Page 1

~ SODELUJ! ~

V mednarodnem projektu in z Varuhinjo človekovih pravic

~ SPOZNAJ! ~ Metodo gledališča zatiranih in Listino EU o temeljnih pravicah

~ OZAVEŠČAJ! ~

PRIDRUŽI SE NAM KOT SPEKTATOR GLEDALEC, IGRALEC IN AKTIVIST V ENEM!


KAJ »Večer z varuhom« je projekt, ki želi opozoriti na problematiko kršitve temeljnih pravic v lokalnem okolju in ozaveščati državljane o pravicah EU državljanov, kot so zapisane v Listini Evropske unije o temeljnih pravicah s pomočjo metode gledališča zatiranih. Udeleženci bodo sodelovali na mednarodni poletni šoli, ki bo potekala septembra 2013, kjer bodo skupaj s sovrstniki iz Estonije, Češke, Poljske in Romunije pripravili krajše forumske predstave na tematike kot so socialna varnost, brezposelnost mladih, diskriminacija in okolijski kriminal, ki jih bodo v okviru dogodkov organiziranih s strani Varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer predstavljali po različnih krajih v Sloveniji.

KDO Vabimo študentke in študente, ki jih zanimajo inovativni pristopi, tematika kršitev temeljnih človekovih pravic v Sloveniji, izkušnja sodelovanja na mednarodnem projektu in mednarodni poletni šoli in predvsem novi izzivi ter priložnosti, ki se odpirajo s proaktivnim sodelovanjem. Predznanje gledališke igre in nastopanja ni potrebno! Vse veščine boš pridobil/a kar v okviru projekta.

O METODI »Gledališče zatiranih« je mednarodno uveljavljena filozofija in metoda participatornega gledališča, ki jo je v šestdesetih letih utemeljil in razvil brazilski režiser in revolucionar Augusto Boal. Gre za zmes interaktivnega učenja, aktivizma in umetniških praks, kjer igralci/aktivisti/udeleženci odpirajo vprašanja, pomembna za njihovo okolje. Gledališče postane prostor »preizkušanja« družbenih sprememb in korakov, ki vodijo do nje. Forumsko gledališče je ena izmed tehnik, ki omogoča aktivno participacijo gledalcev in spodbuja k iskanju konkretnih rešitev.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE NA Vse dodatne informacije o projektu lahko najdeš na spletni strani www. vecerzvaruhom.si ali pišeš na tomaz.pusnik@fdv.uni-lj.si. Motivacijsko pismo in kratek življenjepis pošlji na: nena.mocnik@fdv.uni-lj.si . Izbrani kandidati bodo povabljeni na krajši razgovor. Rok prijave za sodelovanje (pošiljanje motivacijskega pisma) je 15. julij 2013.


Projekt je financiran s strani Evropske unije.

VEČER Z VARUHOM ČLOVEKOVIH PRAVIC Seznanjanje lokalnih skupnosti o temeljnih pravicah v Evropski uniji

Vsebina publikacije je izključno odgovornost avtorja/avtorjev in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Poziv k sodelovanju - za studente  
Poziv k sodelovanju - za studente  

Poziv k sodelovanju na dogodkih Vecer z varuhom - za studente

Advertisement