Page 1

VBS De Kiem Leegtestraat 1 8020 Ruddervoorde

www.vbsruddervoorde.be

 050 27 88 50  050 27 88 52

 info@vbsruddervoorde.be directie@vbsruddervoorde.be

Februari 2013.

Vrieskou en sneeuw bezorgden ons een prachtige natuur en leuke taferelen op de speelplaats! Maar ondertussen zijn we toch blij dat we richting lente en zomer kunnen kijken. De krokusvakantie is weeral dichtbij, traditiegetrouw glijdt er dan een schoolkrant in jullie mail- of boekentasbus. Veel leesplezier! Een zeer belangrijke mededeling, die ook al in het heen- en weerschrift of agenda van jullie kind en op de website verscheen, wil ik, om alle misverstanden te vermijden, ook hier nog eens vermelden: De facultatieve halve vrije dag voor de wielerwedstrijd is verplaatst van 25 naar 18 juni 2013.

Toedienen van medicatie: herinnering! Onze school vertrekt vanuit het standpunt dat ouders in de eerste plaats medicatie aan hun kinderen moeten toedienen of hen erbij begeleiden. Maar wij zijn bereid om daar, in noodzakelijke gevallen, uitzonderingen op te maken, mits duidelijke afspraken. Dit laatste om de aansprakelijkheid van de betrokken leerkrachten en de veiligheid van jullie kind te vrijwaren. Wij dienen enkel medicatie, ook homeopathische, toe: - Als de ouders een schriftelijke aanvraag doen. Jullie kunnen het formulier van de website downloaden of in papieren versie, via het secretariaat, vragen. Vergezeld van een doktersvoorschrift (zie hieronder) kan het ook in het heen-en weerschrift of agenda van jullie kind aangevraagd worden. - Indien er een voorschrift is van de arts waarop zowel de merknaam, de juiste dosis als de duur van de toediening vermeld staat. - Wanneer de medicatie zich in de oorspronkelijke verpakking bevindt met de daarbij horende bijsluiter. - De eerste toediening thuis gebeurde zodat een allergische reactie reeds thuis zou opgemerkt worden.


Afrekening van de openluchtklassen en fiscale attesten Ondertussen zijn alle rekeningen van de openluchtklassen van het 3de,4de, 5de en 6de leerjaar binnen en hebben we de eindafrekening kunnen maken. Voor de 3de graad, het 5de en 6de leerjaar dus, hebben we goed nieuws! De driedaagse heeft per kind €108 gekost i.p.v. €132. Zij kunnen het spaarsysteem dus met januari afsluiten. De ouders die het volledige bedrag ineens betaalden, krijgen in februari €24 terug gestort. De tweede graad, het 3de en 4de leerjaar, heeft heel het voorziene bedrag opgebruikt, zelfs een heel klein beetje meer. Zij moeten dus nog tot en met maart verder sparen. De eerste graad, het 1ste en 2de leerjaar, hebben hun boerderijklas nog te goed. Zij blijven dus verder sparen tot eind maart. In april pas gaat de uitstap door. Vanaf het moment dat we alle afrekeningen gekregen hebben, laten we weten wat het eindresultaat is. Meer zul je zeker niet moeten betalen, het kan wel dat we een klein bedragje terug storten. De fiscale attesten voor middagtoezicht worden jullie in de komende weken via de boekentas van jullie kind bezorgd. De dag zelf melden we het nog eens extra in het heen-en weerschrift of de agenda van jullie kind. Het is belangrijk dat jullie de attesten goed bijhouden, wij kunnen ze niet opnieuw afdrukken. We hopen dat jullie begrijpen dat we die alleen kunnen afleveren aan de gezinnen die alle rekeningen van 2012 betaald hebben.

VAKANTIES en VRIJE dagen

 Maandag 11/02/2013 tot en met vrijdag 15/02/2013 = krokusvakantie  Maandag 01/04/2013 tot en met vrijdag 12/04/2013 = paasvakantie  Woensdag 06/03/2013 = pedagogische werkdag  Woensdag 01/05/2013 = feest van de arbeid  Donderdag 09/05/2013 en vrijdag 10/05/2013 = O.L.H.Hemelvaart  Maandag 20/05/2013 = pinkstermaandag  Maandag 03/06/2013 = facultatieve vrije dag  Dinsdag 18/06/2013 = 1/2 facultatieve vrije dag : wielerwedstrijd

EXTRA MUROS + info avonden Maandag 18/03/203 = 19.30 - infoavond boerderijklassen 1L+2L Maandag 15/04/2013 tot en met woensdag 17/04/2013 = boerderijklassen 1L+2L

FEESTELIJKHEDEN  ZONDAG 02/06/2013 = SCHOOLFEEST  Donderdag 27/06/2013 : afscheidsreceptie 6L

woensdag 20 februari 2013

Sobermaal + loopwedstrijd BD donderdag 14 maart 2013


Jullie kind groeit snel. Om te spelen, te bewegen, te groeien heeft jullie kind veel energie nodig. Dit haalt het uit gezonde voeding en gevarieerd eten. Op vaste uren en plaatsen eten is belangrijk. Zo maak je duidelijk dat de hele dag door eten niet kan. Net zoals bij ons, is de eetlust van een kind niet elke dag dezelfde. Gezonde gewoontes beginnen van jongs af aan. Het goede voorbeeld van ouders doet hierbij wonderen!

Tipje van de ‘kiem’sluier

Samen aan tafel, dat is gezellig en geeft jullie kind de kans om honderduit te vertellen over zijn belevenissen. De TV eet niet mee. Laat jullie kind geen spelletjes spelen of TV kijken tijdens het eten. Een nieuwe smaak is niet meteen raak! Laat je kind af en toe eens opnieuw van iets proeven. Gebruik voeding niet als straf of beloning. Maak van eten geen strijd!

Op 15 januari gingen het derde en het vierde leerjaar op pad naar de sportzalen van de Valkaart. ‘Alles met de bal’ was daar supertof! Leerlingen van een sportschool waren onze begeleiders. Er waren leuke activiteiten. We hebben met knikkers naar gaten gerold. Je kon er 5, 10 en 8 punten mee verdienen. Met de bal tegen een schuin net gooien en hem dan weer opvangen was ook cool. Met een bal, zo groot als onszelf, naar elkaar rollen was superleuk. We speelden ook hockey, basketbal en volleybal. Op het einde hebben we onze begeleiders met een applaus bedankt. ’s Middags waren we weer op school. Zo’n sportieve voormiddag mag er wel meer zijn! Enkele leerlingen van de derde klas. Foto’s : www.vbsruddervoorde.be

Mos en cleanteam Door het MOScleanteam laten de kinderen van De Kiem geen papiertjes meer op de grond vallen. Zo helpen wij het milieu op school. Hoe kan dat ? Wel, iedere speeltijd kijken wij, het MOSje en een helper van iedere klas, naar de kinderen en zorgen wij dat ze geen papiertjes op de grond van de speelplaats gooien. We wijzen hen er op dat de papiertjes in de vuilbak moeten. Maar dat is niet alles. Als iemand fruit eet, dan moeten de resten in de witte bak. Wat in die bak zit is dan voor onze diertjes of voor de compostbak. Dank zij het cleanteam is onze speelplaats net! Het mosje en twee cleanteamers uit de derde klas.


Toneel in De Valkaart – 6L Het stuk ging over een vrouw die vervloekt was. In het begin somde ze allemaal namen op van haar beste vriendinnen en toen begon het eigenlijke stuk. Die vrouw en haar vriendinnen vrijden graag met de oppergod Zeus. Zeus was getrouwd met Hera. Als Hera dat zag zou ze woedend worden. Op een dag betrapte ze hen en ze was woedend. Terwijl de vriendinnen weg vluchtten hield de vrouw Hera aan de praat. Hera had dit door, vond dat ze te veel babbelde en pakte haar stem af. Ze kon alleen maar meer iets nazeggen. Ze werd verliefd op een man. Ze volgde die man de hele tijd maar de man wees haar af. De man leefde liever op zichzelf zei hij. Op een dag werd hij wakker en de vrouw achtervolgde hem niet meer. Hij was blij en leefde weer alleen met de natuur. Het toneelstuk duurde 50 minuten. Verslag: Victor Sanders (6L) Kletsen met de oma’s Op dinsdag 22 januari zijn we met Ziekenzorg naar het gemeenschapshuis geweest, niet gewoon maar om te kijken, maar om te helpen.. We waren in groepjes. Je zat per twee aan een tafel met oudere mensen. Er was wat tijd om kennis te maken. Dan kregen we een nummer: van 1 tot en met 27. We zijn met 28, maar Michiel kon er helaas niet bij zijn wegens ziekte. Daarna maakten we 3 receptjes. De eerste groep moest eten klaarmaken, de tweede groep moest eten opdienen en de derde groep moest een praatje maken. We kookten: rolmops, ui, look, perziken, rozijnen, yoghurt, mayonaise en bieslook, dit was een soort slaatje. Dan kregen we een slasoepje, als dessert kregen we een mooi versierde wafel met confituur, slagroom en hagelslag. Als drank was er rodebessensap, cola en koffie. Er was ook een lotto en Flor en Julie hebben gewonnen. Het werd opeens 4 uur, dus dat betekende: terug naar school. Het was een vermoeiende maar een supertoffe dag, voor ons maar we denken ook voor de oudere mensen! Het vijfde leerjaar Voor meer foto’s : www.vbsruddervoorde.be

schoolkrant februari  

nieuws uit De Kiem

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you