Page 46

„SISTEM PRIHODNOSTI“ TUDI NA GORIŠKEM

– Prihodnost ogrevanja, hlajenja in prezračevanja je nedvoumno povezana z močjo sonca, so prepričani v podjetju Dulc iz Stranja pri Škocjanu, kjer že šest let razvijajo sistem Solinterra, ki deluje na podlagi izkoriščanja sončne in geotermalne energije. Tega – kot pravijo, gre za sistem prihodnosti – so med drugim uspešno vgradili v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Novi Gorici, kjer sta si ga ogledala tudi slovenski in nemški predsednik Borut Pahor in Joachim Gauck. Za družinsko podjetje Dulc je novogoriški projekt največji doslej tako po tehnični kot finančni plati, ki pa bo služil kot odlična odskočna deska za naprej.

SI.MOBILOV VESELI DECEMBER

– Do konca leta bo v središču dolenjske prestolnice zabavno božično-novoletno dogajanje. Praznično vzdušje pa je že v Si.mobilovem centru na Rozmanovi, kjer je vedno živahno in nasmejano. Bralcem Vašega mesečnika želi ekipa Si.mobil centra Novo mesto vesele decembrske dni.

NAJLEPŠE MESTO NA SVETU

Ljubljana je od leta 2006, ko je županski prestol prvič zasedel Zoran Janković – na njem sedi še danes, prejela toliko prestižnih priznanj, da so po osmih letih še tisti najbolj zagreti dvomljivci začeli verjeti, da je slovenska prestolnica najlepše mesto na svetu. V županovi najožji ekipi sta tudi dami na fotografiji: poklicna podžupanja Tjaša Ficko (na levi) in Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana. Petra je sicer doma iz Brežic, a jo doma videvajo bolj malo, saj že vrsto let programsko usmerja turistično podobo Ljubljane, ki bo leta 2016 zelena prestolnica Evrope.

46

Vaš mesečnik

št. 103, december 2014

Profile for Vaš kanal/Vaš mesečnik

Vaš mesečnik december 2014  

Vaš mesečnik december 2014  

Profile for vaskanal
Advertisement