Page 16

recept tekst & foto Lisa Jansen

Zomerfruit crumble Ingrediënten voor de crumble 200 g tarwebloem 100 gr kristalsuiker

Hoeveelheid:

8 porties

Bereidingstijd:

20 minuten voorbereiding

flinke snuf zout 125 gr harde plantaardige

45 minuten bakken Moeilijkheid:

margarine op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de fruitvulling 750 g rood fruit (diepvries) 70 gr kristalsuiker 1 el maismeel Ingrediënten voor de slagroom 1 pakje plantaardige opklopslagroom 1 el kristalsuiker Benodigheden ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm twee mengkommen spatel Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de crumble. Doe de tarwebloem, kristalsuiker en het zout in een ruime mengkom en meng even door. Voeg de boter in blokjes toe en kneed het geheel tot kruimels. Roer in een andere mengkom het bevroren fruit, de kristalsuiker en het maiszetmeel door elkaar. Stort dit geheel in de ovenschaal.

Verdeel de deegkruimels over het fruit en bak in 45 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven. De kruimels moeten mooi goudbruin gekleurd zijn. Indien dit nog niet het geval is, laat je het geheel 5 tot 10 minuten langer in de oven staan. Laat de crumble iets afkoelen terwijl je de slagroom klopt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer een schep crumble met een flinke dot slagroom. Eet smakelijk!

dit recept kan echt i edereen ma k e n Tip:

Je kunt gemakkelijk variëren met het fruit in deze crumble. Maak bijvoorbeeld eens een blauwe bessen-appel crumble of een aardbei-rabarber variant!

instagram: @taartenvanjansen

16

Profile for Nederlandse Vereniging voor Veganisme

VEGAN Magazine nr 121 - zomer 2019  

VEGAN Magazine nr 121 - zomer 2019  

Profile for veganisme
Advertisement