Page 1


Kleuterklassen … een wereld op zich! Op maat van elke kleuter Onze jongste kleuters kunnen naar hartelust experimenteren in de Jules- en de Nijntjesklas. De oudste kleuters gaan dagelijks op ontdekking in de Nellie & Cezaren de kikkerklas. De juffen zorgen voor boeiende activiteiten die aansluiten bij de leefwereld van jouw kind!

Ervaren is leren De kleuters zijn actief bezig. In en buiten school krijgen ze de kans om de wereld rondom zich op hun eigen tempo te verkennen. We gaan samen op stap, we nodigen iemand uit en de juf zorgt voor vele verrassingen.  heel ruime, volledig vernieuwde kleuterklassen met leerrijke speelhoeken  een binnenzandbak en aangrenzend speeltuintje voor de jongste kleuters  toiletjes op maat van onze jongsten  toffe speelzolder in de tweede kleuterklas  leuk en fantasierijk spelmateriaal  groot materiaalaanbod  computerinitiatie


Een gezellige slaapklas Af en toe even tot rust komen vinden we heel belangrijk. Onze jongste peuters kunnen over de middag terecht in onze slaapklas. Daar kunnen ze op de bedjes rusten.

Bewegen en schrijbelen op muziek Op dinsdagvoormiddag en vrijdagvoormiddag neemt juf. Veerle Verborg de kleuters mee op schrijfdans avontuur. Elk activiteit start met een leuk verhaal. En vanuit dat verhaal gaan we dansen.


Wat houdt dit dan in? In het verhaal komen veel bewegingsmogelijkheden voor. Deze dansbewegingen maken de schrijfmotoriek van de kleuters soepeler. We maken met het lichaam eerst grote bewegingen, om daarna geleidelijk over te gaan naar fijne bewegingen. We vertrekken bij de jongste kleuters vanuit het hele lichaam, bij de oudste kleuters maken we fijnere bewegingen vanuit de schouder, elleboog, pols, hand en vingers om uiteindelijk te komen tot schrijfvaardigheden.

Bij het bewegen op muziek worden verschillende materialen aangeboden die de groot motorische bewegingen uitlokken

Achteraf worden deze dansbewegingen weergegeven. De weergave van deze dansbewegingen is uiteenlopend!


Met klank en geluid, krijt, verf en vingers, zand en water, lijm, schuim en slingers… Van stof tot papier de kleuters maken een heus plezier!

Met schrijfdans willen we onze kleuters leren schrijven vanuit hun emoties en hun natuurlijke bewegingen, met hun eigen ‘zwier en draai’.


onze lagere klassen … uitdagend! Leren is boeiend Door gebruik te maken van de nieuwste methodes en verschillende werkvormen blijft het leren voor de kinderen jaar na jaar uitdagend!  frisse en volledig vernieuwde klassen

 digitale schoolborden

 computerlokaal


 muzoklas

 unieke technoklas

 een waaier aan activiteiten in de klas


De technoklas Wetenschap en technologie gaan hand in hand. Door kennis te maken met verschillende grondstoffen en de mogelijkheid om die creatief aan te wenden, komen de kinderen tot heel wat inzichten en vaardigheden die breed toepasbaar zijn. Uniek in Vlaanderen!


Goed uitgeruste speelplaatsen… en dat zijn er drie! Eentje voor de allerkleinsten…

Eentje voor de onderbouw (1 – 3 leerjaar)

Eentje voor de bovenbouw (4 – 6 leerjaar)


 het speelpaleis waar speelgoed kan ontleend worden

 de speeltuigen

 de fietsen voor de kleuters

 de muziek op de speelplaats

tonen dat wij veel aandacht schenken aan aangename speelmomenten voor de kinderen !


een mos-school Als school staan wij garant voor een milieubewuste opvoeding. In oktober 2006 werd het 3de MOS-logo uitgereikt te Brussel. We behaalden ondertussen onze 2de Europese MOS-vlag!     

selectief afval verzamelen spaarzaam omspringen met water gebruik van hemelwater promoten gebruik maken van een brooddoos fietsgebruik stimuleren


’t groen damberdje – onze schooltuin! Wekelijks neemt “de groene juf” de kinderen mee. Het spontaan leren door te denken, te handelen en uit te voeren ervaren de kinderen als een grote verrijking. Ze zijn enthousiast en beleven plezier in onze schooltuin. Dank aan de provincie West – Vlaanderen voor de sponsoring.


Naar de natuur… Ervaringen opdoen in de natuur, ontdekken en samen avonturen beleven… Met onze kleuters en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar gaan we een dag naar de kinderboerderij en naar het bos. Het 6de leerjaar trekt er ieder jaar een week op uit. Zij gaan op bosklas! Naar het bos …

Naar de kinderboerderij …

Op bosklas …


Sport op school  wekelijks 2 uur kleuterturnen  kleuterzwemmen met de 3de kleuterklas  ruim aanbod van buitenschoolse sportactiviteiten door de leerkracht L.O.  sportdag voor kleuter en lager  een week op sportklas


feest op school… altijd supergezellig! kerstmarkt In samenwerking met de ouderraad organiseren wij elk jaar opnieuw een feeërieke kerstmarkt. Deze activiteit met de mensen van Desselgem zorgt ervoor dat iedereen zich verbonden voelt met onze school.

grootouderfeest Gezellig samenzijn met de grootouders in november…

sintfeest

carnavalsfeest


Carnaval Leuke activiteiten en onze jaarlijkse carnavalsstoet‌

schoolfeest

Onze troeven !!  

news, paper

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you