Page 1

Design Szolfézs Portfólió 2020

Varga Levente


Önéletrajz Név: Varga Levente Lakhely: 2600, Vác, Papvölgyi út.33. Születési hely, idő: Vác, 1999.01.02. Tanulmányok: 2019 -től a Moholy Nagy Művészeti Egyetem hallgatója, üvegtervezés szakon. 2014-2019 - Képző-és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium, Üvegműves szak 2006-2014 - Petőfi Sándor Általános Iskola Beszélt idegen nyelvek: Angol


Design szolfézs : Blokkok lebontásában történő tervezési és kivitelezési metódus, amely főként csapatban, de néha egyéni munka formájában történt. A félév során 3 nagyobb és 2 kisebb blokkban kellett megmérettetni a tudásunkat. A 3 többhetes blokkot részletesen be szeretném mutatni, amelyből az első egy térátalakítási feladat volt.

Tér expedíció blokk Konzulensek és témavezetők: Benczur Emese és Józsa Pál Csapat tagjai: Varga Levente (Tárgyalkotás) Szalay Csenge (Tárgyalkotás) Gall Emma (Textil) Devy Beta (Elmélet) Remetei-Filep Eperke (Formatervezés)


Tér expedíció Feladatunk az volt, hogy az új Campus területét felfedezve, kiválasszunk egy megfelelő adottságokkal rendelkező teret, amit majd a későbbiekben, a tervezést követően megváltoztatunk. Ennek a térnek az átalakításához felhasználható bármilyen anyag, amely nem rongálja a környezetét és könnyen eltávolítható. Továbbá a feladat része az is, hogy dokumentáljuk az átalakítás folyamatait és a már átalakított térből kiválasszunk részleteket. Ezeket a részleteket megfestettük 50x70 es habkartonra, majd a képeket vissza illesztettük a térbe.


A térből kiválasztott részlet megfestve. A helyszín átalakításánál igyekeztünk színeket használni, ugyanis a terem üres és szürke hangulatot árasztott.


A központi elem a lépcső volt amit alulról látunk. Ezt lefotózva, aztán forgatva kaptuk meg ezeket az érdekes kompozíciókat és elkezdtünk foglalkozni a gravitációval mint téma.

Elforgatott tér:


Plasztika blokk : Konzulens és témavezető: Varga Péter István Csapat tagjai: Galavits Mátyás Raft Viktória Varga Levente

(Formatervezés) (Textil) (Tárgyalkotás)

Feladat leírása: Gyüjtés készítése az egyensúlyról illetve rugalmas egyensúlyról. Egy hetes tervezési folyamatot követő 2 hétben létre kellett hoznunk egy olyan tárgyat amely mozgás közen úgynevezett “rugalmas egyensúlyban” van. A tárgy elkészítéséhez bármilyen anyag felhasználható volt.


A project kis 2-3 fős csapatokban zajlott. Számomra ez a feladat nagy kivívásnak látszott az elején. A szabadon választható anyag miatt nagyon sok ötletünk volt és végül a folyadékok melett döntöttünk, ami érdekesen alakította a tárgyunkat. Igyekeztünk a tervezést és a prototípust is egyenlő erőbefektetéssel elkészíteni, de arra a meglátásra jutottam, hogy a 3-fős csapat elég előnytelen. A fotó alján látható a végleges tervrajz.


Design alapok blokk Konzulens: Tomcsányi Dóra Csapat tagjai: Fazekas Anna (Elmélet) Halmai Petra (Textil) Remetei-Filep Eperke (Formatervezés) Varga Levente (Tárgyalkotás)

Feladat leírása: A blokkban 5 hetünk volt teljesíteni a kapott feladatok mindegyikét. Az első dolgunk az vot, hogy egy kapott portré fotó alapján létrehozzunk egy nemlétező személyt, illetve perszónát. Ennek a személynek kellett terveznünk egy olyan tárgyat vagy tárgy kollekciót amely ez a valakit utazásában segíti, vagy megkönnyíti utazását, esetleg kellemesebbé / könnyebbé teszi azt. A munka során folyamatos blogot vezettünk, illetve készítettünk egy arculatot a kitalált karakterünk kávézójához.


A perszóna létrehozásához cimkéket csoportosítottunk, és ötleteltünk.


A tervezésre és a kivitelezésre körülbelül ugyanannyi időnk jutott. Igyekeztünk jól beosztani az időnket. Fenntartható anyagokból dolgoztunk és célunk az volt, hogy egy kollekciót hozzunk létre a perszónánknak. (Leonak) Egy aromatároló, táska és egy kültéri túrázós viseletet terveztünk majd készítettünk el.


Elkészült tárgy: Leonak saját kávézója és kerámia műhelye van. A két helyszín pár perc sétára van egymástól, ezt az utat gyalog teszi meg. Ezért terveztem neki egy bögre tárolót amivel könnyedén tudja sajátkészítésű bögréit szállítani egyik helyről a másikra.


Workshop hét: Csapat tagjai: Nagy Balázs (Tárgyalkotás) Varga Levente (Tárgyalkotás) Tóth Szonja (Elmélet)

Feladat leírása: Alternatív karácsonyfa készítése, újra felhasznált anyagokból. (+ prezentáció készítése)


Multifunkciós testeket hoztunk létre, amelyek szétszedhetőek. Cél: könnyű tárolás, könnyű szerkezet.


Profile for varga.levente

Design szolfézs portfólió Varga Levente  

Design szolfézs portfólió Varga Levente  

Advertisement