Page 1

Nieuwslijntje

Nieuwtjes over onze school voor de ouders - Vijfde jaargang nr. 11 - juni 2012 Vrije Basisschool O.L.V. van Vreugde, Vlietestraat 127, 8531 HULSTE - tel. 056/ 71 35 86 site : www.vbsolvvanvreugde.be

In de derde kleuterklas bij juf Othilie gaat het over het huwelijk. De logische stappen zijn : verliefd - verloofd - getrouwd. En dus vraagt de juf aan de kinderen om deze volgorde nog eens op te sommen waarop een kind spontaan antwoordt : verliefd - verloofd - verloren. Woordje van de directeur ... Het is alweer zover. Een schooljaar ten einde. Een hopelijk zonnige vakantie in het vooruitzicht. Tijd om terug te blikken op het voorbije jaar. Daarover wil ik het volgende kwijt. Een collega van me kwam langs op onze barbecue. Hij at met veel smaak maar vertelde achteraf dat vooral de warmte, sfeer, vriendelijkheid, de samenhorigheid van het team hem enorm opvielen. Ook de goede verstandhouding met het oudercomité, de ouders, ... Zoiets is altijd leuk om horen voor een directeur. Te meer ik ervan overtuigd ben dat deze positieve noten ook hun weerklank vinden bij onze kinderen. Een juf of meester die fluitend naar hun werk gaan zijn veel geduldiger, opbouwender, verdraagzamer, ... m.a.w. doen hun werk met nog meer overtuiging in een goede sfeer. Is dat niet overal zo ! Ik wil ook vooruit kijken. Volgend schooljaar staan ons heel wat uitdagingen te wachten. Nieuwe methodes voor wero, Frans, in de eerste kleuterklas, er wordt taalinitiatie opgestart van de 3de kleuterklas tot het 4de leerjaar, de rapporten krijgen een nieuw jasje, een nieuw computersysteem om de agenda’s te maken, enz... Veel vernieuwing en modernisering. Ook de inkomhal van beide ingangen in de lagere afdeling worden tijdens de vakantie helemaal opnieuw geschilderd, de plafond van het wc hersteld, een nieuw digtaal bord in het derde lj. en... we zijn nu al druk 1 bezig met de plannen van een nieuw speelplein. Een hele boterham maar... nu eerst vakantie. Dank aan iedereen !

U kent iemand die op zoek is naar een school ? Vraag gerust een folder op onze school om reclame te maken of verwijs naar onze website : “www.vbsolvvanv reugde.be” Iedereen is steeds welkom. We zijn ook altijd bereid om een afspraak te maken en een woordje uitleg te geven. Vrijdag, 29 juni is er nog school tot 11u40. ‘s Morgens is er de gewone ochtendopvang. ‘s Middags vertrekken de kinderen met de rijen. Er is geen middagmaal voorzien. Meer info ook op de site.


Op donderdag, 31 mei namen we met z’n allen afscheid van Marie-Roos Verbrugge. Een woordje van dank, een prachtig lied gezongen door de kinderen en een mooi geknutseld boek, speciaal gemaakt door de kinderen voor Marie Roos. We wensen haar het allerbeste toe en nog heel veel mooie dagen. Bedankt voor alles, Marie Roos.

Op zondag, 10 juni was het Vaderdag. Overal waren de kinderen druk bezig met het maken van een leuk geschenkje voor papa. Wat het is geworden ... is eigenlijk niet zo belangrijk. Het is met veel liefde gegeven. Proficiat aan alle papa’s !

VERLOREN VOORWERPEN

De rondslingerende of verloren voorwerpen liggen al bijna twee weken uitgestald in de inkom. Ook woensdag bij het oudercontact kan iedereen die dit wenst nog eens snuisteren in de voorwerpen. Donderdagavond wordt alles wat overblijft geschonken aan een goed doel via de kledingcontainers.

In de maanden mei-juni stelden we enquêtes open voor jullie. Ook de eerste week van juli heb je nog een laatste kans om die in te vullen. Daarna beginnen we aan de verwerking. Graag delen we de resultaten hiervan mee begin volgend schooljaar.

KLEUR JE SCHOOL ...

Dankzij de actie van Levis haalden we ongeveer 40 vierkante meter verf binnen. Deze actie loopt tot 30 juni 2012. Bedoeling is om de gang naar de opvang wat op te frissen met frisse kleuren. Bedankt aan de medespaarders !

INSCHRIJVINGEN TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE --> JULI

: Op maandag, 2 juli of woensdag 4 juli van 8u35 tot 12u00.

--> AUGUSTUS : maandag, 20 augustus van 8u35 - 12u00 dinsdag, 21 augustus van 13u30 - 16u00 maandag, 27 augustus van 8u35 - 12u00 --> Donderdag, 30 augustus is er OPENKLASDAG van 17u30-19u30. Ook dan is er de kans om je zoon of dochter in te schrijven + kan je gerust eens langsgaan in de klas bij juf of meester. Vanaf 20 augustus mag je ook altijd telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken ☏ 056 / 71 35 86 ✉ info@vbsolvvanvreugde.be

2

Nieuwslijntje juni 2012  

Nieuwslijntje juni 2012

Nieuwslijntje juni 2012  

Nieuwslijntje juni 2012

Advertisement