Page 11

diederik jekel

Bèta voor alfa’s diederik jekel (1984) is een wetenschapsjournalist met een missie: wetenschap begrijpbaar maken, een combinatie van ‘begrijpelijk’ en ‘grijpbaar’. Hij is daarom een graag geziene gast bij De Wereld Draait Door, en coördineerde de spin-off De Wereld Leert Door. In 2012 werd hij genomineerd voor ‘nerd van het jaar’. Hij debuteerde in 2011 met Zeven rampen die niet gaan gebeuren.

Wetenschap, en dan vooral de bètaweten­ schap, kan onveranderlijk op ontzag rekenen, en zelfs op wat vrees. Welden­ kende mensen die graag boeken lezen en flink kunnen discussiëren over politiek en maatschappij, deinzen terug zodra een formule in beeld komt. Dat hoeft niet. Diederik Jekel, die zich snel ontpopt heeft tot een van de allerbeste leraren van Nederland, legt de belang­ rijkste natuur- en sterrenkundige proble­ men uit aan de hand van voorbeelden die iedereen kan begrijpen en herkennen: het snoertje van een kop­telefoon, een voorbijrijdende auto, sneeuw­vlokjes, een kam, het weerbericht en de enorme kracht van de liefde. Wetenschap wordt zo een verhaal dat iedereen kan lezen, begrijpen en navertellen.

paperback 352 blz. ca. € 19,95 geïllustreerd formaat 13,5 x 21 cm omslag Herman van Bostelen isbn 978 90 450 2514 8 nur 320 februari 2014 ook als e-book

Geheel vrij van formules!

Scan de code met een smartphone, klik de code aan en bekijk de informatie

21

Nonfictie najaar 2013  
Nonfictie najaar 2013