Page 1

Nieuwe gezichtjes op school... Welkom op school Jean-Batiste Dilyet Ruftalem

Catherine Himpe

Op vrijdag 9 maart was het de derde editie van de Nationale Pyjamadag van Bednet. De leerlingen en leerkrachten kwamen in pyjama naar school uit solidariteit met langdurig zieke kinderen. Femke uit het derde leerjaar kent er jammer genoeg alles van.

De laatste 3 maanden van het schooljaar worden ingezet. Vol verwachtingen kijken we uit naar een druk en boeiend de 3 trimester boordevol activiteiten. Maar eerst maken we tijd voor vakantie. Even geen wekker, geen huistaken maar heel veel spelen en hopelijk genieten van de lentezon. Ik zie jullie allemaal graag enthousiast terug op 16 april. Voor iedereen een zonnig en zalig paasfeest.

Proficiat Lars, Lizah en Mauro Op zaterdag 11 maart trokken onze drie finalisten uit de preselectie Lars (L4) , Lizah (L4) en Mauro (L6) naar Brussel. Mauro won uiteindelijk de finale van de Wiskunde Olympiade in zijn categorie (5de-6de lj) aan de Odisee Hogeschool in Brussel.

VRIJE BASISSCHOOL Koning Albertstraat 31 8791 Beveren-Leie  056/32 56 05 www.vbsbl.be V.U. Catherine Himpe

PAASEDITIE 2018


Schrijf met je lijf! In de derde kleuterklas zijn we druk in de weer met het ontwikkelen van onze fijne motoriek met als doel onze schouders, armen, handen en vingers zo vloeiend mogelijk te bewegen. Dit doen we op vrolijke muziek en in kleine groepjes. Het schrijfdansen is een voorbereiding naar het eerste leerjaar.

Juf Stien en de 3de kleuterklas De oudste datum “1570” vonden we terug op 't Leckerke". We ontdekten: "Vroeger is eigenlijk overal!" “Even terug in de tijd!” In dit thema werkten we met verschillende kalenders. Leren plannen met behulp van de passende kalender was de boodschap. We maakten een leerwandeling door BeverenLeie op zoek naar sporen uit het verleden. We zochten naar oude bomen, straatnamen, monumenten, belangrijke gebouwen,… die iets te maken hadden met de geschiedenis van BeverenLeie.

Het monument van de gesneuvelde soldaten kreeg wat extra uitleg. Via een boeiend verhaal en een strip over het oorlogsleven leerden we iets over W.O.I. Langs deze weg leerden we ons eigen dorp wat beter kennen. Het was boeiend en voor velen een echte ‘LEER’wandeling! Juf Katelijn, juf Anou en het 3de lj.

Na de paasvakantie kunnen de kleuters op groot scherm naar een film kijken. De beamer en het scherm worden aan het plafond bevestigd in de multiklas zodat die klas ook nog verder voor andere doeleinden kan gebruikt worden.

We kwamen samen met de ouders als voorbereiding op onze Eerste Communie naar de kerk. Daar mochten we een kruisje maken, een tafelkleed bestempelen met onze handen, een kaarsenhouder versieren en een kruikje boetseren. juf Ann, juf Lindsey en de communicantjes

Juf Rita - ICT-coördinator PAASEDITIE 2018


Maandag 19 februari namen de derde en vierde klas deel aan ‘Alles met de bal’. De namiddag werd opgedeeld in drie blokken: ballenmarkt, ploegspelen en balspelen. In totaal speelden ze twintig verschillende balspelen, voor elk wat wils. Juf Anou, juf Katelijn, juf Vera en de leerlingen van L3 en L4

WISSELNAMIDDAG Elke vrijdagnamiddag staan de deuren van de kleuterklassen open. Die namiddag is het kiesbord gesloten en kunnen de kleuters beslissen waar ze spelen en hoe lang ze ergens spelen. Wat een fantastisch moment om groot en klein door elkaar te zien spelen en vooral te zien genieten. Op die manier hebben de kleuters en de juffen de kans om de kinderen op een andere manier te leren kennen.

Noordzuidbeurs in Waregem Zoals elk jaar konden we ook nu weer genieten van enkele workshops over andere culturen, georganiseerd door de dienst Ontwikkelingssamenwerking van Waregem. Dansen en zingen kunnen ze in Afrika als de beste en dat probeerden wij dus ook. We leerden daarnaast heel wat weetjes uit Oeganda en Kenia. De tweede activiteit was djembé spelen. Op het einde van het uurtje trommelden we zelfs al in twee stemmen! We sloten de namiddag af met zeepsculpturen maken: een vaardigheid, afkomstig uit Thailand. Juf Vera en L4

Kleuterhappening

Alle juffen en kleuters van K1-K2-K3

Op woensdagnamiddag 7 maart vond de kleuterhappening plaats van stad Waregem. Een namiddag vol plezier. De sportzaal was omgetoverd tot een waar speelparadijs. Springen, klimmen en klauteren over verschillende hindernissen, gooien met grote ballen, tikkertje, circustechnieken ontdekken,… Iedereen kreeg de kans om te bewegen en te genieten. Zich uit te leven en zich tot in het zweet te lopen. Een geslaagde namiddag!

PAASEDITIE 2018


In het weekend van 10 en 11 maart ging ons jaarlijkse eetfestijn door. 500 mensen verorberden 545 kilo mossels en ook nog een heleboel balletjes. Dank je wel aan alle eters en vrijwilligers om van het eetfestijn opnieuw een topeditie te maken! Nog maar net bekomen, kijken we al vooruit naar onze volgende activiteiten: een voordracht over veilig online internet en privacy op 17 april. Inschrijven kan via voordrachtVBSBL@hotmail.com. In onze tweede kleuterklas zijn er 2 vrienden grote broer geworden. Daarom mocht het thema ‘De baby’ niet ontbreken. Popjes vervoeren met de poppenwagens, poppen in bad wassen,… deden de kleuters heel graag. Een echte baby in de klas is toch wel iets anders. De babyzus van Jasper kwam met mama naar de klas. Ze had een badje mee en een verzorgingskussen. Zo konden wij zien hoe mama Olivia stap voor stap de kleine meid waste. Wij mochten ook een handje helpen. Nu kunnen wij dit oefenen met onze poppen of kleine broer of zus. K2 en juf Eline

Tijdens de maanden april mei en juni vinden talloze schoolactiviteiten plaats, teveel om hier op te noemen. Je kan alle data terugvinden op de schoolwebsite

www.vbsbl.be “kalender”

PAASEDITIE 2018

Paaseditie  
Paaseditie  
Advertisement