Page 1

6de jaargang nr. 7 – februari 2012 Beste ouders en kinderen, Vandaag zijn we echt halfweg dit schooljaar : 5 maanden voorbij, nog 5 te gaan. Halfweg een schooljaar is het goed om even stil te staan. De klassen van de lagere school hebben rapportbespreking gehad en ik hoop dat de resultaten voor iedereen naar behoren zijn. Bij sommigen moet er misschien een tandje bij gestoken worden of moet er aandacht besteed worden aan wat extra inoefenen. Blijf je best doen, je hebt nog 5 maanden om je eventueel te herpakken! Onze tentoonstelling in het jaarthema ‘op reis’, bood eveneens een overzicht van enkele activiteiten uit het voorbije jaar. Het doet ons en de kinderen deugd dat jullie massaal en enthousiast deze tentoonstelling zijn komen bezoeken. We lezen dit ook in de vele positieve reacties in het logboek. Directeur Bruno Colpaert (0475/35.52.09)

Wo Vr

1 3

Vr

10

Ma

13

Di

14

Do

16

Vr

17

Ma

20

Ma

27

Di

28

8u35 VM 9u3011u15

9u0013u00 20u00 13u3015u00

VM 9u1011u20

Instapmoment voor nieuwe kleuters Maandopening voor 3KZ & lln lager onderwijs (gymzaal) Zevende zwembeurt voor leerlingen lager onderwijs (opgelet : deze zwembeurt is verplaatst, oorspronkelijk voorzien op 17 februari) Start doestage door Lisa Lamaire in 1LZA (t.e.m. Vr 2 maart) 3KZ : Workshop ‘Kleuters & Benoit’ (Peter Benoitmuseum) Observatiestage door Isabel Slock in 12KK Dikke truiendag 6LZ : Bezoek St.-Amandscollege Campus Collegewijk Schoolraad (eetzaal Sint-Rita) Carnavalstoet voor kinderen Sint-Rita Start krokusvakantie (t.e.m. zondag 26 februari) Instapmoment voor nieuwe kleuters Observatiestage door Isabel Slock in 12KK Toneelvoorstelling ‘Berenjacht’ voor alle kleuters (gymzaal Sint-Rita) 3LZ & 4LZ : Sportvoormiddag ‘Alles met de bal’ (Sporthal Deerlijk)

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – directie@vbssintrita.be www.vbssintrita.be


In de tweede kleuterklas kreeg onze klaspop ‘Rikki’ post uit China. Van wie zou dat wel zijn? We wisten dat Anni,Rikki zijn beste vriendin, op wereldreis was en nu reisde ze doorheen China. We namen er direct de wereldbol bij, zagen dat China een heel groot land is en als echte ontdekkingsreizigers wilden we het land beter leren kennen. Aan de hand van boeken, verhalen, dvd’s, cd’s, Chinese kledij, eetgerei, gebruiksvoorwerpen en speelgoed begonnen we aan onze ontdekkingsreis. We leerden heel wat over de Chinezen en hun leefgewoonten die helemaal anders zijn dan de onze. En ja, neem ons gerust maar eens mee naar het Chinese restaurant, je zal versteld staan hoe goed wij al met stokjes kunnen eten. Wil je er nog meer over weten? Neem een kijkje op de website van de school en bij 2KZ zijn er heel wat foto’s te zien. Vele groetjes, juf Katrien.

KRONKELDIDOE met klas 1 en klas 2 Op 31 januari stond om half negen de bus al klaar om de kinderen van het eerste en tweede leerjaar naar de sporthal van Deerlijk te brengen. Een klimmuurtje, een springkasteel, racketjes met ballonnen, een circuskoffer, balanceermateriaal, fietsauto's ...al dat materiaal stond reeds op ons te wachten!

Deze voormiddag kon niet meer stuk. De superkronkel vonden wij natuurlijk allemaal té gek ! Na het maken van al die proefjes hadden wij deze reuze spelvoormiddag dubbel en dik verdiend, toch? Het liedje zal nog lang in ons hoofd blijven hangen en misschien doen we het dansje wel nog eens in de klas. Vele kronkelgroetjes van klas 1 en klas 2 ! Een echte verpleegster op bezoek in 1KZA en 1 KZB!

De voorbije weken leerden wij over ‘Dokter Jules’. De kleuters amuseerden zich te pletter met de verkleedkledij en de dokterstas. Alle pijntjes en kwaaltjes werden in een mum van tijd verholpen. Siroopjes werden voorgeschreven, armen en benen in een verband gewikkeld, … Zelfs de juffen werden van kop tot teen onderzocht.  Het bezoek van een echte verpleegster zorgde echter voor een echte epidemie in onze klassen. Eén voor een werden we zorgvuldig verzorgd door de verpleegster. En wij? Wij genoten met volle teugen…

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – directie@vbssintrita.be www.vbssintrita.be


Andere godsdiensten in het derde leerjaar Als katholieke school hebben we tijdens de lessen godsdienst niet alleen oog voor ons eigen geloof maar nemen we ook eens kort een kijkje bij enkele andere godsdiensten. De leerlingen van het derde leerjaar maken kennis met de Islam, het Jodendom, het Hindoeïsme en het Boeddhisme. Per godsdienst leren de kinderen over hun viering, het gebedsboek, enkele voorwerpen en de gewoontes bij de mensen thuis. Hierbij komen enkele vreemde en moeilijke woorden aan bod zoals Ramayana, Meditatie, Tipitaka, Sabbat, Synagoge, Koran en Tenach. Wij hebben in de vierde klas een spreekbeurt gehouden. Niet zomaar een spreekbeurt maar eentje die we helemaal zelf in elkaar knutselden. We moesten een wild dier voorstellen aan de klas. We kregen van de juf een stappenplan en gingen aan de slag. Het was veel werk en gemakkelijk was het niet. Toch hebben we het allemaal tot een goed einde gebracht. Wat mogen we fier zijn op onszelf.

Jammer dat niet iedereen een gedichtje had meegebracht. Maar er waren er ook die er meer dan eentje mee hadden… en dat was wel tof! En binnenkort moeten we elk om de beurt een mopje vertellen voor de klas (uit het hoofd). Een mop vertellen is niet altijd gemakkelijk. Het zal wel grappig zijn. Gedichtendag 26 januari 2012 Piraat Beau kwam langs op school en daagde jullie uit op zoveel mogelijk gedichten te verzamelen. We telden maar liefst 65 gedichten in de brievenbus! Daar schrok Piraat Beau toch ook wel van... Heb je de lange gedichtenstroom gezien aan het raam van de eetzaal? Een bootje voerde ons over de stroom van gedicht naar gedicht... zelfgeschreven of gevonden! Hebben jullie ervan genoten? De leerlingenraad

6 LZ Om te oefenen voor de toets spelling was er een doorschuifsysteem. Al spelend leren noemen we dit…

Verbeeldingsles in het 4de en 5de leerjaar

Op gedichtendag lazen we elk om de beurt tussen de lessen in een versje voor. Sommige kinderen hadden er zelf eentje gemaakt. Andere kinderen hadden op internet gezocht.

Muzisch werken is proberen vorm te geven aan je verbeelding. Dit doen we in een verbeeldingsles in 3 stappen: 1. Een inspiratiebron zoeken waarmee de fantasie geprikkeld wordt 2. Een techniek aanreiken om de verbeelding te verrijken

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – directie@vbssintrita.be www.vbssintrita.be


3. Met behulp van een zelfgekozen werkfiche de ideeën creatief vorm geven Op het einde wordt het werk ook voorgesteld aan de klas. Deze keer zochten we inspiratie bij locaties binnen de school. Dit waren de resultaten: - toiletgedichtjes - een collage rond 'eten' - bewerkte foto's met als thema 'op reis' en 'in de eetzaal' - dans, gebaseerd op speelplaatsgevoelens blij-boos - reclamespot voor gym-materiaal - woord-en letterkunst in de gang - muziekpartituur Kaarting Op zaterdag 17 maart organiseert de school in samenwerking met het oudercomité opnieuw een kaarting. Wij hopen op een even groot succes als vorig jaar.

De kinderen zullen opnieuw onder begeleiding heel wat gezelschapspellen kunnen uitproberen! Een aparte uitnodiging volgt. Iedereen van harte welkom! Welkom aan onze nieuwe kleuters! Sinds de vorige teldatum is er een nieuwe kleuter in 1KZB : Hamna Tariq. We wensen haar en haar familie een goede start toe in de Sint-Ritaschool. Aandacht voor de jarigen van de maand februari 2012 Kleuters: Amelie Foulon (12KK), Lisa Destatsbader (12KK), Nisrin El Jilali Abdelkader (3KZ), Milica Ninkovic (1KZB), Azeem Khan (2KZ), Jonas Callewaert (2KZ). Leerlingen lager onderwijs: Jitske Vanhauwaert (2LZ), Marie Croon (4LZ), Ellen Polfliet (4LZ), Fleur Goeminne (1LZB), Finn Delbeke (1LZA). We wensen hen een gelukkige verjaardag toe!

SCHOOLMENU : 30/01/2012 TOT 02/03/2012

MAANDAG 30/01

DINSDAG 31/01

DONDERDAG 02/02

VRIJDAG 03/02

TOMATENSOEP GEMARINEERD VARKENSLAPJE ZINGARASAUS BLOEMKOOL IN ROOMSAUS NATUURAARDAPPELEN

PREISOEP VLEESBROODJE MOSTERDSAUS RODE KOOL NATUURAARDAPPELEN

AJUINSOEP VOL-AU-VENT GERASPTE WORTELTJES RIJST

TOMATENSOEP GEBAKKEN VISFILET NANTUASAUS SPINAZIEPUREE

MAANDAG 06/02

DINSDAG 07/02

DONDERDAG 09/02

VRIJDAG 10/02

GROENTENSOEP KIPFILETSC HNITZEL ZOETE SAUS PERZIK NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP ARDEENS GEBRAAD JAGERSAUS PRINC ESSENBOONTJES NATUURAARDAPPELEN

SELDERSOEP GEHAKTBALLETJES TOMATENSAUS/C HAMPIGNONS WORTELSC HIJFJES SPAGHETTI

WORTELSOEP OMLET BRAADSAUS BROC C OLIPUREE

MAANDAG 13/02

DINSDAG 14/02

DONDERDAG 16/02

VRIJDAG 17/02

TOMATENSOEP GEPANEERDE KABELJAUWPLANK VERONSAUS WORTELPUREE

BLOEMKOOLSOEP BRAADWORST BRAADSAUS APPELMOES NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP STOOFVLEES SALADE MIXED / MAYONAISE NATUURAARDAPPELEN

KERVELSOEP

MAANDAG 20/02

DINSDAG 21/02

DONDERDAG 23/02

VRIJDAG 24/02

KROKUSVAKANTIE

KROKUSVAKANTIE

KROKUSVAKANTIE

KROKUSVAKANTIE

MAANDAG 27/02

DINSDAG 28/02

DONDERDAG 01/03

VRIJDAG 02/03

ASPERGENSOEP BOOMSTAMMETJES BRAADSAUS ERWTJES EN WORTELTJES NATUURAARDAPPELEN

TOMATENSOEP SC HARTONGMEDAILLON BEARNAISE PREI IN ROOMSAUS AARDAPPELPUREE

TOMATENSOEP GEMARINEERDE KIPFILET ZOETZURE SAUS ANANAS RIJST

WINTERSOEP HESPEBLOKJES IN KAASSAUS MET SPIRELLI EN WORTELKUBUS

SPAGHETTI BOLOGNAISE

056/71 94 59 -  056/70 53 97 – directie@vbssintrita.be www.vbssintrita.be

Maandbrief februari  

Maandbrief februari

Maandbrief februari  

Maandbrief februari

Advertisement