmények menüpont) oldalon.

31


FELNŐTTEKNEK GYEREKJÁTÉK, GYEREKEKNEK FELNŐTTJÁTÉK Interaktív kiállítási központ és tudományos játszóház a myOpelService boxában, ahol betekinthetsz az Opel Márkaszervizek és az Opel Szentgotthárd motorgyár világába. Szeretettel várunk minden játékos kedvű felnőttet és gyereket egyaránt!

www.myOpelService.hu

Opel családi nap 2013  

A rendezvény programfüzetje

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you