Page 1

Bosbeste groeten uit Hertsberge 1. Bedankt voor dit fijne schooljaar! 2. Bedankt, beste zesdeklassers! 3. Bedankt, vrijwilliger! 4. Bedankt, Doedel! 5. Diamantactie 6. Ons 2de MOS-logo 7. Hoe zit dat nu met die refter? 8. Maximumfactuur 9. EMA (extra muros activiteiten) 10. Ovifat, merci bien, danke schĂśn! 11. Groetjes uit L2 12. Een woordje van de ouderraad 13. Op naar een nieuw schooljaar!

Jaargang 7, nr. 6 – Juni 2010


1.

Bedankt voor dit fijne schooljaar! Lieve meester en juf, heb geen verdriet want we vergeten je zeker niet. Ook straks in onze nieuwe klas, komt wat jij ons geleerd hebt van pas. Reken maar dat, als ik eenmaal groot ben, ik jouw naam nog steeds ken! Jij stond altijd maar weer voor ons klaar, Lieve meester en juf, bedankt voor dit fijne jaar.

De kauwtjes en de mussen zullen de kinderen missen. Iedere dag zijn de vogels op de afspraak, precies op hetzelfde tijdstip: om halfnegen, halfelf, halftwee en om drie uur, vlijtig op zoek naar overgebleven kruimeltjes en stukjes fruit op de speelplaats. Grote vakantie, een welverdiende rust voor leerkrachten en kinderen! Geniet ervan met volle teugen en erg intens, want algauw zul je beseffen dat die grote vakantie toch ook niet zóóó groot is. We zien elkaar namelijk al terug op vrijdag 27 augustus om 17.00 uur voor het openklasmoment. Dan gooien alle klassen namelijk hun deuren wagenwijd open. Dat is de uitgesproken gelegenheid om elkaar met vakantieherinneringen te overstelpen maar ook om er kennis te maken met de nieuwe meester of juf, nieuwe vriendjes, nieuwe afspraken, nieuwe methodes en werkwijzen, … Achteraf heffen we samen met de ouderraad het glas op alweer een nieuw schooljaar.

Openklas op vrijdag 27 augustus Welkom tussen 17 en 19 uur Achteraf traktaat van de ouderraad

2. Bedankt, Bedankt, beste zesdeklassers! zesdeklassers! Wie we alvast niet meer zullen terugzien op het openklasmoment van 27 augustus zijn de leerlingen van meester Piet en meester David. Hun lagere school zit erop. Elk zal z’n eigen weg gaan, een nieuw hoofdstuk aanvatten. We wensen onze vrienden uit L6 in alle opzichten veel succes toe in hun verdere leven en hopen dat ze tevreden mogen terugblikken op hun schooljaren in De Bosbes. We hopen eveneens dat alle ouders die vanaf volgend schooljaar geen kinderen meer zullen hebben bij ons op school, best tevreden mogen zijn over onze geleverde prestaties. In ieder geval bedankt voor het vertrouwen dat u in ons stelde.


3. Bedankt, Bedankt, vrijwilligers! Vrijwilliger zijn… is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Is verbonden, maar niet gebonden. Is onbetaalbaar, maar niet te koop. Is positief denken, is positief doen. Met als enige doel voor jezelf en de ander een goed gevoel!

Dank je wel Bernice, Conny, Mieke en Inge om weerom een schooljaar lang zoen- en vroemmama te willen zijn in onze Bosbes: in zonneschijn maar ook onder striemende regenvlagen. Speciale dank voor Conny! Marlies, haar dochter uit L6, verlaat onze school en daarmee zit haar carrière als zoen- en vroemmama er meteen ook op. Dank je wel Flora, Rita en vooral Rosanne, die als vrijwilligster dit schooljaar aan de slag was in de refter: de kleutertjes helpen begeleiden naar de eetzaal, patatjes prakken, vleesje snijden, soepje uitschenken, afwasje doen,… Ook zij stopt. Rosanne, het ga je goed en hartelijk dank vanwege al onze bosbesjes. Ook dank aan alle leesmoeders uit L2. Door hen kwamen onze leerlingen veel meer aan lezen toe. Iedere dinsdagmiddag om 15.00 uur waren ze stipt op post om samen met een groepje leerlingen te lezen, ze te verbeteren en aan te moedigen. Dank je wel leesmama’s…

VBS De Bosbes zoekt A. Nieuwe zoen- en vroemmama (of papa) Profiel • 1 morgen per week beschikbaar zijn tussen 8.00 uur en 8.30 uur • Met de glimlach onze kleinste bosbesjes begeleiden van de vroem- en zoenzone tot aan de schoolpoort

Wij bieden • meer dan 200 dankbare gezichtjes!

B. Vrijwilligers voor de refter (m/v) Profiel • Beschikbaar zijn tussen 12.00 uur en 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag (of één van die dagen) • Helpen bij de maaltijden van de allerkleinsten • Helpen bij verdeling en opruimen

4. Bedankt, edankt, Doedel!

Wij bieden • eeuwige dankbaarheid van onze middageters! • Een onkostenvergoeding

(de mascotte van De De Droomfabriek)

De Droomfabriek, ons jaarproject, zit erop. De optredens tijdens het schoolfeest vormden het sluitstuk. Het project werd ondersteund door Vlajo vzw. Dat is een organisatie die op vraag van het Ministerie van Economie en dat van Onderwijs de “ondernemerszin” bij kinderen wil stimuleren. Bij onze leerlingen werden competenties aangewakkerd zoals zelfsturing, creativiteit, communicatievaardigheden, assertiviteit en samenwerking. Het project liet de kinderen ook effectief kennismaken met de ondernemerswereld uit eigen streek. Daarvoor deed iedere klas beroep op een droomcoach. Hij/zij sloeg de brug tussen de bedrijven en de school door het project in de klas in te leiden en de leerlingen uit te nodigen voor een bedrijfsbezoek. K1 + P: Dromen doet ons denken aan wolken. Wolken doen ons denken aan wind en wind doet ons denken aan vliegeren. De allerkleinste bosbesjes maakten samen met hun coaches Rita, Bernard en Dirk heuse vliegers en gingen die ’s namiddags uitproberen op het strand van Oostende. K2+K3: Coach Caroline, speelleerjuf in het AZ St.-Lucas, kwam in klas vertellen hoe ze als kind er reeds van droomde om zieke kinderen te helpen. Haar droom is uitgekomen. Ze nodigde de kleuters dan ook uit om eens een kijkje te komen nemen in het ziekenhuis. Zo konden onze bosbesjes met eigen ogen zien wat een fijn beroep juf Caroline wel heeft.


L1: Toen coach Kurt, bedrijfsleider van Clarys nv, voor de eerste maal op bezoek kwam in z’n droomklas, wond hij er meteen geen doekjes rond. Je moet altijd eerlijk zijn en durven opkomen voor je mening. Samen met de leerlingen ging hij op zoek naar 2 nieuwe producten die mogelijks op de markt konden gelanceerd worden. Ze gingen aan de slag en als eindproduct zouden ze gaan voor een gele kippenworst voor de Chinese markt en een speculoospannenkoek. Tijdens hun bezoek aan de firma moesten onze bosbesjes blind proeven en eerlijk hun mening geven. De worst heeft het naar verluid niet zo goed gedaan maar de pannenkoek kreeg een 10/10. L2: Toen droomcoach Lieselot, ergotherapeut in het RVT te Ruddervoorde, op klasbezoek kwam had ze meteen een speciale gastspreker mee: Sylvain, 91 jaar. Hij hoort niet meer zo goed, zeiden de kinderen achteraf, maar hij kan des te beter babbelen. Waarmee coach Lieselot zich zo allemaal moet bezighouden in het verzorgingstehuis, konden de leerlingen met eigen ogen zien toen ze er een bezoek brachten. Ze ontmoetten er naast Sylvain ook nog tientallen andere oude en heel oude mensen. Het was een waar plezier om met hen gezellig te keuvelen over de tijd van toen! L3: De leerlingen van juf Bénédicte werden door coach Ludovic, bedrijfsleider van AutoTerminus, uitgenodigd om eens een bezoekje te brengen aan z’n autobedrijf. Tussen de prachtig glimmende wagens, begonnen de leerlingen en de juf pas echt te dromen! L4: Coach Hilde is ergotherapeut in MPI Ten Dries in Landegem. Vooreerst kwam ze in de klas boeiend vertellen over haar dromen, haar werk en haar leerlingen. Ze nodigde alle kinderen vervolgens uit om een bezoekje te brengen aan haar school. Tussendoor leerde ze onze bosbesjes hoe je moet rolstoelsporten en uiteindelijk kwam ze zelf met haar klasje naar De Bosbes voor een tegenbezoek. Zowel haar als onze leerlingen straalden van geluk. L5: De leerlingen van juf Charlotte hadden geluk. Zij konden namelijk beroep doen op coach Judith, een medewerkster van Vlajo vzw zelf. Samen met haar reisden ze Europa rond. Erg handig als je weet dat ze communicatieverantwoordelijke is bij Vlajo. Ze brachten een bezoek aan hotel “Van der Valk” waar ze niet alleen de suites, de wellness en het restaurant te zien kregen, maar ze mochten ook eens achter de schermen kijken van dit prachtige hotel. L6: De leerlingen van het zesde leerjaar werkten rond de 5 P’s, en konden daarvoor rekenen op twee droomcoaches: coach Eddy, bedrijfsleider van bouwondernemingen Christiaens en coach Tom, general manager bij Paverko. Ze bezochten een bouwwerk en een industriële bakkerij, maar moesten daarna zelf aan de slag. De leerlingen maakten een businessplan op voor een eigen mini-onderneming. P.S. De 5 P’s staan voor: product, promotie, plaats, prijs en personen

5. Diamantactie Eind deze week krijgt iedere leerling van de lagere afdeling 8 diamanten. Het is de bedoeling dat ze die diamanten op schoolmateriaal kleven dat ze niet zullen weggooien en volgend jaar opnieuw zullen gebruiken. Zo draagt iedere leerling zijn steentje bij voor een betere natuur.

6. Ons 2de MOSMOS-logo!

Beste, Joeperdepoepie, het is gelukt! Vorige week stelde ik jullie MOS-logodossier voor aan de jury van West-Vlaanderen. Gisteren werd deze jurering bekrachtigd door de gewestelijke logocommissie in Brussel. Vanaf nu mogen jullie je dus officieel MOS-logo2-school noemen. Proficiat en driemaal Hoera! Jullie hebben het zeker verdiend. Eind augustus mag je het juryrapport verwachten waarin een aantal werkpunten worden meegegeven. Je vindt daarbij ook een uitnodiging voor de logo-uitreiking op woensdagnamiddag 29 september in de Spil in Roeselare. Hou die datum zeker vrij, we verwachten een delegatie van 8 à 10 personen van je school (waarvan het merendeel kinderen). Wacht nog even het juryrapport af om te beslissen of jullie volgend schooljaar al voor het derde logo willen gaan. Indien wel, laat dat dan liefst in september aan me weten. MOS-groeten, Donald Dupon, MOS- Milieuzorg op School-begeleider basisonderwijs


7. Hoe zit het met die refter? Tja, hoe zit dat nu? Er werd al een dossier ingediend bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs). Wij wachten nog steeds geduldig op de goedkeuring van het dossier. Dat behelst eigenlijk 2 grote onderdelen: A.

De inrichting van 2 bestaande klassen tot een refter. Dit omvat o.a. het wegnemen en verwijderen van de gyprocwand tussen de klassen, het verwijderen van de linoleum en het aanbrengen van een nieuwe kunstharsvloer, het plaatsen van plinten in aluminium, het installeren van vast binnenmeubilair (keuken), het aanpassen van het sanitair, het installeren van tablet- en wandbekleding, plaatsen van toestellen en elektriciteitswerken.  Als Agion het dossier goedkeurt subsidiëren zij 70% van de kosten. De overige 30% moet de school ophoesten met de opbrengsten van kaartingen en schoolfeesten.  De ouderraad heeft zich geëngageerd om het reftermeubilair aan te kopen (tafels en stoelen), want dit wordt helemaal niet gesubsidieerd. Dit willen ze verwezenlijken met de opbrengsten van de kerstmarkt en de schoolhappening.

B.

Het isoleren van de daken en het vervangen van de koepels! Zowel in de kleutergang als in de gang van de lagere afdeling hebben we regelmatig waterinsijpeling. De roofing boven die gangen is dan ook stokoud. Door de jaren heen werd het euvel tijdelijk verholpen door oplapwerk. Nu wordt het echter hoog tijd om die platte daken helemaal te vernieuwen. Van die gelegenheid zal ondertussen gebruik gemaakt worden om degelijke isolatie aan te brengen.

M.a.w.

Nuttige werken waaraan we echter niet kunnen beginnen voordat we vanuit Brussel groen licht krijgen. Het mag duidelijk zijn dat we tegen 1 september onmogelijk een schooleigen refter kunnen klaarkrijgen. Het is veel realistischer een datum van 1 januari 2011 voorop te stellen. We hopen dan de zaal niet meer te moeten huren voor de middagmalen. De gymlessen zullen er wel blijven doorgaan!

8. Maximumfactuur A.

Sinds enkele jaren mogen we per schooljaar max. € 20 (kleuter) en € 60 (lagere) aanrekenen aan ouders. Toch willen we geen versobering qua sport en uitstappen in onze school. Die gevraagde bijdrage gaat quasi volledig op in schooluitstappen. De rest van de kosten zal de school financieren. Omdat ook voor ons echter alles duurder wordt, wil de ouderraad ook haar steentje bijdragen. Zij schenken de opbrengst van hun paaseierenverkoop aan de school, zodat we alvast het zwemmen probleemloos kunnen betalen… waarvoor hartelijk dank! (*)

B.

Daarnaast is er ook een minder scherpe maximumfactuur voor meerdaagse uitstappen. Voor het lager onderwijs mogen ouders voor het volledige lager onderwijs max. € 360 betalen. Met L6 gaan we jaarlijks op bosklassen en vragen hiervoor ± € 225 (met een spaarsysteem). Vanaf volgend jaar zullen we ook aan de ouders van het derde leerjaar een bijdrage vragen voor een meerdaagse uitstap. De leerlingen gaan immers vanaf dit schooljaar naar Brussel waarbij ze blijven overnachten in het Atomium. Hoeveel de kostprijs precies zal bedragen zijn we nog aan het becijferen. Wel staat vast dat ook hier de ouderraad een bijdrage per kind wil leveren (€ 25 per kind), waarvoor ook hier hartelijk dank en een dikke zoen! De rest zullen we aan de ouders vragen, maar eveneens met een spaarsysteem.  De Atomiumklassen van L3: 2-3 december 2010  De veenklassen van L6: 20-24 juni 2011

C. Verder is er nog een resem aan uitgaven waar ouders vrij kunnen op intekenen (= niet verplicht): tijdschriften, drankjes, maaltijden,… Het is sommige ouders blijkbaar niet altijd duidelijk waarom er moet betaald worden voor het middagtoezicht, daarvoor wordt immers € 1 gevraagd. Deze bijdrage wordt gebruikt om de daarbij horende kosten te betalen: huur van de zaal, elektriciteit en water verbruikt in de zaal, verwarming, betalen PWA’ers en toezichters, opkuis van de zaal. Daarvoor hebben alle ouders, waarvan de kinderen ’s middags overblijven, trouwens eind maart reeds een fiscaal attest gekregen.

(*)

Het systeem van de maximumfactuur is reeds van kracht van 1 september 2008 en is sindsdien niet aangepast. Ook de werkingsmiddelen die de overheid ter beschikking stelt werden niet geïndexeerd. Het VVKBaO (Vlaams Verbond van het Katholiek Onderwijs) stelt dat de modale basisschool zo aan koopkracht verliest.


9. EMA

(extra muros activiteiten) activiteiten)

De maximumfactuur moet dus alle uitstappen helpen bekostigen. Wie afwezig was op een uitstap kan op school het toegangsgeld van museum, park, sportevenement, … terugvragen (niet het vervoer). Een overzicht van alle uitstappen tijdens het voorbije schooljaar: K1 K2 K3 Oostende Theatervoorstelling in De Valkaart Theatervoorstelling in De Valkaart De Sierk in De Haan Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark De Sierk in De Haan Krekeltje in Eede Rollebolle in Varsenare Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Diep in de zee in Oostkamp Het Elfenhuis in Beernem Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Krekeltje in Eede Rollebolle in Varsenare Diep in de zee in Oostkamp Krekeltje in Eede Bulscampvelt L1 L2 L3 Theatervoorstelling in De Valkaart Theatervoorstelling in De Valkaart Theatervoorstelling in De Valkaart De Sierk in De Haan Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Atomium in Brussel Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Kronkeldiedoe in Varsenare Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Kronkeldiedoe in Varsenare Sportdag in Oostkamp Alles met de bal in Tielt Sportdag in Oostkamp De Sierk in De Haan Auteurslezing in De Valkaart Boudewijnpark Boudewijnpark Sportdag in Oostkamp Bulscampvelt Bulscampvelt Brugge Technopolis in Mechelen Bulscampvelt L4 L5 L6 Theatervoorstelling in De Valkaart Theatervoorstelling in De Valkaart Theatervoorstelling in De Valkaart Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Ieper Verkeerspark in Oostkamp Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Ieper Brugge Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Schaatsvoormiddag in het Boudewijnpark Alles met de bal in Tielt Sportdag in Oostkamp Bedrijfsbezoek De Droomfabriek Auteurslezing in De Valkaart Neeltje Jans Theater MEGA Sportdag in Oostkamp Technopolis in Mechelen Op bezoek naar het secundair Technopolis in Mechelen Bulscampvelt De Milieuboot in Aalter Bulscampvelt Neeltje Jans De Patio in Brugge Veenklassen in Ovifat Sportdag in De Kijkuit, Beernem Walibi Daarnaast was het ook een erg sportief schooljaar: zo werd er een gigantisch springkasteel gehuurd op de kleutersportdag, werd circus Hoetchàtchov ingehuurd als “circustechnieken” sport van de maand was, werden professionele dansers gevraagd om aan alle klassen een danscursus te geven, werd een profwielrenner uitgenodigd in De Bosbes, deden we mee aan het straatvoetbal, cyclocross, veldlopen, kregen we een initiatie Kenpo (verdedigingstechnieken), …

10. Ovifat, merci bien, danke schön! De leerlingen van het 6de leerjaar trekken sinds mensenheugenis in de voorlaatste week van het schooljaar steevast naar Ovifat. Dit onooglijk dorpje ligt in het hart van de Hoge Venen, op een steenworp van het hoogste punt van België, nl. Botrange. Er is een Alpijnse skipiste, in heel strenge winters kun je er dus op de voornamelijk Vlaamse en Hollandse koppen lopen. Wij zijn er kind aan huis… in de Gîte d’étape des Hautes Fagnes. Dit uitzonderlijk fraaie jeugdhotel ligt echt aan de rand van de bossen. De specifieke fauna en flora van de Hoge Venen biedt talloze observatiemogelijkheden. Onze zesdeklassers waren er samen met hun meesters te gast van 14 tot 18 juni. In samenwerking met het natuurcentrum van Botrange en onder leiding van ervaren gidsen doorkruisten ze de veengebieden. Er werd gesprongen op veenmatrassen, nepgoud gezocht, gespeurd naar zevensterren en zonnedauw, veenpluis geblazen, reeënsporen onderzocht, zuurtegraden van het water onderzocht, … maar ook gezwommen, gezongen, gedanst, dammetjes gebouwd, bloemstukje gemaakt en zelfs gefietst! Het eivolle programma zag er als volgt uit: Maandag Busreis Verkenning omgeving

Dinsdag Tocht van het water

Woensdag Natuurleerpad

Donderdag Mountainbiken

Vrijdag Bezoek aan “Monde Sauvage”

Naast het bijzonder leerrijke aspect zijn openluchtklassen een unieke kans voor de leerkracht om een aantal opvoedende waarden bij de leerlingen te ontwikkelen. Er wordt een aantal eindtermen nagestreefd die tijdens het dagelijks schoolgebeuren, minder aan bod kunnen komen. Dit vormt voor de klasgroep een uitzonderlijke meerwaarde. Zo pogen we de kinderen een basishouding van openheid en respect te helpen ontwikkelen tegenover de natuur, maar ook ten opzichte van anderen, zeg maar de maatschappij.


11. Groetjes uit L2 Alleen maar kampioenen in het tweede leerjaar! Als je iemand van het tweede leerjaar tegen het lijf loopt, feliciteer hem of haar dan van harte! Alle kinderen zijn namelijk met verve geslaagd voor de tafels!!! Een aantal kinderen krijgen zelfs uitvoerige felicitaties van de professionele jury! Pas op, het “floepen van de tafels” is geen koud kunstje geweest! We hebben echt een dik half jaar, keihard geoefend. Alle middelen waren goed. Ook mama’s en papa’s zaten mee in het oefencomplot. De laatste 2 maanden trainden we heel vaak op de computers in de school. De bedoeling was om het eigen tafelrecord te verbreken. Er werd ook een heuse wedstrijd aan gekoppeld. Het werd een spannende strijd en onze top 5 veranderde vaak… Op de foto zie je onze voorlopige “tafelkampioenen TOP 3”. De wedstrijd loopt echter nog tot en met maandag. Dan wordt aan elke geslaagde leerling ook een tafeldiploma uitgereikt. Ken jij je tafels??? De limiet is hoogstens 3 seconden per tafel, dus hoogstens 1 minuut voor 20 oefeningen. Zoek iemand die meekijkt op de klok en probeer! (Er zitten een aantal moeilijke in.) 8 x 6 = ___ 7 x 2 = ___ 7 x 4 = ___ 8 x 9 = ___ 7 x 8 = ___ 8 x 8 = ___ 7 x 9 = ___

5 x 3 = ___ 4 x 8 = ___ 6 x 3 = ___ 4 x 4 = ___ 9 x 9 = ___ 6 x 7 = ___ 6 x 4 = ___

9 x 9 = ___ 6 x 9 = ___ 8 x 5 = ___ 6 x 6 = ___ 5 x 7 = ___ 9 x 5 = ___

Nog enkele reacties van de tafelkampioenen: Dank u wel aan iedereen. Ik heb heel veel mijn tafels geoefend en jullie hebben ons gesteund. Daarom wil ik jullie bedanken. Laurence In het begin geraakte ik niet voorbij de 55 op de pc en opeens zit ik voorbij de 117. Audrey Aan het eerste leerjaar: de tafels zijn niet moeilijk als je ze goed oefent, dus doen, hé. Edouard Ik vond het leuk om mijn record te verbreken, want je verdient dan een goed punt. Adriaan Het is leuk om tafels te leren. Het is spannend om te doen. Fien De tafel van 8, 7, 6 was heel erg moeilijk. Jozefien

12. Een woordje van de ouderraad Schooljaar 2009 – 2010

We blikken even terug …

de startdag, vormingsavond ‘Jongeren motiveren’, fluo-actie, Delhaize-actie, kerstmarkt, schoolhappening, paaseieren, receptie Eerste Communie, afscheidsfeestje 6de leerjaar.

Recent hebben we op onze laatste vergadering eens goed geëvalueerd. Alles werd besproken, gewikt en gewogen. Besluit: we mogen tevreden zijn: • De opbrengst van kerstmarkt en schoolhappening wordt momenteel gespaard. Die spaarcentjes zullen we volgend schooljaar echt nodig hebben om de nieuwe refter te helpen inrichten. • De paaseitjes waren eveneens een succes. Met de winst dragen we ons steentje bij om het zwemmen te helpen financieren. • We organiseerden vooral ook activiteiten voor de gezelligheid, de sfeer. Zo was de receptie van de Eerste Communie (= samenwerking parochie, bosbesteam en ouderraad) weerom fantastisch! De zaal was héél mooi versierd. Het feest kon niet meer stuk. De visie van onze ouderraad is heel duidelijk: het schoolleven in De Bosbes ondersteunen. Wat centjes, maar vooral veel helpende handen. Samenwerken, een positieve gezelligheid, … daar gaan we voor! Elke keer opnieuw, elk jaar opnieuw!


Volgend schooljaar vliegen we er weer in. De startdag is op 27 augustus. Onze werkgroep stak al de hoofden bij elkaar om de praktische kanten af te spreken. De kerstmarkt organiseren we op 22 december. De schoolhappening zal doorgaan op 26 maart. We willen zeker ook een welgemeende dank-u-wel uitspreken aan het zoen- en vroemteam! Het is een hele prestatie om er telkens weer te staan. Van 1 september tot 30 juni, in weer en wind, in de donkere dagen en … Van harte bedankt dat wij, ouders en kinderen, steeds op jullie kunnen rekenen. Nu blazen we even uit … Prettige vakantie!

13. Op naar een nieuw schooljaar Vrijdag 27 augustus om 17.00 uur

Openklas – Iedereen van harte welkom!

Woensdag 1 september

Eerste schooldag

Vrijdag 22 oktober

Kaarting

Donderdag 28 oktober

L1: Oudercontact

Maandag 1 – zondag 7 november

Herfstvakantie

Donderdag 11 november

Wapenstilstand

Vrijdag 12 november

Vrijdag 24 december om 12.05 uur – zondag 9 januari

Vrije dag Kleuter + lager: Oudercontact Kerstmarkt Kerstvakantie

Maandag 14 februari

Vrije dag

Maandag 7 – zondag 13 maart

Krokusvakantie

Zaterdag 26 maart

Schoolhappening

Maandag 11 – maandag 25 april (paasmaandag)

Paasvakantie

Zaterdag 21 mei

Schoolfeest

Woensdag 25 mei

Pedagogische werkdag

Zaterdag 28 mei

H. Vormsel

Donderdag 2 juni

Eerste Communie

Vrijdag 3 juni

Vrije dag (Hemelvaartweekend)

Maandag 13 juni

Vrije dag (Pinkstermaandag)

Maandag 20 – vrijdag 24 juni

L6: Bosklassen

Woensdag 22 december

De 2de pedagogische studiedag wordt later nog meegedeeld.

Bosbeste groeten uit Hertsberge - Jaargang 7, nr. 6 - Juni  
Bosbeste groeten uit Hertsberge - Jaargang 7, nr. 6 - Juni  

Bosbeste groeten uit Hertsberge - Jaargang 7, nr.

Advertisement