Page 1

6de jaargang nr. 5 – januari 2012

Beste ouders en kinderen, In naam van het personeel van de VBS Sint-Rita en de Korenbloem wensen wij u en uw familie veel geluk toe in 2012! We duimen voor eenzelfde goede verstandhouding en willen jullie nogmaals danken voor het vertrouwen dat u dagdagelijks aan onze scholen schenkt. In deze maand januari staan er voor de leerlingen van het lager onderwijs heel wat proefjes op het menu. Ik ben ervan overtuigd dat ze m.b.v. de planning die opgemaakt wordt met de leraar alles tijdig kunnen voorbereiden. Veel succes alvast en hopelijk mogen de resultaten een beloning zijn voor de geleverde inspanningen. Tijdens het oudercontact eind deze maand nemen we dan ook voldoende tijd om de evolutie van je dochter/zoon te bespreken. N.a.v. dit oudercontact voorzien we eveneens een ‘toonmoment’ waarbij we de creativiteit van onze leerlingen naar voor brengen. Binnen het vak WERO hebben alle klassen een thema uitgewerkt i.v.m. ‘Op reis’, je weet wel : ons jaarthema. Eind deze maand nodigen we u dan ook graag uit op onze school om naar de werken van je dochter/zoon te komen kijken. Directeur Bruno

Ma

9

Di

10

Vr

13

Ma Di Do

16 24 26

Vr

27

Ma

30

Di

31

10u30 20u00 20u00 VM

8u3510u15 16u30 9u2011u20 16u30

Instapmoment voor nieuwe kleuters Maandopening voor 3KZ & lln lager onderwijs (gymzaal) Vergadering oudercomité (eetzaal Sint-Rita) Nieuwjaarsreceptie voor leden oudercomité & personeel (eetzaal Sint-Rita) Observatiestage door Lore Badts & Eveline Boeve in 3KZ Observatiestage door Lisa Lamaire in 1LZA Gedichtendag Zesde zwembeurt voor leerlingen lager onderwijs Toonmoment project WERO ‘op reis’ (uitnodiging volgt) Start rapportbespreking lager onderwijs (uitnodiging volgt) Toonmoment project WERO ‘op reis’ 1LZ & 2LZ : ‘Kronkeldiedoe’ (sporthal Deerlijk) Start rapportbespreking lager onderwijs (uitnodiging volgt)

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – info@vbssintrita.be www.vrijebasisschoolsintrita.be


Veiligheid bij de thuisrijen Zoals u weet vanuit de schoolbrochure hebben we vanuit de Sint-Ritaschool 4 thuisrijen. De veiligheid van jullie kinderen valt onder de verantwoordelijkheid van de leraar tot op het einde van deze thuisrij. Echter stellen we vast dat kinderen (op vraag van de ouders) deze thuisrij onderweg verlaten om een zijstraat in te slaan. Hier willen we nogmaals benadrukken dat de individuele leraar echter de thuisrij niet kan verlaten om mee te gaan tot aan de woning van die leerling! Wanneer jullie de toestemming geven om zelfstandig deze thuisrij te verlaten, rekenen we ook op jullie medewerking om op dat tijdstip aanwezig te zijn en een oogje in het zeil te houden wanneer uw dochter/zoon deze rij verlaat. Wat gebeurde er de voorbije weken in het eerste leerjaar? - Letterkoekjes op onze bank? We hadden het al een tijdje in het snotje: de Sint was in het land. We dansten samen met de grootouders op het feest van de Sint. We kregen een leuk geschenk voor in de klas: bouwspelletjes.

van de waterzuivering). Nu beseffen we nog meer dat we zuinig moeten omspringen met water. En dat we geen frituurvet in het rioolputje mogen gieten… -Wist je dat we nu aan het herhalen zijn en dat we dan beginnen met de examens? -Wist je dat er op het einde van de maand ‘toonmoment’ is in de turnzaal en dat je dan kan komen kijken als er rapporten zijn? Het thema is ‘OP REIS’. En het zesde leerjaar gaat op reis naar DE RUIMTE. We leren tijdens de lessen W.O. over ons zonnestelsel en de verschillende planeten. -Wist je dat we een boekbespreking voor de klas moeten brengen? We moeten niet alleen de korte inhoud van het boek vertellen, maar ook info geven over de auteur en de illustrator. Ook moeten we een fragment voorlezen voor de klas. Zo maken we kennis met heel wat verschillende boeken en hoopt de juf dat we nog meer boeken gaan lezen! Welkom aan onze nieuwe leerlingen! Op maandag 9 januari mochten we 6 nieuwe kleuters verwelkomen op onze school : 1KZA: Elise, Luka, Edwige-Vero, Arsibiy ; 12KK: Senna, Andy. Ook in het 5de leerjaar kwam er een nieuwe leerling bij : Lasha We wensen hen een vlotte start toe en zijn blij om hun familie ook in onze school te mogen begroeten.

- In december kwam ook de dokter langs. We werden gemeten, gewogen. Onze oren en ogen werden getest. De dokter keek ons grondig na. Toen kregen we ook een prik. Sommigen waren een beetje bang maar iedereen is flink geweest en we kregen een pluim van de dokter. De dag erna waren sommige kinderen jammer genoeg wel wat ziek. - De nieuwjaarsbrieven werden gemaakt. Wat vonden jullie van onze sterrenwensen? - We maakten in leesboekje 5 kennis met dikke reus. Wist je dat we weldra lezen in boekje 6? - We maakten rekenoefeningen tot 9. Af en toe is er tijd voor het spelletje “de rekenkampioen”. Spelen jullie dit thuis ook eens met mama of papa?

Door het stijgend leerlingenaantal in de eerste kleuterklassen van Sint-Rita werden deze vanaf 9 januari 2012 herschikt : 1KZA : peuters geboortejaar 2009 en de jongste eerste kleuters (geboortejaar 2008), juf Jessie 1KZB : oudste eerste kleuters, geboortejaar 2008, juf Lies Beide klassen zijn nu de volledige dag opgesplitst en kunnen we maximaal comfort geven aan de kleuters volgens hun leeftijd en houden we de klasgrootte evenredig. Uiteraard spreekt het voor zich dat beide groepen eerste kleuter (geboortejaar 2008) op het einde van dit schooljaar hetzelfde aangeboden kregen om optimaal de overstap te kunnen maken naar de 2de kleuterklas. Website Kom je ook geregeld nog eens kijken op www.vbssintrita.be?

6 LZ -Wist je dat we op maandag 9 januari Aquafin bezochten? We leerden over de voorwas, de hoofdwas en de nawas (dat zijn de stappen 056/71 94 59 -  056/70 53 97 – info@vbssintrita.be www.vrijebasisschoolsintrita.be


Aandacht voor de jarigen van de maand januari 2012 Kleuters: Alexia Vansteenkiste (1KZA), Yasmin Loh (2KZ), Rayli Nys (1KZB), Mathis Deloof (12KK), Manal Ouchari (1KZB), Ylani Secember (1KZA), Ethan Devoet (1KZA), Daan Vinckier (12KK) Leerlingen lager onderwijs: Thibault Degrande (4LZ), Mervan Kako (2LZ), Soufiane Benmourghi (6LZ), Beau Vercaemer (6LZ), Beau Dewaele (6LZ), Tim Wouters (3LZ), Rania Moumen (1LZA), Evan Kakow (4LZ), Kenji Verhaeghe (1LZB), Dayo Derreveaux (3LZ), Lois Oustlant (6LZ), Demi Decock (3LZ)

Overleden We vernemen het overlijden van dhr. Mohamed Ouchari op zaterdag 3 december. Hij is de papa van Marwan (1LZA) en Manal (1KZB) Ouchari. We bieden deze familie ons medeleven aan. Geboorte Op 31 december 2011 werd Edouard geboren. Hij is het 2de zoontje van juf Marieke Vandevijvere. Op 23 december werd Ferre geboren, een broertje voor Marie Croon uit 4LZ. Van harte proficiat aan beide families.

Ook juf Sieglinde (1LZB), juf Annelore (12KK), meester Jos (2LZ) en poetsvrouw Marijke zijn deze maand jarig. We wensen hen een gelukkige verjaardag toe!

SCHOOLMENU : 09/01/2012 TOT 27/01/2012

MAANDAG 09/01

DINSDAG 10/01

DONDERDAG 12/01

VRIJDAG 13/01

TOMATENSOEP MET BALLETJES VISSTIC KS BEARNAISESAUS SPINAZIEPUREE

PREISOEP BRAADWORST BRAADSAUS APPELMOES NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP VOL-AU-VENT GERASPTE WORTELTJES AARDAPPELPUREE

WINTERSOEP GEMARINEERD VARKENSLAPJE ZINGARASAUS BLOEMKOOL IN ROOMSAUS NATUURAARDAPPELEN

MAANDAG 16/01

DINSDAG 17/01

DONDERDAG 19/01

VRIJDAG 20/01

ASPERGENSOEP DIJONAISEGEBRAAD JAGERSAUS ERWTJES NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP OOSTERSE KIPPENREEPJES C URRYSAUS ANANAS RIJST

AJUINSOEP GEHAKTBALLETJES TOMATENSAUS/C HAMPIGNONS SALADE/MAYONAISE AARDAPPELPUREE

TOMATENSOEP GYROS GESTOOFDE WORTELTJES NATUURAARDAPPELEN

MAANDAG 23/01

DINSDAG 24/01

DONDERDAG 26/01

VRIJDAG 27/01

C RESSONSOEP KAASBURGER BRAADSAUS PRINC ESSENBOONTJES NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP VISPANNETJE BROC C OLIPUREE

BROC C OLISOEP STOOFVLEES SALADE MIXED NATUURAARDAPPELEN

KERVELSOEP

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – info@vbssintrita.be www.vrijebasisschoolsintrita.be

SPAGHETTI BOLOGNAISE

Maandbrief januari 2012  

Maandbrief januari 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you