Page 25

Enkeliksi

Teksti: Annika Helamo Kuvat: Atte Parkkonen

L

ara Liekistä on moneksi – hän on muun muassa lifestyle-bloggaaja, hevostenhoitaja, entinen tivolityöntekijä, gootti, absolutisti ja kristitty. Elämä on parasta, kun on autossa matkalla jonnekin ja jos arki käy tylsäksi, voi tiskit tiskata tiara päässä tai käydä hääpuvussa lähikaupassa. ”Minäkö erikoinen? Tässähän minä vain olen menossa lumilautailemaan prinsessamekossa, ei kai siinä ole mitään erikoista”, vastaa Lara Liekki -taiteilijanimellä kulkeva bloggaaja, kun soitan hänelle pyytääkseni haastattelua. Haastattelupäivänä lolita-mekko on jätetty henkariin, sillä aamupäivä on kulunut uimahallissa. Mustalla nahkasohvalla istuu nuori tummatukkainen nainen, jolla on jalassaan collegehousut, toppi ja mustapinkit pääkallovilla-

sukat. Hän on nainen FreakyAngel-nimisen lifestyle-blogin taustalla, jonka sisältö koostuu matkakertomuksista, vaihtoehtoismuodista, valokuvista ja kaikesta siltä väliltä. Yksipuolisuudesta Laraa ei voi syyttää. Blogin ylläpidon lisäksi hän muun muassa matkustaa, valokuvaa, kirjoittaa, tekee lettipidennyksiä, on opiskellut hevosenhoitoalaa, järjestänyt tapahtumia sekä työskennellyt useamman vuoden kiertävässä tivolissa. Hänen räväkkä persoonansa jakaa mielipiteitä. ”Minua joko rakastetaan tai vihataan – kukaan ei ole koskaan sanonut, että olisin vain ihan okei”, hän toteaa ilkikurisesti hymyillen.

Valokuvista voimaa paranemiseen Vaikka FreakyAngel on hattaralla kuorrutettu blogi, jonka värikkäät kuvat esittelevät kauniita ja söpöjä asioita, on blogin syntytarina synkempi. Neljä vuotta sitten vaikea sairaus kaatoi ennen energisen nuoren naisen vuodepotilaaksi.

Kuvauksissa bloggaajan mielikuvituksella ei ole rajoja.

”Silloin en pystynyt kävelemään kymmentä metriä pidemmälle ja olin ihan pestävä ja puettava. Siitä seurasivat myös sydänvaivat. Välillä luultiin jo, että kuolen”, Lara muistelee vakavana. Pahimpina sairausaikoina edes kynä ei pysynyt kädessä, mikä ajoi kirjoittamista ja piirtämistä rakastavan Laran epätoivon partaalle. Silloin hänen asuinkumppaninsa Atte keksi ehdottaa, että Lara voisi aloittaa bloggaamisen. ”On hyvä olla jotain tekemistä, kun makaa täysin vuoteessa”.

Lara oli järjestänyt jo useamman vuoden kavereidensa kanssa kuvaussessioita, joissa he pukeutuivat erilaisiin asuihin ja peruukkeihin. Blogi tarjosi myös kuville hyvän julkaisualustan. Toipumisaika sairaudesta on ollut pitkä eikä kamppailu ole vieläkään täysin ohitse. Valokuvat antavat kuitenkin voimaa paranemiseen. ”Ne ovat ikään kuin voimauttavia valokuvia. Ne kuvaavat sitä, millaisena haluan nähdä itseni, vaikka todellisuus olisikin veren oksentamista”. Epätavallisella pukeutumisella on tarkoitus rikkoa rajoja – arjen ei tarvitse olla tylsää ja väritöntä. ”Ihmisten pitäisi hullutella enemmän. Saatan päättää, että jos nyt kuitenkin on mentävä kauppaan, niin eikö olisi sama pukeutua hääpukuun, koska elämä on sillä tavalla hauskempaa. ”

Kaikkialta eikä oikein mistään Kun kysyn mistä Lara on kotoisin, hän vetää syvään henkeä ennen vastaustaan. ”Siinä onkin hyvä kysymys. Minulla on tapana sanoa, että olen kaikkialta enkä oikein mistään”. Lara syntyi Espoossa, mutta perhe muutti hänen ollessaan puolivuotias. Kuusivuotiaasta yläasteen loppuun asti hän asui Kokemäellä. Aikuisiällä asunto on vaihtunut vuoden, kuukauden tai jopa parin viikon välein. Suurin kotipaikka on löytynyt Helsingistä ja pienin Perhosta. Hän on ehtinyt majailla yhden kesän myös Kyproksella. Nyt Lara ja Atte pitävät Monster High -nukeilla ja pinkeillä sävyillä sisustettua päämajaansa Kemissä – ainakin toistaiseksi. 25

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Rehti oamk  

Rehti on Oamkin viestinnän osaston aikakausilehtijulkaisu.

Advertisement