Veilingmagazine FC 's-Gravenzande

Page 1

VEILING GIDS

Iedereen is welkom! Vrijdag 16 december 2022 om 19.30 uur in de kantine van FC ‘s-Gravenzande, met Leo Alkemade!

Voorwoord Colofon

Veilingteam

Chantal Beijk

Hubert Habers

John Schonewille

Koen van den Burg

Koos Klop

Miranda Meijer

Rens de Jonge

Interviews

Carrie ten Napel

Harry Vermeegen

Rene Beukers

Fotografie

Omroep Max / Wessel de Groot

Hubert Habers

Vormgeving

Veilingmeester

Ad van Zelst

Met dank aan Adverteerders

Itemsponsors

Kopers

Vrijwilligers Veiling op je Club

Catering

De Kiem

Door de Veilingcommissie is mij als voorzitter gevraagd om het voorwoord in dit prachtige magazine voor mijn rekening te nemen. Dat doe ik natuurlijk graag. De tweede veiling ‘nieuwe stijl’ gaat op 16 december plaatsvinden. Voor we in de kantine van start gaan, ontvangen we onze sponsors voor een borrel in De Kiem. Ronald van Galen zal u met een hapje en drankje verwelkomen. Om 20.00 uur starten we met het veilen van zo’n 140 itemnummers, waarvan een deel van de items meerdere malen geveild zal worden. Alle belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Leden, vrijwilligers, supporters, sponsors en andere belangstellenden: U mag dit niet missen, ook omdat Leo Alkemade de opening van de avond voor u zal verzorgen!

De veilingavond heeft naast de gezelligheid ook een mooi doel. De opbrengst zal gebruikt gaan worden voor de bouw van de nieuwe tribune. Maar ook dit jaar koppelen we een goed doel aan de avond. De vorige editie was dit Support Casper en dit jaar hebben we gekozen voor een lokaal doel: Team Westland. Team Westland is een stichting met als doel geld in te zamelen voor regionale en lokale instellingen en initiatieven. Deze hebben rechtstreeks of zijdelings verband met kanker of onderzoek naar kanker.

Wij gaan er vanuit dat u deze prachtige doelen ook graag wilt ondersteunen en dit mooie evenement niet wilt missen. Er zitten vast ook voor u leuke items bij! Ik beloof u een avond om niet snel te vergeten! Een speciaal woord van dank gaat uit naar de betrokken vrijwilligers, itemsponsors en adverteerders! En natuurlijk naar de geïnterviewden in dit mooie magazine, waaronder ook Harry Vermeegen en Carrie ten Napel!

Ik wil u allen namens Team Westland en de veiling commissie een hele fijne en gezellige avond wensen.

Leo van der Lans, voorzitter

en redactie Veiling op je club

René Beukers

Nieuwbouw Passende accommodatie van groot belang
Doet geweldig werk met Team Westland Project tribune Bouwdeskundigen binnen de club begeleiden project Harry Vermeegen HFC eeuwig dankbaar voor eerdere inzet Support Casper Carrie ten Napel FC ’s-Gravenzande ‘Op1’ door inzet goede doelen 5 11 10 13 In dit magazine 15 The Travel Club Anja Heus Zeestraat 154 2691 KD ‘s Tel : 06 294 75 778 Mail : anja.heus@thetravelclub.nl The Travel Club Anja Heus | zeestraat 154 | ‘s Gravenzande Tel : 06 294 75 778 | e mail : anja.heus@thetravelclub.nl Op de veilingavond kunt u bij de ontvangst een lot van €10,- kopen. Aan het eind van de avond is de trekking, waarbij u kans maakt op 4 dinerbonnen van Restaurant Viersprong t.w.v. €100,-. Veilingloterij Leo Alkemade Team Westland in het wiel bij Leo Alkemade 6

MAAK HET SPEL

SUPPLIERS
S22-23
OFFICIAL TEAMWEAR
FC ‘S-GRAVENZANDE PLAYMAKER COLLECTION

Nieuwbouw FC ‘s-Gravenzande

FC ’s-Gravenzande is opgericht op 1 juli 2010, heeft inmiddels bijna 1.700 leden en is hiermee één van de grootste amateurvoetbalclubs van Nederland. Een accommodatie die op een passende manier ruimte biedt aan de leden en gelederen binnen de club, is daarbij van groot belang. Zodoende is FC ’s-Gravenzande begonnen met de (ver)nieuwbouw van o.a. 4 nieuwe kleedkamers, ruimere kantine, bestuurskamer, Businessclub en een nieuwe overdekte tribune.

Op de schop De sloopactiviteiten zijn al begonnen. Het oude gedeelte moet (deels) eerst worden verwijderd voordat het nieuwe gerealiseerd kan worden. De aftrap van de verbouwing vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd tegen ODIN’59. Door wethouder Michiel Ferwerda en FC-voorzitter Leo van der Lans werd de aftrap op het hoofdveld verricht.

De feitelijke start van het project heeft inmiddels plaatsgevonden. De staantribunes zijn verdwenen

en langs de lange zijde van het hoofdveld, aan de kant van de kantine, kan geen publiek meer staan. Begin december is gestart met de heiwerkzaamheden, die voor de Kerst afgerond moeten zijn. Na de Kerst kan dan begonnen worden met werkzaamheden die stap voor stap van (beneden) grondniveau de hoogte ingaan. De planning is dat de werkzaamheden een vol jaar gaan duren, maar er is goede hoop dat hierin enige versnelling gerealiseerd kan worden. Hierdoor kan wellicht al enkele maanden eerder de vernieuwde en uitgebrei-

de accommodatie, inclusief 4 extra kleedkamers, in gebruik worden genomen.

Onder de hamer

Tijdens de veiling komen er tal van leuke items onder de hamer, waarvan de opbrengst ten goede komt van de nieuwbouw. We hopen dat een ieder nog veel sportieve hoogtepunten mag vieren en gezellige momenten mag beleven in de vernieuwde accommodatie. Via deze veiling krijgt een ieder de kans om een leuk item te “scoren” en zelf een “steentje” bij te dragen.

Programma 19.30 uur Inloop en registratie 19.45 uur Opening door Leo Alkemade 20:15 uur Start veiling 23.00 uur Einde veiling, trekking loterij

Team Westland in het wiel bij Leo Alkemade

De tweede veilingavond wordt geopend door Leo Alkemade. We spraken de Sluipschutter en Teamcaptain van Ik Hou Van Holland over de leuke items die hij zelf gaat veilen, zijn nieuwe plaat en zijn band met Team Westland.

Bij je vader in het wiel Leo Alkemade is een multi-talent. Na 5 seizoenen met Alkemade & Bloemen in de theaters te hebben gespeeld, besloot Leo zich toe te leggen op film en televisie. De afgelopen jaren heeft Leo zich daarnaast bekwaamd in het schrijven van muziek. Hij schreef werken voor o.a. Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Kinderen voor Kinderen en leverde zijn bijdrage aan de titelsong ‘Dagen van Goud’ van Frank Lammers’ lockdown-film ‘De Groeten van Gerrie’. Eind 2020 volgde Leo zijn vriend Guus Meeuwis op als teamcaptain in het SBS6-programma Ik hou van Holland. “Dat waren grote schoenen om te vullen”, aldus Leo. “Guus heeft het bijna tien jaar superleuk gedaan.” Hem nadoen deed hij echter niet de afgelopen 2 jaar. Tenminste, niet in de spelshow. Bij Sluipschutters werd Guus wel regelmatig ‘geïmiteerd’ door Leo, die voor het sketches programma het hoofd van Guus op zijn gezicht liet ‘tatoeëren’.

De meeste mensen kennen Leo toch vooral als cabaretier. “Maar ik heb al vijftien jaar geen cabaretprogramma meer gemaakt. Toch ben je dan cabaretier. Daarna ben ik gaan acteren, dus ik ben acteur. En dan zeggen ze: bij Ik hou van Holland ben je ook niet echt acteur, daar ben je een team captain of een personality. Dus, oké, dan ben ik een personality. En nu ben ik zanger. Ik ben zanger van beroep.

Dat staat nu bovenaan: Leo Alkemade - Zanger.

De verleiding om zelf de zangmicrofoon ter hand te nemen bleek dus te groot voor Alkemade. Zijn voorliefde voor het wielrennen, de koers, het afzien en het snot voor de ogen rijden, beschrijft en bezingt hij als ervaringsdeskundige in zijn eerste eigen plaat. Ik had mijn plaatrelease en daar zaten volwassen kerels met tranen in hun ogen, omdat ze vroeger met hun vader hebben gefietst en ik daar op het podium ‘Kom maar bij je vader in het wiel’ stond te zingen.”

Liefhebber van de koers

“Ik ben groot liefhebber van de koers. Mijn liefde voor wielrennen is als kind al ontstaan, dan keek ik met mijn vader naar de koersen. Ik kocht ooit een PDM petje en begon rondjes om het plein te fietsen, later kocht ik van mijn spaargeld mijn eerste racefiets. De koers en het leven hebben zoveel mooie parallellen. Je hebt prachtige pieken met mooie vergezichten, heel diepe dalen, je kan kapot gaan, in een groep zitten, je kan liever alleen vooruit zitten of aan het elastiek hangen. Er zijn zoveel mooie metaforen die je in het echte leven ook hebt.”

Pannenkoeken bakken op de top

Bij de veilingavond van vv UNA in Veldhoven was Leo ook als openingsact aanwezig. Staand tussen de veilingitems sprak hij alvast een promo in voor de veiling in ‘s-Gravenzande. “De veiling is dit

jaar mede voor Team Westland, en die ken ik! Ik werd laatst eens benaderd door een hele aardige kerel van Team Westland, en die heeft een veilingitem aan mij gevraagd: een keer koersen met Leo. De hoogste bieder was Geert Nederpelt. Voor hem heb ik een mooie trainingsrit uitgezet. Geert had op de top van de Tourmalet een hele belangrijke taak: pannenkoeken bakken! Al die moegestreden renners, die lusten wel een pannenkoek. Afijn, Geert kwam zijn item verzilveren en ik was onder de indruk van zijn koerspak en mooie wielerrondingen. Hij had benen joh, potverdorie. Maargoed, daar gaat het niet over. We gaan het hebben over de veiling!”

Leuke items

De veiling staat natuurlijk onder leiding van de vaste veilingmeester Ad van Zelst. Maar ook Leo zal wat items veilen. Als fanatiek Willem II supporter veilt hij bij de VIP-ontvangst in De Kiem 2 kaarten voor een wedstrijd van de Tilburgers. Ook gaan 2 kaarten voor een wedstrijd van Borussia Dortmund onder de hamer, inclusief overnachting. En tot slot VIP-kaarten voor Sparta. Eenmaal op de club, zal Leo nog een item veilen, dat hij zelf zal inbrengen: zijn gesigneerde debuutalbum ‘In Het Wiel’. “Mijn plaat gaat over de liefde voor de koers, en de koers van de liefde. De avond bij ‘s-Gravenzande wordt een ‘avond van goud’, en met dit nummer gaan we de avond dan ook openen!”

1 miljoen voor Team Westland

Zaterdagavond 19 november was het zover. Het eindbedrag van 2022 van Team Westland werd bekend gemaakt. Op de cheque stond het waanzinnige bedrag van een miljoen euro! Het geweldige resultaat van de talloze acties die de deelnemers de afgelopen maanden hebben gehouden, met de beklimming van de Col du Tourmalet in juni als hoogtepunt. En het jaar is nog niet afgelopen, want ook een deel van de opbrengst van de veiling van FC ’s-Gravenzande gaat naar dit prachtige doel. We praten er over met René Beukers. Hij is sinds 2008 bestuurslid bij Team Westland, met de portefeuille PR. “Ik vind het heel mooi om, zo lang ik zelf gezond ben, iets voor een ander te betekenen!”

Aandacht voor kankerbestrijding Team Westland is een stichting met als doel geld in te zamelen voor regionale en lokale instellingen en initiatieven. Deze hebben rechtstreeks of zijdelings verband met kanker of onderzoek naar kanker. Alles wat met kankerbestrijding te maken heeft, heeft de aandacht. Voor de verdeling van de te doneren gelden wordt elk jaar met dezelfde verdeelsleutel geld toegewezen aan 4 categorieën: fundamenteel, individueel, familie en hartewens. Vele initiatieven in de regio dragen bij, en met enorm veel succes, zo blijkt wel uit de laatste cheque-overhandiging.

Feest

René: “Het voorlopige eindbedrag werd uitgebreid gevierd. Het was een feest in de grote hal van Noordam Plants in ‘s-Gravenzande. Aangezien Team Westland 15 jaar bestaat, was het een grote reünie! Ruim vijfhonderd mensen hebben een fantastische avond gehad. We zijn trots en dankbaar! Er is door vele vrijwilligers hard voor gewerkt en gefietst.”

Col du Tourmalet

Het centrale evenement van Team Westland is het beklimmen van de Col du Tourmalet. En dat is niet zo-

maar iets. “Vanaf Luz Saint Sauveur tot de top van de Tourmalet is het 18 kilometer. Tot op zekere hoogte bepaal je als deelnemer zelf hoeveel kilometer je aflegt: als fietser, loper of wandelaar beklim je de Col du Tourmalet in ieder geval 1 keer en maximaal 4 keer. De Tourmalet is 2115 meter hoog, gemiddeld stijgingspercentage is 7,7% en het maximale stijgingspercentage is 13%. Kortom, dat is niet mis!”

Sponsor-events

Het beklimmen van de Tourmalet met Team Westland is een sponsor-event. Deelnemers betalen inschrijfgeld en zorgen daarnaast voor een minimale sponsorop-

Deze pagina is aangeboden door:

brengst van € 1.500,- per deelnemer. René: “Je kunt geld binnenhalen met acties die je organiseert en/ of door familie/buren/vrienden/… te vragen of zij je willen sponsoren. Naast dit prachtige fietsevenement zijn er ook vele particuliere initiatieven van deelnemers/sponsors van Team Westland. De veiling van FC ’s-Gravenzande is er zo één. Het is geweldig dat de club voor Team Westland als subdoel heeft gekozen. We wensen de club veel succes met de veiling en bedanken alle itemsponsors, adverteerders en kopers. We zien u graag op 16 december!”

Harry Vermeegen fan van FC

‘s-Gravenzande door eerdere inzet voor Support Casper

Vroeger kenden alle spelers hem en vonden het zelfs een eer om in zijn programma’s te verschijnen. „Anders hoorde je er niet bij.” Inmiddels is Harry Vermeegen de 70 jaar gepasseerd en scoort hij nog steeds, maar nu met zijn eigen Youtube kanaal. We spraken voor de veilinggids van FC ‘s-Gravenzande met Harry over zijn legendarische programma’s.

Glorietijd met Henk Spaan Eind jaren 70 leerde Vermeegen bij de VARA Henk Spaan kennen. In de jaren ’80 werd het duo wereldberoemd met het legendarische tv-programma Pisa. Later werd het VARA-programma onder de Veronica vlag omgedoopt tot Verona. Kreten als ‘Popie Jopie’, ‘Sloan Poa’ en ‘Koud He’ zijn tot op de dag van vandaag bekend. Het tweetal had niet alleen hits op TV. Harry en Henk stonden zelfs meerdere keren in de Nederlandse Top 40 met een aantal nummers die ze schreven voor hun programma’s. De rolverdeling bij de verschillende programma’s bleef gelijk. Harry

als de enthousiaste verslaggever en Henk als zijn humeurige, corrigerende eindredacteur, die hem steeds op reportage stuurt. Met zijn persoonlijke interviewtechniek weet Harry veel uit sporters te halen. “Sport is uitstekend met humor te combineren. Voor spelers en trainers die zichzelf erg serieus nemen, is het goed om te relativeren. We zetten ons altijd af tegen de doorsnee-sportjournalist, die sporters met clichévragen benaderen.”

De Regenjas

Na een breuk met Spaan, ging Vermeegen alleen verder. Tussen 1996

en 2000 scoorde hij met De Regenjas op Veronica een hit. Hij sprak daarin met voetballers in binnenen buitenland. Onder andere Jaap Stam was een vertrouwd gezicht in De Regenjas. Vermeegen bedacht zijn teksten, het norse hoofd van Jaap Stam deed de rest. “Items met Jaap scoorden geweldig en leverden veel leuke reacties op. Jaap was destijds de duurste verdediger van de wereld, won de Champions League en was ondertussen bezig met die items. We hebben heel wat afgelachen, maar niet voor de camera. Jaap moest altijd serieus kijken.”

“Ik was heel goed geïnformeerd, wist vaak al eerder dan de speler zelf of hij dat weekend zou spelen. Wat ik in de uitzending beweerde, kwam daarom altijd uit. Van Edgar Davids wist ik via de bondscoach bijvoorbeeld al dat hij 2 maanden later zijn debuut zou mogen maken in Oranje. In acht uitzendingen heb ik hem toen ‘Oranje ingeluld’ en kon ik mijzelf op de borst slaan met mijn voorspellende gaven. Ik zie collega journalist Kees Jansma nog omkijken op de perstribune, toen het debuut van Davids niet helemaal naar verwachting was. ‘Dat hebben we aan jou te danken Vermeegen!’”

Louis van Gaal Er waren naast Jaap Stam meer spelers en trainers met wie Vermeegen een klik had. “Tijjani Babangida bijvoorbeeld, dat was een heel slim mannetje. Maar ook Peter van Vossen, Willem van Hanegem, Leo Beenhakker en Louis van Gaal snapten het format van De Regenjas goed. Louis ken ik van jongs af aan. Samen groeiden we op in De Watergraafsmeer, we woonden maar een straat van elkaar vandaan. Louis is één jaar ouder. We voetbalden altijd op straat, en later kort bij dezelfde amateurclub. Toen al was hij een beetje eigenwijs en arrogant. En terecht, Louis was de beste voetballer en werd al snel gescout door Ajax. Daar haalde hij het net niet. Er was veel concurrentie, het was de tijd van Johan Cruijff. Stiekem zijn we er nog wel een beetje trots op, hoever twee jochies uit de Watergraafsmeer het geschopt hebben. Later kreeg ik Louis natuurlijk vaak voor de camera, met De Regenjas. Eerst was hij de Louis zoals we hem nu kennen. Ik zei toen: ‘doe nou gewoon met mij mee, dat vinden de mensen leuk, dan gaan ze je aardiger vinden’. Dat deed hij, en dat gebeurde toen ook. Hij kreeg complimentjes op straat. Later werd de verstandhouding met de pers weer minder.”

Commentaar

Niet alleen zijn manier van interviewen, maar ook de wijze van verslaggeving maakte Harry uniek. Sportverslaggever Herman Kuiphof bijvoorbeeld, zag in Harry niet het prototype voetbalcommentator: ‘Vermeegen is een supporter, die soms voor de microfoon gaat staan’. Desondanks was er bij het grote publiek toch veel waardering voor zijn eigenzinnige stijl en afwijkend commentaar. Harry: “Gangbaar was droog, zakelijk commentaar. Ik zag echter het commentaar in Engeland en Zuid-Amerika. Prachtig hoe die gasten dat daar deden: kennis en enthousiasme aan elkaar verbinden. Dat wilde ik ook. Ik werd regelmatig overladen met kritiek vanwege mijn manier van verslag doen. Als er gescoord werd, riep ik altijd ‘hoppaaa’. Toen reageerde veel mensen met: ‘hou eens op met dat geschreeuw en doe normaal’. Op een gegeven moment stopte RTL met mij als commentator bij Oranje.”

De huidige commentatoren vindt Harry maar saai en uitwisselbaar. Toch ziet hij met Sierd de Vos wel raakvlakken. “Beiden hebben wij een enorme groep van voor- en tegenstanders. Sierd heeft een beetje dezelfde stijl en krijgt daar ook vaak kritiek over. Bijvoorbeeld laatst bij een Champions League wedstrijd van Ajax. Voor het grote publiek is zijn commentaar, met zo nu en dan een restauranttip, misschien net te afwijkend. Zelf kan ik het wel waarderen. Laat Sierd gewoon Sierd zijn, tegen de gevestigde orde, we hebben al saaie commentatoren genoeg!”

“Er is nu niks vergelijkbaars meer op TV, als wat Henk en ik vroeger maakten. Programma’s als Bureau Sport halen dit niet. Niet spraakmakend en creatief genoeg. Alleen over VI wordt vaak de volgende dag nog gesproken. Af en toe moet je een beetje de grens opzoeken om

dat voor elkaar te krijgen, maar met de inmenging van directie, sponsors en zendermanagers wordt dat steeds moeilijker. Je moet altijd uitgaan van wat je zelf leuk vindt, en je niet teveel laten leiden door ‘zogenaamde deskundigen’ en kijkers.”

Heden

Even geleden tikte Harry de 70 jaar aan. Na omzwervingen (Florida, Aruba), verblijft hij nu in Spanje, samen met zijn vrouw en hond. Daar beheert hij zijn eigen Youtube-kanaal ‘Harry Vermeegen Official’, met fragmenten uit oude shows, maar ook met filmpjes van nu. “Ik heb inmiddels ruim 100.000 volgers. Dat zijn meer kijkers dan naar RTL 7! Vroeger hadden we per uitzending twee ton budget. Nu doe ik het gewoon zelf met mijn telefoon.”

Casper van Eijck FC ‘s-Gravenzande heeft zich de eerste veilingeditie ingezet voor Support Casper. “Casper ken ik natuurlijk als voormalig clubarts van Feyenoord, maar ook persoonlijk. Rond de eeuwwisseling had ik een goedaardige tumor. Casper heeft me toen heel goed geholpen door mij naar de juiste artsen door te verwijzen. Als Casper mij een keer nodig heeft voor zijn stichting, zal ik daarom altijd klaar staan. Ik ben hem nog altijd heel dankbaar.”

“Ook ambassadeur Hans van Breukelen, de vorige keer te gast bij de veiling, ken ik goed. Hans is een serieuze man, analytisch. Met hem heb ik een legendarisch interview opgenomen, na afloop van de EK-wedstrijd in 1988 tegen Duitsland. Ik interviewde hem al hossend op de sintelbaan van het Volksparkstadion. Hans was een legendarische keeper, de onbetwiste nummer 1 destijds. Geweldig dat hij zich zo voor Casper inzet. Maar ook het nieuwe veilingdoel, Team Westland, doet geweldig werk!”

Weboma bouwt aan geluk

Dat kun je wel zeggen

Weboma is een bedrijf met een bijzondere missie: Weboma bouwt aan geluk. Wij ontwikkelen, bouwen en zorgen voor huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken die mensen gelukkig maken. Door ons goed in te leven in de wensen van mensen en door alles in te zetten wat we in huis hebben aan vakmanschap, ervaring, kwaliteitsstreven en creativiteit. Zo bouwen we samen met onze klanten voortdurend aan iets heel moois. En daar worden we zelf ook heel gelukkig van.

Uw ontwikkelende bouwer weboma.nl

‘s-Gravenzande ‘Op1’ voor Carrie ten Napel door inzet voor goede doelen

Carrie ten Napel voelt zich als een vis in het water bij de talkshow Op1. Carrie en Charles Groenhuijsen, met wie zij een duo vormt, werden door kijkers aangewezen als het favoriete presentatiekoppel van de talkshow. Ook wij zijn fan van deze vrolijke dame die we spraken voor de veilinggids van FC ‘s-Gravenzande.

Vader Evert ten Napel “Evert en ik zijn niet de perfecte persoonlijkheden voor in de tv-wereld. We vinden het niet belangrijk om gezien te worden, of om een BN’er te zijn. We hebben gewoon liefde voor het vak. Evert heeft mij altijd geprobeerd te beschermen tegen de harde mediawereld. Toch was mijn droom om de eerste vrouwelijke sportcommentator te worden en bij Studio Sport te werken. Naast hem op de commentaarpositie leerde ik als kind de opstellingen uit mijn hoofd, en soms mocht ik wel eens in de regiewagen kijken. De magie van zo’n NOS-team vond ik geweldig. Dat wilde ik ook en dat is gelukt. Maar na een paar jaar langs de lijn als voetbalverslaggever kwam ik er achter dat ik dat te eenzijdig vond. Ik vind veel sporten leuk. Ook voelde ik mij ineens ‘de dochter van’. Iedereen had wel een anekdote met mijn vader. Ik legde de lat voor mezelf veel te hoog. Sport blijft altijd een belangrijke plek vervullen en ik vind het leuk als ik sportgasten aan tafel heb. Maar het loopt in het leven zoals het loopt. Je moet de juiste kansen krijgen en er komt maar een paar keer als je geluk hebt een perfecte trein voorbij. Voor mij was dat Omroep Max, in 2014. Evert kijkt naar al mijn uitzendingen en denkt graag mee. Zeker bij sportonderwerpen bel ik hem regelmatig, voor een ‘redactieoverleg’.”

Amateurvoetbal

“Onze familie is bij veel amateurvoetbalclubs in de regio betrokken geweest. Ik heb zelf ook zeker iets met amateurvoetbal. In mijn begin tijd als sportverslaggever bij RTV Oost heb ik veel amateurvoetbal gedaan. HHC Hardenberg, HSC’21, Be quick’28, SC Genemuiden, Kampen… ach, waar ben ik niet geweest. Super leuke tijd. Amateurvoetbal is heerlijk. Puur en iedereen is benaderbaar. Het is de basis en het begin. Niemand vergeet zijn eerste club. Ook als je een grote bent bij Ajax of Feyenoord of PSV vergeet je nooit je eerste club waar zoveel plezier ligt.”

Support Casper / Team Westland “Het is geweldig dat FC ‘s-Gravenzande de eerste editie van de veiling mede organiseerde voor Support Casper en dit jaar kiest voor Team Westland. Elke vorm van kanker is verschrikkelijk. Maar alvleesklierkanker, waar Support Casper zich voor inzet, is vreselijk moeilijk te behandelen. Ik mocht Casper deze maand in Op1 nog interviewen over zijn innovatieve werk. Hopelijk is er door de onderzoeken van Casper en zijn team snel meer mogelijk.”

Hans van Breukelen

“Jullie hebben de vorige veilingavond geluisterd naar het indrukwekkende verhaal van Hans van Breukelen. Hans zet zich altijd belangeloos in voor de veilingavonden voor Support Casper,

en doneert de opbrengst van zijn boek aan de Stichting. Hans is een vreselijk aardige man. Bevlogen in alles wat hij doet. Mijn eerste herinneringen dateren uit 1988. Met natte haartjes voor de tv naar papa kijken. ‘Het oog’ van Van Breukelen is een iconisch sport moment. Papa en Hans hebben nog een theatershow gemaakt over ’88. Dat was heel leuk om ze zo samen te zien. Ook dit jaar hebben jullie in de vorm van Team Westland een geweldig doel dat alle steun verdient!”

Vrijwilligers

Carrie wil graag nog iets kwijt aan de vrijwilligers van FC ‘s-Gravenzande. “Iedereen die zich inzet voor zijn club en het goede doel is een topmens. Die mensen hebben we nodig in deze tijd. Zij maken de wereld een beetje beter en mooier. Laten we ze daarbij helpen. Heel veel succes allemaal en doe je best op 16 december!”

FC

Voetbal en golf gaan perfect samen

Op 31 maart 2023 bestaat Golfclub Westland vijftien jaar. Net als FC ‘s-Gravenzande sporten we op het Juliana Sportpark. Vijftien jaar voetbal en golf op één park gaat heel goed samen.

Om ons jubileum te vieren, willen we graag de leden, staff, sponsoren en de vrijwilligers van FC ‘s-Gravenzande uitnodigen voor een kennismaking met golf op ons eigen sportpark.

Proefles golf: € 15,00 p.p. Privéles voor 1 of 2 personen óf in een groep van 3 tot 8 personen.

Cursus Kennismaken met golf: € 150 p.p. Exclusief voor leden en relaties van FC ‘s-Gravenzande: groepstraining van 4 x 100 minuten in de periode van januari t/m maart 2023 (groep van minimaal 6 personen).

Meld je direct aan!

Vraag naar de mogelijkheden via de receptie: 06 - 12 02 02 32 of mail naar info@golfclubwestland/nl.

€15p.p. €150p.p.
i.p.v.€250 i.p.v.€60

Projectgroep tribune

Ook de komende maanden zal er veel van betrokkenen worden gevraagd. Van de leden die de bouw begeleiden, leden die via sponsoring de eigen bijdrage van drie ton op moeten halen tot aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor onderhoud binnen de club.

Zo ook de “Projectgroep tribune” waarvan diverse bouwdeskundigen onderdeel zijn en dit traject begeleiden. Eén van hen is Johan van Staalduinen. Vanuit zijn binding met de club en ervaring in de bouwsector kent hij het reilen en zeilen binnen grote bouwprojecten.

Belangrijk voor de Projectgroep is uiteraard ook het belang van de leden. “De verbouwing moet plaatsvinden zonder contributieverhoging voor de leden”, vangt Johan aan. “Ook is met de bouwer afgesproken dat het hoofdveld elke zaterdag bespeelbaar moet zijn en ook de veiligheid voor de aanwezigen intakt moet blijven”.

Andere wereld

Door corona is dit plan al meerdere malen uitgesteld. Nu er groen licht is, staan alle partijen gereed om de plannen, daterend uit 2019, tot uitvoer te brengen. “We kunnen van start, maar met rentes die gestegen

zijn naar 3,5% door o.a. de situatie in Rusland, ziet de wereld er nu wel heel anders uit. De kosten van de (ver)nieuwbouw mogen niet meer bedragen dan €2.200.000,inclusief de reeds gemaakte kosten. Hierbij dient 700.000 euro uit subsidies te komen. Dat vraagt van alle betrokkenen om wendbaarheid, maar de neuzen staan dezelfde kant op en voor Kerst 2022 moet de huidige tribune weg zijn. Als alles volgens plan verloopt moet in december 2023 de uitbreiding gerealiseerd zijn”, besluit van Staalduinen.

Een verbouwing als die bij FC ’s-Gravenzande is een omvangrijk project. Bouwers, Gemeente Westland en de club moeten zaken continue op elkaar afstemmen om dit in goede banen te leiden. Zo is o.a. de bouwcommissie hard in de weer geweest om een compleet financieel plaatje te krijgen.

Trap je evenement succesvol af met Trefzeker!

Of het nu gaat om de huur van een enkele klapstoel of om de verzorging van een compleet feest. Wij hebben alles in huis om jou te laten scoren met jouw evenement.

Een-tweetje met Trefzeker?

Kom langs in onze showroom of maak een afspraak bij jou op locatie, dan bespreken we graag alle mogelijkheden.

Alles voor een complete belevenis

Transportweg 5 2676 LM
T 0174
E info @
trefzeker.nl
Maasdijk
64 32 22
trefzeker.nl

Veilingitems

VIP Een bezoek aan een Bundesliga thuiswedstrijd van Borussia Dortmund: eigen vervoer, cat. B wedstrijdkaart, 1 overnachting in een 3-sterrenhotel o.b.v. dubbele bezetting, wedstrijd in overleg (jan-eind mrt). Bieden vanaf €700,-.

Passion Events

VIP Een bezoek aan de club van Leo Alkemade: Willem II-Jong Utrecht op 12/5/23 (2 personen, business tribune) Robey Sportswear

VIP Een compleet verzorgd arrangement met Business Seats voor Sparta - RKC op 24-01-23 (2 personen) BICT Groep B.V.

VIP Een retro voetbal FC s'G-Gravenzande Een voetbal Rob v.d. Geest SPORT 2000 Een bon voor een fotoshoot t.w.v. €100,- Ilona de Brabander Fotografie

Een Garmin Instinct Smartwatch t.w.v. €300,- Juwelier Vellekoop Blokarten (4 personen) Wato Events

0 Een tientje voor het goede doel, Team Westland. Iedereen kan meedoen! Veilingbezoekers

1 Het gesigneerde debuutalbum van Leo Alkemade, In Het Wiel Leo Alkemade

2 Een volle boodschappentas vol houdbare (Kerst)producten Jumbo 's-Gravenzande

3 Een wieleroutfit in uw maat van 36 Cycling Wear 36 Cycling Wear

4 Een diner bij Hutson Bar & Kitchen Rotterdam (2 personen) + een bezoek aan

5 Diergaarde Blijdorp + het boek 'Wonderbaarlijke feiten over dieren' Hutson Bar & Kitchen

6 Een gezellige oudejaarsavond: een XXL vuurwerkpakket cat. 1 + een biergeschenk verpakking + een eindejaarsquiz

De Carlton / Bierbrouwerij ZWOL / Quiz Brothers

7 Een bezoek aan een uitzending van Vandaag Inside (4 personen) Talpa

8 Premier League Darts arrangement in NL: overnachting 5* hotel Mainport City Rot terdam van don 20/4 t/m vrij 21/4 + ontbijt don op vrij + tickets tafel (2 personen) Voetbalreizen.com

9 Bezoek EK-kwalificatieduel Nederland-Gibraltar op 27/3/23 in De Kuip (2 personen) Anoniem

10 Een bezoek aan Sparta-Cambuur op 21/5/23 (2 personen) Robey Sportswear

11 Een kerstpakket vol heerlijke delicatessen Banketbakkerij Van Aalst

12 Een uur kruisboog schieten (10 personen, 18+) Brink Outdoor

13 Een tas van het merk SoDutch Contessa Bags

14 Een coldkees spel: dossier ‘De Voorzitter’ ColdKees

15 Een pakket met BBQ-producten t.w.v. €60,- BBQ De Lier

16 Een overnachting in Hotel Kuiperduin (2 personen) Hotel Kuiperduin

17 Een plantarrangement met Opti-flor Phalaenopsis Opti-flor

18 Een bon t.w.v. €50,- Be-Leaf

19 Een gezinsbezoek aan Miniworld Rotterdam (4 personen) Miniworld Rotterdam

20 Een rondleiding bij Cool Control incl. hapje en drankje (12 personen) Cool Control

21 Een bezoek aan ADO-MVV (13/1), ADO-Jong Utrecht (22/1) of ADO-NAC (3/2) (15 personen, incl. 5 parkeertickets) Stylerz24

22 Een bon t.w.v. €50,- + enkele producten La Costa

23 Een prachtig sculptuur Artopya

24 Bezoek aan escaperoom Westcape Westland + highbeer arrangement (6 personen) De Slimmerick/Westcapeland

25 Wasbonnen t.w.v. €60,- Carwash Westland

26 Een fles Baquba Blanco en een fles Baquba Limon (beide 1 liter)

The Baquba Crew

27 Een voetbal Rob v.d. Geest SPORT 2000

28 Een bon voor een heerlijk portie spare-ribs Bistro De Herberg

29 Een bus espresso bonenkoffie t.w.v. €80,-

30 Een rondvlucht boven het Westland

Santas Koffie

Aweka Brandertechniek B.V.

31 Een Finnlo Aquon Competition Roeitrainer t.w.v. €1.000,-! De ingebouwde trainingscomputer biedt 10 zeer motiverende programma’s. FitForce1

32 Een bon voor een fotoshoot t.w.v. €100,-

33 Een CO-melder/rookmelder + 2 rookmelders voor een woonhuis

Ilona de Brabander Fotografie

GST van Paassen

34

Een complete golfclinic met koffie en gebak bij ontvangst (8 personen)

Golfclub Westland

35 Een bon t.w.v. €50,- Intratuin

36 Een Fresh ’n Rebel Bluetooth speaker + Xtorm Powerbank NL Jobs

37 Gedragen keepershandschoenen van Feyenoord keeper Justin Bijlow Heembouw

38 Een Luxe Kobido massage van 60 minuten Lois Enthoven

39 Een bezoek aan The Pink Floyd Project op 19/1/23 in Den Haag (2 personen) Amare B.V.

40 Een gesigneerd en ingelijst shirt Ajax seizoen '22/'23 KickandRush

41 Een zilveren ketting met bloemhanger met bijpassende zilveren oorstekers Meer Te Smeden

42 Een high tea (2 personen) Feer's Tearoom

43 Een bezoek aan Place4kidz (6 personen) Place4kidz

44 Een ‘E-Kickbike Tour’ door Westland & Midden Delfland t.w.v. €200,- (4 personen) + 4 stuks I love Westland t-shirts (dames en heren)

De Tuinderij / Willemien Mostert Art & Design

45 Een VIP-bezoek aan een thuiswedstrijd van Sparta (2 personen, Business Club toegang, excl. Feyenoord) XL kleding

46 Een dibond (oude) Ajax logo (bieden vanaf €70,-) Carved Art

47 Een dibon Feyenoord logo (bieden vanaf €70,-) Carved Art

48 Een dibond PSV logo (bieden vanaf €70,-) Carved Art

49 Een reclamebord op het hoofdveld incl. aanmaakkosten (vanaf €500,-) FC 's-Gravenzande

50 Mee tijdens de seizoensafsluiting: schuitvaren (2 personen) Kemeling Kunststoffen

51 Een surfles voor t.w.v. €225,- (6 personen, te gebruiken van mei tot oktober 2023) Dutch Surf Academy

52 Deelname aan voorjaarskeeperscursus van 12 groepslessen t.w.v €180,- (1 persoon) Keeperschool Van der Kaay

53 Een bon voor een sweetbox met verschillende lekkernijen Gebak Bij Liset

54 Een teamuitje airsoft/paintball op een Fundustry locatie naar keuze (10 personen) Fundustry

55 2x 1 uur rijles (te gebruiken tot 30 juni 2023) Autorijschool Koppers2Drive

56

Arrangement FC Barcelona-Sevilla: verblijf van 4-6 feb in Barcelona, 2 nachten in 4* hotel incl. ontbijt, tickets lange zijde 1e/2e ring, centraal, retourvlucht Amster dam-Barcelona incl. handbagage (2 personen). Let op: Het gaat specifiek om deze wedstrijd, dus niet te ruilen!

Voetbalreizen.com

57 Een mooie proefdoos wijn (6 flessen) Grapewine

58 2 uur padel, incl. 12 consumpties + bittergarnituur (4 personen) Paviljoen Mes Amis

59 Een olijfhouten schaakbord Pillow Buddies 60 Een pedicurebehandeling Pedicurepraktijk Linda

Wie drukt voor €150,- op de rode knop en maakt zijn vrouw gelukkig met een leuk verrassingspakket van maarliefst 4 verschillende items?

BRYDO / STUDIO 16 total care / Florista by Pieta / Plantenkwekerij P. Mostert

61 Een dinerbon t.w.v. €50,- Just-in

62 Glow in the dark minigolf (4 personen) Van der Ende Racing Inn

63 Een week vakantie op Stuifkenszand in Hoek van Holland (2 volwassenen en 2 kin deren, niet in juli en augustus) Hotel Kuiperduin

64 2 uur rijles in een lesvrachtwagen ML-Opleidingen

67 Een verrassingsitem (inhoud maken we bekend op de veilingavond) KNVB

68 Een verrassingsitem (inhoud maken we bekend op de veilingavond) Van Velthoven Juweliers 69 Wassen/knippen/föhnen Johan Hairstylist

Praktijk voor osteopathie

Enno Schaaf

Osteopaat D.O.-MRO

Osteopathie bij kinderen Buikklachten Nek-/rugklachten Armklachten Voetklachten enz.

Langestraat 83, 2691 BC ‘s Gravenzande | Tel. 0174 - 417 680 E-mail: osteo.enno@kpnmail.nl | www.schaafosteopathie.nl

70 Een gesigneerd Sparta Rotterdam shirt Sparta Rotterdam

71 A t/m Z ervaring bij een uitwedstrijd, incl. meerijden met de spelersbus (2 personen) FC s'G-Gravenzande 1

72 Een lunch (4 personen) Makani Beach

73 Een Barista-training t.w.v. €250,- (3 personen) Santas Koffie

74 Een Beard&Mustache pakket + bon, t.w.v. €50,- RedBarbers

75 Uit eten met Frank Broos, Twan van Meerten, Roy Vermolen

76 Een bezoek aan de allerlaatste editie van de 90's & 00's XXL Indoor Party in Silverdome Zoetermeer met jouw hele team, op zat. 17/12 (de dag na de veiling dus!) met o.a. DJ Paul Elstak en 2 Brothers on the 4TH Floor (15 personen)

FC s'G-Gravenzande 1

Timeless Events

77 Een cursus Vaarbewijs t.w.v. €75,- aangeboden op het sportpark (1 persoon) Geert-Jan Scholtens

78 Een leuk pakket met o.a. reiskoffer, tosti-ijzer, deken, leren schorten Sligro

79 Een leuk verrassingspakket Geven is Leuker

80 Een BBQ-pakket (10 personen) Poleij Keurslager

81 Een arrangement voor de GP van Zandvoort, tickets vrij-zat-zon, silver 2 arena in 1), 3 overnachtingen in Amsterdam van 25 t/m 28 aug in 3 sterren hotel op loopafstand van Centraal Station, incl. treintickets voor alle dagen en ontbijt (2 personen)

Voetbalreizen.com

82 VIP-bezoek ADO Den Haag-Heracles Almelo op 3/3/23 (4 personen, skyboxtoegang) Heineken

83 Een goodybag + bon, t.w.v. €50,- RedBarbers

84 Een vaste parkeerplek binnen de hekken van het sportpark voor 1 jaar, incl. TAG voor het buitenhek. Bieden vanaf €500,-.

FC s'-Gravenzande

85 Onbeperkt spareribs eten (2 personen) Eetcafe de Westgaag

86 5 boxen met cookies in diverse smaken Sweet & Savory

87 Lasergamen (6 personen) Van der Ende Racing Inn

88 Een sportmassage Shen Therapie

89 Een dinerbon voor een complete avond uit (2 personen) Viersprong

90 Een door de hele selectie gesigneerde wedstrijdbal

FC s'G-Gravenzande 1

91 Een rondje bier voor de hele zaal, aangeboden door de koper van het item Heineken

92 Dartreis World Darts Championship Alexandra Palace Londen: treinreis heen 28 dec / terug 30 dec, tickets event (1 middagsessie met 3x een 3e ronde partij, 29 dec)  2 nachten Hotel Church Street 3* op basis van 2 persoonskamer (exclusief ontbijt)

Voetbalreizen.com

93 Een hondenshampoo, parfum, leuke kerstkoekjes, korting op een trim behandeling Hondentrimsalon Westland

94 Een bezoek aan een Ligue 1 thuiswedstrijd van Paris Saint-Germain: eigen vervoer, cat. B wedstrijdkaart, 1 overnachting in een 3-sterrenhotel o.b.v. dubbele bezetting, wedstrijd in overleg (tussen jan-eind maart). Bieden vanaf €900,-

Passion Events

95 Een VIP-bezoek aan een thuiswedstrijd van Sparta (2 personen, wedstrijd in overleg excl. Ajax, Feyenoord, PSV) Robey Sportswear

96 Een geschenkverpakking met 4 biertjes

Bospolder Brouwerij

97 Een EV autolader t.w.v. €1500,- (excl. installatie)

YesCharge.me B.V.

98 Een tray met violen Kwekerij Batist

99 Een prive keeperstraining + wedstrijdanalyse + evaluatiegesprek Keeperschool Van der Kaay

100 Een schoonheidsbehandeling van 60 minuten Skincare & Beauty by Fleur

Wie drukt voor €250,- op de rode knop en trakteert zichzelf op een verrassingsdiner (2 personen) en de hele zaal op een rondje bitterballen?

101 Wedstrijdbalsponsoring bij FC 's-Gravenzande-Zwaluwen

FC s'Gravenzande / Bij5

Van Mierlo Dinkq

102 Blokarten (4 personen) Wato Events

103 Een door de hele selectie gesigneerd shirt

104 Een bezoek aan Van Kooten en de beat op 16/3/23: (2 personen)

FC s'G-Gravenzande 1

WestlandTheater De Naald

105 Een bon voor een Hydro gezichtsbehandeling SkinWorks Beauty Center

106 Een voetbal + jaarabonnement op de maandbladen ELF Voetbal en Panna

Rob v.d. Geest SPORT 2000 / ELF Voetbal

107 Een bezoek aan het zwembad (5 personen) Zwembad Maesemunde

108 Een VIP-bezoek aan een thuiswedstrijd van ADO Den Haag in de sky-lounge 4.12 met drankjes, hapjes en parkeerkaart (3 personen)

Bouwmaterialenhandel Koolschijn B.V.

109 Een massage t.w.v. €65,- Welzijnspraktijk Edelman

110 5 uur online bijles M2 Dubbele Leerkracht

111 Een heerlijke fles prosecco in een giftbox Belgesto

112 Een gave elektrische heftruck die kan rijden en optillen, voor kinderen Boekestijn Tuinmachines

113 9 holes golfen bij golfclub Rhoon (4 personen) Heineken

114 Een white smile VIP behandeling White Smile Westland

115 Een dinerbon t.w.v. €50,- Just-in

116 Een ingelijst en gesigneerd Oranje-shirt van Vivianne Miedema Anoniem

117 Een VIP-bezoek met business seats voor een wedstrijd van Sparta in overleg (2 personen, excl. Feyenoord) Sparta Rotterdam

118 Een wimper behandeling + verven + een nagelbehandeling

Xsam's Nails

119 Bezoek EK-kwalificatieduel Nederland-Gibraltar op 27/3/23 in De Kuip (2 personen) Anoniem

120 Onbeperkt spareribs eten (2 personen) Eetcafe de Westgaag

121 Een REPLAY jeans naar keuze, t.w.v. +/- €180,- Ben’s Fashion

122 Een kledingbon t.w.v. €25,- + een tray Cineraria’s in pot

Charme Mode / Plantenkwekerij P. Mostert

123 Een wijnpakket Artisan Wines

124 Een plant Esperit Plants

125 Een bon t.w.v. €50,- Be-Leaf

126 Een VIP-bezoek met Businesskaarten voor ADO Den Haag - Willem II op 17/3 of PEC Zwolle op 17/2 (6 personen)

127 Een bos lelies

128 Een beautybehandeling

Rabobank

Van Leeuwen Flowers

Natasja's Beauty Bar

129 Een pakket met clublogo opdruk: een schapenvacht fleecedeken, ledlamp, 2 kus sens, strandhanddoek Pillow Buddies

130 Een exclusieve training aan een team door de hoofdtrainer en de assistent-trainer van het 1e elftal (bieden vanaf €250,-)

131 Een invalbeurt van 5-10 minuten bij het 1e elftal bij een thuiswedstrijd in de voorbe reiding, incl. warming-up, wedstrijdbespreking, in de rust in de kleedkamer

FC s'-Gravenzande

FC s'-Gravenzande

132 Een volle boodschappentas vol houdbare (Kerst)producten Jumbo 's-Gravenzande

133 2x geveild: Een geschenkverpakking met 6 biertjes Westlandse Bierbrouwerij ZWOL

134 Een dinerbon t.w.v. €100,- Elements Beach

135 Een bumperball clinic (8 kinderen, vanaf 1.35m) Bumpysport

136 Een dag inzet van 2 vakmannen voor glas of schilderwerkzaamheden incl. €250,materiaal), t.w.v. €1.250,-

Glas- en Schildersbedrijf J. van den Ende

137 Een bezoek aan Excelsior - FC Groningen (2 personen) Marinus Dijkhuizen

138 Greenfee voor 9 holes golfen – ma t/m za te besteden voor 1-8-2020 (3 personen) Delfland Golf

139 Een dinerbon t.w.v. €50,- (2 personen) Milos Grieks Restaurant

BIJ
OF VOORKOMEN
PLAAGDIEREN Bel 0174-26 63 64 a
particulieren
ZA NDEVELTPLEIN 63/65, ‘S-GRAVENZANDE • 0174 - 41 46 21 • WW W.PERSOONADVIES.NL Bruiloft | Baby | Familie | Love www.marthabruin.nl ‘‘Als jij jezelf kunt zijn maak ik het perfecte plaatje!‘‘
RULO Ongediertebestrijding zorgt voor totale bescherming tegen plaagdieren bij bedrijven en consumenten die daar hinder van ondervinden. Wij hebben door de jaren heen veel ervaring opgedaan en in onze vaste klantenkring bevinden zich o.a. VVE’s , scholen, restaurants en voedselen afvalverwerkende bedrijven. HULP
HET BESTRIJDEN
VAN
24/7 bereikbaar bij spoedgevallen a Zowel
als zakelijke markt a Veel kennis op het gebied van bestrijding en preventie a Kwaliteit en service gericht 06 22 80 2013 0174 26 63 64 info@rulobv.nl www.rulobv.nl
M DE MOEDT www.demoedtprojecten.nl T +31(0) 174 - 621180 DE GEVELSPECIALIST Nieuwelaan 4, 2691 NS ’s-Gravenzande T (0174) 512335 • M 06 53263448 info@generatorsetsvanrijn.nl www.generatorsetsvanrijn.nl VERKOOP & VERHUUR Generatorsets Brandstoftanks Verdeelkasten Aansluitkabels Kinderopvang in ’s Gravenzande, Heenweg, Naaldwijk, Wateringen en Kwintsheul Van 0 tot 12 jaar Flexibele opvang mogelijk Een veilige omgeving waar kinderen hun talent kunnen ontdekken. Informatie kunt u vinden op: www.okidoki kdv.nl of loop eens binnen bij ons kantoor: Langestraat 132

Ons adres:

Van Rennesstraat 7 2692 CN ’s Gravenzande

Voor het maken van een afspraak en of vragen bel of stuur een app naar: 06-21705324 of stuur een mail naar hondentrimsalonwestland@gmail.com.

Stolk Potplanten

specialist in kamerplanten mix

Gravin van Bylandtlaan 6 ‘s-Gravenzande www.stolkpotplanten.nl

verhuurbrigade.nl

MEER TE SMEDEN

H A NDGEMAA K TESIERAD E N

Geestweg 56 2671 ED Naaldwijk winkel@biefit.nl 0174-624987 www.biefit.nl Biologische voeding Glutenvrije voeding Voedingssupplementen Natuurlijke cosmetica Persoonlijk advies Kijk ook eens op www.biefitloopschoolwestland.nl

T: + 31 (0) 174 413 723

E: info@pvdhaak.nl

W: www.pvdhaak.nl

www.clubsound.nl

TROTS op onze toptomaten

Om topprestaties te kunnen leveren moet er gezond gegeten worden. Dit kan natuurlijk met onze gezonde en lekkere tomaten bij je gerechten. Kijk voor recepten op de website van Harvest of Health.

Grijp je kans bij Lans!

Als je naast het sporten ook in een gezonde omgeving wilt werken kijk dan eens op onze website van Lans.

info@lans.nl www.lans.nl