VBC Magazine N9

Page 1

vbc magazine 09

VLAEMYNCK BUSINESS CENTER TIELT VBC MAGAZINE HÉT BUSINESS MAGAZINE VAN DE STREEK

RODERIK DESIERE DAIKIN BELGIUM, MANAGING DIRECTOR

FOTO NORBERT MAES

BURGEMEESTER PITTEM

IVAN DELAERE


Bouwgrond te koop

Appartement te koop

NIEUWBOUW

Woning te koop

Studio te koop

TE HUUR TE KOOP

Bijna 100 000 eigendommen voor u verzameld op: www.immoproxio.be

TE

OTS

GRO

BOD! N A A egio er in d


Voorwoord

SPORTIEF ONDERNEMERSCHAP We zijn aan uitgave 9 van ons magazine toe. Het kost ons weinig moeite om dat te vullen met dynamiek, voorbeelden van ondernemerschap en leuke initiatieven. Ik stel met plezier vast dat veel van die zaken ontstaan in de buurt van het Vlaemynck Business Center en dat wat goed is, ook vaak gewoon leuk is. Er is dan ook een duidelijke parallel tussen sport en ondernemerschap. Een beetje talent, maar vooral heel veel hard werk en een niet aflatende toewijding maken van iemand een groot atleet of een goed ondernemer. Het is trouwens geen geheim dat ik meer dan een boon heb voor Club Brugge. En natuurlijk, we supporterden tijdens Play Off 1 opnieuw fanatiek, maar daarnaast is elke match ook een aanleiding om samen te komen met gelijkgezinden, te netwerken en ideeën op te doen. De Bouwlounge, een uniek netwerkmoment dat elke thuiswedstrijd van de play offs plaats vond in Jan Breydel, is een schoolvoorbeeld van hoe sport en ondernemen hand in hand kunnen gaan. Vital Borkelmans ziet verderop in het VBC Magazine paralellen tussen de sportwereld en de bouwsector. Nuchtere mensen die hard werken zijn in beide te vinden. Volgens de ex-assistent bondscoach versterken sport en business elkaar. Aftrappen doen we evenwel met Roderik Desiere, de Managing Director van Daikin Benelux. Hij koppelt al enkele jaren zijn werkgever aan Club Brugge en ziet daar heel wat voordelen in. Ik kan het alleen maar beamen. Sporters trainen en ondernemers werken in functie van groei en verbetering. In de eerste helft van 2017 kreeg het Business Center met SBB (accountants en adviseurs), Carro-Bell (chape-, pleisteren isolatiewerken), Woutim (allround schilderwerken) en MIBA Poorten (garagepoorten) vier nieuwe impulsen en daar ben ik blij om. Variatie en dynamiek hebben we nodig. Daarom ook dat we tijdens de voetballuwe zomermaanden Storms’ Harbour Classic Rally in Tielt en het VBC verwelkomen. Het Nieuwpoortse havendorp organiseert dit jaar voor het eerst de oldtimerrit, dus wie ’s ochtends een kijkje komt nemen op 20 augustus kan genieten van een parade aan klassiekers. Wees welkom. Wanneer de Spitfires, Pagodes en Jaguars over onze stilaan afgewerkte Ringlaan koers zullen zetten richting kust, zal de zomer al halfweg zijn, dus nog deze goede raad: vergeet niet te genieten!

Karel Vlaemynck CEO

3


- VBC meets Real Estate -

K -te E I N U ren telijke

et 10 x w stering e v n i ! op uw levering p o e d tot aan

RES. HOVINGEN I WEVELGEM Residentie Hovingen zijn twee kleinschalige en vrijstaande residenties die gerealiseerd zullen worden aan de Menenstraat 116, nabij het stadscentrum van Wevelgem. Het wooncomplex zal opgetrokken worden in 2 bouwvolumes, Hovingen I bestaande uit 8 entiteiten en Hovingen II bestaande uit 10 entiteiten. Beide residenties bieden u een mix aan van 1, 2 of 3 slaapkamerappartementen. Alle appartementen beschikken over ruime zonneterrassen met de middag- en/of avondzon. Om een autoluwe en groene rustige omgeving te creëren zijn er bovengronds een beperkt aantal staanplaatsen. Beide residenties voorzien ondergrondse staanplaatsen met afzonderlijke bergingen en een ruime fietsenstalling.

Graag sommen wij voor u de troeven op: • Rustig gelegen, vlakbij groene omgeving • Appartementen met weldoordachte indeling • Afwerking en variante indeling volgens keuze klant mogelijk • Centrale ligging, alle faciliteiten (winkels, ontspanning & sport, school, ...) • Vlotte verbinding met E17/E403, openbaar vervoer op wandelafstand

Wees er als eerste bij en geniet van de lanceringsvoorwaarden!

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

4

051 40 40 10 volg ons op

F&l


ONTWERP, AANLEG EN ONDERHOUD VAN TUINEN ONTWERP, AANLEG EN ONDERHOUD VAN TUINEN

Eeckbosstraat 1 I 8760 Meulebeke I T. 051 48 82 43 I F. 051 69 54 15 I Gsm Elke 0474 84 97 82

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE WWW.TUINENNAESSENS.BE stijn@tuinennaessens.be I elke@tuinennaessens.be I www.tuinennaessens.be Eeckbosstraat 1 I 8760 Meulebeke I T. 051 48 82 43 I F. 051 69 54 15 I Gsm Elke 0474 84 97 82 5 stijn@tuinennaessens.be I elke@tuinennaessens.be I www.tuinennaessens.be 5


- index -

37

14 VBC MEETS RODERIK DESIERE West-Vlaamse wereldburger Roderik Desiere (Daikin) bepaalt de koers van de internationale klimaatregelaar.

MENUKAART INOFEC KAFFEE

20 Foto: Francky Dryepondt

29

VBC MEETS BOUWLOUNGE Bouwlounge: het originele netwerk-event naderbij bekeken

HET DIGITALE TIJDPERK Digital evolution: de voordelen en de kansen van het digitale tijdperk onder de loep genomen.

6


- index -

INDEX

76

56 VBC MEETS RODERIK DESIERE 14 HET DIGITALE TIJDPERK 20 VBC MEETS

VBC MEETS FASHION

BOUWLOUNGE 29 MENU INOFEC KAFFEE 37

Fashion : winter buiten, herfst in de kleerkast. Bereid u voor op een terugkeer naar het vorige decennium.

VBC MEETS FOODIES 48 VBC MEETS BURGEMEESTER IVAN DELAERE Burgemeester Delaere spreekt over Pittem aan de hand van zijn vier favorieten.

VBC MEETS BURGEMEESTER IVAN DELAERE 56 VBC MEETS STORMS' HARBOUR CLASSIC 63 VBC MEETS FASHION 76 VBC MEETS REAL ESTATE 80 VBC MEETS LIFE MEETS

63 VBC MEETS STORMS' HARBOUR CLASSIC De Storms' Harbour Classic Rally zorgt voor tijdloze klasse van Tielt naar Nieuwpoort

7

AFTER SPORTS 92 COLOFON 98


STROOM VAN ERVARING EN SERVICE Stationsstraat 45 I Tielt I T 051 40 10 23 I M 0475 82 63 48

8


- VBC meets Real Estate -

K E I N - U ijke rente

ettel g 10 x w esterin v n i w g! op u pleverin o e d n tot aa

RES. COLECT I MEULEBEKE

Residentie Colect is het nieuwe, kleinschalige project die wordt gerealiseerd nabij het centrum van Meulebeke, waar ruim en betaalbaar wonen centraal staat. De residentie zal 12 appartementen huisvesten waarvan de bruikbare vloeroppervlaktes variëren tussen 100m² en 140m², allen voorzien van 2 slaapkamers. Elk appartement geniet van voldoende natuurlijk licht door de grote glaspartijen en ruime zuidwest georiënteerde terrassen.

Enkele troeven van deze residentie: • Afwerking mogelijk volgens keuze klant • Ideaal als investeringsvastgoed • Moderne, tijdloze architectuur met aandacht voor esthetiek en comfort

Parkeren kan bovengronds in garageboxen of open staanplaatsen.

• Nabij verschillende faciliteiten

Residentie Colect wordt gekenmerkt door een moderne & strakke architectuur.

Interessante lanceringsvoorwaarden! Ontwerp Architect Bill Cosman zie pagina 10

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

9

051 40 40 10 volg ons op

F&l


- VBC meets Bill Cosman -

Op ’t Hoge in Aarsele ontkiemen architecturale ideeën. Het rode kunstwerk – een kiem – voor het huis van architect Bill Cosman zet dat extra kracht bij. En omdat goede ideeën niet aan de lopende band ontkiemen, wordt op maat gewerkt. Het resultaat spreekt voor zich: moderne en landelijke ontwerpen, heel vaak met het juiste interieur als versterkende factor.

“ARCHITECTUUR,INTERIEUR EN OMGEVING VERSTERKEN ELKAAR”

Bill Cosman werkt al meer dan dertig jaar als architect en doet dat anno 2017 met een team. Toch blijft hij het grootste belang hechten aan een persoonlijke aanpak. “Elk dossier wordt hier van dichtbij opgevolgd. Ik hecht belang aan kleinschaligheid als het over de aanpak gaat. Elk ontwerp – en dat gaat van het huis zelf, over het interieur, tot de omgevingswerken – is op maat. Regelmatige werfcontroles en correcte, gedetailleerde ramingen zijn een direct gevolg van die aanpak”, legt de architect uit. “We houden vanzelfsprekend altijd rekening met mogelijkheden en opgelegde beperkingen, maar elke keer trachten we ook echt de visie van de bouwheer vorm te geven in onze ontwerpen.”

Architect Bill Cosman Deinsesteenweg 177 8700 Aarsele (Tielt) M. +32(0)475 493 494 bill@billcosman.be www.billcosman.be

Modern en landelijk Op de vraag of zijn eigen woning langs de Deinsesteenweg een stuk handelsmerk is en herkenbaarheid uitstraalt, volgt het laconieke antwoord: “Ik hou van doordachte ingrepen en functionaliteit in een ontwerp, maar ik heb nog nooit twee dezelfde woningen getekend. Dit huis is zowel gezinswoning als kantoor en is een persoonlijk ontwerp. Het is zeker niet hét enige of ultieme staaltje van mijn ideeën.” De voorbije drie decennia legde Bill Cosman zich wel toe op twee uitgesproken stijlen: modern en landelijk. “Een strakke maar tegelijk ook warme woning, dat is iets waar ik toch naar streef. ‘Modern’ heeft vaak een kil karakter en daar hou ik niet zo van. Vandaar dat naast die warme, hedendaagse ontwerpen ook het landelijke als stijl hier aan bod komt. Iedere woning is anders, want elke klant is anders, al zal er natuurlijk in al mijn ontwerpen wel enige vorm van herkenbaarheid schuilen. Maar het is dus niet omdat ik voor mijn eigen huis hout gebruik, dat ik actief op zoek ga om dat in elk ontwerp te integreren.”

10


- VBC meets Bill Cosman -

Ondertussen vind je woningen van de hand van Bill Cosman in heel Vlaanderen. Een team van trouwe medewerkers leidt de activiteiten van het architectenbureau ondertussen mee in goede banen, al blijven de ontwerpen een zaak van de meester zelf. “Isabel, mijn echtgenote, neemt het administratieve luik voor haar rekening. Daan is bouwkundig ingenieur en Gwendoline is als interieurvormgeefster betrokken bij de binnenhuisontwerpen.”

“Ik hecht belang aan kleinschaligheid als het over de aanpak gaat. Elk ontwerp – en dat gaat van het huis zelf, over het interieur, tot de omgevingswerken – is op maat.”

Interieur Een derde luik waarin Bill Cosman zich specialiseerde is inderdaad het interieurwerk. “Omdat interieur volgens mij een onderdeel is van de architectuur.” De architect vat het als volgt samen: “Ik streef naar een thuisgevoel en een aparte beleving door een bepaalde sfeer te creëren. Andermaal op maat van de klant, die daar zijn of haar eigen stijlkeuze moet in herkennen. Hier komt ook opnieuw die functionaliteit naar voor. Bovendien, het interieur en de omgeving buiten vloeien wat mij betreft zo veel mogelijk in elkaar over.” Die visie, waarin het totaalconcept met huis, interieur en omgeving elkaar aanvullen en versterken, zorgt er ook voor dat het bureau van Bill Cosman een totaaloplossing aanbiedt. “Het is inderdaad vaak zo dat ik als architect alles voor mijn rekening neem. Zowel omgevingswerken als de ontwerpen van het huis zelf en de binnenhuisarchitectuur. Zoiets vloeit natuurlijk voort uit de idee dat het totaalpakket moet kloppen.” Bij het verlaten van het architectenbureau ziet ondergetekende voor het eerst het rode kunstwerk zoals het moet gezien worden: als een kiem, waaruit ongetwijfeld nog veel architectuur zal voortvloeien.

11


EXPERTS

IN

UITZENDWERK

Experza Experza nodigt je uit op vrijdag 15 september in het Vlaemynck Business Center te Tielt

Job Happy Hours in VBC: zaakvoerster Sylvie Anraed van Experza legt ons haarfijn uit wat je mag verwachten en waarom ook jij zeker moet langskomen. “ De Experza Job Happy Hours zijn een moment van ontmoeting. Onze teams strijken neer in VBC om persoonlijk mensen te ontmoeten die op zoek zijn naar een geknipte job in de ruime regio Zuid-West-Vlaanderen. We hebben immers kantoren in Tielt, Roeselare en Waregem. Binnen deze driehoek - en zelfs daarbuiten - hebben we hechte contacten met bedrijven die op ons een beroep doen om de juiste medewerkers te vinden. Hierdoor hebben we voortdurend een uitgebreid aanbod aan interessante jobs in de streek”, vertelt Sylvie ons. Tussen pot en pint “ De naam ‘Job Happy Hours’ verwijst naar de ongedwongen sfeer van ons job evenement. Geen stijf gedoe, maar een uitnodiging om elkaar op een aangename manier beter te leren kennen. Wat tussen pot en pint eigenlijk. Wij zijn immers gekend voor onze persoonlijke aanpak. Bij Experza willen we weten wie je bent, wat je kunt en waar je naartoe wilt. Enkel zo is het mogelijk om een goeie match te vinden en toffe jobs voor te stellen in bedrijven waar jij je goed in je vel zal voelen”.

Arbeiders (m/v) gezocht! We vroegen Sylvie Anraed wie de Experza Job Happy Hours absoluut niet mag missen: “Uiteraard is iedereen welkom op onze Experza Job Happy Hours. We hebben immers een brede waaier van jobs voor verschillende profielen in diverse sectoren. Niettemin doen we in het bijzonder een hartelijke oproep aan alle mensen die een job zoeken als arbeider (m/v). De bedrijven in de regio die op onze diensten een beroep doen, hebben momenteel heel wat interessante jobaanbiedingen voor chauffeurs, productiemedewerkers, onderhoudsmedewerkers, productieleiders, winkelmedewerkers, krachten voor de bouw … maar ook projectleiders, hostessen enz. Kortom Experza heeft een goedgevulde, verrassende kaart met hapklare jobs naar ieders smaak.” Experts in uitzendwerk Experza pakt graag uit met zijn sterke expertise. Hoe zou je jullie motto ‘experts in uitzendwerk’ omschrijven? Hierover hoeft Sylvie niet lang na te denken: “ Eigenlijk is het vrij simpel. We hebben er niet alleen verstand van. We weten ook van aanpakken. Eerst en vooral staan we bij Experza heel dicht bij onze klanten. Dat zijn zowel de bedrijven als de vele interimkrachten die op ons een beroep doen. Hierdoor hebben we een grondig inzicht in ieders 12

persoonlijke noden en wensen. En daar gaan we concreet mee aan de slag. We steken graag de handen uit de mouwen en spelen het liefst zo kort mogelijk op de bal. Niets dat ons meer motiveert dan onze drang om snelle, efficiënte en realistische resultaten neer te zetten. De Experza-mentaliteit laat er geen gras over groeien. Hierdoor hebben we onze sterke positie verworven als dienstverlener in de interimsector.” Waar en wanneer Vlaemynck Business Center Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt Vrijdag 15 september EXPERZA TIELT Kortrijkstraat 35, 8700 Tielt

T 051 40 65 02 - F 051 40 65 01 tielt@experza.be EXPERZA WAREGEM Stationsstraat 21, 8790 Waregem

T 056 61 76 05 - F 056 61 72 06 waregem@experza.be CONSTRUCT ROESELARE Meensesteenweg 14, 8800 Roeselare

T 051 67 17 67 - F 051 79 16 68 construct@experza.be WWW.EXPERZA.BE


spranke jobslende

precoibesze j

uit

dag

zalige, zoete jobs

sse jobs i r f

end

e jo

bs

gevar jobiseerde

ve

ctie u r t cons jobs

pittige jobs

KOM PROEVEN VAN ONZE HAPKLARE JOBS! Served by Vrijdag15 15september september Vrijdag

experza happy hours VBC Tielt van 16u-21u

Kom proeven van onze hapklare jobs! Zin om je tanden te zetten in een nieuwe job? Kom naar de Experza Job Happy Hours in VBC. Het Experza team ontvangt je persoonlijk in een losse sfeer met een drankje‌ en een rijk gevuld buffet van toffe jobs in Zuid-West-Vlaanderen! (M/V) Inpakkers, chauffeurs, projectleiders, hostessen, specialisten in de bouw, schoonmaaksters, winkelbedienden‌ Wat doet www.experza.be

jou watertanden? :-) 13


- VBC meets Roderik Desiere -

09

v bmac ga z i n e

RODERIK DESIERE SPEELT

09

JULI ER DECEMB NCK BUS VLAEMY 2017 I AZINE

TER MAG

INESS CEN

MET DAIKIN DAGELIJKS IN DE CHAMPIONS EESTER BURGEM PIT TEM

IVAN E DELAER

NESS

SI YNCK BU VLAEM TIELT CENTER

EEK

STR GAZINE E VAN DE VBC MA ESS MAGAZIN SIN HÉT BU

RE IK DESIE RODER LGIUM,

BE DAIKIN

ECTOR

NG DIR MANAGI

LEAGUE VAN DE KLIMAATREGELING

ERT MAES

FOTO NORB

Roderik Desiere is geboren en opgegroeid in Wevelgem, woont momenteel met zijn gezin in Waregem, begon zijn carrière bij de Bank van Roeselare, heeft nu zijn vaste werkplaats in één van zijn kantoren te Waver, Gent of Herentals en is vaak in het stadion van Club Brugge te vinden. Maar deze sympathieke West-Vlaming vertoefde ook enkele jaren in het buitenland en verdedigt vurig de waarden van zijn Japanse werkgever. Een man van de wereld die zich even graag afzondert voor een zeiltocht of een fietstocht. Maar nooit laat hij het werk volledig los.

14


- VBC meets Roderik Desiere -

Ervaring op de vloer is de beste manier om iets te leren. Daarom is een passage bij alle geledingen van een bedrijf een goede leerschool. “De knop afzetten lukt mij niet”, bevestigt de zakenman. “Ik wil bereikbaar blijven. En de huidige communicatiemogelijkheden zijn er nu eenmaal, we kunnen ze evengoed gebruiken. Ik heb nog andere tijden geweten”, blikt Roderik kort terug. “Tijdens mijn eerste stage in een bankfiliaal in Harelbeke stond er welgeteld één computer die enkel 's avonds gebruikt kon worden. De verrichtingen gebeurden overdag nog met de hand, waarna iedere avond alles moest ingevoerd worden. Het ging toen ook, maar de huidige technologie biedt toch heel wat meer mogelijkheden.”

in op het ontwikkelen van slimme apps en Cloud-based toepassingen waarbij bijvoorbeeld een toestel zelf zal weten wanneer de gebruiker thuiskomt om zo op tijd de gewenste temperatuur te regelen. Op grotere schaal kunnen we, samen met de energieleveranciers, helpen om bijvoorbeeld een elektriciteitspanne te voorkomen door via een centrale aansturing in de Cloud de temperatuur in een cluster van grotere gebouwen miniem aan te passen. Daardoor daalt de algemene vraag naar elektriciteit, en dit met behoud van het comfort van de gebruiker. Demand Management heet dit.”

Technologische vooruitgang

Continu verbeteren

“Daikin is een bedrijf in beweging en zoekt voortdurend naar nieuwe oplossingen. Daarbij proberen we altijd comfort te combineren met energieefficiëntie. We zetten momenteel sterk

Daikin won onlangs de Factory of the Future Award, een bekroning voor hun transformatie tot fabriek van de toekomst. “En dit win je niet zomaar”, legt Roderik uit. “Stabiliteit, 'Kaizen'

15

en teamwerk zijn hierbij drie cruciale kernwoorden. 'Kaizen' is Japans voor continu verbeteren, een eigenschap die ik zeer belangrijk acht. Altijd jezelf in vraag durven stellen zorgt voor vooruitgang. In het hele bedrijf heerst nu een cultuur dat verandering normaal is, wat de interne ontwikkeling van de werknemers én de resultaten ten goede komen. Die jobrotatie, ook internationaal, liet mij trouwens toe om in mijn bijna twintigjarige carrière zes verschillende functies binnen het bedrijf uit te oefenen, en dus constant bij te leren.” “Dit was ook de reden waarom ik destijds graag bij de toenmalige Bank van Roeselare begon”, gaat Roderik verder. “Na mijn opleiding Handelswetenschappen kreeg ik reeds van in het begin een goede leerschool op het werkterrein. Het was de gewoonte dat jonge universitairen bij de Bank van Roese-


- VBC meets Roderik Desiere -

lare eerst alle geledingen van de bank doorlopen zodat ze alle facetten van het bankwezen meester zouden zijn. Zo leer je de zwaktes en de sterktes van iedere dienst kennen en kan je er beter rekening mee houden om een gedragen beslissing te nemen. Deze mentaliteit vind je ook terug bij Daikin.” Van trainer naar spelverdeler Roderik Desiere is als Managing Director van Daikin Belux verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over 130 werknemers. Eerder was hij voor Daikin Europe bevoegd voor onder andere strategische planning. Roderik: “Strategie is mijn ding. Maar door de snelle opeenvolging van de vele overnames die ik heb begeleid kon ik te weinig de uitvoering van de beslissingen begeleiden. Als Managing Director kan ik mijn visie uitvoeren, heb ik een kortere beslissingslijn en kan ik de implementatie van de beslissingen nauwer volgen. In het Engels verwoorden ze het mooi, 'to touch base with the real market'. De verkoopvloer en de markt geven mij onmiddellijk feedback zodat ik terug kort op de bal kan spelen. Deze functie vormt mij tot een meer volledige ondernemer.” Ondernemersfamilie Roderik Desiere komt uit een ondernemersfamilie. “De drukkerij/uitgeverij van mijn grootvader wordt vandaag geleid door de derde generatie Desiere. Mijn broer is vandaag mede-zaakvoerder van Drukta, het vroegere Desiere Printing.” En net als Roderik studeert zijn oudste zoon Pieter momenteel Handelswetenschappen. “Misschien volgt mijn jongste zoon ook? Ik verwacht vooral inzet. Hard werken loont sowieso. Het klinkt als een open deur, maar je komt er niet als je niet bereid bent om je schouders er onder te zetten. Ondernemen is hard werken en vraagt bloed, zweet en tranen. Ondernemen is ook zaken uitproberen, er wat aan sleutelen en het opnieuw proberen.” Wereldleider in HVAC En dat ze het hoofd koel kunnen hou-

16


- VBC meets Roderik Desiere -

den bij Daikin is algemeen geweten. Van oorsprong is het Japanse bedrijf fabrikant van airco's, waarvan het nu wereldwijd marktleider is. Maar het is de duidelijke ambitie van Daikin om de wereldwijde nummer één in HVAC-R (Heating, Ventilation, AirConditioning – Refrigeration) te worden, oftewel in koeling én verwarming. Roderik verduidelijkt: “De maatschappelijke toekomst qua verwarming zijn warmtepompen. Deze technologie is gelijkaardig aan die van airco's, waarbij geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Er zijn nu al geruime tijd toestellen die zowel verwarming als koeling voorzien. En reeds tien jaar kan die warmtepomp ook warm water produceren wat gebruikt wordt voor verwarming via radiatoren of vloerverwarming maar ook volledig de behoefte aan sanitair warm water dekt. Deze technologie zal uiteindelijk volledig de huidige boiler vervangen.” Comfort “We gaan nog verder. Op termijn willen we comfort verkopen, niet meer de toestellen an sich. Als iemand een lamp koopt, dan wil hij in principe licht. Zo willen wij aangepaste temperatuur aanbieden, het toestel wordt in de toekomst slechts een middel. Uiteraard blijft de hard- en software bestaan

maar de dienstverlening rond het product wordt het belangrijkst.” Ontwikkeling in België De groeiende aandacht binnen Daikin voor verwarmingstechnieken wordt in de verf gezet door de komst naar België van de wereldwijde afdeling 'onderzoek en ontwikkeling' voor de verwarmingstak. Daikin zal 10 miljoen euro investeren in de Belgische vestigingen en 40 ingenieurs aantrekken. “Voor de Belgische markt en alles naar het noorden is verwarming belangrijker dan koeling. De nieuwste verwarmingstechnologieën krijgen met het aantrekken van de onderzoeksafdeling een lokale toets”, zegt een trotse Roderik. Club Brugge De afgelopen twee jaar was Daikin shirtsponsor van Club Brugge, maar de samenwerking tussen de twee toppers loopt al enkele jaren. “Club Brugge en Daikin hebben meer gemeen dan enkel de kleuren blauw en zwart”, geeft Roderik mee. “Het is belangrijk dat we het merk Daikin bij een breed publiek bekend maken, zeker de groeiende verwarmingspoot. Zowel Club Brugge als Daikin zijn topmerken in hun vakgebied. De nationale en internationale uitstraling van Club Brugge maakt dat de veelvoudige kampioen een ideale

17

partner is om de merkbekendheid van Daikin te verhogen. Sportsponsoring is ons niet vreemd. Eerder behaalden we goede bedrijfsresultaten als co-sponsor van de wielerploeg Lampre-Daikin. De groeicijfers van het voorbije jaar tonen aan dat de samenwerking met Club Brugge zijn doel niet mist.” Trendsetters en sociale rol “Daarnaast zijn zowel Daikin als Club Brugge voorlopers in hun sector én vervullen ook een sociale rol. Zo besliste Club als eerste van België om het rookvrij stadion in te voeren. Op een gepast moment voor mij”, vertelt Roderik glimlachend. “Drie jaar geleden besliste ik om te stoppen met roken. Op dag één na mijn voornemen stond ik in een urenlange file. Om de tijd te doden wandelde ik wat rond mijn wagen en geraakte in gesprek met andere chauffeurs, waaronder een oude vriend en blijkbaar ook een journalist. Ik vond het al verdacht dat die laatste redelijk specifieke vragen stelde. De dag er na sierde ik het artikel met foto en titel over mijn plannen om te stoppen met roken. Iedereen wist het meteen, zo kon ik niet meer achteruit. En ik ben nog altijd roker-af.”


- VBC meets ikoon.biz -

Slim communiceren met ikoon.biz

“EEN GEZONDE PORTIE AMBITIE EN ALTIJD TOEKOMSTGERICHT DENKEN” Tussen Tielt en Ruiselede, langs de Ruiseleedsesteenweg, bevindt zich het creatief hoofdkwartier van niet één, niet twee, maar drie jonge en hoogst ambitieuze ondernemingen. Onder de koepel van Buro 85 bundelen Mathias Steenhuyse en Dennis Desmet er steenhuyse.com, stretched.be en ikoon.biz. Een grondige kennismaking met twee energieke en dynamische heren. Dennis: “Stretched.be is dan weer mijn ding. Ook daar ligt de lat hoog en proberen we meer te zijn dan de verhuurspecialist in het stretchtent-concept.”

Beginnen bij het begin. Wie zijn Mathias Steenhuyse en Dennis Desmet? Dennis: “Twee jonge gasten met een gezonde portie ambitie, die houden van creativiteit en ondernemen.”

Mathias: “En voor je het vraagt: niets is ondergeschikt. Met alle drie streven we het beste na. Dat vertaalt zich in elke sector gewoon anders. Daar ligt juist het boeiende van de combinatie. Met steenhuyse.com gaat het bijvoorbeeld niet over een veelheid aan projecten, maar wel over de kwaliteit daarvan. Waar we vroeger soms te veel werk durfden aanvaarden, focussen we ons vandaag op echt kwalitatieve projecten met een verfijnde afwerking.”

Mathias: “Je vergeet nog onze passie voor netwerken, iets waar we bewust in investeren en trots op zijn. Behalve ondernemen, engageren we ons ook in het verenigingsleven. Ik ben bijvoorbeeld voorzitter van Unizo WingeneZwevezele, waar ik eigenlijk vandaan kom.” Dennis: “Ikoon.biz is dan weer actief binnen BNI Tielt en FEWEB, de federatie van webbedrijven. Zelf ben ik sinds kort ook kandidaat lid van JCI Tielt.”

Dennis: “Het is hetzelfde verhaal binnen stretched.be. Ondertussen ben ik vijf jaar actief in de eventsector en die laat me niet los. Elke dag voel ik nog dezelfde passie en dat drijft me ook om steeds verder te evolueren. Behalve het bouwen van tenten voorzien wij eigenlijk een totaalconcept: op unieke locaties kleden we feesten aan met meubilair, verlichting, planten, vloer,… Het plaatje moet kloppen. Een concept bedenken, uitwerken en realiseren om van trouwfeesten, bedrijfsfeesten of privé-feestjes echt een onvergetelijke ervaring te maken, het blijft leuk.”

Jullie runnen elk een eigen bedrijf en bovendien samen een derde onderneming? Mathias: “Klopt. We leiden beiden ikoon.biz, ons communicatiebureau. Daarnaast bouw ik samen met m’n interieurteam volop verder aan steenhuyse.com, waarmee we ons specialiseren in interieurarchitectuur, zowel voor residentiële als professionele projecten.”

18


- VBC meets ikoon.biz -

Mathias: Mathias: “Het moet “Heteigenlijk moet eigenlijk altijd net altijd datnet tikkeltje dat tikkeltje verderverder gaan. gaan. Beter Beter zijn. Af zijn. zijn. AfDat zijn.geldt Dat voor geldtalles voorwat alleswewat doen, we doen, zowel zowel samensamen als apart.” als apart.” Ook binnen Ook binnen ikoon.biz, ikoon.biz, jullie jullie gezamenlijke gezamenlijke project? project? Mathias: Mathias: “Absoluut. “Absoluut. In alles. InIkoon.biz alles. Ikoon.biz is in die is in zindie welzin een wel een eigen verhaal, eigen verhaal, omdatomdat we echt weeen echt snelle een snelle maar noodzakelijke maar noodzakelijke groei doormaken. groei doormaken. We spreken We spreken daar van daareen vandubbele een dubbele uit- uitdaging: daging: zelf groeien zelf groeien en mee-evolueren en mee-evolueren binnenbinnen een compleet een compleet door elkaar door elkaar gehaalde gehaalde markt.”markt.” Dennis: Dennis: “Marketing, “Marketing, reclame reclame en communicatie en communicatie zijn niet zijn niet meer wat meer zewat tienzejaar tiengeleden jaar geleden waren.waren. Pas op,Pas zowel op, zowel starters starters als ervaren als ervaren ondernemers ondernemers kloppen kloppen bij ons bijaan onsvoor aan een voor een nieuwnieuw logo, een logo, nieuwe een nieuwe huisstijl, huisstijl, een website, een website, een campagne een campagne en communicatie en communicatie in hetinalgemeen, het algemeen, maar maar we trekken we trekken ook ook resoluut resoluut de kaart de van kaart devan vernieuwende de vernieuwende marketing.” marketing.”

“HET“HET MOET MOET EIGENLIJK EIGENLIJK ALTIJD ALTIJD NET DAT NET DAT TIKKELTJE TIKKELTJE VERDER VERDER GAAN. GAAN. BETER BETER ZIJN.ZIJN. AF ZIJN. AF ZIJN. DAT GELDT DAT GELDT VOOR VOOR ALLES ALLES WAT WAT WE DOEN, WE DOEN, ZOWEL ZOWEL SAMEN SAMEN ALS APART.” ALS APART.” Mathias: Mathias: “Authentieke “Authentieke marketing marketing is dood, is dood, zegt men zegtvanmen vandaag. daag. Nu, we Nu, juichen we juichen dat alleen dat alleen maar maar toe entoe zetten en zetten met met ikoon.biz ikoon.biz in op de in tools op deen tools skills en om skills juist omdie juist vernieuwende die vernieuwende marketing marketing te kunnen te kunnen afleveren.” afleveren.” En dat En wil dat concreet wil concreet zeggen zeggen … … Mathias: Mathias: “… investeren “… investeren in jonge, in jonge, gemotiveerde gemotiveerde werk- werkkrachten krachten die elkdiein elk huninvakgebied hun vakgebied expertexpert zijn. Daarnaast zijn. Daarnaast ook investeren ook investeren in frequente in frequente opleidingen opleidingen om mee omtemee zijnte met zijn met de laatste de laatste trendstrends en de nieuwste en de nieuwste technieken. technieken. Mee zijn Mee is zijn één is één iets, maar iets,eigenlijk maar eigenlijk trachten trachten we constant we constant om eenom stap eenverder stap verder vooruitvooruit te denken.” te denken.”

Een icoon/ikoon Een icoon/ikoon worden? worden? 0473 43 0473 65 43 41 of 65hello@ikoon.biz 41 of hello@ikoon.biz De experts De experts staan klaar! staan klaar!

Ruiseleedsesteenweg Ruiseleedsesteenweg 85 85 8700 Tielt 8700 Tielt www.ikoon.biz www.ikoon.biz

Interesse Interesse in de projecten in de projecten van steenhuyse.com van steenhuyse.com of stretched.be? of stretched.be? BladerBlader snel verder snel verder naar pagina naar pagina 26 en 27. 26 en 27.

19


- VBC meets het digitale tijdperk -

“ONS BUSINESSMODEL AANGEPAST AAN DE DIGITALE EVOLUTIE EN NIET OMGE EERD” Bart Verhelst (IT Provider) en Mathias Steenhuyse (Ikoon.biz)

Bart Verhelst (36) en Mathias Steenhuyse (31), respectievelijk zaakvoerder van IT Provider en Ikoon.biz, zijn kinderen van hun tijd. Geen digital natives, dus ja, ze kennen ook een wereld zonder computer. Wel rotsvast overtuigd van de digitale evolutie én de voordelen daarvan. “Voordelen, maar vooral ook de kansen en mogelijkheden die de steeds sneller veranderende wereld met zich meebrengt.” Jullie zijn oud genoeg om de digitalisering als persoon meegemaakt te hebben, maar jullie volgen vooral professioneel alles op de voet. Wat valt op? Mathias: “Een eerste grote en belangrijke wijziging of verschuiving in de digitale evolutie is het gegeven van de bereikbaarheid en toepasbaarheid. Vroeger waren tools om digitaal data te verzamelen enkel weggelegd voor grote spelers. Zeker in mijn branche hadden grote ondernemingen ontegensprekelijk een voordeel.” Bart: “Ik volg Mathias daarin. De bereikbaarheid van de digitale wereld is groter geworden. De tendens van de virtualisatie – meerdere systemen samenbrengen naar één groot systeem – is bereikbaar geworden voor iedereen, waar vroeger enkel de happy few toegang hadden.”

Mathias: “Ik zou zelfs durven zeggen dat we dat met ons allen nog te weinig weten. Alles bestaat. De systemen om data bij te houden en toe te passen zijn er, terwijl lang niet iedereen ze vandaag al gebruikt.” Bart: “Daar zit de aard van het beestje voor iets tussen, denk ik. De truc is zich aan te passen aan de software, niet omgekeerd. Waarom werkt iemand nog in een oud boekhoudpakket, terwijl er vandaag veel beters op de markt is?” Zijn we als mensheid te statisch? Te veel gericht op een status quo? Mathias: “De nadruk ligt echt op een wisselwerking. Wederzijds aanpassen. Anders durven denken.” Bart: “Als student kocht ik een eigen softwarepakketje, in een doosje, in de winkel. Vandaag worden nieuwe mogelijkheden wekelijks via een abonne-

20

ment aangepast en heb ik ze automatisch ter beschikking. Maar … het is nog altijd aan mij om ze te gebruiken.” Mathias: “Vroeger bleven we professioneel soms in ons eigen coconnetje zitten en dan mis je zaken. Nu hebben we bewust de stap gezet naar een actieve rol op het gebied van digitale verandering. Niet afwachten, maar echt die kaart trekken en de best werkende tools zoeken. Innoveren, omdat we daar zelf baat bij hebben en onze markt het gewoon vereist.” Bart: “Daarin volg ik je. De server binnenrollen en een pakketje gaan installeren, dat is niet meer van deze tijd. Wij hebben met de digitale evolutie ook ons businessmodel aangepast.” Mathias: “Wij bieden zowat elk jaar nieuwe diensten aan en laten andere vallen.”


- VBC meets het digitale tijdperk -

Er heerst ook angst rond digitalisering … Bart: “Vanuit privacy-standpunt is het geen evidentie, weten dat je zeer moeilijk iets van het internet terug kan verwijderen nadat je het erop gezet hebt. IT is natuurlijk gebouwd om niet te vergeten. Al probeert Europa daar nu wel stappen in te zetten met de GDPR, de General Data Protection Regulation, die op 25 mei 2018 van kracht wordt.”

Mathias: “Soms kennen bedrijven je beter dan je jezelf kent. Er zijn opportuniteiten, maar dus ook valkuilen. Het is wel zo dat de monopolypositie van Google, dat overigens zeer slim te werk is gegaan, tot een ongelijke machtsbalans geleid heeft in de digitale realiteit.” Waar eindigt dit? Bart: “Eindigen? We zijn pas begonnen! De potentie is er en technisch zijn er eigenlijk geen beperkingen. Zeer

belangrijk is, denk ik, de ethiek die we daarbij als mensheid gaan hanteren. Welke plaats krijgt die? Voorlopig is de mens en zijn vermogen om snel of traag te veranderen de enige beperking. Big data verzamelen, maar ook robotisering en artificiële intelligentie, alles versterkt elkaar natuurlijk. Ik voorzie dat onze kinderen andere studiekeuzes zullen maken. De arbeidsmarkt zal wijzigen. Nu, de samenleving verandert mee. Persoonlijk geloof ik bijvoorbeeld sterk in toenemend luchtverkeer.” Mathias: “Er heerst daar ook nodeloze angst voor. Of je als mens nu zelf de laspost bemant of de machine aanstuurt die het laswerk uitvoert, op zich is dat geen wezenlijk verschil. Net zoals de autopilot in wagens niet zal leiden tot compleet futuristisch uitziend verkeer.” Bart: “Het zal tot een ander arbeidstraject leiden. Een carrière die veertig jaar vastligt, dat wordt moeilijk. Maar is dat erg? Volgens mij beperken we onszelf ook. Onze hersenen zijn een krachtig instrument, waarvan momenteel amper geweten is hoe ze werken.” Hartelijk dank voor deze toelichting, heren.

21


- VBC meets IT Provider -

“VAN OVERAL TER WERELD TOEGANG TOT JE BEDRIJF, JE TOEPASSINGEN EN JE DATA” Eerlijk? Een gesprek met Bart Verhelst is een eye-opener. De 36-jarige zaakvoerder van IT Provider spreekt rustig maar gepassioneerd over zijn vak, zijn zaak en zijn doelstellingen. In voor iedereen begrijpelijke taal legt hij uit wat de cloud is en hoe IT Provider die gebruikt om bedrijven en zaakvoerders efficiënter en vlotter te laten functioneren.

“De cloud is een trendy en actueel begrip maar het concept erachter bestaat al een halve eeuw.” Bart begint met een korte geschiedenisles. Eentje van de onderhoudende en interessante soort. “Het principe van centralisatie is niks nieuws in deze materie. Data en toepassingen werden in oorsprong – en dan hebben we het over de jaren 1960 tot 1990 – ergens op een algemene server geplaatst. Op één locatie. In bedrijven stond enkel een scherm en een toetsenbord, als toegangspoort tot al die opgeslagen gegevens op de mainframe. We spreken over de tijd voor in elk huis een computer stond, voor alle duidelijkheid. De start van het digitale tijdperk werkte dus op hetzelfde principe als nu. Net toen computers mainstream werden, in de jaren 1990, ging dat idee overboord en wou elk huis en elk bedrijf een eigen individueel opslagplekje voor data, in de vorm van een harde schijf. Rond 2005 begonnen meer en meer bedrijven uit veiligheidsoverwegingen hun IT terug te centraliseren.

dan voldoende ingebouwde barrières die het werken op de cloud perfect verantwoorden en beveiligen.”

“Zoals de boekhouder je behoedt voor valkuilen, fiscale tips geeft en bijstuurt, zo doet IT Provider hetzelfde op het terrein van databeheer, informatiestromen en opslag van gegevens.” Welke rol speelt IT Provider in dat verhaal?

De ‘cloud’ – als in: een onlinewolk aan data en gegevens – wordt namelijk fysiek opgeslagen op mega-servers. Deze gecentraliseerde mega-servers zijn makkelijker te onderhouden, beter te beveiligen en hebben bovendien een kleinere ecologische voetafdruk. Wat de overgang naar de Cloud bijna een evidentie maakt.

“Ik maak graag de vergelijking met de boekhouder: die behoedt je voor valkuilen, geeft fiscale tips, stuurt bij en verleent op die manier een dienst. Wij doen met ons hechte team van tien medewerkers hetzelfde op het terrein van databeheer, informatiestromen en opslag van gegevens. We zoeken naar de juiste oplossing voor een welbepaalde klant en de juiste service die we daarbij met IT Provider kunnen bieden. De laatste paar jaren hebben we bewust geïnvesteerd in dat laatste. De kern van de zaak is namelijk: we leven in een snel evoluerende wereld. Het vergt een volwaardige dag-

Een server onder de trap bij je thuis of in je bedrijf, die neem je toch zo mee? Bij een brand ben je alles kwijt en je zou schrikken hoe snel zo’n server het kan begeven. Nee, zowel fysiek in de mega-datacentra als via het internet zijn er meer

22


- VBC meets IT Provider -

Sint-Janstraat 86 8700 Tielt T. +32 (0)51 40 98 63 info@itprovider.be

taak om alles op te volgen, op de hoogte te blijven of mee te zijn. En dat is wat wij doen, als specialisten ter zake. Zorgen dat kmo’s en zelfstandigen zorgeloos kunnen werken.”

IT Provider prefereert de meer flexibele positie waarin we als tussenpersoon optreden. IT Provider is een meerwaarde voor ieder bedrijf dat mee wil zijn en de eigen data in veilige handen beheerd wil zien. Omdat de zelfstandige zich op zijn corebusiness wil richten of omdat het zoals gezegd een volledige dagtaak vereist. Voor hen zijn we heel graag partner in dit verhaal. Ons team en de goede sfeer die hier heerst, zijn daarop gericht.” Stel, ik wens mijn bedrijf up to date te maken wat databeheer betreft. Waar beginnen we? “Bij het begin (lacht). Doorgaans is dat een goede start. IT Provider inventariseert wat aanwezig is, giet dat in een verslag en samen bekijken we hoe we alles vlot en efficiënt up to date kunnen maken, zodat je van overal ter wereld toegang hebt tot je bedrijf, je toepassingen en je data.

Datacenter bestaande uit vele servers

IT Provider speelt daar verschillende rollen in. Aan de kar trekken is soms nodig. Ook dat is onze taak. Het is eigen aan de mens: verandering creëert onrust. Nochtans is mijn advies om mee te surfen op de golf die komt. De impact van die datareuzen van daarnet is zo groot en fundamenteel. Wie dus dacht dat de cloud een hype zou zijn, moet daar toch van terugkomen.”

Partner en tussenpersoon “Het is in die dienstverlenende rol dat IT Provider zich profileert”, aldus de in Ruiselede wonende zaakvoerder. “Zelf servers bouwen is eigenlijk niet nodig. Proximus, Microsoft, Google en Apple zijn top in hun vak en hebben de infrastructuur en middelen. Ze werken op hele grote schaal, wat hen toelaat vlug te evolueren. De cyclus van vernieuwing gaat daar razendsnel. We werken natuurlijk nog samen met gerenommeerde namen als Hewlett Packard Enterprise, NetApp, Cisco zodat we op specifieke vraag van de klant nog iets kunnen ineen boksen.

23


WORKFLOWOPLOSSINGEN voor het vastleggen van PAPIEREN, DIGITALE en MOBIELE documenten

DIGITALISERING

I N P U T

PRINT, SCAN & DIGITALISERINGSPROCESSEN

Contact : Blankenberge - 050/67 88 82 Willebroek - 03/689 81 93

www.d-p-s.be

24

contact@d-p-s.be

O U T P U T


- VBC infoavond -

VBC infoavond op woensdag 18 oktober 2017

DE DIGITALE (R)EVOLUTIE Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.

De ‘digitale evolutie’ is een zogenaamd containerbegrip. Alles- en nietszeggend. Virtual reality, big data, autopilot in wagens, online media, drones, de cloud en smartphones zijn slechts enkele van de concrete toepassingen. Custom advertising en de GDPR, de General Data Protection Regulation, de Europese wetgeving die vanaf 25 mei 2018 een wettelijk kader schept voor de bescherming van privégegevens. Bent u nog mee? Geen zorgen, het is weinigen gegeven. Nochtans is de digitale evolutie geen hype. U mag en kan het niet zomaar laten passeren. Wat tien jaar terug nog science fiction leek, is vandaag algemeen aanvaard. Onbekend is onbemind en wat we niet beheersen, boezemt ons angst in. Nochtans creëert de digitale evolutie ook nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen. Zowel voor particulieren als ondernemingen. We evolueren in een razendsnel tempo naar een nieuwe en andere manier van zaken doen, contacten leggen en gegevens verzamelen. Tijdens de traditionele kantooruren maar ook ver daarbuiten en in alle sectoren. De apps op je smartphone en de technologie die je wagen aan boord heeft zijn net zo goed producten van de digitale evolutie als de bestellingen via de webshop of de call to action op een website. Alles vertellen op één avond is onbegonnen werk. Een situatieschets maken en een nieuw kader aanleveren waarbinnen u uzelf en uw onderneming mee kan laten evolueren in wat de toekomst nog te bieden heeft, dat kan wel.

Verloop van de avond 19u00: Ontvangst 19u30: Welkomswoord Bart Verhelst (IT Provider), Mathias Steenhuyse (ikoon.biz) en Guy Berton (Document&Print Solutions) 19u45: Voorstelling Vincent Van Quickenborne (uren onder voorbehoud) Deze avond wordt u aangeboden door volgende partners IT Provider: Zaakvoerder Bart Verhelst ikoon.biz: Zaakvoerders Mathias Steenhuyse en Dennis Desmet Document&Print Solutions: Guy Berton De plaatsen zijn beperkt. Gelieve op voorhand in te schrijven isabelle@vbctielt.be

Vlaemynck Business Center, Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt

25


een passie voor schoonheid

“STEENHUYSE.COM, UITDAGENDE INTERIEURARCHITECTUUR” “Steenhuyse.com streeft naar kwaliteitsvolle projecten, waarbij zowel wijzelf als de klant de lat zeer hoog durven leggen. Uitdagingen op topniveau, waarvoor we alles uit de kast halen. Deze klant contacteerde ons voor de volledige inrichting van dit prachtige, oud herenhuis. Ze wensten een grondige renovatie, van a tot z, met respect voor het bestaande erfgoed maar ook met de juiste details en verrassende elementen. Zo creëren we interieurarchitectuur waarin mensen zich thuis voelen en waar we zelf trots op kunnen zijn.” -Mathias Steenhuyse

Ruiseleedsesteenweg 85 - 8700 tielt 0473 43 65 41 - mathias@steenhuyse.com www.steenhuyse.com

26


Verhuur van stretch-tenten & event support

“STRETCHED.BE, VOOR UW DROOMFEEST” “Met stretched.be gaan we graag voor het totaalplaatje, omdat een feest zich niet beperkt tot de avond zelf. Behalve onze stretchtenten bieden we ook alle toebehoren aan voor een bruiloft, privéfeest of bedrijfsevent. Vloeren, aangepaste meubelen, de juiste verlichting, verwarming, geluid en sfeer zorgen voor een perfecte afwerking.

Het moet af zijn en vlot verlopen. Zowel het proces voordien, als het uiteindelijke feest. We beginnen met een bezoek ter plaatse en eindigen met de ‘finishing touch’ die van je feest een topfeest en een blijvende herinnering maakt. Tussenin blijven we flexibel, maar trouw aan de gemaakte afspraken.” -Dennis Desmet

RUISELEEDSESTEENWEG 85 - 8700 TIELT | E. DENNIS@STRETCHED.BE | T. 0471 44 60 13 WWW.STRETCHED.BE

27


- VBC meets Real Estate -

0KO% 5 VER CHT se -

- eerste fa

Verkaveling 119 WONINGEN

HAVENZIJDE

De verkaveling Havenzijde is een unieke samenwerking tussen de gemeente Middelkerke en privé investeerders om een veelgevraagd betaalbaar woonconcept uit te dokteren in deze kuststreek. Het is voor lokale gezinnen, jonge starters, alleenstaanden… vaak onmogelijk geworden om een nieuwe eigen woning aan te kopen waardoor velen vluchten naar

0KO% 5 VER CHT

Lombardsijde

MIDDELKERKE

het binnenland of in kleine appartementen wonen. Net om dat tegen te gaan werd Havenzijde ontworpen, 119 woningen met carport in 2 verschillende stijlen, woningen met een tuin en meerdere slaapkamers, woningen met comfort die voldoen aan alle laatste normeringen, woningen waar het aangenaam en rustig leven is! Vanaf € 222.500

VILLA OSTREA I NIEUWPOORT Moderne residentie met rustige ligging langsheen de Veurnevaart en de te vernieuwen Pieter Deswartelaan. Hier zullen 20 ruime nieuwbouwappartementen gerealiseerd worden met mooie zuidgerichte terrassen. Deze appartementen zullen geschikt zijn voor zowel permanent- als tweede verblijf dankzij hun ligging en uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De residentie zal uitgerust zijn met ondergrondse garage, zonnepanelen, overal vloerverwarming en zich zo onderscheiden in zijn segment. Uitstekende investering met het oog op verhuur en meerwaarde!

R. Orlentpromenade 13/00.01 8620 Nieuwpoort info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

28

058 77 77 10 volg ons op F &

l


- VBC meets de Bouwlounge-

BOUW LOUNGE PLAY-OFFS 2017

HECHTERE BANDEN DANKZIJ DE BLAUW-ZWARTE BOUWLOUNGE Sport verbindt en vergroot de kans op succesvol netwerken. Vanuit die optiek, en met een gedeeld hart voor Club Brugge sloegen negen bedrijfsleiders de handen in elkaar en organiseerden ze de Bouwlounge. Dankzij dit uniek netwerkmoment in het Jan Breydelstadion werden hechtere professionele banden gesmeed tijdens het napraten over de belangrijkste bijzaak in het leven, voetbal. Voetbal en vriendschap

Op 1 mei 1302 voerden Jan Breydel en Pieter De Coninck een groep gewapende ambachtslieden uit Brugge aan om het kasteel van Male te bevrijden. Toen al werkten verschillende ambachten samen om tot een beter resultaat te komen.

Marc Speeckaert (Inofec): “Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven, hoor je vaak zeggen. En de gedeelde sympathie voor Club Brugge brengt ons samen. Tijdens de wedstrijd zijn we nog fanatiek, maar eens in de Bouwlounge draait het om voetbal en vriendschap. Dat maakt dit netwerkmoment zo uniek. Hier lopen geen ego’s. En deze goede sfeer zorgt voor betere contacten waardoor we voor werkdossiers vlotter communiceren om de zaken aan te pakken. Win-win dus.”

Op 1 mei 2017, 715 jaar later, speelde Club Brugge thuis tegen Zulte-Waregem en kwamen allemaal bouwgerelateerde bedrijfsleiders samen in de unieke Bouwlounge van het Jan Breydelstadion. Bouwlounge? Negen bouwpartners zorgen na iedere thuiswedstrijd van Club Brugge in Play-Off 1 op een vaste locatie voor een drankje en een hapje en nodigen hierbij gelijkgestemde bouwondernemers uit.

29


- VBC meets de Bouwlounge-

Tijdens de wedstrijd zijn we nog fanatiek, maar eens in de Bouwlounge draait het om voetbal en vriendschap - Marc Speeckaert

“Een netwerk kan nooit groot genoeg zijn. Je leert hier niet alleen nieuwe mensen kennen, maar je leert er ook uw huidige klanten en collega’s beter kennen. En een vliegende kraai pakt meer dan een zittende kraai,” vat Philippe Dubaere (Dumobil) het filosofisch samen.

Werken op een aangename manier

Grondige aanpak

Het antwoord van Kirsten Willem, woordvoerder van Club Brugge, op de vraag of hij achter de Bouwlounge staat, was duidelijk: “Uiteraard sta ik er volledig achter, maar eigenlijk sta ik er nog veel liever midden in.” Dirk Van Tornhaut (VT-Invest) beaamt volledig: “Het is werken op een aangename manier. En we kunnen ons cliënteel een plezier doen. Het aangepaste kader zorgt voor de juiste sfeer. Het is uiteraard niet de bedoeling om hier te verkopen, plezier maken staat voorop.”

Stefaan Crombez (Alumac) kijkt alvast vooruit: “Een bijkomend voordeel van een netwerk met allemaal sectorgenoten is dat je bepaalde zaken grondiger kan bespreken. In de Bouwlounge kan je er bedrijfstechnisch iets uithalen. En daarnaast, maar mooi meegenomen, kan je op bepaalde stemmen nu ook een gezicht plakken. Telefonisch contact is handig en noodzakelijk, maar een meer persoonlijke benadering primeert. Het wordt gemakkelijker samenwerken zo.”

Succes door groot draagvlak

Informeel én regelmatig

Stefaan Van Hulle (Van Hulle Bouwservice) is één van de bezielers van het project. “De negen bouwpartners hebben veel sympathie voor Club Brugge. Samen wilden we iets terugdoen voor deze mooie club. Zo organiseerden we de Bouwlounge. Door met negen bedrijven aan hetzelfde zeel te trekken creëerden we meer draagvlak, gaven we het project meer gewicht en vergrootten we de beoogde kruisbestuiving. In de eerste plaats zijn we hier als supporter van Club Brugge, maar we gebruiken de ontspanning op een nuttige manier en maken van de gelegenheid gebruik om op een informele manier contacten te leggen. En dat onder andere mijn zoon en dochter mee instaan voor de ontvangst van de genodigden is een leuk extraatje, zo leren ze omgaan met verantwoordelijkheid, een belangrijke waarde.”

“Een persoonlijk contact is een beter contact,” bevestigt Sven Lagae (Intermetal Motor). “De Bouwlounge zorgt voor een versterking van je relaties. Het informele karakter werkt zeker, en het regelmatige karakter vergroot de impact nog meer. Je ziet elkaar op korte termijn meerdere keren. En je leert er ook nieuwe contacten leggen. De kruisbestuiving van elkaars relaties is een grote meerwaarde. Aanbevelingen zijn altijd belangrijk, en dankzij de Bouwlounge is het netwerk voor aanbevelingen groter geworden.

Het informele karakter werkt zeker, en het regelmatige karakter vergroot de impact nog meer – Sven Lagae

Nieuw stadion Het is algemeen geweten dat Club Brugge nood heeft aan een nieuw stadion. “Club Brugge is een sterk merk geworden, maar om het economisch rendabel te maken is een nieuw stadion cruciaal. De club barst uit zijn voegen. Maar ook voor evenementen als de Bouwlounge is een nieuw en groter stadion nodig. Meer ruimte geeft meer mogelijkheden. Nu zijn we beperkt tot de abonneehouders, want alle zitjes in de play-offs zijn bezet. Het zal nog interessanter worden als we derden kunnen uitnodigen voor de wedstrijd. Daarnaast betekent een grotere VIP-ruimte meer mogelijkheden om na de match beleving te creëren,” aldus een ambitieuze Kurt Declerck (Techbox). Vliegende kraai Ook Vital Borkelmans zakt graag af naar de Bouwlounge: “Dergelijke netwerkmogelijkheden zijn belangrijk voor de relaties in de bouwwereld. En zoals alles wat de Bouwloungepartners organiseren, is het ook hier af. De juiste mensen, de ideale sfeer. Ja, zo hoort het.”

30


- VBC meets de Bouwlounge-

Foto: Francky Dryepondt

De Bouwlounge staat synoniem voor efficiënt netwerken – Roderik Desiere

Blauw-zwart hart

“Het is verrassend hoeveel bouwgerelateerde bedrijven een hart hebben voor Club Brugge,” weet Roderik Desiere (Daikin). “Dankzij de Bouwlounge komen we in contact met hen. Hier leer je nieuwe mensen kennen. En je kan gericht en georganiseerd je netwerk vergroten. De Bouwlounge staat synoniem voor efficiënt netwerken. Daarnaast is voetbal een ideale ijsbreker. Gewezen voorzitter van Club Brugge Michel D’Hooghe wist het vroeger mooi te verwoorden: ‘Het is moeilijker een geschikte bondscoach te vinden dan een geschikte eerste minister. Want elke Belg weet alles van voetbal af.’ De Bouwlounge met de combinatie van voetbal en napraten met sectorgenoten faciliteert het snel leggen van connecties.”

“Club Brugge staat symbool voor een sterk merk. No sweat, no glory. Altijd vooruit willen, de beste willen zijn, is ook typerend voor de negen Bouwloungepartners. Maar we delen niet alleen de wil om constant beter te doen, ook het blauwzwarte hart verenigt ons. En eens in het Jan Breydelstadion voelen we de adrenaline van de sport. Vrienden onder elkaar. De positieve sfeer werkt bevorderlijk voor het leggen van contacten,” verduidelijkt Karel Vlaemynck (Vlaemynck Vastgoedmanagement). Efficiënt netwerk

We delen niet alleen de wil om constant beter te doen, ook het blauw-zwarte hart verenigt ons - Karel Vlaemynck

En, niet onbelangrijk, Club Brugge versloeg ZulteWaregem met 2-1.

INVEST 31


- VBC meets Real Estate -

0KO% 3 VER CHT

RES. DE SPIE I WINGENE Residentie de Spie is het nieuwe, tijdloze appartementencomplex dat wordt gerealiseerd aan de Tieltstraat en de Heilige Sacramentstraat te Wingene.

Enkele pluspunten van dit woonconcept: • Duurzame materialen in combinatie

De residentie zal bestaan uit 24 ruime twee-slaapkamerappartementen verspreid over 2 gebouwvolumes en 4 bouwlagen. Elk appartement beschikt over een ruim terras en maximale lichtinval. Bijkomend zijn er een aantal parkeerplaatsen voorzien op de gelijkvloerse verdieping en 26 ondergrondse garageboxen voorzien.

met kwaliteitsvolle technieken • Afwerking volgens keuze van de klant • Centrale ligging in de dorpskern • Groene open omgeving met een vlotte bereikbaarheid.

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

32

051 40 40 10 volg ons op

F&l


- VBC meets Van Hulle Bouwservice -

VAN HULLE BOUWSERVICE SPREEKT MET:

DUMOBIL Dumobil: 55 jaar jong!

“Wij proberen de droom van de klant daadwerkelijk te realiseren”.

“Het architecturale staat op de voorgrond, met een esthetische drive bij het ontwerpen, de zin voor mooie dingen, maar ook, heel belangrijk, het gebruik van kwalitatieve materialen”.

“Vandaag kiest de groep Dumobil voor specialisatie op het gebied van projectwoningen en de woningbouw op maat (à la carte woningen). Dit laatste segment is een markt die de laatste jaren door vele collega-bouwers werd verlaten”.

“En, niet te onderschatten, we beschikken over een jong en dynamisch team”!

En waar gaat Dumobil naartoe?

Begonnen als verkavelaar, ontwikkelde Dumobil zich gaandeweg tot een belangrijke speler in de bouwsector. Appartementen- en woningenbouw, eigen projecten, er was niets wat het bedrijf uit de weg ging om te staan waar ze nu staan.

Bruno Carton: “Eerst en vooral gewoon doorgaan op het huidige elan. Dit, vanzelfsprekend, rekening houdend met de huidige trends zoals de evolutie naar het kwalitatief, meer compact wonen. Naast onze eigen woonprojecten zullen we altijd het realiseren van woningen à la carte blijven aanbieden, hier is echt vraag naar, of het nu op onze gronden of op die van de eigenaar uitgevoerd wordt.

De groep Dumobil blijft inzetten op innovatie. In 2013 zorgde het bedrijf bijvoorbeeld op de verkaveling ‘Licht en Ruimte’ in Roeselare voor een primeur in Vlaanderen met de eerste particuliere verkaveling aangesloten op een warmtenet. Kiezen voor warmtenetten getuigt van toekomstvisie en van duurzaam energiebeheer.

Dit alles belet geenszins dat we ons ook zullen concentreren op het ‘binnenstedelijk’ bouwen. Concreet denken we aan projecten waarbij we oude panden slopen en iets moois en duurzaam neerpoten in de plaats”.

Dumobil is vandaag 100 woningen actief aan het realiseren.

Sowieso zal er steeds een focus zijn op het aspect “kwaliteit”, dit op vlak van architectuur, de uitvoering en ook de dienstverlening naar de bouwheer toe.

En dan kwam Bruno. Philippe Dubaere speelde al een hele tijd met het idee wat werk uit handen te geven. De zoektocht (die langer duurde dan voorzien, waar hoorden we dat eerder…) bracht Bruno Carton op het voorplan. Sinds 1 september vorig jaar rust de operationele leiding van de groep Dumobil op de ongetwijfeld sterke schouders van deze 47-jarige Hoogledenaar.

Bouwservice Van Hulle? Huisleverancier voor Dumobil. Dumobil doet al zo’n 35 jaar beroep op Bouwservice Van Hulle. De laatste levert niet alleen de gevelstenen en pannen, maar plaatst ook de vloeren in al hun projecten. Het waarom is eenvoudig aldus Philippe Dubaere: “Klopt het plaatje commercieel, dan blijven we liever trouw. Ook het geografische voordeel speelt een rol: beide firma’s, maar ook de uitstekend geslaagde kijkwoning, liggen op een steenworp van elkaar. Tenslotte is het heel leuk dat Van Hulle een totaalpakket aanbiedt waardoor je minder verschillende personen moet contacteren”.

De samenwerking tussen Philippe Dubaere en Bruno Carton laat zich samenvatten in één woord: communicatie. Philippe is nog volop bezig met aankoopbeheer, beslist mee over alle projecten en adviseert over grondbeheer en architectuur. Daarom is die heel directe communicatie tussen beiden onontbeerlijk voor het operationele reilen en zeilen van Dumobil. Bepaald veelzijdig is Bruno, ook al in zijn hobby’s. Hij houdt van een fietstoertocht, zowel op de weg als in het veld (zo participeerde hij op 2de pinksterdag nog aan de Fiets Wijs! Classic @ Van Hulle Bouwservice, mooi). Bruno Carton haalt ook graag de saxofoon boven om op tijd en stond te musiceren.

Tenslotte. Philippe Dubaere en Stefaan Van Hulle ontmoeten elkaar regelmatig door hun beider engagement in MIVALTI.

Wat maakt Dumobil anders? Veel, zo blijkt. Hier zijn enkele specifieke aspecten, zoals Bruno Carton die verwoordt:

www.vanhullebouw.be info@vanhullebouw.be 33


- VBC meets Real Estate -

RES. DEN BOOMGAARD I TIELT LAATSTE 2

Residentie Den Boomgaard wordt opgetrokken op de hoek van de Pittemsesteenweg & Deken Darraslaan te Tielt, bestaande uit een praktijkruimte en 10 appartementen.

A P PA R T E M E N T E N

Troeven: • Moderne uitstraling • Energiezuining gebouw • Indeling en afwerking volgens eigen smaak • Parkeermogelijkheid in het gebouw • Gunstige ligging nabij centrum en dichtbij belangrijke invalswegen

RES. ZANDBERGMOLEN I WINGENE

LAATSTE 3

A P PA R T E M E N T E N

Residentie Zandbergmolen is het nieuwe, energiezuinige project gerealisseerd in de Zandbergstraat te Wingene met in totaal 15 appartementen die genieten van een weldoordachte indeling. • Doorlichte appartementen met ruime binnenruimtes en terrassen • Garages en carports met ruime berging • Aanpassingen mogelijk volgens de wensen van de koper

DE WILGEN I RUISELEDE

LAATSTE 2

A P PA R T E M E N T E N

Residentie De Wilgen is een eigentijds en residentieel nieuwbouwproject in het hartje van Ruiselede. • Ruime leefappartementen = comfortabel wonen • Ruime zuidwest georiënteerde terrassen en/of tuinen met tuinhuis • Hoogstaande afwerking met duurzame en eigentijdse materialen • Onmiddellijk beschikbaar Bezoek ons modelappartement

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

34

051 40 40 10 volg ons op

F&l


- Grando Keukens -

betaalbaar keukendesign Mogen wij ons even voorstellen

de 2 Grando keukenspeciaalzaken te Roeselare en

Grando Keukens is een internationale groep met

te Brugge. Hij opende in 1989 zijn eerste keuken-

meer dan 50 winkels in Nederland en België en

winkel in Roeselare. In 1995 volgde een tweede

een eigen fabriek in Duitsland. Op enkele win-

keukenwinkel in Brugge waar wij in 2009 ver-

kels na, de zogenaamde pilot stores die behoren

huisden naar de Sint-Pieterskaai 73 waar wij

aan onze hoofdzetel in Eindhoven, worden alle

een aansprekende nieuwbouw realiseerden. Wij

Grando winkels uitgebaat door zelfstandige dea-

zijn terecht fier op beide prachtige toonzalen met

lers. Dit is een weloverwogen en zeer bewuste

elk een oppervlakte van 1000 m2 die zonder meer

strategie daar het onze overtuiging is dat het

toonaangevend en inspirerend zijn op het vlak van

voor u als klant alleen maar voordelen heeft als

betaalbaar keukendesign.

u geholpen wordt door een zelfstandige onder-

Ons team van gespecialiseerde medewerkers

nemer die investeerde in zijn eigen zaak en met

staat steeds klaar om de klant bij te staan met hun

passie in zijn winkel staat.

kennis en hun advies. Ook de professionele klant die voor zijn projecten, sleutel-op-de-deur onder-

Grando biedt méér dan alleen mooie

neming of appartementsgebouw op zoek is naar

keukens.

kwaliteitsvolle maar budget-vriendelijke keu-

Bent u op zoek naar uw ideale keuken? Onze

kens is bij Grando Keukens aan het juiste adres.

adviseurs staan met hun ervaring, kennis en cre-

Meer zelfs, wij hebben in onze winkels in Brugge

ativiteit klaar om u te informeren, te adviseren

en Roeselare sinds enkele jaren een afzonderlijke

en te inspireren om uw keukenruimte zo optimaal

afdeling met gespecialiseerde medewerkers voor

mogelijk en op uw maat gesneden in te richten.

dit segment.

Grando Keukens biedt betaalbaar keukendesign volgens de nieuwste trends en met de modernste materialen en toestellen. Ontdek ons zeer ruim assortiment verdeeld over vier verschillende collecties, nl. Happy Kitchen, Landelijk-modern, Collexion en Design en u zal er ongetwijfeld uw droomkeuken vinden. Grando in West-Vlaanderen Piet Vandewalle is de verdeler van Grando Keukens voor West-Vlaanderen en is zaakvoerder van

Meer info: Grando Keukens Brugge, Sint-Pieterskaai 73 Roeselare, Brugsesteenweg 429 www.grando.be

35


36


Inofec Kaffee

ONTMOETEN!

MENUKAART

Halfweg 2017. Tijd om even stil te staan bij de eerste zes maanden van het jaar. Tijd ook om vooruit te kijken naar alle projecten die nog op stapel staan. In al die zaken blijft de kruisbestuiving tussen het Inofec Kaffee en Vlaemynck Business Center werken. Hoe kan het ook anders, met een topteam dat er wekelijks vijf middagen in slaagt lunches aan te bieden op hoog niveau? Ik kom er zelf graag en zie elke keer dat mensen er elkaar ontmoeten. Klanten en leveranciers, partners, medewerkers ... Of het daarbij om formele of informele ontmoetingen gaat, maakt niks uit. Waar bepaal je die grens en is het nodig om daar een grens aan te verbinden? Goede ideeën, gedurfde plannen en grote ambities laten zich niet plannen of in hokjes duwen. Onze Inofec-nieuwjaarsreceptie vond dit jaar in het Kaffee plaats. Veertig medewerkers en hun partners gingen op de uitnodiging in en kwamen een glas heffen op de toekomst. Een toekomst die ons terug thuis brengt. Ik mocht het jaar starten met de boodschap dat Inofec naar Tielt verhuist. Op de gloednieuwe Inofec-site van 16.000 m², amper drie kilometer van het Inofec Kaffee, trekken we de kaart van de toekomst. Inofec engageert zich straks als sponsor van de eerste Storms’ Harbour Classic Rally (zondag 20 augustus) die naar aanleiding van de Nacht van Storms’ Harbour in Nieuwpoort georganiseerd wordt. Na een ontbijt geven we het startschot aan het Inofec Kaffee. Oldtimers van het bouwjaar 1985 of vroeger, iets om naar uit te kijken.

Iedere dag serveren we een dagverse lunch in een aangenaam trendy kader. Het Inofec Kaffee biedt plaats aan 70 personen. Bekijk de menukaart op www.vbctielt.be.

Naar de play-off 1 uitwedstrijden van Club Brugge hebben we in het Inofec Kaffee dan weer met plezier gekeken. En ok, een tweede opeenvolgende titel zat er niet in maar we hebben ons toch met z’n allen goed geamuseerd. Plezier, professionaliteit en ambities, het vloeit in elkaar over in het Inofec Kaffee en zo hoort het ook.

Elke weekdag open vanaf 11.30u Info en reservaties: inofec@vlaemynck.be I 051/79 40 50 I www.vbctielt.be

Nog een goed voorbeeld daarvan zijn de heren en dames van BNI Tielt die elke donderdagmorgen bij het ochtendgloren ontbijt en zaken combineren in ons Kaffee. Ik vind het aangenaam, weten dat het Kaffee zowel om 06.30 u. ’s ochtends als om 18.30 u. ’s avonds mensen met goede ideeën, gedurfde plannen en grote ambities samen brengt. Formeel of informeel. Marc Speeckaert - Inofec

Inofec Kaffee Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt I Vlaemynck Business Center

37

1


HOP ORKS EN W ‘ E K! IKK LIK EBOO MSCH BLOE M’ OP FAC U EXAC

Workshops

St-Janstraat 132


APERITIEF Porto rood/wit Sherry Martini Bianco/Rosso Kirr witte wijn Campari orange Pineau des Charentes Picon Vin Blanc Pimm’s Ricard Bacardi Vodka

• Absolut

6.00� 9.00 2.00�

• Blended

6.00 9.00 2.00�

• Staritsky

Levitsky + frisdrank Whisky

5.00� 5.00 5.00 5.00 5.00 5.00 6.00 7.00� 5.00� 6.00�

• Single

Malt + frisdrank �

CHAMPAGNE/ SCHUIMWIJN Bernard Massard brut/ rosé Glas Fles 20cl Fles 0,75l

6.00� 9.00� 30�

Taittinger Fles 37cl Fles 0,75l

30 60

DIGESTIEVEN Cognac Calvados Cointreau Amaretto Baileys

6.50 6.50 6.50 6.50 6.50

GIN Crazy Monday Gin

10.00

• Schweppes Tonic Original of Pink Pepper

G’vine Floraison

10.00

• Schweppes Tonic Original of Hibiscus

G’vine Nouaison

10.00

• Schweppes Tonic Original

Monkey 47

10.00

• Schweppes Tonic Original of Hibiscus

Hendrick’s

10.00

• Schweppes Tonic Pink Pepper of Hibiscus

+ Tonic

2.00


40


BIEREN BIONINA BioSparkling Sparkling Juice Drinks (25cl) BIONINA Bio Juice Drinks (25cl)

Carlsberg (van het•vat) � BioIngredients Ingredients No preservatives • No2.20 artificial col Bio coloran Hoegaarden • No preservatives • No artificial 2.50 deBIONINA BIONINA landbouw en Tourtel boerderij doen we ook aan duurzame InInde boerderij doen we ook aan duurzame 2.20 landbouw en resp Duvel 3.50 � hetfruit fruitopop eennatuurlijke natuurlijke manier wordt geplukt. Zonder che Omer 3.50 het een manier tot tot hethet wordt geplukt. Zonder chemisc Ramée Blond 3.50 hierzeer zeervruchtbaar, vruchtbaar, water is zuiver de lucht gezond. Het gr fr hier hethet water is zuiver en en de lucht gezond. Het fruit Somersby 3,50 danook ookhet hetbeste beste van zichzelf geven. Orval 3.80 � dan van zichzelf geven. MissBlood BloodOrange Orange • Lady Pink Grapefruit • Mister Lemon •U Miss • Lady Pink Grapefruit • Mister Lemon • Uncle

FRISDRANK

Flesje plat/bruisend 350ml 2.20 � Fles plat/bruisend 750ml 4.00 � Coca Cola 2.20 � Coca Cola Light 2.20 Coca Cola Zero 2.20 Fanta 2.20 Sprite 2.20 � Nestea 2.50 � Minute Maid Orange 2.50 � Natural fruit and natural fruit flavors • No• NaturalMinute fruitjuice juice• •Water Water and natural fruit flavors Maid Ace 2.50

FEEL FEELGOOD GOODDrinks Drinks(27,5cl) (27,5cl)

Onze magische mixmix vanvan natuurlijk vruchtensap, waterw Onzedrankjes drankjeszijnzijneen een magische natuurlijk vruchtensap, additieven!. extra appelen en druivensap toe aan onzeonze drankd additieven!.We Wevoegen voegen extra appeldruivensap toe aan

WARME DRANKEN totale in in onze drankjes varieert lichtjes van van smaak tot s totalehoeveelheid hoeveelheidsap sap onze drankjes varieert lichtjes smaak aan het wil!wil! Kortom, wewe blijven onze drankjes met frm Koffie 2.50 �zoeten aanalalwie wie hethoren horen Kortom, blijven onze drankjes zoeten

Thee (Or Tea?) 2.50 � formule zelfs lekkerder en sappiger dan ooit.ooit. Sameng formulezijn zijnonze onzedrankjes drankjes zelfs lekkerder en sappiger dan Sam Cloudy Lemon • Cranberry & Pomegranate • Orange & Mango • Ap Cloudy Lemon • Cranberry & Pomegranate • Orange & Mango

HEALTHY DRINKS TAO (25cl)

2.50

Verwen jezelf met de traditionele kracht van planten en de heilzame werking van fruit.

TAO Pure Infusion (33cl) �

3.00

TAO Pure Infusion is het resultaat van een echte infusie, bereid volgens een eeuwenoud proces. Een weldadige drank verrijkt met subtiele fruit- en bloemenaroma’s.

BIONINA Bio Sparkling Juice Drinks (25cl)

3.00

In de BIONINA boerderij doen we ook aan duurzame landbouw en respecteren we het milieu. In onze boomgaard groeit het fruit op een natuurlijke manier tot het wordt geplukt. Zonder chemische meststoffen en zonder pesticiden.

FEEL GOOD Drinks

(27,5cl)

Onze drankjes zijn een magische mix van natuurlijk vruchtensap, water en natuurlijke vruchtenaroma’s, … zonder additieven!. We voegen extra appel- en druivensap toe aan onze drankjes. Hierdoor zijn ze nóg sappiger. 3 41

3.00


Leitemolenstraat 6 8020 Ruddervoorde

+32 50 20 97 29 contact@lcapitan.be

42


WIJN HUISWIJN

RODE WIJNEN

prijs per fles

Witte wijn:

Sabazio Rosso di Montepulciano DOG La Braccesca (Italië) �

25

Paparuda sauvignon Blanc (Roemenië) 100% sauvignon

Glas 4,00 Fles 20

Druif: 85% Prugnollo Gentille, 15% Merlot. Montepulciano is een cru gemeente in Toscane. De typische druif hier is de Prugnollo Gentille (Sangiovese) die zorgt voor veel rijp rood fruit in de neus. De wijn wordt gerijpt op eiken vaten wat zorgt voor extra structuur.

Rode wijn:

Paparuda pinot noir (Roemenië) 100% pinot Noir

Glas 4,00 � Fles 20 �

Jaros (Spanje)

Rosé wijn:

Côté Mas ‘Rosé Aurore’ (Frankrijk) Diversiteit van druiven

Glas 4,00 Fles 20

Druif: 100% tempranillo. Manuele pluk. Uit de topstreek “ribera del duero”. Zeer aangename wijn, mondvullend, fijne afgeronde tannines. Getoaste toetsen, ondersteund door donker fruit.

(50% grenache, 20% cinsault, 15% syrah, 5% counoise, 5% mourvèdre en 5% carignan)

Ch. Carteau St-Emilion (Frankrijk)

WITTE WIJNEN

prijs per fles

Terra de Lobos (Portugal: ribatejo streek)

20�

35�

Druif: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc. Familiaal wijnhuis dat staat voor kwaliteit. Een goede opvolging van de wijngaard en een strenge selectie bij de oogst ligt aan de basis van deze diepgekleurde wijn met toetsen van kersen en vanille. De tannines in deze wijn zijn aanwezig maar fluweelzacht.

Druif: fernao Pires en sauvignon blanc. Pittig en heel verfrissend, mooie zuren elegante structuur. Florale aroma's met tonen van appel, limoen en tropische vruchten.

Les Adelins Pouilly Fumé (Frankrijk)

35�

Château la marzelle grand cru classé 2004

80

83% merlot, 17% cabernet franc Aangename, frisse aanzet, breed, uitgelezen krokant. Rijke en volle mond, opvallende aanwezigheid van fruit.

25�

Druif: 100% Sauvigon. Droge witte wijn uit de Loire met leuke aroma’s van citrus en granny smith appel. De wijngaarden van Les Adelins zijn rijk aan kalk en vuursteen wat zorgt voor een minerale toets.

SUGGESTIE Iedere maand bieden wij een suggestiewijn aan. Informeer ernaar !

43

Glas 6,00


ADVERTEREN OP STORIES TV? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie: info@ storiestv.be 44


MENU Dagschotel (soep - hoofdgerecht - koffie)

16

Slaatje (suggestie van de week)

14�

Dagsoep

4

Spaghetti Bolognaise Vegetarisch

11� 11

Pasta Carbonara�

13

Scampi's van de Chef

15

Steak friet (natuur, pepersaus, bearnaisesaus)

18

Croque Monsieur

8

Croque Boem Boem

10

Supplement frieten

+2

Informatie over allergenen in onze gerechten is beschikbaar. Vraag ernaar. 45 Maximum 3 verschillende gerechten per tafel


- VBC meets Ma Kwizien -

Inspirational catering

FUSION FOOD: MA KWIZIEN Binnenkort een huwelijksfeest, babyborrel of bedrijfsfeest in het verschiet? EĂŠn adres: Ma Kwizien! De Tieltse traiteur- en cateringdienst biedt een ruim scala aan gepersonaliseerde, verse en kwalitatieve hapjes, schotels, buffetten, walking dinners en meer aan. Geserveerd met een hedendaagse twist ĂŠn een bijhorende glimlach! VBC Magazine knoopt een boeiend gesprek aan met eigenaar en chef-kok Maarten Mattelin, oudgediende van tophotelschool Ter Duinen in Koksijde.

46


- VBC meets Ma Kwizien -

Dit jaar stonden we op 6 locaties tijdens De Ronde van Vlaanderen

stond), Omloop Het Nieuwsblad en de Enecotour. Ook het BK Paardenmennen, georganiseerd door ‘The Sky is the Limit’-figuur Willy Naessens, wordt gecatered door Ma Kwizien. Van alle werelden thuis

Van de babyborrel naar De Ronde van Vlaanderen Ma Kwizien serveert een breed gamma aan hapjes en gerechten die voornamelijk bedoeld zijn voor omvangrijkere feesten. Denk dan aan huwelijksfeesten, bijeenkomsten van verengingen en serviceclubs, familiefeesten als babyborrels en communies, bedrijfsfeesten, personeelsfeesten… Opvallend in het portfolio van Maarten Mattelin, sinds vijftien jaar eigenaar van Ma Kwizien, zijn de voorjaarsklassiekers waar hij de catering in de viptenten verzorgt. Zo bereidde hij onder meer gerechten voor Dwars door Vlaanderen, KuurneBrussel-Kuurne, De Ronde van Vlaanderen (waar hij dit jaar op zes locaties

Maarten laat zich niet op één streek, land of zelfs continent vastpinnen in het creëren en bereiden van gerechten. Naast Vlaamse klassiekers als stoofvlees en asperges, staan ook wereldse gerechten zoals tajine van kip, rode lamscurry, sushi, ceviche, fajitas en gravad lax op het menu. Gasten kunnen kiezen om deze lekkernijen in buffetvorm, aan tafel of via walking dinner te serveren aan hun publiek. Meestal wordt voor een concreet thema als rode draad geopteerd. De gast kiest dan een bepaald land of een streek waarop Maarten inspeelt door gerechtjes typisch aan de keuken van dat land te creëren. Zo caterde Ma Kwizien twee jaar geleden op de afterparty van het populaire tv-programma Temptation Island. Alle gerechten waren, wat had u gedacht, exotisch getint, net zoals de locatie waar het feest plaatsvond: een oude kerk die omgetoverd was tot paradijselijke oase. Lachende gezichten De visie van Ma Kwizien is door de jaren heen onveranderd: ‘uw feest is ook ons feest’. Maarten benadrukt dat hij

47

catert alsof het voor zichzelf was. Zijn doel is steeds klanten verwennen, verrassen en plezieren. De smaakpapillen worden getriggerd door de heerlijke fusion getinte gerechten die met een glimlach bediend worden. Maarten is dan ook trots op zijn gedreven en professioneel team van vaste en flexibele werknemers. Zij zorgen er dagelijks voor dat alles tot in de puntjes verzorgd is en de klant een ongelofelijke tijd beleeft. Binnenkort op uw feest? Surf naar www.makwizien.be om de sfeer van de voorbije feesten op te snuiven of een brochure te bestellen. Feest ze!

Ma Kwizien Tenhovestraat 9a, 8700 Tielt T: +32 (0)51 40 19 99 www.makwizien.be


- VBC meets foodies -

Eten & drinken ALS CONCEPT Eten en drinken is een basisbehoefte, maar anno 2017 wordt de beleving niet beperkt tot die basis. De verwachtingen zijn bij organisatoren van feestjes of culinaire liefhebbers vaak hoog gespannen en foodies spelen daar op in. ‘Eten en drinken’ heeft plaats gemaakt voor ‘groen, conceptueel en trendy’. En nee, je hoeft echt niet naar Barcelona of Londen om hedendaagse initiatieven aan de lijve te ondervinden.

H

endrik Ardenois fietst samen met broer Laurent en The Street Food Company het land rond. Op bakfietsen. “Foodbikes bieden meer mogelijkheden dan foodtrucks. We staan letterlijk tussen de mensen op het terras en hebben aan een doorgang van een meter genoeg om onze bestemming te bereiken. Onze klanten – zowel bedrijven als particulieren – verwachten vaak veel feest voor weinig zorgen, dus spelen we daar op in door een totaalpakket aan te bieden. Professionaliteit, in een minder stijf of formeel jasje. Geen pinguïns dus (lacht). In anderhalf jaar zijn we zo geëvolueerd van het aandoen van events naar volwaardige streetfood-catering. Op een milieuvriendelijke manier, maar altijd met hoogwaardige en kwaliteitsvolle gerechtjes als resultaat.”

> www.thestreetfoodcompany.be

O

ok Ma Kwizien, het traiteur- en cateringbedrijf van zaakvoerder Maarten Mattelin heeft aandacht voor een hedendaagse twist. “Wereldse gerechten of Vlaamse klassiekers vertalen we vandaag naar hapjes en gerechten die op schotels of via buffetten en walking dinners tot bij de klant komen. Het resultaat is een fusion, die elementen van verschillende culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken combineert. Vaak start een concept met een thema of een rode draad. Met dat in ons achterhoofd bouwen we de gerechtjes op. In het uiteindelijke resultaat valt elk puzzelstukje op zijn plaats: locatie, food, formule, … versterken op die manier elkaar. Vandaag begint alles met de specifieke vraag van de klant, die verwend en verrast wil worden.”

> www.makwizien.be

“I

n tegenstelling tot onze collega’s voorzien wij het concept en komen de mensen naar ons toe”, glimlacht Annelies Vlaemynck van wijn- en tapaslounge Annexx. “Ook wanneer mensen zich verplaatsen, zoeken ze vandaag in de eerste plaats naar kwaliteit en rust. Ons interieur – rustiek en elegant – stellen we daar alvast met plezier voor ter beschikking. Even ontsnappen en jezelf onderdompelen in een andere sfeer is vandaag geen overbodige luxe. Annexx werd speciaal met dat doel in het leven geroepen. De kwaliteit van een goed glas wijn, een perfect gemaakte cocktail of een lokaal bier, in combinatie met hapjes die door twee ervaren chefs bereid worden en de rust van loungehoekjes, een houten vloer, natuursteen en de open haard. Het maakt de beleving echt ‘af ’.”

> www.annexx.be 48


Experimentele eventruimte voor creatieve geesten en feesten THE LAB is – hoe kan het ook anders – een oud laboratorium. De proefbuizen en bunsenbranders van de vroegere Domo-site in Gent maken vandaag plaats voor exclusieve events.

BEZOEK ONZE TOONZAAL LAMO.BE

49

Industriestraat 19 | 8755 Ruiselede T 051 68 82 53 | E info@lamo.be


- VBC meets Annexx -

STIJLVOL LOUNGEN

ANNEXX

WINE & TAPAS BAR TIELT

Annexx Euromarktlaan 24 8700 Tielt T: +32 (0)51 40 15 31 www.annexx.be

50


- VBC meets Annexx -

Zin om te genieten van een lekker glas wijn, een frisse cocktail of een origineel hapje dat de eerste honger stilt? Maak kennis met Annexx, het nieuwe zusje van hotel-restaurant-feestzaal Shamrock! Deze hedendaagse wijn- en tapaslounge opent in september 2017 de deuren maar VBC Magazine polst nu al even naar de plannen voor het nieuwe, stijlvolle concept van eigenaars Annelies Vlaemynck en Jochen Heytens.

Op zoek naar meerwaarde

Food & drinks

Annexx, de naam spreekt voor zich. Deze nieuwe, relaxte bar komt vlak naast Shamrock dat in het Tieltse bekend staat voor z’n verzorgde feesten en seminaries, stijlvolle gastenkamers en eigentijdse restaurant. Met Annexx gaan ondernemers Annelies en Jochen een stapje verder. Ze willen met hun nieuwe wijn- en tapasbar een meerwaarde voor de streek bieden, alsook voor hun hotel- en restaurantgasten. Annexx wordt de place-to-be voor een heerlijk glas wijn of een zomerse cocktail gecombineerd met een smaakvol hapje.

Annexx loves to share. Op de kaart zullen heerlijkheden pronken als charcuterie- en kaasplateau’s, gastronomische hamburgertjes of vernieuwende wraps om te delen. Er worden steeds twaalf tapasgerechtjes aangeboden, waarvan zes vast op de kaart zullen staan en zes mee-evolueren met de seizoenen en het marktaanbod. Daarnaast zal Annexx ook een ruim assortiment wijnen zowel in glas als op fles aanbieden en staan er ook originele cocktails en klassiekers als Gin Fizz en Bloody Mary op de kaart. Uiteraard mogen ook de bieren uit de streek niet ontbreken. Zo zullen onder meer De Poes, Blinde Mol, Ullewupper, Hij komt van Kanegem en Koeketiene op de kaart schitteren.

Eyecatchers in het interieur

" Laat je onderdompelen in de relaxte loungesfeer van Annexx "

Gasten zullen in Annexx in een gemoedelijke en ontspannen sfeer worden ondergedompeld. Het interieur, dat voornamelijk uit zwarte tinten afgewisseld met cognackleurige items zal bestaan, ademt rust en elegantie uit. Opmerkelijk zijn eyecatchers als de open haard, de houten vloer en de natuurstenen accenten. Daarnaast zullen ook olijfolies, gedroogde hammen, looktrossen en wijnflessen in het oog springen. De lederen en houtstructuren wanden zullen stijlvolle blikvangers in het design zijn. Interieurarchitect Kurt Wallaeys - die eerder al het design van de Candle Palace, Crystal Palace, het restaurant en de inkomhal voor zijn rekening nam – koos voor verschillende zitniveaus. Gezellige loungehoekjes met comfortabele zetels zullen worden afgewisseld met bistrotafeltjes en hoge tafels met barkrukken. De drie loungegedeeltes worden toepasselijk ‘Gold’, ‘White’ en ‘Black’ genoemd, kleuren die in accentvorm in het interieur zullen terugkomen.

Gedreven team Annexx zal geleid worden door het ervaren ondernemerskoppel Annelies en Jochen die hun sporen uiteraard verdienden in het goed draaiend hotel-restaurant-feestzaal Shamrock. Ze worden bijgestaan door een jong en gedreven zaalteam en twee ervaren chefs in de keuken. Annexx heet u alvast van harte welkom vanaf september 2017 voor een verfrissend drankje en een heerlijk hapje in een stijlvol kader.

51


- VBC blikt terug -

VBC BLIKT TERUG VBC QUIZ 2DE EDITIE

16 december 2016 Bij het ter perse gaan van ons vorige magazine ging VBC op 16 december op zoek naar de tweede VBC-quizkampioen. Na een aantal spannende rondes en een heel nipte eindspurt mocht PPB en Co zich tot VBC-quizkampioen kronen. Het zijn vooral alle deelnemers zelf die er een mooie avond en een schitterende strijd van gemaakt hebben. Maar het is en blijft een quiz en er is dus een verdiende winnaar. Noteer alvast de volgende editie op vrijdag 15 december '17

DWARS DOOR VLAANDEREN 2017

22 maart 2017 Yves Lampaert! Wat een winnaar!!! Wat een editie van Dwars door Vlaanderen! Ondanks de beelden die in ons geheugen gegrift staan, exact een jaar geleden, stond beleven en genieten terug centraal..een understatement van het gevoel die dag ‌ Met passage van de heren en start van de dames, met een sterke winnaar, Lotta LepistÜ, beleefde Tielt opnieuw een hoogdag. #8700, een sportieve stad

BOUWMOGELIJKHEDEN VAN DE TOEKOMST!

8 maart 2017 Op 8 maart werden we bewuster van een mentaliteitsswitch maar nu op het gebied van ruimtelijke ordening. Niemand minder dan de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck (de 'touring wegenhulp' van de ruimtelijke ordening) en gedeputeerde Carl Vereecke maakten ons wegwijs in de bouwmogelijkheden van de toekomst. Betonstop of niet? Hoe zal het evolueren...

52


- VBC blikt terug -

BEST PITTIG MET SANDRA BEKKARI

7 maart 2017 Op 7 maart mochten we dankzij de dames van 'Best Pittig' Sandra Bekkari bij ons verwelkomen! Gezond leven kreeg een andere dimensie..Healthy isn't a goal, it's a way of living

- VBC AGENDA 2017 vrijdag 11 augustus '17

PROJECTVOORSTELLING BOARDWALK TE NIEUWPOORT (zie pagina 70) 18-20 augustus '17

STORMS' HARBOUR WEEKEND (pagina 63 - 69) vrijdag 15 september '17

HAPPY JOBHOURS BY EXPERZA (pagina 12) dinsdag 3 oktober '17

INFO AVOND EEN ONDERNEMER STERFT NIET (pagina 54) woensdag 18 oktober '17

INFO AVOND DIGITALE (R)EVOLUTIE (pagina 25) woensdag 13 december '17

VOKA HOTSPOT vrijdag 15 december '17

VBC QUIZ 53

meer info of inschrijven via www.vbctielt.be of isabelle@vbctielt.be


- VBC infoavond -

VBC infoavond op dinsdag 03 oktober 2017 LOCATIE: BMW Le Couter Deinsesteenweg 16, 8700 Tielt

“DE ONDERNEMER STERFT NOOIT” De zon schijnt, het zomert volop en het leven lacht ons toe! De weg naar het geluk ligt als het ware open… Maar ergens in ons achterhoofd is er altijd wel dat kleine stemmetje dat fluistert ‘Pas toch maar op, want je weet maar nooit…’ Geluk is immers broos en ons gekende levenscomfort kan snel onder druk komen te staan. Soms heel plots door een overlijden en de financiële gevolgen daarvan voor degenen die u achterlaat. Soms pas veel later door een foute inschatting van wat het allemaal kost om dat levenscomfort vast te houden als u éénmaal gestopt bent met werken. In beide gevallen is het te laat om te reageren na de feiten. Het is dan ook altijd beter te voorkomen dan om te genezen zegt het spreekwoord; maar om dat te doen moet je wel eerst weten wat er precies aan de hand is en hoe je je kan beschermen tegen zowel overlijden als tekorten op pensioen. Mensen leven nu éénmaal gelukkiger in de wetenschap dat alles goed geregeld is. Een betere kennis van de mogelijkheden en het best mogelijke gebruik daarvan kan een grote stap voorwaarts zijn om die gemoedsrust te vinden en vast te houden, voor uzelf en uw familie, een leven lang. Om één en ander toe te lichten op een éénvoudige en praktische manier nodigen wij u graag uit op onze infosessie in de BMW concessie van Le Couter, waarna U kan genieten van een rondleiding in hun Centenary Expo met aansluitende receptie. Wie weet is ook dat een stukje van uw geluk…

Verloop van de avond 19.00

Ontvangst

19:30

‘De ondernemer sterft nooit’ door Delta Lloyd Life

19:50

‘Haal meer uit uw fiscale pensioenopbouw via vastgoed’ door Callant Verzekeringen en Financieel Advies

20:10

Voorstelling Luxe Vastgoed aan de kust & Beleggingsvastgoed door Dhr. Karel Vlaemynck

20:30 Receptie en rondleiding doorheen de BMW Centenary Expo door Dhr. Stijn Le Couter Deze avond wordt u aangeboden door Vlaemynck Vastgoedmanagement, Callant Verzekeringen & Financieel Advies en Le Couter De plaatsen zijn beperkt. Gelieve op voorhand in te schrijven isabelle@vbctielt.be BMW Le Couter, Deinsesteenweg 16, 8700 Tielt 54


- VBC meets Callant -

CALLANT… UW 360° GEMOEDSRUST IS ONS VAK Dat u in de handen van CALLANT goed verzekerd bent daar zorgen we al jaren voor, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Binnen die grenzen gaan we samen met u op zoek naar die beleggingen en investeringen die bij u passen en uw doel-stellingen waar maken zowel op korte, middellange als lange termijn.

Steeds meer van onze klanten maken zich daarnaast ook meer en meer zorgen over hun pensioen en de opbouw & bescherming van hun vermogen. De nulrente op spaarboekjes en het teleurstellende rendement van andere vastrentende producten brengen veel mensen aan het twijfelen over de toekomst. Sparen voor later Gezinnen sparen vaak voor een project zoals een reis of een auto of een tweede verblijf. Maar ze sparen vooral voor later. Callant zorgt via zijn 360° financiële analyse & advies voor een duidelijk overzicht van uw financiële situatie in functie van wat voor u en uw gezin echt belangrijk is: • het behoud van uw levensstandaard • de bekommernis voor uw en uw gezin • een comfortabel pensioen zonder zorgen • de extra’s waar u altijd van gedroomd hebt Zo is voor iedereen geboren na 01/01/1964 de pensioendatum verschoven naar 67 jaar, dus “later” lijkt steeds verder weg. En wat indien je eerder wil stoppen met werken? Kan dat nog? Hoeveel heb je daarvoor nodig? En hoe pak je dat aan?

Die zoektocht is een heuse uitdaging voor elke beleggings-categorie, en vereist steeds vaker een professionele begeleiding om door de bomen het bos nog te zien. Werk vanuit een totaal plan Uw financiële toekomst is echter meer dan sparen of beleggen alleen. Bij Callant wordt uw situatie vanuit alle mogelijke invals-hoeken geanalyseerd en opgevolgd, zowel voor uw persoonlijke middelen of voor de middelen van uw bedrijf, en zowel vanuit uw risicoprofiel als vanuit de fiscale mogelijkheden. Last but not least wordt elke oplossing ook tegen het licht gehouden in functie van uw successieplanning. Op die manier wordt onze 360° filosofie een garantie voor uw gemoedsrust, voor nu en voor later.

Laat uw geld nu voor u werken De kunst is om uw spaargeld voor u te laten werken tijdens uw actieve leven. Anders wordt “later” misschien wel “nooit”. Op basis van uw wensen en doelstellingen brengen we in kaart welke mogelijkheden er bij u passen in functie van uw beleggingshorizon, uw opgebouwd vermogen, uw spaargedrag en uw eigen specifieke risicoprofiel.

"Domein De Cellen" Kapellestraat 113 - 8020 Oostkamp T: 050 34.33.23 - F: 050 34.23.57 E: financieeladvies@callant.be Ondernemingsnummer: 0429 196 294

55


- VBC meets burgemeester Ivan Delaere -

‘DE VIER’ VAN BURGEMEESTER IVAN DELAERE Exact twintig jaar geleden legde Ivan Delaere de eed af als burgemeester van de gemeente Pittem. De vader van vijf kinderen was slechts twee jaar gemeenteraadslid en twee maanden schepen toen wijlen burgemeester Gelaude overleed en hij de populaire burgemeester mocht vervangen. Ondanks de blitzcarrière is Ivan Delaere nog altijd dezelfde aimabele persoon. Een getuigenis over de Verbiestgemeente en het burgemeesterschap aan de hand van vier favorieten van de burgemeester. “De functie van burgemeester werd door nieuwe taken van hogere overheden steeds ingewikkelder,” steekt Ivan Delaere, die vorig jaar als bankier met pensioen ging, van wal. “Vroeger had je ook veel vergaderingen, maar nu moet je van alles specialist zijn en de verantwoordelijkheden als burgemeester zijn ook aanzienlijk gestegen. Daarnaast is de werk- en communicatiecultuur sterk gewijzigd. De huidige communicatietools zoals mails en sociale

56

media hebben ongetwijfeld hun nut, maar het groeiende ongeduld in de maatschappij zorgt er voor dat alles vlug en ongenuanceerd moet gebeuren, met alle gevolgen van dien. Vroeger spraken de mensen nog met elkaar, en kon je een nuance in je mededeling steken, of je kon de persoon geruststellen wanneer nodig. Geschreven woorden zijn harder dan gesproken woorden. Ik hou er meer van om de mensen persoonlijk te contacteren.”


- VBC meets burgemeester Ivan Delaere -

Film: La Grande Vadrouille Deze Franse film met Louis de Funès en Bourvil was het eerste kassucces in Frankrijk. De film vind je in het Nederlands ook onder de titel ‘Samen uit, samen thuis.’

wonen op ‘de buiten’, we zijn allemaal zeer gewoon, maar één keer per jaar doen we buitengewoon. Vandaar de baseline van ons gemeentelijk logo, ‘Pittem, buiten-gewoon’.”

“We moeten inzetten op het aantrekken van nieuwe, jonge gezinnen.”

“Het burgemeesterschap is veranderd, maar het blijft de mooiste job die er bestaat,” gaat Ivan Delaere verder. “En ik sta er niet alleen voor. De gemeente Pittem heeft een kleine, maar multifunctionele ploeg. Ik houd er aan om iedere dag iedere medewerker op het gemeentehuis persoonlijk een goedemorgen te wensen, of eens te polsen naar bijvoorbeeld de examenresultaten van de zoon of dochter. En ik ben fier op hen. Je kan nog de beste ideeën hebben, zonder goede medewerkers sta je nergens. Ik sta naast hen, niet boven hen, en ben hen heel dankbaar. Samen uit, samen thuis.” Burgemeester Delaere omschrijft zichzelf als burgervader: “Als burgemeester kan je iets betekenen voor de mensen, of je kan ze in elk geval op weg helpen. En dat doe je door te luisteren. Ik hou niet van het vluchtige, vaak nodig ik ze zelf uit om er eens over te spreken, al dan niet in mijn kantoor. Ik ben trouwens geen echte ‘bureauman’, geef mij maar het sociale contact, tussen de mensen.”

Dat Pittem toch een typische West-Vlaamse gemeente is wil burgemeester Delaere graag beamen. “Het rustige en landelijke karakter blijft een troef van onze gemeente. Hier kan je nog tot rust komen, er is weinig verkeer en je kan er met de fiets genieten van de open landschappen, van ‘de buiten’. Maar we beseffen dat de uitdagingen groot zijn. We moeten inzetten op het aantrekken van nieuwe gezinnen. En dit doen we vooral door nieuwe woonkavels aan te snijden, zo komen er in Egem ruim 70 woningen bij. Verder is inbreiding van woongelegenheden nodig en kunnen appartementen een antwoord bieden aan de maatschappelijke vraag. De vraag in Pittem is groot, meer dan 60% van de nieuwe projecten wordt verkocht nog voor de eerste steen is gelegd. De omliggende industrie die zorgt voor een lage werkloosheid is ongetwijfeld ook een troef.”

Maaltijd: Stoverij met friet De ‘Dagelijkse Kost’-kijker stemde twee jaar geleden massaal op stoverij met frieten als Vlaamse klassieker. Dit gewone gerecht werd met Meus’ actie plots buitengewoon.

Sport: Francky Dury De trainer van Zulte-Waregem is – met een korte tussenpoos – sinds 2001 sportief leider van de recente bekerwinnaar. Ondanks het beperkte budget van zijn ploeg haalt Dury heel wat sportieve successen.

“Het grootste en bekendste sociaal gebeuren in Pittem blijft Zotte Maandag,” vertelt de zichtbaar trotse burgemeester. “Zotte Maandag is de laatste dag van de 14-daagse Godelievekermis in Pittem, en tevens het hoogtepunt. We

Pittem is een financieel gezonde gemeente, zo bevestigt de jaarlijkse gemeentelijke profielschets deze stelling. De

57


- VBC meets burgemeester Ivan Delaere -

voormalige bankier-burgemeester zweert bij het credo dat het gezond verstand moet zegevieren: “We investeren enkel wanneer het nodig is, en niet voor het naambordje dat gehuldigd wordt bij de opening. Prestigeprojecten zijn uit den boze. Een gemeente als Pittem is financieel beperkt, tel daarbij dat het realiseren van grote dossiers heel wat tijd vergt, dan kom je bij een zeer rationele omgang met geld, wat de gemeente ten goede komt. Toch zie je de gemeente veranderen. Vaak zien we mensen die periodiek de gemeente bezoeken, en hun compliment dat Pittem de laatste decennia mooi is veranderd doet iedere keer deugd. Zo zie je dat een landelijke gemeente minstens evenveel toekomst heeft als een grote stad.”

“Het gezond verstand moet zegevieren. We investeren omdat het nodig is, niet voor een naambordje.” Lied: Bohemian Rhapsody (Queen) Het verhaal gaat dat de platenmaatschappij het nummer niet zag zitten omdat het langer was dan drie minuten. Daarop gaf Freddie Mercury de single aan een bevriende radio-dj en zei dat hij het nooit in zijn show mocht afspelen. Wat uiteraard wel gebeurde. Bohemian Rhapsody werd een wereldwijd succes. “Of de politiek mij veranderd heeft? Ik durf met zekerheid te zeggen van niet. In 1997 ging het plots vlug, van gemeenteraadslid naar schepen om al na enkele maanden de eed af te leggen als burgemeester. Maar ik ben bewust met de voeten op de grond gebleven, wat ik nog altijd belangrijk vind. Het is toch leuker tussen de mensen, dan voor de mensen? Blijf jezelf, daar geloof ik hard in. Ook als onderhandelingstechniek trouwens. De vele partners of collega’s met wie ik onderhandel weten het ook. Ik zal eerst zelf een oplossing zoeken, maar je kan niet alles zelf oplossen. Als ik iets vraag aan anderen, is het echt nodig, ‘simple comme bonjour’, geen sluikse truken, en zo werkt het al 20 jaar.”

58


STABILITEIT - VEILIGHEIDSCOÖRDINATIE - EPB - EPC - BLOWERDOOR - EXPERTISE VENTILATIEVERSLAGGEVING - PLAATSBESCHRIJVING - TANKKEURING - RIOOLKEUIRNG

KANTOOR SINT-JANSTRAAT 185 - 8700 TIELT MAATSCHAPPELIJKE ZETEL KASTEELSTRAAT 210 - 8700 TIELT 59

0471 82 13 83 info@tadbvba.be www.tadbvba.be


- VBC meets SBB -

SBB ACCOUNTANTS & ADVISEURS HEEFT EEN PLAN Sinds begin mei hebben de medewerkers van SBB Accountants & Adviseurs hun intrek genomen in Vlaemynck Business Center. We ontmoeten Sofie Declercq die het team van Tielt leidt als kantoordirecteur.

Met 40 jaar ervaring biedt SBB begeleihouder de afgelopen 40 jaar sterk is ding op het vlak van accountancy, fisgeëvolueerd. Het manueel werk wordt caliteit, juridisch- en milieuadvies voor steeds verder geautomatiseerd en tegeélke ondernemer. Vandaag is SBB de lijk is de nood aan persoonlijk advies Pantone 2925 u / c C.100 M.28 Y.0 K.16 adviseur van ruim 20.000 zelfstandige fors toegenomen. De wetgeving is vaak ondernemers, kmo’s, vrije beroepen en complex en wijzigt ook steeds sneller. vzw’s. Om de klant een totaaladvies te Heidi Deleu en Evelien Vandendriesbieden, waarbij rekening wordt gehousche zijn in regio Tielt actief als milieuden met de specifieke kenmerken van en omgevingsadviseurs. De milieu- en de sector en alle randwetgeving, bestedenbouwwetgeving is voor vele beR.0 G.154 B.214 #009ad6 schikt SBB over 430 gespecialiseerde drijven zeer complexe en belangrijke medewerkers die werken vanuit 30 materie. Bij een investeringsproject kantoren verspreid in Vlaanderen (en begint alles vaak met de omgevingsverSankt Vith). gunningsaanvraag (vroeger milieuvergunning) maar evengoed kan hun hulp Onder begeleiding van de CEO, Raf gevraagd worden voor de jaarlijkse Sels, kijkt SBB met vertrouwen naar de milieuaangiftes, een geurstudie, bij een Pantone 2965 u / cZe hebben immers een C.100 Y.16 K.78 toekomst. visie M.63 milieucontrole of bij de invoering van 2020 uitgewerkt waarbij de volgende nieuwe sectorwetgeving. drie jaar fors wordt geïnvesteerd in 4 pijlers, namelijk de klant, de medewerVoor startende ondernemers voorziet ker, het advies en de digitalisering. SBB een specifieke begeleiding. Filip Sofie wijst erop dat de job van boekPage, startersadviseur in SBB Tielt, R.0 G.38 B.62

#003333

60

wijst erop dat starters vooral tijdens de beginperiode nood hebben aan een vrij intensieve opvolging met duidelijke en volledige informatie. Per sector biedt SBB gespecialiseerde startersgidsen aan die een overzicht bieden van alle administratieve en wettelijke verplichtingen. Elke starter kan deze folders gratis aanvragen op kantoor of via de website van SBB. Marc Vergote en Charlotte Vandaele hebben als bedrijfseconomisch adviseurs een ruim kennisdomein met sterke specialisatie in bedrijfsovernames en de waardering van het bedrijfsactiva. Maar ook voor de opmaak van ondernemingsplannen en specifieke randwetgeving kan je bij hen terecht. Verder beschikt SBB over juristen en gespecialiseerde consultants voor successieplanning en complexe fiscale ma-


- VBC meets SBB -

Sofie Declercq, Ann Butaye, Filip Page, Marc Vergote, Evelien Vandendriessche, Michiel Staelens, Kris Debacker, Ingrid Vermaerke, Koen de Taeye, Charlotte Vandaele

teries. Dankzij de verschillende kennisdomeinen kan elk dossier vanuit ieder perspectief worden begeleid. De evolutie van de adviesfunctie verklaart de zoektocht van SBB naar nieuwe, gekwalificeerde medewerkers. Sofie verwijst naar de 50 vacatures die momenteel openstaan. Het blijkt niet evident om boekhouders, financiële profielen en deskundige adviseurs te vinden die voldoen aan de verwachtingen. De vele kantoren van SBB garanderen een job in eigen regio en als gevestigde waarde kunnen ze werkzekerheid aanbieden. Sofie verwijst nog graag naar de website van SBB waar de vacatures verder worden toegelicht. Waarom in het toekomstplan van SBB expliciet digitalisering werd opgenomen, beantwoordt Sofie als volgt: “Terecht hechten onze klanten steeds meer belang aan snelheid en flexibiliteit. Het

is belangrijk dat zij de kengetallen uit de boekhouding ten allen tijde kunnen raadplegen en zelf documenten digitaal kunnen inventariseren. We willen hen hierbij maximaal ondersteunen. Zo bieden we onder meer een online platform aan zodat klanten efficiënt betalingen kunnen uitvoeren en opvolgen.” Het is duidelijk waarom SBB Tielt, na 25 jaar in de Felix D’hoopstraat, recent verhuisde naar VBC. Zowel de moderne IT-omgeving als de extra spreekruimtes passen binnen hun lange termijnvisie. “We zijn ervan overtuigd dat onze klanten zich hier snel thuis zullen voelen”, vertelt Sofie, “het zijn immers onze medewerkers die zorgen voor onze flexibiliteit, het deskundig advies en de vertrouwde no-nonsense aanpak”.

61

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt M. +32 (0)51/42 61 11 Pantone 2925 u / c

C.100 M.28 Y.0 K.16

tielt@sbb.be www.sbb.be R.0 G.154 B.214

Pantone 2965 u / c

R.0 G.38 B.62

#009ad6

C.100 M.63 Y.16 K.78

#003333


We are as critical as Statler & Waldorf. We are as magical as Siegfried & Roy. We are stylish like Dolce & Gabbana. We are as dynamic as Batman &

Robin.

We

are

pioneers

like Adam & Eve. We are as passionate as Romeo & Juliet. We are as accurate as Smith & Wesson. We are as peaceful as Yin & Yang. We are cool like Ben & Jerry. We are

technical event support

johnandjane.be

62


- VBC meets Storms' Harbour Classic Rally -

RIJDENDE ELEGANTIE IN DE PRESTIGIEUZE STORMS’ HARBOUR CLASSIC RALLY Het elegante en zeldzame design van veel oldtimers staat nog steeds symbool voor succes en tijdloze klasse. De Storms’ Harbour Classic Rally krijgt de uitstraling en beleving van het uitzonderlijke project in Nieuwpoort. Maar niet enkel de piloten van de voertuigen worden die dag in de watten gelegd. Ook liefhebbers en bewonderaars van de klassieke bolides kunnen genieten van unieke acties en zoveel meer.

63


- VBC meets Storms' Harbour Classic Rally -

Straks krijgt het verhaal een vervolg want op 20 augustus zal Storms’ Harbour het decor worden voor de aankomst van de eerste editie van de prestigieuze Storms’ Harbour Classic Rally.

~ Niets zo magisch als evolutie Toen in 2007 de site Storms’ Harbour in Nieuwpoort werd geboren, was er enkel een winkel. Intussen is er een stukje geschiedenis geschreven en is Storms’ Harbour uitgegroeid tot een havendorp dat zich onderscheidt van de rest door de typische New England-stijl en unieke ligging aan de jachthaven.

~ Classic Rally ~ is gebakken in de velden met In de maand waarin de zon golvend graan, en waarbij de zon zorgt voor de geur van vrijheid aan de kust wordt Nieuwpoort gastlocatie voor een weekend vol nostalgische schoonheden.

~ Beleef en geniet De unieke ligging aan de oude jachthaven, tussen water en groen, tussen stad en bad, tussen rust en dynamiek, zorgt op zich al voor een onvergelijkbare balans tussen niets moeten en alles kunnen. De rust van de omgeving en van de appartementen vormt een mooie symbiose met de gezellige sfeer van de handelszaken die deel uitmaken van Storms’ Harbour. In de beleving van Storms’ Harbour spelen leven en genieten de hoofdrol.

De parade van iconische auto’s vertrekt ‘s ochtends aan het Vlaemynck Business Center in Tielt voor een bijzonder aantrekkelijke rit met pittoreske views en verrassende stopplaatsen. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

~ Blinkend chroom en ronkende motoren In de late namiddag komen de eerste wagens aan in Nieuwpoort. Deze stoet van karaktervolle auto’s is vanaf 17u30 te bewonderen op de Storms’ Harbour-site. Iedere bezoeker kan dan gratis genieten van de pure charme die alleen oldtimers hebben en zich vergapen aan onder andere een Triumph Spitfire 4 uit 1963, een Mercedes Pagode uit 1971, een BMW 328 van 1937 of een Jaguar XK120 OTS uit 1951.

~ Nacht van Storms’ Harbour De jaarlijkse Nacht van Storms’ Harbour, het exclusieve netwerk-event op het binnenplein van het unieke totaalproject in Nieuwpoort, is inmiddels een begrip en jaarlijkse traditie geworden.

64


- VBC meets Storms' Harbour Classic Rally -

open klassieke schepen

~ Totaalbeleving

~ Handelaars creëren sfeer

Genieten zit in het DNA van Storms’ Harbour. En dat vertaalt zich in de mogelijkheid tot arrangementen waarbij de levenslustige bourgondiër de avond vanop de eerste rij meemaakt. Een glaasje en een hapje, een exquis walking dinner en muzikale omlijsting zorgen er voor dat alle zintuigen worden geprikkeld.

Daarnaast zal de bruisende badplaats een ganse dag baden in een zomerse dynamiek waarbij handelaars op de site van Storms’ Harbour speciale acties en promoties organiseren, en vooral veel sfeer creëren. Net zoals de Classic Rally zelf wordt de Storms’ site die dag een totaalbeleving voor de levensgenieter.

~ Klassieke schepen

~ Dream, drive, live.

De liefhebbers van oude gloriën kunnen die dag ook hun hart ophalen in de Nieuwpoortse jachthaven. Diverse oude zeilschepen die hun thuishaven hebben in de drie jachtclubs van Nieuwpoort en meestal verspreid liggen in de grote haven, zullen samen met enkele genodigde schepen uit binnen- en buitenlandse havens afmeren vlakbij Storms’ Harbour langs Ponton K van de Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort. Iedere schipper zal uitleg verschaffen over zijn ‘old lady’, de bouwwijze en de geschiedenis ervan. Ook kunnen de ambachtelijk gebouwde houten interieurs bezocht worden.

- www.stormsrally.be

Meer info over Storms' Harbour en onze projecten? Vlaemynck Vastgoedmanagement R. Orlentpromenade 13/00.01, 8620 Nieuwpoort T: +32 (0)58 77 77 10, www.vlaemynck.be, info@vlaemynck.be

65


DJ KRIS DEWAELE THE PERFECT MUSIC FOR YOUR EVENT COMPANY & BUSINESS EVENTS AFTERWORK PARTIES WEDDING & PRIVATE EVENTS FASHION SHOWS Kies voor sfeer, kwaliteit en klasse met een hedendaagse aanpak. DJ Kris Dewaele zorgt persoonlijk voor een up-to-date en naadloze mix van kwalitatieve muziek aangepast aan elk event. In samenwerking met professionele klank- en lichtleveranciers zorgen we voor de perfecte uitwerking van het event op jullie favoriete locatie zowel in binnen- en buitenland.

DJ KRIS DEWAELE IS GEBOEKT OP DE AFTERPARTIES VAN VOLGENDE 2 TOP-EVENTS 18/08 20/08

NACHT VAN STORMS’ HARBOUR – NIEUWPOORT STORMS’ HARBOUR CLASSIC RALLY - NIEUWPOORT

BOOKING & INFO +32 (0)475 28 50 05 info@djkrisdewaele.be 66

PRO DJ EVEN


- VBC meets Storms' Harbour Classic Rally -

NACHT VAN STORMS’ HARBOUR 2017

NT CREATIONS VERLOOP VAN DE AVOND I V R I J D A G 1 8 AU G U S T U S 2 0 1 7 18u30 Ontvangst genodigden 19u00 Uitgebreide receptie met aansluitend Walking Dinner 22u00 Spetterende live optreden, Motown Supremacy

INTERESSE ? ILSE@VLAEMYNCK.BE OF 0475/ 333 006

67


Het feest kan beginnen.

nimarent.be

nimarent.be 68

Pilkemseweg 125 | B-8900 Ieper T +32 (0)57 200 545 | info@nimarent.be www.nimarent.be


- VBC meets Storms' Harbour Classic Rally -

P OW E R E D BY

VERLOOP VAN DE DAG I Z O N D A G 2 0 AU G U S T U S 2 0 1 7

Vanaf 7:30u tot 09:30u

Vanaf 17:30u

Mogelijkheid tot bezichtigen Start Oldtimers in Parc Fermé (gratis toegang) Vlaemynck Business Center, Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt

Aankomst Oldtimers van dicht bij te volgen vanuit de VIP tent (VIP Kaart verplicht) Bezichtigen oldtimers in Parc Fermé (gratis toegang) Site Storms’ Harbour, Robert Orlentpromenade 13, 8620 Nieuwpoort

Gans de dag

Vanaf 19:30u

Toegang tot Rally Dorp op de site Storms’Harbour (gratis toegang). Alle horeca en winkeliers zijn open, er zijn tal van Klassieke Oude Schepen te bezoeken in de haven en vele leuke acties

VIP Walking Dinner met receptie en aansluitend veiling goed doel en optreden van EUROvizie VIP Tent is open vanaf 16u30. U kan de aankomst van de old timers vanop het VIP terras bewonderen. (VIP kaart verplicht)

Vanaf 16:30u VIP tent open voor apero moment (VIP Kaart verplicht)

INTERESSE? MEER INFO OP WWW.STORMSRALLY.BE

69


- VBC meets Real Estate -

residentie

Boardwalk

Nieuwpoort

IN F U NU SC HRIJ DE VOOR G OP TELLIN VOOR S . 2017 11 AUG

40 APPARTEMENTEN & 5 HANDELSZAKEN

PROJECTVOORSTELLING 11 AUGUSTUS ‘17 I NIEUWPOORT Langs de grootste jachthaven van Noord-Europa lan- PRAKTISCH -

ceren wij binnenkort Residentie Boardwalk. Een nieuw concept, een nieuwe stijl, een ontwikkeling van 40 ap-

Op vrijdag 11 augustus 2017 wordt er een projectvoorstel-

partementen en 5 handelszaken op één van de meest

ling georganiseerd. Wegens het beperkt aantal zitplaatsen

unieke locaties aan de Belgische kust! De architect

is inschrijven verplicht.

ontwierp een moderne residentie met doorlopende en lichtrijke appartementen met grote zuidgerichte terras-

U kan zich inschrijven via onderstaande

sen en mogelijkheid tot aankoop van ondergrondse ga-

website, mailadres of telefoon.

rage! Ontdek samen met ons dit unieke project op volle eigendom langs de vernieuwde wandelpromenade!

Schrijf u nu in via onze website www.vlaemynck.be of telefonisch 058 77 77 10.

R. Orlentpromenade 13/00.01 8620 Nieuwpoort info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

70

058 77 77 10 volg ons op F &

l


www.deboosere.be - 051 48 65 65

BANDEN I OLDTIMERBANDEN I VELGEN I BANDENHOTEL I HERSTELLEN VAN VELGEN

BANDEN DEBOOSERE Bruggestraat 291 8770 Ingelmunster

“DE EXPERT IN VELGEN” OPEN MA TEM VR: 08-12U / 13-18U, GESLOTEN ZON- & FEESTDAGEN 71 volg ons op f &


- VBC meets Shuttle Service Tielt -

Magdalena Huysstraat 40 B-8700 Tielt M. +32 (0)473 39 27 60 T. +32 (0) 51 40 95 84 info@shuttleservicetielt.be www.shuttleservicetielt.be

“HET

CONCEPT

‘VERVOERSMIDDEL’ OVERSTIJGEN”

Shuttle Service Tielt, in 2005 opgericht door Koen Derycke, groeide door de jaren heen uit tot een dynamisch bedrijf met passie voor detail, stijl en klasse. Naast de luiken ‘bedrijven’ en ‘particulieren’ is er sinds kort ook de optie ‘VIP busvervoer’. “Wij gaan 365 dagen per jaar net die stap verder voor onze klanten”, zeggen Koen en echtgenote Veerle Windels.

Hoe Shuttle Service Tielt de term ‘service’ in dat geval concreet invult? “Het zit hem in de details. Aan boord van onze VIP bus verzorgen we indien gewenst catering. Waarom de tijd niet nuttig en comfortabel doorbrengen in kwaliteitsvolle lederen zetels met een lekker hapje en een glaasje champagne? Onze chauffeurs blijven tijdens zakelijk vervoer vaak heel de dag ter beschikking. Mensen kunnen rustig achterin de auto werken of ontspannen terwijl de chauffeur er voor zorgt dat ze veilig en op tijd arriveren”, legt Koen uit. “Sightseeing naar steden zoals Brugge, Gent, Parijs, Reims, … voor klanten en werknemers van bedrijven behoort net zo goed tot de mogelijkheden”, vult Veerle aan.

“Er zijn tot nu twee grote categorieën klanten voor wie we actief zijn: bedrijven en particulieren”, zo steekt het echtpaar van wal. “Sinds mei 2017 bieden we de bijkomende mogelijkheid om er als groep in stijl op uit te trekken. We kochten recent een unieke en exclusieve VIP minibus aan, waarmee we 20 personen in alle luxe en comfort kunnen vervoeren. Ideaal voor bedrijfsuitstappen, uitstappen van verenigingen of uitstappen met vrienden en familie. Bezoek aan (sport) evenementen, één of meer dagen, luchthavenvervoer voor grote groepen of personeelsfeesten zijn allemaal mogelijk”, legt Koen uit. “Vanzelfsprekend discreet en veilig, trouw aan de waarden die we bij Shuttle Service Tielt hoog in het vaandel dragen. Met ‘service’ als constante rode draad en dankzij onze chauffeurs, zonder wie dit onmogelijk is.”

Ook particuliere klanten, vaak onderweg naar luchthavens, kunnen op dezelfde dienstverlening rekenen. “Mensen willen op tijd hun vlucht halen, zonder zorgen. Wij zorgen dat de vakantie echt thuis start, aan de voordeur”, verduidelijkt Koen. “We halen mensen af en brengen ze veilig en comfortabel naar de gewenste plek. Pas op, we spreken over alle (grote) Europese luchthavens zoals Brussels Airport, Brussels South (Charleroi), Oostende Airport, Amsterdam, Frankfurt en ga maar door. Eigenlijk proberen we alles uit handen te nemen, zodat onze klanten geen zorgen hebben.”

72


- VBC meets Shuttle Service Tielt -

“We vertrekken vanuit een specifieke vraag. Professioneel qua aanpak, in alle discretie en perfect volgens de wensen van klanten, staan wij 24/24 en 7/7 klaar om in actie te komen. Het jaar rond. We zeggen nooit nee!”

werkelijk het neusje van de zalm, in een prettige sfeer, met goed verzorgde, gastvriendelijke catering en professionele communicatiemiddelen. Het lederen interieur, de twee tafels voor 20 personen of vier tafels voor 16 personen, wifi aan boord. De E-klasse breaks en de GLS-klasse lenen zich met hun USB-aansluiting, 220V-aansluiting, airco voor en achter, geblindeerde ramen en mobiele werkplaats in de eerste plaats voor professioneel gebruik, terwijl onze V-klasse wagens met 7 tot 8 zitplaatsen een gezin comfortabel naar de luchthaven brengen”, aldus Koen. “Al is er bij die laatste ook perfect face-to-face indeling mogelijk en laten de dubbele schuifdeur, het lederen interieur en een mobiele werkplaats met alle aansluitingen ook toe dat ze zakelijk aangewend worden.” Meer dan vervoer Het zorgt er voor dat de essentie van Shuttle Service Tielt eigenlijk niet het transport van A naar B op zich is. “Natuurlijk blijft dat de reden om op ons beroep te doen. Een aanleiding, zowel voor het gezin dat op reis vertrekt als voor de groep die er in alle comfort op uit trekt met de VIP minibus of het bedrijf dat een klant of bestuurslid wil verwennen”, bevestigen Koen en Veerle. “Maar we overstijgen het concept ‘vervoermiddel’ dankzij de troeven waar we altijd letterlijk en figuurlijk mee vertrekken.” Beiden beklemtonen dan ook dat het woord ‘taxi’ niet van toepassing is. “Het gaat een stuk verder. Onze service staat centraal. De beleving. We vertrekken vanuit de specifieke vraag van elke klant. Professioneel qua aanpak, in alle discretie en perfect volgens de wensen, staan wij 24/24 en 7/7 klaar om in actie te komen. Het jaar rond. We zeggen nooit nee!” Verzorgd en luxueus wagenpark Daarbij staat een indrukwekkend en tot in de puntjes verzorgd wagenpark altijd ter beschikking. “Individuele vragen en specifieke opdrachten vereisen inderdaad ook een gevarieerd aanbod wagens. We rijden met Mercedes-Benz, wat toch een garantie is op kwaliteit. Onze VIP minibus is

73


- VBC meets Real Estate -

0KO% 7 T VER CH A A LT E R

Residentie De Barge Op Aalter-Brug maakt de toenmalige bedrijfssite van “Sturzo” plaats voor een rustig woonproject bestaande uit appartementen, woningen en assisententieflats. De site zal in het midden opgewaardeerd worden door een autoluwe parkzone. Zo kunt u genieten in alle rust van een groene omgeving. Residentie De Barge is het residentiële gebouw bestaande uit 35 appartementen, met een mix van 1, 2 of 3 slaapkamers. Alle appartementen genieten van een weldoordachte indeling en ruime terrassen uitgevend aan de waterkant en/ of de parkzijde. Parkeren kan zowel ondergronds als bovengronds.

0KO% 5 T VER CH

De 8 woningen, genaamd “Wonen in het Park”, worden gerealiseerd evenwijdig met de Sint-Godelievestraat. Alle woningen worden gekenmerkt door een strakke architectuur met oog voor detail en esthetiek. De percelen starten van 173m² tot 364m².

Wonen in het Park

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

74

051 40 40 10 volg ons op

F&l


Breitling Navitimer 01

Omega Speedmaster

Tag Heuer Carrera

UURWERKEN : BREITLING – BREITLING FOR BENTLEY – CHANEL – HERMÈS - LONGINES – OMEGA – RADO - TAG HEUER JUWELEN : POMELLATO – OLE LYNGGAARD – MESSIKA – BIGLI – EDEN – UTOPIA - SCHOEFFEL - EIGEN CREATIES

stationsstraat 22-24-26 - b-8790 waregem INFO@CASTEUR.BE - WWW.CASTEUR.BE T 056 60 19 51 75


- VBC meets Fashion -

WINTER BUITEN,

HERFST IN DE KLEERKAST

We genieten met ons allen ongetwijfeld eerst nog van een topzomer, maar onherroepelijk staat daarna opnieuw een koeler seizoen voor de deur. Zo gaat het nu eenmaal. Bereid je voor op een terugkeer naar een decennium uit de vorige eeuw en wanneer de lucht grijs kleurt, verkleurt ook je kleerkast. Het frisse groen van boomblaadjes wordt eind 2017, begin 2018 beige, donkerrood en diep oranje.

Geklede heren met dikke truien Volgens Michelle Brysse van Louis-Francois Tailor (Roeselare) maken modeontwerpers straks dezelfde switch als de natuur en kiezen voor grijs- en beigetinten in de kleerkast. “Denk nu vooral niet dat die kleuren synoniem zijn voor saai. Door lichte kleuren te combineren met diepere tinten, creëer je alsnog een look met dimensie. Ga voor een licht beige chino met een donkergrijze trui, zodat beide kleuren tot hun recht komen.” “Beige en grijze kakitinten maar ook bordeauxrood komen terug. Blauw blijft het nog altijd goed doen, vooral in de kostuums, waar ook de ruit aanwezig blijft. Verwacht je aan een beige blazer met blauwe ruit, om iets te noemen. Daaronder hoort vanzelfsprekend een gilet. Hemden hebben ruitjes of zijn jersey stretch in effen kleuren. De truien krijgen dan weer een uitgesproken ronde hals. Gezelligheid troef hier, met dikke, warme en kabeltruien.”

Dames keren terug naar de eighties Mieke Danneels van Le Prince Boutique (Tielt) ziet dat de winter van 2017/2018 voor een stuk een terugkeer naar de jaren 1980 met zich mee brengt. “Heel wat invloeden uit dat decennium zien we opnieuw in een hedendaagse variant, inderdaad. Opvallende quotes op sweaters en applicaties op jeansbroeken zijn in het oog springende voorbeelden, maar ook de (lange) mantel maakt straks een retour.”

“Zachte, blauwe, lichtbeige of grijze tinten kleuren de slim fit flanellen broeken, al zal je ook voor groen of rood kunnen kiezen. Je werkt je look af met een sportieve (wool look) jas of mantel in camel, blauw of beige.”

“De kleuren waar je in de koude maanden voor kiest zijn eerder zacht: verschillende varianten grijs of blauwe tinten doen het goed, net zoals bleke kleuren en kaki. A touch of red zorgt voor een opvallend accent in je outfit. Wat stoffen betreft: aan velours is er deze winter niet te ontsnappen, maar ook bont is een blijver. Een aantal stukken komen opnieuw uit de kast. De zijden bloesjes, de capes en de poncho’s zien we ongetwijfeld in het straatbeeld terugkeren.” Toch komt de revival van de jaren tachtig er. “De invloed van sportswear is duidelijk zichtbaar, iets wat onder andere toen populair was. Oversized mag zeker en vast ook. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in duidelijk wijdere broeken.”

76


D’ Exterior Paule Ka Twinset by Simona Barbieri Cambio Fabiana Filippi Blu Girl La Pomme de lovely Charlotte Sparre Nice Connection Ermanno by scervino Fabiana Filippi Liu Jo Just For You Heart affaire Grace Hale Bob Citizens World of Wonder Dl Kash, Ella Luna Gold hawk Antonelli Max&Moi Brigitte Bardot ...

MIEKE DANNEELS Kortrijkstraat 142 8700 TIELT 051 40 60 63 www.leprinceboutique.be

Maandag: 14u tot 18.30u Dinsdag tot vrijdag: 10u tot 12.30u 14u tot 18.30u Zaterdag: 10u tot 12.30u 14u tot 18u

77

PapSpec_PrinceBoutique_PR1.indd 3


- VBC meets Real Estate -

LE MANOIR DUINBERGEN NU BEZOEK ELD ONS MO ENT M APPARTE

Le Manoir is een prachtig nieuwbouwproject, dat alles te bieden heeft om zorgeloos te kunnen genieten van het mooie Duinbergen. • • • •

rustige ligging zeezicht luxe afwerking nog 4 van de 6 appartementen beschikbaar

bezoek onze virtuele tour op www.vlaemynck.be

L AAARTT ESMTE NET E4N APP

NAVITA I & II OOSTDUINKERKE

Navita I – II zijn twee strak vormgegeven luxe-residenties met royale zonneterrassen. Ze situeren zich op wandelafstand van de zee en zijn omringd door natuur- en duinengebied. • 23 entiteiten • moderne architectuur

R. Orlentpromenade 13/00.01 8620 Nieuwpoort info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

78

• eenvoudig in onderhoud • nabij tramhalte

058 77 77 10 volg ons op F &

l


LOUISFRANCOISTAILOR ZOWEL ZAKELIJK ALS CASUAL

ERMENEGILDO ZEGNA I Z.ZEGNA I FAY I POLO RALPH LAUREN I HACKETT I HUGO BOSS I ATELIER NOTERMAN PT05-PT01 I ZILTON I JACQUES BRITT I GIMO’S I GRAN SASSO I CORNELIANI I ORIAN SHIRTS I HERNO

Ooststraat 31, 8800 Roeselare, 051/20 74 42, www.louis-francois.be, info@louis-francois.be ma - za: 10u-12u/14u-18u30, zondag gesloten 79


- VBC meets -

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK OM DEZE PANDEN TE BEZICHTIGEN

VERKOOP - VLAEMYNCK VASTGOEDMANAGEMENT

Tielt: Sint-Janstraat 185, 051/40 40 10, Nieuwpoort: R. Orlentpromenade 13, 058/77 77 10 - info@vlaemynck.be

OOSTKAMP

RUISELEDE

TIELT

Recent gerenoveerd handelspand in het centrum van Oostkamp. EPC: 447 kWh/m² UC: 862085

Op een boogscheut van de oprit E40 te Aalter vinden we deze nieuw opgetrokken bedrijfsunits.

Leuke, te renoveren HOB gelegen aan de stadsrand op 540m². EPC: 391 kWh/m² UC: 1928749

OOSTROZEBEKE

TIELT

STADEN

Te moderniseren HOB met tuin langsheen de invalsweg naar het centrum. EPC: 656 kWh/m² UC: 1553326

Deels gerenoveerd appartement in hartje centrum. EPC: 176 kWh/m² UC: 508487

ROESELARE

DENTERGEM

WAKKEN

Laatste appartement in nieuwe residentie nabij centrum.

Ruim handelspand met enorm duplexappartement, zonneterras van 80m² en garage. EPC: 197 kWh/m² UC: 1643030

Handelspand op het marktplein van Wakken waar u absolute visibiliteit geniet!

80

Residentie BRIGIDA l Staden

Laatste appartement beschikbaar in deze rolstoelvriendelijke residentie Brigida.

5 ruime appartementen, ideaal voor rolstoelgebruikers en als asistentiewoningen. Project wordt opgetrokken aan het Dorpsplein, keuze van afwerking is nog vrij te kiezen

Vg – Wg – Gdvv – Gvkr – Gvv


ARDOOIE

KOOLSKAMP

Rustig gelegen fermette op 2.509m² met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 380m². EPC: 279 kWh/m² UC: 1869978

Zeer ruime en charmante gezinswoning met mooie tuin. EPC: 424 kWh/m² UC: 1815710

Prachtige ruime alleenstaande villa op centrale ligging te Koolskamp. - EPC 216 kWh/m² UC: 1525402

DE PANNE

KOKSIJDE

KOKSIJDE

Zeer ruim appartement in kleinschalige luxeresidentie, centraal gelegen in De Panne. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp 124m² + 20m² - EPC 115Kwh/m2

Instapklaar tweeslaapkamerappartement centrum Koksijde - Bad dicht bij zee. Buitenparking inbegrepen. Opp 70m² - EPC 575 Kwh/m2 UC: 1943768

Rustig gelegen villa te Koksijde - Dorp, perfect onderhouden met ruime zongerichte tuin. Opp 1063m² - bewoonbaar 264m² EPC 308 Kwh/m2 UC: 1493387

OOSTDUINKERKE

OOSTDUINKERKE

LEFFINGE

Luxueus afgewerkt nieuwbouwappartement met zeer groot zongericht terras op het gelijkvloers. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp 94m² + 20m² - EPC 133,5 Kwh/m2

Centraal gelegen rijwoning in Oostduinkerke - dorp met 2 buitenparkings en mooie tuin. Opp 300m² - bewoonbaar 213m² - EPC 251 Kwh/m2 UC: 1943761

3 moderne woningen en 2 percelen bouwgrond op landelijke locatie op een steenworp van het centrum

NIEUWPOORT

NIEUWPOORT

NIEUWPOORT

Perfecte pied-à-terre in de recente residentie Zonnehaven, 1slaapkamer en zongericht terras met prachtig zicht. Mogelijkheid tot aankoop buitenparking. Opp. 55m² + 10m² - EPC 336Kwh/m2 UC: 1893786

Topapppartement met 1 slaapkamer in het hart van de Nieuwpoortse Jachthaven. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp. 50m² + 25m² - EPC 353 Kwh/m2 UC: 1956054

Nieuwe zonnige duplex met ruime kamers en zicht op maritiem park en binnentuinen, volledig geinstalleerd. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp. 112m² + 6m² - EPC 134,22 Kwh/m2

81

VERKOOP - VLAEMYNCK VASTGOEDMANAGEMENT

RUISELEDE


VERKOOP - VLAEMYNCK VASTGOEDMANAGEMENT

NIEUWPOORT

NIEUWPOORT

NIEUWPOORT

Zuidgericht appartement met ruim zonneterras en zicht op de haven. Beschikt over moderne badkamer en keuken. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp. 88 m² + 18 m² - EPC 575 Kwh/m2 UC: 1943776

Instapklaar hoekappartement met 3 slpkmrs en enorm zonneterras. Afgewerkt met hoogwaardige materialen. Mogelijkheid tot aankoop garage. Opp. 112 m² + 38 m² - EPC 122,83 Kwh/m2

Handelspand op toplocatie te Storms Harbour. Mooi rendement haalbaar en ook de meerwaarde van de site zelf is navenant. Grijp deze opportuniteit! Opp. 112m² + 20m²

NIEUWPOORT

MIDDELKERKE

NIEUWPOORT

Luxueus afgewerkt appartement met 3 slpks en 3 bdks. Deze residentie is voorzien van alle comfort. Prachtig terras met zicht op villawijk ‘Simli’. Opp. 144m² + 8m² - EPC 399 Kwh/m2 UC: 755463

Comfortabel eenslaapkamerappartement centrum Middelkerke Bad vlak bij de zee! Instapklaar en goed onderhouden! 55m² + 4m² - EPC 94 Kwh/m2 UC: 1365498

Ruim doorloopappartement met prachtig zicht en zonneterrassen! Opp 130m² + 20m²

NIEUW

ZORGVASTGOED - VLAEMYNCK ZORGVASTGOED

ASSISTENTIEWONINGEN TE HUUR IN TIELT

Residentie Adagio is het nieuwe, moderne en zelfstandig woonconcept dat gerealiseerd is in het hartje van Tielt. De residentie beschikt over 66 erkende woonentiteiten met een mix van 1 of 2 slaapkamers. De centrale ligging en de aanwezigheid van het tuinpaviljoen vormen de perfecte combinatie om zorgeloos ouder te worden. De appartementen zijn uitgerust met de nieuwste technologie en staan garant voor uw veiligheid en comfort. Het woonconcept beschikt over een eigen restaurant, tearoom en bar. De dagprijs start vanaf € 39. 82


- VBC meets - VBC meets - -

MAAK VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK OM DEZE PANDEN TE BEZICHTIGEN Tielt: Sint-Janstraat 185, 051/40 40 10, Nieuwpoort: R. Orlentpromenade 13, 058/77 77 10 - info@vlaemynck.be

TIELT

TIELT

Ruime half-open bebouwing met zuidwestelijk georiënteerde tuin. Huurprijs: €795/maand EPB: 132 kWh/m²

Stadswoning met 3 slaapkamers en ruime tuin in hartje Tielt. Huurprijs: €695/maand EPC: 494 kWh/m²

Twee-slaapkamerappartement met groot zuidgericht terras. Huurprijs: €650/maand + €50 provisie syndic EPC: 166 kWh/m²

TIELT

TIELT

TIELT

Moderne woning met 4 ruime slaapkamers en tuin. Huurprijs: €845/maand EPB: 61 kWh/m²

Praktisch nieuwbouwappartement met 2 slaapkamers. Huurprijs: €565/maand + €25 provisie syndic EPB: 81 kWh/m²

Handelspand met etalage in 2 etages gelegen in de hoofdwinkelstraat te Tielt. Huurprijs: €1.750/maand

TIELT

TIELT

TIELT

Lichtrijk en ruim handelspand in de winkelstraat van Tielt. Huurprijs: €1.950/ maand

Handelspand met etalage in 2 etages gelegen in de hoofdwinkelstraat te Tielt. Huurprijs: €1.650/maand

Lichtrijk appartement met 3 slaapkamers in het centrum van Tielt. Huurprijs: €645/ maand + €85 provisie syndic EPC: 591 kWh/m²

83

VERHUUR - VLAEMYNCK VASTGOEDMANAGEMENT

AARSELE


VERHUUR - VLAEMYNCK VASTGOEDMANAGEMENT

- VBC meets -

TIELT

MARKEGEM

RUISELEDE

Full-service kantoor ter beschikking in Vlaemynck Business Center. Verschillende oppervlaktes beschikbaar.

Modern en praktische woning met 3 slaapkamers en gezellige tuin. Huurprijs: €695/maand EPB: 79 kWh/m²

Lichtrijk instapklaar hoekappartement met 2 ruime slaapkamers. Huurprijs: €695/ maand + €50 provisie syndic EPB in opmaak

RUISELEDE

AARSELE

TIELT

Lichtrijk en ruim drie-slaapkamerappartement in het centrum van Ruiselede. Huurprijs: €685 + €50 provisie syndic EPB: 51 kWh/m²

Bedrijfsunits te huur te Aarsele. Indeling kan gekozen worden volgens noden van de klant

Gezellige studio gelegen op topligging. Huurprijs: €375/maand EPC: 1.137 kWh/m²

TIELT

TIELT

TIELT

Instapklaar appartement met 2 slaapkamers gelegen aan de stadsrand van Tielt. Huurprijs: €675/maand + €50 provisie syndic EPB: 90 kWh/m2

Twee-slaapkamerappartement gelegen in de winkelstraat te Tielt. Huurprijs: €500/ maand EPC: 490 kWh/m²

Modern één-slaapkamerappartement ideaal gelegen aan het station van Tielt. Huurprijs: €400/maand + €50 provisie syndic EPC: 136 kWh/m²

TIELT

MEULEBEKE

NIEUWPOORT

Gezellig één-slaapkamerappartement in het centrum van Tielt. Huurprijs: €500/maand EPC 781 kWh/m²

Geïsoleerd magazijn voor opslag en kleine werkzaamheden te Meulebeke. Huurprijs: €675/maand

5 Nieuwbouwappartementen op jaarbasis te huur aan de haven, 2 slaapkamers, 2 badkamers en mooi terras. Garage bijhuren mogelijk. Vanaf 725€/maand!

84


- VBC meets Real Estate -

TIELT

VILLA TE KOOP Gelegen aan de rand van Tielt en badend in een oase van groen ligt deze prachtige villa op 7.660m². Deze mansion met conciërgerie en zwembad en een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 700 m² biedt uiteraard tal van mogelijkheden. Ideaal voor vrij beroep. EPC: 492 kWh/m² UC: 1868067

NIEUWPOORT VILLA TE KOOP

Statige villa gebouwd op één van de meest uitzonderlijke locaties aan de rand van de prachtige Simli wijk te Nieuwpoort. Grenzend aan het duinengebied geniet u hier van een ongeziene privacy en de ongerepte natuur. De volledig zuidgerichte tuin en terrassen spreken tot ieders verbeelding. De klassevolle villa biedt u met zijn 650m² bewoonbare oppervlakte een enorm potentieel. Opp. Perceel 7450m² - bewoonbaar 650m², EPC 442 Kwh/m2 UC: 1941278 , Prijs op aanvraag

www.vlaemynck.be

Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt R. Orlentpromenade 13/00.01 85 8620 Nieuwpoort

051 40 40 10 l

volg ons op F & info@vlaemynck.be


- VBC meets Sanizi -

SANIZI EASY IN SANI

“ELKE KLANT VAN SANIZI WINT SNEL EEN PAAR DUIZENDEN EURO’S” Steven Lampaert en echtgenote Eveline Maes runnen samen met acht medewerkers bvba Lampaert Steven en richtten met Sanizi een tweede onderneming op. De sanitair- en verwarmingsspecialist uit Aarsele speelt daarmee in op de tendens om vaker zelf aan de slag te gaan en wil de doe-het zelver daarin bijstaan. “Nee, je hoeft geen expert te zijn om zelf heel wat werk te realiseren.”

“Bvba Lampaert Steven bestaat ondertussen negen jaar. Als installatiebedrijf zijn we vooral actief voor de grotere bouwbedrijven uit de regio. Sanizi daarentegen wil zich focussen op particulieren en doe-het-zelvers die in de streek – naar ons aanvoelen – momenteel te weinig mogelijkheden hebben. Mensen die budgetbewust kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken, zullen bij ons terecht kunnen voor alles wat ze nodig hebben”, leggen Steven en Eveline uit. “En voor je het vraagt: neen, een expert hoef je niet te zijn. Enig gevoel voor techniek of wat

handigheid zijn nooit slecht als je zelf aan de slag gaat, maar je moet geen ervaren installateur zijn. Integendeel, wij gaan voor een stuk mee in het verhaal en ik maak me sterk dat ik elke klant rechtstreeks voelbare winst kan opleveren.” Behalve financieel garanderen jullie ook meerwaarde op een andere manier … “Sanizi heeft inderdaad een aantal extra troeven, waarvoor je bij de doordeweekse doe-het-zelfzaak niet terecht kan. Een technicus kan indien gewenst

86

de installaties mee opstarten. Goed begonnen is half gewonnen. Daarnaast willen we ook een zekere dienst na verkoop kunnen bieden, in die zin dat het toch de bedoeling blijft dat mensen uiteindelijk effectief over goede, kwalitatieve en werkende verwarming en/ of sanitair beschikken. Elk project bestaat uit een aantal fases – ruwbouw, installatie en afwerking – en tussenin eens een kijkje gaan nemen, even controleren of de volgende fase opstarten, dat is een service die we aanbieden. De vakkennis en merkenkennis zijn aanwezig en beschikbaar.”


- VBC meets Sanizi -

Ik bedenk net dat ik de juiste zaag niet thuis heb liggen … “Ik kan me voorstellen dat inderdaad niet iedereen een compleet uitgeruste werkplaats ter beschikking heeft, maar ook daar willen we ons met Sanizi duidelijk onderscheiden door op middellange termijn eventueel het nodige materiaal te voorzien. De precieze formule, dat bekijken we nog, maar in principe moet iedereen bij ons terecht kunnen.” Er zijn met andere woorden geen excuses?

“Al jaren zijn we Select Dealer van Vaillant en Atag. Een goed product blijft een goed product hé. Het is niet omdat je het zelf installeert dat het geen topkwaliteit meer zou zijn.” Steven en Eveline merkten de laatste jaren zelf dat de particuliere klant bezig is met het totaalbudget. De vraag ‘kan ik zelf iets doen?’ steekt steeds vaker de kop op, zowel bij nieuwbouwprojecten als renovaties. Het was een doorslaggevend argument om Sanizi op te richten en op die manier prijsbewuste klanten een mooi aanbod te doen.

Dat laatste is een zekerheid? “Maak je geen zorgen. Diezelfde relaties met de producenten zorgen er ook voor dat we garantie kunnen bieden. Al jaren zijn we Select Dealer van Vaillant en Atag en kunnen we garanties van 5 jaar op de ketel en 15 jaar op de warmtewisselaar geven. Ook herstellingen kunnen daardoor snel. Bovendien, een goed product blijft een goed product hé. Het is niet omdat je het zelf installeert dat het geen topkwaliteit meer zou zijn. Sanizi wil dat ook voor een stuk bewaken en eventueel aanvullen door een begeleidingsplan te voorzien én opvolging te garanderen.”

“De waarde van Sanizi zit in de eerste plaats letterlijk in de prijs. Iedereen kan de rekensom zelf maken want het is geen geheim dat een uur werk in dit land veel geld kost. Dat bedrag spaart elke klant van Sanizi alvast uit. Die paar duizenden euro’s, weet je nog? De tegenprestatie is natuurlijk dat hij zelf aan de slag gaat. Bovendien is het zo dat we – zeer bewust – een hele scherpe prijs voor de producten zelf bedingen”, klinkt het overtuigd. “Onze ervaring in de sector en de relaties die we met goede producenten hebben, laten dat ook toe. Zonder dat daarom toegevingen gebeuren op het vlak van kwaliteit.”

“Kijk, met bvba Lampaert Steven werken we al jaren op basis van kwaliteit, met goede merken als partner. We zijn het aan onszelf en onze klanten verplicht om die lijn ook binnen Sanizi en de zelfbouwmarkt door te trekken. Bedoeling is dat we altijd vertrekken vanuit de specifieke vraag, indien mogelijk met een bouwplan. We bouwen samen met de klant het pakket op en leveren dat correct en op tijd. Sanizi zal een dossier bijhouden, om anonimiteit te vermijden en verantwoordelijkheid niet uit de weg te gaan. Het moet mogelijk zijn om alles laagdrempelig te houden: iemand die een vraag heeft of gewoon zelf maar een douchekraan zoekt, moet bij ons kunnen binnen lopen.”

Teratex-site Gavermeersstraat 2 poort 10 8700 Aarsele (Tielt) M. +32 (0)475 87 01 87 info@sanizi.be www.sanizi.be Openingsuren: Dagelijks op afspraak Vrijdag en zaterdag van 8u - 12u & 13 u - 17u

87


- VBC meets Real Estate -

RES. DE SMIDSE

RES. BIESBEKEPARK

WONEN IN DEERLIJK

80%

WE RK EN RE ED S GE STAR T

VE RKOC HT

RES. BIESBEKEPARK

RES. DE SMIDSE

Residentie Biesbekepark is het nieuwe stadsinbreidingsproject in hartje Deerlijk. De residentie bestaat uit 15 appartementen en biedt u een mix van investerings- & ruime woonappartementen. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers met oppervlaktes variërend van 50m² tot 130m² en zijn allemaal voorzien van een of meerdere zonnige terrassen. Op heden is reeds 30% verkocht!

Residentie De Smidse bestaat uit 13 kwaliteitsvolle appartementen met 7 carports met berging en 13 parkeerplaatsen. Alle appartementen genieten van ruime zuidgerichte terrassen vooraan. Het gebouw wordt opgericht en afgewerkt met duurzame en kwalitatieve materialen.

Startprijs: € 130.000 (excl. kosten)

Startprijs: € 221.500 (excl. kosten)

Opleveringen na zomer 2017!

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

88

051 40 40 10 volg ons op

F&l


WWW.DECOSTERE.BE

“DECOSTERE ACCOUNTANCY VERTROUWENSPARTNER MET TOTAALSERVICE” De wereld rondom ons verandert razendsnel. Ook wij als accountants zijn daar niet van gevrijwaard. Door de steeds verdere digitalisering en complexere regelgeving ligt onze focus – nog meer dan vroeger – op zowel brede als gespecialiseerde dienstverlening en advies. Als vertrouwenspersoon hebben wij een jarenlange band met onze klanten opgebouwd. Onze klanten verwachten terecht een oplossing voor de uitdagingen waarvoor zij staan. Wij reiken hen hiertoe niet enkel cijfermatig of fiscaal advies aan, maar ook juridisch advies, gepersonaliseerd, op maat, bekeken vanuit een bredere context. Het is onze prioriteit om tijd voor u vrij te maken, met u mee te denken, u uitleg te geven en u te begeleiden. Wij investeren dagdagelijks in gemotiveerde en gedreven medewerkers

die zich verdiepen in vele domeinen: boekhouding, fiscaliteit, BTW, overnamebegeleiding, waardering van ondernemingen, fusies, splitsingen, vennootschapsrecht, vermogensplanning, sociaalrechtelijk advies, financieel advies, onroerend goed transacties, … Dit brede gamma aan expertise hebben we ‘in house’ waardoor we onze klanten een doordachte, alomvattende en evenwichtige oplossing kunnen bieden.

onderling kunnen blijven evolueren en nieuwe uitdagingen aangaan. Een stabiele organisatie, waarin collega’s steeds meer verantwoordelijkheid kunnen opnemen, komt opnieuw de klant ten goede onder de vorm van een trouwe en correcte dienstverlening.

Ondertussen zijn wij uitgegroeid tot een onderneming met een 60-tal medewerkers verspreid over 3 locaties: Avelgem, Roeselare en Drongen. Onze werkwijze en schaal laten toe om onze klanten steeds snel en flexibel bij te staan. Een vaste contactpersoon / dossierbeheerder staat steeds voor u klaar, geruggesteund door collega -specialisten. Een bijkomend voordeel is dat onze medewerkers zo binnen onze kantoren

AVELGEM

ROESELARE

DRONGEN

BURCHTHOF 10/11

BEVERSESTEENWEG 600A

DEINSESTEENWEG 108

8580 AVELGEM

8800 ROESELARE

9031 DRONGEN

TEL 056/64 71 01

TEL 051/40 26 22

TEL 09/282 40 17

AVELGEM@DECOSTERE.BE

ROESELARE@DECOSTERE.BE

DRONGEN@DECOSTERE.BE

89


- VBC meets Nipaco-Storme -

“SLIM INVESTEREN IN JE HUIS IS HET NIEUWE SPAREN”

Een spaarrekening kost tegenwoordig meer dan ze oplevert, dus zijn andere opties altijd welkom en zeker te overwegen. Nicole De Pestel en Stefaan Storme, zaakvoerders van Nipaco Storme in Beernem, leggen uit waarom op een slimme manier investeren in je huis op termijn meer dan de moeite waard is. Helemaal als je in één vlotte beweging ook kiest voor 25 jaar ervaring, maatwerk en kwaliteit.

Investeren in je huis als extra spaarpot, dat heeft wat uitleg nodig … Nicole: Je huis opwaarderen is altijd een goed idee. Recent zijn er bovendien een aantal tendensen op het vlak van ramen, deuren, poorten maar ook zonwering die een rechtstreeks en voelbaar effect hebben, zowel onmiddellijk als op lange termijn. Stefaan: “Tegenwoordig hebben zowel ramen en deuren in PVC als in aluminium hele goede thermische en akoestische isolatiewaarden, wat dus wil zeggen dat je niet alleen een raam of deur koopt maar meteen ook voor jaren investeert in een lagere energiefactuur.” Nicole: “Ook bij poorten is dat enorm toegenomen. En met de sectionale poort komt daar nog bij dat je in de garage geen ruimteverlies meer hebt. De ruimte wordt optimaal benut, op een praktische en efficiënte manier.”

90


- VBC meets Nipaco-Storme -

In tijden van kant-en-klare oplossingen en doe-hetzelvers, waarom komen mensen tot bij jullie? Nicole: “Als specialist hebben we een pak knowhow en ervaring in huis... “ Stefaan: Naast de kwaliteitsgarantie van onze sterke merken werken we steevast op maat, zorgen voor een oplossing die past in het grotere plaatje van het huis qua design en stijl. Nicole: “Wij kiezen echt voor een persoonlijke aanpak, waarbij we mensen begeleiden in hun keuzes. Iedereen is hier ook altijd welkom en wordt op dezelfde manier aangesproken, ongeacht waarvoor men komt. De klant is hier nog koning, durf ik zeggen. Wij gaan er prat op dat we toch dat tikkeltje extra kunnen bieden wat duurzaamheid en functionaliteit betreffen. Naast alle tips die we in meer dan 25 jaar verzameld hebben!” Stefaan: Wij beschouwen ons werk als een uitdaging die we elke dag met de glimlach starten. Jullie zijn ‘certified dealer’ van Winsol, zie ik? Stefaan: “Ook dat is een blijk van kwaliteit en vertrouwen. Winsol is een 100 % Belgische producent met 140 jaar ervaring. Ze produceren alles zelf, op maat, met hoogwaardige grondstoffen. Als de producent en het verkooppunt elkaar versterken is dat altijd positief. Kijk, weet je wat belangrijk is? Of mensen nu voor een relatief eenvoudige zonwering of raamdecoratie langs komen of voor alle ramen, deuren, rolluiken en de poort van hun huis, we maken hun woning compleet.” Nicole: “Een huis blijft voor heel veel mensen inderdaad een droom, waar hard en lang voor gewerkt wordt. Wij dragen daar een steentje aan bij. Daarom niet letterlijk in de vorm van een baksteen, maar onze producten bepalen toch in heel grote mate het uitzicht van een huis, naast de efficiëntie en het gebruiksgemak.”

Je vermeldde daarnet ook zonwering? Nicole: “Een goede zonwering leidt tot een spectaculaire daling van de zoninstraling. Je houdt de warmte tegen voor ze zich in de woning kan verspreiden. Zo bespaar je op je koeling of airconditioning. Een zonwering zet licht en energie om in een aangename omgevingstemperatuur, zowel binnen als buiten. Met een Winsol zonwering wordt minimum 70% van de warmte van de zonnestralen tegengehouden.”

Dat lijkt me een extra troef. Nicole: “We werken met eigen plaatsingsploegen en er is een goede taakverdeling. Stefaan bezoekt de mensen thuis, zorgt voor een correcte opmeting en technische ondersteuning. Zelf sta ik, samen met onze medewerkster Katrien, de klanten te woord in de toonzaal in Beernem. Op die manier helpen we de mensen slim investeren in hun huis.”

“Genieten van een terrasoverkapping” Stefaan: Denk je eraan je leefruimte uit te breiden dan hebben wij de pasklare oplossing. Onze terrasoverkappingen bieden U een oplossing op maat met grenzeloos comfort.

Ons motto luidt : Wat we zelf doen doen we beter.

Geniet ten volle van alle seizoenen. Nicole: “Te veel zon is niet alleen schadelijk voor je gezondheid maar zorgt er ook voor dat de UV stralen uw interieur verkleuren.

Stel je vraag !!!

91

Nipaco – Storme Bvba Industriepark 47 8730 Beernem T. +32 (0)50 79 09 00 info@nipacostorme.be www.nipaco-storme.be/


- VBC meets Life after sports -

VITAL BORKELMANS: ‘VAN DE ZWARTE MIJN NAAR DE GROENE GRASMAT’ Vital Borkelmans is gepokt en gemazeld in de voetbalwereld, maar ook in de zakenwereld verdient de sympathieke Limburger dagelijks zijn strepen. Borkelmans is PR-manager voor Carro-Bel, voor MIBA en voor Aluform.

Succesvolle voetballer Vital Borkelmans, tijdens zijn voetbalcarrière beter gekend als ‘brommerke’ omdat hij 90 minuten lang onvermoeibaar de lijnen afliep, is uniek. Als we spreken over een loopbaan nà topsport, moeten we bij de legendarische nummer vijf van Club Brugge ook spreken over werken vòòr topsport.

Vital Borkelmans kende nadien een lange en succesvolle voetbalcarrière. Hij werd ontdekt door SV Waregem en speelde vervolgens elf seizoenen bij Club Brugge, waar hij een indrukwekkend palmares bijeen voetbalde. “Mijn gelukkigste voetbalmoment? Dat was de eerste keer dat ik overdag mocht trainen. Eind juni 1986 werkte ik nog dagelijks in de koolmijn, op 1 juli trainde ik met SV Waregem. Op 24 uren ging het van de zwarte koolmijn naar de groene grasmat. Maar het spreekt voor zich dat ik mijn mooiste periode bij Club Brugge beleefde.”

Mijnwerker In het begin van zijn carrière combineerde Vital Borkelmans immers het voetballeven bij Patro Eisden met een job in de mijnen als mijnmeter. “Je kan het vergelijken met een landmeter boven de grond, ik moest de lijnen uittekenen. De combinatie met het voetbal was zwaar, maar het werken in de mijn zal ik nooit vergeten. De relatie met de kompels is een vriendschap die nergens elders bestaat. Iedereen heeft elkaar iedere dag nodig, in de mijnen is iedereen zwart.”

Het zwarte gat In 2004 hing Vital Borkelmans, twee weken voor zijn 41ste verjaardag, de voetbalschoenen definitief aan de haak. Brommerke nam met een doelpunt zelfs in schoonheid afscheid.

92


- VBC meets Life after sports -

“Ik heb eigenlijk nooit gedacht aan het zogenaamde zwarte gat na mijn actieve voetballoopbaan. Weet je, als je niet bang bent om te werken, hoef je daar niet bang voor te zijn. Wat niet wil zeggen dat ik besefte dat ik bepaalde zaken zou missen. Ik moest afscheid nemen van het mooie leven als profvoetballer, de trainingen, maar ook van het begeleiden van medespelers.”

alle sectoren. Mensen die daar niet mee kunnen leven, krijgen ongetwijfeld slaag. Daarnaast verdient eerlijkheid respect. Velen gebruiken het woord respect trouwens te onachtzaam, maar voor mij is het een belangrijk woord. Zo zal ik no matter what respect blijven hebben voor Marc Wilmots en andere voetbalcollega’s, maar evenzeer voor zakenmensen zoals Jimmy De Breucker of Eddy Nerinckx van Carro-Bel. In België wordt respect veel minder toegelaten dan in andere landen. Spijtig.”

Assistent-bondscoach Na zijn actieve voetballoopbaan vervulde Vital Borkelmans meerdere coachfuncties in combinatie met een job in de zakenwereld, onder andere in de beveiligingssector. In 2012 werd hij aangesteld als assistent-bondscoach van Marc Wilmots voor de Belgische nationale ploeg. “In 49 wedstrijden hebben we de Rode Duivels van de 60ste plaats op de wereldranglijst naar de 1ste plaats geloodst. Toegegeven, we hadden een fenomenale groep vol talenten, maar het komt er ook op aan om de juiste spelers op het juiste moment mee te nemen.”

Portretfoto geschilderd door een jongen uit gemeenschapsinstelling ‘De Zande’

Netwerken “Of het toevallig is dat ik vooral in de bouwsector actief ben? Ik geloof van niet. Het is opmerkelijk hoe sportminded de bouwwereld is. En het zijn ook allemaal nuchtere mensen die hard werken. Als ze iets doen, dan is het af. Net zoals de vele netwerkmomenten. Ik heb de indruk dat België tot de wereldtop behoort als het over organiseren gaat. Kijk naar de koers in België waar honderden, wat zeg ik, duizenden mensen een ganse dag rijen dik langs het parcours staan. Of van een andere orde, maar ook tekenend is Tomorrowland. Ieder jaar vinden ze zich zelf uit en is het tot in de puntjes af. Een ander voorbeeld is de Bouwlounge op Club Brugge. Belgen kunnen organiseren, dat is zeker.”

Engagement Vital Borkelmans engageert zich al enkele jaren om iedere woensdagnamiddag voetbaltraining te geven aan een ploeg jongeren van De Zande, een gemeenschapsinstelling voor jongeren van 12 tot 18 jaar. “Ik doe dit voor de jongeren. Het is mijn manier om de jongeren een perspectief te bieden in hun leven. Door hen op een positieve manier uit te dagen wakker ik hun gretigheid aan. Dit engagement neemt niemand van me af, ik doe het oprecht graag.”

Sport en business “Ik smijt mij met hart en ziel in mijn job, net zoals ik in het voetbal deed. Het opgebouwde netwerk kwam er door hard te werken en ik zal dit in de toekomst verder uitbouwen. Maar voetbal blijft mijn leven, dus blijf ik ook actief in de voetbalwereld. Sport en business sluiten elkaar niet uit, integendeel, ze versterken elkaar,” besluit een optimistische Vital Borkelmans.

Open, eerlijk en respectvol “Voor mij is openheid en eerlijkheid zeer belangrijk in alles wat ik doe, zeker als je in team werkt. Ook in de zakenwereld zijn die waarden heilig voor mij. En bij onder andere Carro-Bel vind ik die terug. Ik ben zeer open, ook tegen zogenaamde concullega’s. En concurrentie moet er zijn, in

93


- VBC Tip -

“VERPLICHTINGEN VAN DE BOUWHEER” Koen Vande Walle is reeds 23 jaar actief als advocaat en sedert 1 december 2016 vennoot bij B-LAW advocaten.

-

het woord “ingebrekestelling” moet in de hoofding van de brief duidelijk worden vermeld;

de termijn binnen dewelke de bouwheer de nodige schikkingen moet treffen moet duidelijk worden vermeld;

U moet heel concreet opgeven wat de aanvang der werken op dat ogenblik onmogelijk maakt, bijv. in geval U de elektriciteit moet leggen “aangezien de ruwbouwwerken nog niet afgewerkt zijn, is het mij onmogelijk te beginnen…”;

U moet meedelen dat U niet aansprakelijk kan worden gesteld voor een vertraging in de uitvoering van uw werken. Dit is van belang wanneer er in de overeenkomst met de bouwheer een datum van uiterste uitvoering is bepaald!

U moet de bouwheer in kennis stellen wat U zult doen indien U binnen de voorgestelde periode niet kunt starten met de uitvoering van de werken, bijv. “Indien U geen positief gevolg geeft aan dit schrijven zal ik tot mijn spijt genoodzaakt zijn U te dagvaarden voor de bevoegde Rechtbank teneinde de ontbinding van de aannemingsovereenkomst met schadevergoeding te bekomen, alle meerdere kosten uiteraard ten uwen laste…”;

U moet voorbehoud maken voor de schade die U reeds geleden hebt of die U nog zal lijden indien de bouwheer niet aan zijn verplichting voldoet;

B-LAW is het advocatenkantoor voor ondernemingen. Vandaag licht zijn mede-vennoot Johan Van Hooreweghe de plichten van de bouwheer toe. Elke aannemingsovereenkomst geeft aanleiding tot rechten en plichten en dit zowel bij de bouwheer als bij de aannemer. De verplichtingen van de bouwheer zijn 3-ledig:

de bouwheer moet medewerking verlenen bij de uitvoering van de werken

• •

de bouwheer moet de aannemingsprijs betalen de bouwheer moet de werken aanvaarden

In deze bijdrage staan we stil bij de verplichting van de bouwheer om medewerking te verlenen bij de uitvoering van de werken. In de volgende bijdragen bespreken we de tweede en derde verplichting. De bouwheer mag de uitvoering van de werken niet zomaar eenzijdig uitstellen. De bouwheer is verplicht om tijdig de terreinen/ gebouwen ter beschikking stellen waar de werken moeten worden uitgevoerd. Ook moet de bouwheer zich inspannen om op tijd de vereiste administratieve vergunning(en) te bekomen die noodzakelijk zijn om de werken uit te voeren. Wat kan de aannemer doen als de bouwheer de aanvang der werken blijft uitstellen zonder wettige reden (bijvoorbeeld overmacht, het niet bekomen van een bouwvergunning enz.)? Vooreerst moet de aannemer de bouwheer aangetekend in gebreke stellen om binnen een als uiterste termijn gestelde datum alle nodige schikkingen te treffen zodat aanvang kan worden genomen met de uitvoering van de werken. Let wel:

de aanmaning moet per aangetekend schrijven worden verstuurd; Koen Vande Walle Johan Van Hooreweghe Luc Delacourt advocaat - vennoot

Indien de bouwheer aan deze aangetekende aanmaning geen (volledig) positief gevolg geeft, moet U er voor zorgen dat U het bewijs kunt leveren van de weigering van de bouwheer en/of de onmogelijkheid voor U om de werken aan te vatten. Dit bewijs kan worden geleverd aan de hand van de gevoerde briefwisseling. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om beroep te doen op een gerechtsdeurwaarder die een “Proces-Verbaal van vaststelling” moet opmaken zodat er later geen discussie is dat U niet kon starten met de werken. Wat U beweert, moet U immers steeds bewijzen. De vaststellingen door een gerechtsdeurwaarder hebben de waarde van een authentieke akte.w Indien ook deze aangetekende aanmaning geen gunstig resultaat oplevert, kan de aannemer de bouwheer dagvaarden voor de Rechtbank met vordering tot ontbinding van de aannemingsovereenkomst en tot het bekomen van een schadevergoeding.

OPGELET: NEEM ALS AANNEMER NOOIT HET RECHT IN EIGEN HANDEN! Een overeenkomst kan enkel verbroken worden door de rechter! Raadpleeg dus steeds tijdig uw raadsman

Domein De Herten, Hertsbergsestraat 4 (afrit E-40 Oostkamp) 8020 Oostkamp I T: 050 31 38 81 info@b-law.be I www.b-law.be

WWW.B-LAW.BE - VERDERE INFO EN BEGELEIDING: INFO@B-LAW.BE, REFERTE VBC MAGAZINE


- VBC Tip -

Regularisatie van uw studiejaren: “Een goede belegging voor uw pensioen”? Als het wetsontwerp van de Minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine, wordt goedgekeurd, zal u uw wettelijke pensioen kunnen opkrikken door uw studiejaren, of een deel ervan, te regulariseren. De vraag is dan: wegen de kosten van uw spontane regularisatiebijdrage op tegen de baten, met name het extra pensioen? Krijtlijnen van het wetsontwerp Vanaf 2020 is het voor alle werknemers, zelfstandigen en ambtenaren mogelijk om, ongeacht het moment in hun loopbaan - maar uiterlijk voor de ingangsdatum van het rustpensioen - hun studiejaren af te kopen, zodat deze kunnen meetellen in de berekening van hun pensioen.

Is dit nu een interessante optie voor u of niet ? Laat er geen twijfel over bestaan: het afkopen van studiejaren heeft geen enkel effect op uw vroegst mogelijke pensioendatum. U kan voor uzelf dus geen vervroegd pensioen ‘kopen’…

Weet u dat u als zelfstandige uw woning kunt beschermen? Alle studiejaren, die vereist waren voor het behalen van uw diploma (slechts één van uw diploma’s), zullen hiervoor in aanmerking komen. De kostprijs hiervan wordt door de regering vandaag vastgelegd op 1.500 € per jaar, maar zal in de toekomst afhankelijk gemaakt worden van het moment van uw regularisatie (hoe dichter bij uw pensioenleeftijd, hoe hoger de kost per afgekocht studiejaar). De totale regularisatiebijdrage – van één of meerdere studiejaren - moet steeds in één keer betaald worden, en Deze voor ke personen dit bescherming binnen de zesgeldt maand na natuurlij uw aanvraag. Om het die plaatje hun zelfstandige activiteit in deze hoofdof bijberoep uitvoor u interessant te maken is eenmalige regularisaoefenen, evenals voor zaakvoerders bestuurders tiebijdrage fiscaal aftrekbaar tegen deen marginale aanslagvanvoet vennootschappen. via uw personenbelasting (50% indien uw belastbaar inkomen hoger is dan 38.830 € en u betaalt netto ‘slechts’ 750 €). Enkel de hoofdverblij fplaats van de zelfstandige kan

Verder claimt de Minister een terugverdieneffect van 3 jaar vanaf de pensionering, maar hier gaat hij er gemakkelijkheidshalve van uit, dat iedereen minstens een bruto belastbaar inkomen geniet van 38.830 € (de kostprijs verlaagt dan immers tot 750 €), en vergeet hij verder ook aan te stippen, dat de 266,66 € per jaar extra pensioen een bruto bedrag is. Hoeveel u netto, na belasting, van dit bedrag overhoudt, hangt af van uw globaal belastbaar inkomen na pensionering (ook tijdens uw pensioen zal u immers, in combinatie met uw andere inkomsten, behoeft deDit instemming van De gehuwde zelfstandige personenbelasting verschuldigd zijn). is dus verschilzijn echtgeno(o)t(e), ongeacht het feit of of uit zij alleen lend voor eenieder van ons. Daarnaast is hij ook talrijke eigenaar isgebleken van de woning datwegvallen de woning simulaties dat doorofhet vangemeenbepaalde schappelijke of onverdeelde is tussen hem/in belastingverminderingen het eigendom afkopen van studiejaren haargevallen en zijn echtgeno(o)t(e). vele zinloos of zelfs verlieslatend bleek te zijn (de zogenaamde “pensioenval”).

Sinds enige jaren kan een zelfstandige zijn gezinswoning beschermen tegen schuldeisers, door deze woning niet vatbaar voor beslag te laten verklaren bij notariële akte.

beschermd worden.

“Door het afkopen van uw studiejaren zal u

Indien het vroeger onroerend goed waarin kunnen de zelfstandige nooit met pensioen gaan." woont, eveneens wordt gebruikt voor zijn zelfstandige activiteit geldt de volgende regeling: Overgangsregeling

De Minister voorziet die verder ook een overgangsperiode - indien de oppervlakte bestemd is voor professiovan 1 juni tot 31 mei 2020, u weliswaar enkel de neel gebruik minder is dan 30waarin % van de totale opperstudiejaren uw 20ste verjaardag tegen vast tarief vlakte van hetnaonroerend goed, dan -kan de een volledige van 1.500 € - kan afkopen dit ongeacht uw leeftijd woning onbeslagbaar worden en verklaard.

(voor ambtenaren geldt zelfs een korting van 15 % op dit bedrag). Als tegenprestatie voor uw spontane bijko- indien de oppervlakte die bestemd is voor profesmende solidariteitsbijdrage belooft de Minister voor elk sioneel gebruik 30 % of meer bedraagt van de totale afgekocht studiejaar u een jaarlijks extra bruto wettelijk oppervlakte van het goed, kan enkel het deel van de pensioen van 266,66 € (index 138,81) uit te betalen, inwoning dat dient als hoofdverblijfplaats niet vatbaar dien u een pensioen voor alleenstaande geniet, of 333,33 voor beslag worden verklaard, mits vooraf statuten € per jaar indien u recht heeft op een gezinspensioen.

(basisakte) worden opgesteld.

De bescherming geldt enkel voor

beroepsschulden

De Franse Gemeenschapscommissie (COCOF) heeft op en ten aanzien van schuldeisers van wie de schuldvor12 mei is2017 een belangenconfl ict ving ingeroepen het dering ontstaan na de inschrij van de met authenFederale Daardoor de bespreking van tieke akteParlement. in het register van dewordt hypotheekbewaarder. het wetsontwerp rond het afkopen van de studiejaren opgeschort voor minimum 120 dagen. Tijdens deze periode Het verlies van de hoedanigheid van zelfstandige door moeten de verschillende partijen tot een vergelijk komen faillissement maakt geen einde aan de bescherming over het wetsontwerp.

ten opzichte van schulden uit het verleden.

Als u afweegt of dit interessant is voor u, dan houdt u Bent u vansteeds plan zelfstandige te worden of bent dit al, best ook uw persoonlijke situatie in hetu achterdan is dergelij ke verklaring van onbeslagbaarheid van hoofd. Uw regularisatiebijdrage kan immers in geen geval uw gezinswoning zeker te overwegen. worden terugbetaald. Kortom, u laat zich best begeleiden in uw beslissing.

HILDE MARCOU - notarieel jurist

“Studiejaren afkopen kan interessant zijn, maar niet voor iedereen…”

Onze kantoren in uw regio: VGD BRUGGE | VGD GENT | VGD KORTRIJK Benieuwd wat VGD voor uw vermogen kan betekenen? Neem contact op met onze specialisten vermogensplanning: Evert Huyghe via evert.huyghe@vgd.eu of tel: 03 95 247 43 12 en Frederic Dedeurwaerdere via frederic.dedeurwaerdere@vgd.eu of tel: 09 210 11 80.

vgd.eu


- VBC meets Real Estate -

0KO% 4 VER CHT

RES. VALCKE I TIELT Residentie Valcke is het nieuwe hedendaags en klassevol project dat wordt opgetrokken op de hoek van de Stationsberm en de Pieter Simonsstraat nabij het station te Tielt. Hierdoor geniet dit project van een vlotte verbinding. Het project bestaat uit 25 ruime en energiezuinige appartementen verdeeld over 4 bouwlagen. De appartementen varieren van 1, 2 tot 3 slaapkamers. De appartementen hebben oppervlaktes variërend van 67m2 tot 111m2. De ondergrondse verdieping is onderverdeeld in 19 autostaanplaatsen, 6 garageboxen en 21 ruime kelderbergingen.

RES. VALCKE I TIELT • centrale ligging • indeling en afwerking volgens eigen smaak • eigentijds ontwerp met oog op comfortabel genot • ideale investering = interessante huurrendementen!

0KO% 4 VER CHT

DE ROTERIE I OOIGEM Residentie De Roterie wordt opgetrokken in de Wielsbeeksestraat te Ooigem, op enkele passen van de markt. • 9 comfortabele en energiezuinige appartementen • royale zuidgerichte terrassen en/of tuinen • verschillende variaties op indeling mogelijk • ruime garages met geautomatiseerde sectionale poort • goede aansluiting tot E17 in Waregem Oplevering voorzien najaar 2017!

Sint-Janstraat 185 8700 Tielt info@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be

96

051 40 40 10 volg ons op

F&l


KANTOORRUIMTE -ter beschikking -

COWORKING (ALL INCL.)

VERGADERZALEN

KANTOORRUIMTE

WWW.COHUB.BE

WWW.VBCTIELT.BE

WWW.VBCTIELT.BE

Vanaf € 157 / maand

beschikbaar voor iedereen

ter beschikking

VERWARMING I AIRCONDITIONING I INTERNETAANSLUITING I TELEFOONCENTRALE I VERLICHTING I ONDERHOUD RECEPTIE

I

VERZEKERING

POSTBEDELING I

TOEGANG

I

TOT

VERGADERRUIMTE KEUKEN

I

I

CONFERENTIERUIMTE

SANITAIRE

VOORZIENINGEN

I

I

SCHOONMAAK

KOPIEERMACHINES

Sint-Janstraat 185, 8700 Tielt I isabelle@vbctielt.be I 051 79 40 40 97

I

BEVEILIGING EN

PRINTERS


- Colofon -

COLOFON Uitgever Karel Vlaemynck Vlaemynck Invest bvba Sint-Janstraat 185 8700 Tielt 051 79 40 40

Het VBC magazine verschijnt 2x per jaar. Het volgend nummer verschijnt in januari 2018. Interesse om te adverteren? Contacteer ons via ilse@vlaemynck.be

www.vlaemynck.be www.vbctielt.be info@vlaemynck.be isabelle@vbctielt.be Vormgeving Ewout Meseure Vlaemynck Invest Redactie Freelance Schrijfbedrijf Verhaalbureau Ruben De Vooght 0486 29 73 30 ruben@freelanceschrijfbedrijf.com Frederik Sap Freelance Copywriter Mercantiel 0479 338841 frederik.sap@mercantiel.be Fotografie Norbert Maes Pontstraat 2 8755 Ruiselede 051 68 92 94 Advertentiecoördinatie Ilse Nagel 0475 333 006 Isabelle Constandt 0490 56 86 51 Druk L.capitan Leitemolenstraat 6 8020 Ruddervoorde 050 20 97 29

Ondanks de constante zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van dit magazine, is het mogelijk dat de informatie die wordt gepubliceerd onvolledig en/of onjuist is. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de onjuistheden of tekortkomingen of drukfouten in de gegevens zoals die in ons magazine worden vermeld. Incorrecte gegevens of tekortkomingen of drukfouten geven geen recht op een financiële compensatie. Beweringen en meningen geuit in de artikelen zijn die van de auteur(s) en niet die van de redactie en/of de uitgever. Wij zijn niet verantwoordelijk voor:- Inbreuken op enige intellectuele rechten begaan door de auteurs van de artikelen welke verschijnen in ons magazine. De auteurs dienen ons te vrijwaren tegen alle vorderingen welke lastens ons worden ingesteld wegens een inbreuk op enige intellectuele rechten. - Enige schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met de informatie die door middel van dit magazine werd verkregen. - Mogelijk geleden schade van welke aard ook, veroorzaakt door onze nalatigheid of vergetelheid in het verschaffen, compileren, schrijven en interpreteren van de informatie. De volledige inhoud en vormgeving van dit magazine zijn auteursrechtelijk beschermd. Tenzij uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van de eigenaars van het auteursrecht is het verboden kopieën, aanpassingen, vertalingen of bewerkingen te maken van dit magazine of van een gedeelte ervan op welke wijze of in welke vorm ook. Straf- en/of burgerlijke sancties zoals bepaald in de Wet van 30.06.1994 betreffende het auteursrecht en de naburige rechten kunnen worden gevorderd ingevolge het niet respecteren van het auteursrecht of enige inbreuk op enige ander intellectueel rechten. De namen, tekens en logo’s weergegeven in ons magazine kunnen beschermde handelsmerken zijn en kunnen aldus evenmin zonder voorafgaande toestemming worden aangewend en/of gereproduceerd. Ieder geschil, van welke aard ook, valt onder de exclusieve bevoegdheid van de Hoven en Rechtbanken van het Gerechtelijk Arrondissement Tielt. Enkel het Belgische Recht is van toepassing.

98


WWW.MIBA.BE


NACHT VAN STORMS’ HARBOUR 2017 V R I J D A G 1 8 AU G U S T U S 2 0 1 7

Z O N D A G 2 0 AU G U S T U S 2 0 1 7

P OW E R E D BY

INTERESSE? ILSE@VLAEMYNCK.BE OF 0475/ 333 006

INTERESSE? MEER INFO OP WWW.STORMSRALLY.BE

ZIE OOK PAGINA 67 IN DIT MAGAZINE

ZIE OOK PAGINA 69 IN DIT MAGAZINE