__MAIN_TEXT__

Page 1

ALLES WAT JE NOG NIET OVER LENZEN WIST

KINDEREN EN LENZEN? Spelen en sporten zonder zorgen

ER ZIJN GEEN MOEILIJKE OGEN

GRATIS BRIL bij een lensplan

De hele dag perfect zicht!

MULTIFOCALE CONTACTLENZEN Dé contactlens voor iedereen boven de 40!

GEEN DROGE OGEN MEER Dankzij de revolutionaire Revoir lens

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 1

15-10-2020 07:52


Onzichtbaar maken we de wereld zichtbaar Zorgeloos zien is een luxe die wij voor jou willen verzorgen. Dit kan met behulp van een bril, maar in deze editie van ons MagaZien lees je vooral over de vele extra mogelijkheden die ons ervaren team van optometristen jou kan bieden op gebied van contactlenzen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen met diverse doeleinden zoals multifocale contactlenzen, kindercontactlenzen, maar ook medische contactlenzen. Wij zien het als onze missie om voor iedereen die geen bril wil of kan dragen, een goede contactlens­ oplossing te vinden.

Waar andere praktijken stoppen, gaan wij verder! Ook voor uitzonderlijke situaties kunnen we een oplossing bieden. Denk aan bijvoorbeeld zeer droge ogen, hoge cilinders, multifocaal zicht, of vervorming van het oog. Wij meten diverse speciale, custom made contactlenzen aan zoals bijvoorbeeld lenzen met een eigen vochtreservoir. Vanuit onze passie voor oogzorg en contactlenzen gaan wij graag met jou de uitdaging aan om onzichtbaar alles zichtbaar te maken!

Om geheel zorgeloos te kunnen zien, kun je bij ons terecht voor een lensplan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en regelmatige controles door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn. Met het lensplan ben je voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling, zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden. Tevens biedt het de zekerheid dat je altijd voorzien bent van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raakt. Start je voor eind 2020 met een lensplan bij ons? Dan ontvang je bij aanvang meteen een gratis bril cadeau! Want ook als je succesvol lenzen draagt is het fijn om een goede (en leuke bril) in huis te hebben. Openingstijden

Pastoriestraat 7, Duiven Tel. 0316 26 89 09 www.vandeweteringoptiek.nl

Maandag:

10:00 - 17:00

Dinsdag:

09:00 - 18:00

Woensdag:

09:00 - 18:00

Donderdag:

09:00 - 18:00

Vrijdag:

09:00 - 21:00

Zaterdag:

09:00 - 17:00

2

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 2

15-10-2020 07:52


GRATIS BRIL BIJ EEN LENSPLAN*

#ZORGELOOSZIEN

* Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Met bril naar keuze!

Kijk op www.vandeweteringoptiek.nl/lensplan voor meer informatie, of kom langs in de winkel!

INHOUD Nachtlenzen

Pagina 4

Kinderen en lenzen

Pagina 6

Droge ogen en lenzen

Pagina 8

Multifocale lenzen

Pagina 10

Sclerale en medische lenzen

Pagina 12

Zachte lenzen

Pagina 14 3

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 3

15-10-2020 07:52


NACHTLENZEN Je gelooft je ogen niet! Zonder bril, leesbril of lenzen overdag haarscherp zien. Ideaal bij het sporten, zwemmen en tijdens uitjes. Kortom, bij een actieve levensstijl! Maar ook perfect als je als lensdrager snel last hebt van droge of geïrriteerde ogen, of tegen de avond last van je lenzen krijgt. Door lenzen niet overdag, maar ’s nachts te dragen krijgen je ogen meer rust en blijft je traanfilm in perfecte conditie. Tevens werkt een nachtlens niet als een spons, zoals zachte contactlenzen, waardoor in de nacht je traanfilm in goede conditie blijft. ’s Nachts in, overdag uit. Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt. Dit komt omdat de lens gecontroleerd het voorste laagje van je oog hervormd. Als je opstaat doe je ze uit en heb je de hele dag perfect zicht. Bewegingsvrijheid en comfort, all day long! Ook multifocale nachtlenzen Het principe van de multifocale nachtlens is hetzelfde als van de standaard nachtlens: ‘s nachts voor het slapen gaan doe je de lenzen in, ‘s ochtends als je opstaat doe je ze weer uit. De lens corrigeert gedurende de nacht ongemerkt je oogfout, inclusief de leesadditie. Dit kan tot maar liefst +2.00D leesadditie.

Nachtlenzen voor kinderen Nachtlenzen lenen zich goed voor het gebruik op jongere leeftijd. De lenzen zijn altijd in huis, dus als ouder heb je meer controle. Het gebruik van nachtlenzen is ook een echte aanrader voor kinderen om de achteruitgang van hun ogen te stagneren. Bij nachtlenzen is het proces 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitiever is.

Nachtlenzen zijn zeer geschikt voor... • Iemand die overdag moeilijk lenzen • • •

kan verdragen, door bijvoorbeeld droge ogen, irritatie of allergieën Iemand die regelmatig sport; je hebt geen hinder van stofjes of vuiltjes onder je lens Kinderen; overdag kunnen ze ongestoord spelen en er is geen kans op verlies van de lenzen of bril buitenshuis. Mensen die last van allergie hebben

Extra voordeel nachtlenzen Bij het gebruik van nachtlenzen gaat de oogsterkte minder snel achteruit dan bij reguliere lenzen of een bril. Ongestoord kunnen sporten, zwemmen, douchen en naar de sauna.

4

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 4

15-10-2020 07:52


DREAMLITE NACHTLENZEN: EEN BEUGEL VOOR DE OGEN QF1929v1

DreamLite nachtlenzen kunnen een uitkomst bieden bij toenemende bijziendheid bij kinderen.

Anders dan gewone lenzen werken DreamLite nachtlenzen meer als een beugel voor de ogen. Ze doen ’s nachts hun werk. De speciale, op maat gemaakte, vorm van de lens hervormd het hoornvlies zeer subtiel en gecontroleerd terwijl je slaapt. Deze aanpassing geeft naast scherp zicht overdag ook een remmend effect op de bijziendheid. Er kan al gestart worden met DreamLite vanaf het zevende levensjaar. Een belangrijke voorwaarde hierbij is de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de lenzen en bijbehorende instructies goed op te volgen.

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 5

De voordelen van DreamLite nachtlenzen • Als ouder kun je er eenvoudig op toezien dat de lenzen ’s avonds voor het slapen gaan op de juiste manier ingezet worden en ’s ochtends weer worden uitgehaald. • Doordat DreamLite nachtlenzen alleen ’s nachts worden gedragen kunnen kinderen overdag vrijuit spelen en sporten zonder de ongemakken van een bril of contactlenzen. • Het is een veilige methode waarvan het effect tijdelijk en 100% omkeerbaar is. Als de lens enkele dagen niet wordt gedragen nemen de ogen vanzelf hun oorspronkelijke vorm weer aan. • DreamLite nachtlenzen zijn een hulpmiddel die kunnen bijdragen om de progressie van bijziendheid bij kinderen af te remmen.

Heb je vragen over nachtlenzen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we adviseren je graag!

15-10-2020 07:53


#ZORGELOOSZIEN

MYOPIE

BEHEERSING

Myopie (minsterkte) is erfelijk. Laat je (klein-)kinderen bij ons op Myopie checken.

Kinderen en lenzen? Het kan echt!

Speciale myopie management contactlenzen kunnen de sterkte toename bij kinderen (myopisatie) remmen. Myopie beheersing Myopie is de wetenschappelijke benaming voor bijziendheid. Het licht dat het oog binnenvalt vormt een brandpunt voor het netvlies, waardoor je dichtbij beter ziet dan veraf. De mate van myopie heeft dan ook te maken met hoe ver het brandpunt voor het netvlies valt. Wanneer een oog langer is van vorm, zal de hoeveelheid minsterkte die nodig is om scherp te zien ook hoger zijn. Myopie is gedeeltelijk erfelijk bepaald, echter zien we dat in de laatste eeuw in de gemiddelde mate van myopie sterk toeneemt bij kinderen, mede door het gebruik van telefoons. Myopisatie remmen Wij kunnen met speciale contactlenzen de sterkte toename en groei van de ogen bij kinderen (myopisatie) remmen. Je hebt hiervoor

nachtlenzen en (zachte) daglenzen met een myopie remmende werking. Wanneer wij starten met deze behandeling zullen wij zowel de sterkte als de lengte van het oog nauwlettend monitoren en bij elke controle bespreken, zodat we zeker weten dat we de myopie remmen. Wij hebben hiervoor een speciale ooglengtemeter in de winkel staan die zonder contact te maken met het oog de lengte van het oog zeer nauwkeurig kan meten. Dit is hetzelfde apparaat als in het ziekenhuis gebruikt wordt.

6

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 6

15-10-2020 07:53


Heb je al gehoord van bijziendheid (myopie) door smartphone, tablet en minder buiten zijn? Signalen, risico’s en opties Bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid bij kinderen wordt steeds extremer. Onderzoekers voorspellen dat over 30 jaar, als onze kinderen volwassen zijn, de helft van de wereldbevolking bijziend is. Het dubbele van nu. Wat is bijziendheid? De wetenschappelijke term voor bijziendheid is ‘myopie’. Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit komt doordat je oog te lang is geworden, hierdoor is de afbeelding waar je naar kijkt niet op het netvlies afgebeeld, maar ervóór. Wist je dat Van de Wetering Optiek en Optometrie wetenschappelijk onderzoek doet? Nationale studie naar myopiebeheersing met internationale aandacht. Omdat de sterkte van kinderogen in de afgelopen 10 jaar zo ontzettend snel toeneemt, wordt er wereldwijd veel onderzoek verricht naar de oorzaak van dit groeiende probleem en ook hoe we dit tegen kunnen gaan. Het Erasmus MC in Rotterdam heeft met een onderzoeksteam baanbrekend werk verricht met betrekking tot de oorzaken en behandelingen van progressieve myopie. Het gebruik van nachtlenzen heeft onder andere een aangetoond positief effect. Onze passie voor contactlenzen en myopiebeheersing heeft ertoe geleid dat we, in samenwerking met twee collega praktijken en het Erasmus MC in Rotterdam, een nieuwe landelijke studie hebben opgezet naar de effecten van nachtlenzen en hoe we met een gespecialiseerd design de

achteruitgang van kinderogen nog beter tegen kunnen gaan. Wil je meer weten of meedoen aan deze studie? kijk op: www.dominoz.nl De risico’s Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Onderzoek toont aan dat mensen met een min­sterkte tussen de ­5,00 D en ­7,00 D (mate van bijziendheid) ruim twintig keer meer risico hebben op netvliesloslating. Ook het risico op glaucoom (verhoogde oogdruk), staar en andere oogaandoeningen is aanzienlijk hoger. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid.

De onderstaande signalen kunnen aangeven dat je kind mogelijk bijziend is: • Klachten over hoofdpijn of ‘vermoeide ogen’. • Moeite op school door het niet goed kunnen lezen van het bord. • Dichtbij de televisie, computer of andere beeldschermen gaan zitten. • Een boek heel dichtbij houden bij het lezen. • Objecten in de verte niet goed kunnen zien. • Veel knipperen. • Veel in de ogen wrijven. • Ogen vaak dichtknijpen.

Wil je meer weten of meedoen aan deze studie? Kijk op: www.dominoz.nl 7

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 7

15-10-2020 07:53


DROGE OGEN EN LENZEN Wanneer het oog minder tranen produceert of de traanlaag van het oog van minder goede kwaliteit is kun je daar klachten van ondervinden. Onze optometristen maken eerst een beoordeling van de oorzaak van de klachten en stellen een therapie in om de klachten op te lossen. Het is dus ook niet zo dat contactlensdragen geen optie meer is. Een juiste lens en vloeistof kan zelfs droogte klachten verhelpen.

Bij het overdag dragen van zachte lenzen wordt het succes bepaald door de combinatie van jouw oog, het lensmateriaal en de contactlensvloeistof. Wij werken met de nieuwste producten van verschillende leveranciers om voor jou een passende combinatie te maken.

Zo passen wij bijvoorbeeld Revoir­lenzen toe. Dit zijn lenzen met een traanreservoir achter de lens, waardoor het hoornvlies in een continu bedje met vocht ligt en niet meer wordt blootgesteld aan droge lucht. Wanneer het oog minder droog is dan kunnen nachtlenzen een oplossing bieden, doordat er overdag geen lens meer op het oog aanwezig is.

REVOIR CONTACTLENZEN

Een revolutie in haarscherp zien en maximaal draagcomfort. Maak kennis met de primeur in contactlenzen: de Revoir-lens met eigen vochtreservoir! Droge ogen en irritatie zijn voortaan verleden tijd met de Revoir-contactlens. Deze nieuwe lens heeft een unieke eigenschap: een vochtreservoir. Hoe werkt het? Je vult de lens bij het inzetten met vloeistof. Door het vochtreservoir blijft je hoornvlies gedurende de dag gehydrateerd, wat resulteert in uitstekend draagcomfort. Bovendien biedt de Revoir­contactlens een nog scherper beeld dan zachte lenzen. Ook prettig: er kunnen geen stofdeeltjes achter de lens komen.

DE NIEUWE

REVOIR CONTACTLENS

Voor wie geschikt? Door het unieke traanreservoir is de lens bij uitstek geschikt voor droge ogen en biedt deze betere scherpte bij cilindersterkten. Gebruik je een leesbril? De Revoir­lens geeft ook in multifocaal maximale scherpte. 8

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 8

15-10-2020 07:53


Hét ultieme gemak van daglenzen Je kent ze vast wel; van die momenten dat het

Kies daarom voor daglenzen en geniet van

dragen van je bril nu eenmaal niet zo praktisch

het ultieme gemak en de vele voordelen:

is. Denk aan het sporten, het dragen van een

• Je hoeft ze nooit schoon te maken.

mondkapje, of tijdens een bezoek aan een pretpark. Maar om nu speciaal voor die enkele momenten week­ of maandlenzen te dragen en je bril op je nachtkastje te laten, is niet voor iedereen de gewenste oplossing.

Aan het eind van de dag gooi je ze weg en de volgende dag doe je nieuwe in. • Je hebt geen lenzenvloeistof en bewaardoosjes meer nodig. • Ze hebben het gemakkelijkst te onthouden draagschema.

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 9

15-10-2020 07:53


MULTIFOCALE CONTACTLENZEN DE CONTACTLENS VOOR IEDEREEN BOVEN DE 40!

Naarmate je ouder wordt, kun je gaan merken dat het eigen vermogen om dichtbij scherp te stellen afneemt. Dit komt doordat de elasticiteit van de ooglens met de jaren afneemt. Het oog kan dus minder goed focussen. Voorheen kon dit probleem enkel verholpen worden met een leesbril, of een multifocale bril voor de gehele dag. Dat is verleden tijd! Tegenwoordig zijn er ook multifocale lenzen, hiermee kun je niet alleen veraf en dichtbij goed zien, maar ook op alle tussenliggende afstanden. Zo ben je niet meer afhankelijk van een (lees)bril! Hoe werkt het? Met multifocale contactlenzen kun je op alle af­ standen scherp zien. De lens bevat voor iedere afstand een andere sterkte. Je kijkt daardoor altijd door meerdere sterktes tegelijk en jouw hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit, welke kant je ook opkijkt. Je ziet dus meteen goed. Er zit dus niet een bepaald leesgedeelte in zoals bij een multifocale bril. >> Multifocale contactlenzen bieden een uitkomst voor iedereen boven de 40 <<

Even wennen aan die voordelen! Scherp zien op alle afstanden, met één set contactlenzen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Wie nooit eerder multifocale lenzen heeft gedragen, zal daar misschien eerst aan moeten wennen. Ben je eenmaal gewend, dan ervaar je al snel de enorme voordelen. Het is zaak dat de contactlenzen aangepast worden naar jouw behoefte. Wij brengen deze in kaart en zorgen ervoor dat jouw lenzen hierop worden afgestemd.

Veraf goed kunnen kijken op de tv, maar ook dichtbij je mobiel kunnen lezen. Dat is het voordeel van multifocaal

10

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 10

15-10-2020 07:53


BiofinityÂŽ toric multifocal De contactlens tlens die ontworpen is voor klanten mett astigmatisme en presbyopie

Betrouwbare aanpassing, uitstekend zicht.

Voordelen op een rij: Niet meer afhankelijk van jouw bril. Niet meer je bril omhoog duwen bij het kijken naar een computerscherm. Over je schouder kijken en achteruitrijden in een auto en toch normaal kunnen blijven zien. Geen onhandig wisselen van bril(len). Groter gezichtsveld dan bij een multifocale bril. Multifocale lenzen zijn er voor de meeste sterktes, ook de hogere sterktes. Geniet van de vrijheid die multifocale contactlenzen bieden. De multifocale lens is beschikbaar als zachte lens, vormstabiele lens, nachtlens en Revoir-lens! 11

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 11

15-10-2020 07:53


MEDISCHE

CONTACTLENZEN De contactlenzen in deze productlijn hebben specifieke eigenschappen en zijn speciaal ontworpen voor keratoconus, irreguliere cornea’s, gevoelige ogen, na een laserbehandeling en na een hoornvlies operatie. Medische contactlenzen kennen velen uitvoeringen, denk aan speciale vormstabiele lenzen, zachte lenzen of scleralenzen.

Eerste hulp bij je ogen Scleralenzen steunen niet op het gevoelige hoornvlies, zoals de kleinere lenzen, maar op het oogwit. De lens gaat over het hoornvlies heen als een brug en het hoornvlies wordt beschermd in een bedje van vocht. Dit geeft een hoog comfort en zeer stabiele gezichtsscherpte. Eigenlijk is het principe al heel oud. De eerste scleralens dateert al uit 1888 en sinds die tijd hebben scleralenzen een enorme ontwikkeling doorgemaakt; zo werd de scleralens eerst gemaakt uit glas, maar tegenwoordig uit hoog zuurstofdoorlatende materialen. De scleralens De scleralens is ideaal voor mensen met (gemiddeld tot ernstig) irregulaire cornea’s. Wanneer de cornea vervormd (keratoconus), onregelmatig of beschadigd (irregulair) is, zijn er met traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichts­ scherpte te verbeteren. Maar ook een hogere cilinder of oogsterkte kan een indicatie zijn.

Scleralenzen worden regelmatig aangemeten bij mensen met:

• • • • • •

Extreem droge ogen (Sjögren syndroom) Hoge sterktes Hoge cilinder sterktes Keratoconus Onregelmatog hoornvlies Na een hoornvliestransplantatie

Wanneer je in aanmerking komt voor medische indicatie van contactlenzen, dan worden deze lenzen vergoed vanuit jouw basisverzekering*. * Raadpleeg voor de exacte vergoedingen de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

12

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 12

15-10-2020 07:53


SCLERALENZEN

MEER INFORMATIE? Neem vrijblijvend contact met ons op.

VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR Onze optometristen zijn opgeleid, zeer ervaren in medische contactlenzen/scleralenzen en hebben o.a. bijgedragen aan de ontwikkeling van deze lenzen. Wij vinden het geweldig dat we door onze expertise de kwaliteit en kennis kunnen bieden zoals in het ziekenhuis, maar dan gecombineerd met de service van onze winkel. Geen wachttijden, uitgebreide openingstijden en voldoende tijd voor jouw bezoek. Mocht je scleralenzen dragen en op zoek zijn naar een goede service die jij en jouw lenzen verdienen, dan ben je voor jouw medische lenzen bij ons aan het juiste adres! Sclerale contactlenzen worden met name toegepast bij hoge cylinders, hoge oogsterkte of andere medische indicaties.

Wanneer er sprake is van een medische indicatie worden je contactlenzen door de zorgverzekering vergoed vanuit jouw basispakket. Doordat wij overeenkomsten hebben met alle grote zorgverzekeraars kunnen wij de declaratie voor je verzorgen.

13

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 13

15-10-2020 07:53


ZACHTE LENZEN Het voordeel van een zachte lens is dat deze over het algemeen comfortabel zit. Een zachte lens sluit goed aan op je oog, waardoor er niet snel vuiltjes of stofjes achter de lens komen. Dit maakt de lens vriendelijk voor dagelijks gebruik en sporten.

Wist je dat er ook lenzen zijn die meekleuren bij fel licht?

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals maandlenzen, twee-wekelijkse lenzen en tegenwoordig worden deze lenzen ook steeds vaker als 1-daglens gedragen. Deze 1-dag­lenzen zitten per stuk steriel verpakt. Geen gedoe meer met lenshouders en vloeistof die over de datum kan gaan. Door het gebruiksgemak en snelle comfort zijn daglenzen ook goed te gebruiken naast een bril.

Nieuw!

Verzekerde oogzorg buiten het ziekenhuis In samenwerking met onze huisartsen, oog­ artsen en zorgverzekeraars is er sinds kort bij een aantal gespecialiseerde optometristen ook verzekerde oogzorg mogelijk. Deze samenwerking waarin de optometrist nauwer samenwerkt met de huisarts en als filter fungeert naar het ziekenhuis zorgt ervoor dat oogzorg efficiënter wordt, waardoor de oog­ arts zich meer kan richten op de specialistische oogzorg. Dit voorkomt onnodig (duur) zieken­ huisbezoek en draagt bij aan het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg. De optometrist kan namelijk bepalen of er wel of geen oogheelkundige aandoening aanwezig is en kan jou zo nodig zelf of in samenwerking met de huisarts behandelen of onder controle houden. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling door een oogarts nood­ zakelijk is, dan wordt doorverwijzing naar een oogarts verzorgt.

Wanneer je huisarts jou verwijst naar één van de deelnemende praktijken dan worden de kosten van het optometrisch onderzoek door jouw zorgverzekeraar vergoedt.

Heb je één van deze klachten? Maak dan een afspraak voor een optometrische screening.

• Wazig of dubbelzien Vermoeide of geïrriteerde ogen • • Rode ogen • Tranende ogen • Droge ogen • Last van de ogen bij lezen of beeldschermwerk

• Hoofdpijn • Moeite met scherpstellen • Pijn in of rond de ogen • Lichtflitsen Vlekjes of draadjes die voor • het beeld drijven

14

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 14

15-10-2020 07:53


ER ZIJN GEEN MOEILIJKE OGEN ZACHTE LENZEN OPMAAT GEMAAKT!

Heb je regelmatig last van je contactlenzen? Bijvoorbeeld omdat je ogen snel geïrriteerd zijn? Komt het vaak voor dat je overdag je lenzen moet omruilen voor een bril? Of wil je simpelweg zachte lenzen waar je de hele dag op kunt vertrouwen, hoelang die dag ook duurt? Dan zijn zachte maatwerklenzen voor jou de ideale keus. Contactlenzen, afgestemd op jouw ogen Speciale maatwerk zachte contactlenzen worden volledig op maat gemaakt. Hiermee verklein je de kans op geïrriteerde ogen aanzienlijk. Geen oog is namelijk hetzelfde. De een is wat boller, de ander wat platter. En soms zit er een klein ‘hobbeltje’ in de vorm. Normaal gesproken geen enkel probleem, maar zelfs zo’n kleine oneffenheid zorgt ervoor dat een standaardlens niet goed aansluit op het oog.

Vaak is dat ruim voldoende voor harde lenzen. Een zachte lens heeft echter een dwarsdoorsnede van rond de 14 mm. Met een revolutionaire techniek meten we nu een veel groter deel van het oog. Door het oog tot wel 15 mm in kaart te brengen weten we exact de bolling van het oog en of er ergens kleine hoogteverschillen zitten. Dat is precies het verschil tussen een beetje goed of perfect passende lenzen.

Het gevolg: prikkende en vermoeide ogen. Vaak wordt dan verteld dat je ‘moeilijke’ ogen hebt. Maar wij geloven niet in moeilijke ogen. Jouw ogen moeten simpelweg net iets nauwkeuriger worden gemeten dan andere ogen.

Perfecte lenzen: Het beste resultaat voor jouw ogen Wil je de hele dag plezier hebben van je lenzen? Kies dan voor maatwerk zacht. Er bestaat echt een unieke een contactlens voor elk oog.

Meer meten is meer weten Bij een oogmeting wordt gemiddeld tot 9 mm dwarsdoorsnede van het oog opgemeten.

Daarom zeggen wij: er bestaan geen moeilijke ogen! 15

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 15

15-10-2020 07:53


ONTVANG TO T

€ 45,RETOUR*

GENIETEN VAN DE VRIJHEID VAN CONTACTLENZEN? Begin direct extra voordelig met ACUVUE® daglenzen.

*Vraag naar de voorwaarden. Deze actie is geldig van 1 oktober 2020 tot 1 mei 2021. ACUVUE®, ACUVUE® OASYS 1-Day, ACUVUE® OASYS 1-Day for ASTIGMATISM, 1-DAY ACUVUE® MOIST en 1-DAY ACUVUE® MOIST for ASTIGMATISM zijn handelsmerken van Johnson & Johnson Medical BV/NV. © Johnson & Johnson Medical BV/NV 2020. VPMT1134NL-Jul20 / PP2020MLT6908

16

1906_2171_VDW_Lenscampagne_MagaZien A5_202009.indd 16

15-10-2020 07:53

Profile for Van der Let & Partners

Van de Wetering MagaZien  

Het MagaZien van Van de Wetering. Lees hierin alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lenzen. Wist je bijvoorbeeld dat er nieuwe mult...

Van de Wetering MagaZien  

Het MagaZien van Van de Wetering. Lees hierin alle nieuwste ontwikkelingen op het gebied van lenzen. Wist je bijvoorbeeld dat er nieuwe mult...

Profile for vdlp