Page 1

CITERREEKS

Magazine

15 jaar! De mooiste romans van uw favoriete schrijvers

Jaaroverzicht van alle nieuw te verschijnen boeken in de Citerreeks in 2018

15 jaar!


1 5 ja a r !

15 jaar Citerreeks 2003 -2018

ABONNEMENTENSERVICE T 088-7002780 (op werkdagen van 9-12 uur) E abonnementen@kok.nl W citerreeks.nl COLOFON

Citerreeks Magazine is een uitgave van uitgeverij Kok en bevat een overzicht van de nieuwe boeken die verschijnen in de Citerreeks. Het magazine wordt verspreid onder abonnees en christelijke boekhandels in Nederland. Redactie: Petra Kruijt Ontwerp en DTP: Villa Grafica www.villagrafica.nl FotograďŹ e: Jacob Bremer en Thea Zoeteman-Meulstee VBK|MEDIA Citerreeks Postbus 13288 3507 LG Utrecht

Welkom in het jaarprogramma 2018 van de jarige Citerreeks! In dit magazine vindt u de splinternieuwe romans van uw Citerauteurs die wij dit jaar hopen te publiceren. Dit magazine bevat veel extra leesplezier: onder andere een fijn kort verhaal en een interview sieren de pagina’s. Uw leesjaar 2018 begint nu al, met dit prachtige magazine. Veel plezier daarmee!


Dankbaarheid

is de beste vrucht

3


Verschijnt februari

4


Nettie Dees

De derde dochter De vierenveertigjarige Franny loopt op alle terreinen vast: in haar huwelijk, in de opvoeding van haar twee kinderen en in haar werk als verpleegkundige. Haar geloof biedt haar weinig steun. Met haar familie heeft ze nauwelijks contact – de band met haar moeder, die ver weg woont, is ronduit slecht. Als ze elkaar al spreken, zijn het vaak nietszeggende telefoontjes. Tot haar vriendin JosÊ Franny een boek geeft, dat haar ontzettend raakt. Ineens komt Franny op een keerpunt in haar leven te staan.

Nettie Dees debuteert in de Citerreeks met De derde dochter. De auteur uit het Zeeuwse Serooskerke is moeder van vier kinderen en schreef in het verleden al jeugdboeken. De derde dochter is haar eerste roman voor volwassenen.

Prachtige debuutroman over de last van het verleden 5


Verschijnt februari

6


Opnieuw beginnen: Simone zou graag willen, maar het lukt haar niet Thea Zoeteman-Meulstee

Moedig verder Simone heeft een vreselijke jeugd gehad. Ze is jarenlang misbruikt door haar stiefvader. Het misbruik leidde uiteindelijk tot een zwangerschap, die ze met veel steun uit haar omgeving heeft voldragen. Haar dochter heeft ze na de geboorte afgestaan. Al deze gebeurtenissen hebben Simone voor het leven getekend. EĂŠn ding weet ze zeker: voor haar geen man meer. Maar dan verschijnt Jochem op het toneel, en hij valt als een blok voor Simone. Zij kan zich er echter niet aan overgeven.

Thea Zoeteman-Meulstee won in 2015 de Valentijnprijs met haar roman De verloren zoon. Nu werkt ze aan een trilogie onder de naam Een nieuwe morgen, waarvan deze roman Moedig verder het tweede deel is. Het eerste deel Nieuw begin is overal verkrijgbaar en het slotdeel is in voorbereiding. 7


Verschijnt augustus

12


Wat is waar en wat niet? En wie kun je vertrouwen? Hanny van de Steeg

Weerloos hart De achttienjarige Emma staat met haar koffer bij de bushalte. Ze gaat naar Garderen, naar haar oom Gradus. Deze is net weduwnaar geworden en kan zichzelf niet goed redden. Daarom moet Emma alles wat haar dierbaar is – haar fijne huis, haar baantje – achterlaten om haar oom te gaan helpen in de huishouding. Oom Gradus is geen prettig gezelschap, maar Petra, het dienstmeisje van de buren, is dat wel. Dan komen er twee studenten van de hogere landbouwschool op de boerderij werken en logeren. Daniël en Lex brengen verhalen mee over de oorlog waarin oom Gradus heldendaden zou hebben verricht, maar Emma gelooft dat niet. En dan gebeurt er iets waardoor juist niemand Emma meer gelooft.

Hanny van de Steeg schrijft al ruim twintig jaar romans voor de Citerreeks, waaronder in twijfel gevangen en De regenboog. Ze heeft ook een aantal jeugdboeken op haar naam. Naast haar schrijverschap werkt ze parttime als inval-leerkracht op een basisschool. 13


Verschijnt augustus

14


Niemand heeft oog voor Jasmijn, totdat ze de schande van het gezin wordt Jetty Hage

Een grijze parel Jasmijn is de jongste in een gezin van vijf. Toen haar moeder van haar in verwachting raakte, kon ze daar niet blij mee zijn. Ze had wel genoeg aan haar vier oudere kinderen. Zodoende groeit Jasmijn vanaf het prilste begin op als buitenstaander in het gezin. Gelukkig heeft ze wel een goede band met haar overgrootmoeder en heeft ze een vriendin, Rosanne, die net als zij op de mavo zit. Dan krijgt Jasmijn een vriendje. Jordy zit ook in hun klas en ze gaan naar dezelfde kerk. Op een avond gaat ze na de catechisatie met hem mee naar huis. Zijn ouders zijn er niet en ze gaan te ver‌ een gebeurtenis die gevolgen heeft die nog veel verder gaan.

Jetty Hage is een vaste auteur in de Citerreeks. Haar romans hebben een herkenbare christelijke identiteit en vaak neemt het gezinsleven een vaste plaats in. Eerder verschenen van haar onder meer Verbonden met het verleden en Niet gezocht. 15


Verschijningskalender 2018

Februari 2018

Augustus 2018

22


Abonnementsinformatie

Informatie over de Citerreeks Wie abonnee is van de Citerreeks, ontvangt tweemaal per jaar een zending van twee nieuwe romans en wordt door middel van de abonneefolder op de hoogte gehouden van de nieuwe boeken. U kunt op elk moment, tot wederopzegging, lid worden voor minimaal één volle jaargang.

Nieuw en boeiend Elk boek in de Citerreeks is nieuw geschreven door bekende Nederlandse auteurs onder wie Nettie Dees, Jetty Hage, A. den Uil-van Golen, Hanny van de Steeg, Thea Zoeteman-Meulstee en Jan W. Klijn. Christelijke romans, passend in de traditie van de gereformeerde gezindte. De boeken zijn van een uitstekende kwaliteit en van begin tot eind boeiend en vlot leesbaar. Prachtige, vierkleuren omslagen en gedrukt in een duidelijke, gemakkelijk leesbare letter. Degelijk gebonden in een stevige band met 224 bladzijden. Romans in de Citerreeks worden speciaal geschreven voor deze reeks.

Hoge korting Abonnees op de Citerreeks genieten een flinke korting op de losse winkelprijs. Abonnees betalen slechts € 8,95 per Citerreeks-roman (+ € 2,00 portobijdrage). De winkelverkoopprijs bedraagt € 16,50. Een abonnement biedt dus een voordeel van ruim 40% per boek! Betaling geschiedt per zending door automatische afschrijving van uw bank- of girorekening. Wie geen automatische afschrijving wenst, betaalt met een overschrijving per zending € 1,50 extra.

Comfortabel Als abonnee ontvangt u uw Citerreekszending per post thuisgestuurd. Vertrouwd en gemakkelijk. Desgewenst kunt u met een boekhandelabonnement uw zending zelf ophalen in de boekhandel. U betaalt dan geen portokosten.

Voor informatie over de Citerreeks kunt u contact met ons opnemen: Postbus 13288 3507 LG Utrecht T 088-7002780 (op werkdagen van 9-12 uur) E info@citerreeks.nl W citerreeks.nl


Geef eens een (jaar)abonnement cadeau! Kijk op citerreeks.nl voor het actuele welkomstgeschenk!

15 jaar Citerreeks! De mooiste romans van uw favoriete schrijvers

Postbus 13288 3507 LG Utrecht tel. 088 7002780 (op werkdagen van 9-12 uur) E info@citerreeks.nl W citerreeks.nl

Citerreeksmagazine 2018  

Jaaroverzicht van alle nieuw te verschijnen boeken in de Citerreeks in 2018.

Citerreeksmagazine 2018  

Jaaroverzicht van alle nieuw te verschijnen boeken in de Citerreeks in 2018.