Page 1

Arend Ardon

Wessel Berkman

Ron Friedman Rob de Haas

Dominique Haijtema

Jacqueline de Jong Daniel Kahneman

business

20 15 In deze editie:

Robbie Kellman Baxter Jan Kuipers

& Ben Tiggelaar Menno Lanting Julia Pimsleur

Marius van Rijswijk

Quintin Schevernels Albert Schipperijn

uitgeverij business contact

Philip Tetlock

& Dan Gardner

Frans Visser

Martin Visser

Louis van Woerden

najaar

Duncan Stutterheim


INHOUD

paperback l 24,99 isbn 978 90 470 0833 0 e-book l 17,99 isbn 978 90 470 0856 9

Nu al 3e druk!

‘Een wake-up call (…) een confronterend en ontwrichtend boek.’ − lezersrecensie Managementboek.nl

Philip Tetlock & Dan Gardner Supervoorspellers

4

Wessel Berkman 365 vragen

26

Daniel Kahneman Ons feilbare denken

43

Arend Ardon Ontketen vernieuwing!

8

Quintin Schevernels Suits & hoodies

28

Business Contact in uw winkel

44

Hoogtepunten 2015

46

Verschijningskalender

47

Julia Pimsleur Powervrouwen

12

Jan Kuipers & Ben Tiggelaar De kleine Covey

30

Ron Friedman De ideale werkgever

14

Jacqueline de Jong De kleine Cialdini

32

Rob de Haas Ongewoon goed vergaderen

16

Marius van Rijswijk Handboek integriteit en compliance

34

Frans Visser Altijd prijs

18

Martin Visser Komt het nog wel goed met ons?

36

Robbie Kellman Baxter De vip-economie

20

Duncan Stutterheim Vier het leven

38

Albert Schipperijn Spelen om te winnen of om niet te verliezen

22

Dominique Haijtema Leiderschap is een keuze

40

Louis van Woerden Fluitend leidinggeven

24

Menno Lanting Hoe word ik een speedboot?

42


SU'PER-VOOR-SPELLER (zn., -s) | Al in het eerste jaar van Tetlocks Good Judgment-project bleek dat een paar mensen ‘supervoorspellers’ genoemd konden worden. Hun instelling leek meer aan hun succes bij te dragen dan bepaalde kennis: daarvoor hadden ze alleen maar Google ter beschikking. De crux: een ‘open blik’ en het vermogen om analytisch naar gegevens te kijken, in plaats van een verhaal te willen maken van een bepaalde ontwikkeling. Zo werd er gevraagd naar de waarschijnlijkheid dat er binnen drie maanden een atoomtest zou plaatsvinden in Noord-Korea. Nick Hare, een van de supervoorspellers, richtte zich niet op de geopolitieke situatie of een karakterisering van de nieuwe leider. Hij bekeek eerst de wiskundige waarschijnlijkheid van zo’n test. Gegeven dat atoomtests eens in de dertig maanden plaatsvinden, was die waarschijnlijkheid 10 procent voor de komende drie maanden. Vervolgens telde hij het aantal keer dat Noord-Korea met een test had gedreigd. Dat aantal was verdubbeld in de afgelopen periode, dus Hare verdubbelde zijn 10 procent tot 20. ‘En zo blijf je je percentage aanpassen,’ zei hij.

– In Depth, bbc.co.uk, januari 2015

5


Philip Tetlock & Dan Gardner

Supervoorspellers Het belang van goede voorspellingen – en hoe wij daar zelf aan kunnen bijdragen y2k, de dotcom-bubbel, de wtc-aanslagen, de Arabische Lente: geen van deze grote veranderingen was voorspeld door politieke of economische insiders. Zelfs als het om de korte termijn gaat, is de gemiddelde deskundige ongeveer net zo nauwkeurig als een aap die met pijltjes gooit. En dat terwijl de maatschappelijke, technologische en ecologische ontwikkelingen maken dat we meer dan ooit afhankelijk zijn van accurate voorspellingen. Dit was de opmerkelijke conclusie die Philip Tetlock trok na bijna twintig jaar lang deskundige prognoses te hebben geanalyseerd. Het onderzoek omvatte ruim 27.000 voorspellingen, van honderden professionele commentatoren en analisten.

PHILIP TETLOCK & DAN GARDNER

Super voorspellers Het belang van goede voorspellingen – en hoe wij daar zelf aan kunnen bijdragen

‘Dit prachtige boek laat zien hoe gewone mensen de experts verslaan (...). Dit moet je lezen.’ daniel kahneman

paperback 320 blz. ca. ¤ 24 ,99

De auteurs tonen in dit boek aan dat de gemiddelde kritische krantenlezer alle middelen in huis heeft om een supervoorspeller te worden. Daarnaast blijkt uit hun onderzoek (dat nog steeds voortgaat) hoe iedereen met een paar simpele oefeningen zijn vermogen om de toekomst te voorspellen met 20 procent kan verbeteren.

‘Dit prachtige boek laat zien hoe gewone mensen de experts verslaan, in een spel met grote gevolgen. Tegelijk is het een handboek voor helder denken in een onzekere wereld. Dit moet je lezen.’ – Daniel Kahneman Over Dan Gardner, Future Babble ‘Gardner verpakt een indrukwekkende dosis sociale wetenschap en recente geschiedenis in een snel en prettig leesbaar boek.’ – Boston Globe

formaat 15 x 23 cm oors pronk elijk e titel

Superforecasting (Cornerstone) oms lag Sander Pinkse Boekproducties is bn 978 90 470 0653 4 nur 740, 770 e-book ca. ¤ 17,99 verschijnt in oktober 2015

9

789047 006534

Philip Tetlock is hoogleraar psychologie aan de universiteit van Pennsylvania. Hij doet onderzoek naar en publiceert over politiek en psychologie. Zijn revolutionaire inzicht kwam voor het eerst naar voren in Expert Political Judgment: How Good Is It? How Can We Know?, dat in 2005 verscheen. Dan Gardner is een journalist en schrijver die zich tot expert op dit gebied ontwikkelde. Van hem verschenen onder meer de succesvolle populairwetenschappelijke titels Future Babble (2012) en Risk (2009).

7


‘Hoe doorbreken we de weerstand?’ ‘Waarom moeten we zo trekken?’ Typische verzuchtingen die horen bij de sleur van verandertrajecten. Bij Project X in Haren was de zorg heel anders: aan energie geen gebrek. De beweging was niet te stuiten. Zou het mogelijk zijn zulke energie in uw organisatie vrij te maken? Uiteraard dan zonder stoeptegels naar de koffiedame en fietsen over de receptiebalie. Zou het niet fantastisch zijn om beweging te stimuleren in plaats van plannen uit te rollen? Recentelijk komt hierover steeds meer kennis beschikbaar. Drie krenten uit de pap. 1: Start met mensen die energie voelen om hun schouders ergens onder te zetten. 2: Focus op wat positief is. Geen energie verliezen aan wat niet werkt en wie niet wil. 3: Maak resultaten breed zichtbaar met sociale media en maak de instapdrempel laag; niets is zo verleidelijk als succes. Iedereen die mee wil doen is welkom. Klagers zijn dat niet.

– Arend Ardon

9


Verandering is overal, als je het maar ziet

Arend Ardon Ontketen vernieuwing!

Blokkades wegnemen en beweging creëren Arend Ardon deed veel stof opwaaien met zijn bestseller Doorbreek de cirkel! Dat boek, gebaseerd op Ardons promotieonderzoek, toonde aan dat de manager zijn eigen verandertrajecten kan ondermijnen. Het werd maar liefst 20.000 maal verkocht. In dit nieuwe boek deelt Ardon zijn inzichten over het logische vervolg: het aanboren van vernieuwingskracht in uw organisatie. Ontketenen is loskomen uit vastgeroeste werkwijzen; ontketenen is energie en creativiteit op gang brengen én houden. Ontketen vernieuwing! is een gedegen, in de praktijk geteste benadering voor het creëren van beweging in grote en kleine organisaties. U kunt direct aan de slag met krachtige interventies en de vertaalslag naar uw eigen situatie. Enkele elementen: • herken de 7 ketens waarmee we vernieuwingskracht vastleggen • vertel inspirerende verhalen – die werken beter dan feiten en cijfers • vernieuw zoals start-ups • zie successen als de belangrijkste bron van vooruitgang • behoud positieve energie • doe aan backstage-leiderschap

11

Lezers over zijn vorige boek: ‘Een aanrader! Een verrassende en frisse blik op complexe verander­processen.’ ‘Geeft nieuwe taal om te snappen (en aan anderen uit te leggen) wat er soms mis kan gaan.’

Omp la kt g eb o n den 224 blz. ca. ¤ 21 ,99 Fo r maat 12,5 x 20 cm Omslag Pieter Kers

Dr. Arend J. Ardon (1967) is sociaal psycholoog en bedrijfskundige. Sinds 2001 is hij vennoot bij Holland Consulting Group. Hij begeleidt veranderings­ processen op het snijvlak van strategie-implementatie, cultuurverandering en leiderschap. Ardon doceert aan verschillende business schools, waaronder de rsm Erasmus University. Hij staat bekend als een van onze grootste managementdenkers, met name door de wetenschappelijke basis onder zijn praktische aanpak. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit op zijn proefschrift over leiderschap en interventies in complexe veranderingsprocessen.

i sb n 978 90 470 0893 4 n ur 801 e-b o o k ca. ¤ 1 4 , 99 Verschijnt in o kto b er 201 5

9

789047 008934


Voor lezers van Brené Brown en Sheryl Sandberg

Julia Pimsleur Powervrouwen Zeven stappen naar groot succes Steeds meer vrouwen starten een eigen bedrijf – bijna twee keer zoveel als mannen. Maar slechts 3 procent weet dat bedrijf om te toveren tot een miljoenenbusiness; de meesten blijven steken op het niveau ‘leuk en aardig’ of komen net rond. Julia Pimsleur niet. Zij slaagde erin door te dringen tot de 1 miljoen dollar-club. Haar nieuwe missie: meer vrouwen de kans bieden in haar voetsporen te treden. In Powervrouwen vertelt zij op luchtige en slimme toon hoe zij en zeven andere vrouwen met een fantastisch idee fondsen ophaalden, een relevant en sterk netwerk bouwden en uiteindelijk opschaalden naar een miljoenenbedrijf. In al hun verhalen zitten krachtige lessen, zoals Pimsleurs eigen besef dat als je als vrouw echt wilt doorbreken, je anders moet denken en doen. Met Powervrouwen heb je een gids in handen met de mindset, het jargon en de stappen die je nodig hebt om groots te groeien.

13

paperback 256 blz. ca. ¤ 19 , 9 9 formaat 13,5 x 21 cm oors pronk eli j k e t i t el Million Dollar

Women (Simon & Schuster) oms lag Adept Vormgeving is bn 978 90 470 0873 6 nu r 800 e-book ca. ¤ 14 , 9 9 verschijnt in november 2015

Julia Pimsleur is ceo en oprichter van Little Pim, marktleider op het gebied van tweede-taal­methodes voor kinderen, dat al vele prijzen won en internationaal doorbrak. Na haar eigen succes startte ze de online training ‘Further, Faster, Fun­ ded’ om andere vrouwen te empoweren. Ze schrijft voor Forbes; Little Pim kreeg veel aandacht in de media. In 2013 won ze de Brava! Award voor vrouwelijke ondernemers.

9

789047 008736


Ron Friedman

De ideale werkgever Inzichten voor het creëren van een magnetische werkplek Waarom wordt in veel succesvolle bedrijven falen juist beloond? Wat kunnen casino’s ons leren over een prettige werkomgeving? Hoe ontwerp je een kantoor dat creativiteit aanwakkert? En helpen gratis maaltijden, massages en zitzakken wel om een inspirerende werkplek te creëren?

“Wat een juweel! Scherp, fantastisch geschreven en bomvol onmisbare adviezen.” — David Allen, auteur Getting Things Done

De ideale werkgever Inzichten voor het creëren van een magnetische werkplek

ron friedman

paperback 288 blz. ca. ¤ 24 ,99 formaat 13,5 x 21 cm vertaling Robert Vernooy oors pronk elijk e titel The Best Place

to Work (Perigee Books) oms lag MAEDIUM is bn 978 90 470 0901 6 nur 801 e-book ¤ 17,99 verschijnt in NOVEMBER 2015

9

789047 009016

In De ideale werkgever onthult bekroond psycholoog Ron Friedman welke omstandigheden ons succesvol maken op het werk. Hij baseert zich daarbij op recent onderzoek op het gebied van motivatie, creativiteit, gedragseconomie, neurowetenschap en management. Friedman combineert indrukwekkende voorbeelden met baanbrekende inzichten en laat zien hoe je wetenschappelijk bewezen technieken kunt toepassen om denkkracht, innovatie en productiviteit een boost te geven. Al sinds het begin van zijn werkzame leven is Friedman gefascineerd door kantoorcultuur. Hij bestudeerde in de loop der jaren alle facetten ervan en spitte duizenden relevante onderzoeken door. Dit boek barst van de direct uitvoerbare adviezen en helpt managers en medewerkers om effectiever te werken en elke organisatie – ongeacht grootte, budget of ambities – om te toveren tot een buitengewone werkplek. Voor de fans van Malcolm Gladwell, Daniel Pink en Freakonomics.

‘Verrassend tegenintuïtief en toch voortdurend overtuigend.’ – Dan Pink ‘Een verbazingwekkend, geestig, goed geschreven en bijzonder charmant boek.’ – David Allen Ron Friedman is sociaal psycholoog en is gespecialiseerd in motivatie. Zijn artikelen zijn beschreven in veelgelezen artikelen in onder andere The New York Times, The Washington Post, The Guardian en Men’s Health. Zelf schrijft hij artikelen voor de Harvard Business Review en Psychology Today.

15


Een revolutie in vergaderland!

Rob de Haas Ongewoon goed vergaderen

Want gewoon vergaderen werkt niet meer We vergaderen wat af – bijna een kwart van onze werktijd en 10 procent van ons budget gaat op aan vergaderingen. En we zijn nog slechte vergaderaars ook: we bereiden ons niet voor, komen te laat of helemaal niet opdagen, doen nauwelijks onze mond open en schuiven beslissingen voor ons uit. Zo zijn vergaderingen inderdaad zonde van de tijd.

‘Robs training was een openbaring! Superpraktisch en gecombineerd met een sterke theorie. Een aanrader!’ – Joost Michels, secretaris Gemeente Oirschot alitat et maximi, sam escienis nimporeptas excerovid enihic tet re sunt audandenimus ipiendebita dolorepedi reiciunt por aut elendae ligenitia cuptatem

Ut mos sitas aut antist quis qui ut qui quid qui tem quo eos uta dolorerunt, aute sinverectum nim exerora voluptate ad quibus doloris moluptat ad eicaeratenis vid mos quamusam fugitas ipsam utatate mpelliquodi ut volorest, aut quaernate optio dolupta tempelitat endelesedi adis ex eveni oditinctus, te nosto molupta nonsed mo moluptatest vendia qui volecabor atisitia non esto quodi quos non pro volesti atureium et, quid quis expliquuntia volupti nos el et amus dellitem quodianim sedis sandit volores expligenis dis es volum qui consequi asperi ipsusci ut es a qui rerum alis exces sum fugitam vendit ipicias aliquam quia il molestia quunt ratur sim ut dolore est a qui aceped molo et prem.

ullenim inven dandaes ium rehenis mi, que consere explique inum qui tem alit magnihit acea aciis aceperum volores.

Lut volupis velent es verit, corate nonet quae. Harcidis eum etur sit occus, serchit occab ipsant officta neces autatur? Ovit rem iunt aliquam usdaepellam dolor apereratempe magnitia velis essin plandit asperciae.

Rob de Haas assuntem que odi quid mo llibust entia eum num earum con pratiis pos

‘ogv is écht een andere manier van vergaderen. Zoals we allemaal zouden willen dat vergaderingen verlopen. Collectieve denkkracht en na afloop nog vol energie!’ – Judith Hoekstra, senior beleidsmedewerker/hoofd communicatie roc van Amsterdam

ONGEWOON GOED VERGADEREN

‘Eindelijk heeft Rob zijn inzichten gedeeld in dit boek. Voor het eerst in mijn leven ben ik optimistisch over de meerwaarde die vergaderen ons kan bieden.’ – Jan Beekwilder, ceo tix.nl en Tribal Internet Solutions

Agnatus assuntem que odi quid mollibust entia eum num earum con pratiis pos alitat et maximi, sam escienis nimporeptas excerovid enihic tet re sunt audandenimus ipiendebita dolorepedi reiciunt por aut elendae ligenitia cuptatem ullenim invendandaes ium rehenis mi, que consere explique inum qui tem alit magnihit acea aciis aceperum volores.

Rob de Haas

Maar het kan echt anders. Trainer/coach Rob de Haas ontwikkelde ‘Ongewoon Goed Vergaderen’, een slimme vergadermethode waarmee de collectieve denkkracht in vergaderingen optimaal wordt benut. Door de groep klein te houden, de verantwoordelijkheden te verdelen en de agenda vooraf doelgericht te ontwerpen kom je tot betere oplossingen en besluiten. Bovendien wordt vergaderen weer leuk en zinvol en verdwijnt het gevoel dat de vergadering je juist van je werk houdt. Inclusief een set vergaderkaarten om een effectieve vergadering te ontwerpen.

Rob de Haas

ONGEWOON GOED VERGADEREN Want gewoon vergaderen werkt niet meer

PAPERBACK 192 BLZ. CA. ¤ 29, 99 In clusi ef set v er g a der kaa rten FORMAAT 15 x 23 cm OMSLAG H2R+ ISBN 978 90 470 0884 2 NUR 800 E-BOOK CA. ¤ 1 7, 99

Rob de Haas is oprichter van Orange Field, tot 2010 drijvende kracht achter het De Bono Expertise-centrum en bedenker van de ogv-methode. Hij ontwerpt en faciliteert formele, creatieve bijeenkomsten en geeft trainingen in creatieve denktechnieken. Hij begeleidt managers, teams en topsporters bij het ver­beteren van hun prestaties. In 2013 verzorgde hij samen met Wouter Hart de eerste opleidingen rond de bestseller Verdraaide organisaties.

VERSCHIJNT IN OKTOBER 201 5

9

789047 008842

17


Prijswetenschap voor beginners!

Frans Visser

Altijd prijs

Wat elke ondernemer, verkoper of marketeer moet weten over PRIJSSTELLING Prijsbeleid. Elke ondernemer heeft ermee te maken, maar het krijgt zelden de aandacht die het verdient. En dat terwijl deskundigen het erover eens zijn dat een slimme prijsstelling vrijwel zeker je omzet en winst zal vergroten! Bovendien kost prijsbeleid niets en werkt het sneller en effectiever dan andere marketinginstrumenten. Boeken over prijsbeleid zijn vaak taai en wetenschappelijk, terwijl draaien aan de prijsknop juist een heel boeiende manier is om consumentengedrag en waardeperceptie te beïnvloeden. Altijd prijs geeft een actueel overzicht van beproefde en veelbelovende prijsstrategieën en -tactieken. De talloze praktijkvoorbeelden maken het toepasbaar en inspireren om zelf te experimenteren.

PAPERBACK 160 BLZ. CA. ¤ 20 , FORMAAT 13,5 x 21 cm

Altijd prijs is misschien wel het eerste boek over prijsbeleid waarin recente inzichten uit uiteenlopende vakgebieden als economie, psychologie en communicatie worden geïntegreerd in één praktische gids. Het geeft antwoord op vragen waar elke ondernemer, verkoper of marketeer vroeg of laat tegenaan loopt: hoe verhoog je prijzen zonder klanten te verliezen? Wanneer rond je prijzen af en wanneer juist niet? Hoe werkt de psychologie achter psychologische prijzen? Wat zet je wel op het prijskaartje en wat vooral niet? Wat doe je als de concurrent de prijzen verlaagt? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek antwoord. Onmisbaar voor iedere ondernemer of professional die zich nu nog een prijsanalfabeet voelt.

OMSLAG Studio Pankra ISBN 978 90 470 0882 8 NUR 800 E-BOOK CA. ¤ 1 4 ,9 9 VERSCHIJNT IN NOVEMBER 201 5

9

789047 008828

Reclameondernemer, copywriter en meervoudig Effie-winnaar Frans Visser (1960) leerde bij toonaangevende reclamebureaus hoe je de waardeperceptie van merken en producten kunt beïnvloeden. Later specialiseerde hij zich in consumentengedrag en prijsbeleid. Zijn passie is het creëren van aanbiedingenwaar-je-geen-nee-tegen-kunt-zeggen.

19


Robbie Kellman Baxter De vip-economie Wat je van Netflix, Spotify en Starbucks kunt leren Netflix, Spotify en anderen vergroten hun klantenbinding door een combinatie van gebruiksgemak en een ‘all you can eat’-prijs. De klant is koning: het lijkt een gouden model in de nieuwe economie. Is dit model ook offline toepasbaar? Kellman Baxter meent van wel, en toont dat aan met cases van Starbucks, t-Mobile, een casino, een natuurbeschermingsstichting, een lokale boekhandel en vele anderen. In alle gevallen krijgt elke klant een op maat gesneden product of dienst. In korte, praktische hoofdstukken laat Kellman Baxter zien wat het de vipeconomie inhoudt, hoe je dit bedrijfsmodel in jouw bedrijfstak kunt opzetten en welke aspecten daarbij van belang zijn. Aan de orde komen onder meer: • Gebruik ‘gratis’ als tactiek, niet als strategie • Klanten moeten ook met elkaar een band hebben, niet alleen met jou • Zorg dat je een paar ‘superusers’ hebt • Blijf altijd zoeken naar manieren om nieuwe diensten te leveren

‘De beste, meest gedetailleerde bron van informatie over dit onderwerp. Dit boek heeft mijn ideeën over ons eigen membership program enorm aangescherpt. Ik kan het niet genoeg aanbevelen.’ – Mark Kupferman, vp Insights & Interactive Marketing, Six Flags Entertainment paperback 272 blz. ca. ¤ 26,99 Formaat 15 x 23 cm Oors pronk elijk e titel The Membership

Economy (McGraw-Hill) Vertaling Robert Neugarten Oms lag Simons & Boom is bn 978 90 470 0897 2 nur 800, 802 E-book ca. ¤ 18 ,99 Verschijnt in oktober 2015

Abonnementen en community's inzetten voor jouw bedrijf

9

789047 008972

Robbie Kellman Baxter studeerde af aan Harvard en Stanford en was daarna ruim twintig jaar adviseur in Silicon Valley voor onder meer Oracle, Netflix, Yahoo en eBay. Momenteel leidt ze adviesbureau Peninsula Strategies, dat zowel online start-ups als gevestigde bedrijven helpt met hun klantenbinding en de bijbehorende interne organisatie.

21


Spelen om te winnen of om niet te verliezen Het beslissende verschil tussen vrijuit presteren en jezelf blokkeren Spelen om te winnen – iedereen die je het vraagt zegt dit te willen. Maar het blijkt eenvoudiger gezegd dan gedaan. Vooral omdat we vaak niet goed weten welk gedrag en welke handelingen precies horen bij spelen om te winnen. Sterker nog, vaker dan we denken spelen we als persoon, team of organisatie op safe: we spelen om niet te verliezen in plaats van om te winnen. Helaas leidt dat tot beslissend andere resultaten. In tijden van verandering is het cruciaal niet te blijven hangen in oude, niet meer werkende patronen. Wie optimaal wil presteren moet vanuit eigen kracht vrijuit durven spelen. Want winnen doe je in eerste instantie van jezelf, niet van anderen. Albert Schipperijn biedt met de do it-principes een aanpak die helpt meer uit jezelf te halen en meer te genieten. Dat wordt geïllustreerd door enkele persoonlijke ervaringen met deze methode van topsportcoaches, senior executives en bestuurders.

‘Spelen om te winnen is dé manier om een High Performance Team te bouwen. Een aanrader voor elk team dat zijn winning attitude verder wil ontwikkelen.’ – Arne Arens, General Manager emea The North Face

Albert Schipperijn Kom in beweging – do it!

‘Spelen om te winnen bracht ons nieuwe inzichten in persoonlijke uitdagingen, verbeterde onze besluitvormings­ vaardigheden en zorgde voor een toegenomen vertrouwen onder de managers. Een waardevolle mijlpaal in het bereiken van ambitieuze doelen.’ – Roberta Massari, hr Manager Europe Fox Head paperback 160 blz. ca. ¤ 18 ,99 formaat 13,5 x 21 cm oms lag Wannes Daemen is bn 978 90 470 0885 9 nur 801 e-book ca. ¤ 13,99 verschijnt in november 2015

9

789047 008859

ALBERT SCHIPPERIJN deed in de jaren negentig langs vele ijsbanen verslag voor Studio Sport. Daarna werkte hij in Nederland en Spanje als directeur bij yer, marktleider in recruitment. Nu combineert hij beide takken van sport en helpt hij organisaties bij het verhogen van hun prestaties en werkplezier. Hij is internationaal spreker en trainer.

23


Durf als manager het verschil te maken

Louis van Woerden Fluitend leidinggeven

Managen met meer plezier Managers beginnen vaak met veel ambitie en goede voornemens aan hun taak als leidinggevende, maar al snel wordt de agenda geregeerd door de waan van de dag. Ze zijn vooral bezig brandjes te blussen, lopen voortdurend achter de feiten aan en moeten ondertussen ook nog rapporten schrijven en resultaten boeken. Van het motiveren en ontwikkelen van hun medewerkers komt bar weinig terecht. En dat frustreert. Maar volgens Louis van Woerden is succesvol leidinggeven eigenlijk verrassend eenvoudig. Met een frisse blik, een gezonde dosis zelfkritiek en moed kun je als manager echt het verschil maken. In Fluitend leidinggeven legt hij uit hoe je kunt voorkomen dat bureaucratie en gedoe de boventoon voeren en ervoor kunt zorgen dat medewerkers excelleren en gemotiveerd zijn. Zo gaat leidinggeven haast vanzelf en geeft het veel meer voldoening. Dit boek is gebaseerd op ruim twintig jaar ervaring met leiderschap en gedragsverandering.

‘De grote kracht van Louis is zijn toegankelijkheid en enorme betrokkenheid. Hij levert op en top maatwerk.’ – Kristel Wijgman, hr-businesspartner Ziut

PAPERBACK 160 BLZ. CA. ¤ 1 9, 99 FORMAAT 13,5 X 21 cm OMSLAG Simons & Boom ISBN 978 90 470 0854 5 NUR 800 E-BOOK CA. ¤ 1 4 ,9 9

‘Louis vindt een uitstekende balans tussen theorie en praktijk en verdieping en humor. Met heel herkenbare voorbeelden en helder taalgebruik.’ – John Vleugel, directeur Laanbroek Schoeman Adviseurs

VERSCHIJNT IN OKTOBER 201 5

9

789047 008545

Louis van Woerden (1966) heeft als leiderschapstrainer en -adviseur in de afgelopen tien jaar ruim 4000 managers getraind en/of geadviseerd. Hij werkt bij PiCompany, een onderdeel van gitp, en was eerder werkzaam bij Berenschot, Rabobank en Organon. Hij heeft meegeschreven aan hrm in projecten, De toekomst van werk en Competent leidinggeven.

25


Dit scheurboek zet je aan het denken

Wessel Berkman

365 vragen om je collega, je klant of jezelf uit te dagen

Het stellen van de juiste vragen is een van de krachtigste manieren om mensen aan het denken te zetten. Een goede vraag is kritiekloos en laat de ontvanger de ruimte zelf het antwoord of de oplossing te bedenken. Daardoor is het veel aannemelijker dat hij of zij ook echt initiatief zal nemen om veranderingen in gang te zetten. Dit scheurboek bevat 365 vragen over alle facetten van een organisatie, die de lezer een jaar lang laten nadenken over kleine of grote verbeterpunten. Met bijdragen van diverse professionals en organisaties. Enkele voorbeelden: • Een klanttevredenheidsonderzoek? Hoe kom je er dan achter waar klanten ontevreden over zijn? • Wat doe je vandaag anders om de manager of collega te worden die je echt wilt zijn? • Continu verbeteren is het nieuwe normaal. Hoe verbeter jij je? • Een compliment is vele malen krachtiger dan kritiek. Wie geef jij vandaag een compliment? • Wat levert het jou en je team op als jullie mentaal en fysiek 10 procent fitter zouden zijn dan de concurrent? Waarmee kun je morgen al starten? Je kunt een toepasselijke of intrigerende vraag uitscheuren en zelf bewaren of bij een collega of klant achterlaten. Inclusief een gratis digitale service, waarbij je iedere dag een vraag in je inbox ontvangt. PAPERBACK 372 BLZ. CA. ¤ 14 ,99 FORMAAT 18 X 13 cm ISBN 978 90 470 0891 0 NUR 800 VERSCHIJNT IN OKTOBER 2015

9

789047 008910

‘Beoordeel iemand niet naar zijn antwoorden, maar naar zijn vragen.’ – Voltaire ‘Iedere vraag bezit een kracht die verdwijnt als je zelf het antwoord al geeft.’ – Elie Wiesel Wessel Berkman is oprichter van The Brown Paper Company, een succesvol adviesbureau dat organisaties helpt met verbetertrajecten, en initiator van de platformen nintes en Club Goudhaantje, netwerken voor bestuurders van de toekomst. De beste vragen stellen is zijn tweede natuur en hij daagt mensen voortdurend uit te blijven nadenken wat er nog beter kan. Hij schreef eerder De Brown Paper-methode, Sales! en Management zoals het bedoeld is.

27


Suits & Hoodies Het geheim van de succesvolle start-up Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: start-ups die van plan zijn de wereld te veroveren. Van de 100 falen er 99, maar die ene die doorbreekt, dwingt bestaande bedrijven op de knieën of zet een hele sector op zijn kop. Wat is het geheim van die start-up? En welke corporates slagen erin zich staande te houden en terug te slaan? Quintin Schevernels begaf zich in beide werelden en kwam tot de conclusie dat hun aanpak opvallend veel overeenkomsten vertoont. Hij laat in Suits & Hoodies zien hoe het eraan toegaat in de wereld van de startups (de Hoodies) en waarin ze een voorbeeld voor de corporates (de Suits) zijn, maar ook hoe dat andersom geldt. Een start-up zou bijvoorbeeld veel kunnen leren van hoe corporates hun recruitment aanpakken. Schevernels illustreert dit met aansprekende voorbeelden uit eigen ervaring (Layar, 1%Club, De Telegraaf en Tweakers) en van anderen (Coca Cola, Google, Bol.com en GoPro). Met tips voor verdere inspiratie en een handige lijst van start-up-slang.

Wat geslaagde start-ups en succesvolle corporates gemeen hebben

29

Quintin Schevernels

Paperback 176 blz. ca. ¤ 18 ,99 formaat 13,5 x 21 cm oms lag Studio Jan de Boer is bn 978 90 470 0879 8 nur 801 e-book ca. ¤ 13,99 verschijnt in oktober 2015

9

789047 008798

Quintin Schevernels (1971) zag alle hoeken van het bedrijfsleven in de 21e eeuw: corporates en start-ups, beursgenoteerde bedrijven, private equity en venture capital. Hij was directielid bij De Telegraaf, coo bij vnu Media en ceo bij Layar, het internationaal succesvolle Augmented Reality-bedrijf, dat hij in 2014 verkocht. Zijn brede ervaring maakt dat hij een unieke integrale kijk heeft op het ondernemen van nu en de toekomst. Hij is veelgevraagd adviseur, startupcoach en angel investor.


Jan Kuipers & Ben Tiggelaar

Om je geheugen op te frissen of snel bij te zijn

De kleine Covey De zeven eigenschappen samengevat De zeven eigenschappen is al 25 jaar een klassieker. Het is het perfecte boek voor mensen die meer sturing aan hun leven willen geven. De zeven eigenschappen vormen een complete aanpak om te leven naar de principes die voor jou belangrijk zijn – of je nu betere keuzes wilt maken, jezelf en anderen beter wilt begrijpen of weerbaarder wilt worden in deze hectische tijden. Covey-kenners Jan Kuipers en Ben Tiggelaar brengen een heldere samenvatting van dit meesterwerk, zodat je een eerste stap kunt zetten naar een leven met meer grip en succes.

‘Covey leert de lezer in de eerste plaats naar zichzelf te kijken als onderdeel van een groter geheel: werk, gezin en gemeenschap.’ – nrc Handelsblad Stephen R. Covey over Jan Kuipers: ‘Jan heeft een mooi boek geschreven dat kan helpen een leider te worden die erkent dat mensen je meest waardevolle asset zijn. Een inspiratiebron voor elke manager.’

Omplakt Gebonden 80 blz. ca. ¤ 9,99 formaat 11,5 x 18 cm oms lag Maedium

Stephen R. Covey over Ben Tiggelaar: ‘Ben Tiggelaar is oprecht betrokken bij onze uitdagingen in het worden van betere leiders, in het veranderen van ons leven en in het leveren van een echte bijdrage.’

is bn 978 90 470 0890 3 nur 800 e-book ca. ¤ 6,99 verschijnt in oktober 2015

9

20.000 ex verkocht

Verschijnt oktober 2015

789047 008903

JAN KUIPERS is directeur van FranklinCovey Benelux, het trainingsinstituut in het gedachtegoed van Stephen Covey, en auteur van onder meer Menskracht. BEN TIGGELAAR is schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij is vooral bekend van Dromen, durven, doen en het seminar ‘mba in één dag’. Beide auteurs zijn veelgevraagd spreker op congressen en seminars.

31


Jacqueline de Jong

Voor wie aan de essentie genoeg heeft – in één uur helemaal bij

De kleine Cialdini

Met een inleiding van Ap Dijksterhuis

Het invloedrijke boek samengevat Invloed van Robert Cialdini is al dertig jaar hét standaardwerk op het gebied van overtuigen en beïnvloeden: wereldwijd werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Op basis van uitgebreid onderzoek komt Cialdini daarin tot zes ‘hefbomen’ om mensen mee te overtuigen: wederkerigheid, consistentie, sociaal bewijs, sympathie, autoriteit en schaarste. De kleine Cialdini geeft een heldere samenvatting van de theorie in het boek, inclusief de leukste voorbeelden, onderzoekjes en opdrachten. Het verschaft je inzicht in de zes beïnvloedingswapens: niet alleen kun je ze naar wens inzetten, je hebt het ook direct door als anderen ze gebruiken. Een prettige manier om in een paar uur tijd de ideeën van een groot denker tot u te nemen.

de kleine

Cialdini Het invloedrijke boek samengevat

• • • •

Met een inleiding van Ap Dijksterhuis Invloed is een van de 75 ‘Smartest Business Books’ volgens Fortune Cialdini is de meest geciteerde sociaal psycholoog ter wereld Van De kleine Piketty, het eerste boekje in deze reeks handige samenvattingen, werden ruim 20.000 exemplaren verkocht 33

Jacqueline de Jong

Gebonden 80 blz., ca. ¤ 9,99 Formaat 11,5 x 18 cm Oms lag Maedium is bn 978 90 470 0864 4 nur 770, 806 e-book ca. ¤ 7,99 Verschijnt in oktober 2015

20.000 ex verkocht

Verschijnt oktober 2015

9

789047 008644

Jacqueline de Jong is redacteur, tekstschrijver en journalist. Samen met Annic van Wonderen, ceo van I Love Fashion News.com, schreef ze het boek Masterclass ondernemen. Prof. Dr. Ap Dijksterhuis is hoogleraar Psychologie van het Onbe­ wus­te aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is gespecialiseerd in de rol van onbewuste processen in beïnvloeding, creativiteit en bij het nemen van beslissingen. Hij schreef de bestseller Het slimme onbewuste, die genomineerd werd voor de Eureka-prijs voor het beste wetenschappelijke boek.


Marius van Rijswijk

Handboek integriteit en compliance

Maak integriteit meetbaar en van iedereen De ene na de andere toezichthouder, bank of accountant komt in het geding wegens een gebrek aan integriteit en betrouwbaarheid. Ze hebben zich meer druk gemaakt om ‘window dressing’ en het afvinken van de compliancelijstjes dan om het creëren van een integere bedrijfscultuur en werkelijk integer handelen. Helaas levert dit wanbeleid alleen nog maar meer voorschriften van de overheid en bureaucratische ballast op en komen we steeds verder te staan van waar deze regels ooit voor bedoeld waren. Tijd om het anders aan te pakken. Het Handboek integriteit en compliance biedt u een model waarmee u zowel de weten regelgeving als de integriteitscultuur van uw bedrijf in kaart brengt, en reikt u gereedschap aan om beide met elkaar in balans te brengen en te houden. De focus ligt niet op de regels zelf, maar juist op het leren handelen in de geest van de regels. Hierdoor kunnen medewerkers zelf beslissingen nemen en voelen zij zich weer betrokken bij en verantwoordelijk voor compliance en integriteit.

Van ‘window dressing’ naar echt integer beleid

Paper bac k 192 blz. ca. ¤ 2 9, 99 geïllu st r e e r d formaat 16 x 24 cm oms lag Adept Vormgeving is bn 978 90 470 0887 3 nur 801, 786 e-boo k ca. ¤ 1 9 ,9 9 verschijnt in oktobe r 201 5

9

789047 008873

Marius van Rijswijk is zelfstandig adviseur en docent op het gebied van compliance en integriteit. Hij combineert zijn juridische kennis met zijn managementervaring om wet- en regelgeving te vertalen naar concrete eindproducten en processen.

35


Messcherpe analyse van de huidige ‘post-crisistijd’

Martin Visser Komt het nog wel goed met ons?

Onzekere tijden in kaart gebracht ‘De crisis is voorbij!’ juicht de een. ‘Is er wel reden voor voorzichtig optimisme?’ sombert de ander. Zijn we sterker uit de crisis gekomen? Wanneer zitten we weer op het welvaartsniveau van vóór de crisis? En wanneer is de werkloosheid tot aanvaardbare proporties gedaald? Kunnen we dan weer bouwen op onze zekerheden (banken, pensioenen, verzekeringen) of zal alles vanaf nu anders zijn? Komt het nog wel goed met ons? Dit boek beoogt al die thema’s in vogelvlucht in beschouwing te nemen. Op een toegankelijke manier maakt journalist, columnist en redacteur Martin Visser zo de stand van de economie en de politiek na de crisis op.

Over zijn vorige boek: ‘De eurocrisis leest bij vlagen als een thriller.’ – Trouw ‘Visser blijft droogjes beschrijven wat hij ziet, soms zelfs geamuseerd.’ – nrc Handelsblad ‘Een zeer leesbaar en nuttig overzicht.’ – Europa Nu

Paperback 144 blz., ca. ¤ 16,99 Formaat 13,5 x 21 cm Oms lag Simons & Boom is bn 978 90 470 0895 8 nur 780 e-book ca. ¤ 12 ,99 Verschijnt in november 2015

9

789047 008958

Martin Visser (1971) studeerde economie aan de Erasmus Universiteit en werkte bij weekblad Elsevier en Het Financieele Dagblad. Zijn boek De euro­ crisis. Onthullend verslag van politiek falen werd alom gewaardeerd. Momenteel werkt hij als columnist en verslaggever bij De Financiële Telegraaf en als econo­ misch commentator voor radio en tv: onder meer EenVandaag, dwdd en bnr Nieuwsradio.

37


Duncan Stutterheim

Maak van leven en werk een feest!

Vier het leven Met elke nieuwe generatie komen er andere waarden naar boven. Stutterheim, die de hartslag van de nieuwe generatie feilloos aanvoelt, besloot de manier waarop hij zakendoet totaal om te gooien. In plaats van te koersen op pure winst en omzet, richt hij zich nu veel meer op de sociale toegevoegde waarde en de gedeelde belangen. Zo introduceerde hij gratis water op zijn feesten, terwijl daar het meest op verdiend werd. In Vier het leven deelt Stutterheim deze nieuwe businesswaarden met ons.

‘Met zijn verhaal over passie en sociaal ondernemen zette hij de zaal op z’n kop.’ – Sprout Gekozen uit de beste lezingen van tedxAmsterdam 2014

39

gebond e n 80 blz. ca. ¤ 7, 99 formaat 10 x 15 cm oms lag sander pinkse boekproducties is bn 978 90 470 0892 7 nur 802 verschijnt in nove m be r 2 01 5

9

789047 008927

Duncan Stutterheim begon in 1992 met twee vrienden dancefeesten te organiseren. Met feesten als Sensation groeiden ze uit tot het internationale bedrijf id&t, dat hij in 2013 verkocht aan het Amerikaanse sfx. Stutterheim is verbonden aan vele start-ups en zet zich in voor projecten waarbij innovatie, sociale betrokkenheid en jongerencultuur centraal staan.


Dominique Haijtema

Midprice-editie met nieuwe interviews

Leiderschap is een keuze Leren van de beste denkers en doeners Iedereen kan een (betere) leider zijn of worden. Leiders zijn tenslotte in de woorden van Peter Bakker ‘gewone mensen die ongewone dingen doen’. Dominique Haijtema gaat op bezoek bij de meest inspirerende denkers en doeners ter wereld. Welke lessen kunnen wij van ze leren? Ricardo Semler legt het verschil uit tussen kennis en wijsheid, Brené Brown maakt duidelijk dat kwetsbaarheid vooral kracht betekent en Margaret Wheatley benadrukt dat nog harder werken geen enkele zin heeft. In al deze interviews met zeer uiteenlopende mensen toont Haijtema dat leiderschap niet alleen een keuze is, maar vooral een kwestie van moed. Moed om te zijn wie je bent.

leiderschap

is een keuze leren van de beste denkers en doeners Interviews met Ricardo Semler, Brené Brown, Stephen Covey, Ingvar Kamprad, Desmond Tutu, Deepak Chopra en vele anderen

e Nieuw ne herzie ie it ed

Over de eerste editie van dit boek: ‘Haijtema verstaat haar vak.’ – Communicatie, vakblad voor communicatieprofessionals ‘Haijtema schrijft niet alleen onderhoudend, maar levert vaak meerdere eyeopeners per interview op.’ – Ben Tiggelaar ‘Een boeiend boek over het denken en handelen van grote leiders van de afgelopen decennia.’ – Ralf Knegtmans

dominique haijtema Business Contact

Paperback 256 blz. ca. ¤ 15 ,00 Formaat 13,5 x 21 cm Oms lag Sue Cowell, Atomo Design is bn 978 90 470 0899 6 nur 801 e-book ca. ¤ 9,99 Verschijnt in oktober 2015

9

789047 008996

Dominique Haijtema (1973) is psycholoog en journalist. Ze is hoofd­ redacteur van Management Team en columnist voor Villamedia. Daarvoor werkte ze als journalist voor bladen als Quest Psychologie, Happinez, Santé, Slow Management en Ode. Ze was redacteur bij Management Team en Het Financieele Dagblad, publiceerde vijf businessboeken en een roman, werkt als coach en mentor en is gastdocent bij onder meer de aog School of Management.

41


Maak kennis met Olietankers en speedboten

Midprice-editie

Menno Lanting

Daniel Kahneman

Hoe word ik een speedboot?

Ons feilbare denken

De zeven principes van wendbaar werken, leren en ondernemen

Waarom beoordelen we dezelfde situatie anders voor en na de lunch? Waarom denken we dat knappe mensen competenter zijn dan anderen?

Hoe word ik een speedboot? is een sneak preview van Lantings meest recente boek Olietankers en speedboten voor lezers die kennis willen maken met het boek, maar niet het héle boek willen lezen. In Olietankers en speedboten beschrijft Lanting wat de belangrijkste lessen zijn om ons voor te bereiden op de toekomst en op de nieuwe manier van werken, leren en ondernemen. Dat hoofdstuk vind je hier integraal terug, aangevuld met een leeslijst van boeken en bronnen die je verder helpen naar meer flexibiliteit en snelheid.

‘Menno is in staat om je in korte tijd een waterval aan nieuwe inzichten te verschaffen. De vele voorbeelden zorgen voor een explosie aan enthousiasme in je hoofd.’ - Marc de Vries, country manager Twitter Benelux ‘Lanting richt zich goed gedocumenteerd met strategisch advies en praktische tips op managers en beslissers.’ – de Volkskrant

omplakt G e bo nd e n 80 blz. ca. ¤ 9, 99

Daniel Kahneman toont aan dat we veel irrationeler zijn dan we denken. Hij legt uit dat we twee denksystemen hebben: een snelle, intuïtieve manier en een langzame, weloverwogen manier. Beide zijn uitermate praktisch, maar het gaat vaak fout omdat we – zonder dat we het doorhebben – de verkeerde manier van denken gebruiken. In deze moderne klassieker legt Daniel Kahneman uit waarom we zo vaak verkeerde inschattingen maken en geeft tips om deze valkuilen te vermijden en betere beslissingen te nemen.

‘Kahneman neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis door de krochten van ons brein in dit zeer toegankelijke boek.’ – de Volkskrant ‘Een verbazingwekkend rijk boek [...] Iedereen moet dit kopen en lezen.’ – New York Times Book Review ‘Op bijna elke bladzijde getuigt het van een jaloersmakende hoeveelheid kennis, inzichten en ervaring. Geen wonder dat Ons feilbare denken in de Amerikaanse pers met veel gejuich en sterren werd begroet.’ – Trouw

al 65.000 exemplaren verkocht!

formaat 11,5 x 18 cm

43

paperbac k 528 blz. ca. ¤ 12 , 50 formaat 15 x 23 cm oors pro nk eli j k e t i t el Thinking, Fast

uit Olietankers & speedboten oms lag Bart van den Tooren

and Slow (Farrar, Straus & Giroux)

is bn 978 90 470 0889 7 nu r 800

oms lag Sander Pinkse

verschijnt in oktobe r 2 01 5

is bn 978 90 470 0900 9 nu r 770 verschijnt in januari 2016

9

789047 008897

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 50.000 mensen lazen zijn bestsellers, waarvan Connect! Managementboek van het Jaar werd.

Daniel Kahneman is een van de meest invloedrijke psychologen ter wereld. In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de Economie voor zijn onderzoek met Amos Tversky naar hoe mensen denken en beslissingen nemen. Zijn gedachtegoed heeft diepgaand effect gehad op vele terreinen, onder andere economie, geneeskunde en politiek.

9

789047 009009


Business Contact in uw winkel We leven en werken in een tijd van grote economische en technologische veranderingen. Dit vraagt nieuwe oplossingen van bedrijven, en ook veel energie, creativiteit en flexibiliteit van hun werknemers. Daarnaast is er een groeiend aantal zzp’ers. Kortom: er is een enorme honger naar kennis en informatie op dit gebied. Businessboeken zijn allang niet meer alleen voor de directeur in zijn ivoren toren, maar voor iedereen die werkt of onderneemt. We hebben onze bestverkopende boeken ingedeeld in categorieën. Dit om u te helpen ze een betere plek in uw winkel te geven, en om uw klanten beter te kunnen adviseren. Om niet alleen een literatuurhuis te zijn, maar ook een business hub.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Nieuwe kennis en vaardigheden opdoen om vooruit te komen in je werk.

LEIDERSCHAP Leer beter leidinggeven, vaak met een specifieke focus zoals verandermanagement of samenwerken.

STRATEGIE Boeken die helpen bij een succesvolle bedrijfsvoering: hoe onderscheid je je, en hoe ga je innoveren?

FINANCIEEL & ECONOMIE Van persoonlijke financiën zoals beleggen tot journalistiek onderzoek naar bedrijfsschandalen en de crisis. 45

BESCHIKBAAR ZIJN: ACTUEEL De trending topics van dit moment: essentiële informatie om bij te blijven.

• Fondslijst met categorie-indeling • Online Spoedcursus Businessboeken: van de belangrijkste klassiekers tot de nieuwste ontwikkelingen. Heeft u behoefte aan iets anders? Neem gerust contact op met Ingrid Kee, dan kijken we samen wat we voor u kunnen ontwikkelen.


Hoogtepunten 2015 Piet Gerbrandy ontvangt de Jan Campertprijs

16

18

17 Bestseller Dit kan niet waar zijn Joris Luyendijk volop in beeld

februari

J.M.A. Biesheuvelprijs voor Hier wonen ook mensen van Rob van Essen

januari

Digitale longread van Geert Mak uitgegeven i.s.m. Fosfor n.a.v. eredoctoraat Munster

Traveler of the year 2014 Arita Baaijens

17

Wij zijn big data op short­ list Managementboek van het Jaar BEHOUD DE BEGEERTE & TONEELHUIS FELICITEREN

Jeroen Brouwers 75 jaar

2

100.000e exemplaar Gouden jaren over de toonbank L.H. Wiener 70 jaar en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje­ Nassau

27 7

Gouden Ganzenveer Geert Mak. ‘Kwaliteit, empathie en courage. Daar gaat het om.’

16 25

Niña Weijers wint publieksprijs Gouden Uil voor De consequenties zaterdag 25 april 2015 • 20 uur • Bourla Antwerpen tickets & info 03 224 88 44 www.toneelhuis.be | www.begeerte.be

28

v.u. Luc Coorevits, Behoud de Begeerte, De Coninckplein 25 - 2060 Antwerpen - © foto: Ivan Put - vorm: Jan Hendrickx, Gramma

11

De onderwater­ zwemmer Boek van de Maand en Liefde tussen 5 en 7 getipt door het boekenpanel

14

mei

Adriaan van Dis wint Libris Literatuurprijs voor Ik kom terug

verschijningskalender Oktober

Arend Ardon Ontketen vernieuwing! Wessel Berkman 365 vragen

Boekenweek­auteur Dimitri Verhulst

april

Griet Op de Beeck, Peter Buwalda, Walter Van den Broeck, Elise Caluwaerts, Guy Cassiers, Yannick Dangre, Ellen Deckwitz, Jozef Deleu, Ronald Giphart, Tom Jansen, Tom Lanoye, Frank Vander linden, Paul Mennes, Ann Meskens, Yves Petry, Piet Piryns, Mizzi Van der Pluym, Dirk Roofthooft, Johan Vandenbroucke, Christophe Vekeman, Peter Verhelst, Dimitri Verhulst, Niña Weijers, Joost Zwagerman.

Mensje van Keulen bekroond met Constantijn Huygens­prijs

maart

15

18

31

BOEK VA DE MAANDN

DWDD AC15 Sticker DWDD 140 rond Thomese.indd 1

Ventoux draait in de bioscoop

Michel Krielaars wint de vpro Bob den Uyl prijs voor Het brilletje van Tsjechov

Rob de Haas Ongewoon goed vergaderen

Quintin Schevernels Suits & hoodies Philip Tetlock & Dan Gardner Supervoorspellers Louis van Woerden Fluitend leidinggeven November

Dominique Haijtema Leiderschap is een keuze

Ron Friedman De ideale werkgever

Jacqueline de Jong De kleine Cialdini

Julia Pimsleur Powervrouwen

Robbie Kellman-Baxter De vip-economie

Albert Schipperijn Spelen om te winnen of om niet te verliezen

Jan Kuipers & Ben Tiggelaar De kleine Covey

Duncan Stutterheim Vier het leven

Menno Lanting Hoe word ik een speedboot?

Frans Visser Altijd prijs

Marius van Rijswijk Handboek integriteit en compliance

Martin Visser Komt het nog wel goed met ons?

30/04/15 14:26

januari

Daniel Kahneman Ons feilbare denken – midprice-editie


Uitgeverij business Contact Vanwege de vroegtijdige bekendmaking van titels in deze prospectus wordt voor de vermelde verkoopprijs, omvang en verschijningsmaand een voorbehoud gemaakt. Op offertes en leveringen zijn de Algemene voorwaarden van Atlas Contact bv, alsmede de Wet op de Vaste Boekenprijs van toepassing. Toezending van Algemene voorwaarden geschiedt op aanvraag.

Nederland

marketing

hoofd marketing

Prinsengracht 911-915 1017 kd Amsterdam Postbus 13 1000 aa Amsterdam t 020 524 98 00 f 020 622 36 97 start@businesscontact.nl www.businesscontact.nl

en publiciteit

en verkoop

Femke Bilderbeek t 020 524 98 34 m 06 10 92 25 59 fbilderbeek@atlascontact.nl

Rianne Blaakmeer t 020 524 98 49 m 06 45 10 09 89 rblaakmeer@atlascontact.nl

België

marketing

verkoop

Fotografie auteurs

vbk belgië

en publiciteit

Katwilgweg 2 2050 Antwerpen t 03 355 28 30 f 03 355 28 40 www.facebook.com/vbkbelgie

Carmen Carnier t 03 355 28 43 m 04 74 51 14 62 ccarnier@vbku.be

Kim Hellemans t 03 355 28 39 m 04 94 52 35 60 khellemans@vbku.be

directeur

verkoop@vbku.be Hans Tubbax t 03 355 28 42 Marianne Poupaert t 03 355 28 36

© Frank Ruiter (p. 2), Fjodor Buis (p. 11, 17), Jean-Luc Mege (p, 13), Jelmer de Haas (p. 19, 22, 25, 28, 34), Mart Boudestein (p. 27), Elizabeth Ismail (p. 31, onder), Ilja Meefout (p. 39), Merlijn Doomernik (p. 40), Arno Massee (p. 42), anp (p. 43)

Vé Bobelyn t 03 355 28 32 m 04 95 58 97 68 vbobelyn@vbku.be

accountmanagement

Ingrid Kee t 020 524 98 50 m 06 52 02 76 33 ikee@atlascontact.nl

verkoop binnendienst

Suzy Mertens m 04 78 32 49 12 smertens@vbku.be Tom Van Den Corput m 04 97 03 26 15 tvandencorput@vbku.be

Vormgeving brochure

Loudmouth

Najaar 2015 business contact