Page 1

LIDENSKAP STOLTHET TRADISJON Etablert 1955


Knokse - knokser - har knokset Visste du at Knoks Bildeler AS har gitt opphav til et nytt ord? I 1995 ble ordet «knokse» registrert hos Norsk Språkråd. Grunnlegger Trygve Sveinsvoll gikk under kallenavnet «Knoksen» blant venner og da firmaet ble etablert i 1955 fikk det navnet Knoks – mest for gøy. I dag er det «å knokse» et vanlig uttrykk og begrep i regionen. Og det sprer seg! Bransjekollegaer i hele landet forteller rett som det er om folk som ber om å få bilen sin knokset. Det synes vi er stas!

1955: Bilopphugging på Forussletta.

2

2015: Bildemontering midt i industriområdet på Forus.


FRA HØNSEGÅRD TIL NORGES STØRSTE BILOPPSAMLINGSPLASS VI ER STOLTE AV Å KUNNE KALLE OSS NORGES STØRSTE BILOPPSAMLINGSPLASS. HER ER ET LITE TILBAKEBLIKK PÅ HVORDAN VÅRT 60 ÅR LANGE EVENTYR BEGYNTE.

BESKJEDEN OPPSTART I 1955 bestemte den da 34 år gamle møbelsnekkeren Trygve Sveinsvoll å gjøre bilinteressen til levebrød. Markedet var ikke særlig stort, men Trygve gikk i gang med godt mot. Han skaffet seg noen bilvrak som ble plassert ved hønsegården til svigerfar, midt på Forussletta. UTVIKLING OG VEKST Med flere og flere biler på veiene i Norge utover 60-tallet, skjøt også forretningsvirksomheten til Trygve kraftig fart. I 1962 ble det for liten plass for biloppsamlingen, og Trygve fikk overta svigerfars torvmyr. Her ble det første bygget oppført til lager for brukte bildeler, og verksted til reparasjon av bruktbiler. NY GENERASJON I 1978 ble vrakpanten innført i Norge. Fra å vrake rundt 300 biler i året, ble antallet nå tidoblet til over 3000 biler i 1978. Omtrent samtidig overlot Trygve driften til sønnen Geir Sveinsvoll, som hadde jobbet sammen med faren i bedriften siden 1968. 6500 VRAK I ÅRET I 1981-1983 ble det utvidet med ny ekspedisjon og to nye lagerbygninger. Utover 1990- og 2000-tallet fortsatte driften å ta seg opp. Totalt er området i dag 13.500 kvm og det knokses i overkant av 6500 vrak per år. Dette gjør Knoks Bildeler AS til Norges største biloppsamlingsplass.

Grunnlegger Trygve Sveinsvoll.

3


4


KOMPETENT OG TRYGG KNOKS BILDELER AS ER EN FAMILIEBEDRIFT SOM TELLER RETT I UNDERKANT AV 20 ANSATTE OG DRIVES AV 2. GENERASJON VED GEIR SVEINSVOLL, SØNN AV GRUNNLEGGEREN TRYGVE SVEINSVOLL.

Knoks Bildeler AS sin drift er todelt med salg av brukte deler fra nyere forsikringsbiler til profesjonelle verksteder og private kunder på den ene siden, og biloppsamling og miljøsanering på den andre siden. Knoks Bildeler AS er medlem av Norges Biloppsamleres Forening (NBF). Geir Sveinsvoll satt som leder i NBF i perioden 1986 – 2004, mens vår økonomi- og HMS-K-leder Siri Sveinsvoll var leder i perioden 2007 – 2010. Siri sitter også i styret til den europeiske paraplyorganisasjonen EGARA (European Group of Automotive Recycling Associations). Tidligere har også Geir sittet i styret til EGARA i 11 år.

5


DELER TIL ALT OG ALLE VI HAR DET DU TRENGER! VI LEVERER DELER TIL VERKSTED OVER HELE LANDET. VÅRT DELELAGER HAR ET VIDT SPENN AV BILMERKER, TYPER OG ÅRSMODELLER, HELT OPP TIL ÅRETS MODELL.

Du kan se komplett oversikt over hva vi har inne på www.knoks.no Her kan du også melde deg på vårt nyhetsbrev og få den ferskeste informasjonen om nylig ankomne delebiler for demontering, sendt direkte på e-post.

Det er ikke for ingenting at Knoks Bildeler AS har blitt Norges største biloppsamlingsplass. Hos oss gjør du en trygg brukthandel. Vi har gode avtaler med forsikringsselskaper om kjøp av skadebiler som som gjør at vårt delelager rommer over 40.000 deler, fra alle merker og modeller. PAKKER OG LEVERING Vi leverer og sender deler til profesjonelle verksted og privatpersoner i hele landet. Vi sender ut flere titalls pakker hver dag. Vi har lang erfaring med rask ekspedering og forsendelse av brukte deler til hele landet.Varer pakkes i egen pakkeavdeling, og sendes daglig til både profesjonelle verksteder og privatpersoner. Til verksteder i lokalområdet rundt Sandnes, Stavanger og Sola har vi daglige vareleveringer med egen varebil. PRISGARANTI Vi garanterer at pris på ferdig demonterte deler alltid er under halv pris av nypris! DELER TIL BILER 0-5 ÅR: • Minimum 50% avslag i forhold til ny originalpris • Gjelder ferdig demonterte deler • Eventuelle forsendelseskostnader regnes ikke med i prisgarantien DELER TIL BILER 5 ÅR OG ELDRE: • Minimum 60% avslag i forhold til ny originalpris • Gjelder ferdig demonterte deler • Eventuelle forsendelseskostnader regnes ikke med i prisgarantien • På eldre biler, og ved selvplukk, vil ofte prisen ligge betydelig under dette nivået Prisen på nye deler er ofte markedstilpasset og prisene endrer seg hyppig. Det er derfor ikke mulig for oss å være oppdatert på disse til enhver tid. Dersom du i etterkant (innen 3 mnd.) finner ut at denne prisgarantien er overskredet, vil vi mot dokumentasjon på ny originalpris tilbakebetale differansen.

6


Vi leverer og sender deler til profesjonelle verksted og privatpersoner i hele landet.

7


VÅRE GODE KONTAKTER ARILD JACOBSEN, DAGLIG LEDER, MECA VIBEMYR BILVERKSTED AS Bildeler AS er et veldig godt alternativ for oss verksteder som ofte kommer “ Knoks borti litt eldre biler der gjerne økonomien er avgjørende for om bilen skal repareres eller vrakes.Ved å tilby brukte deler, hjelper Knoks Bildeler AS oss å hjelpe våre kunder. På den måten kan vi levere verkstedtjenester til lavere priser. Det setter både vi og våre kunder stor pris på. Vi blir alltid møtt med stor velvilje når vi ringer etter deler. Om de ikke kan gi svar med en gang så er de flinke til å ringe raskt tilbake. Om de ikke har de rette delene inne har jeg alltid opplevd at de hjelper videre og henviser til andre som kan ha disse, basert på opplysninger i deres datasystem. Skulle vi være så uheldige at vi får en del som ikke er slik den skal være, er det aldri noen diskusjon med Knoks Bildeler AS. Da får vi enten ny del dersom de har det inne eller annen kompensasjon. De gjør ofte mer enn det de er forpliktet til.

8

Knoks Bildeler AS anbefales på det varmeste.


TORULF ØSTRÅTT, DAGLIG LEDER, AUTOMESTER SAGLAND BILVERKSTED Bildeler AS er etter min erfaring kanskje det mest seriøse firmaet innen “ Knoks demontering av biler og brukte bildeler i Norge. De scorer høyt både på leveringsdyktighet, responstid og seriøsitet. De har gode priser og svarer kjapt på både mail og telefon. Hvis en del mot formodning ikke funker, så tas det på hælen uten diskusjon. De har en veldig god reklamasjonsordning.

Jeg kan trygt anbefale absolutt alle verksteder å bruke Knoks Bildeler AS.

SVEINUNG WETTELAND, SALG/DELER, BERTEL O. STEEN AS, ROGALAND har et veldig godt forhold til Knoks Bildeler AS. De ligger helt klart i overkant på “ Viservice. På en skala fra 1 til 10 er de 11. De holder det de lover i forhold til leveringstid og har alltid inne det de lister opp på nettsiden. Det de ikke har inne kan de ofte hjelpe til med å skaffe. Trenger vi brukte bildeler er Knoks Bildeler AS førstevalget. Det er aldri noe krøll hos dem. De er 100% seriøse og har en veldig god pris- og reklamasjonsordning.

Knoks Bildeler AS kan jeg helt klart anbefale videre.

9


10


PROSESSEN FRA A-Å

11


Enten vi jobber med demontering, pü salg, lager, miljø eller administrasjon skal vüre kunder alltid møtes med et smil og god service.

12


Lidenskap, stolthet og tradisjon. Knoks Bildeler AS teller rett i underkant av 20 ansatte.

WE ARE FAMILY I DAG LEDES KNOKS BILDELER AS AV GEIR SVEINSVOLL, SØNN AV GRUNNLEGGER TRYGVE SVEINSVOLL. OGSÅ 3. GENERASJON ER REPRESENTERT VED SIRI SVEINSVOLL, DATTER AV GEIR OG BARNEBARN AV TRYGVE, SOM JOBBER SOM ØKONOMI OG HMS-K-LEDER.

Men det er ikke bare etternavnet som sveiser oss sammen, nei, noen av våre ansatte har jobbet hos oss både i over 20 og 30 år. Vi er rett og slett mennesker med lidenskap for biler og olje i blodet. Det kjennetegnes av god trivsel, lite gjennomtrekk og høy kompetanse.

Geir og Siri Sveinsvoll.

Gjennom vårt gode avtaleverk med forsikringsselskapene kan vi levere deler til de nyeste bilmerkene og modellene - vi har over over 40.000 deler, fra et vidt spekter av merker og modeller.

13


Riktig delenummer, til riktig del, til riktig bil.

STÅLKONTROLL I 2015 har vi hatt tilsyn/ kontroll av flere eksterne aktører - alle konkluderte med null avvik!

VI HAR «STÅLKONTROLL» PÅ RIKTIG BEHANDLING OG KONTROLL AV FARLIG AVFALL. Å VERNE OM DET YTRE OG INDRE MILJØET ER EN AV VÅRE HØYESTE PRIORITERTE OPPGAVER.

For å etterleve vår miljøpolicy har vi siden 2004 vært sertifisert etter ISO 14001:2004. Dette innebærer nøye dokumentasjon av alle prosedyrer angående miljøsanering av biler og håndtering av farlig avfall og stadig forbedringsmål for bedriften. Knoks Bildeler AS er en del av en stor og viktig gjenvinningsindustri. Å skru er på mange måter ikke lenger det det en gang var. EUs ELV-direktiv setter strenge krav til både materialgjenvinning og energiutnyttelse. Vi har alltid utviklet og tilpasset oss i tråd med utviklingen bransjen og stadig strengere krav til miljø. Sammen med en flott gjeng profesjonelle medarbeidere er vi klare for alle nye utfordringer som vil komme i fremtiden.

14


For å etterleve vår miljøpolicy har vi siden 2004 vært sertifsert etter ISO 14001:2004.

15


16


Innendørs lagring av nyere innkjøpte skadebiler fra forsikringsselskapene.

VRAKBILER OG KASSERTE KJØRETØY KONDEMNERTE SKADEBILER FRA FORSIKRINGSSELSKAPER OG KASSERTE KJØRETØY OG VRAKING AV PRIVATBILER, ER KNOKS BILDELER AS SIN KJERNEVIRKSOMHET.

Knoks Bildeler AS er Norges største biloppsamlingsplass. Av privatbiler som leveres inn for knoksing vurderer vi aktuelle delebiler, hvor mye går til demontering og noe til selvplukk, og resten til miljøsanering. Hos oss står til en hver tid mellom 80 og 120 biler tilgjengelig for selvplukk, som roteres og skiftes ut med 30 dagers mellomrom.

Du kan se komplett oversikt over hva vi har inne på www.knoks.no Her kan du også melde deg på vårt nyhetsbrev og få den ferskeste informasjonen om nylig ankomne delebiler for demontering, sendt direkte på e-post. Vil du ha en forsmak på hvilke biler og deler vi nettopp har fått inn? Følg oss på: facebook.com/KnoksBildelerAS

Vårt delelager rommer over 40.000 deler, fra alle merker og modeller, helt opp til årets modell. Gjennom vårt gode avtaleverk med forsikringsselskapene kan vi levere deler til de nyeste bilmerkene og modellene - vi har over over 40.000 deler, fra et vidt spekter av merker og modeller.

17


V책rt delelager rommer over 40.000 deler fra et vidt spenn av bilmerker, typer og 책rsmodeller, helt opp til 책rets modell.

18 16


19 17


vecora – spesialtrykk

Velkommen til en trygg brukthandel www.knoks.no

Profile for Vecora

Knoks bildeler 60 år  

Knoks bildeler 60 år  

Profile for vecoraas
Advertisement