Page 1

Natuurlijk wonen in Diever

diever 4 halfvrijstaande woningen

WWW.VDM.NL

1


Wonen en leven in diever Het dorp Diever werd in de vroege middeleeuwen gesticht. Het is een typisch brinkdorp en heeft een prachtig 14e eeuws gotische Nederlandse Hervormde Kerk. Diever staat bekend om de jaarlijkse openluchtuitvoeringen van toneelstukken van Shakespeare. Deze toneelstukken worden sinds 1946 opgevoerd. Het nabij gelegen Nationaal Park Drents - Friese Wold is ongeveer 6.000 hectare groot. Het natuurgebied bestaat uit uitgestrekte bossen, mooie heidegebieden, beekdalen en landerijen met houtwallen. Door het gebied lopen diverse wandel-, fiets-, ruiter- en natuurpaden. Dit alles maakt Diever tot ĂŠĂŠn van de fraaiste plekjes van Nederland.

Landelijk, energiezuinig en comfortabel wonen in Kalterbroeken.

2


kalterbroeken Aan de westzijde van het historische Drentse brinkdorp Diever, wordt vanaf de zomer van ­ 2006 het woonplan “Kalterbroeken” ontwikkeld. Houdt u van rust, wandelen en fietsen in een bosrijke omgeving, dan is Kalterbroeken de perfecte locatie om te wonen en te leven. Het woonplan Kalterbroeken wordt ontwikkeld door M-Drie Projectontwikkeling, een ­samenwerking van VDM Woningen te Drachten en Vestia Projectontwikkeling te Geesteren. Het plangebied Kalterbroeken is gelegen ten westen

van de laan Kalteren. In de eerste fase (tot en met 2010) worden 100 woningen gerealiseerd en in de tweede fase staan nog eens 66 woningen gepland. Aan de Acht Boerijen worden 4 royale halfvrijstaande woningen gerealiseerd op ruime kavels variërend van 367 tot 398 m2! Deze ­ woningen zijn ontworpen met een sfeervolle ­ ­gevel. De opvallende gevel met gedetailleerde uitwerking maken de woningen én het straatbeeld tot een stijlvolle verschijning.

3


Het bouwbedrijf VDM Woningen Bouwbedrijf VDM Woningen is gevestigd in Almere, Drachten, Drogeham en Zwaag en ­ ­bestaat sinds 1880. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en bouwen van woningen volgens een uniek en beproefd bouwsysteem. Ruim 170 vakbekwame medewerkers zorgen met veel ­inzet en bezieling voor mooie en kwalitatief hoogwaardige woningen. Een VDM-woning wordt gekenmerkt door haar degelijke bouwkwaliteit en het hoogwaardige materiaalgebruik. Door de hoge isolatiewaarde en het unieke verwarmings­ systeem is iedere ­woning bovendien energie­zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk. VDM Woningen: Voorsprong door duurzaamheid en kwaliteit!

4


Bijzondere kwaliteiten van de woning: - - - - - -

Wonen nabij Drents-FrieseWold Royale woning (12,4 meter lang) Alle gemakken binnen handbereik Hoog wooncomfort Zeer energiezuinig Goede geluidsisolatie

Wadi trook Parkeers

en

rij Acht Boe

Wadi

4

3

2

1

Assen

Steenwijk

DIEVER Hoogeveen Meppel

5


gevelimpressies

Voorgevel

Achtergevel

6


Rechter zijgevel

Linker zijgevel

7


8


De woning U zoekt een energiezuinige woning? Een woning in een mooie en natuurlijke omgeving? Dan is de kans zeer groot dat u zich thuisvoelt in één van de halfvrijstaande woningen die door VDM aan de Acht Boerijen worden gerealiseerd.

ramen betrekken de tuin bij de woon­kamer en geven het geheel een ruimtelijke uitstraling. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 volwaardige slaapkamers en een badkamer. De royale zolder is te bereiken met een vaste trap. Er zijn diverse opties mogelijk, te denken valt aan een extra zolder kamer.

Lekker ruim wonen De royale halfvrijstaande woningen hebben een inhoud van ruim 500 m3. De woningen hebben op de ­begane grond een straatgerichte woonkamer met een open keuken. De hoge ­

Duurzaamheid en energiezuinig wonen Lage energielasten en een duurzaam karakter staan bij de woningen aan de Acht Boerijen

voorop. De woning beschikt over goed geïsoleerde buitenwanden, waardoor er minder warmte verloren gaat en u bespaart op uw stookkosten. Ook het overige duurzame materiaalgebruik draagt hier aan bij.

Eigentijdse en rustige uitstraling De combinatie van de gevelsteen, de gevelbekleding en het wit van de grote kozijnen, geeft de ­woning een sfeervolle rustige uitstraling. De afwerking van de woning staat op zeer hoog niveau, met oog voor detail.

9


Plattegronden 6,25 m.

< 3,00 m >

< 3,86 m >

BIJKEUKEN KEUKEN

< 1,74 m >

Royale halfvrijstaande woning

< 4,67 m >

< 2,90 m >

WOONKAMER

< 5,74 m >

Begane grond, schaal 1:50. Bouwnummers 1 en 3.

10

< 11,74 m >

W.C.

< 11,74 m >

< 2,74 m >

12,40 m.

De halfvrijstaande woning betreft een ruime woning met veel mogelijkheden. De woningen staan op ruime kavels. Optioneel kan er gekozen worden voor een garage en/of een uitpandige bijkeuken.

HAL

<


< 3,00 m >

6,25 m.

BIJKEUKEN KEUKEN

< 1,74 m >

HAL

12,40 m.

< 11,74 m >

< 2,90 m >

WOONKAMER

< 4,67 m >

< 11,74 m >

< 2,74 m >

< 5,74 m >

Begane grond, schaal 1:50. Bouwnummers 2 en 4.

11


Plattegronden

SLAAPKAMER 2

< 2,90 m >

OVERLOOP

< 3,61 m >

< 5,36 m >

SLAAPKAMER 1

SLAAPKAMER 3

< 2,90 m >

Verdieping, schaal 1:50. Bouwnummers 1 en 3.

12

< 4,16 m >

BADKAMER

< 4,16 m >

< 2,61 m >

< 2,74 m >

SLAAPKAMER

<

SLAAPKAME


< 4,16 m >

< 2,61 m >

SLAAPKAMER 2

< 2,90 m >

SLAAPKAMER 1

< 3,61 m >

< 5,36 m >

PKAMER 1

BADKAMER

< 4,16 m >

PKAMER 2

< 2,74 m >

SLAAPKAMER 3

< 2,90 m >

Verdieping, schaal 1:50. Bouwnummers 2 en 4.

13


< 5,74 m >

Zolder, schaal 1:50. Bouwnummers 1 en 3 (bouwnummers 2 en 4 zijn gespiegeld).

14

< 4,53 m >

ZOLDER

< 4,53 m >

Plattegronden


< 4,53 m >

< 4,53 m >

ZOLDER

< 5,74 m >

Zolder, schaal 1:50. Bouwnummers 2 en 4.

15


afwerkstaat beganegrond ruimte

vloer

wand

plafond

Hal

Betonvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Meterkast

Betonvloer/prefab meterkastvloer

Plaatmateriaal 18-22 mm

Gipsplafond

Toiletruimte

Betonvloer

Tot 1200 mm+ behandeld met vochtkerende pasta. De hoeken worden voorzien van kimband. Vanaf 1200 mm+ uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Woonkamer

Betonvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Keuken

Betonvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Bijkeuken

Betonvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

ruimte

vloer

wand

plafond

Overloop

Cementdekvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Gipsplaten met gestopte schroefgaten en de naden afgekit

Badruimte

Cementdekvloer behandeld met een vochtkerende pasta. Aansluiting tussen de vloer en de wand wordt voorzien van kimband

Uitgevlakt, niveau D. Behandeld met een vochtkerende pasta. De hoeken zijn ­voorzien van kimband.

Gipsplaten met gestopte schroefgaten en de naden afgekit

Slaapkamers

Cementdekvloer

Uitgevlakte gipsplaten, niveau D

Gipsplaten met gestopte schroefgaten en de naden afgekit

Technische ruimte

Cementdekvloer

Gipsplaten met gestopte schroefgaten

Gipsplaten met gestopte schroefgaten

opmerking Meterkast volgens NEN 2768

1e verdieping

Afwerkingsniveau D houdt het volgende in: een egaal oppervlak, geschikt voor grof gestructureerde afwerking, kleine oneffenheden en bewerkingsgroeven â&#x2030;¤ 2 mm zijn acceptabel.

kleurschema onderdeel

materiaal

kleur

Gevelmetselwerk

Baksteen

Bruin-rood 86011

Speklagen

Baksteen

Bruin-rood 86011

Voegwerk

Specie

Donker grijs

Buitenkozijnen

Hardhout

Parelwit, RAL 1013

Ramen

Hardhout

Parelwit, RAL 1013

Voor-, achterdeur

Hardhout

Parelwit, RAL 1013

Garagedeur (optioneel)

Plaatstaal

Parelwit, RAL 1013

Dakbedekking

Betonpannen

Zwart-blauw, Cisar Neroma Azzurro

Goten

Hout/zink

Parelwit, RAL 1013

Buitentimmerwerk

Hout

Parelwit, RAL 1013

Hemelwaterafvoer

Kunststof

Grijs

16

opmerking


Beknopte technische omschrijving Inleidende bepalingen Het werk omvat het realiseren van 4 halfvrijstaande woningen te Diever. Van toepassing zijn de voorschriften De woningen voldoen aan het geldende bouwbesluit en hebben een epc- norm die maximaal 0.8 zal bedragen, tevens voldoen de woningen aan de voorwaarden van het politie keurmerk Veilige Woning. Peil en grondwerk Het peil (P) waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten komt overeen met de bovenkant van de begane grondvloer van de woning. Dit peil wordt aangegeven door de gemeente. Voor de fundering worden de benodigde ontgravingen verricht; de ontgraven grond wordt op het terrein verspreid, aflopend van de woning tot aan de erfgrens. Fundering en vloer De fundering van de woning is een strokenfundering en wordt uitgevoerd volgens de door bouw- en woningtoezicht goedgekeurde berekeningen en tekeningen. De begane grondvloer van de woning is een beton-systeemvloer. Er wordt een geïsoleerde vloerluik in de begane grondvloer opgenomen. Buitenriolering Bij de ontwikkeling van het bestemmingsplan Kalterbroeken is rekening gehouden met duurzaam waterbeheer. Om verdroging van de natuur te bestrijden wordt het hemelwater, afkomstig van de daken en straten, via wadi’s bovengronds afgevoerd. Een wadi is een kunstmatige glooiing in de groenvoorziening die wegstromend regenwater vast kan houden, zodat het de gelegenheid krijgt in de grond te zakken. Veel van dit water zou in het riool verdwijnen als er geen wadi’s werden aangelegd. De aanleg van de vuilwaterriolering geschiedt vanaf de voorgevel tot aan de erfgrens. Op de erfgrens de riolering beëindigen met een controleputje of ontstoppingsstuk met klemdeksel en aansluiten op het gemeenteriool. Er worden geen putten en/of straatkolken aangebracht. De buizen en hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk. Voor de buitenriolering wordt PVC met hergebruik garantie toegepast. De aansluitkosten van de riolering zijn in de prijs opgenomen. Terreinverharding Er worden geen terreinverhardingen en/of zandcunnetten aangebracht. VDM Bouwsysteem De binnenspouwbladen en dragende binnenwanden van de woning worden uitgevoerd in houtsysteembouw en voorzien van 135 mm isolatie. De niet dragende binnenwanden worden eveneens uitgevoerd in houtsysteembouw en voorzien van 60mm isolatie. De wanden worden aan de binnenzijde bekleed met 15 mm gipsplaten.

Gevels De buitengevels van de woning worden in halfsteens verband opgemetseld van baksteen conform monsters. Onder de buitenkozijnen die niet tot peil doorlopen worden raamdorpelstenen aangebracht Dakbedekking De schuine daken worden gedekt met betonpannen conform kleurmonster. Kozijnen, ramen en deuren Alle buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden uitgevoerd in hardhout. De buitenkozijnen worden fabrieksmatig dekkend geschilderd volgens een door de architect vastgesteld en door de gemeente goedgekeurd kleurenschema. De voordeur van de woning wordt voorzien van een verlaagde onderdorpel. De binnenkozijnen zijn houten binnenkozijnen zonder bovenlicht. De binnenkozijnen worden gegrond afgeleverd in de kleur wit. Er worden witte afgelakte opdekdeuren toegepast. Onder de binnendeurkozijnen van het toilet en badkamer wordt een Holonite composietsteen dorpel aangebracht. Alle ramen en buitendeuren van de woning worden voorzien van inbraak-preventief hang- en sluitwerk. De deuren van het toilet en de doucheruimte worden voorzien van een vrij en bezetslot. Krukken en schilden worden uitgevoerd in een garnituur type Ami met langschilden en met Nemef 1200 sloten. De buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden voorzien van isolerend hoogrendements beglazing (HR++). De afwerking van vloeren, -wanden en plafonds De vloeren van het toilet en badkamer zijn voorbereid om betegeld te worden met vloertegels. De overige vloeren van de woning zijn geschikt voor toepassing van diverse vloerbedekkingen. De eerste verdiepingvloer wordt voorzien van een zwevende cementdekvloer voor extra geluidsdemping. De wanden van het toilet en de badkamer zijn geschikt voor het aanbrengen van wandtegels. De wanden van de begane grond en 1e verdieping van de woning worden uitgevlakt opgeleverd. De wand-, plafond- en dakvlakken van de meterkast, de cv ruimte en de later te betegelen wanden worden niet afgewerkt.

r­iolering en gas. Eventuele aanpassingen in het installatiewerk zijn tegen meerprijs mogelijk. Tegelwerk De woning wordt opgeleverd zonder tegelwerk. Wanden (toilet tot 1.2 m + vloer, badkamer tot plafond) en de vloer van de badkamer worden behandeld met een vochtwerende pasta waardoor deze ruimtes waterdicht zijn bij oplevering en geschikt voor verder afwerking met wand- en vloertegels. Installatie Verwarming De woningen zijn voor de verwarming voorzien van een centrale luchtverwarmingsinstallatie, deze bestaat uit een energiezuinige HR combi-ketel in combinatie met een heater. Deze manier van verwarmen zorgt voor een gezond en comfortabel leef- en werkklimaat, verder zijn er geen storende leidingen en radiatoren nodig, dus ruimtewinst en een grote vrijheid van inrichten. Dit verwarmingssysteem zorgt in combinatie met een WTW systeem tevens voor een gebalanceerde ventilatie van de woning. De temperatuurregeling vindt plaats d.m.v. een thermostaat in de woonkamer. Ventilatie Nederlanders brengen gemiddeld 80% van de tijd binnen door. Een schoon en behaaglijk binnenmilieu is dan ook van groot belang, alle reden dus om hier veel aandacht aan te besteden. De woningen zijn daarom voorzien van een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem met een warmteterugwin-unit (WTW) met een rendement van 95% (schema 1). Wat houdt een WTW systeem in? Gebalanceerde ventilatie is een ventilatie systeem om de juiste hoeveelheid lucht in een woning continue te verversen. Dit verversen gebeurt door lucht af te zuigen naar buiten en verse lucht aan te zuigen naar binnen. De hoeveelheid afgezogen lucht is net zo groot als de hoeveelheid ingeblazen lucht, daarom spreekt men ook wel van balansventilatie. Het ventilatie­

Binnentimmerwerk Onder de raamkozijnen worden houtvezel vensterbanken aangebracht, De dagkanten van het kozijn worden voorzien van houtvezel kantstukken. Voor de toegang naar de eerste verdieping wordt een dichte vurenhouten trap geplaatst. Vanaf de eerste verdieping naar de 2e verdieping wordt een open vurenhouten trap geplaatst. Leuninghouders, de leuning en traphekjes worden compleet gemonteerd. De keuken De woning wordt opgeleverd zonder een keuken. Voor de plaatsing van een keuken is rekening gehouden met een aantal standaard aansluitpunten voor elektra,

Schema 1: Schematische voor­stelling van een wtw-systeem.

17


Beknopte technische omschrijving aansluiting t.b.v. de wasmachine (begane grond) en aangesloten op de buitenriolering.

systeem in de woning bestaat uit een kanalenstelsel, dat aangesloten is op inblaas- en afzuigventielen en uit de ventilatie-unit. Via de inblaasventielen, die geplaatst zijn in alle verblijfsruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamers, wordt verse lucht de woning in geblazen. Via de afzuigventielen, die geplaatst zijn in toilet, badkamer en (bij)keuken wordt de binnenlucht weer afgezogen. Luchtcirculatie ontstaat doordat er spleten onder de deuren zitten. Door dit ventilatiesysteem zijn er dan ook geen ventilatieroosters in de gevel meer nodig. De warmtewisselaar zorgt er voor dat de aangezogen koude buitenlucht wordt opgewarmd met de afgezogen warme binnenlucht, alvorens deze uw woning wordt ingeblazen. In de ventilatie-unit zitten filters, om de verse buitenlucht te filteren voordat deze de woning in wordt geblazen, en om de verbruikte lucht uit de woning te filteren voordat deze via het apparaat de woning weer verlaat. Bypass op warmteterugwin-unit: Om te voorkomen dat het in de woning te warm wordt is de WTW installatie standaard uitgerust met een bypass. Deze bypass zorgt ervoor dat zomers, en dan vooral ‘s nachts, de verse buitenlucht niet wordt opgewarmd en deze zo uw slaapkamer en woonkamer wordt ingeblazen. Het is geen koeling, maar het zorgt er wel voor dat de woning niet verder opwarmt. Douchewater warmtewisselaar Warmteterugwinning uit douchewater is een belangrijk middel om de energiekosten te verlagen (schema 2). De douche WTW speelt hier eenvoudig op in met een dunne pijp-in-pijp warmtewisselaar. Het water dat door het doucheputje naar beneden wordt afgevoerd, stroomt door de binnenste pijp naar beneden. Het koude tapwater gaat door de buitenste pijp naar boven en wordt gedeeltelijk verwarmd door het afvoerwater. Omdat het aangevoerde water al gedeeltelijk is voorverwarmd, hoeft de boiler of de cv-ketel minder te verwarmen en wordt er dus energie bespaard en kan er langer worden gedoucht met de tapwatervoorraad. Plaatje van warmtewisselaar

Sanitair De woning wordt opgeleverd zonder sanitair, na de DOORSNEDE bouwkundige oplevering DOUCHE-WTW kan door derden sanitair worden aangebracht.

CV-KETEL

WARM WATER

DUBBELWANDIGE DOUCHE-WTW

AFVOER KOUD WATER VOORVERWARMD WATER WARM WATER

Schema 2: Schematische voor­stelling van douche­­water-wtw.

Installaties algemeen De installaties voor gas, water en elektra worden aangelegd volgens de eisen en onder goedkeuring van de betreffende Nutsbedrijven. De elektra-installatie voorziet in ruim voldoende lichtpunten en wandcontactdozen. Naast de voordeur wordt standaard een buitenlampaansluiting aangebracht en een belschakelaar geplaatst. In de hal en op de overloop wordt een rookmelder aangebracht en aangesloten op het lichtnet. Voor telefoon- en CAI-aansluitingen worden loze leidingen gelegd vanaf de meterkast naar de woonkamer. Tevens wordt naar slaapkamer 1 een loze leiding gelegd t.b.v. de telefoon en CAI. Abonnementskosten telefoon en CAI zijn voor rekening van de koper. Warmwatervoorziening wordt verzorgd door de cv-ketel. Van daaruit worden kunststof warmwaterleidingen aangelegd naar de tappunten in keuken en badkamer. De binnenriolering wordt aangelegd vanaf de sanitaire toestellen op de begane grond, de badkamer en de

In onderstaand overzicht is voor het hieronder aangegeven sanitair een riool- en een warm-en/of koudwateraansluiting aangebracht. begane grond - closet toiletruimte, afgedopt Afvalwater - fonteintje toiletruimte, afgedopt douche - gootsteen keuken, afgedopt Binnenbuis Voering - wasmachine, met sifonaansluiting Leidingwater verdieping Buitenbuis - douche badkamer, afgedopt - wastafel badkamer, afgedopt - closet badkamer, afgedopt Algemeen Het gehele werk wordt uitgevoerd naar de eis van goed en deugdelijk werk .De woning wordt bezemschoon opgeleverd. Het bij de woning behorende terrein wordt ontdaan van bouwvuil en puinresten. Aan- en afsluitkosten gas, water, elektriciteit, centrale antenne en telefoon zijn in de aanneemsom opgenomen. De woningen worden in de basisuitvoering geleverd met een Waarborgcertificaat Stiwoga. Voor de garanties op materiaal en uitvoering verwijzen wij u naar de garantietermijn van Stiwoga. Voor de door VDM geleverde werkzaamheden wordt vanaf de start van de bouw tot de oplevering een Car (Constructie All Risks) verzekering afgesloten. Drogeham, maart 2009

algemene bepalingen Aankoop Wanneer u besloten heeft om een woning uit dit plan te kopen, wordt dit in een koop-/aannemingsovereenkomst vastgelegd. Na ondertekening van de overeenkomst wordt deze naar de notaris gezonden, die dan zorg draagt voor de notariële akte van eigendomsoverdracht.

18

Financiering De koopsom van de woning is “vrij op naam”, hetgeen inhoud dat de prijs inclusief BTW en notariskosten van de overdrachtsakte is. Indien u voor de betaling van de woning een hypotheek afsluit zijn de volgende kosten niet in de prijs van de woning begrepen.

1. Renteverlies tijdens de bouw: Dit betreft rente welke verschuldigd is over de uit een hypotheek betaalde termijnen aan de aannemer. Deze kosten zijn, voor zover zij betrekking hebben op de periode na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst, aftrekbaar van de inkomstenbelasting.


algemene bepalingen 2. Financieringskosten: Dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Het gaat hier om de afsluitprovisie en de notariskosten voor de hypotheekakte. Keuzelijst meer- en minderwerk Tijdens het voorbereidingstraject is er de mogelijkheid om, aan de hand van een optielijst , de woning aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Deze individuele woonwensen moeten in een vroegtijdig stadium en passend in het bouwproces meegenomen worden. Mochten er, naar aanleiding van de door u gekozen keuken en badkameropstelling wijzigingen t.o.v. de standaard opstelling noodzakelijk zijn, dan kunt u dit in een persoonlijk gesprek met onze klantenbegeleider kenbaar maken en de mogelijkheden doorspreken. Wijzigingen en/of meer- en minderwerk worden alleen uitgevoerd als deze door de ondernemer schriftelijk zijn bevestigd en door de koper voor akkoord zijn getekend. Betalingen In de koop-/aannemingsovereenkomst zijn de betalingstermijnen vastgelegd. Deze hebben betrekking op de woning en de overeengekomen wijzigingen en/of aanvullingen aan de woning. Zodra een termijn is verstreken ontvangt u een factuur. Eigendomsoverdracht Is de notaris in het bezit van de koop-/aannemingsovereenkomst en eventueel de hypotheekstukken, dan zal hij u uitnodigen voor het notarieel transport. Bij notarieel transport worden de transportakte en eventueel de hypotheekakte getekend. Voorafgaande aan het transport krijgt u hiervan een concept toegestuurd en een afrekening. Bij het notarieel transport moeten ook eventueel vervallen bouwtermijnen conform de koop-/ aannemingsovereenkomst worden betaald. De notaris zal niet eerder transporteren dan wanneer de verschuldigde bedragen op zijn rekening zijn bijgeschreven. Tevens zal de notaris alle verschuldigde rente tot op de dag van notarieel transport verrekenen. Verzekering Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risicoâ&#x20AC;&#x2122;s van brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering dient u zelf voor de benodigde verzekeringen zorg te dragen. Van toepassing zijnde bouwvoorschriften De woningen worden gebouwd in overeenstemming met de eisen van de gemeentelijke bouwverordening, het nieuwe bouwbesluit en de voorschriften van de plaatselijke nutsbedrijven voor water en elektriciteit, centrale antennesysteem en riolering. Voor de verschillende bouwonderdelen zijn de in Nederland geldende voorschriften en normbladen van toepassing.

Oplevering Wanneer uw woning gereed is voor oplevering ontvangt u een uitnodiging. Bij de oplevering zullen beide partijen aanwezig zijn en worden eventuele klachten, tekortkomingen en of gebreken in een opleveringsrapport vastgelegd. De aannemer zal deze zo spoedig mogelijk verhelpen. De onderhoudstermijn, de termijn waar binnen klachten verholpen dienen te worden, is drie maanden. Garanties De woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling 2010. Woningborg is onderdeel van de Woningborg Groep met meer dan 30 jaar ervaring in het verstrekken van garanties op nieuwbouw koopwoningen. Woningborg garandeert de kwaliteit en afbouw van de woning aan de koper, met uitzondering van onderdelen welke niet door de ondernemer worden uitgevoerd. Na ontvangst van de ondertekende koopaannemingsovereenkomst, wordt het bijbehorende waarborgcertificaat door Woningborg afgegeven. Bij woningen geleverd met een waarborgcertificaat van Woningborg gelden tevens onverkort, ongeacht hetgeen in deze technische informatie is bepaald, de regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden gehanteerd en voorgeschreven door Woningborg Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn c.q. nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepaling van Woningborg. Voor het VDM systeem is een KOMO attest-met-productcertificaat onder nummer 20586/08 afgegeven. Tevens voldoet het VDM systeem aan de kwaliteitseisen van de VHSB (Vereniging van Hout-SkeletBouwers). Daarenboven gelden op de desbetreffende onderdelen garanties dan wel keurmerken van o.a. S.G.T. (Stichting Garantiefonds voor Timmerwerken), S.K.H. (Stichting Keuringsbureau voor Hout) en KOMO, dan wel garanties van de fabrikant overeenkomstig genoemde keurmerken.

Situatie, bouw- en huisnummers De situering van de woningen is op de situatietekening aangegeven conform de ons ter hand gestelde gegevens van de gemeente. Aan de op de situatie aangegeven groen- en algemene voorzieningen kunnen geen rechten worden ontleend. Eventueel aangegeven kaveloppervlakten moeten als indicatief worden beschouwd. Pas na inmeten van het kadaster, na afloop van de bouw, wordt de oppervlakte definitief bepaald. Aan afwijkende maatvoering kunnen geen rechten worden ontleend. Tijdens de bouw en bij verkoop wordt uitsluitend met bouwnummers gewerkt. De juiste gegevens met betrekking tot de huisnummers zullen tijdig voor de oplevering door de gemeente worden vastgesteld. Artist impression In de verkoopbrochure zijn een artist impression en tekeningen van plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden opgenomen. Deze zijn uitsluitend bedoeld als schematische voorstellingen en hieraan kunnen qua uitvoering, kleurstelling, detaillering, e.d. geen rechten worden ontleend. De gevelaanzichten en artist impressions zijn niet op schaal getekend. Wijzigingen Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, constructeur en overige adviseurs. Ondanks dat moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiende uit bijvoorbeeld eisen van de overheid en / of nutsbedrijven etc. VDM behoudt zich tevens het recht voor tijdens de bouwfase wijzigingen aan te brengen, indien dit technisch of architectonisch noodzakelijk mocht blijken, echter zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit en prijs. Drogeham, september 2010.

Klantgerichtbouwen VDM Woningen is in het bezit van het keurmerk Klantgerichtbouwen. Het keurmerk Klantgericht Bouwen wordt verstrekt door Stichting Klantgericht Bouwen; een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland. Het keurmerk geeft door continu meten de zakelijke opdrachtgevers en kopers inzicht in de kwaliteit van de bouwondernemingen. Bouwkundigen van de Vereniging Eigen Huis controleren de kwaliteit van de opgeleverde woningen en noteren het aantal opleverpunten. Daarnaast geven kopers een rapportcijfer voor hun ervaringen met de bouwonderneming in de verkoopfase, de bouwfase en de opleveringsfase. Al deze gegevens worden statistisch verwerkt en gewogen.

19


Diever: alle ruimte om te leven...

Colofon ontwikkeling Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl

architect Morra 2, Drachten Tel. (0512) 510225 www.inbo.com

Verkoopinformatie en realisatie Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl

Diever Acht Boerijen  

U zoekt een energiezuinig huis? Een woning in een mooie en natuurlijke omgeving? Dan is de kans zeer groot dat u zich thuisvoelt in één van...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you