Köksinredningar 2022

Page 1

Köksinredningar 2022 I N S P I R AT I O N O C H I D É E R T I L L D I T T KÖ K


Inredning för generationer I över ett sekel och i fyra generationer har vi tillverkat inredning här i Vedum, Västergötland, omgivna av gula fält, gröna skogar och vida slätter och det har lärt oss vad våra kunder behöver och kräver av oss. När du bestämmer dig för ett kök från Vedum kan du därför alltid vara säker på att vara i goda händer. Vi gör allt vi kan för att hjälpa dig med alla funderingar och praktiska frågor som kan dyka upp på vägen till ditt drömkök. Våra produkter och inredningar är inspirerade av aktuella stilar och strömningar, samtidigt som de är tidlösa och stadigt förankrade i vår historia. Och det gäller inte bara kök – vi har Sveriges mest kompletta sortiment för kök, badrum, förvaring och tvättstugor. I allt vi gör går design, kvalitet och funktion hand i hand med miljömässig och ekonomisk hållbarhet, eftersom ett kök som du kan och vill leva länge med är den bästa investeringen både för dig och vår miljö.

2


Innehåll INLEDNING

4–13

ÖVERSIKT

14–15

SKANDINAVISK STIL KLASSISK STIL MODERN STIL

16–27 28–37 38–47

MATERIALVAL Våra luckor Målade luckor Träluckor Laminat- och melaminluckor Detaljer Handtag och knoppar Bänkskivor

48–85 48–63 50–55 56–59 60–63 64–85 64–67 68–73

Diskhoar/Diskbänkar Diskbänksmonteringar Blandare Dekorsidor och lister Sockeldetaljer Belysning TILLBEHÖR Våra lådsystem Inredning till skåp och lådor Jalusiskåp Hyllor och redskapssystem

74–75 76–77 78–79 80–81 82–83 84–85 86–97 88–89 90–95 96 97

PLANERA DITT KÖK Olika planlösningar Vårt skåpsortiment

98–101 98–99 100–101

VEDUM I HELA HEMMET Tvättstugor Garderober/Förvaring

102–117 102–109 110–117

HÄR FINNS VI

118

MATERIALFAKTA

119

3


4


Detta får du med Vedum SÅ SKAPAR VI VÄRDE FÖR DIG

FÖR HELA HEMMET Vi har Sveriges mest kompletta sortiment för kök, badrum, förvaring och tvättstugor. Våra produkter tillverkas i Vedum och kan användas i hela hemmet.

HJÄLP HELA VÄGEN Det är mycket att tänka på när du ska köpa ett nytt kök. Vi hjälper dig med hela processen – från att planera och välja till att leverera och montera. I våra utställningar eller digitalt.

HÅLLBARA OCH PERSONLIGA VAL Vi ger dig massor av valmöjligheter vad gäller stil, material och kulörer, så att du kan få ditt drömkök. Våra produkter har en hållbar design som är personlig, aktuell och långsiktig.

FOSSILFRIA TRANSPORTER Vedums direktleveranser av köksinredning levereras med lastbilar som körs på bland annat närproducerad biogas. Det betyder att en stor del av våra transporter är fossilfria.

VI LEVERERAR MONTERAT Våra köksskåp levereras monterade och klara för uppsättning, med några få undantag. Vi har en hög leveranssäkerhet och du får exakt information om när dina produkter kommer.

FRÅN VEDUM TILL LEDANDE BYGGARE Vårt huvudkontor och vår fabrik finns i Vedum, Västergötland. Vi samarbetar med Sveriges ledande byggföretag och husfabriker, och levererar till många stora byggprojekt med allt högre krav på kvalitet och hållbarhet.

KLARAR TUFFA KRAV Många av våra produkter är Svanenmärkta, ännu fler är listade i Svanens husproduktsportal och godkända att använda i Svanenmärkta hus. Våra inredningar är överlag goda miljöval och bedömda i flera miljöbedömningssystem.

5


Planera ditt kök VI HJÄLPER DIG PÅ VÄGEN Vi hjälper dig på vägen till ditt drömkök. I våra utställningar svarar Vedums erfarna köksinredare på frågor och tar fram olika förslag. Du kan också använda vår digitala konsultation och få hjälp av oss där det passar dig. Ju bättre förberedd du är, desto enklare är det för oss att göra en bra ritning. Ett tips är att börja på www.vedum.se där du kan använda vårt inspirationsverktyg för att skapa ditt eget kök. Du får också mer information längre fram i den här katalogen.

6


LÅT OSS INSPIRERA DIG Börja med att samla på dig inspiration och kunskap om hur andra gjort och få idéer om vad du kan göra i ditt eget kök. Bläddra i vår kökskatalog, följ oss på Instagram @vedumkokochbad och besök www.vedum.se för att använda våra inspirationsverktyg för kök och köksöar. Med dem testar du olika kombinationer av luckor, bänkar, handtag, kakel och golv. Du är också välkommen in i våra egna utställningar i Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Uppsala och Vedum.

FÖRBEREDELSER OCH KONSULTATION Boka en tid för köksrådgivning i någon av våra utställningar eller välj vår digitala konsultation. Den digitala tjänsten erbjuder samma service som de fysiska mötena, men på distans om det passar dig bättre. Innan mötet ber vi dig fundera igenom hur du vill att ditt nya kök ska fungera och förbereda en skiss med alla mått. Ju fler exakta mått du tar, desto mer exakt ritning kan vi göra.

PLANERING En av våra erfarna köksinredare tar tillsammans med dig fram en tredimensionell bild av ditt nya kök, inklusive ett prisförslag. Det gör att du ser hur köket kommer att se ut när det är färdigt, och att vi enkelt kan prova olika idéer.

FÖRSLAG Efter planeringsmötet återkommer vi till dig med ett förslag på köket och en offert på dina val. Vi kan också ge dig tips på hantverkare som har erfarenhet av att montera våra kök. Du får ett fast pris och betalar enbart för det du väljer att köpa av oss.

TRYGG LEVERANS OCH UPPSÄTTNING När vi kommit överens om förslaget upprättar vi ett köpeavtal och gör en tidsplan för leverans. Alla våra köksskåp, garderober och högskåp tillverkas i Vedum och levereras färdigmonterade med luckor, med några få undantag. Den dag vi bestämt för leverans är din inredning monterad och klar för uppsättning.

15 ÅRS FUNKTIONSGARANTI Det är viktigt för oss att ditt nya kök motsvarar dina förväntningar. Du har alltid 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn. Vårt viktigaste mått på kvalitet är nöjda kunder.

SKAPA DITT EGET RUM Kök, köksö eller garderob, hitta din egen stil på www.vedum.se

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se

7


Årets nyheter NATURNÄRA OCH NEDTONAT Välkommen till Vedums fina köksnyheter 2022. Nu lanserar vi tre nya luckor – den målade ramluckan Edit, den släta luckan Molly i stående fanér och ramluckan Ester som går att få i fanér och täckmålad ek. Båda ramluckorna ger ett modernt och stilrent uttryck. I år lanserar vi också den nya naturnära och nedtonade kulören dimgrön som känns lugn, varm och ombonad, samt en ny ljus ekfanér med matt lack som ger en obehandlad känsla till våra fanérluckor. Vi uppmärksammar även det ökade hemarbetet och visar exempel på hur köket kan bli en både funktionell och trevlig arbetsplats. Och så påminner vi gärna om att de flesta av våra fanérluckor är Svanenmärkta. . Våra kök i klassisk stil kompletterar vi med en ny framdragen sockel med allmogeprofil som skapar ett traditionellt och platsbyggt uttryck. Belysningssortimentet utökas med en belysningsbotten med dimbar linjär belysning som ger ett jämnt ljus och fungerar både som arbetsbelysning och stämningsljus. Allt för att våra kök ska passa i alla livets situationer och stunder.

SKANDINAVISK STIL LUCKMODELL Molly vitpigmenterad ek HANDTAG Pushfunktion BÄNKSKIVA Laminat Marfil Cream. 8


KLASSISK STIL LUCKMODELL Edit dimgrön HANDTAG 31117 Lilja Ø30 svart BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Coastal Grey. 9


10


Se på Vedum Vi äter lika mycket med ögonen som med smaklökarna, och matstylisten och kocken Louise Ljung kan få mat att både se vacker ut och smaka underbart. Hennes instagramkonto @louiseljung får oss att bli hungriga – men också inspirerade att göra våra egna matkreationer. Vi bjöd in henne till vårt nya kök Molly i vitpigmenterad ek, eftersom vi gillar gott hantverk och människor som gör vår värld mer sinnlig. Se mer av besöket och vår nyhet Molly på www.vedum.se.

11


FOTO: JOHANNA ÅGREN NIKLAS & CARINA ÅGREN

MODERN STIL ”Vi är så nöjda och det tycks ha influerat vår son som även han kollar på Veduminredning för sitt nya hus.”

12


Dela med dig av dina köksdrömmar Vi älskar att se våra kök i verkligheten och alla fina miljöer. Följ och tagga oss på Instagram så vi får ta del av dina köksdrömmar. Några som redan delat med sig till oss är längdskidåkerskan Hanna Falk samt familjerna Ågren och Stenseke. Tre fantastiska Vedumkök – alla med olika uttryck beroende på personlighet och stil.

WICTOR & ANNA STENSEKE

KLASSISK STIL ”Ett klassiskt kök var självklart för oss när vi skulle bygga hus. När vi såg luckan Alice blev valet enkelt för oss.”

Se mer av köken på vår inspirationssida på www.vedum.se.

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM FOTO: SARAH MACFIE

Så får vi följa dina köksdrömmar. @vedumkokochbad #mittdrömkök

HANNA FALK

SKANDINAVISK STIL ”Vi ville få in färg för att det skulle hända någonting i köket, och då var Vedums skogsgröna kulör perfekt för oss.”

13


Översikt TRE VÄGAR TILL DITT NYA DRÖMKÖK Vårt breda sortiment ger dig alla möjligheter att skapa det kök du drömmer om. För att göra det enklare att välja har vi delat upp våra köksmiljöer i Skandinavisk, Klassisk och Modern stil. Varje stil har sitt eget distinkta uttryck, men samma höga Vedumkvalitet. Utgå från ett kök som du gillar, skräddarsy det sedan efter utrymme, behov och smak, och komplettera med tillbehör som du älskar. Våra tre stilar är tre vägar till samma mål – ditt drömkök.

Skandinavisk stil Avskalade och tydliga kök i ljusa färger, naturmaterial och mjuka, organiskt rundade former. Smarta kombinationer mellan funktion och form. Se mer på s. 16–27.

Klassisk stil Kök i naturliga kulörer och material. Här finns kopplingar till det lantliga med rustika uttryck och en känsla av hantverk och tradition. Se mer på s. 28–37.

14


SKANDINAVISK STIL

Modern stil

VEDUM I HELA HEMMET

Skapa ditt personliga kök. Välj allt från kulör och material till luckor, bänkskivor, inramning, handtag, blandare och belysning. Och glöm inte alla smarta lösningar på insidan – såsom lådsystem, skåpsinredning och källsortering. Se mer på s. 48–101.

TILLBEHÖR

Materialval & tillbehör

MATERIALVAL

MODERN STIL

KLASSISK STIL

Här knyter vi an till en modern, internationell och innovativ designtradition. Kök i klara kulörer och accenter, kvadratiska former, enkla strukturer och polerade ytor. Se mer på s. 38–47.

Vedum i hela hemmet Skapa stilen från köket också i badrummet, tvättstugan och till din förvaring i en walk-in closet, sovrummet och hallen. Vi har Sveriges mest kompletta sortiment för samtliga rum. Se mer på s. 102–117.Skandinavisk stil


Nyhet!

Molly vitpigmenterad ek Här har vi gjort ett kök som verkligen är ett socialt rum. Den nya luckan Molly i vitpigmenterad ek skapar en stark möbelkänsla och ett varmt uttryck. Köksön är byggd i två nivåer så här finns plats både för att förbereda middagen och äta den. Vid ena väggen finns en generös avställningsyta och integrerad arbetsplats med grundare skåp för att ge överhäng och ändå erbjuda förvaring. Med häll och diskho vid fönstret får du maximal glädje av ljusinsläppet. 18


SKANDINAVISK STIL

LUCKA, STOMME OCH LAMINATSKIVA.

Stark möbelkänsla i ett socialt kök med generösa ytor.

LUCKMODELL Molly vitpigmenterad ek. Mer fakta om luckmodell på s. 58. HANDTAG Pushfunktion. BÄNKSKIVA Laminat Marfil Cream, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO Arman 887 borstad, Horizon HZ 815. VITVAROR Electrolux. GOLV Betonggolv. VÄGGAR NCS S 1002-Y.

19


Maja havregul Ett lätt och luftigt kök i enkel, skandinavisk stil. Luckan Maja i den varma, vänliga havregula kulören kombineras med sandbeige vägg och vackra, välvda fönster. Stilrena DUO-fronter med lättrade handtag i antik mässing och den stora köksön med inbyggd fläkt skapar ett öppet uttryck. Kyl, frys och ugnar är samlade i en praktisk funktionsvägg.

20


SKANDINAVISK STIL

Ett varmt och vänligt havregult kök med ett stilrent och öppet uttryck.

LUCKMODELL Maja havregul F87. Mer fakta om luckmodell s. 52. HANDTAG 31045 Tistel cc 224 antik mässing lättrat och 31128 Tistel Ø20 antik mässing lättrat. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Turbine Grey, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 borstad krom, Baltic 745 D-LW. VITVAROR Electrolux/AEG. GOLV Baseco, Furu modern brun. VÄGGAR NCS S 4005-Y20R.

21


LUCKA, STOMME OCH LAMINATSKIVA.

Liv ek En miljö med skandinaviskt uttryck och utmärkande svarta detaljer som kontrasterar fint mot den varma tonen i ek. Ekfanér ger luckan Liv en exklusiv och tidlös känsla, som förstärks ytterligare med den stenliknande laminatbänkskivan och stänkskyddet Kings Marble Green. Med både Svanenmärkt lucka, laminatbänkskiva och stänkskydd är detta en miljö för den miljömedvetna, och den stilmedvetna.

22


SKANDINAVISK STIL

Ett svanenmärkt kök med svarta kontraster och varma toner.

LUCKMODELL Liv ek. Mer fakta om luckmodell på s. 59. HANDTAG Iris L350 svart. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Kings Marble Green, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO Ringo 984 svart, Granite. FLÄKT Fjäråskupan. VITVAROR Miele. GOLV Golvabia. VÄGGAR NCS S 2502-Y.

23


Maja mellangrå Ett ljust och inbjudande kök där vi inspirerats av naturmaterial och skandinavisk tradition kryddad med lite industrikänsla. Svala mellangrå toner och handtagslösa luckor ger ett stilrent intryck i kombination med ett mjukare uttryck i vitrinskåpets gråtonade glas och läderhandtag. Köksön är perfekt när du vill ha extra förvaringsutrymme, mer arbetsyta och en självklar samlingsplats i köket.

24


SKANDINAVISK STIL

För dig som gillar skandinavisk tradition i kombination med en avskalad industrikänsla.

LUCKMODELL Maja mellangrå F78. Mer fakta om luckmodell på s. 52. HANDTAG Pushfunktion och 31144 Dahlia läder brun/krom. BÄNKSKIVA Kompositsten Noble Grey, 20 mm. DISKHO Linea 270 och 710. VITVAROR Ilve och Miele. GOLV Plankgolv i ljusgrått. VÄGGAR Kakel CC Höganäs, Nova vit matt och övriga väggar och tak NCS S 2000-N.

25


Maja skogsgrön Kulören skogsgrön ger det här köket ett rogivande uttryck och kompletteras fint med flera gröna toner i bänkskiva och panelvägg. Mässingdetaljerna och DUO-fronterna förstärker känslan och ger ett stilrent, vackert och naturligt uttryck.

26


SKANDINAVISK STIL

Rogivande skogsgrönt kök med kompletterande gröna toner och vackra mässingsdetaljer.

LUCKMODELL Maja skogsgrön F84. Mer fakta om luckmodell på s. 52. HANDTAG 31203 Akleja cc 128 mässing. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Natursten Verde Guatemala, 30 mm. DISKHO Frame FR520 mässing. GOLV Baseco, Furu classic vit. VÄGGAR Panel NCS S 3005-G20Y.

27Klassisk stil


Nyhet!

Edit dimgrön Högt i tak med generösa ytor och nya ramluckan Edit i nya kulören dimgrönt. Köket har ett klassiskt uttryck med moderna inslag – ramluckans lite smalare ram, distinkta detaljer i svart, öppen förvaring i vitpigmenterad ek och lätt rundad köksö. Den nya framdragna sockeln med allmogeprofil skapar en platsbyggd känsla och vitrinskåpet blir ett fint blickfång.

30


KLASSISK STIL

För dig som vill kombinera naturnära och varma kulörer med distinkta detaljer.

LUCKMODELL Edit dimgrön F89. Mer fakta om luckmodell på s. 53. HANDTAG 31117 Lilja Ø30 svart. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Coastal Grey, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO Arman 887 svart, Linea 710. FLÄKT Fjäråskupan. VITVAROR Miele. GOLV Golvabia, Maxwood Lodge ek natur raw. VÄGGAR NCS S 1502-Y.

31


Moa & Alice vitrin linnebeige Ett stort härligt kök med luckan Moa. Kulören linnebeige ger köket ett naturligt, stilrent och samtidigt varmt uttryck. Väggskåp med luckan Alice i vitrin skapar både mycket förvaringsutrymme och en öppen känsla. Bänkskivan Moorland fog i kompositsten har beige grundtoner med virvlande vener i mörkare toner som tas upp av de svarta handtagen.

32


KLASSISK STIL

Ett naturligt stilrent och samtidigt varmt kök med svarta detaljer.

LUCKMODELL Moa och Alice vitrin linnebeige F88. Mer fakta om luckmodell på s. 52 och s. 54. HANDTAG 31114 Havtorn Ø10 svart lättrat, 31221 Havtorn cc 160 svart lättrat och 31224 Havtorn cc 2x589 svart lättrat. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Moorland fog, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO 34193 Ringo 984, Granite. VITVAROR Electrolux. GOLV Golvabia, Maxwood Jazz ek dimgrå. VÄGGAR NCS S 0500-N.

33


Alice varmgrå Ett traditionellt svenskt kök med luckan Alice i vitrinutförande, porslinsho och häll med inbyggd fläkt som ger köket en öppen känsla. Med många bra förvaringslösningar och platsbyggda sittplatser gör det här till ett kök att umgås i. Bänkskivan i kompositsten ser ut som natursten och är enkel att rengöra och underhålla.

34


KLASSISK STIL

Ett traditionellt kök för moderna hem i klassisk stil.

LUCKMODELL Alice varmgrå F58. Mer fakta om luckmodell på s. 54. HANDTAG 31118 Lilja Ø30 krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Turbine grey, 30 mm. HÄLL Fjäråskupan, Vy. VITVAROR Electrolux. GOLV Kährs Ek, Palazzo Bianco. VÄGGAR Jotun Lady Minerals Vallmofrö.

35


Alice sandbeige En miljö som passar dig som vill ha ett kök med klassisk och tidlös stil. Luckan Alice i sandbeige med handtag i brunt läder på DUO-fronter skapar en mjuk, naturlig och varm känsla. Stilen kompletteras med en skåpsektion med toppvitrin och inramning som ger ett platsbyggt uttryck.

36


KLASSISK STIL

Klassiskt kök med fina detaljer och samtida enkelhet.

LUCKMODELL Alice sandbeige F79. Mer fakta om luckmodell på s. 54. HANDTAG 31036 Akleja cc 128 läder brun/krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Marfil Cream, 30 mm. BLANDARE EVO 185 krom. GOLV Baseco, Furu classic vit. VÄGGAR CC Höganäs, Biselado vit blank.

37Modern stil


Liv brunbetsad ek Här har vi gjort ett socialt kök med luckan Liv i brunbetsad ek och vitrinskåp med gråtonat glas. Det passar dig som vill ha ett sobert kök med mjuk och skön vardagsrumskänsla i kombination med generösa ytor, både för att laga mat och umgås med familj och vänner. Detaljer som integrerad vinkyl och grepplist ger en exklusiv och gedigen känsla.

40


MODERN STIL

Ett sobert kök med exklusiva detaljer och skön vardagsrumskänsla.

LUCKMODELL Liv brunbetsad ek med grepplist. Mer fakta om luckmodell på s. 59. HANDTAG 31146 Dahlia läder svart/krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Calypso, 12 mm. DISKHO Linea 710. VITVAROR Electrolux. GOLV Plankgolv i mörkbrunt. VÄGGAR NCS S 4005-Y20R.

41


LUCKA OCH STOMME.

Nora grå I det här moderna köket använder vi vår Svanenmärkta lucka Nora. Den är utvecklad för att minimera miljöpåverkan och har en tydlig livfull textur. I köket finns även en supermatt svart laminatbänkskiva med anti-fingerprint, smart förvaring i form av bänkskåpsutdrag och ett städskåp. Svarta detaljer som handtag och hyllplan skapar ett distinkt uttryck.

42


MODERN STIL

Distinkta detaljer och modernt uttryck i ett Svanenmärkt kök.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 62. HANDTAG 31019 Anemon cc 128 svart. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat supermatt svart, 30 mm. DISKHO Omnia 600SF. FLÄKT Fjäråskupan, Fasett. VITVAROR Electrolux. GOLV Tarkett, Lamin’art Manor Oak Classic. VÄGGAR NCS S 1000-N och NCS S 9000-N.

43


Liv svartpigmenterad ek Det här är ett modernt kök med luckan Liv i svartpigmenterad ek. Bänkskivan Oyster i kompositsten fortsätter upp på väggen som stänkskydd och ger köket en annorlunda inramning. DUO-fronter, svarta detaljer, öppna hyllor och dekorsidor ger köket en stilren, distinkt karaktär. Dolda sockellådor ger praktisk och smart extraförvaring på en annars outnyttjad yta.

44


MODERN STIL

För dig som vill ha ett modernt kök med distinkt karaktär.

LUCKMODELL Liv svartpigmenterad ek. Mer fakta om luckmodell på s. 59. HANDTAG 31044 Tistel cc 224 svart. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Oyster, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO Ringo 984, Granite. GOLV Baseco, Furu modern brun VÄGGAR NCS S 5020-Y80R.

45


Maja vit För dig som vill ha ett stilrent vitt kök med personliga inslag. Här har vi kombinerat enkla linjer med detaljer som stänkskydd, handtag och blandare i krom. Ett ljust kök som känns fräscht och neutralt med öppen och dold förvaring.

46


MODERN STIL

Ett stilrent neutralt kök med fräscha detaljer i krom.

LUCKMODELL Maja vit F20. Mer fakta om luckmodeller på s. 52. HANDTAG 31014 Anemon cc 128 krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Chicago Concrete Dark, 30 mm. Stänkskydd i borstad krom. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 krom, Omnia 600SF. FLÄKT Thermex. VITVAROR Husqvarna. GOLV Tarkett, Vintage 832 Moonshadow Light Oak. VÄGGAR NCS S 0500-N.

47


Materialval VÄLJ DIN PERSONLIGA STIL Du vet väl att Vedum har marknadens bredaste sortiment med kök i Skandinavisk, Klassisk och Modern stil? Det gör att du kan skapa ett kök som passar din smak, dina behov och din personlighet. Många av våra produkter är dessutom Svanenmärkta och en stor del av vårt sortiment lever upp till kraven för att kunna användas till Svanenmärkta hus. Välj allt från kulör och material till luckor, bänkskivor, inramning, handtag, blandare och belysning. Och glöm inte alla smarta lösningar på insidan – såsom lådsystem, skåpsinredning och källsortering. Allt för att skapa ett personligt kök!

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

48


LUCKMODELL Nora grå HANDTAG 31008 Konvalj cc 160 färg rostfri BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Cento, 30 mm.

LUCKA, STOMME OCH LAMINATSKIVA.

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad LUCKMODELL Liv ek HANDTAG 31230 Iris L350 svart BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Kings Marble Green, 30 mm.


Luckan Edit i nya kulören dimgrön F89.

Målade luckor När du köper kök från Vedum kan du, med några få undantag, välja kulör från hela NCS-skalan. Vi delar upp våra kulörer i standard, bas och accent. Standard kan du alltid välja kostnadsfritt. Bas och accent har olika kulörtillägg. Övriga NCS-kulörer har utöver kulörtillägg en startkostnad. Välj någon av de kulörer du ser här eller din egen personliga favorit. Oavsett vilket har luckorna en vacker, beständig och lättskött yta. Självklart använder vi miljövänliga färger utan kadmium och bly. Rengör luckorna med en fuktig trasa med ett milt rengöringsmedel. Eftertorka med enbart en vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas. Torka till sist med en torr trasa. 50


STANDARD

BAS

F20 VIT NCS S 0500-N, GLANS 35

F44 GRÅ NCS S 3000-N, GLANS 25

F58 VARMGRÅ NCS S 2502-Y, GLANS 25

F49 BETONGGRÅ NCS S 5502-Y, GLANS 25

F79 SANDBEIGE NCS S 4005-Y20R, GLANS 25

MATERIALVAL

ACCENT

F78 MELLANGRÅ NCS S 4500-N, GLANS 25

F59 ANTRACITGRÅ NCS S 6500-N, GLANS 25

F88 LINNEBEIGE NCS S 2005-Y20R, GLANS 25

F87 HAVREGUL NCS S 3020-Y20R, GLANS 25

F84 SKOGSGRÖN NCS S 6005-G20Y, GLANS 25

F82 ÅSKBLÅ NCS S 6010-R90B, GLANS 25

F70 SVART NCS S 9000, GLANS 25

Nyhet!

F89 DIMGRÖN NCS S 4005-G80Y, GLANS 25

51


KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

PRISGRUPP 2

Maja

KANTPROFIL MAJA

AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

PRISGRUPP 3

ELSA 16 MM FAS 0,4 MM

KARIN HELENA INES 20 MM RADIE 1,5 MM 19 MM FAS 2 MM ALUTECH

LINDA 20 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID

LIV 20 MM FAS 0,4 MM

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

Moa

Målad lucka av 16 mm MDF-board med svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Bilden visar F79 sandbeige.

KANTPROFIL MOA

LIV 20 MM GREPP

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

Målad lucka av 19 mm MDF-board med svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Kan kombineras med Alice vitrin med klarglas. Bilden visar F88 linnebeige.

52 AGNES MAJA NORA 16 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


MATERIALVAL

Nyhet!

KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

PRISGRUPP 3

Agnes

KANTPROFIL AGNES

AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

PRISGRUPP 5

ELSA

KARIN HELENA ALUTECH INES

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 19 1,5MM MM FAS 2 MM

STINA LINDA

19 MM 20 MMFAS 2,5 MM FAS 2 MM

Målad lucka av 16 mm MDF-board med frästa spår och svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller INGRID gråtonat glas. Bilden visar F59 antracitgrå.

LIV

JENNY INGRID

20 MM 19 MM FAS 0,4RADIE MM 5 MM Ö-FALS

Edit

KANTPROFIL EDIT

ASTRID ALICE EDIT 20 MM ESTER GREPP MOA MOLLY LIV

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

Målad lucka av 19 mm MDF-board med ram och slät spegel, mjukt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrinlucka med klarglas eller gråtonat glas, med eller utan spröjs. Bilden visar F89 dimgrön.

53 AGNES MAJA NORA 16 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


PRISGRUPP 5

KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

TOPPVITRIN

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

Alice

KANTPROFIL ALICE JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

Målad lucka av 19 mm MDF-board med fräst profil och svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas. Toppvitrin finns till skåp i höjd 988 och 1138 mm i tre bredder med klarglas. Bilden visar F20 vit. INGRID

54 AGNES MAJA NORA

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


MATERIALVAL

PRISGRUPP 7

KARIN HELENA INES

Stina

INGRID

KANTPROFIL STINA

TOPPVITRIN

19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

Målad lucka med 19 mm MDF-board med ram och allmogespegel, fasad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Toppvitrin finns till skåp i höjd 988 och 1138 mm x bredd 396 mm med klarglas eller gråtonat glas. Bilden visar F44 grå.

55 AGNES MAJA NORA

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


Luckan Molly i vitpigmenterad ek.

Träluckor Vedums träluckor finns i massivt trä, fanér och täckmålade som alla ger ett varmt och levande uttryck. De flesta av våra naturoch mattlackade träluckor är Svanenmärkta. Hela vårt sortiment baseras på förnybar träråvara som allt oftare kommer från hållbart skogsbruk och till viss del även kan vara FSC-certifierad. Det förekommer också återvunnen träråvara i våra skivmaterial. Eftersom trä är ett levande material kan det variera i utseende och förändras med tiden. För att få en lättskött yta lackas luckorna. Generellt gäller att du rengör träluckan med en fuktig trasa med ett milt rengöringsmedel. Eftertorka med enbart en vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas. Torka till sist med en torr trasa. 56


EK VIT

EK VARMGRÅ

EK BETONGGRÅ

EK VITPIGMENTERAD

EK NATUR

ASK

VALNÖT

EK BRUNBETSAD

EK SVARTPIGMENTERAD

MATERIALVAL

Nyhet!

57


Nyhet!

5

Nyhet!

6

PRISGRUPP, SE OVAN JENNY INGRID

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

Molly

6

9

8

LUCKA EK NATUR, EK VITPIGMENTEAD OCH VALNÖT. ( E j ek svartpigmenterad)

PRISGRUPP, SE OVAN

VERA KARIN HELENA 19 MM INES GREPP 19 MM FAS 2 MM

VERA 19 MM FAS 0,4 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

19 MM RADIE 2 MM

58 ALUTECH

LINDA

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

LIV

AGNES MAJA 20 MM NORA GREPP

10

LUCKA EK NATUR OCH EK VITPIGMENTERAD. ( E j ek svartpigmenterad, täckmålad ek eller valnöt)

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

Ester

KANTPROFIL ESTER

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

Spegellucka med ram i 19 mm massivt trä och fanerad spegel, svagt rundad kant. Levereras i ek vitpigmenterad och ek natur som är Svanenmärkta samt ek svartpigmenterad, valnöt eller ek täckmålad i varmgrå eller betonggrå. Stående trämönster på luckor och lådfronter. Finns också i vitrin med spröjs och klarglas eller gråtonat glas, kan även kombineras med vitrin Molly. Bilden visar ek vitpigmenterad.

Fanerad lucka av 20 mm spånskiva med en 2 mm massiv mjukt rundad träkant runt hela luckan. Levereras i ek vitpigmenterad, ek natur och valnöt som är Svanenmärkta samt ek svartpigmenterad. Stående trämönster på luckor och lådfronter. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas, kan även kombineras med vitrin Ester. Bilden visar valnöt.

ELSA

9

PRISTILLÄGG

KANTPROFIL MOLLY

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

9

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


MATERIALVAL

9

9

10

10

10

PRISTILLÄGG JENNY INGRID

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

16 16 16 19

PRISGRUPP, SEAgnes OVAN Elin

Maja Linn

ALUTECH 20 MM RADIE 1,5 MM

Liv

19

KANTPROFIL

Alva Vera LIV Frida

LINDA

LIV

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

Annika Karin Stina Nova Ines

19

Eva

LIV

LUCKA ASK, EK NATUR OCH EK VITPIGMENTERAD. ( E j svartpigmenterad, brunbetsad eller täckmålad ek)

19

Jenny

19

Astrid Alice

19 19

20

16

GREPPLIST

Linda Saga Alutech Linn Helena Johanna Bianca

19

Liv + grepp

Grepplist alu Linda, Annika, Bianca

20 MM GREPP

Fanerad lucka av 20 mm spånskiva med en överfanerad 3 mm massiv lätt fasad träkant runt hela luckan. Liggande trämönster på luckor och lådfronter. Levereras i ask, ek vitpigmenterad och ek natur som är Svanenmärkta samt ek brunbetsad och svartpigmenterad eller ek täckmålad i vit, varmgrå eller betonggrå. Kan även fås med integrerad grepplist i samma träslag som luckan. Högskåpsluckor har grepplist på ena långsidan. Finns också i vitrin (ej grepplist) med klarglas eller gråtonat glas. Bilderna visar ask.

INGRID

59


Luckan Nora grå.

Laminat- och melaminluckor Vedums luckor i laminat och melamin finns i flera olika uttryck och är slitstarka, lättskötta och vattenavvisande. En av de stora fördelarna är att du kan välja en lucka i melamin med träkänsla som är beständig över tid, till skillnad från träluckor som kan förändras när de åldras. Rengör luckorna med fuktig trasa med milt rengöringsmedel. Eftertorka med enbart vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas. Torka till sist med en torr trasa. Kom ihåg att aldrig använda rengöringsmedel innehållande ammoniak, stålull eller liknande som har en slipande effekt. 60


MATERIALVAL

MELAMIN VITMÅLAD

MELAMIN VIT MED TRÄSTRUKTUR

MELAMIN GRÅ MED TRÄSTRUKTUR

ANTRACIT LAMINAT MED EKLIST

VIT LAMINAT MED EKLIST

61


KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2 MM

PRISGRUPP 1

AGNES MAJA NORA

Elsa

16 MM RADIE 2 MM

62

19 MM RADIE 2

KANTPROFIL ELSA

PRISGRUPP 2

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

Vitmålad lucka av 16 mm melaminbelagd MDF-board, lätt fasad kant. Kantlist i ABS. Finns ej som vitrinlucka. Svanenmärkt.

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

Nora

KANTPROFIL NORA

AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

Melaminbelagd lucka av 16 mm fukttrög MDF-board. Vit eller grå trästruktur, svagt rundad kant. Kantlist i ABS. Liggande trämönster på lådfronter och stående på luckor. Finns ej som vitrinlucka. Svanenmärkt. Bilden visar grå.


MATERIALVAL

PRISGRUPP 6

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

Vera

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

GREPPLIST PRISGRUPP 8

KANTPROFIL VERA KARIN VERA HELENA INES 19 MM FAS 0,4 MM 19 MM FAS 2 MM

VERA STINA 1919MM MM GREPP FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2 MM

ASTRID ALICE EDIT ESTER MOA MOLLY

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 MM RADIE 2 MM

19 mm tjock lucka med 5 mm träkantlist i ek, belagd med högtryckslaminat på båda sidor. Lätt fasad kant. Finns i laminaten vit eller antracit. Kan även fås med grepplist i ek. Högskåpsluckor har grepplist på ena långsidan. Vitrinlucka (ej grepplist) med klarglas eller gråtonat glas. Bilden t.v. visar vit med eklist, bilden t.h. visar antracit med eklist.

63 ALUTECH

LINDA

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

LIV AGNES MAJA 20 MM NORA FAS 0,4 MM

LIV ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

20 16 MM MM GREPP FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


31019 ANEMON CC 128 SVART

31117 LILJA Ø30 SVART

31144 DAHLIA LÄDER BRUN/KROM

31221 HAVTORN CC 160 SVART LÄTTRAT

Handtag och knoppar Ditt val av handtag och knoppar påverkar kökets uttryck. För att göra det enkelt att hitta rätt har vi delat in våra handtag och knoppar på samma sätt som våra köksmiljöer. Du kan alltså välja mellan Skandinavisk, Klassisk och Modern stil. Dessutom har vi Utvald Bas – för dig som vill ha ett mer stilneutralt uttryck. Välj det som passar ditt kök och din personlighet. För att underlätta medvetna hållbara val är flera av våra handtag bedömda och accepterade i olika miljöbedömningssystem. 64


UTVALD BAS

31151 ANEMON Ø30 KROM

31133 ANEMON Ø19 KROM

31054 VIVA CC 192 ROSTFRI

31016 ANEMON CC 128 FÄRG ROSTFRI

31148 ANEMON Ø30 FÄRG ROSTFRI

31134 ANEMON Ø19 FÄRG ROSTFRI

31085 VIVA CC 128 ROSTFRI

31019 ANEMON CC 128 SVART

31150 ANEMON Ø30 SVART

31135 ANEMON Ø19 SVART

31084 VIVA CC 96 ROSTFRI

31219 CIKORIA CC 128 KROM

31078 TAGETES CC 128 FÄRG ALUMINIUM

31006 ALLIUM CC 128 ROSTFRI

31081 BINKA CC 128 ROSTFRI

31217 CIKORIA CC 128 FÄRG ROSTFRI

31031 TAGETES CC 128 FÄRG ROSTFRI MATERIALVAL

31014 ANEMON CC 128 KROM

SKANDINAVISK STIL

31202 AKLEJA CC 128 KROM

31035 AKLEJA CC 128 LÄDER SVART/KROM

31146 DAHLIA LÄDER SVART/KROM

31203 AKLEJA CC 128 OBEHANDLAD MÄSSING

31036 AKLEJA CC 128 LÄDER BRUN/KROM

31144 DAHLIA LÄDER BRUN/KROM

31046 TISTEL CC 224 FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT

31042 TISTEL CC 128

31129 TISTEL Ø20 FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT

31045 TISTEL CC 224 ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

31041 TISTEL CC 128

31044 TISTEL CC 224 SVART LÄTTRAT

31040 TISTEL CC 128

FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT

ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

SVART LÄTTRAT

31128 TISTEL Ø20 ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

31127 TISTEL Ø20 SVART LÄTTRAT

65


31224 HAVTORN CC 2X589 SVART LÄTTRAT (PÅ BILD) 31225 HAVTORN CC 2X589 FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT 31226 HAVTORN CC 2X589 FÄRG MÄSSING LÄTTRAT

66


KLASSISK STIL

31118 LILJA Ø30 KROM

31071 VALLMO CC 64 FÄRG TENN

31124 VALLMO L40 FÄRG TENN

31013 ASTER CC 128 SVART/KROM

31117 LILJA Ø30 SVART

31072 VALLMO CC 64 MÄSSING

31123 VALLMO L40 MÄSSING

31023 PETUNIA CC 64 SVART

31119 FLOX Ø25 SVART

31080 VALLMO CC 64 SVART

31120 VALLMO L40 SVART

31228 IRIS L100 SVART 31227 IRIS L100 FÄRG ROSTFRI

31115 HAVTORN Ø10 FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT

31116 HAVTORN Ø10 FÄRG MÄSSING LÄTTRAT

31114 HAVTORN Ø10 SVART LÄTTRAT

31229 IRIS L350 FÄRG ROSTFRI 31230 IRIS L350 SVART

31222 HAVTORN CC 160 FÄRG ROSTFRI LÄTTRAT

31223 HAVTORN CC 160 FÄRG MÄSSING LÄTTRAT

31221 HAVTORN CC 160 SVART LÄTTRAT

31020 LOBELIA CC 128 SVART

31008 KONVALJ CC 160 FÄRG ROSTFRI

31009 KONVALJ CC 160 FÄRG MÄSSING

31010 KONVALJ CC 160 SVART

MATERIALVAL

31030 NEJLIKA CC 128 SVART

MODERN STIL

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

67


Kompositsten Coastal Grey.

Bänkskivor och stänkskydd Bänkskivan påverkar kökets helhetsuttryck, men är också din arbetsyta. När du väljer bänkskiva är det därför bra att utgå från både utseendet på ditt kök och hur du använder det. Skivor i natur- eller kompositsten är tåliga, och tidlösa. Akrylsten ger stor frihet i utformningen. En bänkskiva i trä ger en varm och levande känsla, medan laminat är ett enkelt, flexibelt och prisvärt alternativ. Fundera också på om du vill ha diskhon integrerad i bänkskivan eller en heltäckande diskbänk i rostfritt stål, och om du vill komplettera med stänkskydd eller bakkantslist. 68


Natursten • Tålig mot vatten och slitage. • Enkel att rengöra och underhålla. • Undvik syror och starka rengöringsmedel. Se våra bänkskivor i natursten på s. 70.

Massivt trä • Går att slipa och behandla vid eventuella skador. • Enkel att hantera, kapa och anpassa på plats. • Kräver omtanke och underhåll.

MATERIALVAL

Se våra bänkskivor i massivt trä på s. 70.

Kompositsten • Tålig mot fläckar och repor. • Kan tillverkas i tunna dimensioner och stora format. • Enkel att hålla ren. Se våra bänkskivor i kompositsten på s. 71.

Akrylsten • Stor valfrihet i utformningen. • Hygienisk med porfri yta. • Kan skarvas i det närmaste osynligt. Se våra bänkskivor i akrylsten på s. 71.

Laminat • Lätt att rengöra och sköta. • Finns i många olika utföranden, de flesta är Svanenmärkta. • Svårt att laga eventuella skador. Se våra bänkskivor i laminat på s. 72-73. 69


Natursten – ett exklusivt och tidlöst val Natursten är ett samlingsnamn för granit, marmor och andra stensorter som bryts ur berget. Av dessa är granit det allra hårdaste och tåligaste materialet. Skillnader i nyans, mönster och ytstruktur gör varje skiva unik.

BIANCO CARRARA C MATT PRISGRUPP 3

STEEL GREY BLANK PRISGRUPP 1

BOHUS GRÅ BLANK PRISGRUPP 1

BOHUS GRÅ MATT PRISGRUPP 1

VERDE GUATEMALA BLANK PRISGRUPP 2

SILVER GALAXY BLANK PRISGRUPP 3

NERO AFRIKA BLANK PRISGRUPP 1

NERO AFRIKA MATT PRISGRUPP 1

NERO ASSOLUTO BLANK PRISGRUPP 2

NERO ASSOLUTO MATT PRISGRUPP 2

Massivt trä – levande och varmt material som åldras vackert Olika träslag har olika egenskaper och är levande material som varierar i utseende och förändras med tiden. Våra bänkskivor i ask och ek levereras i oljat eller hårdvaxat utförande. En välvårdad skiva i trä står emot väta och har lång livslängd.

ASK MED BRUNKÄRNA VITPIGMENTERAD, HÅRDVAXAD

70

ASK MED BRUNKÄRNA NATUR, OLJAD ELLER HÅRDVAXAD

EK VITPIGMENTERAD, HÅRDVAXAD

EK NATUR, OLJAD ELLER HÅRDVAXAD


Kompositsten – lättskött med trendigt och tidlöst uttryck Kompositsten är ett industriellt framställt material som framställs genom att en stenmassa med 95 procent natursten gjuts i önskat format. Ytan blir porfri och bänkskivan är därför hygienisk och enkel att rengöra.

SNOWY IBIZA BLANK PRISGRUPP 4

LONDON GREY BLANK PRISGRUPP 4

ROYAL REEF BLANK PRISGRUPP 3

OYSTER BLANK PRISGRUPP 3

CORAL CLAY BLANK PRISGRUPP 3

NOBLE GREY BLANK PRISGRUPP 4

MOORLAND FOG BLANK PRISGRUPP 4

TURBINE GREY BLANK PRISGRUPP 4

COASTAL GREY BLANK PRISGRUPP 4

CALYPSO BLANK PRISGRUPP 3

TEBAS BLACK BLANK PRISGRUPP 3

MATERIALVAL

FROSTY CARRINA BLANK PRISGRUPP 4

Akrylsten – exklusiv känsla Bänkskivor i det stenliknande materialet akrylsten (Hi-Macs) ger stor frihet i utformningen och kan skarvas i det närmaste osynligt. Eftersom akrylstenen är porfri är den enkel att hålla ren från smuts och fett. Materialet består till 75 procent av naturliga mineraler.

ARCTIC WHITE

SATIN WHITE

ARCTIC GRANITE

WHITE QUARTZ

PLATINUM GRANITE

71


Laminat – enkelt, flexibelt och prisvärt Laminatbänkskivor är flexibla, underhållsfria och slittåliga. Många av dem i vårt sortiment är även Svanenmärkta. De finns med många olika kulörer, mönster och format. Kombinera med valfri kantlist för att skapa en egen stil. Maxlängd för samtliga laminat är 4070 mm och finns i prisgrupperna 1, 2 och 3.

Nyhet!

1026D KRISTALL VIT PRISGRUPP 1

9477F MARFIL CREAM PRISGRUPP 1

Nyhet!

3008 URBAN STYLE PRISGRUPP 2

9478F MARFIL ANTICO PRISGRUPP 2

3006 CARRARA MARBLE PRISGRUPP 2

Ny yta!

3016 CENTO PRISGRUPP 1

Nyhet!

9483F FERRO GRAFITE PRISGRUPP 2

3025 GREY SIENA MARBLE PRISGRUPP 1

3029 KARUSELL PRISGRUPP 1

3017 MARMO ROMA PRISGRUPP 1

3018 KINGS MARBLE GREEN PRISGRUPP 1

5002 CHROMIX SILVER PRISGRUPP 1

3010 CHICAGO CONCRETE DARK PRISGRUPP 1

7505D PLATINUM GREY TWIST PRISGRUPP 2

7487D ZEUS SILVER PRISGRUPP 1

6943F VIRRVARR SILVER 6945F VIRRVARR ANTRACIT PRISGRUPP 2 PRISGRUPP 2

72

3030 FLASH BLACK PRISGRUPP 1


LAMINAT I PRISGRUPP 1 OCH 2.

2006 GREY SONOMA OAK PRISGRUPP 1

2017 TRUFFLE SONOMA OAK PRISGRUPP 2

2005 NATURAL HAMILTON OAK PRISGRUPP 2

2007 DARK CHARLESTONE OAK PRISGRUPP 1

4371D DARK MOUNTAIN OAK PRISGRUPP 2

6001 CERAMIC ANTRACIT PRISGRUPP 2

2904 SUPERMATT GLACIÄRVIT PRISGRUPP 3

2910 SUPERMATT LJUSGRÅ PRISGRUPP 3

2905 SUPERMATT KOSMISKGRÅ PRISGRUPP 3

2907 SUPERMATT MELLANGRÅ PRISGRUPP 3

2909 SUPERMATT GRAFITGRÅ PRISGRUPP 3

MATERIALVAL

Ny yta!

1001 SUPERMATT SVART PRISGRUPP 3

Kantlister till laminat Kantlister förstärker profilen på laminatbänkskivor. Om du inte vill ha kantlist i samma utförande som laminatet på din skiva finns alternativet aluminiumlist (ABS).

STANDARD (ABS)

ALUMINIUM (ABS)

TÄNK PÅ att du även kan använda alla våra bänkskivor som stänkskydd.

73


ELIGO EL58SFM

ELIGO EL78SXFM

ELIGO EL94SLFM

ELIGO EL114SXLFM

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

BALTIC 585 SH-LW

BALTIC 745 D-LW

FRAME FR155

FRAME FR340

För underlimning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm vid skåp med låda och 800 mm vid skåp med lucka.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 300 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

Nyhet!

FRAME FR520

FRAME FR520 MÄSSING

OMNIA 42SF

OMNIA 600SF

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 450 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

OMNIA 60SHLF

OMNIA 78DF

OMNIA 78SXHLF

OMNIA 97DLF

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

Diskhoar och diskbänkar Val av diskho/diskbänk är både en praktisk och utseendemässig fråga. Vad som passar dig bäst beror på hur ditt kök används. Fundera på om du vill ha diskhon integrerad i bänkskivan eller en heltäckande diskbänk i rostfritt stål. En bänkskiva av trä kan må bra av att kompletteras med en diskho med avställningsyta. Välj också om du vill ha en vänster- eller högerställd diskho och mellan olika storlekar på ho och avställningsyta. Här visar vi ett urval av våra standardhoar/standardbänkar, men vi kan naturligtvis också erbjuda måttanpassade diskhoar/diskbänkar. Se hela standardsortimentet med tillbehör på www.vedum.se/kok/bankskivor/diskbankar. 74


OMNIA 97SXLF

OMNIA 97SXHLF

OMNIA 97SHLF

HORIZON HZ 615

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

HORIZON D 815

HORIZON HZ 815

HORIZON HZD 1120

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 500 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

LINEA 270

LINEA 710

ATLANTIC F10

ATLANTIC H14

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

Heltäckande diskbänk, 30 mm. Finns i vänster- och högermodell. Längd 800, 1000 eller 1200 mm.

Heltäckande diskbänk, 30 mm. Finns i vänster- och högermodell. Finns i flera längder, från 800–2400 mm.

BARENTS C313

BARENTS C380

BARENTS A340

BARENTS A400

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 500 mm.

För nedfällning. Skåpsbredd minst 400 mm.

För underlimning. Skåpsbredd minst 500 mm.

BARENTS A500

PORSLINSHO 600

GRANITE

TVÄTTHO

För nedfällning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För placering på diskbänkskåp i höjd 572 mm. Skåpsbredd 600 mm.

För plan- eller underlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

34-liters tvättho med räfflad frontpanel. För nedfällning i bänkskiva. Skåpsbredd minst 600 mm.

MATERIALVAL

HORIZON HZD 815 För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

75


Nedfällning Den enklaste metoden som innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan. Diskhon spänns sedan fast undertill med beslag medan ytterkanten ligger ovanpå skivan. Denna metod passar alla typer av bänkskivematerial utom natursten. Urtaget görs på plats av snickare.

Planlimning i natureller kompositsten Ett hål görs i skivan och en kant fräses ur. Därefter läggs diskhon ner i det urfrästa spåret. I vissa fall lämnas en fasad kant ned mot plåten på 1–2 mm. Diskhon monteras sedan ovanifrån med tätningsmassa och spänns fast på undersidan med beslag. Levereras monterat från fabrik.

Olika diskbänksmonteringar Det finns några olika sätt som du kan välja att montera en diskho på. Nedfällning innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan med ytterkanten vilande på skivan. Om du väljer underlimning limmas diskhon fast i bänkskivan underifrån. Planlimning betyder att diskhon läggs ner i ett urfräst spår i bänkskivan. Alla sätt har sina fördelar – vilket du väljer handlar mest om din personliga smak. Fråga gärna oss på Vedum vilket som passar ditt kök bäst.

76


Underlimning med uppfräsning i natureller kompositsten

MATERIALVAL

Ett hål fräses ut underifrån i skivan. Diskhon limmas sedan fast underifrån. Tjockleken på det synliga materialet ovan diskhon kan variera. Levereras monterat från fabrik.

Underlimning i laminat, trä eller akrylsten Ett hål med kant fräses ut underifrån i bänkskivan. Diskhon limmas sedan fast underifrån. Tjockleken på det synliga materialet ovan diskhon varierar beroende på om detta görs i laminat, trä eller akrylsten. Levereras monterat från fabrik.

TÄNKVÄRT OM DISKHO/DISKBÄNK • • • • •

Avståndet mellan diskho/diskbänk och spis bör vara minst 800 mm. En bänkskiva av trä mår bra av en diskho med avställningsyta för att skydda träet mot väta. En riktig stor ho är praktisk för att handdiska sådant som inte får plats i diskmaskinen. En extra sköljho är praktisk vid handdiskning. Det är trevligt att diska med utsikt. Placera gärna diskhon/diskbänken vid ett fönster.

77


Arman 887 svart.

Blandare Blandaren är en av de detaljer som gör ditt kök komplett. Vi har valt ut ett antal blandare med en design som passar våra kök. Också här gäller det att tänka både på utseende och på funktion. Blandarna finns i blank eller borstad krom, mattsvart och mässing med eller utan separat diskmaskinsavstängning. Du kan också välja mellan blandare med eller utan utdragbar handdusch. Handduschen kan vara praktisk för att skölja av disken.

78


Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

ARMAN 984 KROM

ARMAN 980 KROM

ARMAN 887 KROM

Finns även i borstad krom, mässing och svart. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Finns även i borstad krom, mässing och svart. Utan diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Finns även i borstad krom, mässing och svart. Utdragbar handdusch. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø40 mm.

Nyhet!

MATERIALVAL

Nyhet!

ROUND T2184 KROM

ROUND T2180 KROM

DISKMASKINSAVSTÄNGNING

Finns även i svart. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Finns även i svart. Utan diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Elektrisk fjärrstyrd avstängningsventil. Stänger av vattnet automatiskt med timer. Ingen håltagning krävs, passar alla blandare.

RINGO 984 SVART

EVO 185 KROM

Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Utdragbar handdusch. Separat diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

79


Inramningssystem i målad MDF-board utan lodrät inramningslist mellan skåpen.

Inramningssystem i målad MDF-board.

16 mm dekorsida i svartpigmenterad ek.

Svart frontanpassning.

Dekorsidor och lister En snygg inramning är pricken över i:et för ditt kök – det förstärker den särprägel du vill ge köket och gör också helhetsintrycket tydligare. Med inramningssystemet kan man skapa ett klassiskt kök med ”innanförliggande” luckor och platsbyggd känsla. Lika viktiga för helhetsintrycket är lister, bänkskivor och dekorsidor. Vill du skapa en avskalad, minimalistisk känsla väljer du tunna dekorsidor eller dekorskåp som inte behöver någon inramning alls. Ett tips är att blanda olika material för att skapa spännande kontraster.

80


1

Kombilist rak, höjd 16 mm. Melamin/målad.

1

1

1

MATERIALVAL

Kombilist rak, höjd 29 mm. Fanér/målad.

1

1

Kombilist B, höjd 50 mm. Fanér/målad.

1

1

Krönlist D, höjd 49 mm. Fanér/målad.

Kombilist allmoge, höjd 61 mm. Målad.

Ljusrampslist A, höjd 60 mm. Fanér/målad.

TÄNKVÄRT OM INRAMNING • • • •

Se helheten och välj den inramning som även passar resten av huset. Tunna dekorsidor ger en minimalistisk känsla. Skapa spännande kontraster genom att mixa olika material på lucka och inramning. Ett klassiskt eller lantligt kök får rätt uttryck med allmogelist, krönlist och profilerad ljusrampslist.

81


SOCKELLÅDA MED PUSHFUNKTION Smart förvaring för till exempel leksaker, tidskrifter eller köksredskap. Ska ej användas under diskbänkskåp, i kombination med inramningssystemet, framdragen sockel eller skåp som kräver ventilation i sockeln. Finns ej i rostfri look. Handtagslös. Levereras med pushfunktion som standard. Låddjup 500 mm.

Sockeldetaljer Ditt bänkskåp kan stå antingen på sockel eller på benstativ. Med ben känns köket luftigt och får en möbelkänsla. Väljer du hjul så blir delar av köket dessutom mobilt. Du kan också kombinera benstativ och sockel, till exempel för att dölja slangar eller rör. Det är även praktiskt med en sockellåda. Där kan du förvara både köksredskap och leksaker.

82


Nyhet!

FRAMDRAGEN SOCKEL

FRAMDRAGEN SOCKEL ALLMOGE

Används för att täta eventuella glipor mellan sockel och golv.

Används framför bänkskåp i kök. Höjd 115–130 mm.

Används framför bänkskåp i kök. Höjd 115–130 mm.

STÖDBEN I ROSTFRITT STÅL

STÖDBEN I KROM

BENSTATIV I ALUMINIUM ELLER KULÖR

För fristående skåp eller köksö. Höjd 145–170 mm.

För fristående skåp eller köksö. Benen är ställbara mellan 150–170 mm.

Ramkonstruktion med ben som anpassas efter bredd och djup på skåpskombinationerna. Benen finns i höjd 150 och 289 mm. Kan fås målad i valfri kulör.

MATERIALVAL

SOCKELLIST

HJUL MED BROMS Gör delar av köket mobilt. Hjul i matt krom, höjd 120 mm.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se 83


Vår nyhet Long i en belysningsbotten med dimbar linjär belysning ger ett jämnt och stämningsfullt ljus.

Belysning Rätt ljus betyder mycket för ditt hem, och i köket har belysningen både praktiska och estetiska funktioner. Du behöver bra arbetsbelysning för att kunna laga mat och diska, men ljuset ska också göra köket vackrare och mysigare. Tipset är därför att tänka på ljuset redan från början när du planerar ditt kök. All vår köksbelysning har LED med färgtemperatur 3000K som förbrukar upp till 85 procent mindre energi och håller upp till 20 gånger längre än traditionella glödlampor. Vedum arbetar i första hand med att utveckla arbetsljus som är jämnt, skuggfritt och matchar våra kök men självklart kan vi hjälpa dig att skapa en fungerande helhet. 84


Nyhet!

BELYSNING DALUM

BELYSNING TUVE KROM

Utanpåliggande, aluminium 5 W.

För infällnad med snabbkoppling. Finns i två varianter. För infällnad med snabbkoppling. Finns 2,7 W för urtag 2,7 W för urtag Ø58 mm och 4,2 W för urtag Ø78 mm (i bild). Ø58 mm.

BELYSNING TUVE SVART

MATERIALVAL

Nyhet!

BELYSNINGSBOTTEN

LINJÄR BELYSNING LONG

BÄNKBELYSNING GEBO

En extra botten som döljer kablar under väggskåp, fungerar även som inramning av väggskåpet.

En linjär belysning. Finns i längderna 600, 1200, 1800 och 2400 mm samt i två olika typer av hörnlösningar.

Bänkbelysning i längderna 400, 600, 800, 1000 eller 1200 mm. Ansluts via 24V driver.

Nyhet!

GARDEROBSBELYSNING FLO

BÄNKBELYSNING AXTORP

LÅDBELYSNING LEXBY

För placering inuti skåp, tänds/släcks med sensor, 1,6 W.

Bänkbelysning i längderna 600, 800 eller 1200 mm. Ansluts med stickkontakt. Belysningen har vippströmbrytare, 230V uttag och USB-port.

Med sensor för automatisk tändning/släckning när lådan öppnas. Finns i tre bredder, 600, 800 och 1000 mm.

TÄNKVÄRT OM BELYSNING • • •

Planera belysningen redan från början. Utgå från ljusets funktioner, både praktiska och estetiska. Blanda olika typer av ljus; arbetsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning. Skapa rum i rummet med ljus. Tänk som en scenograf, låt ljuset gestalta rummet.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se 85


FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad


Tillbehör


Diskbänkskåpet med källsortering Ängsö finns endast i lådsystemet Scala.

Våra lådsystem Våra två lådsystem, Classic och Scala kompletterar varandra och tar design och funktion till nya nivåer. Scala är en designad fullutdragslåda i trendigt antracitgrått med maximalt djup och höga sidor. Classic är en klassisk fullutdragslåda i tidlöst vitt med slittålig konstruktion och moderna funktioner. Båda systemen har utvald inredning som du kan anpassa som du vill, pushöppning som alternativ och mjuk, ljudlös stängning. Komplettera med vårt nya helhetskoncept för källsortering så kan du leva mer hållbart hemma. 88


Scala För dig som vill ha en designad antracitgrå fullutdragslåda med maximalt djup, höga sidor och inredning som du kan anpassa som du vill.

TILLBEHÖR

Finns i djup: 400, 450, 500, 550 och 650 mm.

Classic För dig som vill ha en klassisk vit fullutdragslåda med slittålig konstruktion, moderna funktioner och inredning som du kan anpassa som du vill. Finns i djup: 350, 500 och 650 mm.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se 89


WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se

BESTICKLÅDA SALVIA

REDSKAPSLÅDA OCH INSATS KAPRIS

I plast med flyttbara avdelare som tillval. Finns för fullutdragslådor Classic och Scala i alla bredder, låddjup 500 och 550 mm.

I lackad plåt med gummimatta i botten. Flyttbara redskapslådor med lösa insatser. Passar lådbredd från 150 mm och uppåt i alla låddjup.

BESTICKINSATS BASILIKA

LÅDINDELNING KANEL

Finns för fullutdragslåda Classic/Scala. Kombinera med gummimatta eller filtmatta. Passar lådbredd 300 mm och uppåt. Finns även som knivblock, folie- och kryddinsats.

En flexibel inredning för höga lådor, antracitgrå lackad plåt. Passar i höga lådor djup 500, 550 och 650 mm.

BESTICKINSATS SESAM

KRYDDTRAPPA, REDSKAPSLÅDA OCH KNIVBLOCK SESAM

I hållbart lackat Hevea trä. Passar lådbredd 300 mm och uppåt i låddjup 500 och 550 mm.

I hållbart lackat Hevea trä. Passar lådbredd 300 mm och uppåt i låddjup 500 och 550 mm.

90


HYLLA MED ALUMINIUMSKYDD

Invändig fullutdragslåda för bänk- och högskåp med Scala lådsystem. Finns i två höjder, finns även till Classic i vitt.

Alternativ till invändig låda i diskbänkskåp. Bredd 600 och 800 mm (i bild).

KÄLLSORTERING ÄNGSÖ

KÄLLSORTERING DJURÖ

Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med källsorteringslåda Ängsö i bredd 600 mm eller 800 mm, med korg anpassad för matavfall. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

Källsortering i antracitgrått för bänkskåp med fullutdragslådor och fronthöjd 282 mm i bredd 400, 600 och 800 mm. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

KÄLLSORTERING SAREK SMAL

KÄLLSORTERING SAREK BRED

Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med lucka, skåpsbredd minst 300 mm. Sidohängd utdragbar ram. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med lucka, skåpsbredd minst 400 mm, med korg anpassad för matavfall. Sidohängd utdragbar ram. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna samt en påhängningsram för ytterligare en hink.

TILLBEHÖR

INVÄNDIG FULLUTDRAGSLÅDA

91


SHÖRNSKÅPSINREDNING K A F F E R I S K Å P S W I N G O ULE T MANS Utdragbart vridbart hyllsystem. Bredd 400 mm. Utdragbaroch och smidig hörnskåpslösning i skåpsbredd 1000 och 1200 mm.

Inredning till skåp och lådor Ibland skulle man vilja trolla bort många av de saker man har i köket – om än bara för en stund. Med Vedums inredning för skåp och lådor är det nästan möjligt. Åtminstone hjälper den dig att förvara och använda köksredskap och annan utrustning på ett praktiskt sätt. Ett exempel på hur vi gör det enklare att ta fram och plocka undan kastruller och torrvaror är Le Mans och våra andra smarta lösningar. Faktum är att många av de bästa produkterna i vårt sortiment är sådant som inte syns. Rena trolleriet. 92


HÖRNSKÅPSINREDNING MAXX CAROUSEL

HALVKARUSELL CHILI

KARUSELL DILL För hörnskåp i bredd 1200 mm, utsvängbar med 2 trådhyllor.

TILLBEHÖR

Trekvartskarusell med två hyllor i vitt, reling i krom. Smart För skärmskåp bredd 1000 mm, utdragbar med träbotten. konstruktion utan mittstolpe. Till hörnskåp 900x900 mm.

TREKVARTSKARUSELL DRAGON

TRÅDHYLLA

Inklusive två hyllor. Till hörnskåp 900x900 mm.

För bänk- och högskåp. Finns i bredder 300, 400, 500 och 600 mm.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se 93


VINHYLLA

KRYDDHYLLA

UTDRAGBART INREDE

Finns i fanér eller kulör i bredd 200 och 300 mm.

För placering på insida av lucka med bredd 400 mm.

Bänkskåp med utdragbart inrede. Bredd 150 mm.

Nyhet!

Nyhet!

E LU T TAG T U N

E LU T TAG E LI N G

E LU T TAG RY D

Infällbart eluttag för bänkskiva, installationsdjup 40 mm. Rostfri med två jordade uttag. För förslutning, rotera locket.

För infällnad i bänkskiva eller skåp. Sänkbart med två jordade uttag i rostfritt. Som tillbehör finns täckkåpa Eling som skyddar och döljer eluttaget inne i skåpet.

För infällnad i bänkskiva med hyllskåp under. Sänkbart med tre jordade uttag.

94


TILLBEHÖR

HÖRNSKAFFERI Ett rymligt diagonalskåp med hyllor som ger extra mycket förvaring.

95


JALUSISKÅP Genom att välja ett jalusiskåp kan du kombinera öppen och dold förvaring.

Jalusiskåp, hyllor och redskapssystem De saker som du använder ofta i köket – som knivar, kryddor eller slevar – är bra att förvara på ett lättillgängligt och organiserat sätt. Genom att utnyttja väggarna effektivt får du också mer avställnings- och arbetsyta på bänkarna. Då blir det både enklare och roligare att laga mat. Ett tips om du vill kombinera öppen och dold förvaring är att välja ett jalusiskåp. Vi har även många andra lösningar som gör det enkelt att ha det praktiskt och snyggt i köket. Här visar vi enbart ett urval, i Vedums webbshop beställer du snabbt och enkelt fler tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober. 96


KONSOL FÖR VÄGGHYLLA

HYLLBÄRARE FÖR VÄGGHYLLA

29 mm. Djup 200 mm. Längder från 300–1200 mm.

Rostfri konsol 150x150 mm, finns även 250x250 mm.

Hyllbärare för hylla med tjocklek 8–30 mm.

VÄGGHYLLA MED TRÄKONSOL

SKÄRBRÄDA TILL BÄNKSKÅP

RELING

19 mm. Djup 295 mm. Längder från 100–2780 mm.

16 mm i plywood. Finns i fyra bredder. Valfri draglist.

Krom, längd 600 mm. Med S-krok.

TILLBEHÖR

VÄGGHYLLA MED DOLDA SPJUTBESLAG

97


Välj en passande planlösning När du planerar ditt kök är det bra att känna till några olika grundläggande planlösningar. Det gör det enklare att göra ditt kök så trivsamt och praktisk som möjligt. Vi brukar utgå från det som kallas linjärt kök, L-format kök, U-format kök, parallellkök och en variant av parallellkök med högskåpsvägg och köksö. Du kan läsa mer om dem här intill. Självklart är det sedan möjligt att anpassa planlösningen efter dina speciella önskemål och behov.

98


LINJÄRT KÖK MED ELLER UTAN KÖKSÖ I mindre utrymmen är ett linjärt kök en bra lösning. Med ett lämpligt avstånd mellan de olika arbetszonerna får du plats med både arbetsytor och avställningsytor. Har du större utrymme kan du kombinera med en köksö.

L-FORMAT KÖK Ett L-format kök gör det enkelt att få arbetsflödet i köket att fungera bra. Med gott om plats mellan häll/ugn och diskho frigörs massor av plats för matlagning och bakning. Har du större utrymme kan du kombinera med en köksö.

U-FORMAT KÖK En praktisk lösning för ett stort kök. Den ger massor av bänkyta och förvaringsutrymmen samtidigt som arbetszonerna kan placeras på lämpligt avstånd från varandra.

PARALLELLKÖK Passar bra i avlånga rum och för genomgångsrum. Här finns möjligheter att skapa en lösning med gott om både förvaring och arbetsytor.

PARALLELLKÖK MED HÖGSKÅPSVÄGG OCH KÖKSÖ En modern variant av parallellköket som är vanlig i öppna planlösningar. Ger extra utrymme för gemenskap, matlagning och förvaring. En trevlig samlingsplats för familj och vänner.

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

99


HÖGSKÅP OCH MÅTT UTAN SOCKEL HÖGSKÅP OCHTOPPSKÅP, TOPPSKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL 2388 MM 2388 MM 2238 MM 2238 MM 2100 2100 MM MM

1950 MM 1950 MM

HALVHÖGA SKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL HALVHÖGA SKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL

1182 MM 1182 MM

SOCKEL SOCKEL 150 MM MM 150

600 MM 600 MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 400, 300, 400,500, 500, 600, 800 600, 800 MM MM

2250 MM 2250 MM

2388 MM 2388 MM

2538 MM 2538 MM

TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL 1332 MM 1332 MM

2100 MM 2100 MM

Ett smakprov på vårt skåpsortiment Här ser du ett litet urval av vårt skåpsortiment. Vi har DUO-fronter som skapar ett stilrent och linjerat uttryck. Vi har också högskåp och halvhöga skåp med massor av lösningar för vitvaror. Och du kan välja allt från enklare lösningar med luckor till fullutdrag med dämpning. Våra vita stommar, de flesta laminatbänkskivor och några av våra luckor är dessutom Svanenmärkta. Vill du se alla skåp finns de i vår produktguide på www.vedum.se.

100


VÄGGSKÅP 1138 MM 988 MM 850 MM 700 MM 572 MM

288 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

BÄNKSKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL 720 MM 572 MM

SOCKEL 150 MM 100, 150, 200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800, 900, 1000 MM

600, 800 MM

LUCKA LÅDA OCH EN LÅDA (ENDAST TILL BLINDFRONT 150, 200, 300 MM)

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

300, 400, 500, 600 MM

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

300, 400, 500, 600, 800, 1000 MM

TRE LÅDOR

FYRA LÅDOR

DUO-FRONTER TVÅ LIKA STORA FRONTER.

LUCKA ELLER EN, TVÅ ELLER FYRA LÅDOR

2100 MM

1972 MM

1688 MM

TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL 2538 MM 2388 MM 2250 MM

VÅRA VITA STOMMAR.

101


Vedum i hela hemmet KÖK, BADRUM, TVÄTTSTUGOR OCH FÖRVARING Vedums skåp kan användas i hemmets alla rum. Ett köksskåp kan bli en iögonfallande bokhylla, snygg rumsavdelare eller hjälpa dig att organisera ditt hemmakontor. En sittbänk med förvaring passar utmärkt i hallen. En av de stora fördelarna med våra produkter är att de finns i så många olika storlekar och utföranden. Möjligheterna att göra kreativa lösningar är enorma. Det finns alltid något som passar. Du vet väl förresten att vi också gör badrumsinredningar? Fast det är en annan historia som du kan läsa mer om på www.vedum.se eller i vår badrumskatalog.

102


VEDUM I HELA HEMMET

TÄNKVÄRT OM FÖRVARING • • • • •

Olika kombinationer av 302 mm djupa väggskåp ger mycket förvaring utan att ta så mycket plats av rummet. Du kan dölja dina saker bakom luckor och skjutdörrar, eller välja en helt öppen lösning. Sittdel med förvaring är praktiskt både i hallen och i köket. Vi brukar använda våra lådmoduler som finns i flera bredder och två djup. Rama in med dekorsidor. Vi använder gärna dekorsidor som toppskiva också. Väggmontera eller använd sockel, hjul eller benstativ i aluminium som finns i två höjder. Komplettera med bänkskivor. Det finns en mängd olika material att välja på. Allt från massivt trä till tunn akrylsten. 103


Alice varmgrå I den här tvättstugan är det trevligt att vara. Med den klassiska luckan Alice i varmgrått har vi skapat ett ombonat rum med plats för tvätt och annan klädvård, men också valt att integrera en skrivbordsplats. Kanske för hemarbete, en symaskin – eller så får du sällskap av barn som läser läxorna när du tar hand om tvätten.

104


VEDUM I HELA HEMMET

En ombonad tvättstuga med plats för både klädvård och läxläsning.

LUCKMODELL Alice varmgrå F58. Mer fakta om luckmodell på s. 54. HANDTAG 31202 Akleja cc 128 krom. BÄNKSKIVA Laminat 3029 Karusell, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 krom, tvättho. VITVAROR Electrolux. GOLV Betonggolv. VÄGGAR NCS S 1002-Y.

105


Maja sandbeige Här har vi använt vår lucka Maja i sandbeige för att skapa en funktionell tvättstuga som hänger ihop stilmässigt med köket Moa och Alice linnebeige. Öppna hyllor för att enkelt komma åt det du använder ofta, och skåp för att dölja annat. Svarta detaljer som handtag och bänkskiva skapar ett distinkt uttryck.

106


VEDUM I HELA HEMMET

Funktionell tvättstuga med sammanhållen stil och distinkta detaljer.

LUCKMODELL Maja sandbeige F79. Mer fakta om luckmodell på s. 52. HANDTAG 31117 Lilja Ø30 svart. BÄNKSKIVA Laminat 3017 Marmo Roma, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 krom, tvättho. VITVAROR Electrolux. GOLV Golvabia, Concrete Taupe. VÄGGAR NCS S 0500-N.

107


Alice vit Här har vi använt Alice-luckan för att skapa en miljö med ett traditionellt uttryck, och förstärkt känslan med detaljer som träkonsoler och stilenliga handtag. Rummet kompletteras med praktiska lösningar som tvättpelare, städskåp och integrerad tvättkorg för att göra det enklare att hantera tvätten.

108


VEDUM I HELA HEMMET

Traditionell tvättstuga med klassiska detaljer och praktiska lösningar.

LUCKMODELL Alice vit F20. Mer fakta om luckmodell på s. 54. HANDTAG 31013 Aster cc 128 svart/krom. BÄNKSKIVA Laminat 2007 Dark Charlestone Oak, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 krom, tvättho. VITVAROR Husqvarna. GOLV Marokk, Diamond Blue Blood, Diamond North Sea, Diamond Fog. VÄGGAR NCS S 6010-R90B.

109


LUCKA, STOMME OCH LAMINATSKIVA.

Nora grå En hållbar tvättstuga med Svanenmärkta luckan Nora och vitvaror i arbetsvänlig höjd. Avställningsyta ovanpå vitvarorna, smalt utdragsskåp med plats för flaskor och småförpackningar, och klädstång under hyllan för att hänga våta eller nystrukna kläder. Svala färger, stilrena linjer och ett härligt terrazzogolv skapar en välkomnande miljö.

110


VEDUM I HELA HEMMET

En hållbar och härlig miljö med smart förvaring och ergonomiska lösningar.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 62. HANDTAG 31019 Anemon cc 128 svart. BÄNKSKIVA Laminat 2006 Grey Sonoma Oak, 30 mm. BLANDARE OCH DISKHO EVO 185 krom, tvättho. VITVAROR Electrolux. GOLV Terrazzo, HT-Salvatore. VÄGGAR NCS S 3010-Y60R.

111


LUCKA OCH STOMME.

Nora grå I den här hallen har vi plockat upp det stilrena uttrycket från köket och tvättstugan Nora grå. Med den Svanenmärkta luckan Nora grå skapas en enhetlig och sammanhållen stil i hela hemmet. Praktisk inbyggd sittyta med skoförvaring, massor av förvaring och spegeln Anten som är lika fin här som i badrummet.

112


VEDUM I HELA HEMMET

Stilren hall med massor av förvaring och enhetligt uttryck.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 62. HANDTAG 31150 Anemon Ø30 svart. BÄNKSKIVA Laminat supermatt svart, 30mm. GOLV Tarkett, Lamin’art Manor Oak Classic. VÄGGAR NCS S 1000-N och NCS S 9000-N.

113


KLÄDKAMMARINREDNING Bredd 2400 mm för montering på vägg, finns även i bredd 1200 mm.

SKAPA DIN EGEN GARDEROB! www.vedum.se/ forvaring/konfigurator

Garderober/Förvaring I ett hem behövs många olika typer av förvaring – och olika saker kräver olika lösningar. Den kunskap om smarta förvaringslösningar som Vedum har samlat på sig genom åren använder vi också för att göra praktiska skåp och garderober för dina kläder och skor. Fullutdrag och dämpning är sådant du känner igen från våra köksskåp. Andra viktiga detaljer, som exempelvis skåpsinredningen, har vi tagit fram särskilt för våra garderober. Du kan välja vanliga dörrar – eller skjutdörrar som både sparar utrymme och ger en lyxig känsla. För mer information om våra olika mått se s. 100-101. 114


GARDEROB 400

GARDEROB 600

GARDEROB 600

LINNESKÅP 600

Bredd 300–800 mm, djup 580 mm med fem hyllor.

Bredd 400 mm, djup 580 mm. Hylla och klädstång, här kompletterad med utdragbar strykbräda och tvättkorg.

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm med klädstång och tre invändiga lådor Scala.

Bredd 300–800 mm, djup 580 mm med två hyllor, klädstång och trådback.

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm med fyra hyllor och tre trådbackar.

STÄDSKÅP 600

GARDEROB 600

GARDEROB 600

GARDEROB 600

SKJUTDÖRRAR

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm. En hylla, låsbart plastskåp med två backar och hållare för strykbrädan och dammsugarslangen.

Bredd 600 mm, djup 580 mm, med klädstång och tre lådor.

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm. Hylla och klädstång, här kompletterad med byxhängare och skohylla.

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm med klädstång och tre invändiga lådor Classic.

Finns i flera utföranden och färger med tillhörande inredning, se mer på www.vedum.se.

VEDUM I HELA HEMMET

HYLLSKÅP 300

115


SKÅP MED INBYGGD STRYKBRÄDA Praktiskt skåp med strykbräda i bredd 400 mm.

Tillbehör tvättstugor och garderober Det är de små detaljerna som gör skillnad, som smarta förvaringslösningar och genomtänka funktioner. Vår skåpsinredning är till för att göra vardagen enklare – och snyggare. Dold tvättkorg, infälld strykbräda och utdragbara trådbackar är bara några exempel från vårt breda sortiment. Oavsett vem du är har vi på Vedum praktiska och snygga lösningar som passar dig och ditt hem.

116

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober på www.vedum.se


TRÅDBACK

HYLLPLAN

Låsbart plastskåp med två backar och hållare för strykbrädan och dammsugarslangen (ingår i städskåp).

För skåp i bredd 400, 500, 600 och 800 mm. Höjd 150 mm.

För bänk- och högskåp med bredd 300–1000 mm.

STÄDSKÅPSUTDRAG

TVÄTTKORG

STRYKBRÄDEHÅLLARE

För praktisk förvaring av dammsugare och städtillbehör.

Utdragbar, för skåp minimumbredd 400 mm. Kan även placeras fristående på hjul.

Håller strykbrädan på plats. Har även hållare för dammsugarslang. Ingår som standard i städskåp.

KLÄDSTÅNG

TVÄTTKORG I TEXTIL

SIDOUTDRAG TRÅD MED TVÅ HYLLOR

För högskåp i bredd 400, 500, 600 och 800 mm.

Utdragbar för skåp för bredd 400 och 600 mm.

Utdragbara trådkorgar för bänkskåp.

VEDUM I HELA HEMMET

STÄDSKÅPSINREDNING

117


Vi är ännu bättre i verkligheten Vi hoppas förstås att du har glädje och nytta av den här katalogen. Men för att uppleva alla fördelar med våra produkter kan du behöva se dem i verkligheten. Därför är du välkommen till våra utställningar i Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Uppsala och Vedum. Här säljer vi vårt kökssortiment och våra tvättstugeinredningar, och visar även våra badrumsinredningar som komplement till utställningarna hos våra badåterförsäljare. Vi lovar att du får massor av inspiration, tips och kunskap – mer information hittar du på www.vedum.se. 118

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad


Materialfakta SKÅPSTOMMAR

FUNKTIONSGARANTI

Våra vita stommar är Svanenmärkta. Stommarna är tillverkade av högklassig melaminbelagd 16 mm spånskiva. Skåpsryggarna tillverkas av 3 mm HDF-board.

Vi lämnar 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn. Felaktiga

FRAMKANTLIST/FRONTANPASSNING/PASSLIST

monteringskostnader ersätts inte. Garantin gäller inte om monterings- och

Framkanten på skåpen har som standard en vit ABS-kantlist. Kan även fås med frontanpassning i ek svartpigmenterad och ek vitpigmenterad ABS-list samt fanerlist i klarlackad ek, ask och valnöt. Det finns även en passlist i trä för att täcka mellanrummet mellan lucka och bänkskiva som kan fås i alla kulörer och träslag.

skötselanvisning inte följts. I övrigt gäller Konsumentverkets rekommendationer.

GÅNGJÄRN

Det innebär kvalitets- och miljösäkring i alla led. Vi har dessutom sedan 1996

delar ersätts med samma eller likvärdig produkt ur gällande sortiment. Eventuella

KVALITETS- OCH MILJÖCERTIFIERING Vi är certifierade enligt ledningssystemet ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Våra luckor är försedda med standardgångjärn men mot pristillägg kan man även få gångjärn med inbyggd dämpning. Gångjärnen har 120° öppningsvinkel, är självstängande och helt i metall med clipsfattning. Skåp med skärm och med diagonalhängd lucka har gångjärn med 95° öppningsvinkel. Skafferiskåp med invändiga fullutdragslådor har gångjärn med 155° öppningsvinkel. Vissa överskåp har överhängda klaffgångjärn. Väggskåp höjd 288 mm och 572 mm och skåp över kyl med höjderna 225 mm och 363 mm finns med överhängda exklusiva gångjärn som är steglöst justerbara och med inbyggd dämpning.

den högsta kreditratingen AAA i Bisnodes värderingssystem och har därmed

LÅDOR

märkningar. Bland annat bedömer Svanen produktens miljöpåverkan under hela

Våra lådor är i plåt med botten av 16 mm spånskiva. Fronterna är justerbara i höjd- och sidled. Lådor och utdrag har självstängande funktion den sista delen.

livscykeln – från råvara till avfall. Svanenmärkta produkter sorteras som träavfall

Standardlåda Integra Lådkonstruktion av enkelsidiga plåtsidor och rullskenor. Som tillbehör finns anpassad besticklåda och dämpare. Epoxilackade i grå kulör. Fullutdragslådor Classic och Scala Funktionellt dubbelsidigt plåtlådsystem med lådor och utdragsenheter som löper på expansionsbeslag och är helt utdragbara, s.k. fullutdrag och har garanterat stabil och säker gång med inbyggd dämpning. De flesta av våra skåp med fullutdragslådor kan fås med pushfunktion i kombination med dämpad stängning. Till lådsystemen finns anpassad inredning för rationell förvaring av kökstillbehör. Classic är standard vid val av fullutdragslådor och är epoxilackade i vit kulör. Fullutdragslådor kan även fås i ett mer designat antracitgrått utförande; Scala (mot pristillägg). Scala-lådan erbjuder maximalt lådutrymme med extra djupa lådor och raka högre lådinsidor. Scala är epoxilackad i antracitgrå kulör.

BARNSÄKERHET Luckor till diskbänkskåp och översta lådan i lådhurts med fyra lådor är försedda med barnsäkerhetsspärr som standard. Till diskbänkskåp med fullutdragslåda medföljer barnsäkerhetsspärren. Finns även som tillbehör och kan monteras på alla lådor.

TAKANSLUTNING OCH PASSBITAR Vit melaminbelagd 16 mm spånskiva. Finns i flera olika standardhöjder. Hörnlister i standardkulörer och fanerat utförande. Takanslutning levereras i hela längder, 2400 mm.

SOCKLAR Höjd 145 mm. Levereras i hela längder, 2400 mm. Vit foliebelagd 16 mm spånskiva, målad sockel i standardkulörer och fanerad sockel, kantlistad på en långkant. Framdragen sockel i höjd 130 mm och längd 2400 mm. Ommantlad MDF-board med folie, målad sockel i standardkulörer. Kantlistad på bägge gavlarna. Plastsockel i rostfri look, 2500 mm. Hörn- och skarvlister i plast. Hörnlister finns även i trä, och skarvlister i målningsbar aluminium. Som tillbehör finns transparent sockellist som tätar mot golv.

DEKORSIDOR Melaminbelagd 16 mm spånskiva med svagt rundad kant. Melaminbelagd 16 mm spånskiva till Nora vit och grå har rak list runt om. Fanerad 16 mm spånskiva med svagt rundad kant. Inramningssystem i 19 mm MDF-board med 2 mm radie.

tilldelats Bisnodes diamantdiplom. Därmed tillhör vi den halva promille av svenska aktiebolag som haft högsta kreditvärdighet i över 20 år.

SVANENMÄRKNING 3031 0045 Alla våra vita stommar, de flesta laminatbänkskivorna och några av våra luckor är Svanenmärkta med vårt licensnummer 3031 0045. Svanen är den officiella miljömärkningen i Norden och en av världens tuffaste miljö- och kvalitets-

och återvinns.

GIFTFRIA PRODUKTER Vi underlättar för våra byggprojekt och husfabrikskunder att göra ett rätt produktval, genom att länge ha arbetat med miljöbedömningssystemen SundaHus och Byggvarubedömningen. Delar av vårt sortiment är BASTA-registrerat. Många

av våra produkter finns också listade i Svanens husproduktportal, en byggkatalog över godkända produkter att använda till byggnation av Svanenmärkta hus. YTBEHANDLING Våra målade produkter behandlas med syrahärdad färg på MDF-board eller melaminbelagd MDF-board för att få en vacker och hållbar yta. På vissa plana ytor använder vi UV-färg. Fanerade ytor behandlas med halvmatt klarlack. Resterna i form av lösningsmedel förbränns i vår katalytiska reningsanläggning för minimalt med utsläpp till luft. Färgrester tas tillvara i möjligaste mån.

AVFALL Vårt avfall källsorteras och går sedan till återvinning eller återanvändning, deponeras eller destrueras.

ENERGI Vårt träspill från produktionen briketteras och används till bland annat att värma upp våra egna lokaler samt skolan, idrottsanläggningen och trygghetsboendet i Vedum. Elenergi som vi använder kommer från förnybara källor.

EMBALLAGE OCH ELAVFALL Genom anslutning till FTI (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) och ElKretsen har vi garantier för att vårt emballage och uttjänt elektriskt material tas om hand och återvinns.

RESERVATIONER Vi bedriver en ständig produktutveckling och därför förbehåller vi oss rätten till ändringar i konstruktion, material och utförande. Naturmaterial kan variera i färg och struktur. Av trycktekniska skäl kan träslag, färger och andra ytor avvika från verkligheten. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

Vedum Kök & Bad AB, Grand Public, stylist Sofie Lawett och Inredningsarkitekt SIR Maria Öhrnell. FOTO Sam Sylvén, Alice J, Viktor Ragnemar. David Björklund, Björklund & Co. TRYCK Hylte Tryck/Hyltebruk.

IDÉ OCH PRODUKTION TEXT

119


KÖ K S I N R E D N I N GA R 2 0 2 2

HUVUDKONTOR/TILLVERKNING Vedum Kök & Bad AB 534 84 Vedum Växel 0512-576 00 info@vedum.se www.vedum.se KUNDTJÄNST kundtjanst@vedum.se Tel. 0512-576 40

UTSTÄLLNING GÖTEBORG Hantverksvägen 10 436 33 Askim goteborg@vedum.se Tel. 031-748 68 40

UTSTÄLLNING LINKÖPING Fjärrvärmevägen 3 589 52 Linköping linkoping@vedum.se Tel. 013-474 64 00

UTSTÄLLNING MALMÖ Östra Tullgatan 2 211 28 Malmö malmo@vedum.se Tel. 040-664 52 30

UTSTÄLLNING STOCKHOLM Karlsbodavägen 9–11 168 67 Bromma bromma@vedum.se Tel. 08-564 849 90

UTSTÄLLNING UPPSALA Stångjärnsgatan 13 753 23 Uppsala uppsala@vedum.se Tel. 018-161 170

UTSTÄLLNING VEDUM Kvarnen 534 60 Vedum kvarnen@vedum.se Tel. 0512-576 90

WWW.VEDUM.SE