Page 1

Varázslatos Ajándékok Online Shop Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) Üdvözöljük a Varázslatos Ajándékok internetes áruházában!

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát. Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a honlap használatával, az egyes termékekkel, a vásárlás menetével kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné megbeszélni, vegye fel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken. A Szolgáltató adatai: A webáruházat Kolozsváry Annamária Erzsébet Egyéni Vállalkozó, Kisadózó üzemelteti. Székhely és levelezési cím: 2143, Kistarcsa, Árpád vezér utca 17. Nyilvántartásba vevő hatóság: Kistarcsai Polgármesteri Hivatal Adószám: 55478009-1-33 Nyilvántartási szám: 54165467 Kisadózó Bankszámlaszám: Budapest Bank: 10101494-37911500-01005000 E-mail: varazslatosajandekok@gmail.com Telefon: +36/ 50-125-0766 Hívható: munkanapokon 9:00 - 17:00 További információ és promóciók: Facebook oldal: https://www.facebook.com/Var%C3%A1zslatos-Aj%C3%A1nd%C3%A9kok-Online-ShopIssuu oldal: https://issuu.com/varazslatosajandekok Az üzemeltető magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.


Vonatkozó jogszabályok A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak: 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól 1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról 2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) Az ÁSZF hatálya, elfogadása: A Varázslatos Ajándékok Online Shop-ból történő megrendelésével Ön kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta a Varázslatos Ajándékok Online Shop használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket, adatkezelési elveket, és annak minden pontjával egyetért! A Felek között létrejövő szerződés tartalmát – a vonatkozó kötelező érvényű jogszabályok rendelkezései mellett – a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) határozzák meg. Ennek megfelelően tartalmazza a jelen ÁSZF az Önt és az Egyéni Vállalkozást illető jogokat és kötelezettségeket, a szerződés létrejöttének feltételeit, a teljesítési határidőket, a szállítási és fizetési feltételeket, a felelősségi szabályokat, valamint az elállási jog gyakorlásának feltételeit. Ön a megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. Az online shop-on keresztül történő vásárlással Ön elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és a Szolgáltató között létrejövő szerződés részét képezi. Jelen Online ÁSZF elfogadásával Ön elfogadja, hogy az online shop-ban történő megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.


A szerződés nyelve, a szerződés formája: A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, azokat a Szolgáltató nem iktatja. E-számlázás A 2007. évi CXXVII. törvény 175. §. szerinti elektronikus számlát alkalmazom. Ön a jelen ÁSZF elfogadásával belegyezését adja az elektronikus számla alkalmazásához. A vásárláskor megadott e-mail címére fogja megkapni a számlát, tehát a csomag nem fogja tartalmazni. Árak Az árak forintban értendők, tartalmazzák az ÁFÁ-t. Az árak tájékoztató jellegűek, az árváltozás jogát fenntartjuk! Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre. Amennyiben az árat hibásan tüntettem fel, a már megkötött szerződések esetében az ÁSZF „Eljárás hibás ár” pontja alapján járok el. A feltüntetett árak a szállítási díjat nem tartalmazzák! Megvásárolható termékek Az online shop-on keresztül ajándéktárgyakat, konyhai-, lakberendezési- és dekorációs termékeket lehet rendelni. Az aktuális termékek listája, katalógus formában kérhető e-mailben és elérhető az https://issuu.com/varazslatosajandekok oldalon. A megjelenített termékek, e-mail-ben és telefonon rendelhetőek meg. A szállítás költségei eltérőek, a rendelt tételek mennyiségétől és nagyságától függenek. Az e-mail-ben történő megrendelés után kap egy visszaigazolást a kiállított számlával, ekkor minősül csak szerződésnek a rendelése. A megrendelt termékeket a Magyar Posta, MPL és GLS csomagküldő szolgálat szállítja ki a megadott szállítási címre vagy Postára. Kistarcsán lehetséges a megrendelt csomag díjmentes személyes átvétele, előre egyeztetett időpontban. A termékeknél feltüntetett árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák és magyar forintban értendők, a csomagolási, házhoz-szállítási költségét nem tartalmazzák. A feltüntetett árak 1 db termékre, illetve, amelyik termék csak szettben kapható 1 db szettre vonatkoznak. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, azok alapján az üzemeltető ajánlati kötöttsége nem áll be. Megvásárolni kívánt termékeket telefon is megrendelheti. Kérem ügyeljen az adatok pontos megadására, hogy a megrendelt termékek szállítása zökkenőmentesen történhessen. A megkötött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, azt az üzemeltető nem iktatja és utóbb nem lesz hozzáférhető.


A szerződéskötés lehetséges nyelve: magyar. Adatbeviteli hibák javítása A rendelés véglegesítését követően észrevett adatbeviteli hibákat (így különösen a visszaigazoló e-mailben szereplő adatokban szereplő hibákat) a vevő köteles a lehető leghamarabb, a visszaigazoló e-mailben szereplő hibák tekintetében az email kézhez vételét követő 1 munkanapon belül jelezni az üzemeletető felé. Ezeket a hibákat a vevő az üzemeltető elérhetőségein tudja jelezni. Eljárás hibás ár esetén Hibásan feltüntetett árnak minősül: - érték nélküli termék, - kedvezménnyel csökkentett, de a kedvezményt tévesen feltüntető ár (pl.: 2290 Ft-os termék esetén a 20 %-os kedvezmény feltüntetése mellett 1000 Ft-ért kínált termék). Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést. A megrendelés: Vásárlás Ha valamelyik terméket meg szeretné vásárolni, szándékát e-mail-ben esetleg telefonon adhatja le. A termékek átvételének lehetőségét is kérjük megjelölni: személyes átvétel Kistarcsán a székhely címén (2143, Kistarcsa, Árpád vezér utca 17.) előre egyeztetett időpontban, GLS futárszolgálat, Magyar Posta (MPL) A megrendelés után kapni fog egy ÁSZF és GDPR adatelveit tartalmazó dokumentumot, melyet lementhet és kinyomtathat. Ha ezt Ön elfogadja, akkor megrendelése véglegesítésre kerül. Ezt követően küldöm Önnek a számlát és a szállítás lehetséges időpontját. A vevő a megrendelés feldolgozása során telefonon meggyőződök a vevő személyéről, ezáltal igyekszem kizárni a fiktív megrendeléseket. Amennyiben a vevő az általa megadott telefonszámon nem elérhető (vagyis az adott számon ismeretlen vagy a megadott számon előfizető nem kapcsolható), megrendelése automatikusan törlésre kerül. A rendelések feldolgozása A rendelések feldolgozása munkanapokon munkaidőben (9:00-17:00) legkésőbb 48 órán belül megtörténik. Visszaigazolás Az Ön által megrendelt termékek csak abban az esetben kerülnek számlázásra, ha egyetért az ÁSZF és GDPR dokumentumok alapelveivel. Ezeket a dokumentumok válaszlevélben csatolva kerülnek kiküldésre. Az alapelvek elfogadása után kerülnek számlázásra a megrendelt termékek és a szállítási mód. A számla tartalmazza az Ön által megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. E visszaigazoló e-mail az Üzemeltető részéről a Vevő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Üzemeltető és a Vevő között. A szerződés nyelve magyar. A számla kiállítását követően tájékoztatjuk a szállítás lehetséges időpontjáról.


A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. Fizetési módok Banki átutalás, előre utalás és készpénzes fizetés A fizetendő összeget Kolozsváry Annamária Erzsébet bankszámlájára, Budapest Bank: 10101494-37911500-01005000 kérem átutalni. A kiszállítási idő ebben az esetben is a szállítási feltételek szerinti, de a termékeket csak akkor áll módunkban kiszállítani, ha a fizetendő összeg megérkezett a számlára. Készpénzes fizetés Kistarcsa és környék beli rendelés esetén Önnek lehetősége van a termék árát átvételekor készpénzben kifizetni. Átvételi módok, átvételi díjak Házhozszállítás futárszolgálattal csak belföldre történő kiszállításra van lehetőség (Magyarország területén belül), a számlát előre utalással kell kiegyenlíteni. A megrendelt termékeket a feladástól számított 5 munkanapon belül szállítjuk az Ön által megadott címre. A feladás pillanatában e-mailt küldök Önnek. A szállítási cím a rendelés befejezése előtt módosítható vagy akár minden rendelésnél új címet adhat meg. Több megrendelés leadásakor amennyiben a Ön a második rendelés leadásakor jelzi igényét és még csomagját nem adtam fel, lehetőség van a két rendelés összevonására. A már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. Szállítási idő: a feladástól számított 2 munkanap. Szállítási díjak (az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák): Postai úton: Díjszabások: 2 kg-ig csomag MPL házhozszállítással: 1630 Ft 2 – 5 kg közötti csomag MPL házhozszállítással: 1850 Ft GLS csomagpontra: XS – max 35 cm – 1270 Ft S - max. 50 cm – 1848 Ft M - max. 65 cm – 2070 Ft L - max. 80 cm – 2743 Ft XL – max. körméretig – 3061 Ft E-mail értesítés: 127 Ft E-mail és SMS értesítés: 204 Ft Csomagpontok listája: https://gls-group.eu/HU/hu/csomagpont-kereses


GLS Futárszolgálattal házhozszállítás: Sikertelen kézbesítés esetén ingyenes másodszori kézbesítés! 0 – 0,5 kg – 1335 Ft 0,6 – 2 kg – 1410 Ft 2,1 – 3 kg – 1555 Ft 3,1 – 5 kg – 1710 Ft A megrendelt termék kiszállítására munkanapokon 8 és 18 óra között kerül sor. A GLS csomagküldésnél a szállítási díj tartalmaz egy díjmentes másodszori kézbesítést is. Az át nem vett csomag ismételt kiszállításának esetleges költsége a Vevőt terheli. Kérem, hogy a kiszállítás időpontjában győződjön meg a csomag sértetlenségéről. A terméken tapasztalt esetleges sérülés esetében ne vegye át a csomagot és kérje a helyszínen írásos jegyzőkönyv felvételét. Jegyzőkönyv hiányában utólagos reklamációt nem áll módomban elfogadni. A megrendelést követően egy elektronikus számlát állítok ki Önnek a megadott e-mail címre. Jelen ÁSZF elfogadása az elektronikus számlabefogadó beleegyezésének minősül. Az ÁSZF elfogadását követően Ön hozzájárul ahhoz, hogy számára elektronikus számlát állítsak ki. Jelen hozzájárulás visszavonására a megadott elérhetőségeken intézett egyértelmű beleegyezés visszavonására irányuló nyilatkozattal van lehetőség. Utánvételes átvételi módra nincs lehetőség!

Teljesítési határidő A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Ez a szállítási határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést minden esetben e-mail útján jelezzük. Egyéni vállalkozóként üzemeltetem az online shop-ot, ezért kivételt képez azon időszak amikor külföldön tartózkodom. Jogfenntartás, tulajdonjogi kikötés Amennyiben Ön korábban már úgy rendelt terméket, hogy azt a kiszállítás során nem vette át (ide nem értve azt az esetet, amikor elállási jogával élt), vagy a Termék nem kereste jelzéssel érkezett vissza az eladóhoz, az Eladó a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez köti. Eladó visszatarthatja a Termék átadását, ameddig nem győződik meg arról, hogy a Termék árának kifizetése sikeresen megtörtént az elektronikus fizetési megoldás használatával (ideértve azt az esetet is, amikor az átutalással fizetett termék esetén Vásárló a tagállama szerinti pénznemben utalja el a vételárat és az átváltás, valamint a banki jutalékok, költségek miatt Eladó nem kapja meg teljes mértékben a vételár és a szállítási díj összegét). Amennyiben a Termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, az Eladó a vételár kiegészítésére hívhatja fel a Vásárlót.


Tájékoztató az elállási jogról Fogyasztónak a Ptk. 8:1. § 1. bekezdés 3. pontja szerint csak a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy minősül, így jogi személyek nem élhetnek az indokolás nélküli elállási joggal! A fogyasztót a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. § szerint megilleti az indokolás nélküli elállás joga. A fogyasztó az elállási jogát a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén aa) a terméknek, ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek, A fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított határidőn belül gyakorolhatja, mely határidő 14 nap. A jelen pontban foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e pontban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja. Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti. Az elállási jog gyakorlása, következményei és elállási nyilatkozat érvényessége, visszatérítési kötelezettség A fogyasztó a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban biztosított jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a honlapról is letölthető nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja. Ha a fogyasztó élni kíván a fent meghatározott elállási jogával, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatával vagy az elállási mintanyilatkozat kitöltésével és alkalmazásával teheti ezt meg. Az elállási nyilatkozat mintája az alábbi link dokumentumaiban található, innen tölthető le: https://issuu.com/varazslatosajandekok A fogyasztó köteles elállás esetén a megrendelt terméket az Üzemeltető ÁSZF-ben feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket. Az Üzemeltető a fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztó felé.


Ha a fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül az Üzemeltető visszatéríti a fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy fogyasztó az Üzemeltető által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A pénz visszatérítése során az Üzemeltető az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli. A Fogyasztó által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt a Szolgáltató-t felelősség nem terheli. A termék visszaküldésének közvetlen költsége a fogyasztót terheli, az Üzemeltetőnek ennek megfelelően az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a fogyasztót más költség nem terheli. Az Üzemeltető jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte. Az Üzemeltető követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését. Az elállási jog az alábbi esetekben nem gyakorolható A Szolgáltató kifejezetten felhívja az Ön figyelmét, hogy Ön nem gyakorolhatja elállási jogát a 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelet 29. §. (1) bekezdésében foglalt esetekben: a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti; b) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; Jótállás, kellékszavatosság, termékszavatosság Eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak. A vevőt nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül a vevőt a jótállásból fakadó jogok a kellék- és a termékszavatosságról szóló pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.


Kellékszavatosság A vevő az Üzemeltető hibás teljesítése esetén az Üzemeltetővel szemben közvetlenül kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Kellékszavatossági igény azokért a termékhibákért érvényesíthető, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Fogyasztói szerződés esetén a vevő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vevő érvényesíteni már nem tudja. Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. A vevő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Üzemeltető számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a vevő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Üzemeltető költségére a vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. A vevő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Üzemeltető adott okot. A vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni az Üzemeltetővel. A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a vevő igazolja, hogy a terméket az Üzemeltetőtől vásárolta (a számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben az Üzemeltető csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a vevő részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben az Üzemeltető bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a vevőnek felróható okból keletkezett, nem köteles a vevő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vevő köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. Termékszavatosság A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vevő – választása szerint – kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. A fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a fogyasztó a gyártóval szemben érvényesítheti. Termékszavatossági igényként a fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a


fogyasztónak kell bizonyítania. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. Termékszavatossági igényét a fogyasztó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. A fogyasztó a termékszavatossági igényét az ingó dolog (termék) gyártójával vagy a forgalmazójával (azaz Üzemeltetővel) szemben gyakorolhatja. A gyártó, illetve az Üzemeltető kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: (a) a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy (b) a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy (c) a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak, illetve az Üzemeltetőnek a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Jótállás Az Üzemeltetőt az értékesített termékeire vonatkozóan a Polgári Törvénykönyv és a 151/2003. Korm. rendelet alapján kötelező jótállási nem terheli (nem forgalmaz tartós fogyasztási cikkeket). Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén a Szolgáltató jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni! Jótállás esetén a vevőt ugyanazon jogok illetik meg, mint a kellékszavatosságról szóló részben.


Felelősség Az Online Shop-ban található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért az Üzemeltető nem vállal felelősséget! A termékeknél a megjelenített képek a termékek illusztrálására szolgálnak, a valóságtól eltérhetnek. Üzemeltető kizár minden felelősséget az Online Shop használói által tanúsított magatartásért. A felhasználó teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Üzemeltető ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett. Az Online Shop oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen oldalak és szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Üzemeltető nem vállal felelősséget. Amennyiben a felhasználó az Online Shop-ban kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Üzemeltetőnek. Amennyiben Üzemeltető jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

Panaszkezelés és jogérvényesítési lehetőségek A Vevő az általa rendelt termékkel vagy az Üzemeletető tevékenységével kapcsolatos kifogásait az Üzemeltető elérhetőségein terjesztheti elő (lásd ÁSZF elején). A Vevő panaszát, észrevételét jelezheti személyesen, telefonon, vagy írásos formában e-mailben és levélben. Panasz esetén az Üzemeltetőnek békéltető testületi eljárásban való együttműködési kötelezettsége van. Amennyiben az Üzemeltető és a Vevő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Üzemeltetővel való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Vevő számára: Online vitarendezés A Vevő panaszának rendezésére igénybe veheti az online vitarendezés eszközét. Az alábbi portálon a Vevő és az Üzemeltető, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU

Figyelem: az online vitarendezésre csak akkor van lehetőség, ha online vásárolt termékre vagy szolgáltatásra vonatkozóan kíván panaszt benyújtani. A portál csak akkor használható, ha a Vevő az EU-ban él, és az Üzemeltető székhelye is valamelyik EU-országban található. Ezt a webhelyet a kereskedők is igénybe vehetik arra, hogy panaszt tegyenek fogyasztókkal szemben valamilyen általuk értékesített termék vagy szolgáltatás kapcsán.


Békéltető testület A panasz békés rendezése céljából a Vevő eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat az Üzemeltető székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. Az Üzemeltető székhelye szerint illetékes békéltető testület: Pest Megyei Békéltető Testület Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240. Telefonszáma: 06-1-269-0703 Fax száma: 06-1-269-0703 Elnök: dr. Csanádi Károly E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

A békéltető testületek elérhetősége Baranya Megyei Békéltető Testület Címe: 7625 Pécs, Majorosy Imre u. 36. Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109. Telefonszáma: (72) 507-154 Fax száma: (72) 507-152 Elnök: Dr. Bodnár József E-mail cím: kerelem@baranyabekeltetes.hu info@baranyabekeltetes.hu Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-532 Fax száma: (76) 501-538 Elnök: Dr. Horváth Zsuzsanna E-mail cím:bekeltetes@bacsbekeltetes.hu Békés Megyei Békéltető Testület Címe: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5. Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775 Fax száma: (66) 324-976 Elnök: Dr. Bagdi László E-mail cím: bekeltetes@bmkik.hu bmkik@bmkik.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870 Fax száma: (46) 501-099 Elnök: Dr. Tulipán Péter E-mail cím: bekeltetes@bokik.hu Budapesti Békéltető Testület Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. Telefonszáma: (1) 488-2131 Fax száma: (1) 488-2186 Elnök: Dr. Baranovszky György E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu Csongrád Megyei Békéltető Testület Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12. Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék Fax száma: (62) 426-149 Elnök: Dr. Horváth Károly E-mail cím: info@csmkik.hu


Fejér Megyei Békéltető Testület Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6. Telefonszáma: (22) 510-310 Fax száma: (22) 510-312 Elnök: Dr. Vári Kovács József E-mail cím: fmkik@fmkik.hu bekeltetes@fmkik.hu Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a. Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217 Fax száma: (96) 520-218 Elnök: Horváth László E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10. Ügyintézés helyszíne: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15. Telefon: 06-52-500-710, 06-52-500-745 Fax: 06-52-500-720 Elnök: Dr. Hajnal Zsolt E-mail cím: bekelteto@hbkik.hu Heves Megyei Békéltető Testület Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15. Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440. Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék Fax száma: (36) 323-615 Elnök: Dr. Gordos Csaba E-mail cím: bekeltetes@hkik.hu Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. Telefonszáma: (56) 510-610 Fax száma: (56) 370-005 Elnök: Dr. Lajkóné dr. Vígh Judit E-mail cím: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36. Telefonszáma: (34) 513-010 Fax száma: (34) 316-259 Elnök: Dr. Rozsnyói György E-mail cím: bekeltetes@kemkik.hu Nógrád Megyei Békéltető Testület Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a Telefonszám: (32) 520-860 Fax száma: (32) 520-862 Elnök: Dr. Pongó Erik E-mail cím: nkik@nkik.hu Pest Megyei Békéltető Testület Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240. Telefonszáma: 06-1-269-0703 Fax száma: 06-1-269-0703 Elnök: dr. Csanádi Károly E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu Somogy Megyei Békéltető Testület Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6. Telefonszáma: (82) 501-000 Fax száma: (82) 501-046 Elnök: Dr. Novák Ferenc E-mail cím: skik@skik.hu Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2. Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180 Fax száma: (42) 420-180 Elnök: Görömbeiné dr. Balmaz Katalin E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu Tolna Megyei Békéltető Testület Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. Telefonszáma: (74) 411-661 Fax száma: (74) 411-456 Elnök: Dr. Gáll Ferenc E-mail cím: kamara@tmkik.hu


Vas Megyei Békéltető Testület Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2. Telefonszáma: (94) 312-356 Fax száma: (94) 316-936 Elnök: Dr. Kövesdi Zoltán E-mail cím: vmkik@vmkik.hu Veszprém Megyei Békéltető Testület Címe: 8200 Veszprém, Budapest u. 3. Telefonszáma: (88) 814-11 Fax száma: (88) 412-150

Elnök: Dr. Vasvári Csaba E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu Zala Megyei Békéltető Testület Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24. Telefonszáma: (92) 550-513 Fax száma: (92) 550-525 Elnök: Dr. Molnár Sándor E-mail cím: zmkik@zmkik.hu zmbekelteto@zmkik.hu

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál Amennyiben Vevő fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. Bírósági eljárás Vevő jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint. Összefoglaló a panaszkezeléssel kapcsolatosan 17/A. § (2) A fogyasztó a vállalkozásnak, illetve a vállalkozás érdekében vagy javára eljáró személynek az áru fogyasztók részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban vagy írásban közölheti a vállalkozással. (3) A szóbeli panaszt azonnal meg kell vizsgálni, és szükség szerint orvosolni kell. Ha a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a vállalkozás a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni, és annak egy másolati példányát a) személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a fogyasztónak átadni, b) telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a fogyasztónak legkésőbb a (6) bekezdésben foglalt érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni, egyebekben pedig az írásbeli panaszra vonatkozóan a (6) bekezdésben írtak szerint köteles eljárni. (4) A telefonon vagy elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panaszt a vállalkozás köteles egyedi azonosítószámmal ellátni.


(5) A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat: a) a fogyasztó neve, lakcíme, b) a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja, c) a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke, d) a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges, e) a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása, f) a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje, g) telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma. (6) Az írásbeli panaszt a vállalkozás - ha az Európai Unió közvetlenül alkalmazandó jogi aktusa eltérően nem rendelkezik - a beérkezését követően harminc napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt. Ennél rövidebb határidőt jogszabály, hosszabb határidőt törvény állapíthat meg. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles. (7) A vállalkozás a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatni. (8) A panasz elutasítása esetén a vállalkozás köteles a fogyasztót írásban tájékoztatni arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. Meg kell adni az illetékes hatóság, illetve a vállalkozás székhelye szerinti békéltető testület levelezési címét. A tájékoztatásnak arra is ki kell terjednie, hogy a vállalkozás a fogyasztói jogvita rendelkezése érdekében igénybe veszi-e a békéltető testületi eljárást.

Profile for varazslatosajandekok

Varázslatos Ajándékok Online Shop ÁSZF  

Itt olvasható a Varázslatos Ajándékok Online Shop Általános Szerződési Feltételei, amit e-mailben elküldök, ami lementhető és kinyomtatható.

Varázslatos Ajándékok Online Shop ÁSZF  

Itt olvasható a Varázslatos Ajándékok Online Shop Általános Szerződési Feltételei, amit e-mailben elküldök, ami lementhető és kinyomtatható.

Advertisement