Page 1

PriroÄ?nik

1


2

PriroÄ?nik


PriroÄ?nik

3


Priročnik

4

Pomladna

AKCIJA

ICS

3€/kos *Navedena cena je brez DDV

UNI***plus

Akcijska ponudba v času od

10.3. do 10.4.2014!

Enojni dimniški plašči Uni plus18-20 (z in brez ventilacije) po ceni 3€/kos ob nakupu celotnega dimnika!

6% dodatnega popusta na vse ICS dimnike! SCHIEDEL dimni{ki sistemi d.o.o., Latkova vas 82, 3312 Prebold Telefon 03 703 82 00 Telefax 03 703 82 65 info@schiedel.si www.schiedel.si

-6% Part of the MONIER GROUP


Priročnik

5

Tema meseca:

OGREVANJE IN PRIHRANKEK

1 Foto: Referenčna kotlarna Biowarme Hatzendorf.

Do 75% prihranka s kotli na biomaso.

V primerjavi s klasičnim kurilnim oljem je v okolju poleg vas na voljo bistveno cenejši energent – LES. Naj bodo to klasična drva, enostavno zmleti sekanci ali bolj premišljeno predelani peleti. Poleg tega, da je LES okolju bolj prijazen, je morda še bolj pomembno to, da je od klasično uporabljanih energentov cenovno precej bolj ugoden.

Izračun za porabo 10.000€ v kurilnem olju.

Kaj to pomeni za vas, če za ogrevanje uporabljate kurilno olje? Poglejmo primer, kjer za ogrevanje porabimo 10.000€ kurilnega olja. Po trenutni situaciji v Sloveniji za 10.000 € dobimo približno 9750 litrov kurilnega olja. Tu zdaj s primerjavo energijske vrednosti energenta v kWh iz tabele razberemo, da za ekvivalentno energijsko vrednost potrebujemo približno 119 m3 sekancev. Za te sekance pa bomo po trenutnih cenah v Sloveniji odšteli 2.374 €. Za ogrevanje boste v tem primeru odšteli manj kot 25% trenutnega stroška ali drugače, prihranili boste 7.626 € na kurilno sezono!

Porabite bistveno več energenta? Tudi prihranili boste bistveno VEČ DENARJA!

Kako urediti novo kotlovnico na biomaso? Za to poskrbimo mi! Sprojektiramo in predstavimo vam vašo novo kotlovnico v 3D izrisu. Še preden boste sprejeli vašo končno odločitev, boste lahko vašo novo kotlovnico videli pred sabo v dejanskem stanju. Potreben je le ogled objekta ali predvidenega prostora za

kotlovnico ali pridobitev obstoječih načrtov kotlovnice.

Najcenejši energent na trgu je LES!

Podjetje HERZ je okoljsko zelo ozaveščeno. Tudi naši produkti sledijo tej viziji – biti do okolja bolj prijazen in vanj spustiti cim manj emisij. Vse naše znanje je usmerjeno, ne le v izboljšavo izkoristkov energenta in prihranek vašega denarja, pač pa tudi v zadostitev okoljskim standardom. Standardi za izpuste kotlov na trda goriva v Sloveniji so že danes med strožjimi, poleg tega pa se zaostrujejo tudi pogoji za pridobitev finančnih spodbud. Herz kotli že danes ustrezajo strogim okoljskim kriterijem, ki bodo stopili v veljavo v prihodnje.


6

OGREVANJE

Priročnik


Priročnik

2

OGREVANJE

Prezračevanje, ogrevanje in hlajenje v sodobnih hišah.

Ali verjamete, da so naši starši v svojih domovih živeli bolj kvalitetno kot mi v svojih sodobno grajenih? Pa je to resnica. Starejši objekti so bili grajeni manj zrakotesno in so bili t.i. naravno prezračevani (preko špranj na oknih in vratih) kar je načeloma zadoščalo za zagotavljanje zadostne količine svežega zraka v hišah.

Seveda je to pri današnjih cenah energentov nedopustno in je sodobna gradnja edini pravi način, vendar nikakor ne smemo pozabiti na kvalitetno prezračevanje. Dokaz za to trditev so sanacije starejših objektov – kmalu po zamenjavi starih oken z novimi in izvedbi nove toplotno izolacijske fasade se v hiši pojavi plesen. Plesen za svoj nastanek in razvoj potrebuje pogoje, ki nikakor niso ustrezni za bivanje človeka.

Sodobna prezračevalna naprava,

mora v dveh urah zamenjati ves zrak v objektu s svežim, primerno ogretim zrakom pozimi ali ohlajenim poleti. Pa ne samo to, sodobne prezračevalno-ogrevalne hladilne naprave zagotavljajo tako svež zrak v objektu kot tudi energijo potrebno za ogrevanje pozimi in hlajenje poleti ter (brezplačno) toplo sanitarno vodo skozi vse leto. Vse to lahko dosežemo z izborom naprave, ki ima poleg klasičnega rekuperatorja (toplotnega prenosnika) za prezračevanje vgrajeno tudi toplotno črpalko zrak-zrak. Ravno ta je tisti člen, ki zagotavlja celoletno delovanje prezračevanja, česar noben sam rekuperator zaradi previsokih temp. zunanjega zraka poleti in prenizkih pozimi ne zmore. Takšna naprava ne zagotavlja le celoletnega prezračevanja, temveč tudi celoletno ogrevanje sanitarne vode, poletno hlajenje in zimsko ogrevanje vašega objekta. Pravzaprav je to vse kar v pasivni hiši z do 140 m2 neto ogrevane/hlajene površine sploh potrebujete – odpade tudi strošek v investicijo talnega ogrevanja, saj toplozračno ogrevanje popolnoma zadostuje. Pri hišah z večjimi bivalnimi površinami pa je potrebno toplozračno ogrevanje kombinirati s talnim ogrevanjem, katerega napajamo s toplotno črpalko zemlja-voda ali zrak-voda. Tudi ta toplotna črpalka je lahko vgrajena v isti napravi - takšne naprave imenujemo »kompaktne enote«.

Hlajenje in razvlaževanje

Tisto kar kompaktne enote še posebej odlikuje pa je poletno hlajenje in razvlaževanje vašega doma. V primeru klasične kotlovnice imate za slednje v glavnem le dve izbiri – ali se odločite za pasivno hlajenje (preko zračnih konvektorjev ali talnega, stenskega sistema ogrevanja) ali pa za klasično klimatsko napravo. Oboje je dokaj zastarelo in neudobno v primerjavi z zračnim hlajenjem, ki ga s toplotno črpalko zrak-zrak preko prezračevalnega sistema omogočajo kompaktne enote. Prav tako pa je tudi z regulacijo – pri klasični kotlovnici imate opravka z vsaj tremi regulacijami (toplotna črpalka, rekuperator, klimatska naprava, itd…), medtem ko pri kompaktni enoti z eno samo regulacijo in sobno enoto - zanesljivo in enostavno za upravljanje. Praktično neslišno delovanje enote pa je kvaliteta, ki daje kompaktni enoti prednost tudi pri vgradnji v vse vrste »montažnih« hiš.

Kotlovnica na 0,54 m2.

Cene »kvalitetnih« novogradenj »na ključ« danes nihajo med 1.200 in 1.500 eur/m2. Najboljše kompaktne enote zavzamejo zelo malo površine v hiši in s tem privarčujete veliko že pri sami gradnji. Za vgradnjo klasične kotlovnice (toplotna črpalka, bojler, zalogovnik, rekuperator) potrebujemo min. 3 – 4 m2, medtem ko za vgradnjo kompaktne enote potrebujemo zgolj 0,54m2 površine. Nenazadnje tudi cena kompaktne enote z vgradnjo vred ne presega cene za dobavo in vgradnjo klasične kotlovnice v kolikor ti dve pošteno primerjamo po funkcionalnosti in varčnosti. V Sloveniji je podobnih stanovanjskih objektov, ki služijo kot vzorčen primer gradnje za naslednjih deset let že nekaj in trend gradnje v Evropi narekuje prav takšno smer. Nilan d.o.o.

7


8

OGREVANJE

03.04.2014_oglas_DINES ITS_203_271 4. marec 2014 15:26:34

Priročnik


3

9

OGREVANJE

Kako znižati stroške ogrevanja?

(vir: Vas profit)

Priročnik

Glede na to, da se stroški energentov dražijo je dobro razmisliti o tem kaj lahko postorimo, da bo naš dom bolj varčen in ekonomičen. Z menjavo peči, popolnim izkoristkom toplote kamina ali s solarnim sistemom boste naredili velik korak k varčnejšemu domu.

Ogrevajte s kaminom

V primeru, da od svoje lončene peči ali svojega kamina pričakujete več kot le »dodatno peč«, se Vam ponujajo za to številne možnosti. Iz teh lepotnih okraskov se da namreč s primernim načrtom narediti enakovredne kurilne sisteme. Ob nakupu kamina preverite vse možnosti, ki vam jih ponujajo sodobni sistemi. Kamin je odlična rešitev za ogrevanje v prehodnih obdobjih, nudi možnost ogrevanja več prostorov hkrati, prevzame lahko ogrevanje sanitarne vode,…

Izkoristite sončno energijo

Alternativni viri postajajo vse pomembnejši, saj nam skorajda brez stroškov omogočajo zagotavljanje lastne energije. Solarni sistem nudi najenostavnejše in zanesljivo pokritje Vaših potreb po ogrevanju sanitarne vode. Naložba v solarni sistem se predvidoma povrne že v 4 do 7 letih! Prihranek energije, ki ga je možno doseči z vgradnjo znaša za 4 člansko družino med 2.000 in 3.000 kWh letno, kar je enakovredno približno 280 do 420

litrom kurilnega olja. Investicija v sončne kolektorje prinaša velik prihranek v vsako gospodinjstvo. Sončni kolektorji, so glede na zelo dolgo življenjsko dobo cenovno optimalna rešitev za vse, ki želite izkoristiti brezplačno energijo sonca za pripravo tople vode in podporo ogrevanju.

Ogrevanje na lesno biomaso

Uporaba lesne biomase za ogrevanje dolgoročno prinaša nižje stroške ogrevanja. Znano je, da so stroški ogrevanja na lesno biomaso (konkretno z lesnimi peleti) do 40% nižji od ogrevanja s kurilnim oljem. Večina sodobnih sistemov ogrevanja na lesno biomaso je danes popolnoma avtomatiziranih z visokim izkoristkom ter zanesljivim delovanjem. Uporaba lesne biomase povzroča nižje emisije in zagotavlja dolgoročen prihranek. Sistemi na lesno biomaso potrebujejo nekoliko več prostora kot sistemi na fosilna goriva. Zato moramo pri načrtovanju upoštevati predvsem: dostop do zalogovnika ter povezavo med zalogovnikom lesne biomase in kotlom, velikost kotla, potrebo po dodatni opremi sistema z dimnikom, hranilnikom toplote…


10

OGREVANJE

Priročnik


Priročnik

OGREVANJE

11


12

OGREVANJE

Priročnik


Priročnik

OGREVANJE

ELEKTRIČNI SISTEMI OGREVANJA Z ZELO NIZKIMI STROŠKI

CLIMASTAR

STENSKI RADIATORJI

ELEKTRIČNI STENSKI VARČNI RADIATORJI Unikatnega videza, čelne plošče v različnih barvah iz naravnih kamnitih mineralov. Vrhunska tehnologija, kombinacija konvekcije, akumulacije in radiacije uvršča te radiatorje v razred varčnih in okolju prijaznih ogrevalnih sistemov.

TALNO OGREVANJE

Položen laminat na grelni foliji

ELEKTRIČNI GRELNI KABLI IN GRELNE FOLIJE

GRELNA MREŽA - za ogrevanje tal v kopalnicah, hodnikih, bivalnih prostorih, povsod, kjer želimo ugodje toplih tal. Polagamo jih načeloma na estrihe, finalni tlak pa je lahko keramika, granit, laminat, PVC obloga ali parket. Grelni kabli so pritrjeni na nosilno mrežo iz steklenih vlaken, kar omogoča enostavno polaganje in pri tem zmanjša možnost napak. Posebne izvedbe grelnih kablov lahko uporabimo za ogrevanje zunanjih površin, in sicer za taljenje snega in ledu na dovozih oziroma klančinah. GRELNE FOLIJE - za talno ogrevanje bivalnih površin, če je položen laminat. Položena keramika na grelnih kablih

LEPILA - LEPILNI TRAKOVI - TESNILNE MASE Optimizacija delovnih procesov in proizvodov s kakovostnimi materiali za lepljenje in tesnjenje Lepilni trakovi, lepila in tesnilne mase priznanih proizvajalcev zadovoljujejo potrebe za najzahtevnejše aplikacije v različnih segmentih uporabe, od avtomobilske industrije, gradbeništva, navtike, do serijske proizvodnje. Iz široke ponudbe izpostavljamo le nekaj ključnih materialov: LEPILNI TRAKOVI: enostranski, dvostranski in tesnilni. LEPILNE MASE: na osnovi MS Polimerov, poliuretanov, metil metakrilatov, epoksijev, cianokrilatov, disperzij. TESNILNE MASE: na osnovi silikonov, MS Polimerov, poliuretanov, butila in akrila. Vzeli si bomo čas in podrobno poslušali vaše želje in pričakovanja. Naši izkušeni svetovalci vam bodo pomagali izbrati prave materiale in svetovali optimalno tehnologijo za vaše proizvodne procese.

LEPLJENJE SKLOPOV V PROIZVODNJI AVTODOMOV

MARINE PROIZVODNJA PLOVIL

PROIZVODNJA AVTOBUSOV

LEPLJENJE FASADNIH PLOŠČ

LEPLJENJE PROMETNIH TABEL

LEPLJENJE KOVINSKIH VRAT

NOVO: GOMASTIT PREKRIVNI PREMAZ ZA HIDROIZOLACIJO R

Ravna streha

Zaščita sten in temeljev

Nanašanje s čopičem ali valjčkom, masa ima odličen oprijem na večino gradbenih materialov, med drugim tudi na bitumen, skodlo, baker, stare izolacijske podlage, kot so PVC in podobno. V strjenem stanju premaz formira kompaktno in kot guma elastično prevleko, ki je pohodna ter odlično odporna na vremenske vplive. Podrobnosti na naši spletni strani www.koop.si in www.lepila-lepilni-trakovi.si

Bitumenske skodle (tegola)

Tesnjenje priključkov in sten v kopalnicah

Satelitski sistem

Strešno okno

Obrobe dimnika

KOOP TRGOVINA d.o.o., Zg. Pohanca 6, SI-8272 Zdole - Krško, Tel.: +386 (7) 477 88 20, Fax: +386 (7) 477 88 21, E-mail: info@koop.si Splet: www.koop.si

Tesnjenje žlebov

Terasa

Zaščita kovin pred korozijo

13


14

OGREVANJE

Priročnik


Priročnik

OGREVANJE

15


16

PriroÄ?nik

OGREVANJE

energenti.si


Priročnik

OGREVANJE

17


18

STAVBNO POHIŠTVO

Priročnik


Priročnik

STAVBNO POHIŠTVO

19


20

STAVBNO POHIŠTVO

Priročnik


Priročnik

STAVBNO POHIŠTVO

21


22

STAVBNO POHIŠTVO

Priročnik


Priročnik

STAVBNO POHIŠTVO

23


24

STAVBNO POHIŠTVO

Priročnik


Priročnik

NOTRANJA OPREMA

25


26

NOTRANJA OPREMA

Priročnik


Priročnik

GRADNJA IN OBNOVA

Prednosti folij:

Globtrade Ljubljana d.o.o., Šmartinska 130, 1000 Ljubljana

27


28

Priročnik

GRADNJA IN OBNOVA

VISOKO KVALITETNI LESENI IZDELKI

Ekološka globinska zašèita lesa podaljša življensko dobo lesa za 4 do 5 x

STORITEV GLOBINSKE ZAŠÈITE LESA

Ograje iz žaganega lesa

Sedežne garniture

Kompostniki

Podesti, terase

o! Nov

Garaže po naroèilu

a!

Igrala za otroška igrišèa

Ograje iz okroglega lesa

ij Akc

Visoke grede

Ventilacijske fasade

Nadstreški, paviljoni

IMONT d.o.o. Otiški vrh 156, 2373 Šentjanž pri Dravogradu, Tel.: 00386 (0)2 87 85 082 www.imont.si info@imont.si


Priročnik

GRADNJA IN OBNOVA

29


30

Priročnik

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

VSe ZA OGRAJe NA eNeM MeSTU!

01 292 70 50 | info@ni-ta.si

AlU – iNOX OGRAJe že od 89,90 € / tm Z MONTAŽO

Obiščite nas v novem razstavnem salonu na Brnčičevi 41 v Ljubljani. Ni-TA ograje priporoča:

Vaši specialisti za ograje!

fax 01 292 70 59 mob. 031 377 010

info@ni-ta.si www.ni-ta.si

Ni-TA MeTAl d.o.o.

Brnčičeva 41e, 1231 Ljubljana


Priročnik

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

31


32

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

www.leskovplast.si

Priročnik


Priročnik

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

OGRAJNI SISTEMI

Ne marate gneče na kopališčih? Bi radi plavali na način, ki ustreza samo vam? Potem je Remax vaša prava izbira!

Z veseljem bomo prisluhnili vsem vašim željam in vam pomagali pri izbiri vašega bazena! Izbirate lahko med: • • • • • •

montažnimi, endlesspools-i, masažnimi, zidanimi in termopool-ovi, poliestrskimi in keramičnimi, betoniranimi.

Obiščite nas v razstavnem salonu v Mariboru in v Ljubljani!

T: +386 (0)2 30 0 070 | E: info@remax.si | w: www.remax.si |w: www.vsezabazen.si

33


34

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

Priročnik


Priročnik

35

Slika je simbolična.

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

DESKE ZA TERASE, OGRAJE IN FASADE

Amazon wood

Ash wood

Golden teak

Burma teak

Oak wood

White

Prednosti uporabe: • lesen videz – pet barvnih odtenkov • širok spekter uporabe: terase, okolica bazenov, balkoni, zimski vrtovi, pomoli, fasade, ograje … • se ne zvijajo in cepijo, ne razpadajo, ne gnijejo in se ne razkrajajo, kar pod normalnimi pogoji uporabe krijemo z 12-letno garancijo • lahko vzdrževanje; ni jih potrebno lakirati, oljiti, barvati • čistimo jih lahko le z vodo (pritisk do 60 barov) • enostavna montaža

Roksal d.o.o., Zgornje Bitnje 186, 4209 Žabnica, gsm: 040 713 030, tel.: 04 231 75 10, email: info@roksal.com, www.roksal.com


36

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

Priročnik


Priročnik

ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV

37


38

Priročnik

TESARSTVO IN KROVSTVO

ev ešith r ! a e o čn Odlvi ašo str za

POSEBNA PONUDBA ZA POKRIVANJE HLEVOV:

AGRO STREŠNI PANEL

01 56 44 264 041 677 060 itd.trade@siol.net ITD Trade d.o.o., Onger 5, 1236 Trzin


Priročnik

TESARSTVO IN KROVSTVO

39


40

STROJI IN OPREMA

Priročnik


Priročnik

STROJI IN OPREMA

41


42

STROJI IN OPREMA

Priročnik


Priročnik

STROJI IN OPREMA

41,90€ akcija ! z ddv

V AKCIJI TUDI SMD 3528, 9,6W/m, IP20, topla BELA SMD 5050, 14,4W/m, IP20, hladna in topla BELA RGB 5050, 14,4W/m, IP68, vodoodporni BARVNI

od 2,2

akcija0€ ! z ddv

10,50€

100x

GRATIS! 10kWh/1000

akcija ! z ddv

tudi 20W,30W in 50W

2,69€ akcija ! z ddv

velikost zaslona 23” - 42” nosilnost 50kg

14,50€ primerna za mala in srednje velika podjetja vgrajen EM-RFID čitalec shranite lahko do 20.000 EM-RFID kartic in zabeležite do 200.000 dogodkov

akcija ! z ddv

129€ akc i z dd ja! v

2x

2x

akcija € ! z ddv

2 GLAERTAINCIJ

E

128€ akc i z dd ja! v

Barvni, 3,5” LCD monitor z zvočnikom, možnost nastavitve jakosti zvoka, tona, kontrasta in osvetljenosti slike. Zunanja enota iz nerjavečega jekla in aluminija opremljena z CCD barvno kamero z LED osvetlitvijo za boljšo vidljivost ponoči

28€

120 W

akcija ! z ddv

80W 50W

85€

akcija ! z ddv

55€

akcija ! z ddv

01-5644-344 040-358-600

Alarmna naprava vam pošlje SMS ali vas pokliče na telefon. 1x GSM centralo 1x sirena 120dBi 2x daljinec 1x PIR senzor gibanja 1x adapter 220V/12V 1x magnetni senzor za okna ali vrata

130€ akcija ! z ddv

87€

akc i z dd ja! v

akcija ! z ddv

Odpiranje vrat preko notranje enote Brezžični audio interkom

+

68€ akc ija! z ddv

Notranja enota XL-6011

1x PC1616 Alarmna centrala 1x PS45VA 1x PC5501 LCD tipkovnica 1x Akumulator 12V/ 7,5A 6x LC-100 PIR senzor 1x Notranja sirena

38€

20W

1x Vidiline DVR-318 snemalnik (trdi disk ni priložen kompletu) 2x ABQ-2007 600TVL kamera 2x 12V/1A napajalnik 4x BNC konektor 100m RG59 kabla

4x

ci z dd ja! v

nosilnost 35kg velikost zaslona 26” - 37”

100m

147,90

Omogoča hiter dostop do prostorov na kodo Kovinsko ohišje ANTI-VANDAL Zelo enostavna za monzažo Ohišje je vodoodporno Do 250 uporabnikov 2 do 8 mestna koda ak

19,50€

Namenjen za hiše, stanovanja, poslovne objekte, hotele...

Zunanja enota

82€

akc i z dd ja! v

299 akc € ija! z dd v

6x

DIGITKLIK d.o.o.

Brezovce 6, 1236 Trzin www.digitklik.si info@digitklik.si

43


44

TURIZEM IN PROSTI ČAS

Priročnik


Priročnik

TURIZEM IN PROSTI ČAS

ZAKAJ JE SEKS KORISTEN ? Seks je čudovita vrhunska inovacija tistega, ki nas je ustvaril. Koktejl čustev, užitkov, pozitivne energije, uživancije in poželenja. Hormoni podivjajo in prične se strastno popotovanje med rjuhami. Raziskave kažejo, da je najbolj ugoden seveda kvaliteten in poželjiv sex 2x do 4x na teden odvisno od trajanja & intenzitete mesenih užitkov. Na kaj vse vpliva seks in kje ima pozitivne učinke? 1. Vpliva na naše mentalno zdravje in emocionalnost (Abstinenca sexa lahko sproži anksioznost, depresijo in kmalu postanete paranoični. Seks spodbuja izločanje endorfinov, ki znižujejo stres & evforičnost.) 2. Ima vpliv na našo lepoto (Brezplačni lepotni tretma bi lahko temu rekli. Žensko telo podvoji izločanje estrogena to pa posledično okrepi njene lase, kateri dobijo bleščeč lesk in sijaj. Koža pa postane mehkejša, nežnejša in hitreje se čisti. 3.Podaljšuje življensko dobo (10 letna študija izvedena na 1000 ženskah srednjih let, ki jo je izvajala univerza na Irskem je pokazala, da reden seks podaljšuje življenje. Tiste ženske, ki so doživljale orgazme pogosteje in konstantno so imele polovično manjšo umrljivost kot pa tiste, ki so se seksale manj. Slednje pripisujejo stalnemu zniževanju stresa zaradi večjega izločanja estrogena. 4. Potenje (Povečano potenje nam čisti pore na koži in znižuje riziko za nastanek dermatitisa.) 5. Zmanjšanje telesne teže in krepitev mišic (Vsa maščoba, ki bi se sicer naložila po romantični večerji okoli vašega pasu se med seksom pokuri. Okvirno 20 minut intenzivnega seksa štirikrat na teden pomeni pokuriti okoli 7500 kalorij.) 6 . Poljubi (Dnevno poljubljanje pomeni manj obiskov pri zobozdravniku. Poljubljanje povečuje izločanje sline katera čisti zobe in zmanjšuje kislinsko ravnotežje v ustih.) 7. Holesterol (Redno seksanje znižuje raven slabega in vzdržuje nivo dobrega holesterola v krvi.) 8. Mehur (Več sexa vodi v boljšo kontrolo zadrževanja urina saj krepi mišice medeničnega dna. Velja predvsem za žensko populacijo.) 9. Zaspanost (Po orgazmu predvsem zvečer postanemo zelo sproščeni in zaspani. To je efekt dobrega sexa. ) 10. Zmanjšuje nastanek raka Vrsta raziskav je pokazala, da večja frekvenca ejakuacij in sexualne aktivnosti znižuje riziko za nastanek raka na prostati kasneje v življenju. Študija je dokazala, da tisti moški, ki so imeli ejakuacije od 13 do 20x mesečno so za 14% manj zbolevali za rakom prostate. Tisti, ki pa so imeli 21 ejakuacij ali več na mesec pa kar za 35%. Če povzamemo vse dobre učinke seksa lahko mirno in z veseljem povečamo intenziteto slednjega v našem življenju.

naše Največ povejo sni smo stranke. Pono li več kot da smo preje 150 mnenj . e.si www.sextablet

4 tablete 9 tablet 13 tablet 27 tablet

+ + + +

1 brezplačno 3 brezplačno 7 brezplačno 13 brezplačno

= = = =

30,60 EUR + poštni stroški 58,14 EUR (za 12 tablet) + brez. poštnina 82,62 EUR (za 20 tablet) + brez. poštnina 140,45 EUR (za 40 tablet) + brez. poštnina

Vaše podatke NE zbiramo, NE shranjujemo in jih TAKOJ po oddanem naročilu IZBRIŠEMO, zaradi zagotavljanja 100 % ANONIMNOSTI !!!

JE VELIKOST PENISA POMEMBNA ? Ko pride do pogovora ali je velikost penisa pomembna, se izkaže, da je večina žensk mnenja, da velika moškost omogoča večje seksualne užitke med spolnim odnosom in penetracijo. To seveda ni presenetljivo. Velik penis lahko doseže vse tiste točke globoko v vagini, ki jih majhen ali povprečen penis nikoli ne more doseči. Anatomija vagine je glavni razlog, zakaj imajo ženske rade velike penise.

ajo da je Stranke poroč e vse šk primerno za mo rosti . sta

www.penista

blete.si

Večja moškost lahko doseže več, saj gre lahko globlje v vaginalni kanal in to stimulira vse centre seksualnega užitka v vagini. To vodi k boljšim in močnejšim orgazmom pri ženski. Vsi rezultati raziskav ženskih pogledov na velikost penisa zato kažejo, da imajo ženske raje večje penise kot manjše. Čeprav se pogosto zastavlja vprašanje, kako velik penis se smatra za velikega, rezultati navadno pokažejo, da ženske ne marajo majhnih penisov. »V večini primerov imajo ženske ponavadi raje debelejše kot pa tanjše penise.« Glede dolžine je ta zaželena 19 in več cm. Ženske, ki so vajene povprečnih penisov, o velikosti navadno sploh ne razmišljajo, dokler niso postavljene pred odločitev oziroma izbiro med majhnim penisom in velikim. In v 100 % primerov ženske raje izberejo večjo moškost kot manjšo.

Zakaj bi vozile majčken mestni avto, če lahko vozijo limuzino. Večji penis ima tudi večjo površino pokrito z živčnimi končiči, kar pomeni tudi boljšo vzburjenost in prinaša večji užitek za moškega. Moški ki ima 18 cm dolg penis je pač bolje "opremljen" kot moški, ki ima 14 cm. In če se še vedno sprašujete, ali je velikost za žensko pomembna, je odgovor DA! Zelo je

10 tablet 20 tablet + 4 brezplačno 30 tablet + 10 brezplačno 40 tablet + 20 brezplačno

= = = =

32,74 EUR + poštni stroški 63,51 EUR (za 24 tablet) + brez. poštnina 93,30 EUR (za 40 tablet) + brez. poštnina 115,24 EUR (za 60 tablet) + brez. poštnina

pomembna! In če se sprašujete, ali imajo ženske raje velike penise, je odgovor DA. Prej kot sprejmete to dejstvo, bolje je za vas. Ženska doživi boljši orgazem z velikim penisom kot z majhnim. Zakaj? Zato ker majhen penis ne stimulira vagine dovolj, da bi doživela popolni orgazem, medtem ko velika moškost stimulira hkrati oboje – klitoris (ščegetavček) in notranjost vagine (točko G) v popolnosti.

Velikost penisa je zato še kako pomembna! Če ne verjamete, da je velikost penisa pomembna, se vprašajte, če je velikost ženske vagine pomembna vam?

45


Priročnik

46

VOZILA IN STROJI VULKANIZERSTVO, SERVIS VOZIL, MENJAVA VETROBRANSKIH STEKEL – VZDRŽEVANJE IN POPRAVILA MOTORNIH VOZIL - AUTUS D.O.O. – Stare sledi 1, 2391 PREVALJE, T: 02 823 23 32, 041 740 123, www.autus.si

GOSTINSKA OPREMA Prodam - konvekcijsko pečico električna skoraj nova. Kličite na 070 708 649.

TESARSTVO IN KROVSTVO KROVSTVO IN KLEPARSTVO, PROIZVODNJA POHIŠTVA prekrivanje streh z vsemi kritinami, proizvodnja kopalnic in kuhinj, globinsko impregniranje lesa. LESARSTVO VIDLES, BOGDAN URŠEJ S.P., PLEŠIVEC 30, 3320 VELENJE. T: 03 5 893 786, G: 041 671 824, info@lesarstvo-ursej. com, www.lesarstvo-ursej.com, Dela izvajamo po vsej Sloveniji. UGODNE CENE KRITIN IN MONTAŽE! s.p., Dobrava 42, 3214 ZREČE, 041 418 298, pavel.grm@amis.net

Tende, sencila, rolete na klasicen ali elektro pogon, ponudim z izdelavo in montažo, cena – 30% od vsakega predračuna. Preverite odlično priložnost nakupa, ponudba velja do 10.4.2014, 040 186 509.

Za gostince prodam solatni bife skoraj nov cena po dogovoru in ogledu. Tel.št. 040 186 507. OSTALO STAVBNO POHIŠTVO

OGREVANJE Enote infra ogrevanja za stanovanja, novi paneli, prihranite do 30% od vsake cene na trgu,040 186 509. OSTALO Prodam solarij Lasersun, cena

150 € oz.po dogovoru, 041 443 382. Prodam starine, staro kredenco, radio z gramofonom in ploščami, stari fotoaparat star 50 let. Cena po ogledu in dogovoru, 070 708 649. OTROŠKA OPREMA Prodam vozicek Jane slalom pro,

letnik 2011. Športni del skupaj s torbo in sencnikom, rdece barve in lepo ohranjen. 040 217 018. Cena: 180,00€. Stol za hranjenje in gugalnik Tatamia. Stolček za hranjenje, ležalnik in gugalnik v enem. Odlično ohranjen, bel, l. 2010, podlaga je pralna, višina nastavljiva. 130,00€. 040 217 018


PriroÄ?nik

www.profarm.si

Razmetovalniki silaĹže

47


Priročnik

48

keramični montažni dimnik -

sistemski dimnik s keramično tuljavo nova generacija keramičnih cevi EN 1457 A1N1 uporaba za plin, olje in trda goriva zagotovljena izjemna varnost požarna varnost EI 120 garancija 10 let

KAPILARNA VLAGA V STENAH ? NIČ VEČ, VBRIZGALI SMO

SIES d.o.o. Ulica Lavžnik 19 5290 Šempeter pri Gorici SLOVENIJA Tel.: +386 (0)59 375 150 Fax: +386 (0)59 375 160 info@sies.si www.sies.si

Profit marec 2014  

Profit marec