Page 1


Prelistajte zadnjo izdajo:

BREZPLAČNIK ZA GRADNJO, DOM IN PROSTI ČAS

Pozdravljeni! Kako privarčevati energijo in prihraniti denar je tema, ki prav gotovo zanima prav vsakogar. V tej izdaji smo zato pripravili tematiko Prihranek energije in tako izpostavili nekaj ključnih ukrepov, ki lahko pripomorejo k prihrankom skozi leto. Čeprav se počasi bližamo poletju, ogrevanja stanovanja ne smemo zapostaviti. Ravno v teh dneh, ko se temperature po večerih znižajo, prija prijeten občutek nežne toplote v našem domu. Glede na to, da se stroški energentov dražijo je dobro razmisliti o tem, kako naš dom sistematično urediti v bolj varčen in ekonomičen dom. Poleg preprostih trikov, da znižate temperaturo za 1°C in tako znižate stroške ogrevanja do 6%, priporočamo razmislek o varčnem sistemu ogrevanja s prehodom na ogrevanje z lesno biomaso, vgradnji toplotne črpalke in drugih dodatnih virov ogrevanja, vgradnji varčnih oken,… Pred vami je nova izdaja brezplačnika za gradnjo, dom in prosti čas. Vaš profit izhaja vsak mesec in je odličen pripomoček za iskanje in izbor ponudnika ob gradnji ali obnovi vašega doma. Vsak mesec vam je izdaja na voljo v vseh TUŠEVIH TRGOVINAH po Sloveniji. Na izhodu trgovine vzemite trenutno aktualno izdajo in DOBRO IZBERITE! Želimo vam veliko dobrih in koristnih informacij ter posledično dobrih odločitev.

5

TEMA MESECA

PRIHRANEK ENERGIJE

20 STAVBNO POHIŠTVO

25 NOTRANJA OPREMA

29 ZUNANJA OPREMA

42 GRADNJA IN OBNOVA

49 Tanja Gostenčnik, dipl. ekon Odgovorna urednica NAROČI SE: Vse, ki bi želeli izdajo Vaš profit vsak mesec prejemati po pošti na vaš naslov, nas lahko pokličete. Letna naročnina za 10 številk znaša 10,00€ z DDV z vključeno poštnino. IZDAJATELJ: Vaš profit d.o.o., Gortina 145b, 2366 MUTA, Telefon 02 87 23 338, Fax: 02 87 23 337, E-mail: info@vas-profit.si, Web: www.vas-profit.si POKRITOST: Področje Slovenije TISK: Delo revije NAKLADA: 100.000 izvodov DISTRIBUCIJA: Odjemna mesta trgovine TUŠ (40.000 izvodov), Pošta Slovenije (60.000 izvodov) PRIPOROČEN OGLASNI ZAKUP: 5 zaporednih objav/izdaj. S tem enkrat pokrijete 275.000 hišnih gospodinjstev, 30.000 podjetij (Pošta Slovenije) in dosežete dodatnih 195.000 potencialnih strank iz mestnih središč (trgovine TUŠ).

TESARSTVO IN KROVSTVO

51 VOZILA IN STROJI

57 TURIZEM IN PROSTI ČAS


4


Tema meseca:

PRIHRANEK ENERGIJE Foto: Peči Keramika d.o.o.

Ustvarite si topel dom!

Lončena, toplozračna peč je gospodarno in atraktivno dopolnilo za vsak bivalni prostor ali kot ogrevalno telo za več prostorov.

1

Foto: Peči Keramika d.o.o.

KAMIN PRI VAS DOMA V primeru, da od svoje lončene peči ali svojega kamina pričakujete več kot le »dodatno peč«, se Vam ponujajo za to številne možnosti. Iz teh lepotnih okraskov se da namreč s primernim načrtom narediti enakovredne kurilne sisteme. Kamin je odlična rešitev za ogrevanje v prehodnih obdobjih, nudi možnost ogrevanja več prostorov hkrati, prevzame lahko ogrevanje sanitarne vode,…

Toplota s sistemom Ali ste vedeli, da lahko nad lončeno peč ali kamin namestimo grelnik tople vode in tako dobljen kurilni sistem prevzame ogrevanje sanitarne vode. Kaj pa poleti? Ni problema – kajti na toplovodni ciklus se da brez težav priključiti ustrezno solarno napravo. Za udobno vodenje takšne toplozračne vodne peči so proizvajalci poskrbeli z ustrezno regulacijsko tehniko. Tako dobljena topla voda se uporabi tudi na drugačen način. Speljana po posebnih ceveh je ta »topli medij« zmožen oskrbovati celotno keramično steno s potrebno energijo. Kot dodatni alternativni sistemi, obstajajo še toplozračna centralna peč, stanovanjsko prezračevalni sistemi in še in še... Obstaja vrsta popolnoma različnih kurilnih naprav s popolnoma različnimi kurilnimi filozofijami. Toplozračne lončene peči, osnovne lončene peči in toplozračni kamini. Pokličite z veseljem vam bomo svetovali.


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

6

Kuhanje in ogrevanje V želji po domačnosti si v hitrem tempu želimo kanček nostalgije tudi v našem domu, jedi peči in kuhati na tradicionalen način, prav tako, kot so jih pripravljali v časih, ko je bil zidan štedilnik v vsaki kuhinji. Zraven pa imeti še prijetno in cenovno ugodno ogret bivalni prostor z lončeno pečjo ali s kaminom…Čas hiti naprej, štedilniki in lončene peči so z njim spremenili svojo obliko, njihova podoba je postala moderna in so danes postali dekorativni okras kot sinonim neke dobe… Z uporabo najkvalitetnejših materialov ter moderne tehnologije so naši štedilniki primerni za vse vrste gradenj, od najstarejših do najmodernejših. Štedilnik ni le sredstvo namenjeno ogrevanju, temveč istočasno okrasni element prijeten na pogled. Med njimi so štedilniki na trdo gorivo, kamini in lončene peči, ki so lahko povezane na centralno ali ne.

Kaminska peč Kaminska peč je odličen lokalni ogrevalnik bivalnih prostorov, ki ob dobrem izkoristku in uporabi trdih goriv ugodno vpliva na stroške ogrevanja. Kaminske peči za gorivo uporabljajo predvsem neobdelan les, s čimer ugodno vplivajo tudi na okolje. Izbira ustreznega kaminskega vložka je izjemnega pomena, saj se le-ti med seboj zelo razlikujejo po sposobnosti akumulacije in izgorevanja. Kakovostni kaminski vložki in s tem tudi kaminska peč ima lahko tudi od 70-80 % izkoristek energije. Pri izbire kaminske peči je potrebno razmisliti tudi o njenem namenu, torej o tem, ali gre zgolj za dekorativni element ali pa kot dopolnilno ali glavno sredstvo ogrevanja bivalnega prostora. Potrebno je izbrati primerno velikost ter moč kaminske peči in tako zagotoviti najoptimalnejšo uporabo.

Ogrevajte s štedilnikom.

Štedilnik na trda goriva združuje možnost ogrevanja in kuhanja ob enem. Eleganten retro videz dopolnjuje tehnološka notranjost. Štedilnik je opremljen z regulatorjem temperature kotla in črpalko, tako da omogoča poleg kuhanja in ogrevanja tudi oskrbo s toplo vodo. Skratka, štedilnik na trda goriva je praktična in ekonomična rešitev za vsak dom in je odlično dopolnilo h klasičnim štedilnikom na plin ali elektriko. Možna je tudi priključitev cevi za ogrevanje drugih prostorov z enim virom toplote. Na voljo so klasične kaminske peči na drva, kaminske peči s pečico, izvedba centralnega ogrevanja s kaminsko pečjo ali štedilnikom, ter peletne kaminske peči. Enoslojne in troslojne dimnike iz lastne proizvodnje postavimo preko 1000 strankam letno.


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

7

Si želite toploto za vaše prostore brez dimnika, dima, neprijetnega vonja in instalacije.

Kamini na bioetanol niso več novost na trgu, saj je zaradi njihove enostavne uporabe je po njih zmeraj več povpraševanja. Sami ga lahko postavite na tla, prestavljate v vse notranje prostore, terase ali ga enostavno kot sliko privijačite na steno. Zanj ne potrebujete nobenih posegov, dimnikov itd. Privoščite si ga lahko dejansko v vsaki garsonjeri, stanovanju v bloku, hiši, vikendu, pisarnah ali preprosto v vsakem prostoru. Velik izziv predstavlja tudi tistim, ki si želijo ustvarit »unikaten« kamin, saj lahko vgradijo samo vložek (gorilnik) po svojih željah in idejah kjer koli (spalnica, kopalnica ...). Tudi kamini na bioetanol predstavljajo možnost gretja prostora v prehodnih obdobjih.

Lahko s kaminom ogrevamo celo hišo?

udobja imajo ti kamini možnost, da lesnemu energentu dodamo dodatni energent. Na tak način dosežemo tudi nepretrgano ogrevanje v primeru, ko smo dlje časa od doma. Kombiniramo lahko različne energente kot npr.: polena – peleti, polena – plin. Vgrajen sistem nadzora zgorevanja zagotavlja reguliranje ogrevanja glede na temperaturne potrebe objekta. Takšen sodoben kamin je primeren za novogradnje kakor obstoječe ogrevalne sisteme.

Ogrevanje s kaminom in solarni sistem Na voljo so tudi sistemi, ki omogočajo ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo tople sanitarne vode. Prav tako se lahko odločimo, da v sistem vključimo sončno energijo z vgradnjo solarnega sistema.

Kako je z izkoristki kaminov? Na tržišču je danes kar nekaj ponudnikov kaminov, ki omogočajo ogrevanje celotne hiše in ne le prostora v katerem se kamin nahaja. To so tako imenovani toplovodni kamini, ki omogočajo veliko udobje in varčno ogrevanje. Za zagotavljanje maksimalnega

Kombinirana uporaba energentov pri kaminu omogoča visoke izkoristke: pri polenih do 84 %, pri peletih pa celo do 93 %. Omenjeni izkoristki so primerljivi z izkoristki, ki jih dosegajo sodobni kotli na les in pelete, kar uvršča tak način ogrevanja s kaminom med sodobne rešitve.

Solarni sistem

Ker se naložba v solarni sistem povrne že v 4 do 7 letih! Prihranek energije, ki ga je možno doseči z vgradnjo solarnega sistema znaša za 4 člansko družino med 2.000 in 3.000 kWh letno, kar je enakovredno približno 280 do 420 litrom kurilnega olja. Priprava tople sanitarne vode je v vsakem gospodinjstvu nepogrešljiva. Dnevna poraba na osebo znaša od 40 do 80 litrov pri temperaturi okoli 60 °C. Povprečno slovensko gospodinjstvo porabi za ogrevanje sanitarne vode kar 10 % vse porabljene energije. Pametno je, da razmislimo o smotrni pripravi in rabi tople sanitarne vode. Učinkovita in stroškovno sprejemljiva rešitev je priprava tople sanitarne vode s sončnimi kolektorji.


2

TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

9

IZBIRA PEČI

Kakšen ogrevalni sistem izbrati ni enostavna odločitev. V zadnjem času je ob menjavi ogrevalnih sistemov zaznaven trend prehoda nazaj na trda goriva/pelete. Pri izbiri novega kotla moramo biti pozorni na več stvari. Razmisliti je potrebno o tipu novega kotla ter ob zamenjavi tudi o načinu vključitve tega v obstoječ sistem. Za optimalno izbiro sta najpomembnejša dejavnika velikost in toplotna izoliranost ogrevanega prostora.

Biomasa – kotli na lesena polena

03 780 22 80

Predelava ogrevanja na pelete

Z višjimi cenami kurilnega olja iz leta v leto so narastli tudi stroški za ogrevanje in s tem tudi iskanje alternativ pri ogrevanju. Ena iz med možnosti je predelava peči na ogrevanje s peleti. Prednost ogrevanja s peleti je tudi praktičnost saj omogočajo podoben komfort kot ogrevanje na fosilna goriva - samodejni vklop in izklop, razlika je samo v čiščenju pepela, ki ga je potrebno po določenem obdobju odstranit (odvisno od kapacitete posode za pepel in kvalitete samih peletov). Za prehod na cenejše ogrevanje s peleti je možno (odvisno od obstoječega kotla) tudi samo z zamenjavo gorilnika, montaža polža za transport ter zalogovnika za pelete. Naš peletni gorilnik omogoča enostavno predelavo na ogrevanje s peleti. Možna je montaža na večino že obstoječih peči. Gorilnik je plod lastnega razvoja z zagotovljenim servisom. Ima tudi avtomatsko čiščenje in omogoča kurjenje vseh vrst peletov.

VAŠ AŠ PPARTNER NA PODROČJU OČJU INŠTALACIJ INŠT ~ Ogrevalne inštalacije ~ Vodovodne inštalacije ~ Ostala visoko kvalitetna dela na področju strojnih inštalacij

041 619 008 BRANKO REISMAN s.p. BEZENA 74, 2342 RUŠE

Lesena polena so najpogostejša biomasa, ki se koristi v različnih ogrevalnih napravah. Seveda pa uporaba v zastarelih sistemih ne omogoča popolno izrabo energije, ki je shranjena v polenih. Zato se vse bolj uporabljajo sodobni sistemi visoko učinkovitih uplinjevalnih kotlov na polena. Ti kotli na polena imajo velik zalogovnik goriva, ki je istočasno uplinjevalna komora. V njej se les pri temperaturi okoli 500 oC uplini in v spodnjem delu plin skozi gorilne šobe zgoreva v keramično kurišče kotla. Ker poteka proces pri visokih temperaturah in ker je v uplinjevalni komori velika količina goriva, se izgorevanja ne da zaustaviti, zato se mora temu kotlu prigraditi hranilnik toplote. Toplotna energija, ki se v času delovanja kotla ne porabi za ogrevanje, se shranjuje v hranilniku toplote in porabi kasneje, ko je v kotlu gorenje že prenehalo.


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

10


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

11

Pozimi toplo, poleti hladno.

Za delovanje toplotne črpalke je za zagon kompresorja treba vložiti samo � električne energije, saj kar � energije pridobite iz okolice povsem brezplačno. Črpalka namreč sprejema sončno energijo iz zemlje, vode ali zraka in z njo ogreva ali ohlaja. Nakup toplotne črpalke je smotrn, ker : - so stroški ogrevanja nižji od 50 do 80 %, - na lokaciji, kjer je vgrajena, ne povzroča nobenega onesnaževanja, - je izjemno tiha, - poleg ogrevanja tudi varčno hladi, - ne potrebuje hranilnike ali skladišča za gorivo, niti dimnika - vzdrževanje je enostavno in poceni Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in hlajenje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je primerna tako za talno kot tudi stensko ogrevanje ali kombinacijo obojega.

Prednosti lesnih pelet. Gorilnik na peletno biomaso Fenix™ predstavlja novost na trgu. Uporabnikom obstoječih sistemov ogrevanja namreč omogoča enostaven prehod na ogrevanje z lesnimi peleti. S tem uporabniki pridobijo na praktičnosti ogrevanja v primerjavi z uporabo trdih goriv in, ko pa gre za kurilno olje, pa tudi večjo okoljsko sprejemljivost in do 50% nižje stroške ogrevanja. Glavne prednosti gorilnika Fenix™ so: Enostaven priklop na obstoječe kotle brez posebnih posegov: - na vse tipe za drva ali kombinirane drva/olje - na veliko tipov na kurilno olje Napreden vžigni sistem, ki zagotavlja: - najhitrejši vžig (v eni sami minuti) - najmanjšo porabo električne energije (80 W) Inovativno zasnovana gorilna komora, ki zagotavlja: - enostavno montažo brez posegov v kotel - daljšo življenjsko dobo tako gorilnika kot tudi kotla Vrhunska krmilna enota za vodenje gorilnika, ki omogoča: - natančne nastavitve posameznih parametrov za optimalno delovanje - merjenje porabe pelet z opozorili glede potrebnega čiščenje pepela

TKAN 1- Prodajni hit leta 2012 Udobje, ki je primerljivo s kurjenjem na kurilno olje, je do sedaj prepričalo številne naše kupce. Kotel odlikuje: - velik nalagalni prostor za drva ( 90L) in - 150 kg zalogovnik za pelete ( Zmogljivost: 20-35 kw) Posebna prednost peči TKAN1 je ta, da za kurjenje pelet ne uporablja gorilnika, ampak je kurišče integrirano s pečjo. Ob doseganju nastavljene temperature se kotel sam spravi v mirovanje. Kotel si na nekaj minut samostojno dozira zrak v kurišče. In ima tako ima žerjavico nenehno vročo. Vse to omogoča, da kotel ob ponovnem vklopu doziranja v hipu začne z delovanjem in je zato manj občutljiv na kakovost pelet. Izkoristite znižane pomladne cene in subvencijo ekosklada. Podjetje vam uredi tudi montažo.


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

12


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

14


3 SOLARNI SISTEMI

TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

15

Zaživite v boljšem okolju in prihranite pri strošku energije. Alternativni viri postajajo vse pomembnejši, saj nam skorajda brez stroškov zagotavljajo lastno energijo. Ob vedno dražjih energentih prav gotovo ni gospodinjstva, ki ne bi razmišljalo o vgradnji solarnega sistema, sončne elektrarne, toplotne črpalke,… Le kako da ne, saj nam le-ti omogočajo, da izboljšamo svoje življenjske pogoje.

Sončna energija Sonce - energija, ki bo v prihodnosti prav gotovo v celoti zagotavljala energetsko preskrbo hiš. Solarni paket za ogrevanje tople vode nudi najenostavnejše in zanesljivo pokritje Vaših potreb po ogrevanju sanitarne vode. Gretje vode s sončno energijo je zelo ekološko, predvsem pa ZELO EKONOMSKO. Povprečno gospodinjstvo letno porabi okoli 550 l kurilnega olja za ogrevanje sanitarne vode. Glede na rast cene kurilnega olja in do 80% prihranek ob ogrevanju sanitarne vode s sončnimi kolektorji, prinaša investicija v sončne kolektorje velik prihranek v vsako gospodinjstvo. Sončni kolektorji, so glede na zelo dolgo življenjsko dobo cenovno optimalna rešitev za vse, ki želite izkoristiti brezplačno energijo sonca za pripravo tople vode in podporo ogrevanju. Solarni komplet vsebuje: - 300l hranilnik vode (bojler) z 2 grelnima kačama, - vgrajen električni grelnik z magnezijevo anodo, - solarno postajo s črpalko, - raztezno posodo, - merilec pretoka, - PC kotroler, - 25 kom solarnih vkuumskih tub s konek torji in alu okvir.

600 € subvencije za 16 cevni kolektor.

Vakuumski kolektor GreenLand Systems je odlična naprava, ki uporablja napredno tehnologijo suhega spoja v vakuumski stekleni cevi in zagotavlja segrevanje vode na čist in učinkovit način. Vakuumski sončni kolektorji za pripravo sanitarne vode in gretje - ekonomično in čisto. Energija sonca je ekonomska in ekološka alternativa klasičnim gorivom. Visoka tehnologija vakuumskih kolektorjev GreenLand Systems zagotavlja učinkovito izrabo. Prednosti vakuumskih kolektorjev GreenLand Systems: Delujejo skozi vse leto, tudi pozimi, vodo lahko segrejejo na mnogo višjo temperaturo kot klasični kolektorji, najsodobnejša, ekološko čista tehnologija proizvodnje, odporni in zanesljivi - tipična življenjska doba nad 30 let, enostavna namestitev in vzdrževanje. Izkoristite možnost pridobitve subvencije in dodatno prihranite.


TEMA MESECA / PRIHRANEK ENERGIJE

19

Prihranek s Schüko!

Schüco-pvc okna vam ponujajo kvaliteto ob prepričljivem razmerju med ceno in uporabnostjo. Izkoristite prednosti, kot so raznolikost izvedbe elementov in načinov odpiranja, različne barvne kombinacije, visoka toplotna izolacija, mir, zaščita pred vlomom, požarna zaščita, neprebojnost, inovativna tehnika, sistemsko preverjena varnost, preprosto vzdrževanje in kvaliteta na osnovi izkušenj. Osnovne zahteve boste najbolje izpolnili z gradbeno globino konstrukcije 70 mm. Okenski sistemi z 82 mm gradbene globine predstavljajo premium segment in izpolnjujejo visoke zahteve nizkoenergetskih gradenj. Zavedamo se pomembnosti izbire stavbnega pohištva, zato prisegamo na kakovost. Uporabljamo svetovno znane PVC profile in okovja podjetja SCHÜCO, kar daje našim izdelkom sistemsko garancijo.

5 in 6 komorni profili Za zagotavljanje dobre izolativnosti in prevodnosti in s tem prihranka na energiji priporočamo vgradnjo oken s pet komornimi profili (70mm) ali šest komornimi profili (88mm). Sistem s PETIMI ali ŠESTIMI komorami namreč odlikujejo odlične toplotne (K=1,1W/(m2xK)) in zvočne karakteristike (Rw=34Db). Za še bolj zahtevne nudimo tudi možnost vgradnje troslojnega stekla do 36 mm skupne debeline. PVC profili nemškega proizvajalca KBE slovijo po izredno visokem nivoju kakovosti. PVC okna, ki jih kupite pri nas, vam zaradi izjemne kvalitete (KBE-profilov) zagotavljajo prihranek energije. Prihranek pri stroških ogrevanja. Strogo se držimo cen, ki vam jih ponudimo s predračunom. Tako ni bojazni, da bi po zaključenem delu morali plačati višjo ceno zaradi dodatnih del, ostalih storitev.

6-komorni profili za ceno 5-tih komor! PVC Okna Mitos so Vaša najboljša investicija v prihodnost, saj s PVC okni Mitos prihranite pri ogrevanju in prispevate k boljšemu bivalnemu prostoru. 6-komorni PVC profili vodilnega nemškega proizvajalca profilov INOUTIC, nudijo varnost in varčnost ter udobje v kombinaciji z modernimi ali klasičnimi linijami. 6-komorni sistemi PRESTIGE (debeline 76mm,3-tesnila) in EFORTE (debeline 84mm, 4-tesnila, Uw /toplotna prehodnot okna/: do 0,64W/m2K)z možnostjo zasteklitve z dvo ali tro-slojnim steklom skupne debeline do 44mm, s svojimi odličnimi karakteristikami zadovoljijo najbolj zahtevne kupce. V podjetju Mitos se držimo načela, da Vam nudimo le najboljše, zato v kombinaciji z našo odlično montažno skupino poskrbimo, da je Vaš nakup oken Mitos pravilna odločitev.


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

21


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

22


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

23


STAVBNO POHIŠTVO ... tudi na www.nidani.si

.

24


NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si

26


NOTRANJA OPREMA ... tudi na www.nidani.si

28


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

29


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

30


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

32


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

34


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

35


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

36


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

38


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

40


ZUNANJA OPREMA IN UREDITEV ... tudi na www.nidani.si

41


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

42


GRADNJA IN OBNOVA ... tudi na www.nidani.si

44


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

45


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

46


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

47


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

48


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

49


TESARSTVO IN KROVSTVO ... tudi na www.nidani.si

50


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

51


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

53


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

54


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

55


VOZILA, STROJI IN OPREMA ... tudi na www.nidani.si

56


VOZILA IN STROJI

BOJLERJEV, ZALOGOVNIKOV IN PEČI.

ZUNANJA OPREMA

VULKANIZERSTVO, SERVIS VOZIL, MENJAVA VETROBRANSKIH STEKEL – VZDRŽEVANJE IN POPRAVILA MOTORNIH VOZIL – AUTUS D.O.O. – Stare sledi 1, 2391 PREVALJE, T: 02 823 23 32, 041 740 123, www.autus.si

MOJSTRI

INTERNETNA PRODAJA PNEVMATIK IN PLATIŠČ VSEH ZNAMK! VULKANIZERSTVO IN AVTOPRALNICA ŽIVIC, Milan Živic s.p., Škale 97, 3320 VELENJE,G: 031 340 850, 070 875 244, milan201@gmail.com, www.gume-zivic.com

MONTAŽA STAVBNEGA POHIŠTVA IN NOTRANJE OPREME, montaža oken, vrat – tudi notranjih, spalnic, kuhinj, otroških sob, kopalnic, omar in ostalega vrhunskega notranjega pohištva. Vrhunska kvaliteta in celovita rešitev na enem mestu (svetovanje, izmere, montaža). Pavel Grm s.p., Dobrava 42, 3214 ZREČE, T: 041 418 298, E-mail: pavel.grm@amis.net

KOVAŠTVO MIHELIN – PRAVI NASLOV ZA VSA KOVAŠKA DELA IN KOVANE IZDELKE PO MERI! Izdelovanje kovanih vrtnih, balkonskih in stopniščnih ograj, drsnih enokrilnih ali dvokrilnih vrat z avtomatiko ali brez, okenskih rešetk, karnis, postelj, nagrobnih križev in ostalih kovanih izdelkov po naročilu – UMETNO KOVAŠTVO, Mihelin Mirko, s.p., Podgorje 94, 1241 KAMNIK, T: 01 831 14 94 G: 041 208 543, mirko.mihelin@kkskamnik.si, www.kovastvo-mihelin.com

TESARSTVO IN KROVSTVO

NOTRANJA OPREMA

STAVBNO POHIŠTVO

IZDELAVA IN MONTAŽA OSTREŠIJ, GARAŽ, NADSTREŠKOV, KOZOLCEV, MONTAŽA LESENIH OBLOG – OPAŽA – KROVSTVO IN TESARSTVO, ZAMERNIK MIRKO s.p., Krnica 5, 3334 LUČE, T: 03 58 44 626 G: 041 549 214, info: markelo. zamernik@gmail.com KROVSTVO IN KLEPARSTVO, PROIZVODNJA POHIŠTVA - prekrivanje streh z vsemi kritinami, proizvodnja kopalnic in kuhinj, globinsko impregniranje lesa. LESARSTVO VIDLES, BOGDAN URŠEJ S.P., PLEŠIVEC 30, 3320 VELENJE. T: 03 5 893 786, G: 041 671 824, info@lesarstvo-ursej.com, www.lesarstvo-ursej.com, Dela izvajamo po vsej Sloveniji. UGODNE CENE KRITIN IN MONTAŽE!

OGREVANJE CISTERNE ZA KURILNO OLJE, KOMBINIRANE PEČI (TRDA GORIVA IN KURILNO OLJE), BOJLERJI, OLJNI JAŠKI, ZALOGOVNIKI ZA SHRANJEVANJE ODVEČNE TOPLOTE – KOB KOŽELJ ANDREJ s.p., Kolodvorska ulica 8, 3230 Šentjur, T:03 749 25 90, G: 041 620 721, info@kob-kozelj.si, www.kob-kozelj.si AKCIJA

ROLETE, ŽALUZIJE, ZAVESE, LAMELE – IZDELAVA IN MONTAŽA SENČIL, ROLETARSTVO PRAZNIK. Mirko Češnjaj s.p. – Dobja vas 79, 2390 RAVNE NA KOROŠKEM, T:02 82 22 765 G: 041 769 765 PARKETI, TALNE OBLOGE - PRODAJA IN VGRADNJA IZDELKOV IZ BAMBUSA, HERMAN GABROVŠEK s.p., Ljubljanska cesta 15, 1354 Horjul, G: 031 762 415, www.bambus-parket.si

NOTRANJA IN ZUNANJA VRATA. Izdelovanje vhodnih, garažnih, stanovanjskih in notranjih vrat iz masivnega lesa smreke, hrasta in macesna. Kvalitetna izdelava tipskih vrat ali vrat po željah in merah kupca! Možnost svetovanja izvajalca demontaže starih in montaže novih vrat! MIZARSTVO ČASL, RAJKO ČASL, s.p., Prihova 46, 3331 Nazarje - T: 03 839 46 09, G: 041 785 462, www.mizarstvo-casl.si, mizarstvo.casl@siol.net.


Maj 04 Profit 2013  
Maj 04 Profit 2013  

Maj 04 Profit 2013

Advertisement