Page 4

KAKSI T u n t i a keskiajalla

Teksti ja kuvat: Joel Holma

J

ätkähän löi oikeasti. Hirmuloikka miekka ojossa suoraan naamaani. Väistäminen, puhumattakaan lyömisestä takaisin, tuntuvat mahdottomalta ajatukselta. Vaahtomuovi ja ilmastointiteippi miekan päässä onneksi hieman pehmentävät iskua. ”Kannattaa ottaa sukat pois jaloista niin pystyt liikkumaan paremmin”, neuvoo Jyväskyläläinen pehmomiekkailija Eetu Kinnunen, jota vastaan olen taistellut muutaman jo minuutin Jyväskylän Yliopistoalueella sijaitsevassa liikuntasali Ryhtilässä. Iskuyritykseni tuottavat 21-vuotiaalle Eetulle ärsyttävän vähän vaivaa ja olen koko ajan ottava osapuoli. En ole kuitenkaan huolissani, koska vastustajani oli juuri muutama kuukausi sitten päässyt semifinaaleihin boffoliigassa. Pehmomiekkailu eli bofferointi on laji, jossa taistellaan pehmustetuilla miekoilla ja muilla keskiaikaisilla välineillä,

kaksin tai joukossa. Idea on sama kuin Ei enää lasten oikeassa miekkailussa – tässä lajissa ei kengissä kuitenkaan ole tarkoitus vahingoittaa ketään. Vastustajan voitta”Ei meillä mitään taimiseen tarvitset osuman teilijanimiä todellapäähän tai kehoon. Mikäli kaan ole. Kaikki meneosuma tulee muihin kehon vät omilla nimillään”, ruumiinosiin, kuten jalkaan naurahtaa Senni Liptai käteen, et voi enää käytponen. ”Toisaalta jottää sitä taistelussa. Haar- Sotahuudossa kut henkilöt saatetaan niskaa käyttävä saa tosin tuntea paremmin Sotajokaiselle ottaa yhden lyönnin vashuuto-foorumilla käyttaan kuolematta. Niitä en tämillään tunnuksilla boffaajalle on kuitenkaan näe salissa kekuin oikeilla nimillä”, tarjolla jotain Eetu hymähtää, ja näen nelläkään.

Paikalle on saapunut hienosti väkeä, ehkä vajaat kaksikymmentä boffaajaa, jotka normaalin käytännön mukaisesti miekkailevat kevyesti pareittain harjoitusten alussa. Nuorimmat ovat yläkouluikäisiä ja vanhimmat päälle kolmenkymmenen, myös muutama nainen on paikalla.

sieluni silmin hänen mieleensä tulevan kasoittain hullunkurisia nimimerkkejä. En malta olla kysymättä 28-vuotiaalta Senniltä, minkälaista on olla nainen lajissa, jossa arviolta 90 prosenttia on miehiä.

Vasemmalta oikealle: Eetu Kinnunen ja Senni Lipponen ovat molemmat mukana Sotahuudossa tänä vuonna. Harjoitusten ohjaaja Juri Lönn opastaa miekkailutekniikkaa nuoremmille.

4

Rehti oamk  
Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Advertisement