Page 1

energiezuinig en duurzaam wonen

bedum ter laan 4 10 halfvrijstaande woningen type meerkoet

1


Royaal en comfortabel wonen in Ter Laan 4 te Bedum.

2


Bedum, ter laan 4 Ondanks de ligging in het landelijke buitengebied woont u in Bedum zeker niet geïsoleerd. Met bus, trein, fiets of auto bent u in een mum van tijd in Groningen. Trouwens, Bedum zelf heeft ook meer te bieden dan al­ leen rust en na­ tuurschoon. Ook als het gaat om ­bijvoorbeeld onderwijs, cul­ tuur en sport zit u hier goed.

De wijk Ter Laan 4 Aan de noordoostkant van Bedum verrijst Ter Laan 4: een ruim opgezette woonwijk met een gevari­ eerd aanbod van ruim 300 woningen, zowel huur als koop. In deze nieuwe wijk staan rust en veilig­ heid centraal. Bestaande elementen in het land­ schap worden zoveel mogelijk gespaard en de natuur speelt een prominente rol. Ter Laan 4 biedt werkelijk voor elk wat wils. Van starters tot seni­ oren maar ook gezinnen met kinderen: iedereen kan zich hier thuis voelen. Het gebied is onder­ verdeeld in vijf buurtjes, met elk een eigen sfeer. De nieuwe woonwijk Ter Laan 4 is onderverdeeld

in vijf buurtjes die stuk voor stuk worden geken­ merkt door een eigen sfeer: De Hofjes, de Lanen, Waterwereld, De Erven en De Schakel.

Situatie Ter Laan 4 ligt noordelijk van de huidige ­bebouwing in Ter Laan. De Zevenbruggetjesweg is de huidige grens tussen het bestaande reeds gebouwde plan Ter Laan 3 en het nog te ­bouwen plan Ter Laan 4. Ter Laan 4 wordt aan de Noordkant begrensd door de spoorlijn Groningen-­Delfzijl. Het groene weidse buitengebied is in de directe nabijheid!

3


De royale halfvrijstaande woningen type Meerkoet zijn er in 2 varianten. Deze variaties zijn voor足namelijk zichtbaar in de gevelbeelden en de raampartijen.

Type A Bouwnummers: 3, 4, 7 en 8

Voorgevel

Type B Bouwnummers: 1, 2, 5, 6, 9 en 10

Voorgevel

Het bouwbedrijf: VDM Woningen

4

Zuidhorn Groningen

Hoogezand Sappermeer

Heerenveen

n

Een VDM-woning wordt gekenmerkt door haar degelijke bouwkwaliteit en het hoogwaardige materiaalgebruik. Door de hoge isolatiewaarde en het unieke verwarmingssysteem is iedere woning bovendien energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk. VDM Woningen: Waar visie vorm krijgt!

Bedum

Asse

Bouwbedrijf VDM Woningen is gevestigd in Almere, Drachten, Drogeham en Zwaag en bestaat sinds 1880. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen en bouwen van woningen volgens een uniek en beproefd bouwsysteem. De VDMbouwmethode combineert namelijk het beste van traditionele bouw en houtskeletbouw. Ruim 170 vakbekwame medewerkers zorgen met veel inzet en bezieling voor mooie en kwalitatief hoogwaardige woningen.

Winsum


Linker zijgevel

Achtergevel

Rechter zijgevel

Linker zijgevel

Achtergevel

Rechter zijgevel

N995

Smient

n ter laa

Bnr. 1

stationsweg

sint annerweg

Bnr. 2

de vlijt drif t

schoo t

lstraa

Bnr. 3 walda

Bnr. 4

oet Meerk

Bouwnr. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kaveloppervlakte Type 303 m2 B 302 m2 B 2 302 m A 302 m2 A 302 m2 B 302 m2 B 2 302 m A 302 m2 A 302 m2 B 301 m2 B

Bnr. 5

Bnr. 6

Bnr. 7

Bnr. 8

Bnr. 9

Bnr. 10

ver Aalscho

5


Dorps wonen in de Lanen

Gevel impressie halfvrijstaande woningen type Meerkoet.

6


U zoekt een royale comfortabele halfvrijstaande woning in een rustige en groene woonwijk? En wilt u op de toekomst zijn voorbereid? Dan is de kans zeer groot dat u zich thuis voelt in één van de fraaie energiezuinige woningen die door VDM in Ter Laan 4 te Bedum worden gerealiseerd!

Lekker ruim wonen U kunt de woning, met een inhoud van ruim 530 m³, samen met VDM voor een groot deel naar uw eigen wensen realiseren. Door de royale en vele raamkozijnen geniet u optimaal van de omge­ ving en uw tuin. De tuingerichte woonkamer heeft een lichte open keuken en openslaande deuren, waardoor de tuin het verlengde is van de woon­ kamer. De standaard aangebouwde garage kunt u, indien gewenst, een geheel andere functie ge­ ven. Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer, welke u naar eigen smaak kunt in­ richten. Door de bijzondere kapvorm en de vaste trap naar de 2e verdieping is op deze verdieping voldoende ruimte voor extra slaapkamer(s). In een uitgebreid gesprek kunnen wij u verder informeren over de vele mogelijkheden om de woning geheel naar uw wens te krijgen.

Energiezuinig, duurzaam en milieuvriendelijk wonen Een VDM-woning kenmerkt zich door haar ­degelijke bouwkwaliteit en het hoogwaardige ­materiaalgebruik. Daarnaast is de woning door de hoge isolatiewaarde en het unieke verwarmings­ systeem zeer energiezuinig, duurzaam en milieu­ vriendelijk.

Jaren ’30 met een modern tintje De typisch jaren ’30 woning met een modern tintje wordt uitgevoerd in 2 kleuren baksteen en heeft grote overstekken. Dit geeft de woning een warme en moderne uitstraling. Kiest u voor de rustieke ­horizontale lijnen in de gevel of voor het eigen­ tijdse verticale metselwerk?

7


plattegronden

< 2,89 m >

< 5,44 m >

BERGING

< 4,44 m > 10 m.

< 4,44 m >

< 9,34 m >

< 5,87 m >

WOONKAMER

TECH. RUIMTE

TECH. RUIMTE

KEUKEN

< 2,97 m >

HAL

< 1,33 m >

5,95 m.

Begane grond, schaal 1:50 Type A: bouwnummers: 3, 4, 7 en 8. Bouwnummers: 4 en 8 zijn gespiegeld.

8

W.C.

W.C.


3,06 m.

< 2,89 m >

< 5,44 m >

< 9,34 m >

< 4,44 m >

< 4,44 m > TECH. RUIMTE

6,36 m.

BERGING

WOONKAMER

< 5,87 m >

< 5,44 m >

TECH. RUIMTE

KEUKEN HAL W.C.

W.C.

< 2,97 m >

< 1,33 m >

Begane grond, schaal 1:50 Type B: bouwnummers: 1, 2, 5, 6, 9 en 10. Bouwnummers: 1, 5 en 9 zijn gespiegeld.

9


plattegronden

SLAAPKAMER 1

< 2,30 m > < 3,16 m >

< 4,64 m >

< 3,04 m >

SLAAPKAMER 3

SLAAP

BADKAMER

< 3,04 m >

< 2,30 m >

Verdieping, schaal 1:50 Type A: bouwnummers: 3, 4, 7 en 8. Bouwnummers: 4 en 8 zijn gespiegeld.

10

< 2,61 m >

SLAAPKAMER 2

< 2,61 m >

< 4,60 m >

OVERLOOP

BA

<2


MER 3

< 3,04 m >

< 4,64 m >

< 3,16 m >

< 2,30 m >

SLAAPKAMER 1

SLAAPKAMER 3

>

< 2,61 m >

MER

< 2,61 m >

SLAAPKAMER 2

< 4,60 m >

OVERLOOP

BADKAMER

< 2,30 m >

< 3,04 m >

Verdieping, schaal 1:50 Type B: bouwnummers: 1, 2, 5, 6, 9 en 10. Bouwnummers: 1, 5 en 9 zijn gespiegeld.

11


plattegronden

< 4,78 m >

< 6,95 m >

Beloopbaar oppervlak

ZOLDER

Zolder, schaal 1:50 Type A: bouwnummers: 3, 4, 7 en 8. Bouwnummers: 4 en 8 zijn gespiegeld.

12


< 4,78 m >

ZOLDER

< 6,95 m >

Beloopbaar oppervlak

Zolder, schaal 1:50 Type B: bouwnummers: 1, 2, 5, 6, 9 en 10. Bouwnummers: 1, 5 en 9 zijn gespiegeld.

13


14


Halfvrijstaande woning â&#x20AC;&#x2DC;Meerkoetâ&#x20AC;&#x2122; De halfvrijstaande woning betreft een ruime woning met diverse mogelijkheden. De grote ramen geven de woonkamer en keuken een ruimtelijk effect. De woning wordt gekenmerkt door zijn stijlvolle, duurzame en energiezuinige karakter.

15


afwerkstaat beganegrond ruimte

vloer

wand

plafond

Hal

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Meterkast

Betonvloer/prefab meterkastvloer

Plaatmateriaal spaanplaat onafgewerkt

Gipsplafond onafgewerkt

Toiletruimte

Betonvloer

Tot 1200 mm+ behandeld met vochtkeren­ de pasta. De hoeken worden voorzien van kimband. Vanaf 1200 mm+ uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Woonkamer

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Keuken

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Installatie en/of kastruimte

Betonvloer

Onafgewerkt

Onafgewerkt

Garage

Betonvloer

Stijl- en regelwerk spouwplaten, onafge­ werkt

Balklaag met plaatmateriaal, onafgewerkt

opmerking Meterkast volgens NEN 2768

1e verdieping ruimte

vloer

wand

plafond

Overloop

Cementdekvloer

Uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Badruimte

Cementdekvloer behandeld met een vocht­ kerende pasta. Aansluiting tussen de vloer en de wand wordt voorzien van kimband

Gipsplaat, behandeld met een vochtke­ rende pasta. Hoeken voorzien van een kimband. Uitgevlakt opgeleverd niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

Slaapkamers

Cementdekvloer

Uitgevlakt, niveau D

Uitgevlakte gipsplaten

ruimte

vloer

wand

Dak

Zolder

Sterlingboard

Open knieschot zonder beplating

Spaanplaat onafgewerkt

opmerking

2e verdieping

Afwerkingsniveau D houdt het volgende in: een egaal oppervlak, geschikt voor grof gestructureerde afwerking, kleine oneffenheden en bewerkingsgroeven ≤ 2 mm zijn acceptabel.

16

opmerking


Beknopte technische omschrijving Inleidende bepalingen Het werk omvat het realiseren van halfvrijstaande woningen te Bedum Van toepassing zijn de voorschriften De woningen voldoen aan het vigerende bouwbesluit en hebben een epc- norm die maximaal 0,8 zal bedragen. Peil en grondwerk Het peil (P) waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten komt overeen met de bovenkant van de begane grondvloer van de woning. Dit peil wordt aangegeven door de gemeente. Voor de fundering worden de benodigde ont­ gravingen verricht; de ontgraven grond wordt op het terrein verspreid, aflopend van de woning tot aan de erfgrens. Fundering en vloer De fundering van de woning is een palenfundering en wordt uitgevoerd volgens de door bouw- en woningtoezicht goedgekeurde berekeningen en tekeningen. De begane grondvloer van de woning is een beton-systeemvloer met een isolatiewaarde (Rc-waarde) van 3,5 m²K/W. Er wordt een geïsoleerd vloerluik in de begane grondvloer opgenomen. Constructeurkosten voor de fundering zijn in de aanneemsom opgenomen. Buitenriolering De aanleg van de vuilwater riolering geschiedt tot de erfgrens. De riolering aansluiten op het op het gemeenteriool geschiedt door derden. De hemelwater afvoeren van de woning en het platdak van de garage eindigen boven het maaiveld. Op de optielijst worden molsgoten aangeboden( levering ) waarmee u het hemelwater bovengronds naar de straat kunt afvoeren. Terreinverharding Er worden geen terreinverhardingen en/of zand-cunnetten aangebracht. Terrein afscheiding Er worden geen terreinafscheidingen aangelegd. VDM Bouwsysteem Alle buitenwanden van de woning (Rc-waarde van 3,33 m²K/W.) en de schuine dakvlakken( Rc-waarde van 3,85 m²K/W.) van de woning worden voorzien van 165 mm isolatie. Metselwerk De buitengevels van de woning worden in halfsteens verband opgemetseld van baksteen in twee kleuren conform monsters. Onder de buitenkozijnen die niet tot peil doorlo­ pen worden betonnen raamdorpels aangebracht. Dakbedekking De schuine daken worden gedekt met betonpannen conform kleurmonster. Goten en hemelwaterafvoeren De woning is voorzien van een stalen mastgoot en kunststof­ fen hemelwaterafvoeren. Dakoverstekken en -gootoverstekken Het plafond van het dakoverstek is van weerbestendig plaatmateriaal. Plafonds in de woning De plafonds van 15 mm gipsplaat op de begane grond en

1e verdieping worden uitgevlakt. De schuine dakvlakken van de zolder worden niet uitgevlakt. Windveren en boeien De houten windveren en boeien worden gemaakt Redwood o.g. 18 x 185 mm. Kozijnen, ramen en deuren Alle buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden uitgevoerd in hout. De voordeur van de woning wordt voorzien van een verlaagde onderdorpel. Er wordt geen briefsleuf in de voordeur opgenomen. De binnenkozijnen zijn houten binnenkozijnen zonder bovenlicht . Er worden witte fabrieksmatig afgelakte opdekdeuren toegepast. Onder de binnendeur kozijnen van het toilet en badkamer wordt een beukenhouten stofdorpel aangebracht. Alle ramen en buitendeuren van de woning worden voor­ zien van inbraak-preventief hang- en sluitwerk. De deuren van het toilet en doucheruimte worden voorzien van een vrij en bezetslot. Krukken en schilden worden uitgevoerd in een garnituur type Ami met langschilden en met Nemef 1200 sloten. De buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden voorzien van HR++ isolerend glas met een U–waarde van 1,1 tot 1,3 w/m2k. De afwerking van vloeren, -wanden en plafonds De vloeren van het toilet en badkamer zijn geschikt om betegeld te worden met vloertegels. De overige vloeren van de woning zijn geschikt voor toepassing van diverse vloer­ bedekkingen. De eerste verdiepingvloer wordt voorzien van een zwevende cementdekvloer voor extra geluidsdemping. De wanden van het toilet en de badkamer zijn geschikt voor het aanbrengen van wandtegels. De wanden en plafonds (van de begane grond en 1e verdieping ) van de woning worden uitgevlakt opgeleverd. De wand-, plafond- en dakvlakken van de meterkast, de CV ruimte en de later te betegelen wanden worden niet afgewerkt. De schuine wanden van de zolder en het dakvlak van de zolder worden niet afgewerkt. Binnentimmerwerk Onder de raamkozijnen worden houtvezel vensterbanken aangebracht. De dagkanten van het kozijn worden voorzien van houtvezel kantstukken. Voor de toegang naar de eerste verdieping wordt een dichte vurenhouten trap geplaatst. De zolder is bereikbaar met een open vurenhouten trap. Leuninghouders, de leuning en traphekjes worden kompleet gemonteerd. Optioneel kunnen plinten in de woning worden aangebracht. Binnenschilderwerk De vurenhouten trappen, balusters, traphekjes, trapgataftim­ mering, de houtvezel vensterbanken onder de buitenkozij­ nen, de dagstukken rond de buitenkozijnen, de binnenko­ zijnen en de eventuele vloer- en/of plafondplinten, worden fabrieksmatig geverfd in de kleur wit. Optioneel kunnen de hierboven genoemde onderdelen (excl. bovenzijde treden en stootborden) op de bouwplaats nog 1x dekkend, in de kleur gebroken wit, worden overge­ schilderd. De keuken De woning wordt opgeleverd zonder een keuken. Voor de plaatsing van een keuken is rekening gehouden met een aantal standaard aansluitpunten voor elektra en riolering en gas.

Tegelwerk De woning wordt opgeleverd zonder tegelwerk. Wanden( toilet tot 1.2 m + vloer, badkamer tot plafond) en de vloer van de badkamer worden met vochtwerende pasta opge­ leverd. Optioneel kan tegelwerk in een aantal varianten volgens de optielijst aangebracht worden. Installatie De woning is uitgevoerd met energiebesparende installatie die uit de volgende onderdelen bestaat: Douchewater warmtewisselaar Warmteterugwinning uit douchewater is een belangrijk mid­ del om de energiekosten te verlagen (schema 2). De douche WTW speelt hier eenvoudig op in met een dunne pijp-in-pijp warmtewisselaar. Het water dat door het doucheputje naar beneden wordt afgevoerd, stroomt door de binnenste pijp naar beneden. Het koude tapwater gaat door de buitenste pijp naar boven en wordt gedeeltelijk verwarmd door het afvoerwater. Omdat het aangevoerde water al gedeeltelijk is voorverwarmd, hoeft de cv-ketel minder te verwarmen en wordt er dus energie bespaard en kan er langer worden gedoucht met de tapwatervoorraad.

CV-KETEL DOORSNEDE DOUCHE-WTW

WARM WATER

DUBBELWANDIGE DOUCHE-WTW

AFVOER KOUD WATER VOORVERWARMD WATER WARM WATER

Afvalwater douche Binnenbuis Voering Leidingwater Buitenbuis

Schematische voor­stelling van douche­­water-wtw.

Verwarming Voor de verwarming van de woning wordt gebruik gemaakt van een zeer energiezuinige Cv-ketel met een zeer hoog rendement i.c.m. luchtverwarming. De temperatuurregeling vindt plaats d.m.v. een kamerthermostaat in de woonkamer. Ventilatie Nederlanders brengen gemiddeld 80% van de tijd binnen door. Een schoon en behaaglijk binnenmilieu is dan ook van groot belang, alle reden dus om hier veel aandacht aan te besteden. De woningen zijn daarom voorzien van een gebalanceerd mechanisch ventilatiesysteem door middel van een warmteterugwin-unit (WTW) met een rendement van 95% (schema 1). Wat houdt een WTW systeem in: Gebalanceerde ventilatie is een ventilatie systeem om de juiste hoeveelheid lucht in een woning continue te verversen. Dit verversen gebeurt door lucht af te zuigen naar buiten en verse lucht aan te zuigen naar binnen. De hoeveelheid afge­ zogen lucht is net zo groot als de hoeveelheid ingeblazen lucht, daarom spreekt men ook wel van balansventilatie. Het ventilatiesysteem in de woning bestaat uit een kanalenstelsel, dat aangesloten is op inblaas- en afzuigventielen en uit de ventilatie-unit. Via de inblaasventielen, die geplaatst zijn in alle verblijfsruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamers,

17


Beknopte technische omschrijving Het toilet op de begane grond: - een closetcombinatie met afvoer type AO; - een fonteintje. De badkamer: - een doucheput; - douchegarnituur; - een wastafelcombinatie. Optioneel kan er sanitair volgens de optielijst worden gele­ verd en aangebracht.

Schematische voor­stelling van een wtw-systeem.

wordt verse lucht de woning in geblazen. Via de afzuigven­ tielen, die geplaatst zijn in toilet, badkamer en (bij)keuken wordt de binnenlucht weer afgezogen. Luchtcirculatie ontstaat doordat er spleten onder de deuren zitten. Door dit ventilatiesysteem zijn er dan ook geen ventilatieroosters in de gevel meer nodig. De warmtewisselaar zorgt er voor dat de aangezogen koude buitenlucht wordt opgewarmd met de afgezogen warme binnenlucht, alvorens deze uw woning wordt ingeblazen. In de ventilatie-unit zitten filters, om de verse buitenlucht te filteren voordat deze de woning in wordt geblazen, en om de verbruikte lucht uit de woning te filteren voordat deze via het apparaat de woning weer verlaat. Bypass op warmteterugwin-unit: Om te voorkomen dat het in de woning te warm wordt is de WTW installatie standaard uitgerust met een bypass, deze bypass zorgt er voor dat zomers en dan vooral ‘s nachts, de verse buitenlucht niet wordt opgewarmd en deze zo uw slaapkamer en woonkamer wordt ingeblazen, het is geen koeling maar het zorgt er wel voor dat de woning niet verder opwarmt. Installaties algemeen De installaties voor gas, water en elektra worden aangelegd volgens de eisen en onder goedkeuring van de betref­ fende Nutsbedrijven. De elektra-installatie voorziet in ruim voldoende lichtpunten en wandcontactdozen. Naast de voordeur wordt standaard een aansluitpunt voor een buiten­ lamp aangebracht en een belschakelaar geplaatst. In de hal en op de overloop wordt een rookmelder aangebracht en aangesloten op het lichtnet. Voor telefoon- en CAI-aansluitin­ gen worden loze leidingen gelegd vanaf de meterkast naar de woonkamer. Tevens wordt naar slaapkamer 1 een loze leiding gelegd t.b.v. de telefoon en CAI. Abonnementskosten telefoon en CAI zijn voor rekening van de koper. Warmwa­ tervoorziening wordt verzorgd door cv-ketel. Van daaruit worden kunststof warmwaterleidingen aangelegd naar de tappunten in keuken en badkamer. De binnenriolering wordt aangelegd vanaf de sanitaire toestellen op de begane grond, de badkamer en de aansluiting t.b.v. de wasmachine (begane grond) en aangesloten op de buitenriolering. Sanitair De woning wordt opgeleverd zonder sanitair. Na de bouw­ kundige oplevering kan het sanitair door de koper worden aangebracht. In onderstaande ruimten is voor het hieronder aangegeven sanitair een riool- en een warm- en/of koudwa­ teraansluiting aangebracht.

18

Algemeen Het gehele werk wordt uitgevoerd naar de eis van goed en deugdelijk werk .De woning wordt bezemschoon opgele­ verd. Het bij de woning behorende terrein wordt ontdaan van bouwvuil en puinresten. Aan- en afsluitkosten gas, water, elektriciteit, centrale antenne en telefoon zijn in de aanneem­ som opgenomen. De woningen worden in de basisuitvoering geleverd met een Waarborgcertificaat Stiwoga. Voor de garanties op materiaal en uitvoering verwijzen wij u naar de garantietermijn van Stiwoga. Voor de door VDM geleverde werkzaamheden wordt vanaf de start van de bouw tot de oplevering een Car (Constructie All Risks) verzekering afgesloten.

Drogeham, november 2009


algemene bepalingen Aankoop Wanneer u besloten heeft om een woning uit dit plan te kopen, wordt dit eerst in een reserveringsovereenkomst en vervolgens in een koop-/aannemingsovereenkomst vastge­ legd. Na ondertekening van de overeenkomst wordt deze naar de notaris gezonden, die dan zorg draagt voor de notariële akte van eigendomsoverdracht. Financiering De koopsom van de woning is “vrij op naam”, hetgeen inhoud dat de prijs inclusief BTW en notariskosten van de overdrachtsakte is. Indien u voor de betaling van de woning een hypotheek afsluit zijn de volgende kosten niet in de prijs van de woning begrepen. 1. Renteverlies tijdens de bouw: Dit betreft rente welke verschuldigd is over de uit een hypotheek betaalde termijnen aan de aannemer. Deze kosten zijn, voor zover zij betrekking hebben op de periode na het tekenen van de koop-/aannemingsover­ eenkomst, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 2. Financieringskosten: Dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Het gaat hier om de afsluitprovisie en de notariskosten voor de hypotheekakte. Keuzelijst meer- en minderwerk Tijdens het voorbereidingstraject is er de mogelijkheid om, aan de hand van een optielijst , de woning aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Deze individuele woonwensen moeten in een vroegtijdig stadium en passend in het bouwproces mee­ genomen worden. Mochten er, naar aanleiding van de door u gekozen keuken en badkameropstelling wijzigingen t.o.v. de standaard opstelling noodzakelijk zijn, dan kunt u dit in een persoonlijk gesprek met onze klantenbegeleider kenbaar maken en de mogelijkheden doorspreken. Wijzigingen en/of meer- en minderwerk worden alleen uitgevoerd als deze door de ondernemer schriftelijk zijn bevestigd en door de koper voor akkoord zijn getekend. Betalingen In de koop-/aannemingsovereenkomst zijn de betalingster­ mijnen vastgelegd. Deze hebben betrekking op de woning en de overeengekomen wijzigingen en/of aanvullingen aan de woning. Zodra een termijn is verstreken ontvangt u een factuur. Eigendomsoverdracht Is de notaris in het bezit van de koop-/aannemingsover­ eenkomst en eventueel de hypotheekstukken, dan zal hij u uitnodigen voor het notarieel transport. Bij notarieel transport worden de transportakte en eventueel de hypotheekakte getekend. Voorafgaande aan het transport krijgt u hiervan een concept toegestuurd en een afrekening. Bij het notarieel transport moeten ook eventueel vervallen bouwtermijnen conform de koop-/aannemingsovereenkomst worden betaald. De notaris zal niet eerder transporteren dan wanneer de verschuldigde bedragen op zijn rekening zijn bijgeschreven. Tevens zal de notaris alle verschuldigde rente tot op de dag van notarieel transport verrekenen. Verzekering Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering dient u zelf voor de benodigde verzekeringen zorg te dragen.

Van toepassing zijnde bouwvoorschriften De woningen worden gebouwd in overeenstemming met de eisen van de gemeentelijke bouwverordening, het nieuwe bouwbesluit en de voorschriften van de plaatselijke nutsbe­ drijven voor water en elektriciteit, centrale antennesysteem, riolering en telefoon. Voor de verschillende bouwonderdelen zijn de in Nederland geldende voorschriften en normbladen van toepassing.

ontleend. Eventueel aangegeven kaveloppervlakten moeten als indicatief worden beschouwd. Pas na inmeten van het kadaster, na afloop van de bouw, wordt de oppervlakte de­ finitief bepaald. Aan afwijkende maatvoering kunnen geen rechten worden ontleend. Tijdens de bouw en bij verkoop wordt uitsluitend met bouwnummers gewerkt. De juiste gege­ vens met betrekking tot de huisnummers zullen tijdig voor de oplevering door de gemeente worden vastgesteld.

Oplevering Wanneer uw woning gereed is voor oplevering ontvangt u een uitnodiging. Bij de oplevering zullen beide partijen aanwezig zijn en worden eventuele klachten, tekortkomingen en of gebreken in een opleveringsrapport vastgelegd. De aannemer zal deze zo spoedig mogelijk verhelpen. De on­ derhoudstermijn, de termijn waar binnen klachten verholpen dienen te worden, is drie maanden.

Artist impression In de verkoopbrochure zijn een artist impression en teke­ ningen van plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden opgenomen. Deze zijn uitsluitend bedoeld als schematische voorstellingen en hieraan kunnen qua uitvoering, kleurstel­ ling, detaillering, e.d. geen rechten worden ontleend. De gevelaanzichten en artist impressions zijn niet op schaal getekend.

Garanties De woningen worden gebouwd onder de Stiwoga Garantieen waarborgregeling 2009. Stiwoga is onderdeel van de Woningborg Groep met meer dan 30 jaar ervaring in het verstrekken van garanties op nieuwbouw koopwoningen. Stiwoga garandeert de kwaliteit en afbouw van de woning aan de koper, met uitzondering van onderdelen welke niet door de ondernemer worden uitgevoerd. Na ontvangst van de ondertekende koop-aannemingsovereenkomst, wordt het bijbehorende waarborgcertificaat door Stiwoga afgegeven. Bij woningen geleverd met een waarborgcertificaat van Stiwoga gelden tevens onverkort, ongeacht hetgeen in deze technische informatie is bepaald, de regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden gehanteerd en voorgeschreven door Stiwoga. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daarmee onverenigbaar mocht zijn c.q. nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovengenoemde bepaling van Stiwoga.

Wijzigingen Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samengesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, constructeur en overige adviseurs. Ondanks dat moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzigingen, voortvloeiende uit bijvoorbeeld eisen van de overheid en / of nutsbedrijven etc. VDM be­ houdt zich tevens het recht voor tijdens de bouwfase wijzigin­ gen aan te brengen, indien dit technisch of architectonisch noodzakelijk mocht blijken, echter zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit en prijs. Drogeham, november 2009.

Voor het VDM systeem is een KOMO attest-met-product­ certificaat onder nummer 20586/08 afgegeven. Tevens voldoet het VDM systeem aan de kwaliteitseisen van de VHSB (Vereniging van Hout-SkeletBouwers). Daarenboven gelden op de desbetreffende onderdelen garanties dan wel keurmerken van o.a. S.G.T. (Stichting Garantiefonds voor Timmerwerken), S.K.H. (Stichting Keuringsbureau voor Hout) en KOMO, dan wel garanties van de fabrikant overeenkom­ stig genoemde keurmerken. Klantgerichtbouwen VDM Woningen is in het bezit van het keurmerk Klantge­ richtbouwen. Het keurmerk Klantgericht Bouwen wordt verstrekt door Stichting Klantgericht Bouwen; een geza­ menlijk initiatief van de Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland. Het keurmerk geeft door continu meten de zakelijke opdrachtgevers en kopers inzicht in de kwaliteit van de bouwondernemingen. Bouwkundigen van de Vereniging Eigen Huis controleren de kwaliteit van de opgeleverde woningen en noteren het aantal opleverpunten. Daarnaast geven kopers een rapportcijfer voor hun ervaringen met de bouwonderneming in de verkoopfase, de bouwfase en de opleveringsfase. Al deze gegevens worden statistisch verwerkt en gewogen. Situatie, bouw- en huisnummers De situering van de woningen is op de situatietekening aangegeven conform de ons ter hand gestelde gegevens van de gemeente. Aan de op de situatie aangegeven groenen algemene voorzieningen kunnen geen rechten worden

19


Landelijk wonen in Bedum

Colofon ontwikkeling en realisatie Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl

architect Morra 17, Drachten Tel: (0512) 54 58 00 www.aukejdevries.nl

Verkoopinformatie Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl

Bedum Meerkoet  

U zoekt een royale comfortabele halfvrijstaande woning in een rustige en groene woonwijk? En wilt u op de toekomst zijn voorbereid? Dan is d...

Bedum Meerkoet  

U zoekt een royale comfortabele halfvrijstaande woning in een rustige en groene woonwijk? En wilt u op de toekomst zijn voorbereid? Dan is d...

Advertisement