Page 38

päälle. ”Isan harrastuksen myötä omatkin välipalat ovat vaihtuneet rahkoihin ja raejuustoihin, vaikka olen kyllä aina syönyt terveellisesti ja urheillut paljon. Meillä ei eineksiä syödä!” Erityisesti Isan dieettiaika vaati molemmilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä. Juha-Matti jätti suosiolla punaviinit ja sisäfileet väliin Isan hermojen säästämiseksi, mutta sääliä kovaa treenaajaa ja raaka-aineiden punnitsijaa kohtaan ei häneltä kuitenkaan heru. ”Isa kyllä tietää mihin on ryhtynyt. Ja kyllä Isa minuakin aina välillä patistaa lenkille”, hän nauraa.

Päivät kuluvat urheillessa Isan esiintymisvuoro tulee niin äkkiä, ettei hän ehdi edes jännittää lavalle nousua. Hän astelee tuomareiden eteen. ”En ollut siinä hätäkässä ehtinyt kiristää bikineitäni kunnolla ja hermoilin koko esiintymisen ajan, että yläosa valahtaa päältäni pois kaikkien silmien edessä. Jälkeenpäin harmittaa, etten ehtinyt nauttia esiintymisestä.”

lääke ja voimavara. Saan sitä kautta hyvää oloa. Bodyfitnessissä kehon äärirajoja koetellaan ja lajin myötä myös itsetuntoni on kehittynyt.” Mursu valmistuu ensi syksynä hierojaksi ja vetää tällä hetkellä hierontatöiden lisäksi viikoittain ryhmäliikuntatunteja. Lisäksi Isa on uppoutunut erilaisiin mielenhallintaoppaisiin. Oppaat auttavat fitness-urheilijaa sovittamaan tarkkaavaisuushäiriön ja treenaamisen yhteen, kun tarkat treeniaikataulut ja syömisajat koettelevat energistä Isaa. ”Tarkkaavaisuushäiriö vaikuttaa treenaamiseen, kun koko ajan käy kierroksilla. Oppaat ovat opettaneet rauhoittumista ja sitä, miten ajatukset pystyy keskittämään urheiluun.”

Fitness saa hetkeksi riittää Kisapäivän aamu sarastaa Espanjassa. Isa ei ole saanut nukuttua kuin muutaman tunnin, mutta herää silti virkeänä. Kisapaikassa Isa tapaa muut kilpailijat. He ovat paljon lihaksikkaampia kuin Isa. Tällä kertaa Isa ehtii valmistautua esiintymiseensä kunnolla. T-kävely ja asennot menevät nappiin, ja hän on henkisesti läsnä koko suorituksen ajan. ”En osannut yhtään arvioida sijoitustani, toivoin vain etten jää viimeiseksi”, Mursu nauraa.

Kuuden finalistin esiintymiset ovat ohi ja palkintojenjako alkaa. Omaan suoritukseensa pettynyt Mursu huomaa yhtäkkiä olevansa kärkikolmikon joukossa. Kolmas sija Kilpaileminen jaetaan, ja Mursu jää kaksin lavalle toisen antaa minulle kilpailijan kanssa.

Kun kilpailijoita putoaa lavalta pois toinen toipaljon! sensa jälkeen, Mursu ”Siinä vaiheessa tiesin, huomaa jääneensä jälmiten tulee käymään. leen kaksin toisen kilEn olisi mitenkään voinut pärjätä voittapailijan kanssa. Isa tajuaa, että hopea on jalle, hän todella ansaitsi kultamitalin. hänen. ”Kyllä silloin itku pääsi. Olin niin Hopea tuntui mahtavalta saavutukselonnellinen!” ta”, Mursu hymyilee. Kaksi hopeaa oli Mursulle toistaisekSamana iltana hopeamitalisti saa si tarpeeksi ja hän onkin laittanut kikuulla, että hänet on valittu Suomen satavoitteet jäihin. Nyt hän keskittyy joukkueeseen kolmen viikon päästä uuteen intohimoonsa, painonnostoon. käytäviin Euroopan-mestaruuskisoihin ”Fitness alkoi kyllästyttää. Se on selEspanjaan. lainen laji, jonka olen jo kokenut. On mukava vaihdella lajeja, kävin vasta Atleettinen elämäntapa ja erityisesti tankotanssikurssinkin ja nyt keskityn fitness on haukannut Isan elämästä painonnostoon. Fitnessiä ehtii harrasison palan, mutta hän ei näe sitä netaa tulevaisuudessa!” gatiivisena asiana. ”Urheilu on minulle 38

Olemme Mursun treenisalilla Rovaniemen urheiluhallilla, jossa hän treenaa painonnostoa miesporukan joukossa. ”Isa on innokas ja ahkera treenaaja. Hänellä on motoriikka hallussa ja kehitystä on tapahtunut huimasti” Mursun ohjaaja ja kaveri, painonnostaja Joni Kuoksa kehuu. ”Painonnosto kiinnostaa minua nyt fitnessiä enemmän ja haluaisin kehittyä tässä lajissa. Tulevaisuudessa aion vielä kisailla, oli laji sitten fitness tai painonnosto. Kilpaileminen antaa minulle paljon!” Isa kertoo ja latoo innoissaan painoja tangonjatkeeksi. Telineessä odottaa 82,5 kiloa, mikä olisi toistaiseksi Isan ennätys etukyykyissä. Mursu kävelee ympäri salia, katse tiukasti lattiassa. Pään tyhjennys on tarpeen, on keskityttävä ainoastaan itse suoritukseen. Hän mutisee itsekseen ja tarttuu kaksin käsin tankoon. Sitten tanko nousee rinnuksille. Mursu laskeutuu kyykkyyn ja ponnistaa ylös. Ensimmäinen kyykky. Toinen. Naisen kasvot vääntyvät puristuksesta ja hän puuskuttaa kiivaasti. ”Ylös ylös ylös! Purista purista! Vielä yksi!” Kuoksa ärjyy. Isan katse on nauliintunut kattoon ja hän puristaa tärisevin jaloin kyykystä ylös. Hän pukkaa tuskastuneena, mutta hymysuin, tangon takaisin telineeseen ja pyrähtää nauruun. Häntä ei pysäytä mikään.

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Advertisement