Page 49

Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa Honka suositteleekin ainakin kaikille datanomin tai merkonomin tutkinnosta kiinnostuneille ja toisen asteen tutkintoa etsiville.

V

astavalmistunut ylioppilaspohjainen datanomi on tyytyväinen kaksi vuotta kestäneeseen rutistukseen ja uuteen merkintään ansioluettelossaan. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto mahdollisti uuden ammatin hankkimisen samalla treenaten MM-tasolla Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean tukemana. “Mietin paljon vaihtoehtoja ja selvitin, missä Urhea on mukana. Suomen Liikemiesten Kauppaopisto vaikutti hyvältä paikalta Urheatoiminnan ja toisen asteen koulutuksen takia.” Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa pystyy suorittamaan työn ohessa joko datanomin, eli tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon tai merkonomin, eli liiketalouden perustutkinnon. Honka päätyi datanomiksi, vaikkei ollutkaan varma haluaako edes kyseiselle alalle. “Ajattelin, että kerran tällaisessa maailmassa eletään, pitää vähän osata toimiakin tietokoneiden kanssa. Ja vaikken alalle lopulta jäisikään, osaamisesta on varmasti hyötyä muussa elämässä.” Aloittaessaan opiskelun Honka suunnitteli suorittavansa tutkinnon kolmeen vuoteen, sillä tiesi lukuisten kisamatkojen sekä treenaamisen vievän aikaa. Urheilu-urallaan hän onkin saavuttanut kolmen Suomen mestaruuden lisäksi Pohjoismaiden mestaruuden sekä lukuisia edustuksia EM- ja MM-kilpailuissa. “Alustavasti suunnittelin, että Urhean kautta laatisin vähän lepsumman lukujärjestyksen, mutta sainkin opinnot kasaan muiden mukana kahdessa vuodessa”, Honka iloitsee. Lukuisista poissaoloista huolimatta Honka pysyi opinnoissa mukana, sillä kaverit auttoivat kirimään ja kertoivat, mitä kursseilla oltiin tehty. Opettajat antoivat Hongalle tehtäviä urheilumatkoille ja tarvittaessa hän pystyi suorittamaan puuttuvia osia pienryhmissä. “Opettajat olivat tosi hyvin mukana toiminnassa. He tiesivät tavoitteeni urheilussa ja auttoivat minua hyvin eteenpäin.”

Honka pystyi yhdistämään urheilu-uransa myös työssäoppimiseen suorittamalla sen Nyrkkeilyliitolle. Liitto lähettää urheilijat kisoihin, ja työssäoppimisen aikana Honka pystyi myös tuomaan omia näkemyksiään sinne. “Oli hienoa urheilijana nähdä elämää niin sanotun johtoportaan näkökulmasta. Näki, mitä toimistopuolella joudutaan tekemään ja ettei sielläkään ole aina helppoa. Yhteispeli toimi hyvin ja se oli muutenkin avartava sekä opettava kokemus.” Valmistumisen jälkeen Hongan suunnitelmat ovat vielä avoimet urheilu-uraa lukuun ottamatta. Olympia-haaveet kaatuivat valitettavasti kesäkuussa karsinnoissa niukasti hajaäänitappioon. “Kaikki ajatukset on nyt urheilussa, mutta myös opiskeleminen kiinnostaa. Urheilu jatkuu, ja olisi varmasti hyvä opiskella siinä sivussa. Joitakin opiskeluvaihtoehtoja olen miettinyt, mutta katsotaan sitä kesän jälkeen tarkemmin.” Vaikka Honka ei uskokaan jäävänsä datanomin uralle, hänen mielestään tutkinnon suorittaminen oli hyvä valinta. “Aloittaessani minulla oli todella huonot pohjat enkä ollut ollut tietokoneiden parissa erityisemmin tekemisissä. Urhean avulla sain kuitenkin treenaamisen ja koulunkäynnin keskenään sovitettua ja nyt se näkyy CV:ssä.” Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa Honka suositteleekin ainakin kaikille datanomin tai merkonomin tutkinnosta kiinnostuneille ja toisen asteen tutkintoa etsiville. “Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa pääsee koneiden kanssa kunnolla hommiin, ja se on muutenkin hyvä koulu. Asiat toimii niin kuin pitää ja opettajat on hyvin mukana”, Honka toteaa. “Jos tuntuu, että korkeampi tutkinto on liikaa, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto on varmasti monelle erinomainen vaihtoehto”, hän täydentää.

SUOMEN LIIKEMIESTEN KAUPPAOPISTO / HELSINKI BUSINESS COLLEGE Suomen suurin datanomi- ja merkonomikoulutuksen järjestäjä Laaja koulutustarjonta liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan aloilta Mahdollisuus suorittaa datanomin tai merkonomin tutkinto työn ohessa Yhteistyö Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa mahdollistaa ammattilaistason urheilun opiskelun ohella Yhteensä noin 3 000 opiskelijaa Toimipiste Helsingissä Itä-Pasilassa Yksityisessä omistuksessa oleva Helsinki Business College Oy:n ylläpitämä oppilaitos Lisätietoa: businesscollege.fi @suomenliikemiestenkauppaopisto @businesscollege Normaaliin päivärytmiin kuului kaksi kertaa nyrkkeilyä päivässä opiskelun ohella.

ILMOITUS

7

Varusmies 4/2016