Page 1

Boottest

Tekst: Koen Vanderpoorten Foto’s: Regal Boats

Geen gewone sportboot R e g a l 19 0 0 B ow r i d e r

Gegevens van de testboot Technische fiche Regal 1900 Bowrider Regal 1900 Bowrider Volvo Penta V8 225 SX Catalyst Sanibel Harbor, Fort Myers (FLA), USA 31°C, ZW 3/4 Bft, golfhoogte 20 - 40 cm Lading: 2 volwassenen en 1/2 brandstoftank

Algemene gegevens Werf: Regal Marine Industries, Orlando (FLA), USA LOA: 6,0 m Maximale breedte: 2,5 m Diepgang: 0,80m Kruiphoogte: 1,9 m (top up) Kiel: diepe-V 22° Waterverplaatsing: 1,406 kg Motor: Volvo Penta V8 225 SX Catalyst Brandstoftank: 114 l Max. pers.: 8 Max. lading: +/- 500 kg Invoerder België: Demar Marine Lt. Gen. Gérardstraat 45, 8520 Kuurne Tel.: 056/71.70.20 - info@demarmarine.be.

32 • november/december 2012 • VAREN


In de Verenigde Staten en Europese landen zoals Zwitserland zijn ze al decennia populair. Maar ook in ons land zie je steeds vaker Regals opduiken. Deze typisch Amerikaanse sportboten zijn doorgaans erg goed gebouwd en presteren uitzonderlijk dankzij de FasTrac-romp. Dat blijkt ook het geval voor de Regal 1900 Bowrider, die we mochten uittesten in het tropische Fort Myers, aan de westkust van Florida.

VAREN • november/december 2012 • 33


Boottest

R

egal Marine Industries is een familiebedrijf gevestigd in Orlando, Florida, USA. De werf bouwt pleziervaartuigen van 19 tot 52 voet, en presenteert een ruime waaier gaande van sportboten tot express cruisers. Het is een van de grootste familiebedrijven in de botenbouw en heeft faciliteiten in Orlando en in Valdosta, Georgia. Alles bij elkaar stellen ze meer dan 700 mensen tewerk. Morele waarden en vakmanschap worden er hoog in het vaandel gedragen. Regal, al 43 jaar actief in de botenbouw, wordt wereldwijd in meer dan 45 verschillende landen verdeeld, ook in ons land. Voor haar baanbrekende FasTrac rompontwerp ontving de werf in 1997 de prestigieuze IMTEC Innovation Award. In het productgamma van Regal nemen bowriders een erg belangrijke plaats in. De 1900 bowrider, gebouwd voor 8 personen en geschikt voor een heel brede waaier aan activiteiten, is een van hun meest succesvolle boten.

Open boeg

“Deze Regal is een plezier om mee te varen en maakt een heel betrouwbare indruk. Een kwalitatief hoogstandje. “

Bowriders zijn ook bij ons al jaren erg populair. Ze onderscheiden zich van de gewone runabout en de cuddy door de open boeg, soms met wat lagere vrijboorden om het uitzicht vanuit de boeg te vergroten. De open boeg biedt extra zitplaats en is bereikbaar via een centrale doorgang en uitklapbaar windscherm. Hij is netjes ingericht met zetels met rugsteun, waarbij de kussens kunnen worden geopend. Daaronder is ruimte voor het opbergen van los materiaal, zoals landvasten, reddingsvesten en fenders. De Regal 1900 heeft ook bergruimte achter de rugleuningen en een erg handig opbergluikje voor het anker in de punt van de boeg. Bowriders zijn bij uitstek bedacht voor binnenwateren en alle denkbare vormen van waterpret. Voor ruwer water zijn ze echter niet geschikt, omdat de open boeg water kan scheppen.

Typisch Regal Hebben we op het eerste gezicht te maken met een kenmerkende Amerikaanse sportboot, toch zijn er belangrijke elementen die deze Regal onderscheiden van andere bowriders. De 1900 is 7 tot 13 procent breder dan vergelijkbare boten, waardoor er meer vloeroppervlakte is, en een grotere stabiliteit. Vrij uniek voor deze klasse is de doorgang naar het

34 • november/december 2012 • VAREN

zwemplatform, die ook het aanmeren vergemakkelijkt. Zo’n doorgang kan je enkel maken in een extra brede boot. Hij is bovendien standaard voorzien van een verlengd zwemplatform, met afgedekte telescopische zwemladder. Ook opmerkelijk is het met een van gasveren voorzien luik waarmee het centrale bergruim onder de vloer van de kuip is afgesloten, een groot ruim waar men meer dan een paar waterski’s kwijt kan. De helm seats vooraan zijn voorzien van opklapbare bolsters, die een beter overzicht geven bij het aanmeren. Handig is ook de draagbare Igloo koelbox die weggeborgen zit onder de passagierszetel. Zo kan je ook makkelijk weg voor een picknick aan land. Nog een leuk detail bij Regal zijn de wegneembare vloertapijten. Ze zorgen voor een propere boot en een kuip die voluit kan ademen.

Fusion sound De klassieke Kenwood radio/CD is bij Regal vervangen door de Fusion Marine Stereo, een multimediabron voor iPod en iPhone met helder 3,2 inch LED-scherm en eenvoudige bediening. Met de Fusion kan je niet enkel radio luisteren maar ook door je playlists, artiesten en genres navigeren terwijl de apparatuur beschermd blijft tegen de natuurelementen. Achtergrondverlichting maakt het gebruik bij nacht makkelijk.

FasTrac romp De opvallende FasTrac-romp, uitgevonden in 1995, vermindert weerstand en wrijving door lucht onder de romp te dwingen. Gevolg is dat de brandstofverbruik tot 30 procent daalt en de snelheid tot 26 procent stijgt. Deze bijzondere romp heeft een step die de efficiëntie vergroot, een dwarsspoor dat lucht aanzuigt en de zuigkracht tussen romp en water breekt, en kleinere steps om instabiliteit in de bochten te voorkomen. De FasTrac bevindt zich in een hoek van 24 graden.

Snel en erg koersvast In Sanibel Harbor aan de Golf van Mexico mogen we de bowrider testen in pittige condities. Een bries van 3/4 Bft en golven van 20-40 cm, hier en daar met een schuimkopje. Maar die blijken geen maat voor deze relatief zware 1900, gemotoriseerd met een milieuvriendelijke Volvo Penta V8 225 SX Catalyst. In 6,8 sec gaan we planeren, om vervolgens met de stroom mee een topsnelheid te halen van 79,3 km/ uur. Tegenstrooms noteren we 76,7 km/uur. Gunstige cijfers voor een boot van 1.400 kg. Opmerkelijk is de grote koersvastheid waarmee we langs het tropisch eiland Sanibel scheuren. Op geen enkel moment neigt hij tot chine walking, ondanks stevig trimwerk. Ook in zware golven gedraagt de 1900 zich behoorlijk. We mengen ons in de gewelddadig botsende hekgolven van enkele grote boten en stellen een verhoudingsgewijs goede stabiliteit vast, al is het natuurlijk wel opletten geblazen om geen water te scheppen met de open boeg. Is dat toch het geval, dan spoelt het naar de bilge, waar het kan worden buiten gepompt. Ook het brandstofverbruik toont gunstig. Tegen topsnelheid verbruikt onze testboot 0,69 l/km. Inderdaad, deze Regal is een plezier om mee te varen en maakt een heel betrouwbare indruk. Een kwalitatief hoogstandje.  z

Boottest Regal 1900 Bowrider  

Boottest Regal 1900 Bowrider