Page 1

PRiser 2010

FOREVER CLEVER

Danmark


www.sonnenkraft.dk

Godt nyt under solen. Solen er en evig kilde til nyt liv for alt på jorden. De varme stråler holder hele vores økosystem i gang - uden CO2-udslip og uden store udgifter til indvinding. SONNENKRAFTs vision er, at alle mennesker skal have råd til at udnytte solvarme som energikilde. Og det har vi stor succes med.

En del af VKR-gruppen SONNENKRAFT er datterselskab af SolarCAP, der er det operative holdingselskab for VKR Gruppens forretningsområde for termisk solenergi. VKR beskæftiger ca. 15.000 medarbejdere verden over og omfatter nogle af de mest kendte produkter til forbedret indeklima i huse. Siden SONNENKRAFT blev en del af koncernen i år 2000, har VKR hørt til de førende inden for solvarmeenergi.

Nyt center for solvarme Solar Academy 2008 var et vigtigt år i SONNENKRAFTs historie. Frem for alt grundlagde vi Solar Academy - et kompetent solvarmecenter som beskæftiger sig med uddannelse og videreuddannelse af eksperter i solvarme.


forever clever Med et nyt grafisk design har SONNENKRAFT fået et mere moderne udtryk, som styrker vores position som de førende inden for fremtidens solvarmeenergi. Vores nye slogan ”forever clever” er en del af den nye identitet - og udspringer direkte af vores grundprincip: Med klog teknik til konkurrencedygtige priser gør vi hver dag vores til, at alle kan få evig glæde af solvarmeenergi. På den led er vores produkter ligeså ”clever” som de kunder, der vælger dem. Og sammen er vi ”forever clever” - ganske enkelt.

Vi sætter standarden

Med faglige foredrag, seminarer og workshops sikrer Solar Academy, at vores samarbejdspartnere har know-how på højeste niveau. Selve uddannelsen i produkter og montering kan i praksis foregå på akademiet. Det gør uddannelserne på Solar Academy til en værdifuld service for alle, der arbejder med solvarme. Solar Academy er også en investering i at skabe bedre international udveksling af viden om solvarmeenergi. SONNENKRAFTs hovedkvarter i St. Veit (Østrig) hjælper til med at udnytte synergien i samarbejdet mellem andre europæiske forskningssteder. Solar Academy er dermed blevet et vigtigt omdrejningspunkt for udvikling af teknikken inden for solvarme.

Solvarme-trenden så sin spæde begyndelse i 1993, men allerede dengang indså SONNENKRAFT det enorme potentiale med solvarmeenergi. Lige siden er vi gået forrest i pionerarbejdet med at udvikle og forbedre vores produkter ved hjælp af fremtidsorienterede hightech-løsninger. Det gavner naturligvis miljøet. Bare via vores produkter er der hidtil sparet ca. 1,9 mill. tons CO2-emission. Vores produkter er også en stor gevinst for de mennesker, som vælger SONNENKRAFT: Intelligent teknologi og kvalitetsmaterialer gør SONNENKRAFTs solvarmesystemer ekstra lette at installere. Og de bevarer deres værdi, de har lang levetid, og de er effektive - selv under de vanskeligste vejrforhold. Vores høje standard bygger på omfattende kontrol af alle produkter, før de forlader vores logistikcenter. Det gør SONNENKRAFT til førende i Europa inden for kvalitet og nyudvikling. Faktisk betragter vi det som vores forpligtelse over for mennesker og natur. Resultatet er derfor også, at vi altid er et skridt foran vores konkurrenter.


www.sonnenkraft.dk

Sammen skaber vi en solvarm   fremtid

Stor erfaring med stærke   danske rødder

Professionel organisation   til din rådighed

Der ligger mange års erfaringer med solvarme bag navnet SONNENKRAFT. I 1993 blev vi grundlagt i Østrig, og i 2006 blev vi etableret i Danmark som SONNENKRAFT Scandinavia – med opkøb af Thermo-Sol og ARCON Solvarme. To danske firmaer med årelang erfaring inden for solvarme, såvel store industrianlæg som små solvarmeanlæg til private. Det betyder, at SONNENKRAFT Scandinavia reelt set har mere end 35 års erfaring i solvarmeanlæg.

SONNENKRAFT Scandinavia står for teknisk support, salg, marketing og administration i Danmark og resten af Skandinavien. Vores organisation er besat med de mest engagerede folk på alle pladser – og de brænder for at stille deres ekspertise til din rådighed.

Kvalitet og teknik med  lang levetid Hos SONNENKRAFT er vi kompromisløse, både når det gælder teknologi, materialer og design. Vi ved, at kun den bedste kvalitet kan sikrer den holdbarhed, som giver solvarme bedre økonomi i det lange løb. Denne holdning har i årevis givet os et forspring til vores konkurrenter.


Komplet sortiment,   enkel installation Udvalget af produkter fra SONNENKRAFT viser, at vi er din totalleverandør. Her kan du få alle produkter, der er nødvendige for at skabe den optimale solvarmeløsning. Alle produkter er gennemtestet og udviklet til at passe sammen, så udnyttelsen er optimal.

Fokus på udvikling og   samarbejde Hos SONNENKRAFT får du ikke blot adgang til de mest nyskabende produkter og systemløsninger. Vi tilbyder også alle VVSinstallatører undervisning i hvordan vi alle får større succes med solvarme. Ud fra sloganet ”Forever clever” sætter vi fokus på at give dig know-how og erfaring. På vores solvarmekurser opnår du indsigt i de nyeste teknikker, du bliver mere fortrolig med vores produkter, og du lærer af andres erfaringer med salg af solvarme. Kun gennem samarbejde kan vi gå en solvarm fremtid i møde. Læs mere på www.sonnenkraft.dk

Systemløsninger – du kan vælge imellem 6 forskellige systemløsninger, med ”plug & flow” komponenter, som gør det enkelt og let at installere alle vores solvameanlæg i alle slags huse.

Solfangere – dine kunder kan vælge mellem 4 elegante, effektive modeller. De passer perfekt til enhver type tag eller facade – og giver et både harmonisk og funktionelt udseende.

Beholdere – vi tilbyder op til 7 løsninger inden for oplagring af energi. Fra små, kompakte varmtvandsbeholdere til store akkumuleringstanke – og det gør, at det er let at finde plads til beholderen i alle huse.

Hydraulikmoduler – vælg f.eks. vores friskvandsmodul, som erstatter den traditionelle varmtvandsbeholder og sikrer frisk, varmt vand efter behov. Eller vores lagdelingsmodul – en intelligent, kompakt veksler med automatisk styring, kontrol og levering af solenergi til akkumulerings tanke.

Tilbehør – Vi har det hele: Solvarmestyringer, varmevekslere, fleksible rør og reservedele. Med vores udvalg i tilbehør er det nemt at opnå et godt resultat i alle systemer. I oversigten over reservedele bagerst i dette katalog kan du let og enkelt finde de rigtige SONNENKRAFT reservedele.

Med gode produkter følger god kundeservice Takket være et stærkt netværk af VVS-installatører er SONNENKRAFTs produkter ude i hele Danmark. Men én ting er top-kvaliteten på vores produkter – noget helt andet er den service, der følger solvarmeløsningen til dørs. Vi yder nemlig kundeservice af professionel, høj kvalitet, så vi sikrer danskerne det ypperste inden for solvarmeanlæg.


www.sonnenkraft.dk

Sådan findes anlæg og pris 1. 2. 3.

6. 4.

5.

7.

8.

Sådan vælges det korrekte fastgøringssystem til solfangere 1. 2. 3. 4.

Det første ”solar-aktivhus” Den 10. september 2008 tog SONNENKRAFT i samarbejde med den kendte solvarmearkitekt DI Georg W. Reinberg det første spadestik til Østrigs første ”solar-aktivhus”. Denne bygnings innovative teknik går endnu et skridt videre end de hidtidige passive huse eller lavenergihuse: Takket være den optimale forbindelse mellem intelligent arkitektur og innovativ teknik kan hele husholdningens energiforbrug til opvarmning, varmt vand og strøm dækkes af solenergi hele året rundt.

Med færdiggørelsen af det ”solar-aktivhus” er vores drøm om en fuldkommen CO2-neutral teknik endelig blevet til virkelighed!


1. Antal personer 2. Vælg solvarme system - med fastgøring/inddækning - UDEN fastgøring/inddækning --> for valg af korrekt fastgøring/inddækning se   „sådan vælges det korrekte fastgøringssystem“ 3. Vælg den ønskede solfangertype 4. Vælg det korrekte fastgøringssystem   (SSP/DBP/BEFKZ) 5. Bestillingsnummer 6. Vejledende udsalgspris ekskl. moms 7. Option - fleksible rustfrie rør til forbindelse   imellem solfangere og solpumpegruppen 8. Oversigt over solvarmesystemets indholdrne Alle sætkomponenter kan også leveres særskilt. Benyt   farvekoderne for hurtigt at finde frem til mere info   om de benyttede produkter.

Indhold SYSTEMLØSNINGER Brugsvand / Centralvarme CompaCt Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8-9

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Brugsvand / Centralvarme Comfort plus Brugsvand / Centralvarme VAKUUM

. . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Brugsvand / Centralvarme Comfort

. . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

SOLFANGERE Solfanger SK500

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Indbygget modulsolfanger IDMK

14 - 15 16 - 19

20 - 21

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

22 - 23 24 - 25

Solvarmebeholder Gas-Sol Akkumuleringstank COMBI

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Akkumuleringstank COMFORT

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Akkumuleringstank COMFORT plus

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

34

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

35 36

Side 37

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

SONNENKRAFT-partnere  udvider hele tiden horisonten.

Komponenter/ventiler m.m.

Det nyåbnede SONNENKRAFT Solar Academy i St. Veit, Østrig

Generelle forretningsbetingelser

arkitekter og offentlige uddannelsesorganisationer.

32 33

Flexslanger/komponenter

den nye institution sig til planlæggere af bygningsteknik,

31

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Varmevekslere

ragende SOLVARMEEKSPERTER, de er. Derudover henvender

30 

Side

SOLFANGERTILBEHØR

seminarer og praktisk oplæring gør vores partnere til de frem-

29

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

HYDRAULIK

center inden for området solvarmeenergi. Et stort udbud af

28

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Akkumuleringstank COMFORT XL

er det første og eneste uddannelses- og videreuddannelses-

27

Side

Solvarmebeholder Compact Multi

Maskinstationer

26

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Solvarmebeholder CompaCt

Styringer

12 - 13

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

BEHOLDERE

Projektmoduler

10 - 11

Side

Vakuumsolfanger VK25

Tagtype ønsket vinkel for solfangeren på taget Antal solfangere Bestillingsnummer og pris(eksl. moms)

Side

Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi

Facadesolfanger IFK

1. 2. 3. 4.

Kalkulation

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

38 39 40

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

41

43


Brugsvand / centralvarme COMPACT

COMPACT - Brugsvandsystem COMPACT-systemet fra SONNENKRAFT er en simpel og elegant løsning. Systemet giver dig – til en rimelig pris – en god mulighed for at udnytte solens energi.

Systemfordele ■ Op til 70 % dækning af varmtvandsforbruget ■ Hurtig og nem installation ■ Komponenter, der er fuldstændig afstemt efter   hinanden

■ Enkel og driftsikker teknologi ■ Velegnet til alle huse

Solfangersæt Personer

Pers.

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

Solfangerareal

m2

Sæt MED fastgøring/inddækning

160 L

200 L

300 L

300 L

1-3

1-3

2-4

3-5

2,5

2,5

5,1

5,1

14.200,-

15.600,-

19.900,-

21.500,-

Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

150 102

151 614

151 901

151 906

Indbygget solfanger IDMK

Inddækning tegltag BEFKZ

Art. Nr.

150 103

151 615

151 902

151 907

13.200,-

14.500,-

18.600,-

20.000,-

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

150 104

151 616

151 903

151 908

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

150 105

151 617

151 904

151 909

uden inddækning

Art. Nr.

150 106

151 618

151 905

151 910

3.200,-

3.200,-

3.200,-

3.200,-

Indbygget solfanger IDMK

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16

IDMK / SK500 Art. Nr. 141 523 / 141 524 141 523 / 141 524 141 523 / 141 524 141 523 / 141 524

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK / SK500 Art. Nr.

-/-

-/-

-/-

-/-

2.900,-

2.900,-

2.900,-

2.900,-

Art. Nr.

141 227

141 227

141 227

141 227

Type

ELB160R1E

ELB200R2E-H

ELB200R2E-H

ELB300R2E-H

4

4

4

4

Merpris for rumvarmeløsning DWV20 + PWT20 - PWTH + PSKR15WMS

Sætkomponenter COMPACT-beholder Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC2 Brugsvandsblandeventil TBM20 Ekspansionsbeholder Frostvæske

Funktionsskema COMPACT Brugsvandssystem er

4

4

4

4

Type

AG18S

AG18S

AG18S

AG18S

l

5

5

10

10

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

Varmt vand

ng lfa

So

Maskinstation

8

Eftervarme

Varmtvandsbeholder

Koldt vand

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / centralvarme COMPACT

Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand og centralvarme. Ved tilvalg af system 141 227 bliver solvarmesystemet udvidet til et brugsvand / centralvarmesystem.

Systemfordele ■ Dækker op til 30 % af det samlede varmeforbrug   til varmt vand og centralvarme ■ Hurtig og nem installation ■ Kan tilsluttes alle opvarmningsformer i huse med   centralvarme 300 L

400 L

500 L

4-5

5-7

8 - 12

3x

4x

7,5

7,5

10,1

27.000,-

27.900,-

35.500,-

151 911

151 916

151 921

151 912

151 917

151 922

25.300,-

26.200,-

32.700,-

151 913

151 918

151 923

151 914

151 919

151 924

151 915

151 920

151 925

3.200,-

3.200,-

3.700,-

141 523 / 141 524

141 523 / 141 524

-/-

-/-

-/-

141 525 / 141 526

2.900,-

2.900,-

2.900,-

141 227

141 227

141 227

ELB750R2E-H

ELB400R2E-H

ELB500R2E-H

4

4

4

4

4

TBM25

AG25S

AG25S

AG33S

20

20

20

Funktionsskema COMPACT Brugsvand- / centralvarmesystem

SYSTEMLØSINGER

3x

■ Sikkerhed for fuld udnyttelse af solens energi via   prioritering mellem opvarmning af brugsvand og   centralvarme

Forbindelsessæt – flexrør EWSID

Solfangere

Beholder + RLG

uden ering Mont tøj! r lvæ k specia

Flexrør af rustfrit stål inkl. tilslutningssæt og følerledning;   Prisen gælder kun i forbindelse med solfangersæt.

Centralvarme

Varmeveksler

So l

fa n

ge

r

Varmt vand

Kedel

OBS: Ved tilkøb af rumvarmeløsning, anbefales det ved montering at placere PSKR15 maskinstation på væg istedet for på varmtvandsbeholder. Montering iøvrigt iht. skemahåndbog side 6

Varmespiral

Koldt vand Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

9


Brugsvand COMPACT-Multi

COMPACT MULTI - Brugsvandsystem Solvarmeanlæg til opvarmning af brugsvand

Elegant beholder med høj isoleringsgrad for optimal udnyttelse af solenergien.  Det rigtige valg af beholderløsning, når design og udseende skal passe sammen med god kvalitet.

Solfangersæt

Brugsvand

Personer

Pers.

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

Solfangerareal

255 L

255 L

2–5

4-7

5,1

7,5

m2

Sæt MED fastgøring/inddækning

27.200,-

28.300,-

33.000,-

34.100,-

Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

151 926

151 931

151 936

151 941

Indbygget solfanger IDMK

Inddækning tegltag BEFKZ

Art. Nr.

151 927

151 932

151 937

151 942

26.000,-

27.100,-

31.000,-

32.100,-

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

151 928

151 933

151 938

151 943

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

151 929

151 934

151 939

151 944

Indbygget solfanger IDMK

uden inddækning

Art. Nr.

151 930

151 935

151 940

151 945

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID

3.200,-

3.200,-

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16

IDMK / SK500

Art. Nr.

141 523 / 141 524

141 523 / 141 524

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK / SK500

Art. Nr.

-/-

-/-

Sætkomponenter Solvarmebeholder med maskinstation uden elvarme

4

-

4

-

Solvarmebeholder med maskinstation med elvarme

-

4

-

4

4

4

Luftudlader ETI18

4

Ekspansionsbeholder

4

Type

-

AG18S

l

10

20

Frostvæske

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

Funktionsskema COMPACT-Multi Brugsvandssystem r

ge

Varmt vand

n lfa

So

Maskinstation

Eftervarme

Varmtvandsbeholder

Koldt vand

10

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme COMPACT-Multi

Systemfordele ■ ■ ■

Dækker op til 70 % af varmtvandsforbruget og op til 30% af det samlede varmeforbrug til varmt vand og centralvarme Effektiv og enkel styring af anlægget Kan tilsluttes alle opvarmningsformer

■ ■ ■

Fuld udnyttelse af solenergien, da overskudsvarmen ledes ud på centralvarmeanlægget Kvalitetsprodukt fra yderst til inderst Bedre udnyttelse af solvarmeanlægget med rumvarmeveksler i forhold til brugsvandsanlæg

Brugsvand / Centralvarme 255 L

255 L

255 L

1-3

2-5

4-7

3x 7,5

10,1

31.000,-

31.100,-

37.000,-

38.100,-

40.700,-

41.800,-

151 946

151 951

151 956

151 961

151 966

151 971

151 947

151 952

151 957

151 962

151 967

151 972

29.800,-

30.900,-

35.000,-

36.100,-

38.000,-

39.100,-

151 948

151 953

151 958

151 963

151 968

151 973

151 949

151 954

151 959

151 964

151 969

151 974

151 950

151 955

151 960

151 965

151 970

151 975

3.200,-

3.700,-

3.700,-

141 523 / 141 524

-/-

-/-

-/-

141 525 / 141 526

141 525 / 141 526

4

-

4

-

4

-

-

4

-

4

-

4

4

4

4

4

4

SYSTEMLØSINGER

5,1

4x

4

-

AG18S

AG25S

10

20

20

Funktionsskema COMPACT-Multi Brugsvand- / centralvarmesystem Centralvarme

Varmeveksler

So l

fa n

ge r

Varmt vand

Kedel

Varmespiral

Koldt vand

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

11


Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol

GAS-SOL - Udnytter solvarme til både brugsvand og centralvarme

Den optimale løsning for den kræsne forbruger. Beholder unit med indbygget gaskedel, hvor solvarmen automatisk bliver fordelt mellem varmtvandsbeholder og centralvarmeanlæg.

Solfangersæt Personer

Pers.

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

Solfangerareal

m2

Sæt MED fastgøring/inddækning

255 L

255 L

255 L

2–4

3–5

4-7

3x

4x

5,1

7,5

10,1

53.500,-

58.200,-

65.200,-

Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

151 976

151 981

151 986

Indbygget solfanger IDMK

Inddækning tegltag BEFKZ

Art. Nr.

151 977

151 982

151 987

52.200,-

56.200,-

62.400,-

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

151 978

151 983

151 988

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

151 979

151 984

151 989

Indbygget solfanger IDMK

uden inddækning

Art. Nr.

151 980

151 985

151 990

3.200,-

3.200,-

3.700,-

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16

IDMK / SK500

Art. Nr.

141 523 / 141 524

141 523 / 141 524

-/-

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK / SK500

Art. Nr.

-/-

-/-

141 525 / 141 526

Type

Gas-Sol unit

Gas-Sol unit

Gas-Sol unit

4

4

4

Type

AG18S

AG18S

AG25S

l

10

20

20

Sætkomponenter Solvarmebeholder inkl. gaskedel ecoTEC plus, VC 126 Luftudlader ETI18 Ekspansionsbeholder Frostvæske

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

12

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme Gas-Sol

Systemfordele

■ ■

Solvarmen dækker op til 30 % af husets samlede forbrug til opvarmning af brugsvand og centralvarme Minimalt slid på gaskedel, der kun starter når solen yder for lidt

Kompakt løsning, der sparer penge. Gasfyr og solvarmeanlæg er styringsmæssigt perfekt optimeret, så udnyttelsen af sol og gas giver størst mulig økonomisk gevinst

Ekspansionsbeholder

SYSTEMLØSINGER

Trykekspansionsbeholderen optager variationerne i solvarmevæskens volumen, alt efter om det er koldt eller varmt. Beholderen skal derudover kunne optage den væske, der fordampes i solfangerne når anlægget går i stagnation. Jo lavere beholderens fortryk er, jo større er dens reelle kapacitet. Det anbefales derfor at reducere beholderens høje fortryk til 0,5 bar + 0,1 bar pr. meter, anlægget er højt. Eksempel.: Hus på 1 1/2 etage, solvarmeanlæg i kælder, samlet anlægshøjde (kældergulv overkant solfangere på tag) 10 meter; valgt fortryk 1,5 bar.

Solvarmeunit 255 L Solvarmen vil efter opvarmning af brugsvand, automatisk skifte til opvarmning af gulve og radiatorer. Gaskedel supplerer varmtvandsopvarmning på de øverste 80 liter i beholder. Alle beholdere er udstyret med blandeventil og skoldningssikring til brugsvand.

Designmæssig ændring på beholder forventes medio 2010.

Funktionsskema Gas-Sol Brugsvand- / centralvarmesystem Centralvarme

GAS-SOL COMPACT  255 liter udføres med forskellige kedler, fra de førende gaskedel leverandører. Find den ønskede kedel i skemaet og tillæg denne pris det ønskede system.

Varmeveksler

So l

fa n

ge

r

Varmt vand

Kedel

Varmespiral

Koldt vand

Bosch Kedel

Europur 14-3E

Pris

0,-

Vaillant Kedel

ecoTEC plus, VC126

Pris

1.000,-

Milton Kedel

CompactLine

Pris

2.000,-

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

13


Brugsvand / Centralvarme COMFORT

COMFORT - Solvarmesystem COMFORT-systemet fra SONNENKRAFT er den optimale løsning for alle, der ønsker et kompakt solvarmeanlæg til brugsvand og centralvarme med høj effekt.

Solfangersæt Personer

Pers.

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

Solfangerareal

m2

Sæt MED fastgøring/inddækning

350 L

500 L

500 L

2–4

3–5

4-6

3x

4x

5,1

7,5

10,1

30.000,-

36.500,-

42.500,-

Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

150 454

150 460

150 466

Indbygget solfanger IDMK

Inddækning tegltag BEFKZ

Art. Nr.

150 455

150 461

150 467

28.800,-

34.500,-

39.800,-

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

150 456

150 462

150 468

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

150 457

150 463

150 469

Indbygget solfanger IDMK

uden inddækning

Art. Nr.

150 458

150 464

150 470

3.200,-

3.200,-

3.700,-

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID IDMK / SK500

Art. Nr.

141 523 / 141 524

141 523 / 141 524

-/-

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK / SK500

Art. Nr.

-/-

-/-

141 525 / 141 526

Type

PSR350

PSR 500

PSR500

4

4

4

Sætkomponenter COMFORT-tank Maskinstation PSKR15 inkl. kappeventil KVAG20 inkl. SKSC2 Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS Ekspansionsbeholder Frostvæske

FWM20

FWM20

FWM20

Type

AG25S

AG25S

AG33S

l

10

15

20 NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

14

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme COMFORT

Systemfordele Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM

500 L

800 L

1000 L

2-4

3-6

4-8

4x

5x

■ Nem og hurtig montering ■ Kompakt enhed i fyrrummet

6x

10,1

12,5

15,1

43.400,-

49.500,-

56.900,-

150 472

150 478

150 484

150 473

150 479

150 485

40.700,-

46.200,-

52.900,-

150 474

150 480

150 486

150 475

150 481

150 487

150 476

150 482

150 488

3.700,-

3.700,-

3.700,-

-/-

-/-

-/-

141 525 / 141 526

141 525 / 141 526

141 525 / 141 526

Funktionsskema COMFORT Brugsvand- / centralvarmesystem r

PSR800

PSR1000

4

4

4

FWM35

FWM53

FWM35

AG33S

AG33S

AG50S

20

20

25

So

Varmefremløb Maskinstation

Eftervarme

Varmereturløb

Koldt vand

PSR500

Varmt vand

ge

n lfa

Friskvandsmodul Beholder med centralvarmevand

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

15

SYSTEMLØSINGER

■ ■


Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus

COMFORT plus - Solvarmesystem COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT optimerer effekt og forbrug og er dermed den ideelle   løsning til alle, for hvem kun det bedste er godt nok.

Solfangersæt Personer

Pers.

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

Solfangerareal

m2

Sæt MED fastgøring/inddækning

800 L

1000 L

3-6

4-8

5x

6x

12,5

15,1

60.600,-

66.600,-

Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

150 538

150 544

Indbygget solfanger IDMK

Inddækning tegltag BEFKZ

Art. Nr.

150 539

150 545

57.300,-

63.300,-

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

150 540

150 546

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

150 541

150 547

Indbygget solfanger IDMK

uden inddækning

Art. Nr.

150 542

150 548

3.700,-

3.700,-

Art. Nr.

141 525 / 141 526

141 525 / 141 526

Type

PSC800

PSC1000

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK / SK500

Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**) Friskvandsmodul FWM35 inkl. FWMPVS

4

4

Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS

4

4

Solvarmestyring SKSC3

4

4

Kappeventil KVAG

Type

KVAG20

KVAG20

Ekspansionsbeholder

Type

AG33S

AG50S

l

20

25

Frostvæske

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

16

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus

Systemfordele

Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 % Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM

1600 L

2000 L

4-8

4 - 10

8x

Nem og hurtig montering Optimal systemvirkningsgrad via lagdelingsmodul og den optimerede lagdeling i PSC tanken

■ ■

10 x 25,5

86.900,-

99.500,-

150 550

150 556

150 551

150 557

81.700,-

92.800,-

150 552

150 558

150 553

150 559

150 554

150 560

3.700,-

3.700,-

141 525 / 141 526

141 525 / 141 526

PSC800 + PS800**

PSC1000 + PS1000**

Funktionsskema COMFORT plus Brugsvand- / centralvarmesystem

4

4

KVAG25

KVAG25

AG80S

AG100S

30

30

Kedelfremløb Varmefremløb Kedelreturløb Varmereturløb Beholder til opvarmningsvand Lagdelingsmodul

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

Varmt vand

4 4

Koldt vand

4 4

So lfa n

ge

r

20,1

SYSTEMLØSINGER

Friskvandsmodul

17


Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus

COMFORT plus - Solvarmesystem

til stort varmtvandsforbrug

COMFORT plus-systemet fra SONNENKRAFT er den ideelle løsning til projekter som flerfamilieshuse med op til 28 beboelsesenheder, campingpladser osv.

Solfangersæt

1000 L

1500 L

1600 L

Antal

10

15

15

Hotelværelser (Dimensioneret iht. DIN 1988. Gældende for 50 liter pr. person/dag ved 60 °C.)

Antal

8

12

12

Brusere/Brusebade (Ved 12 brusere må bruserne maks. benyttes 55 % samtidigt! Gældende for bruserhoved med maks. udløb på 10 l/min.)

Antal

6 /24

8/32

8/32

Antal solfangere (SK500/IDMK)

Antal

6x

8x

8x

m2

15,1

20,1

20,1

85.000,-

101.000,-

107.000,-

151 813

151 814

151 815

85.000,-

103.000,-

105.000,-

150 562

150 567

150 572

78.000,-

92.000,-

98.000,-

Boligenheder (Dimensioneret iht. DIN 1988. Gældende for 30 liter pr. person/dag ved 60 °C.)

Solfangerareal

Sæt MED fastgøring Solfanger SK500N

Fastgøring tegltag SSP

Art. Nr.

Sæt MED fastgøring Solfanger SK500N

Fastgøring universaltag SSA45

Art. Nr.

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Solfanger SK500N

uden fastgøring

Art. Nr.

150 563

150 568

150 573

Solfanger SK500L

uden fastgøring

Art. Nr.

150 564

150 569

150 574

Indbygget solfanger IDMK

uden inddækning

Art. Nr.

150 565

150 570

150 575

3.700,-

3.700,-

3.700,-

Art. Nr.

141 525/141 526

141 525/141 526

141 525/141 526

Type

PSC1000

PS1500

PSC800 + PS800**

Friskvandsmodulsæt FWM70S (2 x FWM35)

1x

1x

1x

Cirkulationspumpe adapter

4

4

4

Tilbageløbs spærre

4

4

4

Overstrømsventil for parallel kobling af 2 FWM-moduler

4

4

4

Lagdelingsmodul SLM50 inkl. SLMPVS

4

4

4

Solfangerstyring SKSC3 + kaloriemeter

4

4

4

Type

AG50S

AG80S

AG80S

l

25

30

30

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID 15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

IDMK/SK500

Sætkomponenter COMFORT plus-tank (inkl. 4 PVS**)

Ekspansionsbeholder + kappeventil KVG25 Frostvæske

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

18

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme COMFORT plus

Systemfordele

2000 L

3000 L

20

28

16

25

10/40

15/60

10 x

15 x

25,5

37,5

119.000,-

157.000,-

151 816

151 817

120.000,-

163.000,-

150 577

150 582

112.000,-

140.000,-

150 578

150 583

150 579

150 584

150 580

150 585

3.700,-

-

141 525/141 526

-/-

PSC1000 + PS1000**

2 x PS1500**

1x

1x

4

4

4

4

4

4

4

4

4

4

AG100S

AG200S

30

40

Frisk, hygiejnisk brugsvand, opvarmet via friskvandsmodul FWM. Friskvandsmodulet erstatter traditionel varmtvandsbeholder

Funktionsskema COMFORT plus Brugsvand- / centralvarmesystem

Kedelfremløb

Varmt vand

So l

fa n

ge

r

Mulig energireduktion på varmt vand og varme på ca. 30 % Løsningen, der garanterer en all-round maximal tilfredshed ved store anlæg

SYSTEMLØSINGER

Kedelreturløb Varmereturløb

Lagdelingsmodul

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

Beholder til 2 x friskvandsmodul opvarmningsvand

Koldt vand

Varmefremløb

19


Varmtvandssystem VAKUUM

VAKUUM - Brugsvand / Centralvarme Brugsvands- og centralvarmesystemerne VAKUUM gør det muligt at overføre varme ekstremt effektivt og virksomt til solvarmesystemet - også ved lave udendørstemperaturer.

Varmtvandssæt

COMPACT

Personer

Pers.

Antal solfangere (VK25)

Antal

Solfangerareal

Vakuumsolfanger VK25

Fastgøring universaltag SSP

Art. Nr.

Sæt UDEN fastgøring/inddækning Vakuumsolfanger VK25

200 L

300 L

255 L

255 L

1-3

2-4

2-4

4-6

2x

uden fastgøring

Art. Nr.

OPTION Forbindelsessæt – flexrør EWSID

2x

3x

2,5

5,1

5,1

7,5

19.100,-

28.200,-

59.500,-

68.100,-

151 143

151 145

151 147

151 149

18.200,-

26.700,-

58.000,-

65.900,-

151 144

151 146

151 148

151 150

3.200,-

3.200,-

3.200,-

3.200,-

m2

Sæt MED fastgøring

GAS-SOL

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET16

VK25

Art. Nr.

141 582

141 582

141 582

141 582

15 lbm, Flexrørsforbindelse EWS-SET20

VK25

Art. Nr.

-

-

-

-

COMPACT-beholder / Gas -Sol

Type

ELB200R2E-H

ELB300R2E-H

Gas-Sol

Gas-Sol

COMFORT-beholder

Type

-

-

-

-

Maskinstation PSKR15 inkl. SKSC2

4

4

-

-

Friskvandsmodul FWM inkl. FWMPVS

-

-

-

-

Type

AG33S

AG33S

AG33S

AG50S

Vakuumsolfanger-frostvæske FS10V / FS20V

l

10

30

30

40

Brugsvandblandeventil TBM20

l

4

4

-

-

Luftudlader ETI

l

-

-

4

4

4

4

Sætkomponenter

Ekspansionsbeholder

Brugsvand-/Centralvarmeanlæg

NB: Delleveringer af sæt er ikke muligt.

COMPACT System For udvidelse med rumvarmeløsning, vælg artikel nr. 141227, side 8 OBS:

Ved tilkøb af rumvarmeløsning, anbefales det ved montering at placere PSKR15 maskinstation på væg istedet for på varmtvandsbeholder. Montering iht. skemahåndbog side 6.

GAS-SOL System Gas-Sol unit indeholder Vaillant VC126. Ønskes anden kedeltype, se udvalg og merpris i skema på side 13. Compact-Multi System Hvis varmtvandsbeholder skal indeholde El-patron, skal dette oplyses ved bestilling. Merpris kr. 1.100,00, ekskl. moms.

20

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Brugsvand / Centralvarme VAKUUM

Systemfordele ■ Solfangernes dækningsgrad ved velisolerede

■ Enkel og pålidelig teknik ■ Stort varmebidrag på grund af vakuumisolering

huse: varme op til 30 %, varmt vand op til 70 %

■ Korte monteringstider, brugsfærdigt system

COMFORT

255 L

255 L

255 L

350 L

500 L

800 L

3-5

5-7

5-7

2-5

4-6

4-6

2x

3x

4x

3x

4x

5x

5,1

7,5

10,1

7,5

10,1

12,5

36.500,-

44.400,-

52.600,-

44.500,-

55.000,-

64.700,-

151 151

151 153

151 155

151 157

151 159

151 161

35.000,-

42.300,-

50.000,-

42.400,-

52.400,-

61.400,-

151 152

151 154

151 156

151 158

151 160

151 162

3.200-,

3.200-,

3.700,-

3.200-,

3.700,-

3.700,-

141 582

141 582

-

141 582

-

-

-

-

141 583

-

141 583

141 583

TS255 u/el

TS255 u/el

TS255 u/el

-

-

-

-

-

-

PSR350

PSR500

PSR800

-

-

-

4

4

4

-

-

-

FWM20

FWM35

FWM35

AG33S

AG50S

AG50S

AG50S

AG50S

AG80S

30

40

40

40

40

60

-

-

-

-

-

-

4

4

4

-

-

-

4

4

4

4

4

4

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

SYSTEMLØSINGER

COMPACT-Multi

21


Fastgøringssystemer oven på tag SK500

Monteringsløsninger oven på tag Solfangere antal

Pris

NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til   dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel! For udligning af den termiske længdeudvidelse skal der fra 4 SK500L solfangere i serie medregnes ekspansionsbøjninger (f.eks. IWS50).

SK500N

SK500L

Solfangere antal

Solfangerfelt  uden  fastgøring

Universaltag

Tegltag

Fastgøringssystemer med ansatsskruer

Fastgøringssystemer med tagbøjler

SSP Tegl/plade pap

hævet 20° SSA20

hævet 45° SSA45

parallel DBP

hævet 20° DBA20

4.950,-

111 501

970,-

111 531

1.630,-

111 549

1.900,-

111 601

1.360,-

111 631

1.840,-

9.900,-

111 502

1.290,-

111 532

1.910,-

111 550

2.200,-

111 602

1.690,-

111 632

2.120,-

14.850,-

111 503

1.950,-

111 533

2.940,-

111 551

3.350,-

111 603

2.540,-

111 633

3.230,-

19.800,-

111 504 2.800,-

111 534

4.390,-

111 552

5.110,-

111 604

3.740,-

111 634

4.950,-

24.750,-

111 505

3.500,-

111 535

5.410,-

111 553

6.240,-

111 605 4.600,-

111 635

6.060,-

29.700,-

111 506

4.190,-

111 536

6.360,-

111 554

7.420,-

111 606

5.460,-

111 636

7.150,-

5.300,-

111 507

1.250,-

111 537

1.520,-

111 555

1.720,-

111 607

1.530,-

111 637

1.780,-

10.600,-

111 508 2.000,-

111 538

2.610,-

111 556

2.660,-

111 608 2.520,-

111 638

2.968,-

15.900,-

111 509

3.070,-

111 539

4.160,-

111 557

4.240,-

111 609

4.030,-

111 639

4.760,-

21.200,-

111 510

3.930,-

111 540

5.250,-

111 558

5.340,-

111 610

5.060,-

111 640

5.940,-

Pris

Bliktag

Fladt tag

Klemme-/bærepladefastgøringssystemer

Betonballast fastgøringssystemer

parallel FKP

hævet 20° BDA20

hævet 45° BDA45

hævet 35° BBALSK35*

hævet 45° BBALSK45*

Solfangerfelt  uden  fastgøring

SK500N

SK500L

4.950,-

111 725

1.090,-

111 701

3.410,-

111 707

3.560,-

111 807

3.910,-

111 813

3.920,-

9.900,-

111 726

1.370,-

111 702

3.680,-

111 708

3.840,-

111 808

5.800,-

111 814

5.720,-

14.850,-

111 727

2.090,-

111 703

5.580,-

111 709

5.800,-

111 809

7.680,-

111 815

7.680,-

19.800,-

111 728

3.040,-

111 704

8.890,-

111 710

9.250,-

111 810

9.400,-

111 816

9.430,-

24.750,-

111 729

3.770,-

111 705

10.800,-

111 711

11.200,-

111 811

11.340,-

111 817

11.340,-

29.700,-

111 730

4.490,-

111 706

12.670,-

111 712

13.160,-

111 812

13.110,-

111 818

13.140,-

5.300,-

111 731

1.290,-

111 713

3.340,-

111 719

3.420,-

111 819

3.600,-

111 819

3.600,-

10.600,-

111 732

2.130,-

111 714

5.290,-

111 720

5.430,-

111 820

5.280,-

111 820

5.280,-

15.900,-

111 733

3.530,-

111 715

8.640,-

111 721

8.870,-

111 821

7.900,-

111 821

7.900,-

21.200,-

111 734

4.490,-

111 716

10.560,-

111 722

10.860,-

111 822

8.550,-

111 822

8.550,-

Vægt pr. Cement ballast: 215 kg. Opsætning skal udføres på underkonstruktion med tilstrækkelig bæreevne. Kontrol af bæreevne skal udføres af sagkyndig personale.

Fastgøringssystemer for SK500 pladesolfangere DBP

Tagbøjler - tegltag

22

SSP

Stavbolte

FKP

Fals klemmer

BDA

Bæreplade

BBALSK

Betonballast

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Solfangere monteret oven på tag

Solfanger SK500 Til montering oven på tag eller frit opstillet er SK500 den bedste løsning. Den visuelt tiltalende højeffektive kvalitetssolfanger kan modstå alt vejr. Med SONNENKRAFT-fastgøringssystemer kan solfangervinklen vælges individuelt, uafhængigt af taghældningen SK500N

 ype højformat, 2,57 m2, Vægt: 44 kg, T H x B x D: 2079 x 1239 x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning 1.257 mm

4.950,-

SK500L

Type bredformat, 2,57 m2, Vægt: 44 kg, H x B x D: 1.239 x 2.079 x 100 mm. Bredde (B) inkl. tilslutningsforskruning 2.098 mm

5.300,-

111 101

udstandset alu-bagside 111 134

IWS100 141 521

Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: SK500N 011-7S068 F SK500L 011-7S070 F Bruttoareal: 2,57 m2 Nettoareal: 2,3 m2 Tilslutninger: 1“ N/M Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret   kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Solfangerbagside: udstanset, aluminium Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 °C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m2

SDD

140 009

Flexrørsforbindelsesslange, isoleret, 100cm lang

210,-

Silikone-taggennemføring op til ø35 mm, EPDM-rørmuffe med flange for siliconefastgøring

225,-

Reservedele SK500 RG433022 110 001

KLINGER25

RG-tilslutningssæt, Messing, 1“ M/N, fladpakning 22mm

58,-

1“ fladpakning SK500 og IDMK

9,-

110 003

Tilladt solfangerhældning: min. 15 °, maks. 75 °

Gennemstrømnings retning: Data anvendt for beregning af nominel årlig ydelse i Be06. SK500N/L - DB: D10201 Starteffektivitet h0: 0,770 Varmetabskoefficient a1: 3,494 Varmetabskoefficient a2: 0,017

1239

2079

2079

OBS: Levering af fastgøringssystemer er indeholdt tilslutningssæt med 2 x 1“ x CU22 loddeovergang.

1239

Ekstra fastgøringskonstruktioner

(1 stk. = 1 Bære element)

I områder med høj sne- og/eller vindbelastning eller ved særlige underkonstruktioner – anbefales det særligt ved fastgøringerne DBP og DBA20 – at sikre med ekstra fastgøringskonstruktioner. Overhold også DIN 1055 eller de bestemmelser, der gælder for det enkelte land. Universaltag

Tegltag

Bliktag

Fastgøringssystemer med stavbolte

Fastgøringssyst. med tagbøjler

Klemme-/bærepladefastgøringssystemer

parallel SSP

hævet 20° SSA20

hævet 45° SSA45

parallel DBP

hævet 20° DBA20

parallel FKP

hævet 20° BDA20

hævet 45° BDA45

SK500N

111 567

220,-

111 572

520,-

111 576

650,-

111 649

450,-

111 654

700,-

111 750

310,-

111 746

1.490,-

111 748

1.750,-

SK500L

111 599

220,-

112 507

413,-

112 508

480,-

111 672

413,-

111 673

560,-

111 750

310,-

111 747

1.500,-

111 749

1.380,-

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

23

SOLFANGERE

Tilbehør SK500


Fastgøringssystemer til indbygning i tag IDMK

Inddækninger 20° - 65° Fastgørings- og hydrauliksæt Uden tilslutningssæt (110012) 2x 1“/CU22 til IDMK12/25

Pris

Solfangere antal

NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel. Farve inddækning: RAL 7016

Coppi/Romane (20° - 65°) (For tegl/plade med bue-højder >65 mm)

Skiffer (Tagspån)

Tegl

Paptag (Bæverhaler)

Solfangerfelt uden inddækning

Skrueforbindelse, følerrørsforlænger, fastgøringsvinkel, taglægter, skruer, tætninger, underlagskiler, forbindelseslister

4.500,-

111 975

680,-

112 027

2.685,-

111 922

2.090,-

111 940

1.870,-

111 958

1.890,-

9.000,-

111 976

730,-

112 028

3.633,-

111 921

2.680,-

111 939

2.350,-

111 957

2.150,-

13.500,-

111 977

1.200,-

112 029

4.754,-

111 923

3.300,-

111 941

2.890,-

111 959

2.640,-

18.000,-

111 978

1.680,-

112 030

5.883,-

111 924

4.000,-

111 942

3.390,-

111 960

3.130,-

22.500,-

111 979

2.170,-

112 031

7.028,-

111 925

4.650,-

111 943

3.920,-

111 961

3.590,-

27.000,-

111 980

2.400,-

112 032

8.134,-

111 926

5.300,-

111 944

4.440,-

111 962

4.070,-

3.000,-

111 975

680,-

112 039

3.435,-

111 933

2.300,-

111 951

2.000,-

111 969

2.000,-

6.000,-

111 987

740,-

112 039

3.435,-

111 933

2.300,-

111 951

2.000,-

111 969

2.000,-

9.000,-

111 988

1.240,-

112 041

4.580,-

111 935

2.890,-

111 953

2.480,-

111 971

2.490,-

12.000,-

111 989

1.740,-

112 042

4.975,-

111 936

3.490,-

111 954

2.940,-

111 972

2.950,-

15.000,-

111 990

2.240,-

112 043

6.831,-

111 937

4.090,-

111 955

3.430,-

111 973

3.430,-

18.000,-

111 991

2.640,-

112 044

7.976,-

111 938

4.690,-

111 956

3.900,-

111 974

3.910,-

Solfangerfelt i én række IDMK25

IDMK12

Solfangerfelter i to rækker IDMK25

IDMK12

9.000,-

111 981

1.220,-

112 033

3.751,-

111 928

3.180,-

111 946

3.280,-

111 964

2.980,-

IDMK25

IDMK25

(7.500,-)

(111 981)

1.220,-

(112 045)

3.909,-

(112 017)

3.110,-

(112 018)

2.900,-

(112 019)

2.900,-

18.000,-

111 982

1.330,-

112 034

4.936,-

111 927

3.890,-

111 945

3.560,-

111 963

3.250,-

(15.000,-)

(111 992)

1.400,-

(112 046)

4.857,-

(111 997)

3.470,-

(112 003)

3.180,-

(112 008)

3.180,-

27.000,-

111 983

2.190,-

112 035

6.278,-

111 929

4.300,-

111 947

4.240,-

111 965

3.890,-

(22.500,-)

(111 993)

2.300,-

(112 047)

6.160,-

(111 998)

4.240,-

(112 004)

3.830,-

(112 009)

3.820,-

36.000,-

111 984

3.050,-

112 036

7.542,-

111 930

5.030,-

111 948

4.750,-

111 966

4.380,-

(30.000,-)

(111 994)

3.240,-

(112 048)

7.463,-

(111 999)

5.000,-

(112 005)

4.630,-

(112 010)

4.450,-

45.000,-

111 985

3.920,-

112 037

8.924,-

111 931

5.850,-

111 949

5.660,-

111 967

5.090,-

(37.500,-)

(111 995)

4.170,-

(112 049)

8.845,-

(112 001)

5.750,-

(112 006)

5.100,-

(112 011)

5.590,-

54.000,-

111 986

4.780,-

112 038

10.187,-

111 932

6.600,-

111 950

5.820,-

111 968

5.530,-

(45.000,-)

(111 996)

5.090,-

(112 050)

10.108,-

(112 002)

6.530,-

(112 007)

5.770,-

(112 012)

5.720,-

2x

3x

4x

5x

6x Type

IDMK25

IDMK12

Eksempel på bestilling:

1

1

1,25

Bredde i mm

1227

1227

Højde i mm

2058

1015

Bruttoflade i m2

2,52

1,25

2

Nettoflade i m

2,28

1,08

Transparente areal m2

2,32

1,10

1,7

1,2

Antal solfangere

Indhold i L

24

1,25

2

2

Specialinddækninger IDMK Specialinddækninger for solfangerplaceringer, som ikke findes i tabellen, eller specialinddækninger til IDMK. Pris på forespørgsel

1,25 1,25 1,25

1,25

OBS: Vedrørende din specialbestilling bedes du sende os – en skitse over solfangernes placering – specialinddækninger (tegl, tagspåner, bæverhale) NB!: Leveringstid ca. 3 - 4 uger

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Solfangere til indbygning i tag

IDMK Indbygningssolfanger

IDMK12

Indbygget modulsolfanger 1,25 m2, H x B x D: 1.015 x 1.227 x 105 mm, Vægt: 25 kg

3.000,-

IDMK25

Indbygget modulsolfanger 2,52 m2, H x B x D: 2.058 x 1.227 x 105 mm, Vægt: 49 kg

4.500,-

111 202

111 201

Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S011 F Bruttoareal: 2,52 m2 Nettoareal: 2,3 m2 Tilslutninger: 1“ M Kobbersabsorber: Struktureret kobberabsorber i helplade,  højselektiv vakuumbelægning Absorption / Emission: 95 % / 5 % Bæreflade: Træ Isolering: Mineraluld 50 mm Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180 °C plus omgivelsestemperatur Anbefalet gennemstrømning: 15 til 40 lt/h pr. m2 Tilladt solfangerhældning: Min. 20°, maks. 65° Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h0: 0,791 Varmetabskoefficient a1: 3,846 Varmetabskoefficient a2: 0,013

Tilbehør IDMK Imellem 2 stk. IDMK solfangere CUVB

Kobberforbindelsesbue. Loddet forbindelsesrør mellem solfangere der ligger ved siden af hinanden

58,-

CUASB

Kobbertilslutningsbue til taggennemføring fra solfangerfelt til fremløb eller returløb

56,-

110 006

110 021

Rørmanchetter DM af permanent elastisk EPDM, med klæbende underside, til tæt rørføring omkring built-up-tag/dampspærre DM42-55

2 stk. tætningsmanchetter, 42 – 55 mm, til taggennemføring EWSID

120,-

DM50-70

2 stk. tætningsmanchetter, 50 – 70 mm, til taggennemføring IWS

150,-

140 030

140 031

IDMK25 IDMK12 2058

Tekniske data:

NB!

Inddækninger til alle IDMK-solfangere samt fastgørings- og hydrauliksæt til IDMK12 og IDMK25 skal bestilles særskilt.

1015

Sørg for tilstrækkelig ventilation på bagsiden af solfangerne. Det anbefales at anvende undertag. 1227

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

1227

Fig.: tætningsmanchet DM

25

SOLFANGERE

Kan loddes på eller skœreringsfittings

Når arkitektur og solenergi skal gå op i en højere enhed, bør vælges IDMK solfangeren til indbygning i tagfladen. Systemet er designet til arkitektonisk, harmonisk og diskret integration i tagfladen, med plan overflade og ingen synlig rørføring. Fastgøringsmateriale og inddækninger, se side 24


Facadesolfanger

Facadesolfanger IFK Især ved arkitektonisk udfordrende bygninger er SONNENKRAFT’s facadesolfangere det bedste alternativ til integrering af pladesolfangere på facader. Solfangerarealet kan integreres i facaden med næsten ethvert specialmål. I kraft af frit farvevalg (RAL) af kant og mellemlisterne samt den strukturerede kobberabsorber forskønner den integrerede solfanger, IFK, alle bygninger visuelt og arkitektonisk. Fordelene ved IFK ■ Innovativ rammekonstruktion af aluminium ■ Montering direkte på facade, ingen bagsideventilation nødvendig ■ Næsten alle specialmål mulige ■ Solfangersammenkobling efter eget valg IFK

Facadesolfanger, kant- og mellemlister i RAL 9007, 4 mm hærdet sikkerhedsglas, mål og tilkobling efter ønske, inkl. fastgøringsprofiler, pris pr. m2

på forespørgsel

SG6-IFK

Merpris for 6 mm sikkerhedsglas, pris pr. m2

på forespørgsel

IFK-GL

Merpris for specialfarve på kant- og mellemlister, pris pr. lbm

på forespørgsel

AP/IFK30

Tillægspris for facade solfangerareal på forespørgsel under 30m2

på forespørgsel

111 301

Tekniske data: Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S200 F Tilslutninger: 1“ M, forbindelse af solfangerne med integrerede flexrørsslanger Kobberabsorber: Struktureret heldækkende kobberlamineret   kobberabsorber, højselektiv vakuumbelægning Maks. driftstryk: 10 bar Stilstandstemperatur: 180°C plus omgivelsestemperatur Isolering: Mineraluld 50 mm, inkl. kantisolering af Solfangerkabinettet: Termisk adskilte alurammer, bagvæg af træ med diffusionsspærre Solfangermål: Højde og bredde: efter ønske OBS! Planlægning kun med assistance af SONNENKRAFT-teknik Solfangerens monteringsdybde: 120 mm Aluafdækningslister: RAL9007, specialfarver på forespørgsel Glas: 4 mm hærdet, jernfattigt sikkerhedsglas   (6 mm ved behov) Glasmål: Maks. ca. 1.000 x 4.000 x 6 mm Tilladt solfangerhældning: Min. 85° - maks. 90° Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h0: 0,738

111 302

111 303

NB! ■ Leveringstid på forespørgsel

Skematisk fremstilling af IFK Vertikalsnit

Horisontalsnit

Varmetabskoefficient a1: 3,578 Varmetabskoefficient a2: 0,014

Informationer: ■ Fastgørelsessystemerne skal dimensioneres efter murværket på opstillingsstedet, og der skal samtidig tages højde for vindkraften, der er fastsat afhængigt af bygningens højde i henhold til den gældende norm. ■ Den korrekte dimensionering af fastgørelsessystemerne på murværket og valg af glastykkelse skal foretages på byggepladsen, eller bygherren skal få denne dimensionering udført af en sagkyndig. Forskrifter, som gælder specielt for det pågældende land, samt lokale foreskrifter skal overholdes. ■ Indfatningen af solfangerfeltet udføres på byggepladsen. ■ Facadesolfangere har et lavere solvarmeudbytte i forhold til skråt hældende solfangere. ■ Ved den detaljerede dimensionering af anlægget hjælper SONNENKRAFT-teknikerteamet gerne.

26

Forklaring Rammeprofil Geringsprofil Forbindelsesprofil Glasdækliste Clipliste Glasunderliste Glas Tætninger Isolering Træbagvæg Fastgøringsprofil Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Vakuumsolfanger

Vakuumsolfanger VK25 Vakuumsolfangeren er i særdeleshed sammen med centralvarme garant for højt udbytte ved skiftende udetemperaturer. Solfangeren leveres som et præfabrikeret modul kun til montering oven på tag. Den består af grundramme, samlepanel, CPC-spejl og vakuumrør inkl. kobberabsorber. Vakuumsolfanger VK25, 2,57 m2, H x B x D: 1.647 x 1.560 x 107 mm, Vægt: 42 kg, 14 rør

VK25 111 401

7.300,-

Tilbehør VK25 SKVR1

Solar Keymark Reg.Nr..: Tilslutninger: Vakuumrør: Bruttoareal: Nettoareal: Solfangerindhold: Maks. driftstryk: Stilstandstemperatur:

011-7S115 R 3/4“ plantætnende 14 stk. 2,57 m2 2,21 m2 2,3 l 10 bar 270 °C plus omgivelsestemperatur

140,-

Vakuum-reserverør

111 403

Tekniske data:

Fastgøringssystemer til vakuumsolfanger Stavbolte SSPVK

Tagbøjler DBPVK

Data anvendt for beregning af nominel årlig yderlse i Be06: Starteffektivitet h0: 0,605

SOLFANGERE

Varmetabskoefficient a1: 0,850 Varmetabskoefficient a2: 0,010 Anbefalet gennemstrømning: 15 - 30 lt/h pr. m2

Dimensionering: Varmt vand: Beholderkapacitet: Tilladt solfangerhældning: Modultilkobling:

1 – 1,5 m2 pr. person For hver m2 solfanger er et beholder-  volumen på ca. 50 - 100 l muligt Min. 15 °, maks. 75 ° Maks. 6 stk. forbundet i serie

Fig.: VK25 snitbillede

VK25

Fastgøringssystemer

Solfanger antal

Pris

NB! Vælg det fastgøringssystem, der passer til dit tag. Artikelnumre og priser ses i denne tabel. Yderligere fastgøringsmuligheder på forespørgsel!

Solfangerfelt

VK25

uden

Universaltag Fastgøringssystemer med stavbolte

parallel SSPVK

hævet 20° SSA20VK

Tegltag Fastgøringssystemer med tagbøjler

hævet 45° SSA45VK

parallel DBPVK

hævet 20° DBA20VK

fastgøring

7.300,-

111 525

970,-

111 543

1.660,-

111 561

1.510,-

111 625

1.170,-

111 643

1.420,-

14.600,-

111 526

1.510,-

111 544

2.570,-

111 562

2.900,-

111 626

1.800,-

111 644

2.170,-

21.900,-

111 527

2.190,-

111 545

3.620,-

111 563

3.210,-

111 627

2.540,-

111 645

3.040,-

29.200,-

111 528

2.780,-

111 546

4.530,-

111 564

4.010,-

111 628

3.180,-

111 646

3.770,-

36.500,-

111 529

3.450,-

111 547

5.570,-

111 565

4.930,-

111 629

3.930,-

111 647

4.680,-

43.800,-

111 530

3.520,-

111 548

6.490,-

111 566

5.730,-

111 630

4.570,-

111 648

5.430,-

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

27


Solvarmebeholder COMPACT

Solvarmebeholder ELB ELB solvarmebeholder er indvendigt emaljeret efter DIN4753 samt udstyret med en anode for pålidelig beskyttelse mod korrosion. Modeller op til 500 liter leveres isoleret, omgivet af kappe for optimal isolering. Modeller fra 750 liter har aftagelig skumisolering med polystyrenkappe for nemmere transport og opstilling i fyrrum ELB160R1E

160 liter, højde 997 mm, ø 560 mm, bundspiral 0,72 m2, vægt ca. 60 kg

3.900,-

ELB200R2E-H

200 liter, højde 1432 mm, ø 540 mm, topspiral 0,70 m2/bundspiral 1,10 m2, tipmål 1530 mm, vægt ca. 85 kg

5.800,-

ELB300R2E-H

300 liter, højde 1834 mm, ø 600 mm, topspiral 0,81 m2/bundspiral 1,52 m2, tipmål 1930 mm, vægt ca. 120 kg

7.300,-

ELB400R2E-H

400 liter, højde 1631 mm, ø 700 mm, topspiral 1,30 m2/bundspiral 1,95 m2, tipmål 1745 mm, vægt ca. 140 kg

8.300,-

ELB500R2E-H

500 liter, højde 1961 mm, ø 700 mm, topspiral 1,28 m2/bundspiral 2,11 m2, tipmål 2082 mm, vægt ca. 155 kg

9.300,-

ELB750R2E-H

750 liter, højde 1830 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m2 bundspiral 2,20 m2 , tipmål 1892 mm, vægt ca. 195 kg

15.600,-

ELB1000R2E-H

1.000 liter, højde 2070 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, topspiral 2,0 m2 bundspiral 2,20 m2 , tipmål 2125 mm, vægt ca. 210 kg

17.900,-

ELB1000

1.000 liter, højde 2090 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, uden varmespiral, med 3 flanger, tipmål 2145 mm, vægt ca. 160 kg

16.500,-

121 101

121 136

121 137

Fig.: ELB160R1E 121 138

121 139

121 140

121 141

  ering Mont w o l &F 5 Plug af PSKR1

121 108

Fig.: ELBR2E-H

Varmtvandstilbehør BSG20

Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 3/4“, 6 bar

1.060,-

BSG25

Varmtvandsbeholder/sikkerhedsgruppe 1“, 6 bar

1.160,-

TBM20

Termostatisk BV blandeventil 3/4“, inkl. returløbsspærre

480,-

TBM25

Termostatisk BV blandeventil 1“, inkl. returløbsspærre

900,-

BSC12

Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med MAG12, til varmtvandsbeholdere op til 200 liter og FWM

2.100,-

BSC18

Beholdertilslutning/sikkerhedsgruppe* med MAG18, til varmtvandsbeholdere op til 500 liter og FWM

2.200,-

120 008

Teknik:  Tilberedning af varmt vand: Sådan dimensionerer du din varmtvandsbeholder rigtigt: - pr. person ca. 1,5 – 2 m2 Personer Solfanger (m2) Beholder (l) solfanger 1 – 3 2,5 200 - pr. m2 75 – 100 liter 2 – 4 5 300 lagervolumen 3 – 5 7,5 400 5 – 7 10 500 - Solfangernes hældning   ca. 20 – 60° ca. 15 12,5 750 ca. 20 17,5 1000 - solfangernes retning  SØ – SV Ved beholderstørrelser over 500 liter er dimensioneringen afhængig af varmtvandsforbruget og af den ønskede dækningsgrad.

120 009

120 013

120 014

120 116

120 117

*) omfatter afspærringsarmatur, tilbageløbsspærre, sikkerhedsventil 6, 8 eller 10 bar

Fig.: BSG20/25

28

Fig.: TBM

Fig.: BSC

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Solvarmebeholder COMPACT-MULTI

Solvarmebeholder TS-255 Det rigtige valg af beholderløsning, når design og udseende skal passe sammen med god kvalitet. Med TS-solvarmebeholderen er det nemt at integrere solenergi i boligen sam­men med den kvalitet og det design, som i øvrigt præger den danske byggestil. Beholderen leveres færdigmonteret med alle de komponenter, der er nød­ven­dige for, at solvarmeanlægget fungerer optimalt. Alle komponenter er skjult bag en kappe således, at beholderen fremstår pæn og stilren med sin let buede front. Lagertanken opbevarer den optagede solenergi indtil der er behov for varmen. Beholderen kan sammen med solvarme tilsluttes alle opvarmningsformer som f.eks. gas, olie, el, fjernvarme eller biobrændsel. Solvarmestyringen, der er integreret i beholderen, gør det nemt og overskueligt at følge med i anlæggets produktion af solvarme. Samtidig giver styringen mulighed for at lede og fordele energien på den mest fordelagtige måde.

Fig.: TS255

Teknik Det kan betale sig at købe en solvarmeforberedt beholder, hvis du står over for at skulle skifte varmtvandsbeholder - også selv om du ikke i første omgang vælger at installere hele solvarmeanlægget. Så er din varmeinstallation samtidig fremtidssikret.

ELB200 : D20206

192

Ja

ELB300 : D20207

300

Ja

ELB400 : D20208

400

ELB500 : D20209

500

ELB750 : D20210

750

ELB1000 : D20211 TS255: D20212

B

A

0,016

2,7 w/k

B

A

0,013

2,9 w/k

B

A

Ja

0,011

3,2 w/k

B

A

Ja

0,010

3,7 w/k

B

A

Ja

0,010

4,1 w/k

1000

Ja

0,010

4,6 w/k

245

Ja

0,021

1,9 w/k

Veksler korrektion

2,6 w/k

Spiral i top

E-mærke m/sol

151

E-mærke u/sol

ELB160 : D20205

Varmetab beholder

Beholdertyper

Beholder volume (l)

Data for beregning i Be06 (SBi anvisning 213) samt beholders Energimærke

SONNENKRAFT beholderen leveres i flere varianter, afhængig af den enkeltes behov og ønske. Beholderen kan leveres med og uden veksler og prioritering, så overskudsvarme fra solfangerne kan ledes ud på gulv- eller radiatorsystemet. 255 liter beholderen kan endvidere leveres med eller uden elvarmelegeme. Elvarmelegeme er ved installering i elopvarmede huse en nødvendighed, men også et fornuftigt valg, hvis den primære varmekilde i huset er olie, fjernvarme eller alle andre typer af brændsel. HxBxD: 1820 x 595 x 615 mm, Spiraler: 2 gange 0,75m2 Vægt: ca. 150 kg 348868-257

TS-255, Type 3099 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring

16.200,-

348868-258

TS-255, Type 3074 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring, med elvarmelegeme

17.300,-

348868-259

TS-255 , Type 3099 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring med varmeveksler for overskudsvarme

19.600,-

348868-260

TS-255 , Type 3074 med 2 spiraler m/maskinstation, m/solvarmestyring med varmeveksler for overskudsvarme med elvarmelegeme

20.700,-

E E B

A+

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

29

BEHOLDERE

Solvarmebeholder TS-255


Solvarmebeholder Gas-Sol

GAS-SOL - så er det hele samlet i én Gas-Sol: Et komplet anlæg med solvarme og naturgas, hvor erfarne medarbejdere hos SONNENKRAFT har installeret og monteret både varmtvandsbeholder og gasfyr samt al nødvendig styring, herunder alt det elektriske, så samspil mellem gas og sol er optimal. Alt er samlet i ét kabinet. GAS-SOL er en yderst driftssikker løsning med solvarme i sommerhalvåret og en kombination af solvarme og gasfyring i vinterhalvåret. Solvarmen udnyttes optimalt, og gaskedlen starter kun op, når det er nødvendigt, så den slides minimalt.

Fig.: GAS-SOL uden frontpanel

Enkel kontrol: GAS-SOL styres af en digital solvarmestyring, der gør betjeningen enkel. Der er altid varmt vand nok i en GAS-SOL. Beholderen er beskyttet med ekstra isolering, der sikrer et absolut minimalt varmetab, og indvendigt er den beskyttet med et dobbelt lag emalje.

Solvarmebeholder GAS-SOL Com-ZSB14

BOSCH Gas-Sol Europur 14-3E, Ce nr. 0085/BR0454, vægt ca. 250 kg, HxBxD: 1820 x 600 x 990 mm

41.500,-

342365-430

VAILLANT Gas-Sol 126/3-5h plus Ecotec, Ce nr. 0085/BP0420, vægt ca. 250 kg, HxBxD: 1820 x 600 x 990 mm

42.500,-

Com-mil-line

MILTON Gas-Sol CompactLine HR24, Ce nr. 0063/BP3275, vægt ca. 250 kg, HxBxD: 1820 x 600 x 990 mm

43.500,-

Fig.: GAS-SOL med frontpanel Designmæssig ændring på beholder forventes medio 2010

30

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Akkumuleringstank COMBI COMBI-beholder PSK Et kompakt solvarmesystem til produktion af varmt vand og centralvarme COMBI-beholderen indeholder: ■ Horisontale og vertikale lagdelingsplader ■ Tilslutning til el-patroner på op til 6 kW ■ Katodisk beskyttelses anode ■ Tilslutninger med omrøringsspærre ■ DIN 4753-emaljeret, indvendigt liggende varmtvandsbeholder til brugsvand ■ Aftagelig isolering Ekstraudstyr færdig til montering: ■ Maskinstation PSKR PSK550

COMBI-beholder 540 liter inkl. varmt brugsvand 150 liter, højde 1960, ø 825 mm, ø (uden isolering) 650 mm, varmespiral 1,7 m2, tipmål 2002 mm, vægt ca. 140 kg

PSK750

15.500,COMBI-beholder 750 liter inkl. varmt brugsvand 250 liter, højde 1990, ø 910 mm, ø (uden isolering) 750 mm, varmespiral 2,3 m2, tipmål 2042 mm, vægt ca. 221 kg

PSK950

COMBI-beholder 950 liter inkl. varmt brugsvand 250 liter, højde 2090, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, varmespiral 3 m2, tipmål 2145 mm, vægt ca. 240 kg

121 613

121 614

121 615

Fig.: PSK med PSKR

13.000,-

16.500,-

Består af: ■ Solfangerpumpe ST20/6 ■ Kuglehane med integreret kontraventil ■ Solfangersikkerhedsventil 6 bar ■ 2 termometre og 1 manometer ■ Flowindikator 1 til 13 l/min ■ Udluftningspotte ■ 2-kredsregulering SKSC2 inkl. 4 følere PT1000 ■ Kappeventil 3/4“ IG, testenhed uden tømning PSKR

Fig.: PSKR

131 304

Teknik Valg af el-patroner: Med en 2,5-kW-patron kan ca. 100 liter vand varmes op fra 10°C til 50°C på 120 min. Følg også de lokale tilslutningsforskrifter. El-patronerne er kun egnet som tilskudsvarme og skal monteres vandret (ikke til vedvarende drift).

EHP25-S EHP45

ELB300/400/500R2E-H

ELB750/1000R2E-H

PS500

PSK550/750/950

PSR350/500

PSR800/1000

PS800/1000

PSC800/1000

PS1500/2000

PS3000

PS5000

EHP25

ELB200R2E-H

ELB160R1E

Beholder EHP

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

BTM

Beholdertermometer, 0 °C til + 120 °C

85,-

BTS

Beholdertermostat, +30 °C til + 90 °C

285,-

RAT

Rumtemperaturtermostat, +30 °C til + 90 °C

175,-

TBM20-PSK Termostatisk brugsvandsblandeventil 3/4“ til 120 015 hurtigmontering på PSK, inkl. rørtilbehør og skæreringsfittings

795,-

120 010

120 011

El-varmepatroner El-varmepatroner med iskruningsgevind 1 1/2“, kan kun anvendes som tilskudsvarme EHP25-S

2,5 kW, 230 V, kun for ELB160, 850 mm længde

3.100,-

EHP25 120 001

2,5 kW, 230 V eller 400 V, 390 mm monteringslængde

1.650,-

EHP45

4,5 kW, 400 V, 470 mm monteringslængde

1.800,-

EHP6

6,0 kW, 400 V, 620 mm monteringslængde

1.960,-

EHP9

9,0 kW, 400 V, 780 mm monteringslængde

2.120,-

120 084

120 002

x x

x

x

x

x

EHP6

x

x

x

EHP9

x

4.600,-

Beholdertilbehør

120 012

Tabel over el-varmepatroner

maskinstation, op til ca. 50 m2 solfangerareal, til brugsfærdig montering på PSK beholder

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

x

120 003

120 004

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

31

BEHOLDERE

Maskinstation PSKR


Akkumuleringstank COMFORT COMFORT-akkumuleringstank PSR COMFORT-akkumuleringstank PSR

PSR350

360 liter, højde 1715 mm, ø 720 mm, ø (uden isolering) 550 mm, varmespiral 1,4 m2, tipmål 1760 mm, vægt ca. 90 kg

7.800,-

PSR500

555 liter, højde 1960 mm, ø 820 mm, ø (uden isolering) 650 mm, varmespiral 1,7 m2, tipmål 2002 mm, vægt ca. 123 kg

8.800,-

PSR800

794 liter, højde 1990 mm, ø 920 mm, ø (uden isolering) 750 mm, varmespiral 2,3 m2, tipmål 2042 mm, vægt ca. 150 kg

10.200,-

PSR1000

940 liter, højde 2090 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, varmespiral 3,0 m2, tipmål 2145 mm, vægt ca. 178 kg

10.900,-

121 510

Akkumuleringstank med svejset glatrørsspiral ■ Horisontal lagdelingsplade (omrøringsbremse, undtagen PSR350) ■ Tilslutning til el-patroner på op til 6 eller 9 kW ■ Aftagelig isolering Ekstraudstyr færdig til montering: ■ Maskinstation PSKR15 ■ Friskvandsmodul FWM20 (PSR350/500) eller FWM35 (PSR500-1000) ■ Cirkulationspumpe FWMZP (tilslutning til friskvandsmodul FWM)

121 511

121 524

121 525

COMFORT-beholdersæt PSR Består af akkumuleringstank PSR, friskvandsmodul FWM35, beholdertilslutning/flexrør FWMPVS og maskinstation PSKR15 Beholdersæt PSR350, med friskvandsmodul FWM20

20.400,-

PSR500SET

Beholdersæt PSR500, med friskvandsmodul FWM35

23.200,-

PSR800SET

Beholdersæt PSR800, med friskvandsmodul FWM35

24.500,-

PSR1000SET

Beholdersæt PSR1000, med friskvandsmodul FWM35

25.200,-

PSR350SET 121 521

121 518

121 519

121 520

Maskinstation PSKR15

Fig.: PSR800/1000 med PSKR15 og friskvandsmodul FWM

Maskinstation PSKR15 - plug & flow-løsningen til PSRakkumuleringstanken består af: ■ Solfangerpumpe ST15/6 ■ Kuglehane med integreret kontraventil ■ Solfangersikkerhedsventil 6 bar ■ 2 termometre og 1 manometer ■ Flowmåler 1 til 10 l/min ■ Udluftningsenhed ■ 2-kredsregulering SKSC2 inkl. 4 følere PT1000 ■ Kappeventil 3/4“ IG, testenhed uden tømning PSKR15 131 315

maskinstation, op til ca. 20 m2 solfangerareal, til PSR-beholder

3.900,-

Friskvandsmodul FWM I kraft af gennemstrømningspricippet sikrer friskvandsmodulerne FWM20 og FWM35 hygiejnisk varmt vand og lave standbytab. De monteres bedst direkte på SONNENKRAFT’s PSRakkumuleringstank – kompakte og brugsfærdige Fig.: PSKR15

FWM20-CF-V.3

Friskvandsmodul til PSR350/500, Aftapningskapacitet 1,5 – 20 l/min

8.500,-

FWM35-CF-V.3

Friskvandsmodul til PSR500 - 1000, Aftapningskapacitet 1,5 – 35 l/min

9.800,-

FWM20PVS

Beholdertilslutningssæt/flexrør FWM20, montering på beholder PSR350 - 500

130,-

FWM35PVS

Beholdertilslutningssæt/flexrør FWM35, montering på beholder PSR500 - 1000

130,-

FWMZP

Cirkulationspumpeenhed til FWM, med termostat og tænd/sluk-ur, brugsfærdig, løftehøjde maks. 1 m vandsøjle

2.350,-

Plug-in tilslutningsadapter 3/4“ IG for tilslutning af eksterne cirkulationspumper til friskvandsmod. (FW-moduler)

340,-

Overstrømsventil DN25, til parallelkobling af 2 friskvandsmoduler

650,-

131 114

131 115

130 338

130 339

130 011

FWMZP-ZA 130 302

Fig.: FWM

32

FWMÜSV 130 145

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Akkumuleringstank COMFORT plus COMFORT plus-akkumuleringstank PSC COMFORT plus-akkumuleringstank PSC

PSC800

810 liter, højde 1810 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, tipmål 1.873 mm, vægt ca. 100 kg

8.900,-

PSC1000

955 liter, højde 2090 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, tipmål 2.145 mm, vægt ca. 120 kg

9.300,-

PAA

Isoleret inddækning af buffertilslutninger 6/4“, der ikke anvendes, pris pr. stk.

121 413

Akkumuleringstanken PSC gør det muligt at udføre en optimal temperaturlagdeling ved varmetilførsel og -afgivelse: ■ Horisontal lagdelingsplade med vertikale lagdelingsrør ■ Vertikale lagdelingsspyd til lagdelt varmetilførsel ■ Aftagelig isolering ■ Velegnet til større volumenstrømme som f.eks. varmepumper Ekstraudstyr færdig til montering: ■ Lagdelingsmodul SLM50 ■ Friskvandsmodul FWM35 med cirkulationspumpe FWMZP (tilslutning til FWM35) ■ Varmekredsmodul HKM/HKM-O ■ Elvarmepatron EHP (tilslutninger på niveau A - C)

121 414

120 138

30,-

COMFORT plus-beholdersæt PSC Består af akkumuleringstank PSC, friskvandsmodul FWM35, lagdelingsmodul SLM50 og beholdertilslutningssæt/flexrør SLMPVS/FWMPVS PSC800SET

Beholdersæt PSC800

34.500,-

PSC1000SET

Beholdersæt PSC1000

34.900,-

121 419

121 420

Lagdelingsmodul SLM Lagdelingsmodulet sørger for opvarmning af akkumuleringstanken i forskellige lag. Varmt vand er til rådighed allerede efter en kort periode med sol. Særdeles effektiv i anlæg med friskvandsmodul. SLM50

Lagdelingsmodul, til solfangerarealer op til 50 m2

SLMPVS

Beholdertilslutningssæt/flexrør SLM50, til montering på PSC-beholder

131 202

130 300

15.400,250,-

Hygiejnisk varmt vand og lave standby-tab med friskvandsmodul FWM35. Modulet monteres bedst direkte på SONNENKRAFT’s PSC-beholder – kompakt og brugsfærdigt

FWM35CFP-V.3

 riskvandsmodul til PSC800/1000, F Aftapningskapacitet 1,5 – 35 l/min

FWMPVS

Beholdertilslutningssæt/flexrør FWM35, til montering på beholder PSC800/1000

160,-

FWM70S

Sættet består af 2 x FWM35, 1 x FWMÜSV, 1 x DWV25 og 1 x FWMZP-ZA, til vægmontering

21.100,-

131 113

130 073

Fig.: PSC med SLM50, HKM og FWM

131 106

9.800,-

Tilbehør FWMZP, FWMZP-ZA og FWMÜSV, se side 32

Varmekredsmodul HKM HKM-varmekredsmodul består af pumpe, blandeventil med el-drev (230V) og varmekredsstyring SKSCHK1. HKM kan både monteres på væggen og brugsfærdigt på PSC-beholderen HKM

131 207

Varmekredsmodul inkl. regulering SKSCHK1*

5.200,-

HKM-O

Varmekredsmodul uden regulering

3.100,-

131 208

* NB! må kun anvendes med SKSC3-solvarmestyring! Tilbehør: fremløbsføler, udendørsføler, V-bus-ledning, beholderføler

Fig.: SLM50

Fig.: FWM

Pumpesæt Består af: cirkulationspumpe, pumpe, kuglehaner inkl. unioner, kontraventil, termometer og skæreringsfittings Cu22 (eller 3/4“ M ved PS209), inkl. isolering PS2560

Pumpesæt med pumpe RS 25/4-3

1.700,-

PS2570

Pumpesæt med pumpe RS 25/6-3

1.790,-

PS209

Pumpesæt med pumpe ST 20/9

2.380,-

PS20TW

Pumpesæt brugsvand med pumpe Z25/2-1

1.800,-

PS25TW

Pumpesæt brugsvand med pumpe Star Z25/6-1

1.850,-

131 401

131 402

131 403

131 404

Fig.: HKM

Fig.: HKM-O

131 405

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

33

BEHOLDERE

Friskvandsmodul FWM


Akkumuleringstank COMFORT XL

COMFORT XL-akkumuleringstank PS PS500

530 liter, højde 1765 mm, ø 825 mm, ø (uden isolering) 650 mm, tipmål 1770 mm, vægt ca. 70 kg, inkl. aftagelig isolering

6.800,-

PS800

825 liter, højde 1810 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, tipmål 1873 mm, vægt ca. 95 kg inkl. aftagelig isolering

8.000,-

PS1000

957 liter, højde 2090 mm, ø 960 mm, ø (uden isolering) 790 mm, tipmål 2145 mm, vægt ca. 116 kg inkl. aftagelig isolering

8.500,-

PS1500

1497 liter – uden isolering, højde 2097 mm (uden isolering), ø 1000 mm, tipmål 2135 mm, vægt ca. 152 kg

8.300,-

PS2000

2105 l – uden isolering, højde 2358 mm (uden isolering), ø 1100 mm, tipmål 2410 mm, vægt ca. 202 kg

9.800,-

PS3000

2835 l – uden isolering, højde 2465 mm (uden isolering), ø 1250 mm, tipmål 2525 mm, vægt ca. 237 kg (leveringstid ca. 4 - 6 uger)

13.600,-

PS5000

5210 l – uden isolering, højde 2850 mm (uden isolering), ø 1600 mm, tipmål 2950 mm, vægt ca. 350 kg (leveringstid ca. 4 - 6 uger)

24.900,-

121 417

121 401

121 402

ed 00 m 0-50 evind 0 0 S2 tg Ny P dvendig 2“ in

121 403

121 425

121 426

Fig.: PS Alle SONNENKRAFT-akkumuleringstanke er udstyret med lagdelingsplader til stabilisering af temperaturzoner (omrøringsbremse). Optimal anvendelse ved akkumulering iforbindelse med friskvandsmodul.

121 427

OBS: større studse 2” i XL-tanke (2000-5000)

Isolering til COMFORT XL akkumuleringstank PS Isolering med blødt skum med polystyrolkappe 100 mm ISOW1500

til PS 1500 liter, ø 1200 mm, H 2.150 mm

4.100,-

ISOW2000

til PS 2000 liter, ø 1300 mm, H 2.410 mm

4.600,-

121 701

121 932

Isolering med blødt skum med polystyrolkappe 120 mm ISOW3000

til PS 3000 liter, ø 1490 mm, H 2.515 mm

4.900,-

ISOW5000

til PS 5000 liter, ø 1860 mm, H 2.920 mm

9.300,-

121 933

Parallelmontering med beholderforbindelsesrør PVS40

121 934

Forbindelses rør 6/4“ PVS40

260 mm rustfrit stål, 1 1/2“-gevind, inkl. forbindelsesnippel, til akkumuleringstank PS og PSC

525,-

PVS50

520 mm rustfrit stål, 2’’-gevind, inkl. forbindelsesnippel, til akkumuleringstank PS2000-5000

850,-

120 026

Fig.: PVS40

120 135

Pumpesæt til projekter

Fig.: PVS50

Består af: energisparecirkulationspumpe, pumpekuglehaner inkl. unioner og kontraventil PS3010S

Pumpesæt med pumpe Stratos 30/1-12 EM

PS30TWS

Brugsvandspumpesæt med pumpe Stratos Z 30/1-12 EM

131 407

131 408

8.200,10.400,-

Består af: cirkulationspumpe, tilslutningsforskruninger og tilbagestrømningssikring PS3010 131 406

Pumpesæt med pumpe TOP-S30/10 EM

5.500,-

NB! Fig.: PS3010S

34

Fig.: PS30TWS

Yderligere tilbehør (pumpemodeller, ventiler osv.) på forespørgsel.

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Projektmoduler

Projekt-lagdelingsmodul SLM120/SLM200 Projekt-lagdelingsmodulet fra SONNENKRAFT muliggør en lagdelt varmetilførsel fra solfangerne til store akkumuleringstanke. Et anvendeligt temperaturniveau opnås allerede efter kort tid med solskin – enkel, komplet og brugsfærdig

■ Stort udbytte af solens energi i kraft af lagdelt opvarmning af akkumuleringstanken ■ Optimal systemvirkningsgrad ■ Energibesparende, omdrejningstalreguleret ladepumpe ■ Frostbeskyttelsesfunktion via bypass-ledning i solfangerkredsen ■ Varmeisoleret kabinet ■ Inkl. varmemængder tæller i sekundærkredsen ■ Kompakt og brugsfærdig SLM120

Lagdelingsmodul til solfangerarealer fra ca. 50 til 120 m2, 60 kW, vægt 85 kg H x B x D: 1.150 x 780 x 430 mm

47.000,-

SLM200

Lagdelingsmodul til solfangerarealer fra ca. 120 til 200 m2, 100 kW, vægt 95 kg H x B x D: 1.150 x 780 x 430 mm

51.000,-

131 209

Fig.: SLM120/SLM200

Tekniske data SLM

131 210

Varmevekslere

SLM120

Interval, primær/sekundær Gennemstrømning, prim./sek.

SLM200

60 °C – 35 °C/29 °C – 54 °C 0,663/0,575 kg/s

Tryktab, prim./sek.

1,106/0,958 kg/s

26 kPa/22 kPa

Effekt

60 kW

100 kW

Pumper 230 V/50 Hz

Effektforbrug, prim./sek.

0,4 kW/0,177 kW

Maks. strømforbrug, prim./sek.

2,02 A/0,85 A

Maks. løftehøjde, prim./sek.

113 kPa/39 kPa

Friskvandsmodul til projekt FWM150/FWM225 Friskvandsmodulet sikrer hygiejnisk varmt vand med lavt standby-tab. Energiforsyningen leveres af en akkumuleringstank. Hygiejnisk varmt brugsvandssystem til store anlæg – sikkert, kompakt og brugsfærdigt

Fig.: FWM150/FWM225

Tekniske data FWM (friskvandsmodul) FWM150

FWM225

Aftapningskapacitet 40 °C

150 l/min

225 l/min

Aftapningskapacitet 55 °C

100 l/min

150 l/min

Effekt ved vandtemp. (WT)

320 kW 58 – 60°C

Varmtvandsudløb fuldlast

55°C

Akk. tilbageløb Materialer til rørledninger: brugsvand/cirkulation

Pumper

FWM150

Friskvandsmodul til produktion af varmt vand, H x B x D: 750 x 1.170 x 420 mm, vægt 153 kg, 150 l/min, 320 kW

63.000,-

FWM225

Friskvandsmodul til produktion af varmt vand, H x B x D: 750 x 1.170 x 420 mm, vægt 175 kg, 225 l/min, 500 kW

74.000,-

131 102

500 kW

Varmtvandsudløb dellast Akkumuleringstank

■ Regulering af varmtvandstemperaturen med tilkalknings beskyttelse ■ Hurtige reaktionstider uden over- eller underskridelse af den forindstillede aftapningstemperatur ■ Energibesparende, omdrejningstalregulerede lade- og cirkulationspumpe ■ Varmeisolerede komponenter ■ økonomisk og sikker – uden legionella-problemer

131 103

60 – 100°C Tilbageløb 2-zonelagdeling 6/4“ eller 5/4“, rustfrit stål, isoleret 6/4“, stål lakeret, isoleret Ladepumpe FWM150/225 - cirkulationspumpe

Netspænding

230 V/50 Hz

Effektforbrug

0,29 kW/0,62 kW - 0,29 kW

Maks. strømforbrug

1,32 A/2,7 A - 1,32 A

Nom. omdrejningstal

4.800 o/min/4.600 o/min - 4.800 o/min

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

35

HYDRAULIK

Netspænding


Maskinstation 1-strenget maskinstation, isoleret Består af: Solfangerpumpe, kuglehane med integreret kontraventil, solfangersikkerhedsventil 6 bar, termometer og manometer, 1 skylle- og påfyldningsarmatur, flowmåler 1 - 13 l/min, MAG-tilslutningsbeslag, tilslutninger med klemringsforskruning til Cu22 RLGP2270 131 301

Med solfangerpumpe ST 20/6

2.200,-

2-strenget maskinstation, isoleret Som 1-strenget maskinstation, dog plus: kuglehane med integreret kontraventil, 1 termometer, udluftningspotte Fig.: RLGP

Fig.: RLGZ

Fig.: RLG-E2270

RLGZ2270 131 302

Med solfangerpumpe ST 20/6

2.400,-

1-strenget udvidet maskinstation, isoleret Til en ekstra forbruger eller to solfangerfelter - kan kombineres med RLGP og RLGZ; inkl. forbindelsessæt til to forbrugere RLG-E2270

Med solfangerpumpe ST 20/6

RLG-E-VSK

Forbindelsessæt til 2 solfangerfelter

155,-

SKBRLG

Kontraventil til anlægshøjder > 11 m

170,-

ZWV20

2-vejs motorventil 3/4“, strømløs lukket (ingen ill.)

131 303

130 049

130 003

130 004

Fig.: RLGP

1.800,-

520,-

Fig.: RLGZ med RLG-E2270

OBS! Til anlæg, med anlægshøjde over 11 m, skal der desuden bestilles en ekstra kontraventil SKBRLG. Alternativt kan der også anvendes en zoneventil (ZWV20).

Ekspansionsbeholdere Til solfanger, varme- og kølevandssystemer, maks. driftstryk 10 bar, maks. driftstemperatur 70°C (på membranen), omfatter vægholder op til AG25S, AG33S med ophængningsbeslag AG18S

Volumen 18 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 3/4“ AG

355,-

AG25S

Volumen 25 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 3/4“ AG

415,-

AG33S

Volumen 33 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 3/4“ AG

600,-

AG50S

Volumen 50 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 3/4“ AG

880,-

AG80S

Volumen 80 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

1.000,-

AG100S

Volumen 100 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

1.300,-

AG140S

Volumen 140 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

2.200,-

AG200S

Volumen 200 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

3.200,-

AG300S

Volumen 300 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

4.200,-

NB!

AG500S

Volumen 500 liter, fortryk 2,5 bar, tilslutning 1“ AG

9.800,-

Et stykke flexrør i rustfrit stål EWSID (se også side 39)  kan anvendes som forbindelsesledning fra returløbsgruppen til ekspansionsbeholderen.

MAGAS-1500 MAG-tilslutning, flexrør af rustfrit stål, uden 141 531 isolering, L 1,5 m, tilslutning 3/4“ IG

141 301

141 302

Dimensionerings forslag AGS/VSG Pladesolfangerer (Vakuumsolfangerer)

op til solfangerareal AGS 18 (33) 5 m2 7,5 m2 25 (33) 12,5 m2 33 (50) 15 m2 50 (80) 22,5 m2 80 (100) 30 m2 100 (200)

VSG 6 (6) 6 (12) 12 (12) 20 (20) 20 (20) 60 (60)

(tabel gælder for ca. 30 lbm Cu22 og h = 5 - 15 m/ rørdimensionering iht. SONNENKRAFT’s manualer)

141 303

141 320

141 305 141 306

Fig.: AG50S-500S, Beholder på ben

141 322 141 307

141 308 141 314

KVAG20

Kappeventil 3/4“ IG, testenhed uden tømning

KVAG25

Kappeventil 1“ IG, testenhed uden tømning

140 011

Fig.: AG18S-33S

140 012

205,170,260,-

Udluftningspotter Rørdimension Cu10 – Cu18/Cu22 Cu18 – Cu22 Solfangerstørrelse optil ca. 7,5/12,5 m2 op til ca. 25 m2 RLGP2270 x x RLGZ2270 x x RLG-E2270 x x

36

ETI18

Udluftningspotte 18 mm, vejrbestandig isol.

440,-

ETI22

Udluftningspotte 22 mm, vejrbestandig isol.

470,-

ETI28

Udluftningspotte 28 mm, vejrbestandig isol.

520,-

140 001 140 002

Fig.: ETI18

140 003

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Styringer Solfangerstyringer SKSC2 141 135

2-kredsstyring, 2 temperaturdifferenceudgange, 1.700,4 følerindgange, 9 optionelle anlægskoncepter (leveringsomfang: 4 følere), V-Bus kompatibel

Solfanger- og varmestyringer SKSC3-regulator med tekstdisplay, max- og minimaltemperatur­ funktion, kedelstyring,nødfrakobling af solfanger, legionella­funktion, optionel integreret tælling af varmemængde og måling af solindfald, autom. fejlanalyse, integr. cirkulationsfunktion, kan tilsluttes bussystem

Fig.: SKSC2

SKSC1 SKSC2 SKSC3 Relæudgange (pumpeudgange) 2 3 Standard relæudgange 1 Potentialfri relæudgange (ekstra) 1 Følerindgange 3 4 8 Indgang til solsensor 1 Impulsindgang til volumenmåleenhed 1 Måling/beregning af varmemængde -/4 -/4 4/ 4 Kommunikationsinterface SK-V-bus 4 4 4 Varmekredsmoduler (ekstra) 3 Datalogger/pc-udlæsning (ekstra) 4 4 4 Sprog D/GB D/GB D/GB/I/F/E Rekvisitionsfunktion (ΔT-funktion deaktiveret) 3 Minimaltemperaturer for varmekilder 1 2 3 Maksimaltemperaturer for varmeforbrugere 1 2 3 Overtemperaturer for varmekilder 1 2 3 Nødfrakobling 1 2 3 Returkøling 1 2 3 Frostvæske 1 2 3 Legionellabeskyttelse 4 Eftervarme/cirkulation 4 Driftsdagetæller til regulator 4 Driftsdagetæller til relæ 4 4 4 Registrering af det lokale solindfald 4 Fælles kredse med prioritetslogik 4 4 Paralleldrift af relæudgange 4 Forklaring: Antal (4) til disposition, (-) ikke til disposition

SKSC3

Trekreds-styring, 3 omdrejningstalregulerede og 1 potentialfri udgang, 8 følerindgange, 13 optionelle anlægskoncepter (leveringsomfang: 6 følere)

3.200,-

SKSCHK1

Varmekredsmodul til SKSC3-reguleringer, til en ekstern varmekreds (med tænd/ sluk-ur og varmtvandsprioritet, maks. 3 stk. pr. SKSC3-regulering). Inklusive fremløbs-, udendørs- og beholderføler, V-bus-ledning

1.900,-

SKSRTA11 141 105

Fjernbetjening til SKSCHK1 med henblik på forskydning af varmekurve

240,-

SKSUSB-A

Pc-tilslutningssæt med serielt interface

790,-

SKSGFR

Solcelle til registrering af den øjeblikkelige solintensitet

550,-

SKSRV06

Volumenmåleenhed V40-06 til varmemængdetælling; op til ca. 25 m2 solfangerareal

1.200,-

SKSRV25

Volumenmåleenhed V40-25 til varmemængdetælling; op til ca. 150 m2 solfangerareal

1.200,-

SKSRFRP

Temperaturfølersæt (2 følere) til varmemængdetælling, inkl. dyklommer

SKSRDL2

Datalogger til SKSC1, SKSC2, SKSC3, SKSWMZ2 og 2.200,SKSCHK1 inkl. software og systemovervågning

SKSRGA

Stordisplay af solfangerstyring SKSC1, SKSC2 12.000,og SKSC3, type GA3 til visualisering af systemtilstande, fremvist iht. teknisk specifikation

141 136

141 137

141 148 141 112

141 114

141 115

141 116

141 147

141 130

SOLFANGERTILBEHØR

Fig.: SKSC3

350,-

Tilbehør Fig.: SKSGFR

Fig.: SKSRDL2

SKSPT1000K Temperaturføler til solfangere med PT1000141 106 karakteristik, Ø 5,5 mm, 27 mm, 1,5 m kabellængde

135,-

SKSPT1000S Temperaturføler til beholder med PT1000- 141 107 karakteristik, Ø 6,0 mm, 45 mm 2,5 m kabellængde

135,-

SKSPT1000V Højtemperaturføler op til 250 °C til 141 108 vakuumanlæg, Ø 4,0 mm, 40 mm

265,-

SKSRTH

Dyklomme, forkromet, med kabelforskruning, indv. diameter 6,5 mm

60,-

SBATHE

Dyklomme af rustfrit stål til svømme- bassinsføler, til brug i klorholdigt vand i svømmebassin

510,-

141 110

SKSRÜS

Overspændingsbeskyttelse til solfangerføler

150,-

141 109

Fig.: SKSRGA 141 113

Kaloriemeter

Tips: For valg af korrekt styring samt styringslogik, se venligst i SONNENKRAFTs Skemahåndbog.

SKSWMZ2

Kaloriemeter, kan tilsluttes V-bus i SKSC3, op til ca. 150 m2 solfangerareal inkl. visningsmodul, temperaturføler, dyklommer og volumen-måleenhed 2,5 m3/t

3.200,-

SKSWMZ-ECO

Kaloriemeter op til ca. 30 m2 solfangerareal inkl. visningsmodul, temperaturføler, dyklommer og volumenmåleenhed 1,5 m3/t

1.300,-

141 146

141 122

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger

37


Varmevekslere Varmeveksler Rustfrit stål, loddet, inkl. isolering High Flow-typer: til solfanger på varmereturløb eller systemadskillelse PWT20

Op til 20 m2 solfangerareal eller ca. 40 kW

2.000,-

PWT30

Op til 30 m2 solfangerareal eller ca. 60 kW

2.100,-

PWT40

Op til 40 m2 solfangerareal eller ca. 80 kW

2.600,-

141 201

Fig.: PWT

141 203

141 205

Low Flow-typer: til lagdeling eller ompumpning fra beholder til beholder Fig.: PWTS

PWT20S

Op til ca. 20 m2 solfangerareal

2.800,-

PWT30S

Op til ca. 30 m2 solfangerareal

3.400,-

PWT40S

Op til ca. 50 m2 solfangerareal

4.300,-

PWT50S

Op til ca. 70 m2 solfangerareal

5.200,-

PWT80S

Op til ca. 120 m2 solfangerareal

6.900,-

PWTA 141 221

Tilslutninger til pladevarmeveksler, 4 stk., passer til Cu22 og Cu28

530,-

PWTH

Holder til pladevarmeveksler

270,-

141 207

141 209 141 211

141 213

Fig.: SPWT

141 215

141 222

Fig.: SBPWTA

Varmeveksler til svømmebassin

Fig.: PWTH

SBPWT20

Op til 20 m2 solfangerareal

2.900,-

Teknik

SBPWT50

Op til 50 m2 solfangerareal

5.200,-

Montering af varmeveksleren før klortilsætning i svømmebassinskreds­løbet. Ikke egnet til bassiner af aluminium eller til saltvand. OBS! Undgå overhedning på svømmebassinssiden! Begræns temperaturen på solfangersiden med en konstantregulering (55 °C), eller afbryd solfangerpumpen med en sikkerhedstermostat (55 °C) på varmeveksleren. Solfangerpumpen må aldrig være i drift uden svømmebassinspumpen!

SBPWT20-ISO

Isolering til SBPWT20

750,-

SBPWT50-ISO

Isolering til SBPWT50

770,-

SBPWT20-S

Op til 20 m2 solfangerareal, til saltvand

18.200,-

SBPWT50-S

Op til 50 m2 solfangerareal, til saltvand

18.900,-

SBPWT100-S

Op til 100 m2 solfangerareal, til saltvand

31.100,-

141 217

141 219

141 218

141 220

141 716

141 712

141 714

Tryktab PWT/PWTS

540,-

SBPWT50-S-ISO Isolering til SBPWT50-S

950,-

SBPWT100-S-ISO Isolering til SBPWT100-S

950,-

T3 0

0S T5

S

PW

141 715

PW

20

141 713

PW T

S PW T30

SBPWTA

PW T

40

PWT 20S

60

50

SBPWT20-S-ISO Isolering til SBPWT20-S

141 717

40

S) T40 0( T2 PW

141 226

Tilslutninger til SB-pladevarmeveksler, 2 stk., passer til Cu22 og Cu28

265,-

Tryktab i kPa

PW

SB

0S T8 ) PW 0(S T5 PW B S

30

20

10

SBPWT100(S) 0 500

38

1000

1500

2000

2500

3000

3500

4000

4500

5000

5500

Gennemstrømningsmængde i l/h

6000

6500

7000

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Rørledninger/komponenter Fleksible rørledninger i rustfrit stål Solfangere

Hurtige rørlægningssystemer inde og ude til solfangeranlæg. 2 flexrør i rustfrit stål, færdigisoleret i syntetisk kautsjuk med lukkede celler, inkl. sensorledning EWSID16-10

Flexrørssæt i rustfrit stål DN 16, 10 lbm

2.000,-

EWSID16-15

Flexrørssæt i rustfrit stål DN 16, 15 lbm

3.000,-

EWSID16-20

Flexrørssæt i rustfrit stål DN 16, 20 lbm

4.000,-

EWSID20-10

Flexrørssæt i rustfrit stål DN 20, 10 lbm

2.200,-

Forbindelser med plug & flow-system, metaltætning, montering uden specialværktøj MAG-tilslutningssæt

EWSID20-15

Flexrørssæt i rustfrit stål DN 20, 15 lbm

3.200,-

EWSID20-20 Flexrørssæt i rustfrit stål DN 20, 20 lbm

4.200,-

ASAG

Solfangertilslutningssæt (SK500), Overgange 1‘‘ M/N og 2 x Cu22

141 501

141 502

Taggennemføring

Tilslutningssæt ASSK500 eller ASIDMK

141 503

141 504 141 505 141 506

Tilbehør ASSK500-16

SK500-tilslutningssæt DN 16

340,-

ASSK500-20

SK500-tilslutningssæt DN 20

420,-

141 507

141 508

Tilslutningssæt for indbygget solfanger (IDMK), overgange 2 x 1‘‘ N og 2 x Cu22

ASIDMK-16

IDMK-tilslutningssæt DN 16

ASIDMK-20

IDMK-tilslutningssæt DN 20

141 509

PSR med forbindelse til ekspansionsbeholder og solfangere

141 510

340,420,-

Tilslutningssæt for vakuum solfanger (VK25), overgange 2 x /4‘‘ M/N og 2 x Cu22

ASVK25-16

VK-tilslutningssæt DN 16

340,-

ASVK25-20

VK-tilslutningssæt DN 20

420,-

141 528 141 527

Tilslutningssæt for ekspansionsbeholder (AGS), overgange til 2 x 3/4‘‘ M, 1 x bøjning 3/4‘‘ M/N

Fig.: ASIDMK

Fig.: ASSK500

SOLFANGERTILBEHØR

3

ASAG-16

MAG-tilslutningssæt DN 16

240,-

ASAG-20

MAG-tilslutningssæt DN 20

280,-

141 511

141 512

Spændebåndssæt

EWSIDM16

4 ovale spændebånd, dyvler og ansatsskruer til DN 16

80,-

EWSIDM20

4 ovale spændebånd, dyvler og ansatsskruer til DN 20

90,-

141 513

141 514

Koblingssæt

EWSIDK-16

2 koblinger DN 16 - DN 16, til forlængelse af EWSID16

240,-

EWSIDK-20

2 koblinger DN 20 - DN 20, til forlængelse af EWSID 20

290,-

141 515

141 516

Kobberrørstilslutningssæt

ASCU16

Tilslutning DN 16 - Cu22 (2 stk.)

190,-

ASCU20

Tilslutning DN 20 - Cu22 (2 stk.)

210,-

141 532

EWSID - Maks. opnåeligt solfangerareal ved serieforbindelse:

141 533

(solfangerantallet kan øges, hvis solfangerne parallelforbindes)

Længde solfangere SK500L DN 16 10 m 6 stk. DN 20 DN 16 15 m 5 stk. DN 20 DN 16 20 m 5 stk. DN 20 SK500N IDMK25

DN 16 DN 16 DN 16

10 m 15 m 20 m

5 stk. 4 stk. 4 stk.

DN 20 DN 20 DN 20

Længde 10 m 15 m 20 m 10 m 15 m 20 m

solf. 6 stk. 6 stk. 6 stk. 6 stk. 6 stk. 5 stk.

Dimensioneringsværdierne i tabellen er baseret på 30 l/m /h; Pumpe ST 20/6, maks. trin, vand/FS-frostbeskyttelseskoncentrat = 60 %/40 %, 40 °C. Tryktabene i rørbøjningerne er sat til 30 % af det lige tryktab, 50 mbar for solfangerstation og beholder.

Fleksibel rørledning til nedlægning i jord (leveringstid 14 dage) Kobberrør omgivet af skum i kraftigt plastrør. Pris pr. lbm CUFLEX22

Cu-rør 22 mm, tilskæring fra 0 - 125 lbm mulig, udv. diameter 65 mm

590,-

CUFLEX28

Cu-rør 28 mm, tilskæring fra 0 - 125 lbm mulig, udv. diameter 72 mm

690,-

141 518

141 519

2

Flexrør af rustfrit stål, isoleret Flexrør af rustfrit stål med tilslutningsforskruninger 1“ M/N, til lodningsfri og fleksibel rørføring, f.eks. fra solfanger og igennem tag IWS50

Flexrørsforbindelsesslange, 50 cm lang

170,-

IWS100

Flexrørsforbindelsesslange, 100 cm lang

210,-

IWS300

Flexrørsforbindelsesslange, 300 cm lang

430,-

Silikone-taggennemføring op til ø 35 mm, EPDM-rørmuffe med tagfastgøringsbeslag

225,-

141 520

Fig.: IWS100

Fig.: SDD

141 521

141 522

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms   SDD Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger 140 009 og ekskl. fragtomkostninger

39


Komponenter Solfanger-regulering DMS20

Regulering 3/4“, indstillig fra 2 – 12 l/min, max. 130 ° C

1.100,-

DMS25

Regulering 1“, indstillig fra 10 – 40 l/min, max. 130 ° C

1.150,-

130 005

130 006

Fig.: DMS20

Fig.: DWF20

Fig.: DWV

Tip

Motorventiler med fjedertilbagetrækning 230V DWV20

Trevejs-motorventil 3/4“

DWV25

Trevejs-motorventil 1“

130 007

Ved low-flow-systemer bør der indbygges DMS til regulering af gennemstrømnings­mængden. Volumenstrømmen indstilles på ca. 0,25 l/min/m2. Den skal være ens for den primære og sekundære side af varmeveksleren.

Med DWF20/25 kan den én gang indstillede værdi (40 °C til 70 °C) lægges fast. Ved gulvvarme kan maksimal­ værdien begrænses. Kan bruges til varmekredse og temperaturbegrænsninger

130 008

Solfangerareal FS [l] 5 2,5 m2 10 5 m2 7,5 m2 15 10 m2 20 15 m2 25 30 m2 30 40 m2 35

Til temperaturbegrænsning, kan indstilles mellem 40°C og 70°C, inkl. termodrev og kapillarrør. Monteres iht. vejledning! DWF20

Trevejs-fordelerventil 3/4“ + termodrev

1.260,-

DWF25

Trevejs-fordelerventil 1“ + termodrev

1.380,-

Nødvendig koncentrat­mængde ved en blanding på 40 vol.-% FS med 60 vol.-% vand (ned til -24 ° C). Værdierne gælder for ca. 30 lbm og Cu22

Fig.: FS

Fig.: FSV

130 010

Antal solfangere FSV [l] 2 30 40 3 - 4 5 - 6 60 7 - 8 80 9 – 10 90

Frostvæske Propylenglykol - overholder bestemmelser vedrørende levneds­ middelsikkerhed, biologisk nedbrydelig, med korrosionsbeskyttelse. Koncentrat til pladesolfanger. Hvid, klar væske FS10

10 liters dunk

390,-

FS20

20 liters dunk

780,-

FS200

200 liters dunk

140 005

Nødvendig mængde frostbeskyttelsesblanding (færdigblanding) til vakuumsolfangere. Værdierne gælder for ca. 30 lbm og Cu22

140 006

140 021

FS10V

10 liters dunk

310,-

FS20V

20 liters dunk

620,-

140 008

Fig.: FSP

Fig.: PHMS

6.500,-

Færdigblanding på propylenglykolbasis til vakuumrørssolfangere. Må ikke blandes med vand eller et andet frostbeskyttelsesmiddel. Frostsikkerhed ned til -28 °C 140 007

Fig.: KP

540,-

Trevejs-termostatventil

130 009

Frostvæskestabel til plade- og vakuumsolfangere:

510,-

Fig.: PMM

Test- og måleapparater FSP

Testapparat/frostvæske - propylenglykol refraktometer, glykolmåler

900,-

PHMS

PH-teststrimler til værdier mellem 4 – 10 (til kontrol af ældre anlæg), 100 stk.

130,-

141 602

KP

Kompas med hældningsvinkelmåler

510,-

PMM

Testmanometer til ekspansionsbeholder

370,-

PP

Klistermærke/service (100 stk.) fra testkuffert PRKO

632,-

FP

Klistermærke/frostbeskyttelse (50 stk.) fra testkuffert PRKO

513,-

141 601

141 603

141 604

Fig.: PRKO

141 616

141 617

Fig.: FPE

Professionelt udstyr FPE

Påfyldningspumpe med beholder, slange og trykpumpe, 230 V, 50 m løftehøjde

3.700,-

PRKO 141 605

Testkuffert til vedligeholdelse af solfangeranlæg

2.300,-

TGSK

Bæresele til solfanger SK500

141 606

141 607

Fig.: TGSK

MSSK500 Monteringnøgle til SK500

Fig.: MSSK500

141 608

Fig.: SONNENKRAFT -vinterjakke

40

SK-WJ 170 119

SONNENKRAFT-vinterjakke, diverse størrelser

740,45,790,-

Priser 2010 alle priser er i danske kroner ekskl. moms og ekskl. fragtomkostninger


Kalkulation

Bygherre Adresse

VVS-installatør

Telefon

1:

SONNENKRAFT solvarmeanlæg

Vare nummer

Pris, kr. Solvarmesystem nr.

side

i 2010 katalog

Solfangere: SK500/IDMK/VK25

m2

Beslag og tilslutningssæt til solfanger

stk.

Monteringssystem (SK500/VK25) Inddækningssystem (IDMK)

stk.

Luftudlader Solvarmebeholder type:

l.

Brugsvands tilslutnings sæt Maskinstation (RLG) Solvarmestyring Frostvæske

l.

Ekspansions beholder

l.

EWS fleksibel rørføring, DN16/DN20, inkl. tilslutningssæt

lbm.

Sum total skema 1

2:

Monterings-/installationspris

Vare nummer

Pris, kr. Solfangermontage, inkl. rørføring til beholder Rør og fittings (tag/fyrrum) Installation, inkl. rørføring til varmeanlæg/varmt vand

timer

Afprøvning / opstart Sum total skema 2

Total ekskl. moms. sum anlægspris 1 + montage 2 og levering Total inklusiv moms Priserne er overslagspriser for standardinstallation af solvarmeanlæg, ekskl. småfittings. Forbehold for trykfejl og evt. prisændringer. Såfremt ekstra arbejde ikke er anført, er priserne ekskl. evt, gennemboringer for rør, el-arbejde, gravearbejde, murerarbejde samt fjernelse af eksisterende varmtvandsbeholder / kedel.

Priserne er gældende til: Dato

Bygherre

VVS-installatør


Noter

42


Salgs- og leveringsbetingelser 2010

2. - Indgåelse af aftaler Såfremt ikke andet er anført, er Sonnenkraft’s ordrer gældende i 60 dage. Sonnenkraft udsteder ordrebekræftelser for ordrer. Kunden er forpligtet til nøje at kontrollere ordrebekræftelsen. Måtte der være fejl i ordrebekræftelsen, skal kunden fremsætte indsigelse herimod senest på det i ordrebekræftelsen anførte tidspunkt, eller, såfremt intet tidspunkt er anført, senest dagen efter modtagelsen af ordrebekræftelsen, idet ordrebekræftelsen, herunder aftalen om levering af de i ordrebekræftelsen anførte produkter, i modsat fald er bindende, og ordren vil blive sat i produktion. Sonnenkraft bærer således intet ansvar for evt. fejl i ordrebekræftelsen, herunder for så vidt angår produkt-angivelser, typer, mål, farver eller i øvrigt. Sonnenkraft bærer intet ansvar for, at produkter kan anvendes som forudsat af kunden eller i øvrigt har bestemte egenskaber, kvaliteter eller anvendelighed, medmindre det udtrykkeligt fremgår af disse salgs- og leveringsbetingelser, eller Sonnenkraft udtrykkeligt skriftligt har indestået herfor. 3. - Leveringsbetingelser og leveringstid Levering sker Ex Works (Incoterms 2000) fabrik i Ravensburg Tyskland eller SONNENKRAFT Tølløse, med mindre andet udtrykkeligt er aftalt skriftligt. Uanset Sonnenkraft måtte arrangere og/eller afholde omkostningerne til transport, bærer kunden den fulde risiko for leverancen under transport regnet fra påbegyndelsen af læsning, og det uanset om Sonnenkraft tager del i læsningen. Leveringstiden fremgår af Sonnenkraft’s ordrebekræftelse. Leveringstider angives i antal uger og regnes fra den dag, hvor endelig ordre er modtaget og samtlige oplysninger for leverancens gennemførelse er modtaget af Sonnenkraft. Angivne leveringstider er omtrentlige og er ikke bindende for Sonnenkraft, medmindre dette udtrykkeligt er aftalt skriftligt. Sonnenkraft forbeholder sig retten til at foretage delleverancer. 4. - Priser, betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse Prisen gælder for de i ordrebekræftelsen anførte produkter, og Sonnenkraft forbeholder sig retten til at fakturere kunden for enhver leverance eller anden leveret ydelse, som ikke udtrykkeligt fremgår af ordrebekræftelsen. Købesummen forfalder, med mindre andet er aftalt skriftligt, til betaling straks ved levering. Ved forsinket betaling er Sonnenkraft berettiget til at beregne sig renter med den til enhver tid af Sonnenkraft fastsatte morarentesats, p.t. 1,0 % pr. påbegyndt måned. Sonnenkraft er, selv om Sonnenkraft ikke har taget konkret forbehold herom, berettiget til når

som helst at forlange, at kunden inden for fem (5) arbejdsdage stiller en efter Sonnenkraft’s vurdering betryggende sikkerhed for kundens fulde betalingsforpligtelse inkl. evt. moms og er berettiget til, indtil sådan sikkerhed er stillet, at undlade at producere ordren eller holde leverancen tilbage. 5. – Returvarer Returvarer accepteres kun efter forudgående aftale. Kun lagerførte standard-produkter accepteres retur, såfremt disse fremsendes omkostningsfrit til Sonnenkraft i original emballage og uden beskadigelser. Kreditering af returvarer sker til salgspris fratrukket 15 % i håndteringsgebyr. 6. - Ansvar for forsinkelse I tilfælde af overskridelse af den angivne leveringstid med mere end tredive (30) arbejdsdage, er kunden, såfremt overskridelsen er til betydelig ulempe for kunden, berettiget til skriftligt over for Sonnenkraft at kræve levering og fastsætte en ny frist for levering. Fristen, som under ingen omstændigheder må være kortere end fem (5) arbejdsdage, skal være rimelig under hensyntagen til den allerede indtrufne forsinkelse og årsagen hertil. Såfremt Sonnenkraft herefter undlader at foretage rimelige foranstaltninger til at sikre levering inden for den fastsatte frist, er kunden berettiget til at hæve aftalen for så vidt angår den forsinkede leverance og kræve erstatning. Sonnenkraft’s ansvar for forsinkelse er begrænset til fakturaværdien af den forsinkede leverance eller delleverance. Foranstående begrænsninger i Sonnenkraft’s erstatningsansvar for forsinkelse finder ikke anvendelse, såfremt kundens forsinkelsestab er opstået som følge af Sonnenkraft’s forsætlige eller groft uagtsomme forhold. 7. - Ansvar for mangler Sonnenkraft’s ansvar for mangler som følge af fabrikations- eller materialefejl ophører to (2) år efter leveringen. Ved levering er kunden forpligtet til altid, at undersøge forsendelsens ydre emballage og tælle pakker/kolli straks ved modtagelsen. Konstateres der synlige mangler eller skader, skal der tages et forklarende forbehold i fragtbrevet, som beskriver skaden eller manglen så udførligt som muligt. Kontakt straks herefter Sonnenkraft Scandinavia A/S. Skader eller mangler, som ikke kunne konstateres straks ved modtagelsen (ikke synlig skade), skal skriftligt reklameres overfor Sonnenkraft Scandinavia A/S inden 7 dage fra modtagelsen. Vi har desværre ikke mulighed for at behandle reklamationer på mangler eller transportskader, som fremsendes senere end ovennævnte frist. Sonnenkraft hæfter ikke for mangler eller skader, som er forårsaget (1) af kunden, (2) ved fejlagtig montage, (3) ved manglende eller utilstrækkelig vedligeholdelse (4) under transport, eller (5) ved fejlagtig opbevaring eller håndtering af leverancen. I tilfælde af berettiget reklamation inden for reklamationsperioden er Sonnenkraft’s ansvar begrænset til vederlagsfri levering af et nyt tilsvarende produkt. Sonnenkraft er dog berettiget til i stedet at udbedre mangler, såfremt Sonnenkraft vurderer, at udbedring kan ske på forsvarlig måde. Sonnenkraft yder i øvrigt ikke erstatning eller kompensation.

Sonnenkraft dækker således ikke omkostninger ved afmontering af det gamle produkt og genmontering af nyt produkt, herunder til arbejdsløn, transport, stillads, lift eller lignende omkostninger. Kunden kan alene påberåbe sig rettigheder, som udtrykkeligt fremgår af nærværende salgsog leveringsbetingelser, men kan ikke i øvrigt gøre rettigheder gældende mod Sonnenkraft i anledning af mangler ved Sonnenkraft’s produkt. Foranstående begrænsninger i Sonnenkraft’s erstatningsansvar for mangler finder ikke anvendelse, såfremt kundens tab i så henseende er opstået som følge af Sonnenkraft’s forsætlige eller groft uagtsomme forhold. 8. - Produktansvar Sker der, som følge af en defekt ved Sonnenkraft’s produkt, personskade eller skade på forbrugerting, er Sonnenkraft ansvarlig i henhold til dansk rets almindelige regler, herunder den til enhver tid gældende lov om produktansvar. Er der tale om erhvervstingskade, er Sonnenkraft’s erstatningsansvar begrænset til et beløb svarende til fakturaværdien af Sonnenkraft’s mangelfulde produkt. Sonnenkraft fraskriver sig hermed i videst mulige omfang ethvert på retspraksis baseret ulovhjemlet produktansvar. 9. - Generelle ansvarsbegrænsninger Sonnenkraft kan aldrig gøres ansvarlig for driftstab, omsætningstab, avancetab eller andet indirekte tab. Sonnenkraft kan i ingen tilfælde drages til ansvar for tab som følge af mangler, forsinkelser eller andre skader, som skyldes forhold, som Sonnenkraft er uden indflydelse på, herunder krig, terror, hærværk, ildsvåde, blokader, importrestriktioner, eksportrestriktioner, politiske uroligheder, strejke, lockout, mangel på arbejdskraft eller vareleverancer, usædvanlige naturbegivenheder eller lignende. 10. - Ejendomsforbehold Det leverede forbliver Sonnenkraft’s ejendom, indtil købesummen inkl. renter er erlagt fuldt ud. Sonnenkraft er således, i tilfælde af kundens misligholdelse, berettiget til at begære sig indsat i besiddelsen af leverancen. Standser kunden sine betalinger, kommer kunden under konkursbehandling, indleder forhandlinger om akkord eller moratorium eller erklæres insolvent, er Sonnenkraft ligeledes berettiget til at fordre leverancen udleveret til sig. 11. - Lovvalg samt værneting Syn og skøn vedrørende Sonnenkraft’s leverancer skal udmeldes i henhold til reglerne i Almindelige Betingelser for Arbejder og Leverancer i Byggeog Anlægsvirksomhed af 1992 (AB 92), § 45. Tvister afgøres efter dansk ret endeligt af Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed, jf. AB 92 § 47. Dette udelukker dog ikke, at Sonnenkraft til håndhævelse af det i punkt 10 anførte ejendomsforbehold kan anmode den kompetente almindelige domstol i den retskreds, hvor leverancen befinder sig, om at foranledige Sonnenkraft indsat i besiddelsen af leverancen i henhold til de herom gældende regler.

43

Salgs- og leveringsbetingelser

1. - Anvendelse og aftalegrundlag For alle ordrer og aftaler om leverancer fra Sonnenkraft gælder disse salgs- og leveringsbetingelser suppleret af reglerne i lov om køb, i det omfang disse regler ikke er fraveget i Sonnenkraft’s ordrebekræftelse eller i nærværende salgs- og leveringsbetingelser. For aftaler om leverancer gælder Sonnenkraft’s ordrebekræftelse, disse salgs- og leveringsbetingelser og lov om køb i den anførte prioritetsorden.


■ Sonnenkraft har en international   salgsorganisation - med aktiviteter i   mere end 30 lande!

Succeshistorien begyndte i 1993.

■ På verdensplan er der installeret   mere end 1,9 mill. m2 SONNENKRAFT   solfangere! - det taler for sig selv.

■ Indtil nu er der sparet mere   end 2 mill. ton CO2-emission   med Sonnenkraft-produkter!  SONNENKRAFT sparer dagligt lige så meget CO som 25 mill. træer optager. 2

SCANDINAVIA ü Oliefyr SONNENKRAFT Scandinavia A/S Stengårdsvej 33 ü Stokerfyr DK Tølløse ü - 4340 Solvarme Tlf.: +45 59 16 16 16 ü Brændefyr Fax: +45 59 16 16 17 ü Jordvarme E-mail: info@sonnenkraft.dk ü Fjernvarme

FOREVER CLEVER Alt i VVS Alt i energi Alt i centralvarme Alt i energioptimering

Stationsvej 12 · Løve · 4270 Høng · Tlf. 58 86 91 72 www.trvarmeteknik.dk · e-mail post@trvarmeteknik.dk

www.sonnenkraft.dk

DK-SK-0070-1003-IN

100427-PLDK10_web_100427  

FOReVeR CLeVeR Danmark www.sonnenkraft.dk Solen er en evig kilde til nyt liv for alt på jorden. De varme stråler holder hele vores økosystem...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you