Page 1

- Riktig ernæring er viktig for å få best utbytte av treningsøkten.


Smartfish Recharge

En dagsdose omega-3 (EPA og DHA) Trener du mye? Har du lange skoledager eller krevende arbeidsdager som setter konsentrasjonsevnen på prøve? Da er Smartfish Recharge bra for deg. Hva du spiser før og etter trening har betydning for hvor stort utbytte du får av økten. Bedre kosthold gir mer utbytte av treningen. Smartfish Recharge er velegnet før eller etter trening. Den er rik på karbohydrater, høyverdig protein (myseproteinisolat), marine omega-3 fettsyrer, vitamin D og naturlige antioksidanter fra bær og frukt. Hver dag bør inneholde en mest mulig komplett ernæringsprofil. Skippertakskosthold er ikke like bra. Smartfish Recharge inneholder de marine omega-3 fettsyrene DHA & EPA i en lav-oksidert kvalitet. Aronia, eple, pære, granateple og pasjonsfrukt er bær og frukter vi bruker i Recharge. Av flere gode grunner. De smaker godt,

01

og har et høyt innhold av sunne, naturlige antioksidanter. Smartfish Recharge inneholder også høyverdig protein (myseproteinisolat) og Vitamin D. - En dagsdose lavt oksiderte omega-3 fettsyrer. - Rik på naturlige antioksidanter. - Dokumentert bio-tilgjengelighet og toleranse 1. - DHA & EPA av fisk fra norske farvann. Tilsatt sukker: Søtningsstoffer: Konserveringsmiddel: Næringsinnhold: Energi: Protein: Karbohydrater: Fett: Mettet Enumettet Flerumettet Omega-3: DHA: EPA: Vitamin D:

per kartong (200 ml) 522 kj (125 kcal) 3,5 g 20,5 g 3,2 g 0,6 g 1,4 g 1,2 840 mg 300 mg 300 mg 1,2 μg 2

0,0 0,0 0,0 per 100 ml 261 kj (62,5 kcal) 1,75 g 10,25 g 1,6 g 0,3 g 0,7 g 0,6 g 420 mg 150 mg 150 mg 0,6 μg 2

1: Klinisk studie på Smartfish Recharge, publisert i British Journal of Nutrition 2: Ca 20% av anbefalt dagsdose


"For å holde meg i form er riktig ernæring viktig. Smartfish har viktige næringsstoffer" Terje Håkonsen Snowboard

02


Trening & Ernæring Riktig ernæring viktig for restitusjon

Du får bedre effekt av treningsøktene, og presterer bedre i konkurranser med riktig ernæring. Det er svært viktig for å bli best mulig restituert til neste treningsøkt eller konkurranse. Ved harde treningsøkter utsettes kroppen for stress som gir en uønsket økning av inflammasjon (betennelse) i kroppen. Inflammasjon bidrar til å svekke immunforsvaret. De marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA har anti-inflammatorisk virkning, og bidrar til å styrke immunforsvaret. I forbindelse med trening har et økt inntak av EPA og DHA fettsyrer vist å kunne redusere muskelstølhet, påvirke muskelvekst og hemme inflammasjonsreaksjoner forårsaket av trening. Immunforsvaret styrkes, og sjansen for å bli syk og skadet reduseres. Studier utført på friske, trente menn og kvinner har vist at høyere doser med marine omega-3 fettsyrer EPA og DHA gir bedre muskelproteinsyntese, og bidrar dermed til økt muskelvekst ved trening. Inntak av høyere doser EPA og DHA har vist redusert muskelstølhet 3etter styrketrening (eksentrisk trening) hos friske, voksne menn og kvinner. Den samme studien viste også at deltagerne som fikk en høyere dosering av EPA og DHA klarte å utføre flere repetisjoner.4

03

Resultat: Du kan yte mer på trening og samtidig bli mindre utsatt for sykdom og skade med et økt inntak av EPA og DHA. Mat og drikke før trening: I muskulaturen blir karbohydrat lagret som glykogen. Kroppens glykogenlagre brukes som energi under treningsøkten. Jo høyere intensitet på treningen, jo større andel av energien kommer fra glykogen. Før trening er det derfor gunstig å få i seg karbohydrater, noe protein og tilstrekkelig med væske. Mange opplever at et flytende måltid er lettere for å unngå tung metthetsfølelse. Tips: et gunstig måltid 1 time før trening: Et par store spiseskjeer med kornblanding blandet med Smartfish Recharge eller yoghurt. Mat og drikke etter trening: Optimal restitusjon Umiddelbart etter treningsøkten er det viktig å fylle på med væske, energi og næringsstoffer. Dette er nødvendig for at kroppen skal kunne restituere seg. Trening tapper musklene for glykogen (karbohydrat), øker proteinomsetningen, øker væske- og salttapet og øker fettforbrenningen. Inntak av karbohydrater og noe protein er gunstig innen 30 minutter etter trening, da er kroppen mest mottakelig for næringsstoffer, spesielt karbohydrat. Jo oftere du trener, jo viktigere er det å få i seg et tilstrekkelig restitusjonsmåltid. Samtidig er det ved harde treningsøkter en er mest utsatt for en kortvarig svekkelse av immunforsvaret. Inntak av EPA og DHA bidrar til å motvirke denne svekkelsen av immunforsvaret.


Hvis det er vanskelig med inntak av fast føde rett etter trening, er flytende alternativer gunstig. Tips til restitusjonsmåltid etter trening: En banan kombinert med Smartfish Recharge eller en yoghurt. Husk å fylle på med tilstrekkelig væske! Det er viktig med tilstrekkelig tilførsel av væske underveis i treningsøkten. På treningsøkter med normal belastning og varighet opp til 90 minutter er vann tilstrekkelig. Ved utholdenhetstrening med varighet over 90 minutter anbefales også tilførsel av noe karbohydrat. Dette kan gjerne være en sportsdrikk, tynn utblandet saft eller vann og banan/sportbar/mellomgrov brødskive med pålegg. 3: Smith GI, Atherton P, Reeds DN,Mohammed BS, Rankin D, Rennie MJ, Mittendorfer B. Omega-3 polyunsaturated fatty acids augment the muscle protein anabolic response to hyperinsulinaemia-hyperaminoacidaemia in healthy young and middle-aged men and women. Clin Sci (Lond). 2011 Sep;121(6):267-78 4: Jouris KB, McDaniel JL, Wiess E. The effect of omega-3 fatty acid supplementation on the inflammatory response to eccentric strength exercise. JSSM (2011). 10,432-438

”Smartfish er etter min mening en kjempegod drikk rik på naturlige antioksidanter, uten tilsatt sukker, søtstoff eller konserveringsmiddel. Alle kliniske studier gjort hittil viser at Smartfish-produktene er seriøse med mål om å bidra til en bedre kost-og helsemessig hverdag!”

Thierry Kopp,

Thierry Kopp, Norsk Fotball Akademi NFA.

04


Om Omega-3 Kvalitet og oksidasjon

Omega-3 fettsyrene, bidrar til å styrke immunforsvaret, forebygge en rekke sykdommer og er viktig for utviklingen av synet, hjernen, og nervesystemet. Omega-3 fettsyrene er nødvendige for kroppens stoffskifte (metabolisme). Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som menneskekroppen ikke er i stand til å produsere selv, og må derfor tilføres gjennom kostholdet. Kroppens evne til å omdanne andre fettsyrer til omega-3 fettsyrer er svært begrenset. Et økt inntak av de marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA anbefales hele befolkningen, på bakgrunn av sine helsebeskyttende effekter. Helsemyndighetene i Norge anbefaler 0,8 - 1 gr omega-3 per dag.

05

Kvalitet og oksidasjon I Smartfish mener vi at omega-3 fettsyrene skal være lavt oksidert når de begynner å virke i kroppen. Når omega-3 fettsyrene entrer cellemembranen for å starte sitt positive virke så igangsettes det kjemiske oksidasjonsprosesser. Smartfish mener at omega-3 fettsyrene ikke er i stand til å starte de riktige prosessene hvis de er oksidert når de begynner å virke i cellemembranen. Stadig flere deler vårt syn. Dette bekreftes blant annet ved at Smartfish stadig oftere blir forespurt om å delta i kliniske studier på sykehus og universiteter.


KJØKKENTESTEN I Norge har omega-3 i kapsler vært populært i mange år. Hvis omega-3 oljen du bruker er skjult inne i en kapsel, så anbefaler fagfolk kjøkkentesten: bruk kjøkkenkniven, åpne opp kapselen, lukt på oljen. Lukter den ille så er den oksidert, og du bør vurdere å finne en ny leverandør.

06


Råvarene i Smartfish Recharge Råvarer fra norskekysten

Den viktigste ingrediensen i Smartfish Recharge er olje fra fisk. Det er den som inneholder Omega-3 EPA og DHA) fettsyrer. Fiskeoljen vi bruker i Smartfish er et biprodukt fra oppdrettsanlegg på norskekysten. Inneholder ikke denne oljen veldig lite omega-3 da? Dette spørsmålet får vi ofte. Og ganske riktig så er det et lavere innehold av omega-3 fettsyrer i denne oljen enn fra ansjos og sardiner fra fiskeriene i Sør-Amerika. Nesten all olje som selges i kapsler kommer herfra. Hvis man er nødt til å ha oljen i en liten gelatin kapsel, så er det naturligvis viktig med høy konsentrasjon. For en som bruker Smartfish Recharge er det annerledes. Det er mengden DHA og EPA i Recharge som er viktig for deg. Smartfish` teknologi gjør at vi kan velge hvor mye DHA og EPA Recharge skal inneholde.

07

Derfor er Smartfish kjent langt utenfor Norges grenser for sitt høye innehold av marine omega-3 fettsyrer DHA og EPA. Og hva med oppdrettsnæringen, er ikke den en stor miljøsynder? I Norge er dette en viktig industri som produserer mat for hele verden. Smartfish bruker biprodukter som er avskjæret etter at fileten og det fine fiskekjøttet har blitt mat. Dette er god ressursutnyttelse. Tungmetaller og miljøgifter da? Kravene til renhet i fiskeoljen som brukes i Smartfish Recharge er strengere enn de kravene myndighetene i Norge og EU stiller. Det lages analysesertifikater for hver batch olje, som vi med glede deler med interesserte Recharge brukere.


“Smartfish er en perfekt styrkedrikk, smaker bra og hjelper meg til å ikke bli syk. Bra for leddene mine.”

Odd Roar Solerød, Snowboard

08


Om Vitamin D I Norge er det lite sol

Vitamin D er et fettløselig vitamin, og fungerer som et hormon i kroppen. Vitamin D er viktig for: - Immunforsvaret - Optimal benhelse Solen er en viktig kilde til vitamin D. Vitamin D produseres i huden når huden utsettes for sollys. Derfor er vitamin D-tilskudd ennå viktigere i de mørkere årstider. Det er ikke enkelt å få i seg nok vitamin D gjennom det vanlige kostholdet, sollys og fet fisk er de beste D-vitaminkildene. Smartfish Recharge inneholder ca 20% av det daglige behovet for Vitamin D.

09

“Veldig godt og veldig sunt, genialt å ha i kjøleskapet!”

Kristian Kulset, BOC/NTG


”Jeg bruker Smarfish for å sikre meg ferske omega 3 fettsyrer som styrker immunforsvaret. Så mye som jeg trener er det viktig. At drikken smaker godt gjør jo ingenting”

Elias Ottosen, Friidrett

10


LEVERING DIREKTE HJEM PÅ DØREN Hvorfor selges ikke Smartfish Recharge i butikken? Det er fordi man skal bruke Recharge hver eneste dag, og da er det mer praktisk og økonomisk å få levert direkte på døren - fra Smartfish. Vi syntes det er best at vi som lager Recharge leverer og selger direkte til deg som bruker den. For en familie som bruker 2 stk. Recharge per dag, så ville det kostet kr 20-25 mer per dag med salg gjennom vanlige butikker. Det blir ca 7000 kroner på årsbasis. Dumt å gi det til butikken, særlig når du må hente varene selv. Dette er kanskje første gang du tegner abonnement på en drikk. Men ikke vær redd. Det er enkelt, og det er ingen bindingstid eller skjulte kreative kostnader.

11

”Servicen til Smartfish og opplegget med levering hjem-på-døren fungerer som en drøm. Slipper å tenke på dette i butikken, og slipper å bære tungt hjem” - Vegard Günther, Bærum

Bestille varer på: http://no.smartfish.no/bestill-smartfish-recharge Ishockeylandslaget, Terje Håkonsen, Stabæk Fotball,Viking Fotball, Lars Petter Nordhaug, Krigsskolen, NFA (Norsk Fotballakademi) bruker Smartfish Recharge!


Smartfish er ikke et produkt som er billig å produsere. Det er sammenheng mellom kvalitet/produktinnhold og

produksjonskostnad. For mange næringsmidler er pris den viktigste faktoren når produkter utvikles, resepter komponeres og råvarer settes sammen. Slik er det ikke for oss. Vår målsetning har alltid vært, og vil alltid være, å komponere den beste og sunneste drikken vi kan.

Recharge skal man helst bruke hver dag, og da er det greit å se at det henger på greip kostnadsmessig. Det er ikke mulig å kjøpe ingrediensene ”løst” for å blande en Recharge hjemme på kjøkkenet. Det finnes heller ikke produkter man kan sammenligne direkte med. Likevel har vi satt opp en enkel oversikt for å vise hva du betaler for. Denne oppstillingen er laget for å gi en ide om hva forskjellige kilder koster i innkjøp, og er ikke en ernæringssammenligning.

Smartfish Recharge

Sportsdrikk/mellommåltid

Kosttilskudd i "løs vekt"

• Dagsdosen DHA & EPA • Juice m/godt antioksidantinnhold • D-vitamin • Myseproteinisolat (høyverdige proteiner)

• Kjøpt i butikk • 2 stk omega-3 kapsler kr 3-3,80 • 1 stk restitusjonsdrikk (Tine YT) kr 22,50

• Kjøpt i butikk • 2 stk omega-3 kapsler kr 3-3,80 • 1 glass juice kr 6-7 • D-vitamin kr 0,40 – 0,50 • Myseproteinisolat kr 0,60-0,70

= kr 12,50

4

= kr 25,50 – 26,30

5

= kr 10 - 12

6

4: Inkluderer fri levering hjem på døren. 5: Denne løsningen har et høyere innhold proteiner og karbohydrater og et noe lavere innhold DHA & EPA fettsyrer. Inneholder ikke antioksidanter. 6: 1 liter juice a kr 30/5 glass = kr 6. Forutsetter at man handler inn større kvanta og bruker de forskjellige ingrediensene i "pakken" hver dag.

12


Smartfish AS

Smartfish er et norsk selskap som utvikler næringsdrikker

Vi har holdt på i mer enn 10 år, og på den tiden har vi greid å bli ledende i verden på flytende ernæring med marine fettsyrer DHA & EPA. Vi har utviklet en emulgeringsteknologi som er patentert. Vår teknologi omfatter produksjonsmetoder, kunnskap om råvareseleksjon og helseeffekter. Emulgering er et teknisk ord som beskriver produksjonsmetoden for å blande ingrediensene sammen i en drikk. Vårt mål har hele veien vært å utvikle gode, helsebringende næringsdrikker med høyt innhold av lav-oksiderte DHA og EPA fettsyrer. Smartfish inngår i kliniske studier som utføres av uavhengige forskere over hele verden. Forskere på sykehus og universiteter bruker ulike Smartfish produkter i forskjellige studier med både syke og friske personer.

13

For oss er dette svært meningsfylt arbeid, og vi vil gjerne at du går inn på www.smartfish.no/clinicalstudies for å lese mer om dette. Smartfish har utviklet produkter for medisinsk bruk. Nutrifriend, produktene forskrives av lege og omfattes av blåreseptordningen.


"Smarfish gir oss kortere restitusjonstid og gjør oss dermed raskere klare til kamp. Spillerne er supergira pü denne drikken og at den smaker godt er bare perfekt".

Fredrik Brustad, StabĂŚk Fotball.

14


Smartfish AS

Forskningsparken Gaustadalleen 21 0349 OSLO mail@smartfish.no (+47) 22 51 98 80 www.smartfish.no

Bestille Smartfish Recharge: http://no.smartfish.no/bestill-smartfish-recharge www.loldesign.no

Smartfish er bra for deg  

Smartfish Recharge. Riktig ernæring er viktig for å få best utbytte av treningsøkten.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you