Page 12

Svetovni prvaki iz Novega mesta. Svetovni prvaki na odru novomeškega hrama kulture na slavnostni akademiji bolnišnice, mladostna energija, utelešena v plesalcih Plesnega studia Novo mesto.

Prvi dami novomeškega zdravstva - direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto dr. Milena Kramar Zupan izreka čestitke direktorici Splošne bolnišnice Novo mesto Miri Retelj.

Muvaruvagruva je upravičila svoje ime. Ob prijetnih, nekoliko drugačnih glasbenih ritmih, je namreč melodično »tapkala« marsikatera noga v dvorani.

Franci Plut in Dober dan teater sta predstavila pozitivne stvari bivanja v bolnišnici. In blagodejen vpliv, ki ga imajo mlade medicinske sestre na zdravje izkušenejših pacientov.

Vedno nasmejana in navdušujoča Nuša Derenda med pesmijo Nad mestom se dani.

Dobrodelnost skupine BNI Situla Mali in srednje veliki podjetniki z Dolenjske, združeni v skupino BNI Situla Novo mesto, pomagajo drug drugemu do novih strank in s tem poslov. Ta hip je članov 23 – med njimi je tudi TV Vaš kanal – in skupaj so se odločili, da bodo denar za novoletno obdarovanje namenili v dobrodelne namene. Kot pravi Matjaž Pavlin, predsednik BNI Situla, delujejo pod geslom „kdor daje, pridobiva“. Tako so na pobudo Martinke Picelj internemu oddelku no-

vomeške bolnišnice ob njeni 120-letnici izročili donacijo – enajst bolniških omaric, ki jih bodo na oddelku lahko zamenjali za stare in dotrajane. Interni oddelek ima 80 postelj z omaricami, zato je prispevek poslovnežev zelo dobrodošel, je izpostavila Mira Retelj, direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto. V prihodnje naj bi tako zamenjali ne le preostale omarice, ampak tudi postelje. Kot poudarja Pavlin, sicer podjetnik v skupini pomaga podjetniku, a se bodo v prihodnje še odločili za pomoč tudi drugim, ki bodo to potrebovali. „Sistem deluje zelo dovršeno in natančno, vsak teden si izmenjujemo napotnice, nove posle in stranke, pri tem smo zelo uspešni. Smo optimistični in želimo premakniti etična načela v poslovnem svetu.“ V. L. S.

Donacijo je prim. Rafaelu Kapšu, predstojniku internega oddelka, predal Matjaž Pavlin, predsednik Skupine BNI Situla Novo mesto.

12

Vaš mesečnik

št. 103, december 2014

Profile for Vaš kanal/Vaš mesečnik

Vaš mesečnik december 2014  

Vaš mesečnik december 2014  

Profile for vaskanal
Advertisement