Page 37

Fitness mittaa mielen vahvuutta Urheilullinen elämäntyyli, ja eritoten fitness, on tämän päivän muoti-ilmiö. Televisiot tulvivat laihdutus- ja liikuntaohjelmia, ja kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia proteiinituotteita ja palautusjuomia. Erityisesti nuorten tyttöjen kauneusihanteet ovat muuttumassa − hoikan ulkomuodon lisäksi halutaan myös näkyviä lihaksia. ”On hyvä, että yhä useampi treenaa ja syö hyvin, kunhan terveellisyyttä ei viedä yli. Uskon, että terveellisten elämäntapojen vaaliminen ja treenatun vartalon ihannointi on tullut jäädäkseen. Itse fitnessin suosio saattaa mennä kuitenkin ohi, koska kilpailu vaatii paljon”, Mursu pohtii. Bodyfitnessissä pyritään rakentamaan rasvaton ja urheilullinen, mutta silti naisellinen vartalo treenillä ja terveellisellä ruokavaliolla. Kun perinteisessä kehonrakennuksessa

pääpaino on urheilijoiden lihasmassassa, bodyfitnessissä tavoitellaan tasapainoista ulkomuotoa ja lihasten toiminnallisuutta.

”Etenkin äiti ja isovanhemmat kauhistelivat dieetin aikana, kun söin niukasti ja minulla oli aina omat eväät mukana. Äiti on kuitenkin sittemmin innostunut treenaamaan enemmän ja pikkusiskokin on hurahtanut fitnessiin!”

Erityisesti kisoja edeltävä dieettiaika koettelee fitness-urheilijan sitoutuneisuutta Urheilu On ja henkistä vahvuutta. Isan avomies JuDieetin aikana liikuminulle lääke ja ha-Matti on seurantaan kehon äärirajoilla voimavara nut Isan treenaamista ja se voi kestää jopa jo seitsemän vuotta. puoli vuotta. TarkoiVaikka kehonrakentatuksena on polttaa minen ei häntä itseään kiinnosta, on rasva pois lihasten päältä, jotta lihakJuha-Matti iloinen siitä, että Isa on set tulisivat paremmin esiin kisoissa. löytänyt itselleen mielekkään ja sopiAnnoksia pienennetään ja viikoittaista van lajin. Lihaksikas ulkomuotokaan ei treeniä lisätään. miestä haittaa. ”Ensimmäisenä dieettiaikanani jär”Ihminen on yleisesti ottaen aina sopikytyin vartaloni muutoksista, kun xsvan kokoinen”, Juha-Matti toteaa. koon vaatteetkin alkoivat olla liian isoja. Tiesin kuitenkin, että kisojen jälkeen Ravintolakokkina työskentelevä Jukroppa taas normalisoituu, ja terve ha-Matti ymmärtää terveellisten eläsuhtautuminen omaan kehoon auttaa mäntapojen ja ravintorikkaan ruuan kestämään dieettiajan.”

Rauta nousee! Isa haluaa kehittyä painonnostossa ja päästä joku päivä kilpailemaan lajissa. 37

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Advertisement