Page 1

FILMXTRA

HANGOVER DET ANDRE KAPITTELET


GUTTA ER TILBAKE

“I 2009 kom The Hangover til kinolærretet verden over. Få kjente skuespillernavn var å se, men den ble kjapt en publikumsfavoritt.”


I

2009 kom The Hangover til kinolærretet verden over. Få kjente skuespillernavn var å se, men den ble kjapt en publikumsfavoritt. Filmen som sees på som en av senere tids aller beste komedier foretar seg i Las Vegas hvor fire kompiser våkner opp uten å ha noen anelse hvor de eller deres venn Doug, som skal giftes samme dag, befinner seg. I oppfølgeren skjer det umulige. Historien gjentar seg på nytt sted til ny tid. Følg ulvepakken på nye eventyr i Bangkok hvor de prøver å finne ut hvordan i all verden de endte opp der og hvordan de skal komme seg tilbake til Stu’s bryllup.


Etter det drøye utdrikningslaget i Las Vegas er Stu lite sulten på å ta nye sjanser. Han satser på et ryddig opplegg, planen er en neddempet lunch med kompisene i forkant av vielsen. Men hvem sa at ting går som planlagt? Det som skjedde i Vegas forblir i Vegas, mens det som skjer i Bangkok - det er bortenfor hinsides, langt unna det noen av gutta kunne forestille seg.

S

tu skal gifte seg, igjen. Denne gangen skal den store seremonien foregå i brudens hjemland Thailand. Hans kompiser Phil og Doug skal selvsagt være med og etter mye om og men overtaler de han til å ta med Alan også. Klok av skade etter forrige bachelorparty i Las Vegas har han bestemt seg for å bare ha bachelorlunsj på Ihop, noe Phil er dypt uenig i. Alan uwtvikler kjapt en sterk antipati ovenfor brudens bror, Stanfordstudenten Teddy som blir invitert inn i The wolfpack uten hans samtykke. Etter en lang reise og en flau middag med brudens familie blir Stu overtalt til å ta et par øl på stranda med gutta. Ølen er forseglet og alt skal være i orden, ingen av dem blir dopet ned denne gang. Trodde de. Morgenen etter befinner de seg i en fremmed leilighet, i en fremmed by sammen med Mr Chow. Så hva skjedde egentlig kvelden før? Todd Phillips har regien over galskapen også denne gang og han gjør en god jobb i å få frem det beste i skuespillerne, eller noen ganger det verste. Zack Galifianakis har igjen gjort Alan til en av de vittigste karakterene på film dette tiåret. Han har en komisk timing som er helt rå, det må bare ses for å oppleves. Bradley Cooper spiller Phil som er Alans store helt, og man kan ikke annet enn å like hans prestasjon heller. Den som allikevel imponerer mest er Ed Helms som spiller Stu. Hans rolle krever mye fysiske utrykk, og en evne til å rett og slett se helsprø ut, noe han takler med stil. Foruten disse så er det også et par gledelige overraskelser i castingen. Paul Giamatti dukker opp som gangsteren Kingsley. En fullstendig tonedøv Mike Tyson gjør også en gjesteopptreden som er til å dø på seg av. Skal dere ha bachelorparty denne helga så må dere begynne kvelden med denne galskapen her. Disse gutta klarer å fylle kvelden med de mest utrolige ting, de mest utrolige historier og det er jaggu godt at alt som skjer i Bangkok blir i Bangkok. Ellers hadde disse gutta ligget tynt ann. Kronologisk er denne filmen et mareritt, men på tross av stadige sprang i tid så er historien lett å følge. Det er også fascinerende å følge med på Alans barberte hode, han har alltid en flekk som er kortere enn alt det andre, og den beveger seg rundt alt etter som. Det viktigste av alt er at denne filmen leverer varene. Du ler deg gjennom hele filmen, spesielt på slutten. Dette er en gjeng som er helt ute av kontroll og selv om de skal være glad deres hangover er over, så sitter vi igjen med ønsket om at den aldri skal ta slutt.


“ØLEN ER FORSEGLET OG ALT SKAL VÆRE I ORDEN, INGEN AV DEM BLIR DOPET NED DENNE GANGEN. TRODDE DE. “

Info fra Filmweb Originaltittel: The Hangover Part II Regi: Todd Phillips Skuespillere: Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Jamie Chung, Ed Helms, Justin Bartha, Ken Jeong, Paul Giamatti, Sasha Barrese Manus: Scot Armstrong, Craig Mazin Genre: Komedie Nasjonalitet: USA Språk: Engelsk Produsent: Daniel Goldberg, Jon Jashni, Todd Phillips Produksjonsselskap: Warner Bros. Pictures Musikk: Christophe Beck Lengde: 1 t. 42 min. Kinodistribusjon: SF Norge Produksjonsår: 2011 Kinopremiere: 27.05.2011Aldersgrense: 15 år Egnethet: Ungdom/voksen Begrunnelse: Denne filmen inneholder seksuelle skildringer som antas å kunne virke forstyrrende på 11-åringer. Filmen får derfor 15-årsgrense.


SUSER INN PÅ

KINOTOPPEN

TIL TROSS FOR RELATIVT LUKNE ANMELDELSER I DIVERSE NORSKE AVISER OG MAGASINER VAR DET NESTEN 70 000 SKUELYSTNE NORDMENN SOM DRO TIL KINOSALEN FOR Å KIKKE PÅ FYLLESYKE AMERIKANERE PÅ NYE EVENTYR I BANGHKOK

P

å tross av relativit lunken mottagelse blant filmkritikerne, Aftenposten anmelder gav en 3’er og skrev “Selvsagt måtte det bli mer av det samme. Og selvsagt er det morsomt. Men, kanskje like selvsagt: Det er ikke like morsomt som første gang.”, valgte hele 69 013 nordmenn fyllesyke amerikanere på tur i Bangkok. Bare i Oslo så 12 146 komedien. Etter at utdrikningslaget i Las Vegas ble en smule overveldende, er Stu lite sulten på å ta nye sjanser. Han satser på et ryddig opplegg, planen er en neddempet lunsj med kameratene før vielsen. Naturligvis blir feiringen alt annet enn dempet.

Oppfølgeren til den overraskende suksesskomedien fra 2009 gjør det bra på hjemmemarkedet også. “Hangover 2” dro inn 118.1 millioner dollar på fire dager i USA. På andre plass ligger Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides med 63 183 norske besøkende denne helgen. Etter to uker på kino har den blitt sett av utrolige 349 575 nordmenn, på tross av elendige kritikker. Det gjør den fjerde piratfilmen til Norges sette film så langt i år!


FILMXTRA

Hangover 2  

Hangover 2

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you