Page 1

energiezuinig en duurzaam wonen

Leek oostindie 2 vrijstaande woningen type es

WWW.VDM.NL WWW.VDM.NL

1


Wonen en leven in leek Leek heeft alles in huis om prettig te ­wonen, werken en te recreëren. Er zijn diverse scholen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Voor al uw inkopen kunt u terecht bij een grote verscheidenheid aan winkels en op de wekelijkse markt, die iedere donderdag in het centrum van Leek plaatsvindt. Ook op het gebied van vrijetijdsbesteding heeft Leek veel te bieden zoals bijvoorbeeld het Leekstermeer en Landgoed Nienoord. Dit landgoed omvat een fraai landhuis en tal van recreatieve voorzieningen, waardoor het nationaal rijtuigmuseum, het recreatiepark, een subtropisch ­zwemkasteel en een openluchttheater.

Landelijk, energiezuinig en comfortabel wonen in Leek Oostindie

2


Haze

laar

e

Lind

Vogelvlucht van de vrijstaande woningen aan de Es.

Es

Oostindie Oostindie zal gaan bestaan uit drie woonomge­ vingen, te weten: De Slagen, Het Buiten en De Hoven. De verschillende deelgebieden worden van elkaar gescheiden door ruime groenzones en waterpartijen. Als u kiest voor deze nieuwe wijk aan de zuidkant van Leek, dan kiest u voor duurzaamheid met de inpassing van al zijn land­ schappelijke elementen. In deelgebied “De Sla­ gen” vindt u fraaie houtsingels, natuurlijke water­ partijen, kavelsloten en boomwallen. Zo kunt u in “De Slagen” kiezen tussen wonen aan een water­

singel, aan een houtsingel of wonen aan één van de intieme woonpaden. Gezelligheid, toeganke­ lijkheid en de geborgenheid maakt Oostindie tot een sfeervol thuis. Naast woningbouw biedt Oostindie tevens plaats voor diverse voorzieningen. De Q-liner 306 heeft er een halte, dat een snelle verbinding met ­Groningen garandeert. Dicht bij huis zijn verschil­ lende speelterreinen, ook voor de allerkleinsten. Op slechts enkele passen lopen vindt u het nieuw aan te leggen centrumpark van de wijk Oostindie.

In deze centrumzone komen diverse maatschap­ pelijke voorzieningen met ruime opzet met veel groen en water. Kortom, u komt hier dus niets te­ kort! In Oostindie realiseert VDM vrijstaande wonin­ gen gelegen aan de Es. De woningen zijn gesi­ tueerd op kavels van ca. 516 m2 en 580 m2. De woningen passen door het materiaalgebruik, de kleurkeuze en de situering uitstekend in het lan­ delijke karakter van de woonwijk. Kortom, een fraaie aanvulling op de wijk!

3


Bijzondere kwaliteiten van de woning: - - - - -

Het bouwbedrijf: VDM Woningen Bouwbedrijf VDM Woningen is gevestigd in Al­ mere, Drachten, Drogeham en Zwaag en bestaat sinds 1880. Het bedrijf richt zich op het ontwikke­ len en bouwen van woningen volgens een uniek en beproefd bouwsysteem. Ruim 170 vakbekwa­ me medewerkers zorgen met veel inzet en bezie­ ling voor mooie en kwalitatief hoogwaardige woningen. Een VDM-woning wordt gekenmerkt door haar degelijke bouwkwaliteit en het hoog­ waardige materiaalgebruik. Door de hoge iso­ latiewaarde en het unieke verwarmings­systeem is iedere woning bovendien energiezuinig, duur­ zaam en milieuvriendelijk. VDM Woningen: Voorsprong door duurzaam­ heid en kwaliteit!

De architect: Inbo Architecten Drachten De woningen aan de Hazelaar, Es en de Linde in Leek Oostindie zijn ontworpen door Inbo Architecten Drachten. Inbo is een onafhankelijk en toonaangevend bureau op het gebied van ruimtelijk beleid, vastgoedadvies, stedenbouw, architectuur en bouwmeesterschap. Het bureau heeft vestigingen in Amersfoort, Amsterdam, Drachten, Eindhoven, Rotterdam, Rijswijk en Woudenberg. Binnen het bedrijf werken adviseurs, stedenbouwkundigen, architecten en bouwkundigen hecht samen om mooie, duurzame en inspirerende oplossingen te leveren.

4

Zeer energiezuinig Goede geluidsisolatie Goede ventilatie Hoog wooncomfort Landelijk en luxe wonen


5


gevelimpressies

Voorgevel

Achtergevel

6


Rechter zijgevel

Linker zijgevel

7


8


De woning U zoekt een energiezuinige woning? Een woning in een mooie en natuurlijke omgeving? Dan is de kans zeer groot dat u zich thuisvoelt in één van de vrijstaande woningen die door VDM in Oostindie worden gerealiseerd.

Lekker ruim wonen De royale vrijstaande woningen hebben een inhoud van 718 m3 en zijn standaard uitgevoerd met garage. De woningen heb­ ben op de ­begane grond een tuingerichte ­woonkamer met een open keuken. De hoge ramen betrekken de tuin bij de woon­kamer en geven het geheel een ruimtelijke uitstraling. Door de recht opgetrokken wanden ontstaat er op de eerste verdieping veel ruimte. Er bevinden zich 3 volwaardige slaapkamers en een badka­

mer. De royale zolder, die te bereiken is met een vaste trap, biedt veel mogelijkheden.

Duurzaamheid en energiezuinig wonen Lage energielasten en een duurzaam karakter staan bij de woningen in Oostindie voorop. De woning beschikt over extra dikke geïsoleerde bui­ tenwanden, waardoor er minder warmte verloren gaat en u bespaart op uw stookkosten. Ook het overige duurzame materiaalgebruik draagt hier aan bij. Door middel van optionele keuzes als een zon­ neboiler en zonnepanelen kunt u de woningen nog energiezuiniger uitvoeren. Door deze zeer energiezuinige bouwwijze kunt u in aanmerking komen voor diverse aantrekkelijke financierings­

vormen. De woningen komen daarnaast, af­ hankelijk van de gemaakte optionele keuzes, in aanmerking voor het subsidieprogramma van de wijk Oostindie. Over de diverse mogelijkheden kan de verkopend makelaar u verder uitgebreid informeren.

Warme tinten, een rustige uitstraling De gevel van de woning wordt gemetseld in rood-bruine tinten. De warme kleur van deze stenen, in combinatie met het antraciet van de dakpannen en het wit van de grote kozijnen en dakgoten, geeft de ­woning een rustige uitstraling. De detaillering van de gootlijn, de dakrand en de raamindeling is eenvoudig, maar zorgt wel voor een krachtig beeld.

9


3,36 m.

< 2,89 m >

GARAGE

< 1,80 m >

< 2,66 m >

BIJKEUKEN

< 2,66 m >

Royale vrijstaandewoning

< 6,36 m >

6,36 m.

Type Es

KEUKEN

< 5,00 m >

W.C.

De vrijstaande-woning type ‘Es’ betreft een ruime woning met veel mogelijkheden. De woningen staan op ruime kavels en zijn standaard voorzien van een garage. Dankzij de opgemetselde gevel aan de voor- en achterzijde ontstaat er extra licht en ruimte.

HAL

11,38 m.

< 3,27 m >

< 10,50 m >

< 3,44 m >

< 4,08 m >

WOONKAMER

< 6,90 m >

7,78 m.

Begane grond, schaal 1:100. Bouwnummers 26 en 35

10


vrijstaande woning Type Es

< 6,90 m >

SLAAPKAMER 2

OVERLOOP

BADKAMER

< 2,17 m > < 4,13 m >

ZOLDER

< 11,38 m >

SLAAPKAMER 1

< 3,31 m >

< 3,43 m >

< 2,89 m >

< 3,31 m >

< 3,28 m >

< 3,28 m >

Verdieping, schaal 1:100.

SLAAPKAMER 4

< 4,09 m >

SLAAPKAMER 3

< 2,85 m >

< 4,09 m >

< 2,76 m >

< 3,43 m >

Zolder, schaal 1:100.

11


afwerkstaat beganegrond ruimte

vloer

wand

plafond

Hal

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Meterkast

Betonvloer/prefab meterkastvloer

Plaatmateriaal 18-22 mm

Gipsplafond afgewerkt

Toiletruimte

Betonvloer

Tot 1200 mm+ behandeld met vochtkeren­ de pasta. De hoeken worden voorzien van kimband. Vanaf 1200 mm+ uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Woonkamer

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Keuken

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Technische-/wasmachineruimte

Betonvloer

Uitgevlakt, niveau D

Gipsplafond uitgevlakt, niveau D

ruimte

vloer

wand

plafond

Overloop

Cementdekvloer

Uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

Badruimte

Cementdekvloer behandeld met een vocht­ kerende pasta. Aansluiting tussen de vloer en de wand wordt voorzien van kimband

Uitgevlakt, niveau D. Behandeld met een vochtkerende pasta. De hoeken zijn ­voorzien van kimband.

Structuurspuitwerk

Slaapkamers

Cementdekvloer

Uitgevlakt, niveau D

Structuurspuitwerk

ruimte

vloer

wand

plafond

Zolder

Constructieplaat onafgewerkt

Gipsplaten onafgewerkt

Plaatmateriaal: onafgewerkt

opmerking Meterkast volgens NEN 2768

1e verdieping opmerking

2e verdieping

Afwerkingsniveau D houdt het volgende in: een egaal oppervlak, geschikt voor grof gestructureerde afwerking, kleine oneffenheden en bewerkingsgroeven ≤ 2 mm zijn acceptabel.

kleurschema onderdeel

materiaal

kleur

Gevel

Baksteen waalformaat handvorm

Roodbruin bontgenuanceerd

Voegwerk

Cement

Grijs

Kozijnen

Hardhout

Crème wit, RAL 9001

Kozijnen straatgevel

Hardhout

Terrabruin, RAL 8028

Raamdorpel

Keramische raamdorpelssteen

Bruin

Waterslag

Aluminium

Crème wit, RAL 9001

Draaiende delen

Hardhout

Crème wit, RAL 9001

Voor- en achterdeur

Hardhout

Crème wit, RAL 9001

Dakpannen

Monier Neroma betonpan natura effen

Antraciet

Afdekker (kopgevel)

Aluminium

Blank

Goot

Afgetimmerd met hout

Crème wit RAL 9001

Gevelafdekker

Aluminium

Naturel

Hemelwaterafvoer

PVC

Grijs

12

opmerking


Beknopte technische omschrijving Inleidende bepalingen Het werk omvat het realiseren van 2 vrijstaande wonin­ gen aan de Es in het plan Oostindie te Leek

aluminium afdekkers aangebracht. Het metselwerk van de zijgevel wordt aan de bovenzijde afgewerkt met een aluminium afdekker.

Van toepassing zijn de voorschriften De woningen voldoen aan het geldende bouwbesluit en hebben een epc- norm die maximaal 0,7 zal bedra­ gen, tevens voldoen de woningen aan de voorwaar­ den van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Dakbedekking De schuine daken worden gedekt met betonpannen conform kleurmonster. Het platdak van de ongeïso­ leerde garage wordt voorzien van een 2-laagse bitu­ mineuze dakbedekking.

Peil en grondwerk Het peil (P) waaruit alle hoogten en diepten worden gemeten komt overeen met de bovenkant van de be­ gane grondvloer van de woning. Dit peil wordt aange­ geven door de gemeente. Voor de fundering worden de benodigde ontgravingen verricht; de ontgraven grond wordt op het terrein verspreid, aflopend van de woning tot aan de erfgrens.

Goten en hemelwaterafvoeren De woning is voorzien van een omtimmerde zinken bakgoot en kunststoffen hemelwaterafvoeren.

Fundering en vloer De fundering van de woning en garage is een stroken­ fundering en wordt uitgevoerd volgens de door bouwen woningtoezicht goedgekeurde berekeningen en te­ keningen. De begane grondvloer van de woning is een beton-systeemvloer met een isolatiewaarde (Rc-waar­ de) van 5,0 m²K/W. Er wordt een geïsoleerd vloerluik in de begane grondvloer opgenomen. De vloer van de garage is een in het werk gestorte vrijdragende betonvloer. Buitenriolering De aanleg van de gescheiden buitenriolering ge­ schiedt tot de erfgrens. De riolering aansluiten op het gemeente-riool geschiedt door derden. Terreinverharding Er worden geen terreinverhardingen en/of zandcun­ netten aangebracht. Terrein afscheiding De gemeente zal, grenzend aan het openbare gebied, een haag plaatsen. De hagen worden geplant aan de particuliere zijde van de erfgrens en worden eigen­ dom van de kavelkoper. VDM Bouwsysteem De binnenspouwbladen en dragende binnenwanden van de woning worden uitgevoerd in houtsysteem­ bouw en voorzien van 220 mm isolatie. De niet dra­ gende binnenwanden worden eveneens uitgevoerd in houtsysteembouw en voorzien van 60 mm isolatie. De wanden worden aan de binnenzijde bekleed met 15 mm gipsplaten. Een goede isolatie betekent een mi­ nimaal energieverbruik gekoppeld aan een optimaal wooncomfort. De buitenwanden hebben daarom een isolatiewaarde van 5,2 m²K/W en zijn beter geïso­ leerd dan de gebruikelijke isolatiewaarden van gemid­ deld 3,5 m²K/W. De wanden van de garage worden uitgevoerd in houtsysteembouw. Metselwerk De buitengevels van de woning en ongeïsoleerde ga­ rage worden in halfsteens verband opgemetseld van baksteen conform monsters. Onder de buitenkozijnen die niet tot peil doorlopen worden raamdorpelstenen of

Dakoverstekken en -gootoverstekken Het plafond van het dakoverstek en van het gootover­ stek is van weerbestendig plaatmateriaal. Kozijnen, ramen en deuren Alle buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden uitge­ voerd in hardhout. De voordeur van de woning wordt voorzien van een verlaagde onderdorpel. De binnen­ kozijnen zijn houten binnenkozijnen zonder boven­ licht. Er worden witte afgelakte opdekdeuren toege­ past. Onder de binnendeur kozijnen van het toilet en badkamer wordt een Holonite composietsteen dorpel aangebracht. Alle ramen en buitendeuren van de wo­ ning worden voorzien van inbraak-preventief hang- en sluitwerk. De deuren van het toilet en doucheruimte worden voorzien van een vrij en bezetslot. Krukken en schilden worden uitgevoerd in een garnituur type Ami met langschilden en met Nemef 1200 sloten. De buitenkozijnen, -ramen en -deuren worden voorzien van isolerend hoog­rendements beglazing (HR++). Ter plaatse van de 1e verdieping bij de zijgevel wordt er bij het lichtkozijn bij de slaapkamer veiligheidsglas toe­ gepast. De garage wordt voorzien van een ongeïso­ leerde plaatstalen kanteldeur De afwerking van vloeren, -wanden en plafonds De vloeren van het toilet en badkamer zijn voorbereid om betegeld te worden met vloertegels. De overige vloeren van de woning zijn geschikt voor toepassing van diverse vloerbedekkingen. De eerste verdieping­ vloer wordt voorzien van een zwevende cementdek­ vloer voor extra geluidsdemping. De wanden van het toilet en de badkamer zijn geschikt voor het aanbrengen van wandtegels. De wanden van de begane grond en 1e verdieping van de woning worden uitgevlakt opgeleverd. De plafonds worden voorzien van structuurspuitwerk. De wand-, plafond- en dakvlakken van de meterkast, de cv ruimte, garage en de later te betegelen wanden worden niet afgewerkt. De wanden van de zolder en het dakvlak van de zol­ der worden niet afgewerkt. Binnentimmerwerk Onder de raamkozijnen worden houtvezel vensterban­ ken aangebracht. De dagkanten van het kozijn worden voorzien van houtvezel kantstukken. Voor de toegang naar de eerste verdieping wordt een dichte vuren­ houten trap geplaatst. Leuninghouders, de leuning en traphekjes worden kompleet gemonteerd. Voor de toe­ gang naar de zolder wordt een vaste trap toegepast.

Optioneel kunnen vloerplinten geleverd en gemon­ teerd worden. De keuken De woning wordt opgeleverd zonder een keuken. Voor de plaatsing van een keuken is rekening gehouden met een aantal standaard aansluitpunten voor elektra, ri­ olering en gas. Eventuele aanpassingen in het instal­ latiewerk zijn tegen meerprijs mogelijk. Tegelwerk De woning wordt opgeleverd zonder tegelwerk. Wan­ den (toilet tot 1.2 m + vloer, badkamer tot plafond) en de vloer van de badkamer worden behandeld met een vochtwerende pasta waardoor deze ruimtes water­ dicht zijn bij oplevering en geschikt voor verder afwer­ king met wand- en vloertegels. Optioneel kan gekozen worden voor een compleet tegelpakket. Verwarming De woningen zijn voor de verwarming voorzien van een centrale luchtverwarmingsinstallatie, deze bestaat uit een energiezuinige HR combi-ketel in combinatie met een heater. Deze manier van verwarmen zorgt voor een gezond en comfortabel leef- en werkklimaat, verder zijn er geen storende leidingen en radiatoren nodig, dus ruimtewinst en een grote vrijheid van inrich­ ten. Dit verwarmingssysteem zorgt in combinatie met een WTW systeem tevens voor een gebalanceerde ventilatie van de woning. De temperatuurregeling vindt plaats d.m.v. een thermostaat in de woonkamer. Ventilatie Nederlanders brengen gemiddeld 80% van de tijd binnen door. Een schoon en behaaglijk binnenmilieu is dan ook van groot belang, alle reden dus om hier veel aandacht aan te besteden. De woningen zijn daarom voorzien van een gebalanceerd mechanisch ventilatie­ systeem met een warmteterugwin-unit (WTW) met een rendement van 95%. Wat houdt een WTW systeem in? Gebalanceerde ventilatie is een ventilatie systeem om de juiste hoeveelheid lucht in een woning continue te verversen. Dit verversen gebeurt door lucht af te zui­ gen naar buiten en verse lucht aan te zuigen naar bin­ nen. De hoeveelheid afgezogen lucht is net zo groot

Schema 1: Schematische voor­stelling van een wtw-systeem.

13


Beknopte technische omschrijving als de hoeveelheid ingeblazen lucht, daarom spreekt men ook wel van balansventilatie. Het ventilatiesy­ steem in de woning bestaat uit een kanalenstelsel, dat aangesloten is op inblaas- en afzuigventielen en uit de ventilatie-unit. Via de inblaasventielen, die geplaatst zijn in alle verblijfsruimtes, zoals de woonkamer en slaapkamers, wordt verse lucht de woning in gebla­ zen. Via de afzuigventielen, die geplaatst zijn in toilet, badkamer en (bij)keuken wordt de binnenlucht weer afgezogen. Luchtcirculatie ontstaat doordat er spleten onder de deuren zitten. Door dit ventilatiesysteem zijn er dan ook geen ventilatieroosters in de gevel meer nodig. De warmtewisselaar zorgt er voor dat de aan­ gezogen koude buitenlucht wordt opgewarmd met de afgezogen warme binnenlucht, alvorens deze uw woning wordt ingeblazen. In de ventilatie-unit zitten fil­ ters om de verse buitenlucht te filteren voordat deze de woning in wordt geblazen en om de verbruikte lucht uit de woning te filteren voordat deze via het apparaat de woning weer verlaat (schema 1). Bypass op warmteterugwin-unit Om te voorkomen dat het in de woning te warm wordt is de WTW installatie standaard uitgerust met een by­ pass. Deze bypass zorgt er voor dat zomers en dan vooral ‘s nachts, de verse buitenlucht niet wordt op­ gewarmd en deze zo uw slaapkamer en woonkamer wordt ingeblazen. Het is geen koeling, maar het zorgt er wel voor dat de woning niet verder opwarmt. Douchewater warmtewisselaar Warmteterugwinning uit douchewater is een belangrijk middel om de energiekosten te verlagen. De douche WTW speelt hier eenvoudig op in met een dunne pijpin-pijp warmtewisselaar. Het water dat door het dou­ cheputje naar beneden wordt afgevoerd, stroomt door de binnenste pijp naar beneden. Het koude tapwater gaat door de buitenste pijp naar boven en wordt ge­ deeltelijk verwarmd door het afvoerwater. Omdat het aangevoerde water al gedeeltelijk is voorverwarmd, hoeft de boiler of de cv-ketel minder te verwarmen en wordt er dus energie bespaard en kan er langer wor­

CV-KETEL

WARM WATER

DUBBELWANDIGE DOUCHE-WTW

AFVOER KOUD WATER VOORVERWARMD WATER WARM WATER

Schema 2: Schematische voor­stelling van douche­­water-wtw.

14

den gedoucht met de tapwatervoorraad (schema 2). Installaties algemeen De installaties voor gas, water en elektra worden aan­ gelegd volgens de eisen en onder goedkeuring van de betreffende Nutsbedrijven. De elektra-installatie voor­ ziet in ruim voldoende lichtpunten en wandcontactdo­ zen. Naast de voordeur wordt standaard een buiten­ lamp aangebracht en een belschakelaar geplaatst. In de hal en op de overloop wordt een rookmelder aangebracht en aangesloten op het lichtnet. Voor tele­ foon- en CAI-aansluitingen worden loze leidingen ge­ legd vanaf de meterkast naar de woonkamer. Tevens wordt naar slaapkamer 1 een loze leiding gelegd t.b.v. de telefoon en CAI. Abonnementskosten telefoon en CAI zijn voor rekening van de koper. Warmwatervoorziening wordt verzorgd door de cv-ke­ tel. Van daaruit worden kunststof warmwaterleidingen aangelegd naar de tappunten in keuken en badkamer. De binnenriolering wordt aangelegd vanaf de sanitai­ re toestellen op de begane grond, de badkamer en de aansluiting t.b.v. de wasmachine (begane grond) en aangesloten op de buitenriolering. Sanitair De woning wordt opgeleverd zonder sanitair. Bij de opties kan wel gekozen worden voor een compleet sanitairpakket. Wanneer u hiervoor niet kiest, kan na de bouwkundige oplevering sanitair worden aange­ bracht. In onderstaand overzicht is voor het hieronder aange­ geven sanitair een riool- en een warm-en/of koudwa­ teraansluiting aangebracht. begane grond - closet toiletruimte, afgedopt; - fonteintje toiletruimte, afgedopt; - gootsteen keuken, afgedopt; - wasmachine, met sifonaansluiting. verdieping - douche badkamer, afgedopt; - wastafel badkamer, afgedopt; - closet badkamer, afgedopt. Algemeen Het gehele werk wordt uitgevoerd naar de eis van DOORSNEDE goed en deugdelijk werkDOUCHE-WTW .De woning wordt bezem­ schoon opgeleverd. Het bij de woning behorende terrein wordt ontdaan van bouwvuil en puinresten. Aan- en afsluitkosten gas, water, elektriciteit, centrale antenne en telefoon zijn in de aanneemsom opgeno­ men. De woningen worden in de basisuitvoering ge­ leverd met een Waarborgcertificaat GIW (Garantie instituut Woningbouw). Voor de garanties op materiaal en uitvoering verwijzen wij u naar de garantietermijn van het GIW. Voor de door VDM geleverde werk­ Afvalwater zaamheden wordt vanaf de start van de bouw tot de douche oplevering een CAR (ConstructieBinnenbuis All Risks) verzekering Voering afgesloten. Leidingwater Buitenbuis

Drogeham, augustus 2008


algemene bepalingen Aankoop Wanneer u besloten heeft om een woning uit dit plan te kopen, wordt dit eerst in een reserveringsover­ eenkomst en vervolgens in een koop-/aannemings­ overeenkomst vastgelegd. Na ondertekening van de overeenkomst wordt deze naar de notaris gezonden, die dan zorg draagt voor de notariële akte van eigen­ domsoverdracht. Financiering De koopsom van de woning is “vrij op naam”, hetgeen inhoud dat de prijs inclusief BTW en nota­ riskosten van de overdrachtsakte is. Indien u voor de betaling van de woning een hypotheek afsluit zijn de volgende kosten niet in de prijs van de woning begrepen. 1. Renteverlies tijdens de bouw: Dit betreft rente welke verschuldigd is over de uit een hypotheek betaalde termijnen aan de aan­ nemer. Deze kosten zijn, voor zover zij betrekking hebben op de periode na het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst, aftrekbaar van de inkomstenbelasting. 2. Financieringskosten: Dit zijn de kosten die verbonden zijn aan het afsluiten van een hypotheek. Het gaat hier om de afsluitprovisie en de notariskosten voor de hypotheekakte.

bedragen op zijn rekening zijn bijgeschreven. Tevens zal de notaris alle verschuldigde rente tot op de dag van notarieel transport verrekenen. Verzekering Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade. Vanaf de datum van oplevering dient u zelf voor de benodigde verzekeringen zorg te dragen. Van toepassing zijnde bouwvoorschriften De woningen worden gebouwd in overeenstemming met de eisen van de gemeentelijke bouwverordening, het nieuwe bouwbesluit en de voorschriften van de plaatselijke nutsbedrijven voor water en elektriciteit, centrale antennesysteem, riolering en telefoon. Voor de verschillende bouwonderdelen zijn de in Neder­ land geldende voorschriften en normbladen van toepassing. Oplevering Wanneer uw woning gereed is voor oplevering ontvangt u een uitnodiging. Bij de oplevering zullen beide partijen aanwezig zijn en worden eventuele klachten, tekortkomingen en of gebreken in een ople­ veringsrapport vastgelegd. De aannemer zal deze zo spoedig mogelijk verhelpen. De onderhoudstermijn, de termijn waar binnen klachten verholpen dienen te worden, is drie maanden.

gerichtbouwen. Het keurmerk Klantgericht Bouwen wordt verstrekt door Stichting Klantgericht Bouwen; een gezamenlijk initiatief van de Vereniging Eigen Huis en Bouwend Nederland. Het keurmerk geeft door continu meten de zakelijke opdrachtgevers en kopers inzicht in de kwaliteit van de bouwonderne­ mingen. Bouwkundigen van de Vereniging Eigen Huis controleren de kwaliteit van de opgeleverde wonin­ gen en noteren het aantal opleverpunten. Daarnaast geven kopers een rapportcijfer voor hun ervaringen met de bouwonderneming in de verkoopfase, de bouwfase en de opleveringsfase. Al deze gegevens worden statistisch verwerkt en gewogen. Situatie, bouw- en huisnummers De situering van de woningen is op de situatieteke­ ning aangegeven conform de ons ter hand gestelde gegevens van de gemeente. Aan de op de situatie aangegeven groen- en algemene voorzieningen kunnen geen rechten worden ontleend. Eventueel aan­ gegeven kaveloppervlakten moeten als indicatief wor­ den beschouwd. Pas na inmeten van het kadaster, na afloop van de bouw, wordt de oppervlakte definitief bepaald. Aan afwijkende maatvoering kunnen geen rechten worden ontleend. Tijdens de bouw en bij verkoop wordt uitsluitend met bouwnummers gewerkt. De juiste gegevens met betrekking tot de huisnummers zullen tijdig voor de oplevering door de gemeente worden vastgesteld. Artist impression In de verkoopbrochure zijn een artist impression en tekeningen van plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden opgenomen. Deze zijn uitsluitend bedoeld als schematische voorstellingen en hieraan kunnen qua uitvoering, kleurstelling, detaillering, e.d. geen rechten worden ontleend. De gevelaanzichten en artist impressions zijn niet op schaal getekend.

Betalingen In de koop-/aannemingsovereenkomst zijn de beta­ lingstermijnen vastgelegd. Deze hebben betrekking op de woning en de overeengekomen wijzigingen en/of aanvullingen aan de woning. Zodra een termijn is verstreken ontvangt u een factuur.

Garanties De woningen worden gebouwd onder de Stiwoga Garantie- en waarborgregeling 2009. Stiwoga is onderdeel van de Woningborg Groep met meer dan 30 jaar ervaring in het verstrekken van garanties op nieuwbouw koopwoningen. Stiwoga garandeert de kwaliteit en afbouw van de woning aan de koper, met uitzondering van onderdelen welke niet door de ondernemer worden uitgevoerd. Na ontvangst van de ondertekende koop-aannemingsovereenkomst, wordt het bijbehorende waarborgcertificaat door Stiwoga afgegeven. Bij woningen geleverd met een waarborgcertificaat van Stiwoga gelden tevens onverkort, ongeacht hetgeen in deze technische informatie is bepaald, de regelingen, reglementen en standaardvoorwaarden gehanteerd en voorgeschreven door Stiwoga. Ingeval enige bepaling in deze technische omschrijving daar­ mee onverenigbaar mocht zijn c.q. nadeliger mocht zijn voor de verkrijger, prevaleren steeds de bovenge­ noemde bepaling van Stiwoga.

Eigendomsoverdracht Is de notaris in het bezit van de koop-/aannemings­ overeenkomst en eventueel de hypotheekstukken, dan zal hij u uitnodigen voor het notarieel transport. Bij notarieel transport worden de transportakte en eventu­ eel de hypotheekakte getekend. Voorafgaande aan het transport krijgt u hiervan een concept toegestuurd en een afrekening. Bij het notarieel transport moeten ook eventueel ver­ vallen bouwtermijnen conform de koop-/aannemings­ overeenkomst worden betaald. De notaris zal niet eerder transporteren dan wanneer de verschuldigde

Voor het VDM systeem is een KOMO attest-met-pro­ ductcertificaat onder nummer 20586/08 afgegeven. Tevens voldoet het VDM systeem aan de kwaliteits­ eisen van de VHSB (Vereniging van Hout-SkeletBou­ wers). Daarenboven gelden op de desbetreffende onderdelen garanties dan wel keurmerken van o.a. S.G.T. (Stichting Garantiefonds voor Timmerwerken), S.K.H. (Stichting Keuringsbureau voor Hout) en KOMO, dan wel garanties van de fabrikant overeen­ komstig genoemde keurmerken. Klantgerichtbouwen VDM Woningen is in het bezit van het keurmerk Klant­

Drogeham, augustus 2008

Keuzelijst meer- en minderwerk Tijdens het voorbereidingstraject is er de mogelijkheid om, aan de hand van een optielijst , de woning aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Deze individuele woonwensen moeten in een vroegtijdig stadium en pas­ send in het bouwproces meegenomen worden. Moch­ ten er, naar aanleiding van de door u gekozen keuken en badkameropstelling wijzigingen t.o.v. de standaard opstelling noodzakelijk zijn, dan kunt u dit in een per­ soonlijk gesprek met onze klantenbegeleider kenbaar maken en de mogelijkheden doorspreken. Wijzigingen en/of meer- en minderwerk worden alleen uitgevoerd als deze door de ondernemer schriftelijk zijn bevestigd en door de koper voor akkoord zijn getekend.

Wijzigingen Deze brochure is nauwkeurig en met zorg samen­ gesteld aan de hand van gegevens en tekeningen, verstrekt door gemeentelijke diensten, architect, con­ structeur en overige adviseurs. Ondanks dat moeten wij een voorbehoud maken ten aanzien van wijzi­ gingen, voortvloeiende uit bijvoorbeeld eisen van de overheid en / of nutsbedrijven etc. VDM behoudt zich tevens het recht voor tijdens de bouwfase wijzigingen aan te brengen, indien dit technisch of architectonisch noodzakelijk mocht blijken, echter zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit en prijs.

15


Leek: alle ruimte om te leven...

Colofon ontwikkeling en realisatie Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl

architect Morra 2-32, Drachten Tel. (0512) 51 02 25 www.inbo.com

Verkoopinformatie Lavendelheide 14-16, Drachten Tel. (0512) 57 12 34 www.vdm.nl/leek

Brochure vrijstaande woningen Leek  

Brochure vrijstaande woningen Leek

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you