Atlas Contact 2021 voorjaar fictie

Page 1

VO OR JA A R

‘Als je hetzelfde leest als iedereen, dan denk je ook hetzelfde als iedereen.’ HARUKI MURAKAMI

FICTIE 2021

UITGEVERIJ ATLAS CONTACT


Foto: © Carel Schutte

DE NIEUWE ROMAN VAN ADRIAAN VAN DIS

2

ZIE ONZE APARTE FOLDER


INHOUD 18

Reggie Baay Het lied van de goden FEB

26

Hanna Bervoets Fuzzie, Ivanov (midprice) FEB

38

Charles Ducal De koers van de eeuw APR

36

Wouter Godijn Karina of de ondergang van Nederland APR

22

Babs Gons Doe het toch maar APR

4

Kazuo Ishiguro Klara en de Zon MRT

2

Marit Kapla Osebol APR

42

Frans Kuipers de Lach van de Sfinx MEI

34

Charlotte McConaghy Vlucht APR

8

Vonne van der Meer Naar Lillehammer FEB

12

Vincent Merjenberg De grijzen APR

46

Haruki Murakami Eerste persoon enkelvoud FEB

50

Haruki Murakami Norwegian Wood, Kafka op het strand (midprice) FEB

20

Katherine Anne Porter Vaal paard, vale ruiter MRT

44

Matteo Righetto Het laatste vaderland MEI

52

Marieke Lucas Rijneveld Mijn lieve gunsteling (reeds verschenen)

32

Joseph Roth Het spinnenweb MRT

16

Jesmyn Ward De mannen die we oogstten MEI

16

Jesmyn Ward Het lied van de geesten (midprice) MEI

51

Gerwin van der Werf Strovuur (midprice) FEB

33

Émile Zola Thérèse Raquin MRT

1


Een Zweedse variant van Maks Hoe God verdween uit Jorwerd in de vorm van een monumentaal prozagedicht

GEBONDEN 816 BLZ. CA. € 24,99 FORMAAT 15 X 20 CM 2

OORSPRONKELIJKE TITEL OSEBOL (TEG PUBLISHING) VERTALING JANNY MIDDELBEEK- OORTGIESEN

OMSLAG NANJA TOEBAK ISBN 978 90 254 6726 5 NUR 302 VERSCHIJNT IN APRIL 2021


Foto: © Trinidad Carillo

MARIT KAPLA (1970) woont in

Het gehucht Osebol ligt in een prachtig, bosrijk gebied ongeveer 400 kilometer ten noordwesten van Stockholm. Met het verdwijnen van de plaatselijke houtindustrie begon een gestage uittocht uit het dorp richting de stad. De winkels zijn inmiddels dicht, de skipiste met onkruid overwoekerd, de brug over de rivier gesloten voor verkeer. Maar het leven in Osebol gaat door – voor de honkvaste nazaten van eeuwenoude boerengeslachten, en voor de nieuwkomers uit nabije en verre landen. Marit Kapla groeide op in Osebol, vertrok als tiener naar de stad, en keerde een paar jaar geleden terug om poolshoogte te nemen. In een eigenzinnige, poëtische vorm laat ze de stemmen klinken van de ongeveer veertig volwassen inwoners van Osebol – over het alledaagse leven in het dorp, over hun herinneringen aan het verleden, hun dromen en angsten voor de toekomst. Het resultaat is dit unieke documentaire treurdicht voor een verdwenen dorpsgemeenschap.

Göteborg en schrijft voor het Zweedse culturele tijdschrift Ord & Bild. Osebol is haar debuut; het boek werd in 2019 bekroond met de Augustprijs voor fictie. In Zweden zijn er meer dan 20.000 exemplaren van verkocht.

‘Wat een geweldig boek! […] Ik hóórde het boek vooral, alsof ik rondliep in een gemurmel van stemmen die geen roman, geen dichtbundel en zelfs geen reportageboek vormen, maar een vierde vorm, verfrissend nieuw.’ – Expressen ‘Een fantastisch boek.’ – Aftonbladet

• Bekroond met de Augustprijs 2019

3


Sublieme nieuwe roman van Nobelprijswinnaar Kazuo Ishiguro

‘In romans met een grote emotionele zeggingskracht legt Ishiguro onze wankele verbintenis met de wereld bloot.’ – Nobelprijscomité ‘Als er zoiets als een fluwelen mokerslag bestaat, dan is Kazuo Ishiguro de uitvinder ervan.’ – de Volkskrant 4


5

Foto: © Jeff Cottenden


Dé internationale literaire gebeurtenis van 2021

PAPERBACK MET FLAPPEN 352 BLZ. CA. € 22,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM 6

OORSPRONKELIJKE TITEL KLARA AND THE SUN (FABER) VERTALING PETER BERGSMA

OMSLAG SUZAN BEIJER ISBN 978 90 254 7002 9 NUR 302 VERSCHIJNT IN MAART 2021


KAZUO ISHIGURO (1954) werd geboren in Japan en verhuisde op vijfjarige leeftijd naar Engeland. Hij is auteur van acht romans en één verhalenbundel. Zijn werk is in meer dan vijftig talen vertaald; van de romans De rest van de dag en Laat me nooit alleen zijn succesvolle, prijswinnende verfilmingen gemaakt. In 2017 werd Ishiguro’s oeuvre met de Nobelprijs voor de Literatuur bekroond.

Klara is een zogenaamde Kunstmatige Vriendin met een uitstekend waarnemingsvermogen, die vanaf haar plek in de winkel nauwkeurig het gedrag beschouwt van de kinderen die binnenkomen om rond te neuzen met hun ouders. Klara blijft hopen dat een kind haar zal kiezen. Wanneer dat eindelijk gebeurt, en haar bestaan voorgoed lijkt te veranderen, krijgt ze bij het vertrek naar haar nieuwe gezin de waarschuwing dat ze niet al te veel waarde moet hechten aan de beloften van mensen. Maar Klara houdt haar eigen ideeën erop na. Klara en de Zon is een adembenemend mooie roman die ons een blik gunt op onze veranderende wereld door de ogen van een onvergetelijke buitenstaander. Zoals vaker in zijn vindingrijke, verfijnde, aangrijpende oeuvre onderzoekt Ishiguro ook hier wat het betekent om écht van iemand te houden.

Over eerder werk: ‘Grote thema’s als liefde en sterven worden door de Japans-Engelse Ishiguro geheimzinnig-subtiel behandeld.’ – Trouw ‘Hij weet je steeds weer te betoveren, op een kalme manier, zonder toeters en bellen.’ – nrc Handelsblad

• Verschijnt tegelijk met de Engelstalige editie 7


‘You!’ ‘Ik?’ ‘Ja, you, come! Please!’ Gehoorzaam deed ze wat er gevraagd werd. De vrouw gebaarde dat zij naast haar moest komen staan, achter de schommel. ‘Kunt u misschien,’ ze begon haar verzoek in het Nederlands, met een Vlaamse tongval maar ging toen op Engels over. ‘Can you take my place for a minute?’ ‘Natuurlijk. Maar waarom?’ De vrouw wees naar een huizenblok even verderop. ‘I need something from there.’ Wijsvinger op de lippen, knikje naar de schommelende peuter, naar een achterhoofd met een heleboel vlechtjes. ‘If I tell my daughter she cries.’ ‘Okay, of course. I understand.’ De vrouw gaf het kind nog een zetje en deed een stap achteruit. ‘Just push,’ zei ze en ze maakte zich uit de voeten.

8


9

Foto: © Annaleen Louwes


Boekenweekthema tweestrijd: hoeveel heb je over voor het geluk van een ander?

PAPERBACK MET FLAPPEN 208 BLZ. CA. € 21,99 10

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG NANJA TOEBAK

ISBN 978 90 254 7059 3 NUR 301 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021


VONNE VAN DER MEER bouwde met 20 boeken – waaronder romans, verhalenbundels, novellen en toneel – een indrukwekkend oeuvre. Door haar lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat, is zij een onverwisselbare stem in de Nederlandse literatuur.

Wat te doen als een moeder op een kinderspeelplaats je vraagt even op haar driejarige dochter te passen en vervolgens niet meer komt opdagen? Eerst neemt de kinderloze Cécile alleen de zorg voor het kind op zich, maar algauw krijgt ze de moeder erbij: de Nigeriaanse Gladys wil met haar oude leven breken en voelt zich in de stad niet langer veilig. Zelfs een afgelegen vakantiehuis in de bossen bij Lunteren biedt geen bescherming. Gaandeweg wordt het Cécile duidelijk waarom naar Lillehammer vluchten zo moeilijk voor Gladys is. Vonne van der Meer noemt haar nieuwe roman geen thriller. Toch komt er een rechercheur in voor, een mortuarium en een verhoor. Hoe je het ook noemt: het is een pageturner. Naar Lillehammer brengt ons niet naar een stadje in Noorwegen maar naar Amsterdam, hartje zomer. Een nieuwe, echte Van der Meer: er wordt verlangd naar een kind, naar liefde en naar zelfkennis.

Over Vindeling: ‘Van der Meer heeft een subtiele verteltrant met psychologische inzichten die net onder de oppervlakte liggen.’ – Susan Smit Over Brood, zout, wijn: ‘Van der Meer duwt haar figuren met meesterhand onverhoeds over het randje.’ ★ ★ ★ ★ – de Volkskrant

11


Vincent Merjenberg De herinneringen komen uit de diepte. Sinds de eerste vondsten werden gedaan en ik er voor het eerst over las – ondertussen alweer maanden geleden – worden ze scherper, pijnlijk scherp, en ze komen steeds vaker bovendrijven, of ik het nou wil of niet. Ik weet dat het komt door wat ik lees, doordat ik lees. Dat het daar in ieder geval mee begint. En toch volg ik de berichtgeving over de gruwelijkheden op de voet: de speculaties, de zogenaamde ooggetuigenverslagen, de beschuldigingen die steevast volgen op iedere nieuwe ontdekking. Veel stelt het allemaal niet voor. De kranten stellen tegenwoordig überhaupt niet veel meer voor. Ik weet dat het niet onbestraft blijft, die nieuwsgierigheid naar wat ik eigenlijk met rust zou moeten laten. Niets blijft onbestraft, weet ik nu, maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen.

12


13

Foto: © Fjodor Buis


Verhalen zijn interessanter als je niet weet wat ze betekenen

PAPERBACK MET FLAPPEN 256 BLZ. CA. € 22,99 14

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG DAVID DRUMMOND

ISBN 978 90 254 5126 4 NUR 301 VERSCHIJNT IN APRIL 2021


Vincent Merjenberg VINCENT MERJENBERG (1983) studeerde Nederlands, werkte lange tijd bij een uitgeverij en geeft taalles aan nieuwkomers. Hij publiceerde verhalen in onder meer De Gids en Revisor. De grijzen is zijn romandebuut.

In de grensstad praat niemand over ‘de vondsten’: de lichamen van mannen, vrouwen en kinderen die rechtop in de aarde worden aangetroffen. Ze worden opgegraven in de buitenwijken, waar de hopelozen zich opmaken voor de gevaarlijke oversteek naar de andere kant van de grens. Lena, een jonge journalist, wordt vanuit de hoofdstad uitgezonden om onderzoek te doen. Ondertussen blikt een oude man vanuit zijn appartement in de hoogte terug op zijn beginjaren in de stad. Zijn herinneringen dwingen hem onder ogen te zien dat hij meer van de vondsten af weet dan hij wil. Hoe meer Lena te weten komt over de verborgen levens van de betrokkenen, hoe verder de oplossing uit zicht raakt. Totdat ze de verdwenen schrijver Onalov en zijn verloren gewaande manuscript op het spoor komt – en denkt de leegtes in haar onderzoek te kunnen opvullen. De grijzen is een ingenieus gecomponeerde roman over het kwaad en de dingen waartoe de mens onder bepaalde omstandigheden in staat is. Over de verhalen die we verzinnen om betekenis te geven aan wat we niet kunnen verklaren.

Over Merjenbergs verhalen: ‘Mooi en geheimzinnig. Prachtige stijl.’ – Adriaan van Dis ‘Zorgvuldig geschreven. Er zit een opvallende rust in de stijl. Een licht absurdistische, licht surrealistische touch.’ – Oek de Jong ‘Sterk van sfeer, sterk van toon. Er zit ook een mooie dreiging in het verhaal, zonder dat het afstandelijk of opgeklopt aanvoelt. Erg knap.’ – Thomas Heerma van Voss

15


Foto: © Beowulf Sheehan

JESMYN WARD

JESMYN WARD (1977) groeide op in DeLisle, Mississippi, waar ze in 2005 de orkaan Katrina ternauwernood overleefde. Ward ontving de National Book Award in 2011. In 2017 kreeg ze hem opnieuw voor Het lied van de geesten, waarmee ze de eerste vrouw ooit is die de prijs twee keer heeft gekregen voor fictie.

NU IN MIDPRICE

Binnen vier jaar raakte de gelauwerde schrijfster Jesmyn Ward vijf dierbare mannen kwijt, onder wie haar enige broer. Ze gingen ten onder aan drugsverslaving, geweld, ongelukken, zelfmoord, kortom: aan de wrede werkelijkheid die jonge zwarte mannen in het Zuiden van de Verenigde Staten al te vaak ten deel valt. Telkens weer vroeg Ward zich af: waarom? Om haar verlies te verwerken begon ze erover te schrijven. Dit hielp haar een verschrikkelijke waarheid onder ogen te zien: haar jeugdvrienden en haar broer waren domweg ten prooi gevallen aan hun afkomst. Nog voordat de term ‘institutioneel racisme’ gangbaar was, wees Ward de geschiedenis, armoede, kansloosheid en gebroken familieverbanden aan die inherent zijn aan het leven van de zwarte bevolking in Amerika. Ward, zelf opgegroeid in een arme zwarte gemeenschap op het platteland van Mississippi, schetst liefdevolle portretten van de vijf mannen en de wereld waarin ze groot zijn geworden – en die hen uiteindelijk heeft vermorzeld.

• Door New York Magazine uitgeroepen tot een van de beste boeken van de 21e eeuw CA. € 15,- ISBN 978 90 254 7078 4

• Een van de vijftig beste memoirs volgens The New York Times

16


‘Naast Colson Whitehead een van de belangrijkste schrijvers over ras in Amerika.’ – Trouw

PAPERBACK 304 BLZ. CA. € 22,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM

OORSPRONKELIJKE TITEL MEN WE REAPED (BLOOMSBURY) VERTALING ASTRID HUISMAN

OMSLAG STUDIO JORD NOORBEEK ISBN 978 90 254 7061 6 NUR 302 VERSCHIJNT IN MEI 2021 17


Het onbekende verhaal van tot slaafgemaakten uit de Oost

PAPERBACK 256 BLZ. CA. € 22,99 18

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG SUZAN BEIJER

ISBN 978 90 254 7054 8 NUR 301 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021


Foto: © Fjodor Buis

Het lied van de goden is het aangrijpende verhaal van de tot slaafgemaakte Flora van Makassar, die in de 18e eeuw als jong meisje in Oost-Indië wordt geroofd en door een VOC-koopman wordt meegenomen naar de republiek. Door wanhoop, ontheemding en eenzaamheid gedreven wordt Flora steeds opstandiger en wordt ze zonder pardon op straat gezet en aan haar lot overgelaten. Dan volgt voor Flora een zwervend bestaan in een onbekende, gevaarlijke, witte wereld, dat eindigt in opsluiting in een Amsterdams tuchthuis. Parallel aan haar geschiedenis loopt die van de regent van het tuchthuis, Joachim van der Elst. Een man met een tomeloze ambitie. De wegen van Flora en Van der Elst kruisen elkaar op verschillende manieren. Flora vertrouwt de lijdensweg die ze heeft afgelegd aan het papier toe. Dit zal leiden tot de roemloze ondergang van Van der Elst. REGGIE BAAY (1955) schrijft romans, non-fictie en toneel. Zijn werk gaat vooral over het Nederlandse koloniale verleden

Het lied van de goden is op feiten gebaseerd en geeft een beeld van de nog relatief onbekende slavernij in de Oost en het tragische lot van de tot slaafgemaakten die destijds legaal en illegaal werden meegenomen en in Nederland aan hun einde kwamen.

en de impact ervan op de generaties van nu. Zijn boeken, zoals De njai. Het concubinaat in

Over Daar werd wat gruwelijks verricht:

wat gruwelijks verricht, werden

‘Een uitmuntend en cruciaal onderzoekswerk.’ – De Wereld Morgen

unaniem lovend besproken.

Over Het kind met de Japanse ogen:

Nederlands-Indië en Daar werd

Zijn vorige boek, de roman Het kind met de Japanse ogen, stond op de longlist van de Libris

‘Een belangrijke bijdrage aan het proces van herinnering en duiding van de koloniale tijd.’ – Trouw

Literatuur Prijs 2019.

• Baay was als lid van de Denktank betrokken bij de grote slavernij-tentoonstelling in het Rijksmuseum

19


Foto: © University of Maryland Libraries

KATHERINE ANNE PORTER

Vaal paard, vale ruiter is de klassiek geworden bundeling uit 1939 van drie korte romans van de Amerikaanse schrijfster Katherine Anne Porter. De gelijknamige titelvertelling is een bij vlagen mystiek verhaal dat zich afspeelt op de smalle lijn tussen het leven en de dood. De jonge journaliste Miranda – Porters alter ego – wordt tijdens de Spaanse griepepidemie ernstig ziek. In haar koortsdromen raken jeugdherinneringen vermengd met angstvisioenen van haar verloofde, een soldaat die op het punt staat om uitgezonden te worden naar de loopgraven van Europa. Middagwijn is een beklijvend verhaal over tragedie en schandalen op een klein melkveebedrijf in Texas. En in Oude sterfelijkheid volgen we Miranda terug in de tijd, naar haar jeugd in het Diepe Zuiden en pogingen om zich daaraan te ontworstelen. In alle drie de romans worden harde en tragische waarheden uitgedrukt in briljant en nauwkeurig proza.

(1890-1980) was een Amerikaanse schrijfster en journaliste en is bekend om haar korte proza en essays. Haar werk werd bekroond met onder andere de Pulitzerprijs en de National Book Award.

‘In Vaal paard, vale ruiter volbrengt Katherine Anne Porter een van de gewaagdste prestaties uit de Amerikaanse literatuur. Ze durft de taal van transcendentie en dromen te gebruiken om te beschrijven wat onbeschrijfelijk zou moeten zijn: de ervaring van het sterven.’ – The New York Times ‘Wat Porters werk zo bijzonder maakt is een element van poëzie.’ – The Times Literary Supplement

20


‘Doet je beseffen dat ziekte een persoonlijk trauma is – en een pandemie miljoenen persoonlijke trauma’s ineen.’ – Slate

PAPERBACK MET FLAPPEN 240 BLZ. CA. € 21,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM

OORSPRONKELIJKE TITEL PALE HORSE, PALE RIDER (HOUGHTON MIFFLIN) VERTALING MOLLY VAN GELDER

OMSLAG NANJA TOEBAK ISBN 978 90 254 6825 5 NUR 302 VERSCHIJNT IN MAART 2021 21


Foto: Š Annaleen Louwes

De koningin van spoken word debuteert als dichter bij Atlas Contact

22


ODES AAN HET LEVEN • Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur • Nominatie Gieskes-Strijbis Podiumprijs • Samensteller Hardop: bloemlezing spoken word in Nederland • Jurylid o.a. J.M.A. Biesheuvelprijs en Grote Poëzieprijs

23


Het ritmisch hart van de samenleving

PAPERBACK MET FLAPPEN 96 BLZ. CA. € 20,-

24

FORMAAT 17 X 23 CM OMSLAG BUROBRAAK OMSLAGBEELD FREDERICK CALMES

ISBN 978 90 254 7040 1 NUR 306/300 VERSCHIJNT IN APRIL 2021


Babs Gons weet in haar geëngageerde teksten de vinger op pijnlijke plekken te leggen door de wereld te bevragen en de plooien van het leven te laten zien. Gedichten die recht het hart en het hoofd in gaan om daar rond te zingen. Of het nu gaat over vrouw-zijn, het slavernijverleden, afkomst, de liefde in al haar verscheidenheid, of de kwetsbare positie van de kunsten, al deze uiteenlopende thema’s zijn onder één lemma te brengen: Het Leven zelf, in al zijn kleuren en facetten. Nooit omfloerst, niet bang de dingen bij de naam te noemen. Doe het toch maar als levenshouding, universeel door het persoonlijke, hoogst actueel en tegelijk tijdloos, wars van hokjesdenken.

BABS GONS (1971) is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, Het Paroolcolumnist, theatermaker, host en docent. Door haar maatschappelijke betrokkenheid wordt Gons vaak gevraagd poëtisch sociaal commentaar te leveren bij maatschappelijke

‘Het werk van Babs Gons is urgent, eigenzinnig en krachtig: altijd speelt het persoonlijke een hoofdrol, maar op zo’n manier dat je er direct onderdeel van wordt.’ – Esther Naomi Perquin ‘Met een scherp gevoel voor pijnlijke en liefdevolle details duikt Babs in haar werk naar de diepte van het alledaagse.’ – Marjolijn van Heemstra ‘Diep respect voor haar performance, het meeslepende van haar teksten en de kracht van haar boodschap.’ – Ronald Giphart

initiatieven en gebeurtenissen. 25


26

Foto: © Klaas Hendrik Slump


Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk van 2021! Met trots presenteert Atlas Contact haar werk in een nieuwe midprice-uitvoering

De jongste Boekenweekgeschenkschrijver van dit millennium

‘Hanna is met haar inspirerende oeuvre en scherpe observaties een belangrijke stem in de literatuur en een van de meest toonaangevende vertegenwoordigers van een nieuwe generatie.’ – Eveline Aendekerk, directeur cpnb

27


‘De gedroomde vervolgstap in het oeuvre van Hanna Bervoets.’ • • • • – nrc Handelsblad

PAPERBACK 288 BLZ. CA. € 12,99 28

‘Geschreven met veel compassie en gevoel.’ – DWDD-boekenpanel ‘Oprecht, wijs en hoopvol.’ – Trouw

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG ROALD TRIEBELS

ISBN 978 90 254 7081 4 NUR 301 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021


‘Buiten kijf staat dat Ivanov een bijzondere, onalledaagse, ambitieuze roman is.’ – Vrij Nederland

‘Een gesmeerd coming of age-verhaal dat beklijft als een gedegen psychologisch drama.’ ★ ★ ★ ★ – de Volkskrant

‘Psychologisch spiegelpaleis.’ ★ ★ ★ ★ – De Standaard PAPERBACK 320 BLZ. CA. € 12,99

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG ROALD TRIEBELS

ISBN 978 90 254 7079 1 NUR 301 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021 29


‘Met Wij zijn de wrekers over dit alles overtreft ze zich.’ ★ ★ ★ ★ – De Limburger

• Zwarten en kleurlingen streden aan geallieerde zijde tegen nazi-Duitsland en werden verraden door Churchill • Tweede Wereldoorlog, bevrijding en apartheid

Grote slavernij-tentoonstelling • in Rijksmuseum van 12 februari tot en met 30 mei 2021 Wordt verfilmd • Uitbuiting, verraad en het • post-slavernij verleden

30


GENOMINEERD VOOR DE ANTON WACHTERPRIJS 2020

GENOMINEERD VOOR DE BOEKENBON LITERATUURPRIJS 2020 31


L.J. VEEN KLASSIEK

Het duistere, visionaire debuut van een van de grootste literaire genieën van de 20ste eeuw

JOSEPH ROTH

Het spinnenweb

JOSEPH ROTH HET SPINNEN WEB JOSEPH ROTH (1894-1939) werd geboren in Brody in Galicië, nu Oekraïne. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari

In het middelpunt van Het spinnenweb staat Theodor Lohse, een luitenant die teleurgesteld teruggekeerd is uit de Eerste Wereldoorlog. In Berlijn raakt hij betrokken bij de activiteiten van een rechts-radicale, geheime organisatie die haar hoofdkwartier in München heeft en in contact staat met Hitler en Ludendorff. Als gedesillusioneerde, laffe meeloper belichaamt Lohse het fascistische gevaar in de eerste helft van de vorige eeuw. Met Het spinnenweb, zijn eerste roman, schetst Roth een huiveringwekkend realistisch beeld van de samenzweringen van radicaalrechts die de Weimarrepubliek zouden ondermijnen en de weg zouden effenen voor Hitler en het nationaalsocialisme.

‘Joseph Roth raakt altijd meteen aan de kern van een menselijk wezen. Zijn karakterbeschrijvingen, zijn beschrijvingen van situaties en mensen zijn onovertroffen.’ – Tommy Wieringa ‘Er is waarschijnlijk geen andere moderne schrijver die zo kan bekoren.’ – James Wood ‘Een van de grootste schrijvers van de eerste helft van de tumultueuze twintigste eeuw.’ – Simon Schama

1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en tot slot in Parijs, waar hij in armoedige omstandigheden overleed.

PAPERBACK 144 BLZ. CA. € 15,FORMAAT 13,5 X 21 CM 32

OORSPRONKELIJKE TITEL DAS SPINNENNETZ VERTALING WILFRED ORANJE

OMSLAG MARINKA REUTEN ISBN 978 90 204 1642 8 NUR 301 VERSCHIJNT IN MAART 2021


L.J. VEEN KLASSIEK

Lust, schuld en boete in de achterbuurten van Parijs

ÉMILE ZOLA

Thérèse Raquin

ÉMILE ZOLA THÉRÈSE RAQUIN

Wanneer Thérèse Raquin wordt gedwongen te trouwen met de ziekelijke Camille, ziet ze een sober leven voor zich dat elke avond naar hetzelfde koude bed leidt en elke ochtend naar dezelfde lege dag. Ontsnapping komt in de vorm van de vriend van haar man, Laurent, en Thérèse stort zich halsoverkop in een affaire. Er lijkt maar één obstakel voor hun geluk: Camille. Thérèse Raquin, voor het eerst gepubliceerd in 1867, is een duister en schokkend meesterwerk. Zola’s doel met deze roman was om ‘temperamenten te bestuderen en niet karakters’, vergelijkbaar met een wetenschappelijke studie. Vanwege deze benadering wordt Thérèse Raquin beschouwd als een voorbeeld van naturalisme.

‘Zola’s verhaal uit 1867 over moordlustige minnaars is een werk dat blijft fascineren.’ – The Guardian

ÉMILE ZOLA (1840-1902) is een van de grootste Franse naturalistische schrijvers. Zijn levenswerk was de romancyclus Les Rougon-Macquart, over het Franse leven in het midden van de negentiende eeuw, waarvan deze roman deel uitmaakt.

PAPERBACK 224 BLZ. CA. € 15,FORMAAT 13,5 X 21 CM

OORSPRONKELIJKE TITEL THÉRÈSE RAQUIN VERTALING JELLE NOORMAN

OMSLAG MARINKA REUTEN ISBN 978 90 204 1643 5 NUR 301 VERSCHIJNT IN MAART 2021 33


Een schitterende ode aan de ongetemde wildernis die we dreigen te verliezen

PAPERBACK 288 BLZ. CA. € 22,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM 34

OORSPRONKELIJKE TITEL MIGRATIONS (FLATIRON BOOKS) VERTALING ERIK DE VRIES

OMSLAG NANJA TOEBAK ISBN 978 90 254 5500 2 NUR 302 VERSCHIJNT IN APRIL 2021


Foto: © Emma Daniels

De noordse stern vliegt het langst en het verst van alle trekvogels, en ornitholoog Franny Stone is vastbesloten ze achterna te reizen tijdens de laatste migratie van hun soort. Het is een zaak van leven of dood – niet alleen voor de sternen, die vanwege een massaextinctie de laatste vogels op aarde zijn, maar ook voor Franny zelf. Geteisterd door nachtmerries en achtervolgd door een duister geheim probeert ze haar verleden te ontvluchten. Ze weet de raadselachtige kapitein van de vissersboot de Saghani te overtuigen om haar van Groenland naar Antarctica te varen, met de belofte dat de vogels hen naar felbegeerde vis zullen leiden. Terwijl de Saghani en haar excentrieke bemanning zich drijvende proberen te houden in onbekende wateren komen Franny’s geheimen steeds dichter aan de oppervlakte. CHARLOTTE MCCONAGHY is geboren en getogen in Australië en woont in Sydney. Ze volg-

Vlucht is een roman van mythische proporties over trauma en verlies, maar bovenal een schitterende ode aan de ongetemde wildernis die we dreigen te verliezen.

de de opleiding tot scenarioschrijver aan de Australian Film Televison and Radio School.

‘Prachtig en hartverscheurend. Dit is een buitengewone roman van een buitengewoon getalenteerde schrijver.’ – Emily St. John Mandel, schrijver van Station Elf ’Een schrijnend en aangrijpend boek, en urgenter dan ooit.’ – The Guardian ‘Een wervelende, beklemmende roman die je bijblijft tot lang nadat de reis voorbij is gegaan.’ – The New York Times

• Wordt verfilmd met o.a. Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Claire Foy (The Crown)

35


Foto: © Merlijn Doomernik

WOUTER GODIJN is de schrijver

De zeespiegel stijgt, Nederland wordt steeds natter en er is sprake van de gestage opkomst van een ultrarechts populisme. Onder deze omstandigheden raken een schrijver en zijn ex-vrouw verstrikt in duistere machinaties van een politieke partij die erop uit is de democratie omver te werpen. Wouter Godijn houdt in deze tegelijk humoristische en spannende roman een vergrootglas boven verschijnselen als radicalisme, intolerantie, bekrompenheid en onverdraagzaamheid, zowel ter rechter als ter linker zijde van het politieke spectrum. In zijn virtuoze stijl houdt hij een vurig pleidooi voor waarachtige vrijheid van meningsuiting en gaat daarin verder dan welke hedendaagse schrijver dan ook. En de liefde? Jazeker, Karina of de ondergang van Nederland is een eerbetoon aan de vrouw in het algemeen en aan de ex in het bijzonder.

van zes romans en negen dichtbundels. Zijn werk wordt al bijna een kwarteeuw lang zeer lovend besproken en zijn romans worden regelmatig genomineerd voor de grote prijzen. Zijn poëzie werd bekroond met de Jan Campertprijs. Zijn literaire universum is volstrekt uniek en keer op keer verrast hij de lezer met literair vuurwerk dat zijn weerga niet kent. 36

Over De kamer waar alle verhalen beginnen: ‘Zijn toon is licht en vol humor, maar daarom nog niet minder serieus. Zijn taal sprankelt en borrelt van plezier.’ ★ ★ ★ ★ – Noordhollands Dagblad ‘Een groot compliment.’ • • • • – nrc Handelsblad ‘Opgewekte, precieze schrijfstijl die steeds op zoek is naar de bijzondere blik, het ingenieuze beeld en de treffende formulering.’ – De Groene Amsterdammer


‘Wouter Godijn werkt al jarenlang aan een volstrekt eigenzinnig oeuvre. Zijn romans zijn meeslepend, grappig en zonder dat je er meteen erg in hebt, ook uiterst ontroerend.’ – Rob van Essen, winnaar Libris Literatuur Prijs 2019

PAPERBACK 304 BLZ. CA. € 22,99

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG ROALD TRIEBELS

ISBN 978 90 254 6383 0 NUR 301 VERSCHIJNT IN APRIL 2021 37


Foto: © Merlijn Doomernik

In De koers van de eeuw voert de poëzie van de binnenwereld naar de buitenwereld en van de buitenwereld weer naar de binnenwereld. De lezer wordt in nu eens dreigende, dan weer ontroerende gedichten getroffen door een aantal van zijn onuitputtelijke thema’s: de kindertijd – het kind dat niet gezien wordt of verdwijnt –, het gevecht met de vader, de liefde voor de ene. De lezer maakt een sterk muzikaal gecomponeerde reis van de wieg naar het graf, en in het licht van de dood wordt de balans opgemaakt. Maar de dichter slaat ook een nieuwe weg in, en komt met een verontrustende evocatie van onze wereld en onze tijd. In De koers van de eeuw razen we in sterke sprekende beelden weliswaar op de afgrond af, maar voorlopig gaat alles goed.

CHARLES DUCAL (Leuven, 1952) debuteerde als dichter in 1987. Zijn werk werd onderscheiden met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Guido Gezelleprijs, de Herman de Coninckprijs en de Karel Van de Woestijneprijs. In 2014 verscheen zijn laatste dichtbundel De buitendeur en zijn roman Kroniek van een verzonnen leven uit 2018 stond op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2019. 38

Over Kroniek van een verzonnen leven: ‘Grote literaire kwaliteiten.’ ★ ★ ★ ★ – Noordhollands Dagblad Over De buitendeur: ‘Gedichten die zo sterk zijn dat ze in geen enkele bloemlezing van de hedendaagse poëzie mogen ontbreken.’ ★ ★ ★ ★ – de Volkskrant


EEN BLIK OP DE AFGROND, MAAR VOORLOPIG GAAT ALLES GOED

PAPERBACK 112 BLZ. CA. € 21,99

FORMAAT 16 X 24 CM OMSLAG SUZAN BEIJER

ISBN 978 90 254 7056 2 NUR 306 VERSCHIJNT IN APRIL 2021 39


Het is prettig dwalen als het hoofd zingt, het lijkt een begin, overstemt elke profeet. Niemand van ons heeft nog zin in een mea culpa, liever volgen wij op tv de koers van de eeuw. Negeer elk visioen, het is altijd ďŹ naal, goed om de zonnigste dag stuk mee te slaan. Zijn je voeten droog, maakt het niet uit hoe hoog het water staat. Ieder zijn zaak. Komt er een kind, de kribbe is vooraf besteld. Een slim begin. Het einde wordt dag aan dag uitgesteld. Niet te voorspellen wie wint. Het is prettig dwalen als het hoofd zingt.

40


Er zijn de dingen bij daglicht er is het nachtelijk sterrenverhaal voor mensheids hersenpan te kolossaal. Stil is het zelden overal krioelt het er zitten papiervisjes in mijn manuscript. Ik moest door sneeuwrijken en sinaasappellanden gaan ik zat een Tsjwang-tseense vlinder achterna. Er is het toeval en er is de fantasie maar toeval is fantastischer. Er is de vogel in de lucht en het paard in de wei door een waterplanetair ringetje gehaald, van Zonnecircus Bloed net als wij.

41


Liefdevolle observaties en een voelbaar plezier in taal

PAPERBACK 80 BLZ. CA. € 21,99 42

FORMAAT 16 X 24 CM OMSLAG MELLE HAMMER

ISBN 978 90 254 7057 9 NUR 306 VERSCHIJNT IN MEI 2021


Foto: © Rens van Mierloo

Mens is een menigte, ik is iks en wie ben jij? Zo opent de nieuwe bundel van Frans Kuipers, die in wat een recensent schreef ‘de nadagen van zijn bestaan hoogtepunt na hoogtepunt in zijn oeuvre aaneensmeedt’. In zijn nieuwe bundel de Lach van de Sfinx gaat Kuipers op zoek naar een antwoord op bovengenoemde openingsvraag. Nu doet een beetje dichter op de eerste plaats natuurlijk het vraagteken alle eer aan, en is een belangrijk onderwerp de taal zelf. Niet voor niets gaat het in deze bundel om twee reeksen van zesentwintig gedichten, tweemaal a tot met z. Nauwkeurige formuleringen, liefdevolle observaties en een voelbaar plezier in taal ken­merken deze precieze en inventieve poëzie.

FRANS KUIPERS is dichter. Hij debuteerde in de jaren zestig en werd bekend met de bundel Wolkenjagen (1997). Hij maakte naam onder een breder publiek toen in 2004 negen van zijn gedichten

Over eerder werk: ‘Kuipers is een dichter met een eigen geluid, hetgeen een zeldzaamheid is. Hij is een leeuw tussen de lemmingen.’ – De Groene Amsterdammer ‘Poëtische hartstocht en precisie gaan wonderwel samen.’ – nrc Handelsblad

werden geselecteerd voor de her­ziene editie van Gerrit Komrij’s Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten. Hij publiceert met regelmaat nieuw werk en zijn laatste bundel Alles waait (2019) werd de Awater Clubkeuzebundel.

43


Foto: © Giacomo Giovanni Stecca

Jole, de vijftienjarige dochter van een tabaksboer in de hooggelegen, bergachtige grensstreek tussen Italië en Oostenrijk, gaat voor het eerst mee met haar vader om tabak de grens over te smokkelen. Zonder de extra inkomsten zal het gezin verhongeren. Jole beseft hoe gevaarlijk de tocht zal zijn, met grenswachters, wilde dieren, hoge bergpassen en woeste weersomstandigheden, maar ze is ook razend trots dat haar vader haar meevraagt. Als haar vader op een gegeven moment van een smokkeltocht niet terugkeert, gaat Jole in haar eentje naar hem op zoek. Een paar jaar later zal ze het heft – en haar vaders geweer – opnieuw in handen moeten nemen om het voortbestaan van haar familie veilig te stellen.

MATTEO RIGHETTO (1972) woont en werkt in Padua, waar de wildernis van NoordoostItalië begint. Veel van zijn werk speelt zich af in een bergachtige omgeving, voor hem al sinds zijn jeugdjaren bekend terrein. De Nederlandse uitgave Het laatste vaderland bevat de drie korte romans Over de grens, Het laatste vaderland en Het beloofde land, die in Italië verschenen als de Trilogie van het vaderland.

44

‘Doet denken aan een klassieke western.’ – The Sunday Times ‘Een indrukwekkende, haast perfect geschreven roman.’ – WDr 4


Vrouw vs. natuur in de bergen van Noord-Italië

PAPERBACK MET FLAPPEN 480 BLZ. CA. € 27,99 FORMAAT 15 X 23 CM

OORSPRONKELIJKE TITELS L’ANIMA DELLA FRONTIERA, L’ULTIMA PATRIA, LA TERRA PROMESSA (MONDADORI) VERTALING PIETHA DE VOOGD, MANON SMITS EN PIETER VAN DER DRIFT

OMSLAG ROALD TRIEBELS ISBN 978 90 254 7046 3 NUR 302 VERSCHIJNT IN MEI 2021

45


Meesterlijke nieuwe verhalen van een internationaal icoon

Barack Obama schreef over de korte verhalen in Mannen zonder vrouw: ‘Je zult erdoor ontroerd raken, en in verwarring, en soms met meer vragen achterblijven dan antwoorden.’ Deze zinnen kun je gerust betrekken op het hele universum van Haruki Murakami, dat zich in al zijn schitterende bevreemding ontvouwt in de nieuwe bundel Eerste persoon enkelvoud.

46


47

Foto: © Laif


Het werk van HARUKI MURAKAMI is in meer dan 40 landen uitgegeven en is bekroond met onder andere de Welt-Literaturprijs en de Hans Christian Andersenprijs. Hij wordt regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Een toevallige ontmoeting op een parkbankje verandert in een raadselachtig wiskundig onderhoud dat de verteller nog decennia later bezighoudt. Een naamloze, oudere man denkt terug aan twee bepalende liefdes uit zijn jeugd. Een logé in een aftands pension wordt deelgenoot van de romantische ontboezemingen van een melancholieke aap. De acht verhalen in Eerste persoon enkelvoud worden allemaal verteld door een klassieke Murakamiaanse ikfiguur die soms verdacht veel overeenkomsten toont met de schrijver zelf. Haruki Murakami op zijn zuiverst: bevreemdend, troostrijk, weemoedig, ontroerend, met vlijmscherpe observaties over hoe wij ons verhouden tot de buitenstaander in ons allemaal.

Over Mannen zonder vrouw: vrouw ‘Een mooie verhalenbundel met evenveel impact als een goede roman.’ ★ ★ ★ ★ – De Standaard ‘Meesterlijk. Heel soms komen er scheuren in het alledaagse waardoor je een glimp vangt van wat er allemaal onder schuilt.’ – Vice

• Van Murakami’s tweedelige roman De moord op Commendatore zijn ruim 40.000 exemplaren verkocht

48


‘Weinig schrijvers weten zo goed het solitaire levensgevoel te vangen als Haruki Murakami.’ – nrc Handelsblad

PAPERBACK MET FLAPPEN 288 BLZ. CA. € 22,99 FORMAAT 13,5 X 21 CM

OORSPRONKELIJKE TITEL ICHININSHO TANSU (BUNGEISHUNJU) VERTALING ELBRICH FENNEMA OMSLAG SUZAN BEIJER/TONI DEMURO

ISBN 978 90 254 6809 5 NUR 304 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021

49


MIDPRICE

Tegelijk met de nieuwe verhalenbundel Eerste persoon enkelvoud verschijnen twee klassieke eversellers van Haruki Murakami in midprice – de aftrap van een frisse nieuwe vormgeving voor de hele schitterende backlist.

A RU K I U RA KAM I

Norwegian Wood ‘Murakami schrijft zo waarachtig dat je graag zelf weer even een adolescent wordt.’ – De Standaard

• Meer dan 100.000 exemplaren verkocht

ROMAN

NORWEGIAN WOOD

PAPERBACK 320 BLZ. CA. € 15,00 FORMAAT 13,5 X 21 X CM VERTALING ELBRICH FENNEMA

OMSLAG SUZAN BEIJER/TONI DEMURO ISBN 978 90 254 7090 6 NUR 302 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021

Kafka op het strand ‘Na het allemaal gelezen te hebben, krijg ik er nog altijd niet genoeg van. De tweede keer bleek Kafka op het strand nog intrigerender dan de eerste.’ – nrc Handelsblad

KAFKA OP HET STRAND ROMAN

• Meer dan 60.000 exemplaren verkocht

PAPERBACK 640 BLZ. CA. € 17,50 FORMAAT 13,5 X 21 CM VERTALING JACQUES WESTERHOVEN 50

OMSLAG SUZAN BEIJER/TONI DEMURO ISBN 978 90 254 7091 3 NUR 302 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021

A RU K I U RA KAM I


MIDPRI CE

‘Het succes van Strovuur zit hem in de uitgekiende, charmante vertelstem die deze roman samenbindt en voortdrijft.’ – De Groene Amsterdammer ‘Met Strovuur schreef Gerwin van der Werf een echte road novel.’ – nrc Handelsblad ‘Knap en heel fijn geschreven.’ – Het Parool

ROMAN

‘Het boek leest – om in de sfeer van het reizen te blijven – als een trein. Dit gegeven én het verhaal zelf zullen voldoende aanleiding zijn om de roman onder de aandacht te brengen in het middelbaar onderwijs. Het zal de tanende interesse voor literatuur ongetwijfeld toch weer een impuls geven.’ – Nederlands Dagblad ‘Van der Werf slaagt erin om Fay als stoere, maar tegelijk ontzettend kwetsbare vertelster een volkomen geloofwaardige stem te geven. Dat is knap.’ – Noordhollands Dagblad ‘Strovuur is een authentieke coming-of-ageroman van uitzonderlijk formaat. Het is te hopen dat veel docenten het aanraden aan jongeren in de bovenbouw van havo en vwo, want deze fonkelende roman verdient het om op hun literatuurlijsten te prijken.’ – Tzum

PAPERBACK 248 BLZ. CA. € 15,-

FORMAAT 13,5 X 21 CM, NUR 301 OMSLAG NANJA TOEBAK

ISBN 978 90 254 7077 7 NUR 301 VERSCHIJNT IN FEBRUARI 2021 51


Sublieme opvolger van het met de International Booker Prize 2020 bekroonde debuut De avond is ongemak

GEBONDEN MET LINNEN BAND 368 BLZ. CA. € 24,99 52

FORMAAT 13,5 X 21 CM OMSLAG NANJA TOEBAK

ISBN 978 90 254 7014 2 NUR 301 REEDS VERSCHENEN


Foto: © Jeroen Jumelet, ANP

Dit is het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar. De beklemmende bekentenis Mijn lieve gunsteling is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit. Het is daarmee een meer dan waardige opvolger van de debuutroman De avond is ongemak, waarmee Marieke Lucas Rijneveld als eerste Nederlandse schrijver de International Booker Prize won.

Over De avond is ongemak: ‘Rijnevelds schrijven is rauw en onderkoeld, met gruwelijk levendige beschrijvingen. Een memorabele verteller en een opvallend nieuw talent.’ – The Observer ‘Een rijke, schitterende roman over rampspoed en rouw.’ – The Guardian ‘Rijnevelds debuutroman legt alles bloot. Schitterend taalgebruik zoals we nog nooit hebben gezien, vastgelegd in al zijn brute schoonheid.’ – International Booker Prize

MARIEKE LUCAS RIJNEVELD debuteerde in 2015

verscheen De avond is ongemak. De roman oogst-

met de dichtbundel Kalfsvlies, die onder andere

te uitzonderlijk veel lof en werd bekroond met

werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor

de ANV Debutantenprijs. Het boek verschijnt in

het beste poëziedebuut. Haar tweede bundel,

vertaling in 37 landen. Voor de Engelse editie (The

Fantoommerrie, verscheen in 2019 en werd be-

Discomfort of Evening) ontving ze de prestigieuze

kroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs. In 2018

International Booker Prize. 53
VERSCHIJNINGSKALENDER JANUARI Roel Bentz van den Berg De straatwaarde van de ziel* Anne Broeksma Vesper*

Hanna Bervoets Ivanov (midprice) Adriaan van Dis KLIFI

APRIL Charles Ducal De koers van de eeuw

Vonne van der Meer Naar Lillehammer

Wouter Godijn Karina of de ondergang van Nederland

Haruki Murakami Eerste persoon enkelvoud

Babs Gons Doe het toch maar

Mensje van Keulen De laatste gasten, Liefde heeft geen hersens, Schoppenvrouw*

Haruki Murakami Kafka op het strand (midprice)

Marit Kapla Osebol

Deniz Kuypers De atlas van overal*

Haruki Murakami Norwegian Wood (midprice)

Charlotte McConaghy Vlucht

Nina Lykke Wildgroei*

Gerwin van der Werf Strovuur (midprice)

Vincent Merjenberg De grijzen

Niña Weijers Zelf doen*

MAART

MEI

Kazuo Ishiguro Klara en de Zon

Frans Kuipers de Lach van de Sfinx

FEBRUARI

Katherine Anne Porter Vaal paard, vale ruiter

Matteo Righetto Het laatste vaderland

Reggie Baay Het lied van de goden

Joseph Roth Het spinnenweb

Jesmyn Ward De mannen die we oogstten

Hanna Bervoets Fuzzie (midprice)

Émile Zola Thérèse Raquin

Jesmyn Ward Het lied van de geesten

Piet Gerbrandy Ontbinding*

Elizabeth Wetmore Valentijn*

(midprice)

* Reeds aangeboden


NEDERLAND Prinsengracht 911-915 1017 KD Amsterdam t +31 (0)20 524 98 00

Postbus 13 1000 AA Amsterdam

Accountmanager Joyce in ’t Zandt m 06 29 56 52 66 jintzandt@atlascontact.nl

Accountmanager Oda Ritsema van Eck m 06 14 36 27 40 oritsemavaneck@ atlascontact.nl

Publiciteit Anne-Marie de Bruijn m 06 54 36 30 90 adebruijn@atlascontact.nl

Hoofd verkoop binnendienst Thea Bon t 020 524 98 02 tbon@atlascontact.nl

Marketing Taïs Vezo t 020 524 98 00 tvezo@atlascontact.nl

Publiciteit Nicole Lucassen m 06 40 46 26 91 nlucassen@atlascontact.nl

VBK BELGIË Katwilgweg 2 2050 Antwerpen

BEKROOND MET DE INTERNATIONAL BOOKER PRIZE 2020 WINNAAR ANV DEBUTANTENPRIJS VERSCHIJNT IN VERTALING IN 37 LANDEN

t +32 (0)3 355 28 30 f +32 (0)3 355 28 40

Directeur Vé Bobelyn t 03 355 28 32 m 04 95 58 97 68 vbobelyn@vbku.be

Verkoop binnendienst Hans Tubbax t 03 355 28 42 verkoop@vbku.be

Verkoop Kim Hellemans t 03 355 28 39 m 04 94 52 35 60 khellemans@vbku.be

Marketing en publiciteit Catherine Doolaege t 03 355 28 43 m 04 95 28 30 88 cdoolaege@vbku.be

Verkoop binnendienst Marianne Poupaert t 03 355 28 36 verkoop@vbku.be

Verkoop Tom Van Den Corput m 04 97 03 26 15 tvandencorput@vbku.be

INFO@ATLASCONTACT.NL | WWW.ATLASCONTACT.NL FACEBOOK.COM/ ATLASCONTACT

TWITTER @ATLASCONTACT

INSTAGRAM @ATLASCONTACT

FACEBOOK.COM/ VBKBELGIE

Vanwege de vroegtijdige bekendmaking van titels in deze prospectus wordt voor de vermelde prijzen een voorbehoud gemaakt. Op offertes en leveringen zijn de Algemene voorwaarden van Atlas Contact BV, alsmede de wet op de Vaste Boekenprijs van toepassing. Toezending van Algemene voorwaarden geschiedt op aanvraag.

Lithografie Bert van der Horst, BFC

Vormgeving brochure Loudmouth


I A R U KM I A URA K

n e g

n roma

i va n o v

U

ro m an

RA

dijn er go Wout f

I A R U KM I A RA K

het ssen van Getuig eni pla tteland Zweed se

ao Karin derde on van gang and l nederroman

RA KeLn dA e

Z

ON ROM

K A Z U OR O I SH I G U

Z

ON ROM

AN

AN

ROMA

EG IAN WO O D

t

LOT TE MCCO

be rvoe

N O RW

CHAR

hanna

NAGH

ZUO G URO

N

Y

ON PERSO EERS TE ELVOUD ENK

RA KeLn dA e

HT

I A R U KM I A URA K

VLUC

JOSEPHH ROT HET EN SPINN EB W

CHAR

ON

Mijn lieve gun te s UKI I g K A M lin

Y

ROMA

N

A R U

N

ro m an

hanna

be rvoe

t

JOSEPHH ROT HET EN SPINN EB W

ROMA

KAFKRAAND OP

HET S T

ROMA

i va n o v

cas ke Lu Marieneveld rij

NAGH

f uz z i e

AN

K A Z U OR O I SH I G U

MCCO ROMA

Z

ROM

LOT TE

ro m an

het ssen van Getuig eni pla tteland Zweed se

N

I A R U KM I A URA K

A OP

R AN D

ON PERSO EERS TE ELVOUD ENK

n roma

hanna

t be rvoe

dijn er go Wout f

CHAR LOT TE MCCO

ao Karin derde on van gang and l nederroman

NAGH

ÉMILE ZOLA ÈSE THÉR UIN Q RA

Y

VLUC HT

CHAR

LOT TE

MCCO ROMA

NAGH

Y

N

cas ke Lu Marieneveld rij

Mijn lieve gun ste n roma

ROMA

I A R U KM I A URA K

ke L Marienev rij

Mij lie gu s li

dijn er go Wout f

N

v

ao Karin dere on

KeLn