Page 1


2


PONUDBE MESECA

3


4

PONUDBE MESECA


Tema meseca:

OGREVANJE IN PRIHRANEK ENERGIJE

1

OGREJTE SE S KAMINOM

Vaš čas je vaše življenje. Vzemite si ga in preživite čas zase popolno! Z odločitvijo o nakupu kamina, boste v dom prinesli domačnost in toplino, ki je še kako dobrodošla. S pogledom na goreč plamen, pa se bodo v vaših mislih prebudili še tako skriti spomini in dogodki. Da združite prijetno s koristnim pa lahko te trenutke preživite tudi skupaj z družino.

Dimniki in kamini Klemenc

Smo zastopnik in montažer za podjetje Schiedel. Pred časom smo ponudbo dimnikov Schiedel razširili s ponudbo kaminskih vložkov, monoblokov, štedilnikov in prostostoječih kaminskih peči priznanih evropskih proizvajalcev (Nordica, Ruegg, Piazzetta…). Pri nas na enem mestu dobite torej vse. Po potrebi vam saniramo dimnik, ali postavimo novega. Nato vam dostavimo kamin ter ga priklopimo na dimnik. V kolikor je potrebno, izvedemo razpih toplega zraka in na željo stranke kamin tudi obzidamo.

SUPER UGODNO do konca leta !


6

TEMA MESECA / OGREVANJE IN PRIHRANEK ENERGIJE

Skuhajte si na babičinem štedilniku

V želji po domačnosti si v hitrem tempu želimo kanček nostalgije tudi v našem domu, jedi peči in kuhati na tradicionalen način, prav tako, kot so jih pripravljali v časih, ko je bil zidan štedilnik v vsaki kuhinji. Zraven pa imeti še prijetno in cenovno ugodno ogret bivalni prostor z lončeno pečjo ali s kaminom…Čas hiti naprej, štedilniki in lončene peči so z njim spremenili svojo obliko, njihova podoba je postala moderna in so danes postali dekorativni okras kot sinonim neke dobe… Vse te želje v podjetju Ključavničarstvo Fekonja d.o.o. za vas izpolnjujemo že 32 let z izdelovanjem štedilnikov na trdo gorivo, kaminov in lončenih peči. Domačnost in udobnost si podajo roke z ekonomičnostjo, praktičnostjo, modernostjo in prijetnostjo. Izdelki so narejeni v duhu nostalgije po da je na vseh mogoče kuhati in istočasno naravni toplini nekdanjih babičinih ogrevati enega ali vse bivalne prostore. kuhinj. Z uporabo najkvalitetnejših Letno izdelamo 1000 štedilnikov, materialov ter moderne tehnologije NAJNIŽJE količina pa se iz leta v leto veča. Med so štedilniki primerni za vse njimi so štedilniki na trdo gorivo, CENE vrste gradenj, od najstarejših do kamini in lončene peči, ki so lahko V SLOVENIJI! povezane na centralno ali ne. najmodernejših. Ni le sredstvo namenjeno ogrevanju, temveč Preverite! Znano je, da so lončene peči istočasno okrasni element prijeten najcenejši način ogrevanja. Poznamo na pogled. Da bi združili prijetno s jih nekako tako dolgo kot kmečke peči, koristnim so štedilniki prirejeni tako, le da so lončene peči manjše in raznih

Široka paleta štedilnikov, nap Nudimo široko paleto kuhinjskih štedilnikov in nap, različnih modelov in barvnih odtenkov. Štedilniki so razdeljeni v dve osnovni skupini, in sicer štedilniki na trdo gorivo ter kombinirani. Osnovni del štedilnika na trdo gorivo se po želji stranke lahko kombinira s plinskimi, električnimi ali steklokeramičnimi kuhališči in različnimi električnimi Pokličite pečicami. za V ponudbi brezplačen lahko najdete katalog in tudi klasične cenik! štedilnike na trda goriva s pečnicimi. To so rustikalni modeli štedilnikov, katere odlikuje izrazita domačnost, dinamična razgibanost in prefinjena estetika. Poleg široke ponudbe štedilnikov v podjetju izdelujemo tudi samostoječe nape in nape, ki so vgrajene pod kuhinjski element. Le te po naročilu izdelamo različnih dimenzij in oblik. Nape so lahko iz INOX-a v sijaj polirani ali mat izvedbi in prašno lakirane. Vsaka napa ima vgrajeno tudi lučko, filtre za maščobo in ventilatorje različnih moči.

oblik. Vsekakor pa nam prav tako kot kmečka peč pričara romantično vzdušje ob hladnih zimskih večerih… Naše proizvode ne prodajamo le v Sloveniji, ampak tudi v Avstriji, Nemčiji, kupci pa prihajajo tudi iz Hrvaške ter Madžarske. Karakteristike štedilnikov prilagajamo željam kupca, zanje pa smo pridobili tudi CE certifikat.


TEMA MESECA / OGREVANJE IN PRIHRANEK ENERGIJE

7

Čudežni kamin

Kjer je dim je tudi ogenj, že od pravi slovenski pregovor. Kjer pa je ogenj, pa ni nujno, da je tudi dim pravijo v podjetju PTS VAUDA, ki vam toploto domačega ognjišča pričarajo s kamini WUNDER - brez dima, plinov, vonjav in pepela. Gre za t.i. čudežni kamin, v katerem ne kurite z lesom, za varljivo realnim videzom polen se namreč skrivajo 3 pločevinke z gorivom. Velikost plamenov si nastavite sami, izberete tudi čas gorenja. V toploti iz kamina lahko uživate kjerkoli, saj je mogoče kamin premikati kamorkoli, ker ne potrebuje dimnika, prav tako pa ni pojava dima, plinov, vonjav in pepela. Glede na notranjost bivalnega prostora lahko izbirate med klasičnimi, sodobnimi, kovinskimi, kamnitimi in lesenimi kamini.

200 € dalje

Cenejše in okolju prijaznejše ogrevanje MAMMUTTI STONE FINSKI SALOVEC Kamini so iz naravnega kamna. Finski salovec je zaradi svoje sestave in gostote izredno primeren za izdelavo kaminov in kurišč, omogoča 3-4 krat večjo akumulacijo toplote in 2-3 krat večjo odpornost na temperaturo kot vsi nam znani materiali, ki se uporabljajo za izdelavo kaminov in peči. GOLDEN FIRE - ZLATI OGEN - sproščajo enakomerno toploto na okolju prijazen način! Zaradi patentirane metode izgorevanja z visoko temperaturo do 1200°C se nevarni plini in saje razgradijo, prav tako ne ostane nič neizgorenega lesa, dimnik pa ne izloča sajastega dima in ostaja zdrav in čist.

Kamini, štedilniki in nerjaveči dimniki Proizvajamo enoslojne in troslojne dimnike. Enoslojni dimniki so bolj primerni za sanacije starih dimnikov, za kurjenje s trdimi, tekočimi in plinastimi gorivi ter za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika. Montaža je dokaj hitra in enostavna, saj togost in stabilnost konstrukcije notranjega dela dimnika dosežemo brez posebnega orodja to je varjenja ali vrtanja cevi s fiksnim oblikovnim spojem elementov, privarjenih na dimniške cevi in ostale elemente. Za pravilno, enostavno in hitro povezavo kotla z dimnikom pa proizvajamo priključne kose dimovodov. V ponudbi pa imamo tudi kaminske peči, znamke Sideros in Nordica.


8

TEMA MESECA / OGREVANJE IN PRIHRANEK ENERGIJE

TO ZIMO BOSTE KURILI MANJ

Ali veste, da: • 70 % vseh stroškov energije v gospodinjstvu predstavljajo stroški za ogrevanje? • lahko s pametnim zračenjem te stroške znižamo vsaj za 15 %? • je možno vsako klasično okno nadgraditi v avtomatsko, s čimer znižate stroške, poskrbite za dovolj svežega zraka, zmanjšate nevarnost vlomov, zavarujete • svojega otroka pred padcem in olajšate starejšim odpiranje oken?

nja gredo v smeri prihrankov energije tako z okoljskega kot stroškovnega vidika vsakega od nas. Sodobna okna odlikujeta odlična izolativnost in odlično tesnjenje. Predvsem plastična okna imajo to slabost, da skoraj preveč tesnijo, s čimer je onemogočena izmenjava zraka in vlage. Stara okna in vrata so imela nižjo toplotno prehodnost in so slabše tesnila, zato problemov z vlago in plesnijo praktično ni bilo. Če ne zračimo, se v prostoru akumulirajo slab zrak, škodljivi plini in vlaga. Za dobre bivalne pogoje je prezračevanje zelo pomembno, saj vpliva na našo kakovost bivanja v prostorih. Ima pa to slabost, da z vdorom svežega zraka pozimi prostor ohladimo, poleti pa vanj vdre vročina. Zračimo iz higienskih in zdravstvenih razlogov. Zračimo lahko na dva načina, in sicer tako, da okna odpremo na stežaj ali pa jih odpremo nagibno (na kip). Zračenje z na stežaj odprtimi okni se prakticira običajno le v prostorih, kjer se zadržujemo največ časa, npr. v dnevni sobi. Ostale prostore povprečno gospodinjstvo zrači tako, da pusti okna odprta na nagib. Predvsem v tistih prostorih, kjer se čez dan malo zadržujemo, lahko zavestno pustimo odprta okna na nagib, ali pa jih preprosto pozabimo zapreti. Dlje časa, kot je okno odprto, več zraka se izmenja. 20 minut zračenja z na nagib odprtim oknom je ekvivalentno petim minutam zračenja z na stežaj odprtimi okni. 70 % vseh stroškov energije so stroški za ogrevanje prostorov, le 30 % so stroški delovanja ostalih gospodinjskih

aparatov. Če zračimo eno uro tako, da je okno odprto na nagib, potem se v stanovanju površine 80 m2 izmenja ca. 220 m3 svežega zraka na uro. To merimo s faktorjem izmenjave zraka. Običajno deset minut do pol ure takšnega zračenja v kopalnici, WC-ju ali kuhinji zadošča, velikokrat pa ravno v teh prostorih pozabimo zapreti okna. Če so okna namesto eno uro odprta cel dan ali celo noč, lahko dosežemo tudi desetkratni faktor izmenjave zraka, kar je potratno, saj dobesedno mečemo denar za kurjavo skozi okno. Kako z avtomatskim oknom prihranimo stroške ogrevanja, lahko preberete na www.okna-vrata.si/winflip .

Kakšna je torej rešitev, če nameravamo vgraditi nova okna?

Nova pvc okna in vrata pomenijo znatno nižje stroške ogrevanja na daljši rok, manjši hrup in še bi lahko našteli. Kadar se odločamo za nova plastična okna, je smiselno razmisliti o tem, da bi v ta okna vgradili sistem za prezračevanje. Vsako plastično okno je možno nadgraditi v avtomatsko. Pri novih oknih je Winflip® avtomatski sistem prezračevanja možno vgraditi v sam profil okna že ob njihovi izdelavi. Druga možnost je, da na že vgrajena plastična, lesena ali aluminijasta okna naknadno montiramo Winflip® in jih tako nadgradimo v avtomatska.

Kako deluje avtomatsko okno?

Avtomatsko okno za delovanje ne potrebuje elektrike. Okna v prostorih v stanovanju ali hiši odpremo s pomočjo vrvice. Po preteku nastavljenih časov se okna samodejno zaprejo. Čas, ko bodo okna odprta, torej čas prezračevanja, lahko poljubno nastavimo za vsak prostor posebej, in sicer od ene minute pa do desetih ur. Kadar želimo prezračevanje prekiniti pred iztekom nastavljenega časa, preprosto zapremo okna.

Katere so prednosti avtomatskih oken?

Avtomatsko okno Winflip® temelji na lokalnem delovanju, torej za vsak prostor posebej. Tako lahko zagotovimo večjo prilagodljivost, saj lahko uravnavamo vlago in vonjave v vsakem prostoru posebej. Avtomatska okna imajo dve poglavitni prednosti: večjo varnost - z možnostjo vgradnje alarmne naprave - in nižje izdatke za ogrevanje.

Druge prednosti so še: • če avtomatsko okno v kopalnici odprete po tuširanju, ne boste imeli plesni; • okna, ki so vgrajena na višjih legah, so težje dosegljiva; s pomočjo vrvice na avtomatskem oknu jih boste z lahkoto dosegli; • okna in vrata morajo biti skonstruirana tako, da jih lahko odpirajo tudi otroci ter starejše in invalidne osebe. Vrvica in po potrebi tudi posebno držalo olajša odpiranje oken otrokom ter starejšim in invalidnim osebam. Posebno varovalo tudi onemogoča odpiranje oken po vertikali in s tem prepreči padce skozi okno; • če živite v mestu in spite pri odprtem oknu, potem vas zagotovo (prezgodaj) zbuja hrup iz ulice. Avtomatsko okno vam omogoči, da uživate spanec pri svežem zraku, še preden pa bodo najbolj zgodnji pričeli ropotati po ulici, se bo okno samodejno zaprlo, vi pa boste v miru spali dalje. mag. Marta Lorenčič, vodja marketinga in kakovosti v Arcont IP d.o.o.


OGREVANJE ... tudi na www.nidani.si

9

.


OGREVANJE ... tudi na www.nidani.si

13


OGREVANJE ... tudi na www.nidani.si

17


18

NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si


NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si

21


22

NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

SONČNA ELEKTRARNA JE VARNA NALOŽBA SONČNO ENERGIJO ŽE STOLETJA IZRABLJAJO ŠTEVILNI TRADICIONALNI NAČINI GRADNJE, V ZADNJIH DESETLETJIH PA JE ZANIMANJE ZANJO V RAZVITIH DRŽAVAH NARASLO HKRATI Z ZAVEDANJEM O OMEJENOSTI DRUGIH ENERGETSKIH VIROV, KOT SO FOSILNA GORIVA, TER NJIHOVIH VPLIVIH NA OKOLJE. V OKOLJIH, KJER DRUGIH VIROV ENERGIJE NI NA VOLJO – DENIMO ODDALJENI KRAJI ALI CELO VESOLJSKI PROSTOR – SE SONČNA ENERGIJA ŽE MOČNO UPORABLJA. Na kvadratni kilometer pada približno 1000 MW svetlobnega toka, toliko, kot potrebuje manjše mesto za ogrevanje in razsvetljavo. V sončnih kolektorjih izkoriščamo sončno energijo za segrevanje vode, v sončnih celicah pa jo lahko pretvarjamo v elektriko. Fotovoltaika deluje tako, da sonce proizvaja energijo v dveh oblikah in sicer kot »toploto« in »svetlobo«. Samo svetloba je tista, ki je potrebna za obratovanje sončne elektrarne. Fotovoltaični sistem na vaši strehi bo čez cel dan proizvajal dovolj električne energije za gospodinjsko porabo (luči, aparati, itd), razen za centralno ogrevanje in gretje vode. S pomočjo lastne sončne elektrarne ne le zmanjšujete račun za elektriko ampak tudi ustvarjate presežek, ki ga lahko prodajate dobavitelju elektrike. Fotovoltaični sistem izkorišča obnovljive vire energije in ne onesnažuje okolja. Prav tako nima nobenih vplivov na vas in vaše bližnje in tudi kakšno vzdrževanje ni potrebno. Pravilno povezani elementi so popolnoma varni. Sama namestitev modulov na streho je podobna prekrivanju s strešniki, električne povezave delujejo brez tveganja. Obratovanje sončne elektrarne ne povzroča sevanja, saj preprosto le izkorišča žarke sončne svetlobe. Pri postavitvi lastne sončne elektrarne imate dvojen dobiček, tako finančni kot nefinančni. Poleg finančnega dobička so tu še ustvarjanje čiste energije in zmanjševanje emisije CO2. Didasol d.o.o.

23


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

25


26

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

27

.


28

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

Izolacijske superfolije - IZOLACIJA PRIHODNOSTI ! Superfolije imajo izreden izolacijski učinek: tip SF 19 – 19 slojev debeline 38 mm izolira enako kot 275 mm steklene volne, tip SF 40 – 36 slojev debeline 60 mm pa enako kot 450 mm steklene volne. Pri obeh različicah je upoštevan učinek radiacijske bariere. Tip SF UF je talna večslojna izolacija, posebej primerna za izvedbe s talnim gretjem. Izredna izolativnost temelji na refleksijskem učinku, ki ga ustvarjajo aluminijaste folije, izboljšuje pa jo puhasti material v vmesnih plasteh. Pri izolaciji streh lahko superfolije montiramo nad ali pod špirovce. Zelo primerne so tudi za sanacijo oz. izboljšanje obstoječe izolacije, saj jo lahko namestimo čez njo. Ob tem ne izgubimo skoraj nič prostora. Superfolije so v 1,5 m širokih zvitkih, dolžine 10 m (SF 40) in 12,5 m (SF 19). Montaža je izredno hitra in preprosta. Ker so lahke, jih na lesene letvice oz. špirovce pričvrstimo s kovinskimi sponkami. En zvitek SF 19 tehta samo 8 kg. Zaključni sloj preko superfolije lahko izvedemo z lesenim opažem, mavčnimi ploščami ali s katerimi koli stropnimi ali stenskimi oblogami. Superfolije se zelo dobro obnesejo tudi pri izvedbah predelnih sten ali pri notranji izolaciji sten starejših hiš. Ob montaži na strehi ali zidovih ni treba vgrajevati parne zapore, saj imajo to vlogo zunanje plasti superfolij, ki so iz čvrste vlago- in zra-

kotesne aluminijaste folije. Na koncu je potrebno samo prelepiti stična mesta s posebnim aluminijastim samolepilnim trakom, da preprečimo gibanje zraka. Superfolije lahko režemo s škarjami. Montaža je zdravju prijazna, saj ne vsebujejo prašnih delcev ali drugih zdravju škodljivih

snovi. Niso občutljive na vlago, njihova življenjska doba je tako rekoč ves čas trajanja objekta. Ker sodobne tehnologije in razvoj omogočajo cenovno relativno ugodno proizvodnjo superfolij, so tudi na slovenskem trgu dostopne po sprejemljivih cenah. Več informacij na www.globtrade.si.


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

29

NE POZABITE NA PREZRAČEVANJE! ČE IMATE V STANOVANJU ZATOHEL, SLAB ZRAK, ČE VAS MOTI PREVISOKA VLAGA IN SE VEČKRAT SLABO POČUTITE, BOSTE MORDA TUKAJ NAŠLI ODGOVORE.

Novejša stanovanja so zgrajena skladno s predpisi, ki veljajo v gradbeništvu za izgradnjo stanovanj, s posebno pozornostjo na energetskih izgubah, kar pomeni dobro izoliran ovoj zgradbe in kvalitetna zrakotesna okna in vhodna vrata. Zelo redka stanovanja pa imajo izvedeno prezračevanje. Zmotno je prepričanje, da kuhinjske nape in ventilatorji v sanitarijah ter v kopalnici prezračujejo stanovanje. Ti prisilno črpajo slab zrak iz stanovanja, dotoka svežega zraka pa ni. Zato se ustvari podtlak in ko odpremo vhodna vrata običajno še dodatno vdre slab zrak iz neprezračenih hodnikov v stanovanje. Zračenje pomeni odpreti na stežaj okna vsaj 3 do 5 krat na dan »na prepih« vsaj za 5 minut. Takšno prezračevanje pa ni priljubljeno, saj nihče nima rad prepiha, stanovanje pa se pozimi občutno podhladi, vdor hrupa in pogosto umazano ozračje pa je še dodaten izgovor, da oken ne odpiramo, razen morda malo na ventus (oberliht). Zato so stanovanja slabo prezračevana.

KAKO SE SLABO PREZRAČEVANJE ODRAŽA NA POČUTJU STANOVALCEV? V prostorih je zaznati »gost« in zatohel zrak, neredko pa se v vogalih izpostavljenih prostorov že nabira vlaga ali opazimo madeže od plesni. Štiričlanska družina, ob normalnem življenju, vnaša v prostor dnevno za 10 litrov vlage. Vlago v prostor vnašamo z dihanjem, znojenjem, kuhanjem, pranjem in tuširanjem. S tem se ustvarjajo dobri pogoji za razvoj plesni in pršic, ki so dokazano najbolj nevarni povzročitelji bolezni dihal. Vse to se odraža na slabem počutju, pogostih glavobolih, nerazpoloženju, slabi koncentraciji in pogostejših prehladih. ZRAČENJE JE NAJBOLJE PREPUSTITI SISTEMU. KAKO PA JE Z VGRADNJO PREZRAČEVALNEGA SISTEMA V ŽE VSELJENIH STANOVANJIH? Naknadno vgrajevanje prezračevanja je bilo do nedavnega zahtevno in drago. Sedaj pa je tudi na slovenskem trgu zelo enostavno trajno rešiti problem z vgradnjo decentraliziranega prezračevalnega sistemoma. Gre za učinkovito, kvalitetno, estetsko, energetsko varčno, enostavno, trajno, ter cenovno ugodna rešitev prezračevanja vaših bivalnih prostorov. DELOVANJE PREZRAČEVALNEGA SISTEMA: Odvodne enote (ventilatorske enote) na-

mestimo v prostore, kjer je koncentracija vlage najvišja oz je zrak najbolj izrabljen. Od tam se izrabljen zrak prenese v prezračevalne jaške ali navzven. S tem ustvarimo pogoje (podtlak), ki omogočijo,da skozi dovodne enote priteka svež in čist zrak. Brez prepiha, brez toplotnih izgub, neslišno in enakomerno. Sistem lahko vsebuje tudi zaščito pred cvetnim prahom, kar je še posebno pomembno za alergike.

ODLOČITE SE LAHKO TUDI ZA SISTEM Z VRAČANJEM TOPLOTE – REKUPERACIJO. Od nedavnega so na trgu tudi sistemi z vračanjem toplote, ki jih je mogoče vgraditi v obstoječe objekte brez posebnih gradbenih posegov. Delujejo na principu toplotnega izmenjevalnika z izkoristkom nad 90%. Tako je mogoče tudi vašo starejšo hišo spremeniti v pasivni ali nizkoenergetski objekt. Prihod novih elementov z vračanjem toplote je bil v letu 2011 pozitivno sprejet tudi v Eko skladu RS, kjer vam ob vgradnji takšnega sistema nudijo 25% subvencijo. oz vrnitev denarja. Prezračevalni sistem LUNOS omogoča boljše bivalne pogoje in prihranke pri ogrevanju.

ODPRAVITE ODVEČNO VLAGO

POHITITE IN SI ZAGOTOVITE 10% POPUST do 15. decembra 2012 !


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

.

31


32

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

33


34

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

Razmišljajte o prihrankih že med gradnjo. TERMO KOŠARE AVI-NIRO SO TOPLOTNO IZOLIRANI, NOSILNI POVEZOVALNI ELEMENTI MED GRADBENIMI DELI IZ ARMIRANEGA BETONA. UPORABLJAJO SE ZA IZBOLJŠANJE TOPLOTNE IZOLACIJE PRI PREVISNIH PLOŠČAH IZ ARMIRANEGA BETONA NA PREHODU K NOTRANJOSTI STAVBE. NADALJNJA SMISELNA PODROČJA UPORABE SO: PRIKLJUČKI BALKONSKIH LOŽ, STROPNE KONZOLE KOT LEŽIŠČA PRI ZUNANJIH ZAŠČITNIH ZIDOVIH, PRIKLJUČKI PARAPETOV, ARKADNI HODNIKI, PODESTI, IN PODOBNO. Termo košare AVI-NIRO so sestavljene iz statično učinkovitega paličevja iz med seboj neodvisnih posameznih reber in 8 cm debele plošče iz trde polistirol pene (EPS-W 30 skladno z ÖNORM B 6050). Posamezna rebra prodirajo skozi ploščo polistirola in so v tem območju zaradi preprečevanja nastanka rje in slabše toplotne prevodnosti sestavljena iz nerjavnih profilov iz jeklene pločevine v obliki črke U, na katerih koncih so privarjene jeklene rebraste palice v obliki stremena.Prenašanje sil iz posameznih reber v priključene elemente iz armiranega betona se doseže z ustrezno priključno armaturo.Vsa posamezna rebra so načeloma zgrajena tako, da lahko sprejemajo tako pozitivne kot tudi negativne upogibne momente in prečne sile. Sestavljeni so iz enotnega nerjavnega pločevinastega profila U 30 NIRO (material št. 1.4571 C 850 skladno z ÖNORM - EN 10088-2).Distanciranje se vrši s po 2 stremenoma iz betonskega rebrastega jekla FI 10 mm (BSt 550 po ÖNORM B 4700. točka 3.4.1.2), ki sta privarjena na prirobnico zgornje in spodnje pasnice (varjenje z zaščitnim plinom).Izdelava posameznih reber se vrši s pomočjo varilskih robotov v višinah 11 cm, 13 cm, 15 cm in 17 cm. Na ta način se lahko pokriva območje debelin plošč od 16 cm naprej. www.betomax.si

35


36

GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

.


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

37


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

39


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

41


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

43


STAVBNO POHIĹ TVO ... tudi na www.nidani.si

Rolete Plise senĹ˜ila Rolo garaäna vrata Çaluzije

Bortega okna in senĹ˜ila

.

X X X C P S UF H B  T J

Koliko kurjave bostE porabili letos OKNA

45

eXtremo8 BORTEGA Boris ÄŒebulj s.p. Suhadole 8b, 1218 Komenda tel.,fax: 01 8343 093 GSM : 041 326 229 e-poĹĄta: info@bortega.si www.bortega.si

?

osem komorni profil trojno tesnenje tri stekla 0,7 W/m2K


46

STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

.

47


OKNA Marles! Les je naravni material, ki ugodno vpliva na človekovo počutje, zato dajemo prednost LESENIM OKNOM

.

NENEHEN RAZVOJ in VRHUNSKA TEHNOLOGIJA nam omogočata izdelavo oken tako za enostavne kot za najzahtevnejše projekte. Naša ponudba zajema različne preseke lesa, različne oblike ter različne karakteristike, od klasičnih, energetsko varčnih do pasivnih oken, pa tudi številne dodatke kot so police, okenski križi, senčila, vhodna vrata in drugo. Poleg PROIZVODNJE OKEN ponujamo tudi kakovostne STORITVE kot so svetovanje, izmere na objektih, dostave, demontaže in montaže oken, odvoz starih oken, zaključna dela…. Naše vodilo sta KAKOVOST in ZADOVOLJSTVO kupcev z dolgotrajnim nemotenim delovanjem naših izdelkov. To dokazujemo z GARANCIJO, z ustreznimi CERTIFIKATI in s široko razpredeno servisno mrežo. Izkoristite ponudbo izjemnih PLAČILNIH POGOJEV – BREZOBRESTNI KREDIT

STROŠKI NAM, OKNA VAM * brezobrestni kredit pri banki

* EOM ali Efektivna obrestna mera so skupni stroški kredita, izraženi kot letni odstotek odobrenega zneska kredita.

info@marles.com, www.marles.com, 02 42 94 500

Pravi čas za zamenjavo oken še preden zima pokaže zobe.

Krajši jesenski dnevi so že potrkali na okna, pred vrati so hladne zimske noči. Vse več časa preživimo v domu, zato je pomembno, da je ta topel in hkrati varčen. V izogib mrazu, ki najde svojo pot skozi stara dotrajana okna, in presenečenju nad stroški ogrevanja, pri Marlesu ponujamo topel pogled skozi nova lesena okna.

V ospredje kakovostnih Marlesovih oken je postavljen les, naravni material, ki v bivalnem prostoru deluje kot regulator ozračja, stabilizira vlažnost, čisti zrak, hkrati pa ima boljše lastnosti toplotne izolativnosti in skrbi za manjše izdatke ogrevanja. V Marlesu posvečamo veliko pozornosti razvoju in vrhunski kakovosti, svojim strankam ponujamo izbor med klasičnimi, energetsko varčnimi ter pasivnimi lesenimi okni.

Prednosti lesenih oken Marles: š zaščitena so z biocidno vodno impregnacijo, š dvojna ali trojna zasteklitev omogoča manjšo izgubo energije. V prostoru med stekli je namesto zraka žlahtni plin, na steklo pa je nanesena toplotna zaščitna obloga, š vgrajeni tesnili zagotavljata odlično zrakotestnost, vodotesnost in zvočno izolacijo, š površinsko so obdelana z okolju prijaznimi debelo slojnimi akrilnimi lazurnimi ali pokrivnimi premazi, š lažja sanacija v primeru poškod, š vgrajena odkapna A1 profila, nameščena na občutljive dele oken podaljušujeta njihovo življensko dobo, š v primeru požara se zaradi naravnih materialov v ozračje ne širijo strupeni plini, š okna lahko opremimo tudi s široko paleto senčil.

Poskrbite za brezkrbno, varno in toplo bivanje s pomočjo lesenih oken Marles! Poleg svetovanja, izmere, montaže lahko kupec pri nakupu Marles oken izkoristi ugodno ponudbo plačilnih pogojev - EOM 0%. Dodatne informacije: www.marles.com, info@marles.com, 02 42 94 500

Oglas MarlesPSP osnovni+PR A4.indd 1

10/15/2012 12:37:54 PM


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

49


50

TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

.

51


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

53


54

VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si


56

VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

.


57


60

MALI OGLASI OBRTNIKOV IN PODJETIJ

GRADNJA IN OBNOVA

POLAGANJE KERAMIKE IN MANJŠA ZAKLJUČNA DELA V GRADBENIŠTVU (obnova kopalnic, gips plošče, pozidave...) Naročila izvajamo z vašim ali našim materialom po celotni Sloveniji - KERAM Matjaž Stanko s.p., šentiljska c. 41b, Maribor G: 031 652 695, G: 051 652 695, info@keramicarstvo-stanko.si, www.keramicarstvo-stanko.si KAMNOSEŠTVO izdelava in obnova nagrobnih spomenikov in napisov, izdelava in montaža kopalniških, kuhinjskih in točilnih pultov, ostala kamnoseška dela. MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE KAMNOSEŠTVO KOZJAK Boris Rupreht s.p Tomšičeva 1, 3320 VELENJE G: 041 835 961 , boris.rupreht@t-2.net GOTOVINSKI POPUST 7% ADAPTACIJE KOPALNIC NA KLJUČ centralna ogrevanja, vodovodne in elektro inštalacije - MONTAŽA MAGISTER, Videm 23, DOL PRI LJUBLJANI. G: 040 613 737, 040 774 477 059 973 346 info@magister.si, www.montaza-magister.si. AKCIJSKA PONUDBA: EN IZDELEK ZA 1 € PROIZVODNJA IN POSTAVITEV MONTAŽNIH HIŠ – MD HIŠE d.o.o., Samova ulica 58, 2204 Miklavž na Dravskem polju, G: 031 326 818, info@md-hise.si, www.md-hise.si FASADE, PLESKARSTVO IN SLIKOPLESKARSTVO - 5EK, d.o.o., Adamičeva ulica 88, 2000 Maribor, G: 070 686 411, dam5.sp@amis.net, www.fasade-petek.si GRADNJA STANOVANJSKIH IN NESTANOVANJSKIH OBJEKTOV GRADOMET ZIDARSTVO IN FASADERSTVO, NOVAK IGOR s.p., Vosek 26 E,, 2231 Pernica, T: 02 641 54 21, F: 02 641 54 21, G: 041 626 488, gradomet@siol.net LJ, MB, MS, CE, SG INŠTALACIJE IN FINOMONTAŽA - INŠTALATERSTVO, ANTON KAUČIČ, s.p.., Očeslavci 41, 9245 Očeslavci, T:02 560 1046, G: 041 248 680, instalaterstvo.kaucic@hotmail.com MS ADAPTACIJE KOPALNIC, Izris kopalnice, sanacija kopalnice in vseh inštalacij, zamenjava grelnih teles, izdelava talnega gretja, polaganje keramičnih ploščic, finomontaža kopalniših elementov - DOMEN d.o.o. Trubarjeva cesta 11, 1290 GROSUPLJE, G: 041 691 354 www. adaptacije-domen.si domen@keramicarstvo-domen.si LJ ADAPTACIJE KOPALNIC, POLAGANJE KERAMIKE, VODOVODNE IN ELEKTRO INŠTALACIJE Knauf sistemi, polaganje laminatov, sestava in montaža pohištva, tudi stavbnega - STORITVE, TRGOVINA IN PROIZVODNJA – JURCA &CO. d.n.o., Žiri,. G: 040 792 227, www. adaptacije-jurca.com, rado.jurca@gmail.com 10 % POPUST NA IZVEDBO KOPALNIC STROJNI OMETI - Andrej Pešl s.p., Kozji vrh nad Dravogradom 16, 2370 DRAVOGRAD. T: 041 423 239, ometipesl@gmail.com SG KNAUF SPUŠČENI STROPI IN STENE. IZVEDBA - Ocvirk Aleš s.p., Cesta III/2, Velenje, G: 031 394 666, ales_ocvirk@t-2.net, AKCIJA: POMLADNI 10% POPUST za ponudbe izdelane do aprila. ELEKTROINŠTALACIJE ZA STANOVANJSKE, POSLOVNE IN INDUSTRIJSKE OBJEKTE - ELKO, Dušan Koležnik s.p. Dravče 5, 2367 VUZENICA T: 02 8764 505, G: 041 855 319, 041 286 995, www.elkoinstalacije.si, dusan. koleznik@gmail.com SG, MB

ZUNANJA OPREMA KOVAŠTVO MIHELIN – PRAVI NASLOV ZA VSA KOVAŠKA DELA IN KOVANE IZDELKE PO MERI! Izdelovanje kovanih vrtnih, balkonskih in stopniščnih ograj, drsnih enokrilnih ali dvokrilnih vrat z avtomatiko ali brez, okenskih rešetk, karnis, postelj, nagrobnih križev in ostalih kovanih izdelkov po naročilu - UMETNO KOVAŠTVO, Mihelin Mirko, s.p., Podgorje 94, 1241 KAMNIK, T: 01 831 14 94 G: 041 208 543, mirko.mihelin@kks-kamnik.si , www.kovastvo-mihelin.com PROIZVODNJA KOVINSKIH IZDELKOV - MIKS KOVINARSTVO d.o.o., Trstenik 22, 8233 Mirna, T: 07 34 34 640, F: 07 34 34 641, G: 051 340 845, bozidar.tratar@gmail.com, LJ, NM, MB AKCIJA: Oljni jaški, pokrovi. VINOGRADNIŠKA SIDRA, UGODNO! MONTAŽA IN SERVISIRANJE DVORIŠČNIH TER GARAŽNIH VRAT, univerzalni daljinci, pogoni RIB, tousek po ugodnih cenah - PEČA ELEKTRONIK Frančišek Pečoler s.p., Sv. Primož na Pohorju 13, 2367 VUZENICA, T: 02 876 46 12, G: 041 908 551 www.pecaelektronik.si SG, MB INOX BALKONSKE, STOPNIŠČNE IN VRTNE OGRAJE, DVORIŠČNA VRATA DRSNA IN KRILNA - PALISKA HERMAN s.p. –Svetovanje, montaža, prodaja. Jarška cesta 41, 1230 DOMŽALE, T: 01 724 46 66, G: 041 661 851, anze.paliska@siol.net LJ

NOTRANJA OPREMA PRODAJA IN MONTAŽA PARKETOV IN STOPNIŠČ Z OGRAJAMI. Zaključna dela v gradbeništvu – Avguštin Marjan s.p., Majšperk 87, 2322 Majšperk, T: 02 79 48 471, G: 041 342 287, marjan.avgustin@ gmail.com; www.avgustin.si MB, SG, MS, CE AKCIJA: DVOSLOJNI PARKET HRAST 500x65x11 MIZARSTVO IN MONTAŽA POHIŠTVA MIRIMONT - MMR JURČEK RITOVŠEK s.p., Cesta na Lahomšek 16, 3270 Laško; G: 040 419 657, Jurr120@gmail.com LJ, CE, SG, MB 8% POPUST NA VGRADNE OMARE POHIŠTVO PO NAROČILU - AVBAR MIZARSTVO d.o.o., Gaj 12, 8351 Straža, T: 07 30 84 553, F: 07 30 83 186, G: 041 714 579, franc.avbar@ siol.net AKCIJA: Delo po naročilu! POHIŠTVO PO MERI - FRANC ZAMUDA s.p., Spuhlja 100, 2250 Ptuj, tel: 02 748 10 56, mizarstvo.zamuda@siol.net POHIŠTVO PO MERI - MIZARSTVO SEKIRNIK JANEZ SEKIRNIK s.p., Velike Rodne 30 C, 3250 Rogaška Slatina, T: 03 58 16 145, F: 03 81 91

791, www.mizarstvo-sekirnik.com, janez@sekirnik.com KUHINJE - SALON KUHINJA d.o.o., Ulica Janka Vrabiča 10, 3320 Velenje, T: 03 490 06 04, F: 03 490 06 05, www.salon-kuhinja.si, www.varia.si, info@varia.si KUHINJE PO MERI - MIZARSTVO KNEŽAR ZORICA s.p., Gmajna 59c, 2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 44 294, G: 040 452 592, www.kkuhinje.si, klemen.knezar@hotmail.com KUHINJE PO MERI - MIZARSTVO RIBIČ, ALEKSANDER RIBIČ s.p., Cankarjeva 15, 3325 Šoštanj, G: 041 943 883, mizarstvo.ribic@gmail. com KUHINJSKE FRONTE - VIVA DESIGN, Cotičeva 3, 2341 Limbuš, G: 040 205 215, www.vivadesign.si, info@vivadesign.si STEKLARSTVO - S.T. OPAL, Pod gonjami 71, 2391 Prevalje, T: 02 82 40 500, www.steklarstvo-opal.si VGRADNE OMARE - SALON POHIŠTVA KUŠAR, eruzzijeva c. 82, 1000 Ljubljana, G: 051 644 100, www.vgradneomare.si PARKETI, TALNE OBLOGE - PRODAJA IN VGRADNJA IZDELKOV IZ BAMBUSA, HERMAN GABROVŠEK s.p., Ljubljanska cesta 15, 1354 Horjul, G: 031 762 415, www.bambus-parketi.si TALNE OBLOGE, PARKETI, LAMINATI - JURLES, inženiring, storitve in trgovina d.o.o., Arja vas 59, 3301 Petrovče, T: 01 724 95 56, G: 041 637 208, F: 01 724 95 57, www.parketi-jovan.si, parketi.jovan@siol.net KAMINI, STILNO POHIŠTVO - STONE d.o.o., Zaloška 54, 1000 Ljubljana, T: 01 54 27 260, www.stone.si KAMINI IN PEČI, LONČENE PEČI - PEČI - KERAMIKA PROIZVODNJA KERAMIČNIH PEČNIC d.o.o., Kolodvorska ulica 33C, 2310 Slovenska Bistrica, G: 040 347 752, www.peci-keramika.si, jurles@siol.net NOTRANJA VRATA - MITJA TROST s.p., Podpeška pot 4, 2392 Mežica, G: 031 618 307, trostmitja@gmail.com VAROVANJE PREMOŽENJA, KLJUČAVNICE, VSTOP NA PRSTNI ODTIS LECOM d.o.o., Kovinarska 30, 1241 Kamnik, T: 01 839 45 43, F: 01 831 19 73, www.lecom.si, info@lecom.si OMARE ZA OROŽJE - PROSIGMA d.o.o., Limbuška 2, 2341 LimbušMaribor, T:02 5858 480, 080 88 55, www.blagajne-trezorji.si

UREDITEV OKOLICE

ZASADITVE, UREJANJE IN PRODAJA SADIK - OMORIKA d.o.o., Koroška cesta 44, 2366 Muta, T: 02 876 90 00, F: 02 876 13 19, G: 031 621 643, 041 621 643, www.omorika.si, drevesnica@omorika.si ZASADITVE, UREJANJE IN PRODAJA SADIK - MOGA d.o.o., Zemljičeva ulica 21, 2000 Maribor, T: 02 471 63 10, F: 02 471 63 12, www.moga.si, info@moga.si MATERIAL ZA UREJANJE UKOLICE - HUMKO d.o.o., Podnart 33a, 4344 Podnart, T: 04 532 53 20, F: 04 532 53 30, www.humko.si, info@humko. si

TESARSTVO IN KROVSTVO

IZDELAVA IN MONTAŽA OSTREŠIJ, GARAŽ, NADSTREŠKOV, KOZOLCEV, MONTAŽA LESENIH OBLOG – OPAŽA - KROVSTVO IN TESARSTVO, ZAMERNIK MARKO s.p., Krnica 5, 3334 LUČE, T: 03 5 844 626 G: 041 549 214, info: markelo.zamernik@gmail.com KROVSTVO IN KLEPARSTVO, PROIZVODNJA POHIŠTVA – LESARSTVO VIDLES BOGDAN URŠEJ s.p. – prekrivanje streh z vsemi kritinami, proizvodnja kopalnic in kuhinj, Plešivec 30, 3320 Velenje, T: 03 5 893 786, G: 041 671 824, info@lesarstvo-ursej.com, www.lesarstvo-ursej. com SLO, UGODNE CENE KRITIN IN MONTAŽE TESARSTVO, OGRAJE, VRTNA OPREMA, KNAUF - MIZARSTVO ZOBEC, ANTON ZOBEC s.p., Dane 21 , 1310 Ribnica, Ostrešja, nadstreški, pergole, paviljoni; balkonske ograje, vrtna oprema; stenski, stropni in talni sistemi G: 051 778 290, mizarstvo.zobec@amis.net, www. mizarstvo-zobec.com, ZA NAŠE IZDELKE 10-LETNA GARANCIJA KROVSKA, KLEPARSKA IN TESARSKA DELA, UPORABA AVTODVIGALA S KOŠARO DO 20 M -KLEPARSTVO, KROVSTVO IN IZOLACIJE SVETINA s.p., Trg 47, 2391 PREVALJE, G: 041 510 755, 041 557 842, krovstvo. svetina@gmail.com SG, MB TESARSKA IN KROVSKA DELA - MOSKK, d.o.o., Nova Cerkev 127, 3203 Nova Cerkev, T: 03 780 40 20, F: 03 780 40 21, www.moskk.si TESARSKA IN KROVSKA DELA - MIBLA d.o.o., Stirpnik 14, 4227 Selca, T: 04 510 33 69, F: 04 510 33 69, G: 041 571 483 TESARSKA IN KROVSKA DELA - BEKUŠ ŽELJKO k.d., Sladka Gora 38, 3240 Šmarje pri Jelšah, T: 03 752 30 87, G: 041 727 343, F: 03 752 30 88, bekus.zeljko@siol.net TESARSKA IN KROVSKA DELA - KROVKO d.o.o., Šolska cesta 31, 2382 Mislinja, T: 02 885 57 79, G: 040 464 164, www.krovko.si TESARSKA IN KROVSKA DELA - MONTER KOCJAN d.o.o., Majcnova ulica 13, 8230 Mokronog, T: 07 349 95 76, F: 07 349 95 77, G: 041 322 925, www.monter.si TESARSKA IN KROVKSA DELA - ZBIČAJNIK d.o.o., Žarova 20, 3320 VELENJE, tel: 03 897 58 50, G: 041 624 874m, zbicajnik@siol.net TESARSKA IN KROVSKA DELA - MONTE TESARSTVO IN KROVSTVO d.o.o., Gladomec 11, 2316 Zgornja Ložnica, T: 02 843 14 93, G: 041 674 524, www.monte.si, monte@siol.net PRODAJA KOVINSKE KRITINE, FASADNIH PLOŠČ - KLAMPFER d.o.o., Šentpetrska ulica 6,tel: 02 480 14 20, G: 041 687 607, 041 719 623, www.klampfer.si, info@klampfer.si PRODAJA KRITINE - STREŠNIKI GOLOB d.o.o., Malenska vas 12, 8216 Mirna Peč, T: 07 307 89 90, F: 07 307 89 92, www.stresniki-golob.si, marjan@stresniki-golob.si PRODAJA KRITINE, KOVINSKA - METROTILE SEE d.o.o., Vrečerjeva ulica 14, 3310 Žalec, G: 031 375 076, alen@metrotile.si

STAVBNO POHIŠTVO

MONTAŽA STAVBNEGA POHIŠTVA IN NOTRANJE OPREME, montaža oken, vrat – tudi notranjih, spalnic, kuhinj, otroških sob, kopalnic, omar in ostalega vrhunskega notranjega pohištva. Vrhunska kvaliteta in celovita rešitev na enem mestu (svetovanje, izmere, montaža). Pavel Grm s.p., Dobrava 42, 3214 ZREČE, T.: 041 418 298, E-mail: pavel.grm@amis.net ROLETE, ŽALUZIJE, ZAVESE, LAMELE - IZDELAVA IN MONTAŽA SENČIL, ROLETARSTVO PRAZNIK, Mirko Češnjaj s.p. –. Dobja vas 79, 2390 RAVNE NA KOROŠKEM, T: 02 82 22 765 G: 041 769 765 MARKIZE, ALU ŽALUZIJE, LAMELNE ZAVESE, SOLTIS ROLOJI, IZDELAVA IN MONTAŽA - SENČILA MARIBOR, RUŽICA LEVAR, S.P.,

Suhadolčanova ulica 10, 2204 Miklavž na Dravskem polju. T: 02 629 23 78, G: 041 670 434, sencila.maribor@siol.net, MS, MB ROLETE, ŽALUZIJE, PLISE IN LAMELNE ZAVESE, KOMARNIKI, TENDE. ROLETARSTVO Viktor MIKLAUŽIČ, s. p., Pasterkova 15, 2000 Maribor, T:02 251 54 29, G: 041 652 201, www.roletarstvo.com MB, CE, MS SG. LESENA OKNA IN VRATA - ŠEMRL FRANCI s.p., Planina 189, 6232 Planina, T: 02 877 03 02, G: 051 628 505, www.oknasemrl.eu PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO - PECA COMMERCE d.o.o., Ob Šumcu 9, 2392 Mežica, T: 02 870 24 44, G: 040 781 074, www.pecacom.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - STOPAR LB DESIGN d.o.o., Železarska cesta 3,3220 Štore, T: 03 780 55 80, F: 03 780 55 95, www. stoparlbdesign.si, stopar.lb@siol.net PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - P.S.T. d.o.o. PROIZVODNJA, STORITVE, TRGOVINA, Dobja vas 187a, 2390 Ravne na Koroškem, T: 02 870 57 10, F: 02 870 57 20, www.pst.si, info@pst.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - PVC NAGODE d.o.o., Tržaška cesta 87a, 6230 Postojna, T: 05 720 35 55, www.pvcnagode.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - DURAL d.o.o., Celjska cesta 39,2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 12 240, F: 02 881 22 52, www.dural.si, info@dural.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - REMOPLAST d.o.o., Samostanska ulica 3, 2360 Radlje ob Dravi, T: 02 888 04 43, www. remoplast.si, info@remoplast.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - RAJMAX d.o.o., Kozje 63a, 3260 Kozje, T: 03 80 90 495, G: 041 608 495, www.rajmax.si, PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA - PROMONT TIM d.o.o., Narof 42, 1411 Izlake, G: 031 230 766, www.promont-tim.si, info@promonttim.si PVC, ALU STAVBNO POHIŠTVO, SENČILA BELCONT d.o.o., Hardek 34g, 2270 ORMOŽ, T: 02 741 13 80, info@interles.si, info@belcont.si GARAŽNA VRATA TECKENTRUP - PROPLAN d.o.o., Krtina 144, 1233 Dob, T: 01 564 25 66, F: 01 564 25 67, G: 041 615 609, www.proplan.si VHODNA ALU VRATA, GARAŽNA VRATA - ZGONEC d.o.o., Mlaka 37a, 1218 Komenda, T: 059 955 803, F: 059 960 0092, G: 041 378 151, www. zgonec.si, inf@zgonec.si VHODNA, NOTRANJA VRATA - ROBNIK d.o.o., Krnica 33, 3334 Luče ob Savinji, T: 03 839 08 70, www.robnik.si, info@robnik.si OKNA, VRATA, PARKETI - ŠTAJERLES TRADE d.o.o., Osluševalci 49, 2273 Podgorci, T: 02 713 00 00, www.stajerles-trade.si SENČILA, PVC PROGRAM - BORTEGA BORIS ČEBULJ s.p., Suhadole 8b, 1218 Komenda, T: 01 834 30 93, G: 041 326 229, www.bortega.si, info@bortega.si ZASTEKLITVE BALKONOV - VERTIGAL d.o.o., Kamnogoriška 24, 1000 Ljubljana, G: 041 863 778, www.vertigal.si

OGREVANJE IN KLIMATIZACIJA CISTERNE ZA KURILNO OLJE, KOMBINIRANE PEČI (TRDA GORIVA IN KURILNO OLJE), BOJLERJI, OLJNI JAŠKI, ZALOGOVNIKI ZA SHRANJEVANJE ODVEČNE TOPLOTE - KOB KOŽELJ ANDREJ s.p., Kolodvorska ulica 8, 3230 Šentjur, T: 03 749 25 90, G: 041 620 721, info@kob-kozelj.si, www.kob-kozelj.si, AKCIJA BOJLERJEV, ZALOGOVNIKOV IN PEČI

VODOVODNE IN OGREVALNE INŠTALACIJE - BRANKO REISMAN s.p. – svetovanje, montaža, prodaja. Bezena 74, 2342 Ruše. T: 041 619 008 branko.reisman@gmail.com, MB KOTLI NA PELETE, DRVA, KOTLI - TOMAŽ VALHER s.p., Spodnji Boč 32, 2352 Selnica ob Dravi, T: 02 674 02 90, F: 02 674 02 91, info@valher.si KOTLI IN PREZRAČEVANJE, PELETI, DRVA - HORIZONT SKUPINA d.o.o., Vodovodna ulica 30c, 2000 Maribor, T: 080 35 14, www.bioleshorizont.si GORILNIKI, DIMNIKI - KAM KAČ ALBIN s.p., Matke 7, 3312 Prebold, T: 03 710 17 22, G: 041 636 813, www.kam-dimniki.si IZVEDBA DIMNIKA, KAMINI - DIMNIKI - KAMINI KLEMENC, Celjska cesta 29, 2380 Slovenj Gradec, T: 02 88 57 289, G: 040 537 031, 041 593 968, www.interdim.si, trgovina@interdim.si KAMINI, ŠTEDILNIKI - PEČARSTVO BOJAN ZORAN s.p., Bršljin 41, 8000 Novo Mesto, T: 05 995 01 41, G: 041 636 347, www.pecarstvo-zoran.si KAMINI KAMNITI - DAVID PELIKAN s.p., Športna ulica 18, 1000 Ljubljana, G: 031 744 592, www.panda.info, www.kamniti-kamini.info SOLARNI SISTEMI - ELLATRON d.o.o., Mestinje 6a, 3241 Podplat, T: 03 810 42 13, G: 041 797 244, F: 03 810 42 14, et@ellatron.si

VOZILA,STROJI IN OPREMA INTERNETNA PRODAJA PNEVMATIK IN PLATIŠČ VSEH ZNAMK! VULKANIZERSTVO IN AVTOPRALNICA ŽIVIC, Milan Živic s.p., Škale 97, 3320 VELENJE, G: 031 340 850, 070 875 244, milan201@gmail.com, www.gume-zivic.com. NOVA VOZILA PEUGEOT - AVTO CELJE d.d., Ipavčeva ulica 21, 3000 Celje, T: 03 426 13 20, 02 870 56 80, www.avto-celje.si VULKANIZERSTVO, SERVIS VOZIL, MENJAVA VETROBRANSKIH STEKEL - VZDRŽEVANJE IN POPRAVILA MOTORNIH VOZIL - AUTUS d.o.o. – Stare sledi 1, 2391 PREVALJE, T: 02 823 23 32 www.autus.si, www. autus.si, SG PUHALNIKI ZA SENO, MEŠALNIKI GNOJEVKE, SEKALNIKI ZA SEKANCE - BIDER BOJAN s.p., Dol Suha 3, 3332 Rečica ob Savinji, T: 03 839 18 00, G: 041 647 793, F: 03 839 18 10, www.bider.si, bider@siol.net SEKALNIKI ZA SEKANCE - LINDAP SKM d.o.o., Podlog 3, 3311 Šempeter, T: 03 700 05 00, G: 041 444 397, www.lindap.si, info@lindap.si ORODJE IN OPREMA - KOOP TRGOVINA d.o.o., Zgornja Pohanca 6, 8272 Zdole, T: 07 477 88 20, F: 07 477 88 21, www.koop.si, info@koop. si MESARSKA OPREMA, MEŠALNIKI, POLNILKE, MESOREZNICE, KOCKALNIKI SLANINE - KRAJNC ZDRAVKO s.p., Obrna ulica 9, 2366 Muta, T: 02 876 11 51, F: 02 876 18 27, www.kranjc-oprema.si, info@ krajnc-oprema.si

TURIZEM IN PROSTI ČAS OBUTEV ZA POHODNIŠTVO, PRODAJALNE OBUJE - EGOŠPORT d.o.o., Ulica ob kanalu 1, 9000 Murska Sobota, G: 041 788 885, 040 351 285, www.egosport.si,info@egosport.si TEČAJ ZA VODITELJA ČOLNA V 2 DNEH - VAŠ PROFIT d.o.o., Gortina 145 b, 2366 Muta, T: 02 872 33 33, F: 02 872 33 37, www.splavarji.com

AKCIJA !!!! Oglaševanje v malih oglasih obrtnikov in podjetij že za 120 EUR / leto. Pokličite 02/87 23 340.


... tudi na www.nidani.si

63


Profile for Vaš profit d.o.o.

Vaš profit november 2012  

Brezplačnik s popolno ponudbo za dom in prosti čas.

Vaš profit november 2012  

Brezplačnik s popolno ponudbo za dom in prosti čas.

Profile for vasprofit
Advertisement