Houtekiet voorjaar 2023

Page 1

VOORJAAR 2023
NON FIC TIE

DE MEMOIRES VAN DE BEKENDSTE POLITIEWOORD VOERDER VAN HET LAND

Agenten spelen een hoofdrol in tal van boeken, series en films, maar wat weten we werkelijk over het echte politiewerk? De taak van de politie is meer dan misdaad bestrijden. De politie is er vooral om mensen te helpen, vaak wanneer die heel kwetsbaar zijn.

Commissaris Christian De Coninck geeft u inzicht in de meest spraakmakende zaken in zijn veertigjarige politiecarrière. Zijn verhalen ontroeren, verrassen en stemmen tot nadenken. Gelukkig zijn ze niet doorspekt met kommer en kwel: humor blijkt De Conincks sterkste wapen, als commissaris, maar ook als auteur.

WAARGEBEURD
Een heerlijke afwisseling tussen ernst en humor Christian de Coninck FLIKSTORIES HET ECHTE LEVEN VAN EEN BRUSSELS POLITIECOMMISSARIS EN WOORDVOERDER 14 X 22 CM PAPERBACK 400 BLZ. OMSLAG WILL IMMINK DESIGN AUTEURSFOTO FRANK BAHNMÜLLER ISBN 978 90 5240 038 9 E ISBN 978 90 5240 044 0 NUR 402 PRIJS € 24,99 PRIJS E BOEK € 17,99 VERSCHIJNT NOVEMBER 2022 9 789052 400389
/ non-fictie / p 3 * PODCAST BESCHIKBAAR * COMEDYSHOW DOOR AUTEUR * BEKEND BIJ HET GROTE PUBLIEK p 2 / non-fictie /

SOMS BEGINT VERANDERING BIJ HET LEZEN VAN ÉÉN BOEK

Stijn Heymans is een levens coach die doet waarover hij schrijft. Hij gooide zijn hele leven om en komt dagelijks dichter bij zijn meest exceptionele leven. Samen met zijn levenspartner Eva Daeleman schreef hij Elke dag vakantie (2022).

Voel je het? De drang tot veranderen? Dan is het lezen van dit boek een stap in de juiste richting. Levenscoach Stijn Heymans toont je hoe je via zes stappen je leven kunt omgooien. Hij leert je hoe je kan komen tot je meest bijzondere leven, al belooft hij geen mirakels. In dit praktische doeboek reikt hij je hulpmiddelen aan om te weten wat je wilt en methoden om dat te bereiken. Lezen is de eerste stap. De rest is helemaal aan jou.

Stijn Heymans

VERANDER JE LEVEN IN 6 STAPPEN

VAN MIDDELMATIG NAAR BIJZONDER 15,5 X 23,5 CM

PAPERBACK 200 BLZ.

OMSLAG WOUTER DE BOECK AUTEURSFOTO SWEET AZ ISBN 978 90 5240 091 4 NUR 770

PRIJS € 22,99

VERSCHIJNT MEI 2023 9 789052 400914 ZELFZORG

p 4 /
/
doeboek vol tips die echt werken / non-fictie / p 5 * POPULAIRE PODCAST MET ECHTGENOTE
DAELEMAN,
* POS-MATERIAAL OP
(POSTER
BLADWIJZERS...)
AUTEUR MET
NETWERK EN EIGEN NIEUWSBRIEF
non-fictie
Een
EVA
O.A. OP SPOTIFY
AANVRAAG
6-STAPPENMETHODE,
*
GROOT
* VEELBEZOCHTE WEBSITE STIJNHEYMANS.BE

Stijn Heymans past toe wat hij schrijft. In 2016 gooiden hij en zijn vrouw Eva Daeleman hun hele leven om. Sindsdien is Heymans aardig op weg om zijn meest bijzondere leven te leiden, los van maatschappelijke verwachtingen, beperkende gedachten of aangeleerd gedrag.

Als levenscoach helpt hij mensen hun eigen pad te bewandelen. Hij deelt zijn ervaringen in dit boek.

interview

Je past je methode toe op je eigen leven. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?

Had je mij deze vraag enkele jaren geleden gesteld, dan had ik het leven dat ik vandaag leef als antwoord gegeven. Ik werk voornamelijk locatie onafhankelijk en help anderen om te volgen wat hun hart hen ingeeft. Ik reis met mijn gezin meerdere maanden per jaar de zon achterna en ik vind mijzelf een hele leuke papa voor mijn dochter. Elke dag ziet er anders uit en ik kan zelf kiezen waar ik op elk moment het meeste zin in heb. Natuurlijk blijf ik dromen en die dromen ook najagen.

Is alles echt mogelijk?

Toch heel erg veel. Mensen hebben de neiging om klein te dromen, om ervan uit te gaan dat iets niet kan. Ze voelen zich gevangen, denken dat ze

vastzitten. Maar als je iets hard genoeg wil, dan kan je het bereiken, ook al geloof je in het begin van niet. In mijn boek toon ik hoe je kunt ontdekken wat je werkelijk wilt van het leven, welke factoren je daarbij belemmeren en hoe je raakt waar je zijn wilt. En vooral: hoe je kunt genieten van de reis daarnaartoe.

Waarom zouden mensen je boek lezen?

Het coole aan de ‘zes stappen om je leven te veranderen’ is dat ze werken voor iedereen, in elke situatie. Bovendien kun je deze gids ‘hergebruiken’ om het proces te verdiepen en nieuwe dingen tot stand te laten komen. Dat betekent dat je op termijn – wanneer de praktijken echt je manier van leven zijn geworden – in korte tijd verbazingwekkende dingen zult verwezenlijken (ja, zelfs die hele grote levens veranderende).

‘TRANS FORMEER JE LEVEN MET EEN GLIMLACH OM DE LIPPEN’

DOORPRIK

AAN DE HAND VAN PERSOONLIJKE VERHALEN UIT DE PRAKTIJK

‘Niet normaal!’ Aan de lopende band maken we mensen, en dan vooral kinderen, vandaag wijs dat er iets mis is met hoe ze zijn. Dat gaat al dan niet gepaard met diagnoses als ASS of ADHD. Ann Ceurvels en Tania Poppe brengen in beeld hoe ontwikkelingsverschillen bij mensen er in de praktijk uitzien en hoe je overlevingspatronen die voor sociale problemen zorgen een plaats kan geven. Met persoonlijke verhalen tonen ze aan dat de werkelijkheid altijd genuanceerd is én ze reiken handvaten aan (het BEN-model) om te herdenken wat dan wel normaal is.

Ann Ceurvels en Tania Poppe staan samen op de planken als De LeesBeesten en acteerden beiden op televisie en op het witte doek. Daarnaast coachen ze mensen die zich Niet Normaal voelen of dat label dragen. Vanuit de ervaringen binnen hun praktijk ontwikkelden ze een methode die zichtbaar maakt wat aan de binnenkant soms diep verstopt zit.

/ non-fictie / p 9 p 8 / non-fictie /
DE NORM EN CREËER VOOR JEZELF EEN NIEUW NORMAAL Ann Ceurvels en Tania Poppe NIET NORMAAL! 14 X 22 CM PAPERBACK MET FLAPPEN 300 BLZ. OMSLAG KATRIEN VAN DE VIJVER ISBN 978 90 5240 073 0 NUR 740 PRIJS € 24,99 VERSCHIJNT FEBRUARI 2023 9 789052 400730 ZELFZORG * SUCCESVOLLE LEZINGEN VORMINGSREEKS * EVERSELLER `ETIKETJES’ * AUTEURS STAAN OPEN VOOR LEZINGEN * BENIKWELNORMAAL.BE

Vanuit zijn bloeiende praktijk in Herentals, vertelt Maarten Jagermeester ons nieuwe avonturen over zijn beestige patiënten. Jagermeester is van alle markten thuis. Hij behandelt net zo makkelijk paarden als honden, koeien als katten én zelfs een keer een leeuw. Zoals gebruikelijk speelt ook zijn familie een hartverwarmende rol.

Een feelgoodboek voor de hele familie

AUTEUR BESCHIKBAAR VOOR LEZINGEN Maarten Jagermeester (1951) is dierenarts en auteur. Hij heeft op RTV een eigen hondenrubriek, schreef voor Gazet van Antwerpen en is vaste medewerker van het hondenblad Woef

VIERDE DEEL VAN DE SUCCESREEKS

De sympathieke dierendokter is terug

14
PAPERBACK 200
OMSLAG
ISBN
148 5 E
3 NUR
PRIJS
PRIJS
VERSCHIJNT
9
401485 *
REEKS
*
*
*
*
Maarten Jagermeester MENEER DE DIERENDOKTER 2 DE BESTE VERHALEN VAN EEN DIERENARTS
X 22 CM
BLZ.
BURO BLIKGOED
978 90 5240
ISBN 978 90 5240 155
430
€ 22,99
E BOEK € 15,99
MEI 2023
789052
VANAF VOORJAAR 2023 EEN EIGEN
OP PLATTELANDSTV
VORIGE DELEN MEER DAN 3.500 EXEMPLAREN VERKOCHT
VORIGE DELEN TEGEN VERMINDERDE PRIJS VAN € 19,99
BOEKTRAILERS
/non-fictie / p 11 p 10 / non-fictie / DIEREN

Geert De Vriese werkte jarenlang als journalist, eind redacteur en hoofdredacteur in de weekbladpers. Daarna stapte hij over naar de VRT, waar hij redactiechef werd bij Sporza. Sinds 2008 is hij voltijds auteurjournalist.

Wout! Remco! Eindelijk heeft het Belgisch wielrennen weer een glorieus heden bovenop een glorierijk rondeverleden. Van Wout van Aert op de Ventoux tot Eddy Merckx op de Tourmalet, van de eerste Leeuw van Vlaanderen in Roubaix tot Tom Boonen op de Champs-Élysées, machtige solo’s van Thomas De Gendt en Fons De Wolf, supersprints van Eddy Planckaert en Freddy Maertens, unieke exploten van Philippe Gilbert en Roger De Vlaeminck…

Wielerauteur Geert De Vriese (Bahamontes) vertelt in Straffe Touren in zijn meeslepende stijl het verhaal van meer dan een eeuw Belgische triomfen in de Ronde van Frankrijk.

* EXTRA AANDACHT VOOR RONDE VAN FRANKRIJK IN RUSTIGE SPORTZOMER 2023 * SAMENWERKING MET VERSCHILLENDE TIJDSCHRIFTEN * TIMING VERSCHIJNEN VOOR VADERDAG & VLAK VOOR GRAND DÉPART HERBELEEF HOE EEN KLEIN LANDJE SOMS DE GROOTSTE KOERS TER WERELD OP ZIJN KOP ZET Geert De Vriese STRAFFE TOUREN BELGISCHE TOP MOMENTEN IN DE RONDE VAN FRANKRIJK 23,5 X 15,5 CM GEÏLLUSTREERDE PAPERBACK 240 BLZ. OMSLAG HERMAN HOUBRECHTS ISBN 978 90 5240 221 5 E ISBN 978 90 5240 229 1 NUR 860 PRIJS € 24,99 PRIJS E BOEK € 17.99 VERSCHIJNT JUNI 2023 Belgisch wielrennen is geweldig succesvol én populair SPORT / non-fictie / p 13 p 12 / non-fictie / 9 789052 402215
FIC TIE

EEN ONTWAPENEND LOGBOEK OVER ELLENS GEVECHT TEGEN KANKER

Ellen

debuteerde in 2017 met het prachtige Oker Later volgden Kattentijd (2019) en Zilt (2020). Ellen wordt geprezen om haar tragikomische stijl en haar talent om licht te brengen in de donkerste onderwerpen. Cuberdon is de eerste roman waarin Verstrepen een expliciete verwijzing maakt naar haar eigen leven.

Als twintiger overwon Ellen Verstrepen borstkanker. Om herval te vermijden drong een preventieve borstoperatie zich op. Ellen maakte zich klaar voor de strijd, maar niet zonder de nodige humor. Anderhalf jaar hield ze een logboek bij van haar medische en persoonlijke lotgevallen. Een verrassend ontroerend boek over wollen kousen, bommaonderbroeken van de Zeeman en gekneusde cuberdons. Maar vooral over hoop, herstel en de schoonheid van hier en daar een deukje.

* PODCAST MET JORIS HESSELS, O.A. BESCHIKBAAR OP SPOTIFY

* TEN VOORDELE VAN MENTALE EN SOCIALE ONDER STEUNING BORST KANKER PATIËNTEN UZ LEUVEN

* MET TEKENINGEN VAN STEVE VAN BAEL

OMSLAG ROUWHORST EN VAN ROON FOTO CONFISERIE 2000 BONBONHEUR AUTEURSFOTO LIES BORGERS ISBN 978 90 5240 170 6 ISBN 978 90 5240 171 3 BOEK € 17,99 VERSCHIJNT APRIL 2023 401706 LITERATUUR
Ellen Verstrepen
/ fictie / p 17 p 16 / fictie /
Verstrepen
Grote
2023
Humor is niet het beste medicijn tegen kanker. Maar het helpt wel.
boekvoorstelling op 22 maart

INTIEME ROMAN OVER OUDE ILLUSIES EN NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Wanneer de zussen Renée en Camille tijdelijk van huis ruilen met hun oma, komen ze in een buurt terecht waar iedereen elkaar, en zelfs hen, denkt te kennen. Ongewild raken ze betrokken in het buurtleven. Terwijl Renée in het hier en nu lijkt te leven, worstelt Camille met de keuzes die ze gemaakt heeft. Ligt haar leven in een definitieve plooi? Of heeft ze nog steeds de controle over haar toekomst?

Elisabeth Vincke schrijft verhalen over gewone mensen en dingen die niet voorbijgaan. Ze debuteerde in 2019 met Een man op maat.

Bevestiging van een beloftevolle auteur

Buurtgetijden is een roman over de betekenis van een thuis, (gemiste) kansen en het onvermogen om te praten over wat er echt toe doet. VOOR DE LIEFHEBBERS

‘Zelden zo’n doorleefd verhaal gelezen van zo’n jonge schrijfster’

— Jo Claes over Een man op maat

VAN
KLEINE VERHALEN HERKENBAAR, INTIEM EN LITERAIR
BUURTGETIJDEN BISSER ISABELLE GEERAERTS USCHI CLAES ISBN 978 90 5240 173 7 ISBN 978 90
176 8 BOEK € 17,99 VERSCHIJNT MEI 2023 401737 LITERATUUR
Elisabeth Vincke
5240
/ fictie / p 19 p 18 / fictie /
BERG ONDER EXTREME DRUK
EEN WREDE SERIEMOORDENAAR ZET HET TEAM VAN THOMAS

In de tuin van een oud Leuvens college vinden enkele spelende kinderen het naakte lichaam van een jonge vrouw die op een bijzonder wrede manier om het leven is gebracht. De dader heeft haar een bizar attribuut meegegeven, samen met een mysterieus zinnetje dat doet vermoeden dat hij het niet bij dit ene slachtoffer zal laten.

Enkele dagen later wordt Bergs ergste vrees werkelijkheid wanneer een tweede vrouw wordt gevonden. Ze is op dezelfde brutale manier vermoord en opnieuw is het lijk voorzien van een vreemd attribuut en een kort zinnetje.

Hoofdinspecteur Thomas Berg

vraagt zich tevergeefs af waarom de moordenaar op zo’n gruwelijke manier te werk is gegaan en welk belang enkele getallen hebben die tijdens het onderzoek steeds weer opduiken. De zaak wordt er nog onbegrijpelijker op wanneer blijkt dat de dader een foto van zijn slacht offer naar een plaatselijke tv-zender heeft gestuurd.

De druk om de moorden op te lossen wordt voor Berg en zijn team nagenoeg onhoudbaar, zeker wanneer onder de bevolking de vrees toeneemt dat de moordenaar nog niet van plan is om te stoppen.

‘Jo Claes is een van onze beste misdaadauteurs’

Jo Claes schreef in 2008 De zaak Torfs, zijn eerste misdaadroman over inspecteur Thomas Berg. Sindsdien groeide hij uit tot een van de best gelezen misdaadauteurs van Vlaanderen. Zijn werk is meermaals bekroond, onder andere met de Hercule Poirot Publieksprijs (2014, 2017) en de Gouden Strop (2015).

AL

MEER

DAN 185.000 BOEKEN VERKOCHT

p 22 / spanning /
Jo Claes DE DODEN MOETEN HUN GETAL HEBBEN 14 X 22 CM PAPERBACK 400 BLZ. AUTEURSFOTO USHI CLAES OMSLAG WIL IMMINK DESIGN ISBN 978 90 5240 097 6 E ISBN 978 90 5240 098 3 NUR 301 PRIJS € 24,99 PRIJS E BOEK € 17,99 VERSCHIJNT MAART 2023 9 789052 400976 SPANNING
* BOEKTRAILERS * THOMAS BERGWANDELINGEN IN LEUVEN * AUDIOBOEKEN * FINALIST VAN
STORYTEL
AWARDS / spanning / p 23
Het Nieuwsblad
DE
-

VIJFDE DEEL VAN DE POPULAIRE REEKS

Nabij de Grote Markt van Brussel wordt een juwelier overvallen en neergeschoten. Hij overlijdt ter plekke. De Cruyenaere wordt belast met het onderzoek. Aanvankelijk lijkt het lot hem te helpen. Een paar dagen na de feiten wordt de dader van de roofmoord immers dood in zijn kamer teruggevonden. In zijn afscheidsbrief bekent hij de feiten.

Christian De Coninck was commissaris en woordvoerder bij de Politie Brussel Hoofdstad. In 2007 debuteerde hij met De Praagse Connectie. Sindsdien is hij een gevestigde waarde in het Nederlandstalige thrillerlandschap. Zijn thrillers worden geroemd om hun hoog geloofwaardigheidsgehalte.

Maar waarom is de pink van de man geamputeerd? Wanneer niet veel later opnieuw een lijk zonder pink wordt gevonden, schakelen Pynaert en De Cruyenaere een versnelling hoger. Hun onderzoek leidt tot een verschrikkelijke vaststelling.

GOEDE LEZERSREVIEWS TROUW PUBLIEK * STIJGENDE VERKOOP
Christian De Coninck DODENSPEL 14 X 22 CM PAPERBACK 280 BLZ. OMSLAG WIL IMMINK DESIGN AUTEURSFOTO STUDIO DANN ISBN 978 90 5240 131 7 E ISBN 978 90 5240 135 5 NUR 301 PRIJS € 22,99 PRIJS E BOEK € 17,99 VERSCHIJNT MAART 2023 9 789052 401317 SPANNING
/ spanning / p 25 p 24 / spanning /
Het duo Pynaert en De Cruyenaere doen de jaren twintig helemaal herleven

BLINDE ADORATIE HEEFT BLOEDIGE GEVOLGEN

1976. Een moordend hete zomer. Een verstoten bruid, een bloedmooie griet als inzet op de pokertafel en twee vrouwen die met een kogel in het achterhoofd uit het water worden gevist. Ook de partners van de vrouwen zijn verdwenen. Van de ene wordt het hoofd teruggevonden. De andere wordt gezocht als verdachte, maar is verdwenen met de noorderzon. Het raadsel blijft onopgelost.

Guy Prieels was kleinkunstenaar, vastgoedmakelaar aan de Belgische kust en in de Zwitserse Alpen en runde een gerenomeerde kunstgalerij. De demon en de diva is de elfde roman van zijn hand, sinds zijn debuut als schrijver in 2007.

2001. De misdaden zijn verjaard. De dader voelt zich onaantastbaar. Maar de kroongetuige kent geen rust en wacht op het gepaste moment om eindelijk wraak nemen.

‘Het allerbeste in het genre dat ik de voorbije jaren heb gelezen’

— Kurt Van Eeghem

* DE WRAAK VAN MENEER JULES GENOMINEERD VOOR HERCULE POIROT PRIJS 2016 * ZINDERENDE ROMAN NOIR
Guy Prieels DE DIVA EN DE DEMON 14 X 22 CM PAPERBACK 240 BLZ. OMSLAG SANDER PATELSKI AUTEURSFOTO JOS VOSSIUS ISBN 978 90 5240 102 7 E ISBN 978 90 5240 126 3 NUR 330 PRIJS € 22,99 PRIJS E BOEK € 17,99 VERSCHIJNT MAART 2023 9 789052 401027 SPANNING
/ spanning / p 27 p 26 / spanning /
Vrij naar waargebeurde feiten

WANNEER EEN DUBBELLEVEN ONTHULD

WANTROUWEN EEN DODELIJKE GEDAANTE

Ella en Rob zijn twaalf jaar getrouwd. De verwoede pogingen om zwanger te worden hebben hun relatie geen deugd gedaan. Niet lang na de geboorte van hun zoontje Daan ontdekt Ella dat Rob tijdens zijn afwezigheid voor zijn werk in Thailand een dubbelleven leidt met Sarai, zijn Thaise minnares.

Bettie Elias schreef meer dan dertig jeugdboeken en werd daarvoor meermaals bekroond. Haar eerste psychologische misdaadroman Het tuinfeest (2020) won de Schaduwprijs voor beste thrillerdebuut.

Geschokt leest Ella in de krant dat een jonge Thaise vrouw in een naburige gemeente op gruwelijke wijze werd vermoord. Rob beweert dat hij deze vrouw nooit heeft ontmoet. Kan Ella hem nog vertrouwen na al zijn bedrog? In de hoop dat Rob niets met deze moord te maken heeft, gaat ze zelf uit op onderzoek.

WORDT, KRIJGT HET
Bettie Elias TICKET ZONDER RETOUR 14 X 22 CM PAPERBACK OMSLAG BUREAU BLIKGOED AUTEURSFOTO PETER MOCKERS ISBN 978 90 5240 182 9 E ISBN 978 90 5240 219 2 NUR 330 PRIJS € 22,99 PRIJS E BOEK € 17,99 VERSCHIJNT MEI 2023 9 789052 401829 SPANNING
/ spanning / p 29 p 28 / spanning / * BEKROONDE AUTEUR IN VLAANDEREN EN NEDERLAND * OPGROEIENDE FANS VAN HAAR JEUGDBOEKEN ONTDEKKEN THRILLERS * LEESCLUBS EN SIGNEERSESSIES
Elias weet hoe ze de lezer van bij de eerste pagina bij het
kan nemen’ — Het Nieuwsblad
‘Bettie
nekvel
Psychologisch gelaagde misdaadroman
JEU GD
OM KINDEREN MET ELKAAR TE LEREN
Marc de Bel en Arnold Hovart SOKO 21 X 21 CM GEBONDEN 24 BLZ. OMSLAG ARNOLD HOVART EN ISABELLE GEERAERTS AUTEURSFOTO RIK GADEYNE ISBN 978 90 8924 591 5 NUR 281 PRIJS € 15,99 VERSCHIJNT FEBRUARI 2023 9 789089 245915 Soko,
* GROTE CAMPAGNE I.S.M. WARME WILLIAM * DUIDELIJKE LINK THEMA JEUGDBOEKENMAAND 2023 * GRATIS LESBRIEF BESCHIKBAAR / jeugd / p 33 JEUGD PAST BIJ HETTHEMA GELUK Marc de Bel is een van de bekendste jeugdauteurs van Vlaanderen. Over de kracht van vriendschap
groot verlies Voorlezen vanaf 4 jaar Zelf lezen vanaf 7 jaar
HELPT
PRATEN
het olifantje, heeft het veel te warm. Hij gaat zwemmen in de vijver. Opeens hoort hij een luide knal en motorgeronk. Hij rent snel terug naar zijn mama. Maar die is nergens meer te bespeuren…
bij

interview

Maar Soko rent haar achterna.

Ook zij moet eraan geloven!

Alles moet boeten!

Omdat ze zijn mama hebben afgepakt.

Mies Muis rent voor haar leven.

Maar ze struikelt over een afgerukte tak van de Grote Doornstruik.

Soko heft zijn zware voorpoot in de lucht.

‘Nee! Niet doen!’ gilt Mies Muis.

Soko

spat plagend water naar zijn vriend,

William, die op de oever ligt te zonnebaden.

‘Hé, niet doen!’ gromt de kleine schildpad.

Hij trekt snel zijn kop in zijn schild.

‘Haha!’ schatert Soko. ‘Ik wou dat ik dat ook kon.’

Hij probeert het.

Maar het lukt niet.

William schudt meewarig zijn kop.

‘Stommerd’, giechelt hij. ‘Dat kunnen alleen schildpadden.’

Soko schrikt op van het bange geroep van zijn mama.

Hij wil naar haar toe.

Maar een luide knal doet hem ineen krimpen.

Het zware motorgeronk dat erop volgt, maakt hem nog banger.

William trekt snel zijn kop weer in zijn schild.

Soko spartelt hals over kop uit het water en loopt snel naar de Grote Doornstruik.

‘Mama! ... Mama! Waar ben je?!’ roept hij.

Maar er klinkt geen antwoord.

Soko is meer dan een boek. Het is een missie. Een die uitgedragen wordt binnen het kader van Warme William. Katrien Dehulvenne, bezieler van de Warme Williamcampagne, legt uit.

SOKO DEEL VAN WARME WILLIAM - CAMPAGNE

Wat is Warme William?

Warme William is een van de drie grote werven van het Fonds GavoorGeluk. Het is een brede Vlaamse awarenesscampagne rond metaal welbevinden van de jeugd. Het fonds werd in 2005 opgericht door mijn man, Jan Toye, na de zelfmoord van zijn 21-jarige zoon Christof. De missie van het fonds was daardoor van bij de aanvang: preventief inspelen op het mentaal welzijn van kinderen, van 0 tot 25 jaar. Soko  wil jonge kinderen bereiken.

Welke boodschap wil Warme William uitdragen?

Via Warme William willen we jongeren enerzijds aanzetten om over hun gevoelens te praten en anderzijds om écht naar elkaar te luisteren. Kwetsbaarheid delen verbindt. We willen de veerkracht van jongeren vergroten. Veerkracht is zo belangrijk om op een mentaal gezonde manier het leven aan te kunnen, inclusief de hoogtes

en laagtes waarmee iedereen vroeg of laat geconfronteerd zal worden. Hoe jonger we aan die veerkrachtbevordering beginnen, hoe beter. En zo kwamen we bij Soko uit.

Waarom kozen jullie voor een samenwerking met Marc de Bel?

Om te beginnen is hij de auteur die honderd duizenden jongeren goesting deed krijgen in lezen. Wat mij betreft mag hij daar nu al een standbeeld voor krijgen. Ten tweede is Soko een prachtig pakkend verhaal, schitterend geïllustreerd, gecombineerd met een lesmap, om leerkrachten van kinderen vanaf 5 jaar te laten kennismaken met begrippen als veerkracht, vriendschap en wat het kan betekenen een Warme William te hebben of zijn. Het is een waar voorrecht om dit boek te kunnen aanbieden naast alle andere beschikbare materialen in de Vlaamse Warme William-campagne.

/ jeugd / p 35
Het water is heerlijk fris. duikt kopje onder en

Mirabel is al van bij haar geboorte het vreemde biggetje in de varkensstal. Ze hoort af en toe liedseltjes in haar kop. Daar worden haar hoefjes altijd erg blij van. Mamatilde vindt dit frivole gedoe van haar jongste spruit maar niets. Maar Mirabels beste vrienden – Bonker, de knappe jonge zwarte kater van de hoeve, Slobber, de oude waakhond, en de stalmuisjes – vinden haar dansjes fantastisch en erg aanstekelijk.

Marc de Bel en Frieda Van Raevels HET MIRAKEL VAN MIRABEL 18 X 25 CM GEBONDEN 80 BLZ. OMSLAG FRIEDA VAN RAEVELS EN ISABELLE GEERAERTS ISBN 978 90 5240 099 0 NUR 282 PRIJS € 17,99 VERSCHIJNT MEI 2023 9 789052 400990
p 36 / jeugd / / jeugd / p 37 JEUGD * PRACHTIG GEÏLLUSTREERD * VROLIJK THEMA
KENNIS MET
VROLIJKSTE VARKENTJE VAN DE STAL Voorlezen vanaf 4 jaar Zelf lezen vanaf 7 jaar
‘Volg jullie kriebels, leef jullie droom en geloof in het mirakel…’
MAAK
HET
* TE BELUISTEREN VIA ALLE GROTE PLATFORMEN * BETAALDE ONLINE TEASERCAMPAGNE * IN VLAAMSE ÉN NEDERLANDSE VERSIE * VEEL MEDIA - AANDACHT VOOR JOSTEIN GAARDER Jostein Gaarder DE WERELD VAN SOFIE AUDIO ISBN 978 90 8924 370 6 NUR 302 PRIJS € 14,99 VERSCHENEN ADOLESCENTEN MEER DAN 20 UUR LUISTERPLEZIER eindelijk ook als luisterboek De everseller 9 789089 243706 Jostein Gaarder DE WERELD VAN SOFIE 13,5 X 21,5 CM PAPERBACK 568 BLZ. OMSLAG QUINT BUCHHOLZ & MAARTEN DECKERS ISBN 978 90 7087 698 2 E ISBN 978 90 8924 116 0 NUR 302/280 PRIJS € 21,99 PRIJS E BOEK € 11,99 ADOLESCENTEN 9 789070 876982

STERK IN AUDIOBOEKEN

De terugkeer Mark Cloostermans België, 1869. De jonge criminoloog Henri Cons cience keert terug naar Turnhout om er een zaak op te lossen. Zijn metho des doen wenkbrauwen fronsen.

De Finse weduwe Mark Cloostermans 1869. De Brusselse po litie roept de hulp in van privéonderzoeker Henri Conscience bij een wel heel aparte moordzaak.

De verovering Mark Cloostermans 1870. Op een kruispunt in het landelijke Waterloo wordt een dode vrouw ge vonden. Henri Conscience staat voor een raadsel.

De zaak Torfs Jo Claes

Een Leuvense kunstexpert lijkt zelfmoord te hebben gepleegd, maar Thomas Berg ontdekt dat er meer aan de hand is.

De blinde vlek Jo Claes

Berg onderzoekt een moord die verband lijkt te houden met een munten diefstal én met de aan trekkingskracht van het slachtoffer op vrouwen.

Dood in december Jo Claes

Op een ijskoude ochtend in december spoelt het naakte lijk van een jonge vrouw aan op de oever van de Dijle.

/ audioboeken / p 41

Het oog van de naald Jo

Claes

Terwijl Berg de handen vol heeft met het ontrafelen van een dubbele moord, wordt hij zelf het mikpunt van een stalker.

Tot de dood ons scheidt… Jo Claes

Berg probeert een kluwen van misdaden op te lossen aan de hand van een dag boekfragment en foto’s uit de oorlog.

Getekend vonnis Jo Claes

In Leuven worden studen tes verkracht, verminkt en vermoord. Telkens ligt er een pagina uit een strip verhaal naast het lijk.

Over elk vergeten heen Jo Claes

Een oud liefdesverhaal, een moord op Valentijns dag, een pijl in het hart... Kopieert de dader de mythe van Eros en Psyche?

Het gewicht van de haat Jo Claes

Een aantal Leuvenaars van vreemde origine worden om het leven gebracht, telkens volgens een vast patroon.

Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over Jo Claes

Twee koppels uit Bergs kennissenkring worden vermoord.

De mythe van Methusalem

Jo Claes

In een lab wordt een ontdekking gedaan, maar de hoofdonderzoeker pleegt zelfmoord. Of is het moord?

Vermoorde onschuld Jo Claes

Het imago van een auteur krijgt een deuk wanneer een bewonderaarster vermoord wordt. Is hij de dader?

Voor wie de klok slaat Jo Claes

Op de openingsdag van het nieuwe academiejaar worden schoten afgevuurd op de stoet professoren.

Een tragisch verhaal Jo Claes

In een vijver van de Park abdij te Heverlee wordt het lijk van een professor muziekgeschiedenis gevonden.

Van de hemel in de hel Jo Claes

In een containerpark ligt een afschuwelijk verminkt lijk. Het wordt een van de moeilijkste zaken uit Bergs carrière.

De doden voorbij Jo Claes

Twee mannen worden in hun woning door een inbreker neergeslagen. Beiden sterven en telkens verdwijnt er iets waarde vols.

/ audioboeken / p 43 p 42 / audioboeken /

Race tegen de klok

Jo Claes

Drie studenten worden ontvoerd. Kan Berg hen redden voordat ze worden vermoord?

De Praagse connectie

Christian De Coninck

Stijn Goris is getuige van een vliegtuigcrash. Goris krijgt de opdracht een onderzoek naar de piloot te voeren.

Het octopuscomplex

Christian De Coninck

Een invloedrijke zakenman overlijdt als zijn auto in hartje Brussel ontploft. De politie vermoedt kwaad opzet.

Het tuinfeest Bettie Elias

Het perfecte tuinfeest voor Cleo’s perfecte veertigste verjaardag loopt helemaal fout wanneer de dochter van een van de gasten verdwijnt.

De ongewenste gast Bettie Elias

Alexander leidt een tevreden bestaan maar draagt een gigantisch geheim met zich mee. De komst van Brent zet alles op de helling.

Bloedbanden Bettie Elias

De negenjarige Vik wordt ontvoerd. De oom van het jongetje staat voor een tweestrijd.

Het boemerangprincipe

Christian

De Coninck

In Moskou wordt advocaat Doeganovitsch vermoord. Enkele dagen later onderzoeken Stijn Goris en zijn assistent Stef Pauwels een verdacht overlijden.

Het Münchensyndroom

Christian De Coninck

1945. Als luitenant in het Amerikaanse leger vindt Benjamin Gotlieb een geheime kluis. Meer dan zestig jaar later wordt Jacob Kaufmann in de kelder van zijn Brusselse appartement vermoord.

Het Duivelsdozijn

Christian De Coninck

Een ervaren duikinstructeur verliest een van zijn teamgenoten bij een duiktrip. Alles wijst op een ongeval.

Haal alles uit uw beleggingen

Luc Van den Borre &

Danny Reweghs

Drempelvrees om te beleggen komt doorgaans door een gebrek aan kennis. Dit boek vol tips & tricks helpt je snel op weg.

Anders gaat ook Elise Cordaro

Ontdek de praktische tips van Elise Cordaro om te leven met ADHD en ASS. Gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Fucking perfect

Bieke Illegems

Niet alles hoeft perfect. Ilegems legt in haar heerlijke stijl uit waarom niet.

/ audioboeken / p 45 p 44 / audioboeken /

Blinker. De bakfietsbioscoop Marc de Bel

Blinker en zijn vrienden beleven de zomer van hun leven. Blinker werkt hard aan een project voor de uitvinderswedstrijd. Maar dan gooit een motorbende roet in het eten.

Blinker. Het BagBag-juweel Marc de Bel Blinkers vakantiedagen zijn aardig gevuld. Maar een vakantie zonder Nelle is geen echte vakantie. Tot er een brief in de bus valt die de vakantie een supersonische vaart geeft.

Blinker. De bezemstaf van de Belleheks Marc de Bel Blinker en Nelle nemen deel aan een dropping, maar die loopt niet als gepland.

Kit Kapoen. De ridders van de Konijnenberg Marc de Bel

Kit Kapoen en haar vriend je Wiete Splinter trekken stiekem op avontuur. Als dat maar goedkomt met Slodder Vos in de buurt.

Kit Kapoen. Het snotneusvirus Marc de Bel De konijnen van de Konijnenberg zijn ziek. Kit en Wiete vertrekken op een gevaarlijke tocht op zoek naar een medicijn.

Stoverij met frieten 1 Marc de Bel

Mona gaat logeren bij haar opa en oma, de trotse uitbaters van frituur Sunshine. Wanneer iemand de fituur wil kopen om er een appartementsblok te zetten, gaan de frikandellen aan het dansen.

Stoverij met frieten 2 Marc de Bel

Mona aanvaardt een rol in het toneelgezelschap van oma. Ze leert Titus kennen en ontdekt het fantastische leven van haar betovergrootvader.

Stoverij met frieten 3 Marc de Bel

Een rijke Chinees heeft zijn oog laten vallen op oma’s geliefde Spierewietkasteeltje. Hij wil er een plastic flessenfabriek bouwen. En bestaat die muntenschat van bompie Bombus echt?

BESCHIKBAAR OP ALLE LUISTERPLATFORMEN

/ audioboeken / p 47 p 46 / audioboeken /

VOORJAAR 2023

NON-FICTIE

Christian De Coninck — Flikstories

Stijn Heymans — Verander je leven in 6 stappen

Ann Ceurvels en Tania Poppe — Niet normaal!

Maarten Jagermeester — Meneer de dierendokter 2

Geert De Vriese — Straffe Touren

Caroline Bouckenaere — Recht je rug

FICTIE

Ellen Verstrepen — Cuberdon

Elisabeth Vincke — Buurtgetijden

Jo Claes — De doden moeten hun getal hebben

Christian De Coninck — Dodenspel

Guy Prieels — De diva en de demon

Bettie Elias — Ticket zonder retour

JEUGD

Marc De Bel — Soko

Marc De Bel — Het mirakel van Mirabel

VERSCHIJNINGSLIJST

maakt deel uit van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep ( VBK )

Uitgeefdirecteur Vé Bobelyn +32 (0)495 58 97 68 vbobelyn@vbku.be Uitgever Mark Cloostermans +32 (0)3 355 28 32 mcloostermans@vbku.be

Acquirerend redacteur Liesbet Depauw + 32 (0)495 67 22 79 ldepauw@vbku.be

Acquirerend redacteur Maksim Marissen +32 (0)476 84 32 68 mmarissen@vbku.be

Productie & marketing Kimberly Maes +32 (0)499 92 77 12 kmaes@vbku.be

Group accountmanager Kim Hellemans +32 (0)494 52 35 60 khellemans@vbku.be Accountmanager Tom Van den Corput +32 (0)497 03 26 15 tvandencorput@vbku.be Verkoop binnendienst +32 (0)3 355 28 36 en +32 (0)3 355 28 42 verkoop@vbku.be NEDERLAND Accountmanager Nederland Marieke Lindhout +31 (0)20 524 54 18 mlindhout@amboanthos.nl Manager marketing & sales Nederland Maartje de Jong +31 (0)6 113 80 399 mdejong@amboanthos.nl

VBK België | Schaliënstraat 1 bus 11 | 2000 Antwerpen

Ontdek al onze boeken op onze nieuwe website www.houtekiet.be | info@houtekiet.be  www.facebook.com/uitgeverijhoutekiet  www.instagram.com/uitgeverijhoutekiet

De prijzen en verschijningsdata in deze brochure zijn onder voorbehoud. Alle wijzigingen voorbehouden Coverillustratie © Shutterstock

VOORJAAR 2023
UITGEVERIJ HOUTEKIET
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.