Page 1

Köksinredningar 2021 I N S P I R AT I O N O C H I D É E R T I L L D I T T KÖ K


Inredning för generationer I över ett sekel och i fyra generationer har vi tillverkat inredning här i Vedum, Västergötland, omgivna av gula fält, gröna skogar och vida slätter och det har lärt oss vad våra kunder behöver och kräver av oss. När du bestämmer dig för ett kök från Vedum kan du därför alltid vara säker på att vara i goda händer. Vi gör allt vi kan för att hjälpa dig med alla funderingar och praktiska frågor som kan dyka upp på vägen till ditt drömkök. Våra produkter och inredningar är inspirerade av aktuella stilar och strömningar, samtidigt som de är tidlösa och stadigt förankrade i vår historia. Och det gäller inte bara kök – vi har Sveriges mest kompletta sortiment för kök, badrum, förvaring och tvättstugor. I allt vi gör går design, kvalitet och funktion hand i hand med miljömässig och ekonomisk hållbarhet, eftersom ett kök som du kan och vill leva länge med är den bästa investeringen både för dig och vår miljö.

2


Innehåll INLEDNING ÖVERSIKT SKANDINAVISK STIL KLASSISK STIL MODERN STIL

4–11 14–15 16–27 28–37 38–45

VÅRA LUCKOR 46–61 Målade luckor 48–53 Kulörer 48 Maja och Agnes 49 Moa och Jenny 50 Ingrid och Karin 51 Stina 52 Alice 53 Träluckor 54–57 Träslag 55 Linda och Helena Liv och Ines Övriga luckor Laminat och melamin Elsa och Nora Vera

56 57 58–61 59 60 61

DETALJER 62–83 Handtag och knoppar 62–65 Bänkskivor 66–71 Natursten 68 Massivt trä 68 Kompositsten 69 Akrylsten 69 Laminat 70–71 Kantlister till laminat 71 Diskhoar/diskbänkar 72–73 Olika diskbänksmonteringar 74–75 Blandare 76–77 Dekorsidor och lister 78–79 Sockeldetaljer 80–81 Belysning 82–83 TILLBEHÖR Scala och Classic lådsystem Inredning till skåp och lådor Jalusiskåp Hyllor och redskapssystem

84–95 86–87 88–93 94 95

PLANERA DITT KÖK Olika planlösningar Vårt skåpssortiment

96–99 96–97 98–99

VEDUM I HELA HEMMET 100–109 Tvättstugor 102-109 Garderober/Förvaring 110-117 HÄR FINNS VI

118

MATERIALFAKTA

119

3


4


Detta får du med Vedum SÅ SKAPAR VI VÄRDE FÖR DIG

FÖR HELA HEMMET Vi har Sveriges mest kompletta sortiment för kök, badrum, förvaring och tvättstugor. Våra produkter kan du använda i hela hemmet och matcha stilen från rum till rum.

HJÄLP HELA VÄGEN Det är mycket att tänka på när du ska köpa ett nytt kök. Vi hjälper dig med hela processen – från att planera och välja till att leverera och montera. I våra utställningar eller digitalt.

HÅLLBARA OCH PERSONLIGA VAL Vi ger dig massor av valmöjligheter vad gäller stil, material och kulörer, så att du kan få ditt drömkök. Våra produkter har en hållbar design som är personlig, aktuell och långsiktig.

FOSSILFRIA TRANSPORTER Vedums direktleveranser av köksinredning levereras med lastbilar som körs på bland annat närproducerad biogas. Det betyder att en stor del av våra transporter är fossilfria.

VI LEVERERAR MONTERAT Våra inredningar levereras monterade och klara för uppsättning, med några få undantag. Vi har en hög leveranssäkerhet och du får exakt information om när dina produkter kommer.

FRÅN VEDUM TILL LEDANDE BYGGARE Vårt huvudkontor och vår fabrik finns i Vedum, Västergötland. Vi samarbetar med Sveriges ledande byggföretag och husfabriker, och levererar till många stora byggprojekt med höga krav på kvalitet.

KLARAR TUFFA KRAV Delar av vårt sortiment är Svanenmärkt och BASTA-registrerat. Svanen är den officiella miljömärkningen i Norden och en av världens tuffaste miljö och kvalitetsmärkningar. Vi arbetar också med miljöbedömningssystem som BASTA med flera.

5


Planera ditt kök VI HJÄLPER DIG PÅ VÄGEN Vi planerar och bygger kök varje dag och hjälper dig gärna på vägen till ditt drömkök. I våra utställningar svarar Vedums erfarna köksinredare på frågor och tar fram olika förslag. Du kan också använda vår digitala konsultation, och få hjälp av oss där det passar dig. Ju bättre förberedd du är, desto enklare är det för oss att göra en bra ritning. Ett tips är att börja på www.vedum.se där du kan använda vårt inspirationsverktyg för att skapa ditt eget kök. Du får också mer information längre fram i den här katalogen.

6


LÅT OSS INSPIRERA DIG Börja med att samla på dig inspiration och kunskap om hur andra gjort och få idéer om vad du kan göra i ditt eget kök. Bläddra i vår kökskatalog, följ oss på Instagram @vedumkokochbad och besök www.vedum.se. Där kan du se inspirerande miljöer och använda våra konfigurationsverktyg för kök och köksöar. Med dem testar du olika kombinationer av luckor, bänkar, handtag, kakel och golv. Du är också välkommen in i våra egna utställningar i Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Uppsala och Vedum.

FÖRBEREDELSER Boka en tid för köksrådgivning i någon av våra utställningar eller digitalt. Fundera också igenom vad som är bra och mindre bra i ditt nuvarande kök och hur du vill att ditt nya kök ska fungera. Du behöver även förbereda en skiss med alla mått på ditt kök, särskilt viktigt är det med väggarnas höjd och bredd. Markera också var fönster, dörrar, avlopp och ventilation sitter. Ju fler exakta mått du tar, desto mer exakt ritning kan vi göra.

PLANERING En av våra erfarna köksinredare tar tillsammans med dig fram en tredimensionell bild av ditt nya kök, inklusive ett prisförslag. Det gör att du ser hur köket kommer att se ut när det är färdigt, och att vi enkelt kan prova olika idéer.

FÖRSLAG Efter planeringsmötet återkommer vi till dig med ett förslag på köket och en offert på dina val. Vi kan också ge dig tips på bra hantverkare som hjälper dig med monteringen. Du får ett fast pris och betalar enbart för det du väljer att köpa av oss.

TRYGG LEVERANS OCH UPPSÄTTNING När vi kommit överens om förslaget upprättar vi ett köpeavtal och gör en tidsplan för leverans. Alla våra köksskåp, garderober och högskåp levereras färdigmonterade med luckor, med några undantag. Den dag vi bestämt för leverans är din inredning monterad och klar för uppsättning.

15 ÅRS FUNKTIONSGARANTI Det är viktigt för oss att ditt nya kök motsvarar dina förväntningar. Du har alltid 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn. Vårt viktigaste mått på kvalitet är nöjda kunder.

SKAPA DITT EGET RUM Kök, köksö eller garderob, hitta din egen stil på www.vedum.se

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se

7


Nyheter 2021 – med inspiration från naturen Vedum lanserar nu den nya släta luckan Moa med en svagt rundad kant och ett formspråk som är gemensamt med luckorna Maja, Alice och Agnes. Moa kommer även som vitrinlucka utan spröjs med ett modernt uttryck. Nu lanseras också den nya kulören linnebeige, en tidlös kulör som kompletterar våra naturnära uttryck, känns stilren och avskalad, samtidigt som den utstrålar värme. Till 2021 har Vedum gjort en stor översyn av handtag och knoppar. Vi har delat upp dem i stilarna Skandinavisk, Klassisk, Modern och Utvald bas samt gett dem namn efter blommor, till exempel Havtorn, Konvalj och Lobelia. Dessutom kommer nya lådinredningar i trä och antracitgrå metall. Vedum har också utvecklat en lösning för framdragen sockel som skapar ett traditionellt och platsbyggt uttryck i köket.

8


KLASSISK STIL LUCKMODELL Moa och Alice vitrin linnebeige HANDTAG 31114 Havtorn Ø10 svart lättrat, 31221 Havtorn cc 160 svart lättrat och 31224 Havtorn cc 2x589 svart lättrat BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Moorland Fog. 9


10


Dofta på Vedum Floristen Linda Hansson som driver instagramkontot @arstidensbasta lyckas göra sina foton så sinnliga att vi inte bara älskar bilderna, utan också kan känna dofterna från hennes magiska blomsterkreationer. Vi bjöd därför in henne till vårt nya kök Moa linnebeige. Som alltid gillar vi gott hantverk och människor som gör att vår värld får doft och färg. Se mer av besöket och vårt linnebeige kök på www.vedum.se.

11


ALICE JOHANSSON

MODERN STIL ”Jag trodde aldrig att jag skulle välja ett brunt kök, men då jag för första gången såg Liv-luckan från Vedum, var valet enkelt.”

FOTO: ALICE JOHANSSON

Dela med dig av dina köksdrömmar Vi älskar att se våra kök i verkligheten och alla fina miljöer. Följ och tagga oss på Instagram så vi får ta del av dina köksdrömmar. Några som redan delat med sig till oss är konditorn och matstylisten Sandra Boart och hennes man Fredrik, fotografen Alice Johansson och Karin Dahlin Gunterberg som grundat designföretaget DBKD. Tre fantastiska Vedumkök – alla med olika uttryck beroende på personlighet och stil. Se mer av köken på vår inspirationssida på www.vedum.se.

Så får vi följa dina köksdrömmar. @vedumkokochbad #mittdrömkök 12

FOTO: HALINA FRITSCH

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM

KARIN DAHLIN

SKANDINAVISK STIL ”Vedum lyckades med att på få kvadratmeter skapa ett rymligt kök med smarta funktioner & fina detaljer! Vi är mycket nöjda med resultatet.”


FOTO: EKSJÖHUS/JESSICA WELANDER

FREDRIK & SANDRA BOART

KLASSISK STIL ”Köket var det viktigaste av hela husbygget! Vi trodde från början att det skulle bli ett vitt klassiskt kök med marmor, men det slutade i något helt annat och det är vi så glada över!”

13


Våra köksmiljöer TRE VÄGAR TILL DITT NYA DRÖMKÖK Vårt breda sortiment ger dig alla möjligheter att skapa det kök du drömmer om. För att göra det enklare att välja har vi delat upp våra köksmiljöer i Skandinavisk, Klassisk och Modern stil. Varje stil har sitt eget distinkta uttryck, men samma höga Vedumkvalitet. Utgå från ett kök som du gillar, skräddarsy det sedan efter utrymme, behov och smak, och komplettera med tillbehör som du älskar. Våra tre stilar är tre vägar till samma mål – ditt drömkök.

Skandinavisk stil Avskalade och tydliga kök i ljusa färger, naturmaterial och mjuka, organiskt rundade former. Smarta kombinationer mellan funktion och form. Se mer på s. 16 – 27.

Klassisk stil Kök i naturliga kulörer och material. Här finns kopplingar till det lantliga med rustika uttryck och en känsla av hantverk och tradition. Se mer på s. 28 – 37.

14


SKANDINAVISK

Modern stil

Skapa ditt personliga kök. Välj allt från kulör och material till luckor, bänkskivor, inramning, handtag, blandare och belysning. Och glöm inte alla smarta lösningar på insidan – såsom lådsystem, skåpsinredning och källsortering. Se mer på s. 46 – 99.

Vedum i hela hemmet Skapa stilen från köket också i badrummet, tvättstugan och till din förvaring i en walk-in closet, sovrummet och hallen. Vi har Sveriges mest kompletta sortiment för samtliga rum. Se mer på s. 100 – 117.

VEDUM I HELA HEMMET

Materialval & tillbehör

TILLBEHÖR

MODERN

KLASSISK

Här knyter vi an till en modern, internationell och innovativ designtradition. Kök i klara kulörer och accenter, kvadratiska former, enkla strukturer och polerade ytor. Se mer på s. 38 – 45.


SKANDINAVISK

Skandinavisk stil


Maja havregul Ett lätt och luftigt kök i enkel, skandinavisk stil. Luckan Maja i den varma, vänliga havregula kulören kombineras med sandbeige vägg och vackra, välvda fönster. Stilrena DUO-fronter med lättrade handtag i antik mässing och den stora köksön med inbyggd fläkt skapar ett öppet uttryck. Kyl, frys och ugnar är samlade i en praktisk funktionsvägg.

18


SKANDINAVISK

Ett varmt och vänligt havregult kök med ett stilrent och öppet uttryck.

LUCKMODELL Maja havregul F87. Mer fakta om luckmodell s. 49. HANDTAG 31045 Tistel cc 224 antik mässing lättrat och 31128 Tistel Ø20 Antik mässing lättrat. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Turbine Grey, 30 mm. BLANDARE EVO 185 borstad krom. VITVAROR Electrolux/AEG. GOLV Baseco, Furu modern brun. VÄGGAR NCS S 4005-Y20R.

19


Maja mellangrå Ett ljust och inbjudande kök där vi inspirerats av naturmaterial och skandinavisk tradition kryddad med lite industrikänsla. Svala mellangrå toner och handtagslösa luckor ger ett stilrent intryck i kombination med ett mjukare uttryck i vitrinskåpets gråtonade glas och läderhandtag. Köksön är perfekt när du vill ha extra förvaringsutrymme, mer arbetsyta och en självklar samlingsplats i köket.

20


SKANDINAVISK

För dig som gillar skandinavisk tradition i kombination med en avskalad industrikänsla.

LUCKMODELL Maja mellangrå F78. Mer fakta om luckmodell på s. 49. HANDTAG Pushfunktion och 31144 Dahlia läder brun/krom. BÄNKSKIVA Kompositsten Noble Grey, 20 mm. BLANDARE Round T 980, Round T 984. VITVAROR Ilve och Miele. GOLV Plankgolv i ljusgrått. VÄGGAR Kakel CC Höganäs, Nova vit matt och övriga väggar och tak NCS S 2000-N.

21


Vera vit/Liv ask Älskar du det ljusa, lätta och stilrena som präglar skandinavisk formgivning, är detta ett kök för dig. De vita ytorna kombineras med trärena inslag som gör att miljön känns varm samtidigt som den är snyggt avskalad. Brolösningen fungerar som extra arbetsyta, matbord, tillfälligt skrivbord – eller bara som en plats för trevligt småprat och umgänge. Funktionsväggen till vänster står fritt i rummet och gör att planlösningen känns både öppen och avskärmad.

22


SKANDINAVISK

Ett stilrent kök med naturlig känsla för dig som älskar skandinavisk design.

LUCKMODELL Vera vit med asklist och Liv ask. Mer fakta om luckmodeller på s. 61 och s. 57. HANDTAG Grepplist ask/pushfunktion. BÄNKSKIVA Akrylsten Arctic White, 12 mm. Massiv ask med brunkärna, 30 mm. BLANDARE Round T 180. FLÄKT Fjäråskupan. VITVAROR Electrolux. GOLV Rappgo, vitlackat furugolv. VÄGGAR CC Höganäs, Nova Arquitectura White.

23


Jenny vit 50-talet är tillbaka starkare än någonsin. Överfalsade luckor och synliga gångjärn gör retrokänslan stark. I det här köket med tidstypisk planlösning har vi valt att kombinera valnöt och vitt med en tuggummirosa fondvägg och mosaik som skiftar i olika färger. För dig som vill renovera tidstypiskt – eller bara älskar 50-talet.

24


SKANDINAVISK

Stilenlig 50-talskänsla med läckra färger och tidstypiska detaljer för dig som älskar retro.

LUCKMODELL Jenny vit F20. Mer fakta om luckmodell på s. 50. HANDTAG 31089 krom cc 96. BÄNKSKIVA Massiv valnöt, 30 mm. BLANDARE Round T 184. VITVAROR Husqvarna. GOLV Tarkett, Urban Grafic DJ vit. KAKEL CC Höganäs, glasmosaik pearl.

25


Linda ek Ett öppet och välkomnande kök för familjen med smak för tidlös kvalitet. Här har det enkla och goda i livet fått styra valen. Omsorg om varandra och om miljön är självklara värderingar – och beslutet att välja ett Svanenmärkt kök givet. Här finns utrymme både för att hjälpa barnen med läxorna och att ta hand om de hemodlade grönsakerna.

26

LUCKA, STOMME OCH LAMINATSKIVA.


SKANDINAVISK

Ett kök för familjen där livskvalitet, omsorg om varandra och hänsyn till miljön styr valen.

LUCKMODELL Linda ek. Mer fakta om luckmodell på s. 56. HANDTAG Pushfunktion. BÄNKSKIVA Laminat Black Brazil, 30 mm. BLANDARE EVO 185. FLÄKT Fjäråskupan. VITVAROR Husqvarna. GOLV Kährs, ek 2-stav. VÄGGAR Boråstapeter, Linné 3302.

27


KLASSISK

Klassisk stil


Nyhet!

Moa & Alice vitrin linnebeige Ett stort härligt kök med nya luckan Moa. Den nya kulören linnebeige ger köket ett naturligt, stilrent och samtidigt varmt uttryck. Väggskåp med luckan Alice i vitrin skapar både mycket förvaringsutrymme och en öppen känsla. Nya bänkskivan Moorland fog i kompositsten har beige grundtoner med virvlande vener i mörkare toner som tas upp av de svarta handtagen.

30


KLASSISK

Ett naturligt stilrent och samtidigt varmt kök med svarta detaljer.

LUCKMODELL Moa och Alice vitrin linnebeige F88. Mer fakta om luckmodell på s. 50 och s. 53. HANDTAG 31114 Havtorn Ø10 svart lättrat, 31221 Havtorn cc 160 svart lättrat och 31224 Havtorn cc 2x589 svart lättrat. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Moorland fog, 30 mm. BLANDARE 34193 Ringo 984. VITVAROR Electrolux. GOLV Golvabia, Maxwood Jazz ek dimgrå. VÄGGAR NCS S 0500-N.

31


Alice antikvit Ett traditionellt svenskt kök med luckan Alice i olika vitrinutföranden, porslinsho, blandare i klassisk stil och häll med inbyggd fläkt som ger köket en öppen känsla. Med många bra förvaringslösningar och platsbyggda sittplatser gör det här till ett kök att umgås i. Bänkskivan i kompositsten ser ut som natursten och är enkel att rengöra och underhålla.

32


KLASSISK

Ett traditionellt kök för moderna hem i klassisk stil.

LUCKMODELL Alice specialkulör NCS S 1002-Y. Mer fakta om luckmodell på s. 53. HANDTAG 31118 Lilja krom Ø30. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Turbine grey, 30 mm. BLANDARE Classic 181. HÄLL Fjäråskupan, Vy. VITVAROR Electrolux. GOLV Kährs Ek, Palazzo Bianco. VÄGGAR Jotun Lady Minerals Vallmofrö.

33


Karin & Stina vitrin varmgrå/betonggrå Det här är en uppdaterad version av ett klassiskt lantkök. Inramningssystemet och inbyggda vitvaror gör att köket känns gediget och platsbyggt. Trendiga mässingsdetaljer samsas med klassisk kakelsättning och extra höga, hela luckor. Vi använder två olika gråa toner för att skapa dynamik i rummet och har valt kompositsten i bänkskivan.

34


KLASSISK

För dig som vill ha ett trendigt lantkök med platsbyggd känsla och smarta materialval.

LUCKMODELL Karin och Stina vitrin varmgrå F58 och betonggrå F49. Mer fakta om luckmodell på s. 51. HANDTAG 31203 Akleja cc 128 obehandlad mässing. BÄNKSKIVA Kompositsten Oyster, 30 mm. BLANDARE EVO 185 mässing. FLÄKT Fjäråskupan, Subtil. VITVAROR Miele. GOLV Tarkett, Noble ek Wasa. VÄGGAR NCS S 0500-N. Kakel CC Höganäs, Biselado.

35


Ingrid antikgrå Här har vi använt den överfalsade luckan Ingrid i ett kök där det klassiska och samtida möts på ett självklart sätt. Fina detaljer som synliga gångjärn, handtag och blandare, kompletterat med en tålig bänkskiva i kompositsten, är några av ingredienserna. Exklusiva vitvaror i kombination med enkelhet i uttrycket ger köket karaktär.

36


KLASSISK

Klassiskt kök med fina detaljer och samtida enkelhet.

LUCKMODELL Ingrid antikgrå F47. Mer fakta om luckmodell på s. 51. HANDTAG 31013 Aster cc 128 svart/krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Frosty Carrina, 30 mm. BLANDARE EVO 185 krom. VITVAROR/FLÄKT Ilve. GOLV Målat trägolv, NCS S 2502-Y. VÄGGAR NCS S 1002-Y.

37


MODERN

Modern stil


Liv brunbetsad ek Här har vi gjort ett socialt kök med luckan Liv i brunbetsad ek och vitrinskåp med gråtonat glas. Det passar dig som vill ha ett sobert kök med mjuk och skön vardagsrumskänsla i kombination med generösa ytor, både för att laga mat och umgås med familj och vänner. Detaljer som integrerad vinkyl och grepplist ger en exklusiv och gedigen känsla.

40


MODERN

Ett sobert kök med exklusiva detaljer och skön vardagsrumskänsla.

LUCKMODELL Liv brunbetsad ek med grepplist. Mer fakta om luckmodell på s. 57. HANDTAG 31146 Dahlia läder svart/krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Kompositsten Calypso, 12 mm. BLANDARE Round T 184. VITVAROR Electrolux. GOLV Plankgolv i mörkbrunt. VÄGGAR NCS S 4005-Y20R.

41


Nora grå I det här moderna köket använder vi vår Svanenmärkta lucka Nora. Den är utvecklad för att minimera miljöpåverkan och har en tydlig livfull textur. I köket finns även en sidenmatt svart laminatbänkskiva med anti-fingerprint, smart förvaring i form av bänkskåpsutdrag och ett städskåp. Svarta detaljer som handtag och hyllplan skapar ett distinkt uttryck.

42

LUCKA OCH STOMME.


MODERN

Distinkta detaljer och modernt uttryck i ett Svanenmärkt kök.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 60. HANDTAG 31019 Anemon cc 128 svart. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat 1200D-MX sidenmatt svart, 30 mm. BLANDARE Round T 984. FLÄKT Fjäråskupan, Fasett. VITVAROR Electrolux. GOLV Tarkett, Lamin’art Manor Oak Classic. VÄGGAR NCS S 1000-N och NCS S 9000-N.

43


Maja vit För dig som vill ha ett stilrent vitt kök med personliga inslag. Här har vi kombinerat enkla linjer med detaljer som stänkskydd, handtag och blandare i krom. Ett ljust kök som känns fräscht och neutralt med öppen och dold förvaring.

44


MODERN

Ett stilrent neutralt kök med fräscha detaljer i krom.

LUCKMODELL Maja vit F20. Mer fakta om luckmodeller på s. 49. HANDTAG 31014 Anemon cc 128 krom. BÄNKSKIVA OCH STÄNKSKYDD Laminat Chicago Concrete dark 3010, 30 mm. Stänkskydd i borstad krom. BLANDARE EVO 185 krom. FLÄKT Thermex. VITVAROR Husqvarna. GOLV Tarkett, Vintage 832 Moonshadow Light Oak. VÄGGAR NCS S 0500-N.

45


Välj din personliga stil Du vet väl att Vedum har marknadens bredaste sortiment med kök i Skandinavisk, Klassisk och Modern stil? Det gör att du alltid kan skapa ett kök som passar din smak, dina behov och din personlighet. Välj allt från kulör och material till luckor, bänkskivor, inramning, handtag, blandare och belysning. Och glöm inte alla smarta lösningar på insidan – såsom lådsystem, skåpsinredning och källsortering. Allt för att skapa ett personligt kök!

46


FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

47


Vi har din favoritkulör När du köper kök från Vedum kan du, med några få undantag, välja kulör från hela NCS-skalan. Vi delar upp våra kulörer i standard, bas och accent. Standard kan du alltid välja kostnadsfritt. Bas och accent har olika kulörtillägg. Övriga NCS-kulörer har utöver kulörtillägg en startkostnad. Välj någon av de kulörer du ser här eller din egen personliga favorit. Oavsett vilket har luckorna en vacker, beständig och lättskött yta. Självklart använder vi miljövänliga färger utan kadmium och bly.

48


BAS

F20 VIT NCS S 0500-N, GLANS 35

F44 GRÅ NCS S 3000-N, GLANS 25

KLASSISK

SKANDINAVISK

STANDARD

F58 VARMGRÅ NCS S 2502-Y, GLANS 25

F49 BETONGGRÅ NCS S 5502-Y, GLANS 25

F79 SANDBEIGE NCS S 4005-Y20R, GLANS 25

MODERN

ACCENT

F47 ANTIKGRÅ NCS S 1502-Y, GLANS 25

F78 MELLANGRÅ NCS S 4500-N, GLANS 25

F59 ANTRACITGRÅ NCS S 6500-N, GLANS 25

F70 SVART NCS S 9000, GLANS 25

F87 HAVREGUL NCS S 3020-Y20R, GLANS 25

F84 SKOGSGRÖN NCS S 6005-G20Y, GLANS 25

F82 ÅSKBLÅ NCS S 6010-R90B, GLANS 25

Nyhet!

F88 LINNEBEIGE NCS S 2005-Y20R, GLANS 25

49


KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

PRISGRUPP 2

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

16 MM RADIE 2 MM

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

PRISGRUPP 3

KANTPROFIL MAJA AGNES MAJA NORA

VERA

ELSA 16 MM FAS 0,4 MM

KARIN HELENA INES 20 MM RADIE 1,5 MM 19 MM FAS 2 MM ALUTECH

LINDA

STINA

19 MM 20 MM FAS 2 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 20 MM FAS 0,4 MM19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS LIV

KANTPROFIL MOA LIV 20 MM GREPP

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

Maja

Moa

Målad lucka av 16 mm MDF-board med svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden visar F79 sandbeige.)

Målad lucka av 19 mm MDF-board med svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Kan kombineras med Alice vitrin med klarglas. (Bilden visar F88 linnebeige.)

AGNES MAJA NORA

50

16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP


SKANDINAVISK KLASSISK MODERN KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

PRISGRUPP 3

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

16 MM RADIE 2 MM

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

PRISGRUPP 5

KANTPROFIL AGNES AGNES MAJA NORA

VERA

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

KANTPROFIL KARIN LIV KARIN HELENA INES 20 MM GREPP 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID

ASTRID ALICE MOA

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2 MM

Agnes

Karin

Målad lucka av 16 mm MDF-board med frästa spår och svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden visar INGRID F59 antracitgrå.)

Målad lucka av 19 mm MDF-board med ram och slät spegel, fasad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Kan kombineras med Stina vitrin. (Bilden visar F82 åskblå.) AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

51


PRISGRUPP 5 KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

TOPPVITRIN STINA 19 MM FAS 2,5 MM

PRISGRUPP 7

KANTPROFIL ALICE JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

KANTPROFIL STINA

TOPPVITRIN KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

Alice

Stina

Målad lucka av 19 mm MDF-board med fräst profil och svagt rundad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas. INGRID Toppvitrin finns till skåp i höjd 988 och 1138 mm i tre bredder med klarglas. (Bilden visar F20 vit.)

Målad lucka med 19 mm MDF-board med ram och allmogespegel, fasad kant. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Toppvitrin finns till skåp i höjd 988 och 1138 mm x bredd 396 mm med klarglas eller gråtonat glas. Kan kombineras med Karin vitrin. (Bilden visar F44 grå.)

AGNES MAJA NORA

52

16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

AGNES MAJA NORA

16 MM RADIE 2 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ELSA

ALUTECH

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM


SKANDINAVISK KLASSISK MODERN

PRISGRUPP SPECIAL KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

INGRID SPECIAL PRISGRUPP

KANTPROFIL JENNY JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

TOPPVITRIN

KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

KANTPROFIL INGRID STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID

ASTRID ALICE MOA

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2 MM

Jenny

Ingrid

Målad lucka i 19 mm MDF-board. Överfalsat utförande med synliga gångjärn i krom eller mässing. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. Kan kombineras med Ingrid. Skåpsortimentet är begränsat. (Bilden visar F84 skogsgrön.)

Målad lucka i 19 mm MDF-board. Överfalsat utförande med synliga gångjärn i krom eller mässing. Levereras i alla kulörer mot kulörtillägg med några få undantag. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas. Toppvitrin finns till skåp i höjd 988 och 1138 mm i tre bredder med klarglas. Kan kombineras med Jenny. Skåpsortimentet är begränsat. (Bilden visar F58 varmgrå.)

INGRID INGRID

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

AGNES MAJA NORA

16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

53


Luckan Liv i brunbetsad ek. Handtagen Akleja i krom med brunt läder.

En levande och varm känsla Vedums träluckor finns i massivt trä, fanér och täckmålade. Oavsett vilken du väljer får du en lucka som ger ett varmt och levande intryck. För att de ska få en lättskött yta lackas luckorna. Eftersom trä är ett levande material kan det variera i utseende och förändras med tiden. Olika träslag skiljer sig också åt när det gäller skötsel. Generellt gäller att du rengör träluckan med en fuktig trasa med ett milt rengöringsmedel. Eftertorka med enbart en vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas. Torka till sist med en torr trasa. 54


SKANDINAVISK KLASSISK

F158 EK VARMGRÅ

F149 EK BETONGGRÅ

ASK

VALNÖT

EK

F86 EK BRUNBETSAD

F85 EK SVARTBETSAD

MODERN

F120 EK VIT

55


5

8

9

LUCKA EK OCH VALNÖT. ( E j svartbetsad ek)

8

9

10

PRISTILLÄGG JENNY INGRID

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

PRISGRUPP, SE OVAN

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

KANTPROFIL LINDA

PRISGRUPP, SE OVAN

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

INGRID

KANTPROFIL HELENA KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

Linda

Helena

Fanerad lucka av 20 mm spånskiva med en 3 mm massiv fasad träkant runt hela luckan. Levereras i ek och valnöt som är Svanenmärkta samt svartbetsad ek. Liggande trämönster på lådfronter. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden visar valnöt.)

Spegellucka med ram i 19 mm massivt trä och fanerad spegel, fasad kant. Levereras i ek, svartbetsad ek och valnöt eller täckmålad ek i varmgrå eller betonggrå. Finns också i vitrin med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden visar ek.) AGNES MAJA NORA

56

16 MM RADIE 2 MM

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM


SKANDINAVISK KLASSISK MODERN

9 9 10 10

LUCKA ASK OCH EK. ( E j svart/brunbetsad eller täckmålad ek)

PRISTILLÄGG JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19

Annika Karin Stina Nova Ines

ASTRID ALICE MOA

19

19 MM RADIE 2 MM

19

PRISGRUPP,

Jenny Eva SE OVAN

ALUTECH

LINDA

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

19

Astrid Alice

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

19 19

KANTPROFIL

20

16

GREPPLIST

Linda Saga Alutech Linn LIV Helena Johanna Bianca LIV

LIV

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

9

10

19

Liv + grepp

PRISGRUPP, SE OVAN

Grepplist alu Linda, Annika, Bianca

KANTPROFIL INES KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID

Liv

Ines

Fanerad lucka av 20 mm spånskiva med en överfanerad 3 mm massiv lätt fasad träkant runt hela luckan. Liggande trämönster. Levereras i ask och ek som är Svanenmärkta samt svart/brunbetsad ek eller täckmålad ek i vit, varmgrå eller betonggrå. Kan även fås med integrerad grepplist i samma träslag som luckan. Högskåpsluckor har grepplist på ena långsidan. Finns också i vitrin (ej grepplist) med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden visar ask.)

Spegellucka med ram i 19 mm massivt trä och allmogespegel, fasad kant. Levereras i ek eller svartbetsad ek. Finns också i spröjsad vitrin med klarglas eller gråtonat glas. INGRID (Bilden visar svartbetsad ek.) AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

ASTRID ALICE MOA

19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

57


Två lättskötta och slitstarka material Vedums luckor i laminat och melamin finns i flera olika uttryck och är slitstarka, lättskötta och vattenavvisande. En av de stora fördelarna är att du kan välja en lucka i melamin med träkänsla som är beständig över tid, till skillnad från träluckor som kan förändras när de åldras. Rengör luckorna med fuktig trasa med milt rengöringsmedel. Eftertorka med enbart vattenfuktad trasa så att rengöringsmedlet avlägsnas. Torka till sist med en torr trasa. Kom ihåg att aldrig använda rengöringsmedel innehållande ammoniak, stålull eller liknande som har en slipande effekt. Bilden ovan visar Nora grå. 58


SKANDINAVISK KLASSISK

MELAMIN VIT MED TRÄSTRUKTUR

MELAMIN GRÅ MED TRÄSTRUKTUR

SVART LAMINAT MED EK-, ASK- ELLER VALNÖTSLIST

ANTRACIT LAMINAT MED EK-, ASK- ELLER VALNÖTSLIST

VIT LAMINAT MED EK-, ASK- ELLER VALNÖTSLIST

MODERN

MELAMIN VITMÅLAD

59


KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

PRISGRUPP 1 AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID ALICE MOA 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

KANTPROFIL ELSA

PRISGRUPP 2

ELSA

ALUTECH

LINDA

LIV

LIV

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

KARIN HELENA INES 19 MM FAS 2 MM

STINA 19 MM FAS 2,5 MM

JENNY INGRID 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

19 MM RADIE 2

KANTPROFIL NORA AGNES MAJA NORA 16 MM RADIE 2 MM

ELSA

ALUTECH

LINDA

16 MM FAS 0,4 MM

20 MM RADIE 1,5 MM

20 MM FAS 2 M

Elsa

Nora

Vitmålad lucka av 16 mm melaminbelagd MDF-board, lätt fasad kant. Kantlist i ABS. Finns ej som vitrinlucka. Svanenmärkt.

Melaminbelagd lucka av 16 mm fukttrög MDF. Vit eller grå trästruktur, svagt rundad kant. Kantlist i ABS. Liggande trämönster på lådfronter och stående på luckor. Finns ej som vitrinlucka. Svanenmärkt. (Bilden visar grå.)

60

ASTRID ALICE MOA


SKANDINAVISK KLASSISK MODERN

PRISGRUPP 6 KARIN JENNY HELENA INGRID INES 19 MM 19 MM RADIE 5 MM Ö-FALS FAS 2 MM

STINA ASTRID ALICE 19 MM MOA FAS 2,5 MM 19 MM RADIE 2 MM

GREPPLIST PRISGRUPP 8

KANTPROFIL VERA JENNY VERA INGRID 19 MM 19 MM FAS 0,4 MM RADIE 5 MM Ö-FALS

ASTRID VERA ALICE MOA 19 MM GREPP 19 MM RADIE 2 MM

VERA

VERA

19 MM FAS 0,4 MM

19 MM GREPP

Vera 19 mm tjock lucka med 5 mm träkantlist i ek, ask eller valnöt, belagd med högtryckslaminat på båda sidor. Lätt fasad kant. Finns i laminaten vit, antracit eller svart. Kan även fås med grepplist i samma träslag som kantlisten. Högskåpsluckor har grepplist på ena långsidan. Vitrinlucka (ej grepplist) med klarglas eller gråtonat glas. (Bilden t.v. visar vit med valnötslist, bilden t.h. visar svart med eklist.) AGNES ALUTECH MAJA NORA 20 MM RADIE 1,5 MM 16 MM RADIE 2 MM

ELSA

LINDA

16 MM 20 MM FAS 0,4 FAS MM 2 MM

ALUTECHLIV

LINDA LIV

LIV

LIV

20 MM 20 MM FAS 0,4 MM RADIE 1,5 MM

20 MM 20 MM GREPP FAS 2 MM

20 MM FAS 0,4 MM

20 MM GREPP

61


31013 ASTER CC 128 SVART/KROM

31019 ANEMON CC 128 SVART

31144 DAHLIA LÄDER BRUN/KROM

31036 AKLEJA CC 128 LÄDER BRUN/KROM

Öppna med stil Ditt val av handtag och knoppar påverkar kökets uttryck. För att göra det enkelt att hitta rätt har vi delat in våra handtag och knoppar på samma sätt som våra köksmiljöer. Du kan alltså välja mellan Skandinavisk, Klassisk och Modern stil. Dessutom har vi Utvald Bas – för dig som vill ha ett mer stilneutralt uttryck. Välj det som passar ditt kök och din personlighet.

62


31133 ANEMON Ø19 KROM

31054 VIVA CC 192 ROSTFRI

31016 ANEMON CC 128 ROSTFRI

31148 ANEMON Ø30 ROSTFRI

31134 ANEMON Ø19 ROSTFRI

31085 VIVA CC 128 ROSTFRI

31019 ANEMON CC 128 SVART

31150 ANEMON Ø30 SVART

31135 ANEMON Ø19 SVART

31084 VIVA CC 96 ROSTFRI

31219 CIKORIA CC 128 KROM

31078 TAGETES CC 128 MATT KROM

31006 ALLIUM CC 128 ROSTFRI

31081 BINKA CC 128 ROSTFRI

31217 CIKORIA CC 128 ROSTFRI

31031 TAGETES CC 128 ROSTFRI

KLASSISK

31151 ANEMON Ø30 KROM

MODERN

31014 ANEMON CC 128 KROM

SKANDINAVISK

UTVALD BAS

SKANDINAVISK STIL

31202 AKLEJA CC 128 KROM

31035 AKLEJA CC 128 LÄDER SVART/KROM

31146 DAHLIA LÄDER SVART/KROM

31203 AKLEJA CC 128 OBEHANDLAD MÄSSING

31036 AKLEJA CC 128 LÄDER BRUN/KROM

31144 DAHLIA LÄDER BRUN/KROM

31046 TISTEL CC 224 ROSTFRI LÄTTRAT

31042 TISTEL CC 128 ROSTFRI LÄTTRAT

31129 TISTEL Ø20 ROSTFRI LÄTTRAT

31045 TISTEL CC 224 ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

31041 TISTEL CC 128 ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

31128 TISTEL Ø20 ANTIK MÄSSING LÄTTRAT

31044 TISTEL CC 224 SVART LÄTTRAT

31040 TISTEL CC 128 SVART LÄTTRAT

31127 TISTEL Ø20 SVART LÄTTRAT

63


Nyhet!

31224 HAVTORN CC 2X589 SVART LÄTTRAT (PÅ BILD) 31225 HAVTORN CC 2X589 ROSTFRI LÄTTRAT 31226 HAVTORN CC 2X589 MÄSSING LÄTTRAT

64


SKANDINAVISK

KLASSISK STIL

31118 LILJA Ø30 KROM

31071 VALLMO CC 64 TENN

31124 VALLMO L40 TENN

31013 ASTER CC 128 SVART/KROM

31117 LILJA Ø30 SVART

31072 VALLMO CC 64 MÄSSING

31123 VALLMO L40 MÄSSING

31023 PETUNIA CC 64 SVART

31119 FLOX Ø25 SVART

31080 VALLMO CC 64 SVART

31120 VALLMO L40 SVART

31228 IRIS L100 SVART 31227 IRIS L100 ROSTFRI

31115 HAVTORN Ø10 ROSTFRI LÄTTRAT

31116 HAVTORN Ø10 MÄSSING LÄTTRAT

31114 HAVTORN Ø10 SVART LÄTTRAT

31229 IRIS L350 ROSTFRI 31230 IRIS L350 SVART

31222 HAVTORN CC 160 ROSTFRI LÄTTRAT

31223 HAVTORN CC 160 MÄSSING LÄTTRAT

31221 HAVTORN CC 160 SVART LÄTTRAT

31020 LOBELIA CC 128 SVART

31008 KONVALJ CC 160 ROSTFRI

31009 KONVALJ CC 160 MÄSSING

31010 KONVALJ CC 160 SVART

MODERN

KLASSISK

31030 NEJLIKA CC 128 SVART

MODERN STIL

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

65


Välj en arbetsyta som passar dig Bänkskivan och diskhon/diskbänken påverkar vilket helhetsintryck köket ger, men de är också din arbetsyta. När du väljer bänkskiva och diskho/diskbänk är det därför bra att utgå från både utseendet på ditt kök och hur du använder det. Skivor i natur- eller kompositsten är exklusiva, tåliga, och tidlösa. Akrylsten ger stor frihet i utformningen. En bänkskiva i trä ger en varm och levande känsla, medan laminat är ett enkelt, flexibelt och prisvärt alternativ. Fundera också på om du vill ha diskhon integrerad i bänkskivan eller en heltäckande diskbänk i rostfritt stål, och om du vill komplettera med stänkskydd eller bakkantslist. 66


Natursten Bänkskivor i natursten tillverkas från ett helt stenblock direkt ur berget. Varje skiva får ett unikt utseende – ett exklusivt och tidlöst val. Se våra bänkskivor i natursten på s. 68.

Massivt trä Varje bänkskiva i massivt trä har en egen karaktär och blir vackrare för varje år. Skivorna finns i flera olika träslag.

TILLBEHÖR

Se våra bänkskivor i massivt trä på s. 68.

Kompositsten Kompositsten innehåller 95 procent natursten och är ett hållbart val med ett modernt och tidlöst uttryck. Se våra bänkskivor i kompositsten på s. 69.

Akrylsten Akrylsten är ett stenlikt material som är framställt av 75 procent naturliga mineraler. Akrylsten kan formas med närmast osynliga skarvar. Se våra bänkskivor i akrylsten på s. 69.

Laminat Bänkskivor i laminat är ett enkelt, flexibelt och prisvärt val. Laminat finns i många olika utföranden och stilar. Se våra bänkskivor i laminat på s. 70–71. 67


Natursten Natursten är ett samlingsnamn för granit, marmor, kalksten och andra stensorter som bryts ur berget. Skillnader i nyans, mönster och ytstruktur gör varje skiva unik. Bänkskivor i natursten är exklusiva, tåliga, tidlösa och kräver minimalt med underhåll.

BIANCO CARRARA C MATT PRISGRUPP 3

STEEL GREY BLANK PRISGRUPP 1

BOHUS GRÅ BLANK PRISGRUPP 1

BOHUS GRÅ MATT PRISGRUPP 1

VERDE GUATEMALA BLANK PRISGRUPP 2

SILVER GALAXY BLANK PRISGRUPP 3

NERO AFRIKA BLANK PRISGRUPP 1

NERO AFRIKA MATT PRISGRUPP 1

NERO ASSOLUTO BLANK NERO ASSOLUTO MATT PRISGRUPP 2 PRISGRUPP 2

Massivt trä Bänkskivor i massivt trä kräver omtanke och underhåll, men de blir också vackrare för varje år som går. Tänk på att olika träslag har olika egenskaper och att trä är ett levande material som varierar i utseende och förändras med tiden. Skivorna kan fås i oljat eller hårdvaxat utförande.

ASK MED BRUNKÄRNA VITPIGMENTERAD, HÅRDVAXAD

68

ASK MED BRUNKÄRNA NATUR, OLJAD ELLER HÅRDVAXAD

EK VITPIGMENTERAD, HÅRDVAXAD

EK NATUR, OLJAD ELLER HÅRDVAXAD


Kompositsten Kompositsten är ett industriellt framställt och trendigt stenmaterial. Det kan se ut som natursten, är enkelt att underhålla och tåligt mot värme, fläckar och repor. Skivorna kan fås i tunna dimensioner och stora format.

FROSTY CARRINA BLANK SNOWY IBIZA BLANK PRISGRUPP 4 PRISGRUPP 4

LONDON GREY BLANK PRISGRUPP 4

OYSTER BLANK PRISGRUPP 3

CORAL CLAY BLANK PRISGRUPP 3 Nyhet!

Nyhet!

TILLBEHÖR

Nyhet!

ROYAL REEF BLANK PRISGRUPP 3

NOBLE GREY BLANK PRISGRUPP 4

MOORLAND FOG BLANK PRISGRUPP 4

TURBINE GREY BLANK PRISGRUPP 4

COASTAL GREY BLANK PRISGRUPP 4

CALYPSO BLANK PRISGRUPP 3

TEBAS BLACK BLANK PRISGRUPP 3

Akrylsten Bänkskivor i det stenliknande materialet akrylsten (Hi-Macs och Elements) ger stor frihet i utformningen och kan skarvas i det närmaste osynligt. Eftersom akrylstenen är porfri är den enkel att hålla ren från smuts och fett. Materialet består till 75 procent av naturliga mineraler.

ARCTIC WHITE

SATIN WHITE

ARCTIC GRANITE

WHITE QUARTZ

PLATINUM GRANITE

69


Laminat Skivor i laminat är flexibla, prisvärda, slittåliga och enkla att sköta. Många av dem är även Svanenmärkta. Väljer du laminat har du många valmöjligheter när det gäller kulör, utseende och format. Dessa går också att använda som stänkskydd. Skivans uttryck förändras med val av kantlister som finns i olika utföranden. Maxlängd för samtliga laminat är 4070 mm och finns i prisgrupp A, B och C.

LAMINAT I PRISGRUPP A OCH B.

Nyhet!

W450D VIT PRISGRUPP A

3006 CARRARA MARBLE 9477F MARFIL CREAM PRISGRUPP A PRISGRUPP B

9478F MARFIL ANTICO PRISGRUPP B

3016 CENTO PRISGRUPP A

Nyhet!

3008 URBAN STYLE PRISGRUPP B

5002 CHROMIX SILVER PRISGRUPP B

6943F VIRRVARR SILVER 6945F VIRRVARR ANTRACIT PRISGRUPP B PRISGRUPP B

70

9483F FERRO GRAFITE PRISGRUPP B

Nyhet!

3010 CHICAGO CONCRETE DARK PRISGRUPP A

3018 KINGS MARBLE GREEN PRISGRUPP A

3012 KARUSELL PRISGRUPP A

3017 MARMO ROMA PRISGRUPP A

7505D PLATINUM GREY TWIST PRISGRUPP B

7487D ZEUS SILVER PRISGRUPP A

7486D ZEUS ANTRAZIT PRISGRUPP A

6216D BLACK BRAZIL PRISGRUPP A


2017 TRUFFLE SONOMA OAK PRISGRUPP B

2005 NATURAL HAMILTON OAK PRISGRUPP B

2007 DARK CHARLESTONE OAK PRISGRUPP A

4371D DARK MOUNTAIN OAK PRISGRUPP B

6001 CERAMIC ANTRACIT PRISGRUPP B

2904 SIDENMATT GLACIÄRVIT PRISGRUPP C

2910 SIDENMATT LJUSGRÅ PRISGRUPP C

2905 SIDENMATT KOSMISKGRÅ PRISGRUPP C

2907 SIDENMATT MELLANGRÅ PRISGRUPP C

2909 SIDENMATT GRAFITGRÅ PRISGRUPP C

1200D-MX SIDENMATT SVART PRISGRUPP C

TILLBEHÖR

2006 GREY SONOMA OAK PRISGRUPP A

Kantlister KANTLISTER TILL LAMINAT. Kantlister förstärker profilen på laminatbänkskivor. Om du inte vill ha kantlist i samma utförande som laminatet på din skiva finns alternativet aluminiumlist (ABS).

STANDARD (ABS)

ALUMINIUM (ABS)

TÄNK PÅ att du även kan använda alla våra bänkskivor som stänkskydd.

71


ELIGO EL58SFM

ELIGO EL78SXFM

ELIGO EL94SLFM

ELIGO EL114SXLFM

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

BALTIC 585 SH-LW

BALTIC 745 D-LW

FRAME FR155

FRAME FR340

För plan- och underlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För plan- och underlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 300 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

FRAME FR520

FRAME FR520 MÄSSING

OMNIA 600SF

OMNIA 60SHLF

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

OMNIA 78DF

OMNIA 78SXHLF

OMNIA 97DLF

OMNIA 97SXLF

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

Diskhoar och diskbänkar för alla kök Val av diskho/diskbänk är både en praktisk och utseendemässig fråga. Vad som passar dig bäst beror på hur ditt kök används. Fundera på om du vill ha diskhon integrerad i bänkskivan eller en heltäckande diskbänk i rostfritt stål. En bänkskiva av trä kan må bra av att kompletteras med en diskho med avställningsyta. Välj också om du vill ha en vänster- eller högerställd diskho och mellan olika storlekar på ho och avställningsyta. Här visar vi ett urval av våra standardhoar/standardbänkar, men vi kan naturligtvis också erbjuda måttanpassade diskhoar/diskbänkar. Se hela standardsortimentet med tillbehör på www.vedum.se/kok/bankskivor/diskbankar. 72


OMNIA 97SXHLF

OMNIA 97SHLF

ATLANTIC F10

ATLANTIC H14

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

Heltäckande diskbänk, 30 mm. Finns i vänster- och högermodell. Längd 800, 1000 eller 1200 mm.

Heltäckande diskbänk, 30 mm. Finns i vänster- och högermodell. Finns i flera längder, från 800–2400 mm.

LINEA 710

HORIZON HZ 615

HORIZON HZD 815

För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 600 mm. TILLBEHÖR

LINEA 270 För underlimning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

HORIZON D 815

HORIZON HZ 815

HORIZON HZD 1120

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 500 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 800 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Finns i vänster- och högermodell. Skåpsbredd minst 800 mm.

BARENTS C313

BARENTS C380

BARENTS A340

BARENTS A400

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 400 mm.

För underlimning, nedfällning eller planlimning. Skåpsbredd minst 500 mm.

För nedfällning. Skåpsbredd minst 400 mm.

För underlimning. Skåpsbredd minst 500 mm.

BARENTS A500

PORSLINSHO 600

GRANITE

TVÄTTHO

För nedfällning. Skåpsbredd minst 600 mm.

För placering på diskbänkskåp i höjd 572 mm. Skåpsbredd 600 mm.

För plan- och underlimning. Skåpsbredd minst 600 mm.

34-liters tvättho med räfflad frontpanel. För nedfällning i bänkskiva. Skåpsbredd minst 600 mm.

73


Nedfälld, underlimmad eller planlimmad? Det finns några olika sätt som du kan välja att montera en diskho på. Nedfällning innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan med ytterkanten vilande på skivan. Om du väljer underlimning limmas diskhon fast i bänkskivan underifrån. Planlimning betyder att diskhon läggs ner i ett urfräst spår i bänkskivan. Alla sätt har sina fördelar – vilket du väljer handlar mest om din personliga smak. Fråga gärna oss på Vedum vilket som passar ditt kök bäst. Bilden ovan visar en Omnia 78DF som är underlimmad med uppfräsning i bänkskivan i kompositsten. 74


NEDFÄLLNING Den enklaste metoden som innebär att diskhon fälls ner i ett hål i bänkskivan. Diskhon spänns sedan fast undertill med beslag medan ytterkanten ligger ovanpå skivan. Denna metod passar alla typer av bänkskivematerial utom natursten. Urtaget görs på plats av snickare.

UNDERLIMNING I LAMINAT, TRÄ ELLER AKRYLSTEN

TILLBEHÖR

Ett hål med kant fräses ut underifrån i bänkskivan. Diskhon limmas sedan fast underifrån. Tjockleken på det synliga materialet ovan diskhon varierar beroende på om detta görs i laminat, trä eller akrylsten. Levereras monterat från fabrik.

UNDERLIMNING MED UPPFRÄSNING I NATUR- ELLER KOMPOSITSTEN Ett hål fräses ut underifrån i skivan. Diskhon limmas sedan fast underifrån. Tjockleken på det synliga materialet ovan diskhon kan variera. Levereras monterat från fabrik.

PLANLIMNING I NATUR- ELLER KOMPOSITSTEN Ett hål görs i skivan och en kant fräses ur. Därefter läggs diskhon ner i det urfrästa spåret. I vissa fall lämnas en fasad kant ned mot plåten på 1–2 mm. Diskhon monteras sedan ovanifrån med tätningsmassa och spänns fast på undersidan med beslag. Levereras monterat från fabrik.

Tänkvärt om diskho/diskbänk – Avståndet mellan diskho/diskbänk och spis bör vara minst 800 mm. – En bänkskiva av trä mår bra av en diskho med avställningsyta för att skydda träet mot väta. – En riktig stor ho är praktisk för att handdiska sådant som inte får plats i diskmaskinen. – En extra sköljho är praktisk vid handdiskning. – Det är trevligt att diska med utsikt. Placera gärna diskhon/diskbänken vid ett fönster.

75


Välj både form och funktion Blandaren är en av de detaljer som gör ditt kök komplett. Vi har valt ut ett antal blandare med en design som passar våra kök. Också här gäller det att tänka både på utseende och på funktion. Blandarna finns i blank eller borstad krom, mattsvart och mässing med eller utan separat diskmaskinsavstängning. Du kan också välja mellan blandare med eller utan utdragbar handdusch. Handduschen kan vara praktisk för att skölja av disken. Bilden ovan visar Ringo 984 i mattsvart. 76

DISKMASKINSAVSTÄNGNING Elektrisk fjärrstyrd avstängningsventil. Stänger av vattnet automatiskt med timer. Ingen håltagning krävs, passar alla blandare.


EVO 185

EVO 184

EVO 184

Krom, finns även i borstad krom och mässing. Utdragbar handdusch. Separat diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Mässing, finns även i krom och borstad krom. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Krom, finns även i borstad krom och mässing. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

ROUND T 980

ROUND T 98 4

ROUND T 184

ROUND T 180

Krom. Utan diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Krom. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Krom. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Krom. Utan diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

TILLBEHÖR

EVO 185 Mässing, finns även i krom och borstad krom. Utdragbar handdusch. Separat diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

CLASSIC 181

RINGO 887

RINGO 886

RINGO 984

Mässing, finns även i krom. Separat diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

Krom. Utdragbar handdusch. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø40 mm.

Krom. Utdragbar handdusch. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø40 mm.

Mattsvart. Med diskmaskinsavstängning. Håltagning Ø35 mm.

77


Inramningssystem i målad MDF utan lodrät inramningslist mellan skåpen.

Inramningssystem i målad MDF.

16 mm dekorsida i svartbetsad ek.

Svart frontanpassning.

Konsten att rama in köket En snygg inramning är pricken över i:et för ditt kök – det förstärker den särprägel du vill ge köket och gör också helhetsintrycket tydligare. Med inramningssystemet kan man skapa ett klassiskt kök med ”innanförliggande” luckor och platsbyggd känsla. Lika viktiga för helhetsintrycket är lister, bänkskivor och dekorsidor. Vill du skapa en avskalad, minimalistisk känsla väljer du tunna dekorsidor eller dekorskåp som inte behöver någon inramning alls. Ett tips är att blanda olika material för att skapa spännande kontraster.

78


1

Kombilist rak, höjd 16 mm. Målad/melamin.

1

1

1

Kombilist rak, höjd 29 mm. Fanér/målad.

TILLBEHÖR

1

1

Kombilist B, höjd 50 mm. Fanér/målad.

1

1

Krönlist D, höjd 49 mm. Fanér/målad.

Kombilist allmoge, höjd 61 mm. Målad.

Ljusramplist A, höjd 60 mm. Fanér/målad.

Tänkvärt om inramning – Se helheten och välj den inramning som även passar resten av huset. – Tunna dekorsidor ger en minimalistisk känsla. – Skapa spännande kontraster genom att mixa olika material på lucka och inramning. – Ett klassiskt eller lantligt kök får rätt uttryck med allmogelist, krönlist och profilerad ljusrampslist.

79


SOCKELLÅDA MED PUSHFUNKTION Smart förvaring för till exempel leksaker, tidskrifter eller köksredskap. Ska ej användas under diskbänkskåp, i kombination med inramningssystemet, framdragen sockel eller skåp som kräver ventilation i sockeln. Finns ej i rostfri look. Handtagslös. Levereras med pushfunktion som standard. Låddjup 500 mm.

Tänk på vad du har underst Ditt bänkskåp kan stå antingen på sockel eller på benstativ. Med ben känns köket luftigt och får en möbelkänsla. Väljer du hjul så blir delar av köket dessutom mobilt. Du kan också kombinera benstativ och sockel, till exempel för att dölja slangar eller rör. Det är även praktiskt med en sockellåda. Där kan du förvara både köksredskap och leksaker.

80

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se


TILLBEHÖR

Nyhet!

SOCKELLIST

FRAMDRAGEN SOCKEL

STÖDBEN I ROSTFRITT STÅL

Används för att täta eventuella glipor mellan sockel och golv.

Används framför bänkskåp i kök. Höjd 115–130 mm.

För fristående skåp eller köksö. Höjd 145–170 mm.

BENSTATIV I ALUMINIUM ELLER KULÖR

STÖDBEN I KROM

Ramkonstruktion med ben som anpassas efter bredd och djup på skåpskombinationerna. Benen finns i höjd 150 och 289 mm. Kan fås målad i valfri kulör.

För fristående skåp eller köksö. Benen är ställbara mellan 150–170 mm.

Gör delar av köket mobilt. Hjul i matt krom, höjd 120 mm.

HJUL MED BROMS

81


Ljusa tider för LED i köket Rätt ljus betyder mycket för ditt hem, och i köket har belysningen både praktiska och estetiska funktioner. Du behöver bra arbetsbelysning för att kunna laga mat och diska, men ljuset ska också göra köket vackrare och mysigare. Tipset är därför att tänka på ljuset redan från början när du planerar ditt kök. All vår köksbelysning har LED med färgtemperatur 3000K som förbrukar upp till 85 procent mindre energi och håller upp till 20 gånger längre än traditionella glödlampor. Vedum arbetar i första hand med att utveckla arbetsljus som är jämnt, skuggfritt och matchar våra kök men självklart kan vi hjälpa dig att skapa en fungerande helhet. 82


BELYSNING DALUM

BELYSNING TUVE

För infällnad, aluminium 3 W. Adapter finns för utanpåliggande montering.

Utanpåliggande, aluminium 5 W.

För infällnad med snabbkoppling. Finns i två varianter. 2,7 W för urtag Ø58 mm och 4,2 W för urtag Ø78 mm (i bild).

BELYSNINGSBOTTEN

BÄNKBELYSNING GEBO

LÅDBELYSNING UTBY

En extra botten som döljer kablar under väggskåp, fungerar även som inramning av väggskåpet.

Bänkbelysning i längder 400, 600, 800, 1000 eller 1200 mm. Ansluts via 24V driver.

Med sensor för automatisk tändning/släckning när lådan öppnas. Finns i tre bredder.

GARDEROBSBELYSNING FLO

BÄNKBELYSNING AXTORP

För placering inuti skåp, tänds/släcks med sensor, 1,6 W.

Bänkbelysning i längder 600, 800 eller 1200 mm. Ansluts med stickkontakt. Belysningen har vippströmbrytare, 230V uttag och USB-port.

TILLBEHÖR

BELYSNING FORS

Tänkvärt om belysning – Planera belysningen redan från början. Utgå från ljusets funktioner, både praktiska och estetiska. – Blanda olika typer av ljus; arbetsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning. – Skapa rum i rummet med ljus. Tänk som en scenograf, låt ljuset gestalta rummet.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se 83


TILLBEHÖR

Genomtänkta lösningar


Kökets dolda hjältar Våra två lådsystem, Classic och Scala kompletterar varandra och tar design och funktion till nya nivåer. Scala är en designad fullutdragslåda i trendigt antracitgrått med maximalt djup och höga sidor. Classic är en klassisk fullutdragslåda i tidlöst vitt med slittålig konstruktion och moderna funktioner. Båda systemen har utvald inredning som du kan anpassa som du vill, pushöppning som alternativ och mjuk, ljudlös stängning. Komplettera med vårt nya helhetskoncept för källsortering så kan du leva mer hållbart hemma. 86


Scala För dig som vill ha en designad antracitgrå fullutdragslåda med maximalt djup, höga sidor och inredning som du kan anpassa som du vill.

TILLBEHÖR

Finns i djup: 400, 450, 500, 550 och 650 mm.

Classic För dig som vill ha en klassisk vit fullutdragslåda med slittålig konstruktion, moderna funktioner och inredning som du kan anpassa som du vill. Finns i djup: 350, 500 och 650 mm.

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad


Nyhet!

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se

Nyhet!

Nyhet!

Nyhet!

BESTICKLÅDA SALVIA

REDSKAPSLÅDA OCH INSATS KAPRIS

I plast med flyttbara avdelare. Finns för fullutdragslådor Classic och Scala i alla bredder, låddjup 500 och 550 mm.

I lackad plåt med gummimatta i botten. Flyttbara redskapslådor med lösa insatser. Passar lådbredd från 150 mm och uppåt i alla låddjup.

BESTICKINSATS BASILIKA

LÅDINDELNING KANEL

Finns för fullutdragslåda Classic/Scala. Kombinera med gummimatta eller filtmatta. Passar lådbredd 300 mm och uppåt. Finns även som knivblock, folie- och kryddinsats.

En flexibel inredning för höga lådor, scalagrå lackad plåt. Passar i höga lådor djup 500, 550 och 650 mm.

BESTICKINSATS SESAM

KNIVBLOCK, REDSKAPSLÅDA OCH KRYDDTRAPPA SESAM

I hållbart lackat Hevea trä. Passar lådbredd 300 mm och uppåt i låddjup 500 och 550 mm.

I hållbart lackat Hevea trä. Passar lådbredd 300 mm och uppåt i låddjup 500 och 550 mm.

88


TILLBEHÖR

INVÄNDIG FULLUTDRAGSLÅDA

HYLLA MED ALUMINIUMSKYDD

Invändig fullutdragslåda för bänk- och högskåp med Scala lådsystem. Finns i två höjder, finns även till Classic i vitt.

Alternativ till invändig låda i diskbänkskåp. Bredd 600 och 800 mm (i bild).

KÄLLSORTERING ÄNGSÖ

Källsortering i antracitgrått för bänkskåp med fullutdragslådor och fronthöjd 282 mm i bredd 400, 600 och 800 mm. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

KÄLLSORTERING DJURÖ Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med källsorteringslåda Ängsö i bredd 600 mm eller 800 mm, med korg anpassad för matavfall. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

KÄLLSORTERING SAREK BRED KÄLLSORTERING SAREK SMAL Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med lucka, skåpsbredd minst 300 mm. Sidohängd utdragbar ram. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.

Källsortering i antracitgrått för diskbänkskåp med lucka, skåpsbredd minst 400 mm, med korg anpassad för matavfall. Sidohängd utdragbar ram. Som tillbehör finns avdelare och lock till hinkarna.


SHÖRNSKÅPSINREDNING K A F F E R I S K Å P S W I N G O ULE T MANS Utdragbart vridbart hyllsystem. Bredd 400 mm. Utdragbaroch och smidig hörnskåpslösning i skåpsbredd 1000 och 1200 mm.

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se

Magiska hörn och annat trolleri Ibland skulle man vilja trolla bort många av de saker man har i köket – om än bara för en stund. Med Vedums inredning för skåp och lådor är det nästan möjligt. Åtminstone hjälper den dig att förvara och använda köksredskap och annan utrustning på ett praktiskt sätt. Ett exempel på hur vi gör det enklare att ta fram och plocka undan kastruller och torrvaror är Le Mans och våra andra smarta lösningar. Faktum är att många av de bästa produkterna i vårt sortiment är sådant som inte syns. Rena trolleriet. 90


TILLBEHÖR

HÖRNSKÅPSINREDNING MAXX CAROUSEL

HALVKARUSELL

Trekvartskarusell med två hyllor i vitt, reling i krom. Smart konstruktion utan mittstolpe. Till hörnskåp 900x900 mm.

För skärmskåp bredd 1000 mm, utdragbar med träbotten.

TRÅDHYLLA TREKVARTSKARUSELL Inklusive två hyllor. Till hörnskåp 900x900 mm.

För bänk- och högskåp. Finns i bredder 300, 400, 500 och 600 mm.


DISKSTÄLL

KRYDDHYLLA

UTDRAGBART INREDE

Diskställ i krom för placering i väggskåp. Finns för skåp i bredd 600 och 800 mm, utdragbar dropplåt.

För placering på insida av lucka med bredd 400 mm.

Bänkskåp med utdragbart inrede. Bredd 150 mm. Inredet har en låg låda överst och en hög låda nederst.

E LU T TAG S Q UA R E

För infällnad i bänkskiva med hyllskåp under eller i väggskåp. Sänkbart med tre jordade uttag. Finns även i rostfritt och aluminium.

E LU T TAG P OW E R P O R T Infällt 220V eluttag/USB för bänkskiva. Svart med skjutbart täcklock.

92

E LU T TAG P O P - U P För infällnad i bänkskiva med hyllskåp under. Sänkbart med tre jordade uttag.


TILLBEHÖR

HÖRNSKAFFERI Ett rymligt diagonalskåp med hyllor.


JALUSISKÅP Genom att välja ett jalusiskåp kan du kombinera öppen och dold förvaring.

Lättillgängligt och organiserat De saker som du använder ofta i köket – som knivar, kryddor eller slevar – är bra att förvara på ett lättillgängligt och organiserat sätt. Genom att utnyttja väggarna effektivt får du också mer avställnings- och arbetsyta på bänkarna. Då blir det både enklare och roligare att laga mat. Ett tips om du vill kombinera öppen och dold förvaring är att välja ett jalusiskåp. Vi har även många andra lösningar som gör det enkelt att ha det praktiskt och snyggt i köket. Här visar vi enbart ett urval, i Vedums webbshop beställer du snabbt och enkelt fler tillbehör till kök, badrum, tvättstuga och garderober. 94


TILLBEHÖR

VÄGGHYLLA MED DOLDA SPJUTBESLAG

KONSOL FÖR VÄGGHYLLA

HYLLBÄRARE FÖR VÄGGHYLLA

29 mm. Djup 200 mm. Längder från 300–1200 mm.

Rostfri konsol 150x150 mm, finns även 250x250 mm.

Hyllbärare för hylla med tjocklek 8–30 mm.

VÄGGHYLLA MED TRÄKONSOL 19 mm. Djup 295 mm. Längder från 100–2780 mm.

SKÄRBRÄDA TILL BÄNKSKÅP

RELING

16 mm i bokfaner. Finns i fyra bredder. Valfri draglist.

Krom, längd 600 mm. Med S-krok.


Välj en passande planlösning När du planerar ditt kök är det bra att känna till några olika grundläggande planlösningar. Det gör det enklare att göra ditt kök så trivsamt och praktisk som möjligt. Vi brukar utgå från det som kallas linjärt kök, L-format kök, U-format kök, parallellkök och en variant av parallellkök med högskåpsvägg och köksö. Du kan läsa mer om dem här intill. Självklart är det sedan möjligt att anpassa planlösningen efter dina speciella önskemål och behov.

96


LINJÄRT KÖK MED ELLER UTAN KÖKSÖ I mindre utrymmen är ett linjärt kök en bra lösning. Med ett lämpligt avstånd mellan de olika arbetszonerna får du plats med både arbetsytor och avställningsytor. Har du större utrymme kan du kombinera med en köksö.

L-FORMAT KÖK Ett L-format kök gör det enkelt att få arbetsflödet i köket att fungera bra. Med gott om plats mellan häll/ugn och diskho frigörs massor av plats för matlagning och bakning.

U-FORMAT KÖK En praktisk lösning för ett stort kök. Den ger massor av bänkyta och förvaringsutrymmen samtidigt som arbetszonerna kan placeras på lämpligt avstånd från varandra.

PARALLELLKÖK Passar bra i avlånga rum och för genomgångsrum. Här finns möjligheter att skapa en lösning med gott om både förvaring och arbetsytor.

PARALLELLKÖK MED HÖGSKÅPSVÄGG OCH KÖKSÖ En modern variant av parallellköket som är vanlig i öppna planlösningar. Ger extra utrymme för gemenskap, matlagning och förvaring. En trevlig samlingsplats för familj och vänner.

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad

97


HÖGSKÅP OCH MÅTT UTAN SOCKEL HÖGSKÅP OCHTOPPSKÅP, TOPPSKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL 2388 MM 2388 MM 2238 MM 2238 MM 2100 2100 MM MM

1950 MM 1950 MM

HALVHÖGA SKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL HALVHÖGA SKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL 1182 MM 1182 MM

SOCKEL SOCKEL 150 MM MM 150

600 MM 600 MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 300, 400, 400,500, 500, 600, 600, 800 800 MM MM

300, 400, 300, 400,500, 500, 600, 800 600, 800 MM MM

2250 2250 MM MM

2388 2388 MM MM

2538 MM 2538 MM

TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL 1332 1332 MM MM

2100 2100 MM MM

Ett smakprov på vårt skåpsortiment Här ser du ett litet urval av vårt skåpsortiment. Vi har DUO-fronter som skapar ett stilrent och linjerat uttryck. Vi har också högskåp och halvhöga skåp med massor av lösningar för vitvaror. Och du kan välja allt från enklare lösningar med luckor till fullutdrag med dämpning. Våra stommar, de flesta laminatbänkskivor och några av våra luckor är dessutom Svanenmärkta. Vill du se alla skåp finns de i vår produktguide på www.vedum.se.

98

SAMTLIGA STOMMAR.


VÄGGSKÅP 1138 MM 988 MM 850 MM 700 MM 572 MM

288 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

300, 400, 450, 500, 600, 700, 800 MM

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

BÄNKSKÅP, MÅTT UTAN SOCKEL 720 MM

SOCKEL 150 MM 100, 150, 200, 300, 400, 450, 500, 600, 700, 800, 900, 1000 MM

600, 800 MM

LUCKA LÅDA OCH EN LÅDA (ENDAST TILL BLINDFRONT 150, 200, 300 MM)

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

300, 400, 500, 600 MM

300, 400, 500, 600 MM

300, 400, 500, 600, 700, 800, 1000 MM

TRE LÅDOR

FYRA LÅDOR

FEM LÅDOR

DUO-FRONTER TVÅ LIKA STORA FRONTER.

2100 MM

1972 MM

1688 MM

TOTALHÖJD FRÅN GOLV, MÅTT MED SOCKEL 2538 MM 2388 MM 2250 MM

99


Vedum i hela hemmet KÖK, BADRUM, TVÄTTSTUGOR OCH FÖRVARING Vedums skåp kan användas i hemmets alla rum. Ett köksskåp kan bli en iögonfallande bokhylla, snygg rumsavdelare eller hjälpa dig att organisera ditt hemmakontor. En sittbänk med förvaring passar utmärkt i hallen. En av de stora fördelarna med våra produkter är att de finns i så många olika storlekar och utföranden. Möjligheterna att göra kreativa lösningar är enorma. Det finns alltid något som passar. Du vet väl förresten att vi också gör badrumsinredningar? Fast det är en annan historia som du kan läsa mer om på www.vedum.se eller i vår badkatalog.

100


VEDUM I HELA HEMMET

Tänkvärt om förvaring – Olika kombinationer av 302 mm djupa väggskåp ger mycket förvaring utan att ta så mycket plats av rummet. Du kan dölja dina saker bakom luckor och skjutdörrar, eller välja en helt öppen lösning. – Sittdel med förvaring är praktiskt både i hallen och i köket. Vi brukar använda våra lådmoduler som finns i flera bredder och två djup. – Rama in med dekorsidor. Vi använder gärna dekorsidor som toppskiva också. – Väggmontera eller använd sockel, hjul eller benstativ i aluminium som finns i två höjder. – Komplettera med bänkskivor. Det finns en mängd olika material att välja på. Allt från massivt trä till tunn akrylsten. 101


Maja sandbeige Här har vi använt vår lucka Maja i sandbeige för att skapa en funktionell tvättstuga som hänger ihop stilmässigt med köket Moa & Alice linnebeige. Öppna hyllor för att enkelt komma åt det du använder ofta, och skåp för att dölja annat. Svarta detaljer som blandare, handtag och bänkskiva skapar ett distinkt uttryck.

102


VEDUM I HELA HEMMET

Funktionell tvättstuga med sammanhållen stil och distinkta detaljer.

LUCKMODELL Maja sandbeige F79. Mer fakta om luckmodell på s. 50. HANDTAG 31117 Lilja Ø30 svart. BÄNKSKIVA Laminat 3017 Marmo Roma, 30 mm. BLANDARE EVO 185 krom. VITVAROR Electrolux. GOLV Golvabia, Concrete Taupe. VÄGGAR NCS S 0500-N.

103


Alice vit Här har vi använt Alice-luckan för att skapa en miljö med ett traditionellt uttryck, och förstärkt känslan med detaljer som träkonsoler och stilenliga handtag. Rummet kompletteras med praktiska lösningar som tvättpelare, städskåp och integrerad tvättkorg för att göra det enklare att hantera tvätten.

104


VEDUM I HELA HEMMET

Traditionell tvättstuga med klassiska detaljer och praktiska lösningar.

LUCKMODELL Alice vit F20. Mer fakta om luckmodell på s. 53. HANDTAG 31013 Aster cc 128 svart/krom. BÄNKSKIVA Laminat 2007 Dark Charlestone Oak, 30 mm. BLANDARE EVO 185. VITVAROR Husqvarna. GOLV Marokk, Diamond Blue Blood, Diamond North Sea, Diamond Fog. VÄGGAR NCS S 6010-R90B.

105


Nora grå En hållbar tvättstuga med Svanenmärkta luckan Nora och vitvaror i arbetsvänlig höjd. Avställningsyta ovanpå vitvarorna, smalt utdragsskåp med plats för flaskor och småförpackningar, och klädstång under hyllan för att hänga våta eller nystrukna kläder. Svala färger, stilrena linjer och ett härligt terrazzogolv skapar en välkomnande miljö.

106


VEDUM I HELA HEMMET

En hållbar och härlig miljö med smart förvaring och ergonomiska lösningar.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 61. HANDTAG 31019 Anemon cc 128 svart. BÄNKSKIVA Laminat 2006 Grey Sonoma Oak, 30 mm. BLANDARE EVO 185 krom. VITVAROR Electrolux. GOLV Terrazzo, HT-Salvatore. VÄGGAR NCS S 3010-Y60R.

107


Ingrid betonggrå Det här är en drömtvättstuga med massor av praktiska detaljer i en inbjudande och lite lyxig miljö. Gott om förvaringsutrymme, tvättkorg dold i ett skåp och tvättho anpassad för handtvätt är bara några exempel på funktioner. Samtidigt gör färgsättningen, luckornas utseende och sittmöjligheterna rummet till en trevlig plats att vara på.

108


VEDUM I HELA HEMMET

För dig som vill ha en drömtvättstuga med mycket funktion.

LUCKMODELL Ingrid betonggrå F49. Mer fakta om luckmodell på s. 51. HANDTAG 31013 Aster cc 128 svart/krom. BÄNKSKIVA Laminat Urban Style 3008, 30 mm. BLANDARE EVO 185 med utdragbar slang. VITVAROR Husqvarna. GOLV Cementgolv. VÄGGAR Sandbergs tapet Charlotta ljusgrå.

109


Nora grå I den här hallen har vi plockat upp det stilrena uttrycket från köket och tvättstugan Nora grå. Med den Svanenmärkta luckan Nora grå skapas en enhetlig och sammanhållen stil i hela hemmet. Praktisk inbyggd sittyta med skoförvaring, massor av förvaring och spegeln Anten som är lika fin här som i badrummet.

110


VEDUM I HELA HEMMET

Stilren hall med massor av förvaring och enhetligt uttryck.

LUCKMODELL Nora grå. Mer fakta om luckmodell på s. 61. HANDTAG 31150 Anemon Ø30 svart. BÄNKSKIVA Laminat 1200D-MX sidenmatt svart, 30mm. GOLV Tarkett, Lamin’art Manor Oak Classic. VÄGGAR NCS S 1000-N och NCS S 9000-N.

111


Karin sandbeige Ett tips till dig som vill göra vardagslivet lite enklare: skaffa bra förvaring till dina kläder och skor. Har du möjlighet kan du förstås inreda ett helt dressingroom, men det går också att göra på en mer begränsad yta i en del av ett rum med hjälp av garderober. Här har vi varit mycket generösa med skåp och bänkar för dig som vill göra klädhanteringen till en njutning. I anslutning finns också en tvättstuga.

112


VEDUM I HELA HEMMET

För dig som vill ha ordning och reda på skor och kläder för att underlätta vardagen.

LUCKMODELL Karin sandbeige F79. Mer fakta om luckmodell på s. 51. HANDTAG 31118 Lilja Ø30 krom. BÄNKSKIVA Akrylsten Arctic granite, 12 mm. BLANDARE EVO 185 rostfri. GOLV Sjögräsmatta. VÄGGAR Sandberg, Mr and Mrs Collins Dark grey.

113


KLÄDKAMMARINREDNING Bredd 2400 mm för montering på vägg, finns även i bredd 1200 mm.

Garderober/Förvaring I ett hem behövs många olika typer av förvaring – och olika saker kräver olika lösningar. Den kunskap om smarta förvaringslösningar som Vedum har samlat på sig genom åren använder vi också för att göra praktiska skåp och garderober för dina kläder och skor. Fullutdrag och dämpning är sådant du känner igen från våra köksskåp. Andra viktiga detaljer, som exempelvis skåpsinredningen, har vi tagit fram särskilt för våra garderober. Du kan välja vanliga dörrar – eller skjutdörrar som både sparar utrymme och ger en lyxig känsla. För mer information om våra olika mått se s. 98-99. 114


SKAPA DIN EGEN GARDEROB!

VEDUM I HELA HEMMET

www.vedum.se/ forvaring/konfigurator

HYLLSKÅP 300

GARDEROB 400

GARDEROB 600

GARDEROB 600

LINNESKÅP 600

Bredd 300–800 mm, djup 580 mm med fem hyllor.

Bredd 400 mm, djup 580 mm. Hylla och klädstång, här kompletterad med utdragbar strykbräda och tvättkorg.

Bredd 400-800 mm, djup 580 mm med klädstång och tre invändiga lådor Scala.

Bredd 300–800 mm, djup 580 mm med två hyllor, klädstång och trådback.

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm med fyra hyllor och tre trådbackar.

GARDEROB 600

GARDEROB 600

SKJUTDÖRRAR

Bredd 400–800 mm, djup 580 mm. Hylla och klädstång, här kompletterad med byxhängare och skohylla.

Bredd 400-800 mm, djup 580 mm med klädstång och tre invändiga lådor Classic.

Finns i flera utföranden och färger med tillhörande inredning, se mer på www.vedum.se.

STÄDSKÅP 600 Bredd 400–800 mm, djup 580 mm. En hylla, låsbart plastskåp med två backar och hållare för strykbrädan och dammsugarslangen.

GARDEROB 600 Bredd 600 mm, djup 580 mm, med klädstång och tre lådor.

115


SKÅP MED INBYGGD STRYKBRÄDA Praktiskt skåp med strykbräda i bredd 400 mm.

Tillbehör tvättstugor och garderober Det är de små detaljerna som gör skillnad, som smarta förvaringslösningar och genomtänka funktioner. Vår skåpsinredning är till för att göra vardagen enklare – och snyggare. Dold tvättkorg, infälld strykbräda och utdragbara trådbackar är bara några exempel från vårt breda sortiment. Oavsett vem du är har vi på Vedum praktiska och snygga lösningar som passar dig och ditt hem.

116

WEBBSHOP Beställ snabbt och enkelt tillbehör till kök, bad, tvättstuga och garderober på www.vedum.se


VEDUM I HELA HEMMET

STÄDSKÅPSINREDNING

TRÅDBACK

HYLLPLAN

Låsbart plastskåp med två backar och hållare för strykbrädan och dammsugarslangen (ingår i städskåp).

För skåp i bredd 400, 500, 600 och 800 mm. Höjd 150 mm.

För bänk- och högskåp med bredd 300 – 1000 mm.

STÄDSKÅPSUTDRAG

TVÄTTKORG

Håller strykbrädan på plats. Har även hållare för dammsugarslang. Ingår som standard i städskåp.

För praktisk förvaring av dammsugare och städtillbehör. Utdragbar, för skåp minimumbredd 400 mm. Kan även placeras fristående på hjul.

KLÄDSTÅNG

För högskåp i bredd 400, 500, 600 och 800 mm.

TVÄTTKORG I TEXTIL

STRYKBRÄDEHÅLLARE

SIDOUTDRAG TRÅD MED TVÅ HYLLOR Utdragbara trådkorgar för bänkskåp.

Utdragbar för skåp för bredd 400 och 600 mm.

117


Vi är ännu bättre i verkligheten Vi hoppas förstås att du har glädje och nytta av den här katalogen. Men för att uppleva alla fördelar med våra produkter kan du behöva se dem i verkligheten. Därför är du välkommen till våra utställningar i Göteborg, Linköping, Malmö, Stockholm, Uppsala och Vedum. Här säljer vi vårt kökssortiment och våra tvättstugeinredningar, och visar även våra badrumsinredningar som komplement till utställningarna hos våra badåterförsäljare. Vi lovar att du får massor av inspiration, tips och kunskap – mer information hittar du på www.vedum.se. 118

FÖLJ & TAGGA OSS PÅ INSTAGRAM @vedumkokochbad


Materialfakta SKÅPSTOMMAR

FUNKTIONSGARANTI

Våra stommar är Svanenmärkta. Stommarna är tillverkade av högklassig melaminbelagd 16 mm spånskiva. Skåpsryggarna tillverkas av 3 mm HDF.

Vi lämnar 15 års funktionsgaranti på skåpstommar, lådor och gångjärn. Felaktiga

FRAMKANTLIST/FRONTANPASSNING/PASSLIST

monteringskostnader ersätts inte. Garantin gäller inte om monterings- och

Framkanten på skåpen har som standard en vit ABS-kantlist. Kan även fås med frontanpassning i svart ABS-list eller klarlackad fanerkantlist i ek, ask eller valnöt. Det finns även en passlist i trä för att täcka mellanrummet mellan lucka och bänkskiva som kan fås i alla kulörer och träslag.

skötselanvisning inte följts. I övrigt gäller Konsumentverkets rekommendationer.

GÅNGJÄRN

ISO 14001:2015. Det innebär kvalitets- och miljösäkring i alla led. Vi har dessutom

delar ersätts med samma eller likvärdig produkt ur gällande sortiment. Eventuella

KVALITETS- OCH MILJÖCERTIFIERING Vi är certifierade enligt kvalitetssystemet ISO 9001:2015 och miljösystemet

Våra luckor är försedda med standardgångjärn men mot pristillägg kan man även få gångjärn med inbyggd dämpning. Gångjärnen har 120° öppningsvinkel, är självstängande och helt i metall med clipsfattning. Skåp med skärm och med diagonalhängd lucka har gångjärn med 95° öppningsvinkel. Skafferiskåp med invändiga fullutdragslådor har gångjärn med 155° öppningsvinkel. Vissa överskåp har överhängda klaffgångjärn. Väggskåp höjd 288 mm och 572 mm och skåp över kyl med höjderna 225 mm och 363 mm finns med överhängda exklusiva gångjärn som är steglöst justerbara och med inbyggd dämpning.

sedan 1996 den högsta kreditratingen AAA i Bisnodes värderingssystem och

LÅDOR

märkningar. Bland annat bedömer Svanen produktens miljöpåverkan under hela

Våra lådor är i plåt med botten av 16 mm spånskiva. Fronterna är justerbara i höjd- och sidled. Lådor och utdrag har självstängande funktion den sista delen.

livscykeln – från råvara till avfall. Svanenmärkta produkter sorteras som träavfall

Standardlåda Integra Lådkonstruktion av enkelsidiga plåtsidor och rullskenor. Som tillbehör finns anpassad besticklåda och dämpare. Epoxilackade i grå kulör. Fullutdragslådor Classic och Scala Funktionellt dubbelsidigt plåtlådsystem med lådor och utdragsenheter som löper på expansionsbeslag och är helt utdragbara, s.k. fullutdrag och har garanterat stabil och säker gång med inbyggd dämpning. De flesta av våra skåp med fullutdragslådor kan fås med pushfunktion i kombination med dämpad stängning. Till lådsystemen finns anpassad inredning för rationell förvaring av kökstillbehör. Classic är standard vid val av fullutdragslådor och är epoxilackade i vit kulör. Fullutdragslådor kan även fås i ett mer designat antracitgrått utförande; Scala (mot pristillägg). Scala-lådan erbjuder maximalt lådutrymme med extra djupa lådor och raka högre lådinsidor. Scala är epoxilackad i antracitgrå kulör.

BARNSÄKERHET Luckor till diskbänkskåp och översta lådan i lådhurtsar med fyra och fem lådor är försedda med barnsäkerhetsspärr som standard. Till diskbänkskåp med fullutdragslåda medföljer barnsäkerhetsspärren. Finns även som tillbehör och kan monteras på alla lådor.

TAKANSLUTNING OCH PASSBITAR Vit melaminbelagd 16 mm spånskiva. Finns i flera olika standardhöjder. Hörnlister i standardkulörer och fanerat utförande. Takanslutning levereras i hela längder, 2400 mm.

SOCKLAR Höjd 145 mm. Levereras i hela längder, 2400 mm. Vit foliebelagd 16 mm spånskiva, målad sockel i standardkulörer och fanerad sockel, kantlistad på en långkant. Framdragen sockel i höjd 130 mm och längd 2400 mm. Ommantlad MDF med folie, målad sockel i standardkulörer. Kantlistad på bägge gavlarna. Plastsockel i rostfri look, 2500 mm. Hörn- och skarvlister i plast. Hörnlister finns även i trä, och skarvlister i målningsbar aluminium. Som tillbehör finns transparent sockellist som tätar mot golv.

DEKORSIDOR Melaminbelagd 16 mm spånskiva nu med svagt rundad kant. Melaminbelagd 16 mm spånskiva till Nora vit och grå har rak list runt om. Fanerad 16 mm spånskiva med svagt rundad kant. Inramningssystem i 19 mm MDF-board med 2 mm radie.

har därmed tilldelats Bisnodes diamantdiplom. Av Sveriges närmare 600 000 aktiebolag är det enbart ca 330 som når upp till den nivån.

SVANENMÄRKNING 3031 0045 Alla våra stommar, de flesta laminatbänkskivorna och några av våra luckor är Svanenmärkta med vårt licensnummer 3031 0045. Svanen är den officiella miljömärkningen i Norden och en av världens tuffaste miljö- och kvalitets-

och återvinns.

GIFTFRIA PRODUKTER Vi underlättar för våra byggprojekt och husfabrikskunder att göra ett rätt produktval, genom att länge ha arbetat med miljöbedömningssystemen BASTA, SundaHus och Byggvarubedömningen. Delar av vårt sortiment är BASTA-registrerat. Många av

våra produkter finns också listade i Svanens husproduktportal, en byggkatalog över godkända produkter att använda till byggnation av Svanenmärkta hus. YTBEHANDLING Våra målade produkter grundas med vattenbaserad grundfärg och behandlas därefter med syrahärdad toppfärg för att få en vacker och hållbar yta. På vissa plana ytor använder vi UV-färg. Fanerade ytor behandlas med halvmatt klarlack. Resterna i form av lösningsmedel förbränns i vår katalytiska reningsanläggning för minimalt med utsläpp till luft. Färgrester tas tillvara i möjligaste mån.

AVFALL Vårt avfall källsorteras och går sedan till återvinning eller återanvändning, deponeras eller destrueras.

ENERGI Vårt träspill från produktionen briketteras och används till bland annat att värma upp våra egna lokaler, skolan, idrottsanläggningen och äldreboendet i Vedum. Elenergi som vi använder kommer från förnybara källor.

EMBALLAGE OCH ELAVFALL Genom anslutning till FTI (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen) och ElKretsen har vi garantier för att vårt emballage och uttjänt elektriskt material tas om hand och återvinns.

RESERVATIONER Vi bedriver en ständig produktutveckling och därför förbehåller vi oss rätten till ändringar i konstruktion, material och utförande. Naturmaterial kan variera i färg och struktur. Av trycktekniska skäl kan träslag, färger och andra ytor avvika från verkligheten. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

Vedum Kök & Bad AB, Grand Public, stylist Sofie Lawett och Inredningsarkitekt SIR Maria Öhrnell. FOTO Sam Sylvén, TEXT David Björklund, Björklund & Co. DanagårdLitho. REKVISITAN kommer från Byggfabriken, DBKD, Designhouse, Ferm Living, Golvabia, Gubi, Gulled, Gärsnäs, Himla, Iittala, Illums bolighus, Ire möbel, Karl Andersson och Söner, Källemo, Linum, Menu, Milla Keramik, Miloii, Mimou, Muuto, NC Nordic Care, Rappgo, Rubn, Sandberg, Skrufs glasbruk, Stolab, Tarkett, Örsjö Belysning. IDÉ OCH PRODUKTION

TRYCK

119


KÖ K S I N R E D N I N GA R 2 0 2 1

HUVUDKONTOR/TILLVERKNING Vedum Kök & Bad AB 534 84 Vedum Växel 0512-576 00 info@vedum.se www.vedum.se KUNDTJÄNST kundtjanst@vedum.se Tel. 0512-576 40

UTSTÄLLNING GÖTEBORG Hantverksvägen 10 436 33 Askim goteborg@vedum.se Tel. 031-748 68 40

UTSTÄLLNING LINKÖPING Fjärrvärmevägen 3 589 52 Linköping linkoping@vedum.se Tel. 013-474 64 00

UTSTÄLLNING MALMÖ Östra Tullgatan 2 211 28 Malmö malmo@vedum.se Tel. 040-664 52 30

UTSTÄLLNING STOCKHOLM Karlsbodavägen 9–11 168 67 Bromma bromma@vedum.se Tel. 08-564 849 90

UTSTÄLLNING UPPSALA Stångjärnsgatan 13 753 23 Uppsala uppsala@vedum.se Tel. 018-161 170

UTSTÄLLNING VEDUM Kvarnen 534 60 Vedum kvarnen@vedum.se Tel. 0512-576 90

WWW.VEDUM.SE

Profile for Vedum Kök & Bad

Köksinredning 2021  

Inspiration och idéer till ditt kök.

Köksinredning 2021  

Inspiration och idéer till ditt kök.

Profile for vedum

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded