Page 1

Nyhetsbrev september 2012


Detta är fjärde nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till alla medlemmar vad som är på gång och vad som kan vara bra att känna till. I detta nyhetsbrev informerar vi om cafeterian, live arena, spelarkonton, kortbetalningar, A-lag och vad en ideell förening är. Det är viktigt att alla tar del av informationen och att vi tillsammans hjälps åt att göra Värmdö Hockey bättre! Låt dig inspireras och fråga dig därefter själv vad du kan bidra med för att göra hockeyn i Värmdö ännu bättre! Har du frågor och funderingar når du styrelsen lättast på denna mejladress: styrelsen@varmdohockey.se

Vänliga hälsningar Styrelsen Värmdö Hockey 2012/2013


Värmdö Hockey har inlett ett samarbete med LiveArena. LiveArena är just nu inne i en testfas med några utvalda föreningar. Föreningen har fått låna utrustning gratis och under försöksverksamheten är tjänsten helt gratis för föreningen. LiveArena gör det möjligt att direktsända matcher och träningar via Internet.

Ni har säkert redan träffat Johnny Wallebom. Han har varit hos oss en tid och har bland annat tagit på sig uppgiften att stå i cafeterian under eftermiddagarna. Johnny har kommit till oss via Stosse, en intresseförening som hjälper föreningar att hitta resursförstärkningar. Johnny kommer bland annat att hjälpa till med cafeterian på eftermiddagarna. Johnny är en mycket välkommen och välbehövlig medarbetare!

Alla lag i föreningen ska ha en ansvarig för sändningarna och utbildning kommer att hållas inom kort. Vår första direktsändning från Ekhallen genomfördes under uppstartslägret. Kontaktperson mot LiveArena i föreningen är Joakim Grönhagen. Mer information finns på www.livearena.com


Cafeterian är bemannad vardagar från kl 14:30 till cirka kl 21:00. Helger från kl 8:00 till cirka 21:00. Det serveras hockeymellis vardagar mellan 14:30 – 16:00 för 20 kronor. Nytt för i år är att alla ledare får gratis kaffe mot uppvisande av ledarkort som inom kort kommer att delas ut.

Cafeterian bedrivs helt ideellt med Tina Plog från styrelsen som ansvarig. Alla föreningens lag från Team 05 till A-juniorerna hjälper till att bemanna cafeterian. Våra eftertraktade souvenirer finns till försäljning i cafeterian.

Precis som förra året erbjuder vi spelarkonton i cafeterian. Idén med spelarkonton är att föräldrar kan sätta in pengar i föreningen som sedan spelarna kan handla för i caféterian utan att behöva ha med sig kontanter varje gång.

Regler kring spelarkonton: •  Spelarkontot är personligt •  Vid uttag ska spelaren visa upp medlemskort eller något annat som visar vem han är, om spelaren inte är igenkänd av den som står i cafeterian. •  Insatta pengar kan inte tas ut igen utan måste användas i föreningen, om inte särskilda skäl för uttag finns.


Bra att känna till: •  Alla lag är (självklart) en del av Värmdö Hockey är en ideell idrottsförening. Värmdö Hockey. •  Pengar som samlas in eller Att föreningen är ideell innebär att föreningen inte främjar tjänas in till laget tillhör laget medlemmarnas ekonomiska och därmed Värmdö Hockey, inte enskilda personer i laget/ intressen och att verksamheten är baserad på ideellt arbete. föreningen. Ideella idrottsföreningar är en •  Värmdö Hockey har för avsikt att hålla föreningens och lagens viktig grundstomme i det svenska samhället och har skattemässiga kassor/tillgångar åtskilda, men rent skatte- och regelmässigt så förmåner jämfört med andra typer av verksamheter. tillhör de föreningen eftersom de har tjänats/samlats in i Några av fördelarna: föreningens namn och utifrån •  En eventuell vinst i föreningens skattemässiga föreningen är inte beskattad. förutsättningar. •  Föreningen behöver inte •  Lagkassor och andra tillgångar redovisa moms (kan både ska endast användas till vara en för- och nackdel) föreningens verksamhet. •  Föreningen behöver inte •  Personliga ersättningar från betala ut arbetsgivaravgifter lagkassor får inte betalas ut till idrottsutövare på belopp utan att meddela kansliet och upp till 21400 kr. styrelsen då vi måste rapportera Vad en idrottsutövare är finns kontrolluppgifter till skatteverket beskrivet på skatteverket.se. på alla personliga ersättningar. •  Föreningen får anordna •  När lag upphör tillfaller lotterier. eventuella kvarvarande Styrelsen är vald av tillgångar till föreningen. Om medlemmarna för att tillgodose någon har särskilda skäl att föreningens och medlemmarnas hävda att vissa tillgångar är intressen, men även se till att personliga så ska det anmälas lagar och regler följs i föreningen. till styrelsen som sedan tar beslut i frågan. •  Se alltså till att använda lagkassorna till hockeyverksamhet innan laget upphör. •  Läs mer på www.rf.se och www.skatteverket.se


Hockeyfritids! Hockeyfritids är en unik möjlighet för våra spelare i föreningen att få lite extra istid. Måndagar, onsdagar och fredagar mellan kl 14.00 15.30 ordnar Värmdö Hockey hockeyfritids i Ekhallen. Pojkar och flickor har möjlighet att komma ner till ishallen och åka skridskor, leka med pucken och ha roligt. Ingen föranmälan krävs. Ledare inom föreningen finns med på isen och tar hand om era frågor och önskemål. Så prata med mamma och pappa och ta med er kompisarna och kom ner till ishallen och ha kul och träna på sådant ni tycker är kul! Hockeyfritids kostar 20 kr per gång.

Hockeymellis! I samband med hockeyfritids, alla vardagar mellan kl 14:30 – 16:00, går det att köpa mellanmål i caféterian för 20 kr. Här är det bra att använda spelarkontot så att barnen inte behöver ha med sig kontanter vid varje tillfälle.


Styrelsen 2012/2013 •  •  •  •  •  •  • 

Torsten Hjelm, ordförande Joakim Grönhagen, ledamot Annica Hjelm Hult, ledamot John Nävertun, ledamot Ray Pettersson, ledamot Tina Plog, ledamot Gabriel Schölander, vice ordförande

Styrelsen jobbar i år helt ideellt utan ersättningar och förmåner. Vi i styrelsen tror på öppenhet, rak kommunikation och ärlighet i allt det vi gör. Har du en fråga eller vill förmedla din åsikt? Något du vill vara med och förbättra? För att nå alla i styrelsen är det lättast att skicka ett epostmeddelande till: styrelsen@varmdohockey.se

Övriga adresser som kan vara bra att känna till för att nå rätt funktion i föreningen: Kansliets adress kansliet@varmdohockey.se Ansvariga för hemsidan hemsidan@varmdohockey.se Ungdomskommittén ungdom@varmdohockey.se Sponsorgruppen sponsring@varmdohockey.se Souvenirer souvenirer@varmdohockey.se Vi behöver bli fler som hjälper till med det administrativa arbetet i föreningen. Har du erfarenheter av bokföring, redovisning, förenings-administration eller andra erfarenheter där du kan bidra till att göra föreningen mer kostnadseffektiv? Tveka inte att höra av dig! All hjälp mottas tacksamt, från några enstaka timmar, sponsring till ännu mer!


Våra ledord:  

Värmdö hockey nyhetsbrev sept 2012  
Värmdö hockey nyhetsbrev sept 2012  
Advertisement