Page 1

WNMGZN Eindelijk eenvoudig mooi wonen

â‚Ź 4,95

voorja a r zomer

2014

Extra:

groen maakt gelukkig!

dossier r a am bekleding

kijk mee

met onze stylist

horren erin

muggen eruit!

in dit nummer:

nieuwste woontrends: botanische weelde + elegant koper Accessoires om te hebben Binnenkijken in Middenbeemster woonstijlen Park, Erf en Loft heerlijk zonnig: zo decoreer je met bloemen Financieel: de makelaar en de aannemer


39

20

2

WN M G Z N

11

27

26

19


Zon in huis!

Zo kunnen we alvast verklappen dat Radiant Orchid de kleur van dit jaar is, een paars van het allersubtielste soort. Ook krijg je een kijkje in het dagelijkse leven van onze woonstylisten. Met prachtige kleurpaletten en praktijkfoto’s laten wij bovendien zien hoe je thuis een stijl kunt creëren die 100% bij je past. We hopen dat je evenveel plezier hebt met lezen als wij hadden met het maken van WNMGZN!

3 voorwoord 4 woonnieuws dromen

5 het omhullen van leefwensen 6 Natuurlijke schoonheden 11 Woonstijl loft 27 Woonstijl ERF 39 Woonstijl park 45 HET HART VAN HET HUIS persoonlijk

8 Stylist in huis 20 thuis bij jantine 46 Lekker leven, heerlijk eten praktisch

19 Om te hebben 26 marmoleum; made in nl 35 Dossier raambekleding 48 Van ambacht naar lifestyle 51 Niets zo veelzijdig als behang bewust

John & Esther Brugmans van zoggel wonen & zo

de makers:

10 Hou van hout 47 Verkopen? 49 Zorgeloos bouwen 50 Verbouwen?

WNMGZN is een uitgave van Van Zoggel Wonen & Zo, Plein 1969 7, 5473 CA Heeswijk Dinther, www.vanzoggelwonenenzo.nl, info@vanzoggelwonenenzo.nl In samen werking met: Coördinatie Lian Reijlink, Barbara Natzijl Vormgeving Ingrid Kottier (art direction), Kim Speelmeijer Styling Ingrid van der Zijden (coördinatie), Judith Rasenberg Tekst en productie Barbara Natzijl, Fleur Cregten, Lian Reijlink, Chris Muyres Eindredactie Lian Reijink Fotografie Alexander van Berge, Margriet Hoekstra # Niets uit deze uitgave mag op welke wijze of in welke vorm dan ook worden vermenigvuldigd of overgenomen zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. De informatie in dit magazine is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch is het mogelijk dat de vermelde gegevens onvolledig of onjuist zijn. De uitgever aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid.

WN M G Z N

De makers van WNMGZN doen het hele jaar door nieuwe ideeën op. Op beurzen, maar natuurlijk ook op straat, in musea en online. Dankzij al die nieuwe energie kunnen we nu met trots de tweede editie van WNMGZN presenteren. Een woonblad vol wooninspiratie, trends, nieuws en tips over alles wat met lekker wonen te maken heeft.

inhoud:

3

De dagen zijn weer lekker lang. De tijd dat ons huis 2x zo groot lijkt, omdat binnen verlengd wordt met buiten. Avonden die we in de openlucht doorbrengen met een knapperend tuinvuurtje in plaats van op de bank voor de buis. Daar kunnen we in de donkere dagen zo naar verlangen. Het is tijd om het buitenleven te omarmen en de natuur op te snuiven. Of misschien wel het moment om inspiratie op te doen in het buitenland?


nieuws van de WNMGZN-makers!

Verwelkom de lente en zomer! Met goed gekozen horren blijven ongenode gasten buitenshuis.

180 pa gi na ’s vol voo rb eeld en en styli ng truc s

Stylingstap 1

Wie een warm en persoonlijk huis ambieert, kan de stylinglessen uit het boek van Karin Meyn goed gebruiken. Vooral de kleurpaletten die ze samenstelt zijn een lust voor het oog. Karin is als Creative Director en hoofd Styling sinds 1986 verbonden aan de designstudio van Piet Boon. Het boek is een portret van een styliste met een onconventionele stijl. De basisregels die zij geeft zijn toe te passen in een grote villa, maar ook in een klein appartement.

Nieuw in onze winkel

Het pure en progressieve woonlabel Zuiver komt dit jaar met mooie toevoegingen aan de collectie. Onze favoriet: Stoel Louix, verkrijgbaar in zwart en wit.

4

WNM G Z N

Piet Boon Styling by Karin Meyn Fotografie: Gaelle Le Boulicaut, € 59,99.

Louix Armchair € 247,-

woonnieuws Inspiratie uit

Parijs

Jaarlijks spotten we in januari de nieuwste woontrends op de internationale woonbeurs Maison & Objet in Parijs. Voor 2014 signaleerden we vooral dat de natuur duidelijk als inspiratiebron geldt. Hout vormt de basis voor veel meubels en accessoires en daarbij worden verschillende soorten hout vaak gecombineerd. Ook bont, leer, bloemen en planten zagen we vaak terugkomen. Deze relatief rustige basis wordt gecombineerd met verschillende opvallende kleuren, etnische prints of grafische patronen. Genoeg inspiratie om mee aan de slag te gaan!

Ho ut vormt de basis voo r ve el me ub els

Dutch design

Culturen en patronen uit het Midden-Oosten, Japan en Afrika waren voor Edward van Vliet de basis voor zijn nieuwe collectie behang Layers. De collectie Layers bestaat uit elf dessins in vele kleuren. De kracht van de ontwerper zit ‘m in de verrassende combinaties die hij ermee maakt. Vanaf € 49,95 per rol.

@

We zijn online!

Naast het WNMGZN bieden we nu ook volop inspiratie op Facebook en ons eigen blog. Iedere week posten we nieuwe woonideen voor iedere ruimte in huis. We laten de nieuwste collecties behang, tapijt en accessoires zien en geven een kijkje achter-de-schermen van fotoshoots.

www.vanzoggelwonenenzo.nl/inspireren/blog


De kunst van het omhullen van leefwensen

De Bie + De Bie # Torenstraat 32, Heeswijk-Dinther T 0413-291218, www.bie-bie.nl, info@bie-bie.nl

Ar•chi•tec•tuur (v) ~ De kunst en wetenschap van het ontwerpen en uitvoeren van bouwwerken. De betekenis van architectuur volgens de Dikke Van Dale is de kunst en wetenschap van het ontwerpen en uitvoeren van bouwwerken. Esther van De Bie + De Bie, bureau voor architectuur en stedenbouw vertelt dat architectuur voor haar meer omvat dan alleen deze betekenis; ‘Ik beschouw architectuur als de kunst van het omhullen van leefwensen. Een huis moet namelijk niet alleen technisch in orde en mooi zijn, het moet aansluiten bij je persoonlijkheid en karakter.’ Bouwen en verbouwen, het begint allemaal met ideeën en plannen en het aftasten van de (on)mogelijkheden. Financieel, technisch en esthetisch. Het is dan heel belangrijk om een goede adviseur, de architect, in de arm te nemen, die je helpt om uiteindelijk tot een mooi en goed uitvoerbaar geheel te komen. De eerste stap is het maken van het ontwerp, het vertalen van al die ideeën en voorkeuren in een samenvattende schets. De architect verbeeldt je dromen, maar kijkt ook direct naar technische aspecten en natuurlijk de

kosten. In het eerste gesprek deel je de dromen en leefwensen, maar geef je ook aan wat je financiële mogelijkheden zijn. Rekenen en tekenen gaan hand in hand.

“Ik wil een heerlijke plek om te koken en te eten” De mogelijkheden zijn talrijk, maar het is de kunst om op een zo eenvoudig mogelijke manier een zo optimaal mogelijk effect te bereiken, waarin de woonwensen, het budget en de technische uitvoering in goede harmonie zijn gebracht. De architect maakt niet alleen het ontwerp, maar neemt ook de uitwerking van het ontwerp ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning en de uitvoering ter hand en neemt de directievoering op de bouw voor zijn of haar rekening. Kortom de architect ontzorgt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een reeds beproefd concept voor je nieuwe woning (de cataloguswoning), maar wat is er mooier dan je eigen woonideeën en persoonlijkheid verwezenlijkt te zien in een voor jou uniek ontworpen woning.

Vaak wordt gedacht dat er extra kosten zijn verbonden aan het inschakelen van een architect, maar door juist te kiezen voor een eigen traject hoef je de projectontwikkelingskosten die horen bij een cataloguswoning niet te betalen. Natuurlijk is het wel van belang dat je een zorgvuldige keuze maakt voor een architect. Allereerst moet er een duidelijke klik zijn. Je moet het gevoel en het vertrouwen hebben dat hij of zij je begrijpt en in staat is om jouw wensen op een aansprekende manier te vertalen in een ontwerp. Daarnaast moet de architect beschikken over de expertise om de woning uit te kunnen werken. Ontwerpen is één ding, maken is het volgende! Een goed ontwerp staat of valt met een goede detaillering!

Loop je rond met het idee om een eigen woning te gaan bouwen en wil je graag hierover van gedachten wisselen? Het team van De Bie + De Bie staat voor je klaar: ‘Neem gerust contact met ons op! In een eerste, vrijblijvend en oriënterend gesprek, kunnen we samen de (on)mogelijkheden bespreken en een eerste doorkijk geven naar de verbeelding van je droom.’

5

D

WN M G Z N

“Ons budget is beperkt, maar we willen geen standaard serre”


WNM G Z N 6

na tuurlijke

schoonheden Tekst Chris Muyres

Elegante bloesemtakken, verschillende bloemen in dezelfde kleur in een verweerde pot en eenzame schoonheden in een mooi oud vaasje. Bloemist Hans van den Reek uit HeeswijkDinther vertelt wat de laatste bloemen- en plantentrends zijn ĂŠn hij geeft praktische tips hoe je er eindeloos van geniet.


i

sfeer bloemist

Variatie

“In de interieurs van nu, wordt vaak gekozen voor subtiele maar effectieve accenten met bloemen. In plaats van één uitbundig boeket, kies je voor een dienblad met verschillende kleinere vaasjes erop met steeds dezelfde bloem. Of juist steeds een andere bloem. Aansluitend hierop zie je dat bloemen als tulpen, gerbera’s, dahlia’s en chrysanten in trek zijn. Dat zijn bloemen die in heel veel kleuren te krijgen zijn en die zowel bij elkaar als solo in een vaasje heel mooi ogen. Wat vaste planten betreft is de orchidee de laatste tijd het meest populair, want deze is in zijn eentje al een juweel.”

WN M G Z N

Zo blijven bloemen lang schitteren in de vaas: * Heel belangrijk: de vaas moet brandschoon zijn. Het vuil dat weer oplost in het water bevat niet alleen bacteriën, maar het verstopt ook de vaatjes in de steel van de bloemen, waardoor het kopje gaat hangen. * Schuin afsnijden is altijd het beste. Dat heeft twee redenen: 1. De steel heeft zo een groter oppervlak om water op te nemen. 2. De vaten in de bloem kunnen op deze manier open blijven als de steel met de onderkant op de bodem van de vaas staat. Bij schuin snijden staat immers alleen het puntje op de bodem. * Gebruik het meegeleverde snijbloemvoedsel. Daar zitten suikers in, dat zijn voedingsstoffen. Er zit ook waterverdunner in, zodat het water makke­ lijker wordt opgenomen. * Zet bloemen liefst niet in de zon en niet op de tocht, want dan verdampt een bloem meer vocht dan ze kan opnemen.

Easy living

“Vetplanten, zeker de ouderwetse soorten, maken een come back,” vertelt Hans van den Reek. “Bijvoorbeeld de bloeiende Kalanchoë. Dat is een beetje het oma-plantje, maar als je ze bij elkaar zet in een grote schaal, zijn ze toch van nu. Je hebt er ook hele mooie soorten van met alleen blad, dat al dan niet behaard is, mooi in uiteenlopende grijstinten. Ook weer terug is de sanseveria. Daar zijn nieuwe varianten van die net als andere vetplanten goed tot hun recht komen in eigentijdse huizen met sloophout en verweerde materialen en ook in heldere naturel interieurs. Sanseveria’s zijn bovendien echt super gemakkelijk: je kunt drie weken op vakantie en als je terugkomt staan ze er nog even fris bij. Vetplanten passen dan ook helemaal bij de lifestyle van vandaag, waarin smaak en sfeer belangrijk zijn, maar óók gemak.”

Lekker lang genieten

7

in vrijwel iedere woonstijl doen grote takken met bessen, bloesem, bloemen, bladeren of zelf gewoon kale takken het heel goed. Het liefst in een oude XL-vaas, zo brengt zo’n tak een zen-achtige schoonheid in huis. Hans van den Reek: “Bij de bloemist kun je bloeiende takken van bijvoorbeeld de magnolia kopen en een beetje afhankelijk van het seizoen ook fruitbloesemtakken zoals kers, appel en peer. Verder zijn kastanjetakken bijvoorbeeld ook prachtig.” Een wandeling door bos, duin of park kan je een oogst aan mooie, vergrijsde takken opleveren. Zulke takken worden niet alleen gebruikt als decoratie maar ook steeds vaker functioneel ingezet als kapstok of als armatuur voor een lamp.

Groene bloemen

Kies je het liefst voor ‘eerlijke’ bloemen? Van den Reek: “Bij de inkoop van bloemen let ik net als veel collega’s goed op de verschillende fairtrade-keurmerken, bijvoorbeeld als het gaat om rozen uit Afrika. Biologisch geteelde bloemen, daar kiezen we voor zodra het kan. Maar soms is het gewoon lastig, omdat sommige soorten minder sterk en dus minder houdbaar zijn. Klanten die specifiek vragen naar ‘groene bloemen’, kunnen we zeker helpen, alleen nog niet met álle bloemen dus.”

Groen maakt gelukkig

Bloemisten wisten natuurlijk al lang dat groen gelukkig maakt, maar ze worden nu ook gesteund door de wetenschap. De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken geweest naar wat groen doet voor de psyche. Steeds was de uitkomst dat groen in je omgeving stress vermindert en de creativiteit verhoogt. Daarom is het goed om planten om je heen te hebben, in huis maar ook op je werkplek. Sommige planten zijn bovendien luchtzuiverend. Tot slot werken planten geluiddempend en zorgen ze voor een prettigere akoestiek. Het effect is het grootst als je planten in de hoek van een ruimte zet. Miranda’s Bloemensalon # Raadhuisplaza 4, 5473 CX Heeswijk Dinther, t 0413 292 117, info@mirandasbloemensalon.nl


in de winkel stylist

Wie: Leonie (Links)

Opleiding:

A rtemis inter ieurstyling

A cademie.

Woonsmaak:

“Modern en kle urrijk.”

Wie: Inge (Rechts)

Woont met:

Michel en hun 2 dochters

Woonsmaak:

8

WN M G Z N

“Tijdloze vormen en eenvoud.”

Stylist in huis Het verlangen is er: tijd voor vernieuwing in huis! Maar waar te beginnen? Onze woonstylisten weten raad. Of het nu gaat om een nieuwe kleur op de wand of een compleet nieuw woonplan. De stylisten weten smaak, budget en functies feilloos te combineren.

“Het creëren van iets vanuit het niets, rekening houdende met bestaande elementen, is het allerleukst van mijn werk als woonstylist”, begint Leonie. “Het is mijn doel om smaak, wensen, budget en praktische oplossingen in elkaar te puzzelen. Als dat lukt en de klant is enthousiast, geeft dat enorm veel voldoening. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat al het moois in de praktijk ook werkt, want in een plaatje kun je niet leven. Meubels, vloer, raamdecoratie en zelfs de accessoires kan ik helemaal op elkaar afstemmen, maar het is minstens zo belangrijk dat alles functioneert en dat persoonlijk bezit in mijn plannen wordt opgenomen.” Samensmeden “Als stylist ben je er nog niet als je ideeën weet te vertalen naar stoffen en tekeningen.” Vertelt Inge. “Je moet ook aanvoelen wat past bij de klant.


Tekst Barbara Natzijl # portretfoto

Praktisch en mooi “Ik laat me in eerste instantie vaak leiden door het praktische aspect. Wat is bijvoorbeeld de routing in huis? Is dat logisch en prettig? Voor welke ruimte, welk doel en welk gebruik is een vloer bestemd? Voor een jong gezin is een harde vloer zoals pvc, vinyl of marmoleum heel praktisch, bijvoorbeeld in hout of betonlook. Als de kinderen uit huis zijn is tapijt wellicht comfortabeler. Jonge gezinnen zou ik shutters aanraden, want koordjes van vouwgordijnen en jaloezieën kunnen gevaarlijk zijn. Al kun je dit probleem ook eenvoudig oplossen met een koordkikker. En zo zijn gordijnen van natuurlijke stoffen weer niet bestand tegen het vele wassen dat kinderhanden van de stof vereisen. Een polyester stof of nog liever trevira-stof zijn in zulke gevallen veel praktischer.”  

“Een interieur moet mooi zijn, maar niet 100% perfect” Genieten “Een paar jaar geleden begon ik na zo’n inventarisatie met schetsen en het maken van een moodboard. Nu maak ik een digitale 3d-tekening, hiermee kan ik heel goed laten zien wat ik bedoel en wat voor een effect het heeft in huis. Het werkt sneller en ik kan ook goed nabootsen wat verlichting doet. De tekeningen, de meubel- en materialenselectie en grote stalen vormen dan het complete praatplan. Het fijne van ons assortiment is op dat moment dat we alles in huis hebben, van vloeren tot raamdecoratie en een vaasje. We kunnen dan nog eindeloos aanpassen, vervangen en verfijnen tot in de puntjes. Uiteindelijk mag het interieur wat mij betreft dan heel mooi zijn, maar niet 100% perfect.” Inge voegt toe: “Een interieur moet ook leefbaar zijn en passen bij de persoonlijkheid van de bewoners. Als dat lukt, dan is onze missie geslaagd.”

WN M G Z N

Inspireren “Als mensen een compleet plan willen, ga ik eerst bij hen thuis langs.” Legt Leonie uit. “Dan kan ik alles goed inventariseren en begin ik met het stellen van veel vragen. Vooral over de situatie in huis, een huis zegt zoveel over de bewoners. Waar ligt hun interesse? Welke functies hebben de verschillende ruimtes? Zijn er kinderen, huisdieren? Wat vinden ze prettig in huis en wat niet? Wat zijn de kleurvoorkeuren? Ook in de winkel begin ik hiermee als mensen voor bijvoorbeeld nieuwe raamdecoratie komen. Antwoorden zijn soms lastig te vinden. De meeste mensen weten nu eenmaal heel goed wat ze niet willen, maar dat is voor mij ook al hele bruikbare informatie.”

Kiezen “Na het functionele deel van de inrichting volgt het mooie aspect: wat zijn de zichtlijnen? Welke kleuren kun je in een blik vangen? Als ik daar een indruk van heb en weet welke kleurnuances aanspreken, kunnen we op basis van de wensen gericht naar producten kijken. Ik laat zoveel mogelijk zien, maar ook voelen! Op dat moment gaat er van alles draaien in iemands hoofd. Dat heeft tijd nodig, dus dan laat ik grote stalen en stoffen achter of geef ze in de winkel mee naar huis om alles te laten bezinken. Bovendien kunnen klanten zo ontdekken wat de lichtinval er op verschillende momenten mee doet.”

Praktische tips van de woonstylist:

# Moodboard maken:

Verzamel beeld van stijlen en items die je mooi vindt. Aan de hand hiervan kan ik kijken welke stijl, of combinatie van stijlen, we kunnen toepassen. # Kijk naar de basiskleuren. Aan vloer, meubels en wanden zit je een tijdje vast. Pas deze kleuren van deze drie vaste basiselementen toe in verschillende nuances, zo verbinden ze niet alleen alles met elkaar, ze versterken elkaar ook. # Denk ook eens aan planten als kleurtoevoeging in huis! Herhaal de groene kleur van planten in andere items in je interieur, zo krijgen je planten ook samenhang. # Gebruik grote accessoires of zet juist een paar kleine bij elkaar om rust te creëren. # Ga voor een vloerkleed. Het bakent de zithoek af en voorkomt galm. Je kunt er alle kanten mee op en geeft een enorme oppepper aan een interieur. Desnoods als kunstwerk aan de wand.

Op zoek naar inspiratie? Bel voor een vrijblijvende afspraak met Leonie of Inge: 0413 29 20 57 of mail naar info@vanzoggelwonenenzo.nl

9

We hebben namelijk vaak te maken met smaakverschillen onder partners. Vaak bepaalt één van hen dat er thuis iets mag veranderen. Hij/zij is degene die het initiatief neemt, maar de partner heeft natuurlijk ook een mening. Dat kan nog weleens botsen. En soms roept de één dat hij/zij niks met een bepaalde stijl heeft en blijkt na wat praten en enkele aanpassingen, dat hij/zij tot een heel ander inzicht komt. Aan mij de schone taak om beiden op een lijn te krijgen.”


Hou van hout “Zeer duurzaam, vrijwel onbeperkt toepasbaar en altijd uniek van structuur en tekening.”

De liefde voor hout en passie voor het vak kreeg Bart Oerlemans van jongs af aan mee. “In 1890 startte mijn overgrootvader een klompenmakerij in Schijndel. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw vestigde het bedrijf zich aan Hoog Beugt, net voor de brug naar Veghel. Daar werd overgestapt naar houtverwerking ten dienste van de meubelindustrie. In 1997 verhuisde de zagerij naar het huidige pand aan de Retsel 2 en in 2007 nam ik het bedrijf van mijn vader over.” De laatste jaren ontwikkelde “Beugt zagerij en parketindustrie” zich tot een moderne vloerenfabrikant. “Vorig jaar zijn we met de naam ’Bart Beugt’ in de schijnwerpers gestapt. Dat is een krachtige en persoonlijke naam en dat komt overeen met het karakter van onze producten.”

Een groot deel van de charme van hout is afhankelijk van de productie en toepassing. Bart vertelt: “Wij helpen de klant om het hout op een goede manier toe te passen. Welke houtsoort past het best bij de gewenste uitstraling of sterkte en hoe moet de nerf lopen om een goed eindproduct te verkrijgen? Of hoe verlijm je delen aan elkaar zonder dat het gaat lostrekken door krimp of uitzetting? Hout is goed te bewerken, maar kent ook de grillige eigenschappen van een natuurproduct. Wij benutten het hout optimaal, zodat er bewust met de grondstof hout wordt omgegaan. Een kwaliteitsvloer of paneel stelt de hoogste eisen aan houtselectie en -bewerking, precies het soort vakmanschap waarin het bedrijf Bart Beugt ruim een eeuw ervaring heeft. En omdat de mooiste vloer of het mooiste paneel nog altijd begint met het beste hout, werken wij nog steeds volgens het principe: van grondstof tot eindproduct alles in één hand. We zijn er namelijk vast van overtuigd dat die werkwijze het beste resultaat oplevert.”

10

WNM G Z N

Bart Oerlemans, eigenaar van Bart Beugt in Heeswijk-Dinther, producent van houten vloeren en panelen vertelt met veel passie over hout. “Hout is een bijzonder materiaal. De vele toepassingen maken het product tot één van de meest geliefde bouwmaterialen. Iedere houtsoort heeft zijn specifieke kleur en uitstraling. Een houten vloer of paneel kan daarom net zo goed warm en rustiek ogen als strak en zakelijk. Het gekozen materiaal bepaalt het uiteindelijke resultaat.”

Trends in hout De visgraat vloer en de Hongaarse punt komen in allerlei varianten en kleuren weer terug weer terug in het interieur. “In onze showroom maken we de nieuwe trends in vloeren en panelen zichtbaar. Interieur architecten, aannemers en particulieren krijgen hier een divers beeld van de laatste ontwikkelingen. Kom gerust eens langs!”

Bart Beugt # Retselseweg 2, 5473 HC Heeswijk-Dinther, t 0413 296290, info@beugt.nl, www.beugt.nl


woonstijl loft

GELUKKIG Als er een trend is die perfect aansluit bij de zonnige seizoenen, dan is het wel de botanische woonmode. Mooi om de rauwe sfeer van de industriële woonstijl Loft een levendigere uitstraling mee te geven. Pas het toe in prints of kies voor natuurlijke materialen en levend groen. De getoonde producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

11

GROEN MAAKT

WNM G Z N

woonstijl - loft


12

WNM G Z N


13

Vinyl vloer, € 14,95 per m2. Bank Easy Living, € 2414,-. Behang, € 90,50 per rol. Karpet, € 979,- (170x 220 cm). Rolgordijnen, € 203,- (100x 100 cm), Poef Ø 85 cm, € 279,95. Gele Poef Ø 50 cm, € 139,95. Kussen ‘shades’, € 24,95 (excl. vulling). Kussen ‘knit’, € 41,95 (excl. vulling). Bijzettafel Oak Tray, € 89,-. Vloerlamp, € 139,-. Vintage radio (Akai), bloem­ potten, houten kunstwerk (privébezit), botanische poster (Neef Louis).

WN M G Z N

woonstijl loft

Maak een statement met een verzameling groen


1 Vinyl vloer, € 14,95 per m2. 2 Behang, € 90,50 per rol. 3 Behang, € 34,95 per rol. 4 Transparante gordijnen, € 342,- (raamformaat 300x 250 cm). 5 Marmoleum, € 32,25 per m2 (dikte 2,0 mm). 6 Behang, € 31,- per rol. 7 Marmoleum, € 40,55 per m2 (tegels). 8 Pvc-vloer, € 29,95 per m2. 9 Rolgordijn, € 203,- (100 x 100 cm). 10 Karpet, € 979,(170x200 cm). Kaartje met boom van Jurianne Matter, ansichtkaart van beeldend kunstenaar Ellen Davidzon.

1 3 4

2 4

Botanische prints en groen in al z’n nuances 5

4 7

14

WN M G Z N

6

9 8

10

Inspiratie

Natuurlijke ruwe vormen, groene nuances en onafgewerkte materialen passen als vanzelfsprekend bij woonstijl Loft. De kleur groen is er in alle natuurtinten en past zich binnenshuis aan als een kameleon. Mooi in combinatie met een pvc-vloer gebaseerd op aardetinten.


woonstijl loft

Kaars ‘zigzag’, € 12,95 (15 cm). Kaars ‘shade’, € 10,95 (10 cm). Vaas glas, € 19,95. Vaas aardewerk € 31,95 (set van 2). Vaas geel, € 24,95. Doosjes, € 94,95 (set van 3). Houten kunstwerk (privébezit).

15

WN M G Z N

Rolgordijnen filteren het licht en voorkomen samen met accessoires inkijk

Met een mix van voiles, grof keramiek in combinatie met strakke vormen kun je op een verfijnde manier contrast creëren en het totaal spannend maken.

Het Palet 08042

08045

08035

08037

08043

08057


Behang, € 90,50 per rol. Kussen ‘shades’ en ‘sky fall’, € 24,95. Kussen ‘knit’, € 41,95 (kussens excl. vulling). Poef € 99,-. Schilderij € 99,- (60x 60 cm). Botanische prints (Het grote Avontuur).

16

WN M G Z N

Bekend recept: mix structuren van stoffen en houd de kleuren ton-sur-ton


woonstijl loft

17

WN M G Z N

Paneelgordijnen in drie kleuren, € 855,- (raamformaat 300x 250 cm). Karpet, € 1299,(170 x 240). Fauteuil, € 399,-. Metalen kruk, € 54,95. Letters OK, klossen garen, labvaasjes (Neef Louis).

Dosis durf

Wie lef heeft, kiest voor opvallende prints van flora en fauna, maar ook een slimme mix van materialen en echte bloemen is minstens zo b(l)oeiend. Mooi en praktisch: een kleurpalet dat rechtstreeks uit de natuur komt in strakke voiles voor het raam.


18

WNM G Z N

Productie Ingrid van der Zijden # Styling Judith Rasenberg, Barbara Natzijl (kleurpalet) # Fotografie Alexander van Berge # m.m.v Bloemenbureau Holland en moof (fiets)

Bewezen feit: natuur in huis verrast en verfrist

Ga voor groen

Je verbetert het binnenklimaat niet alleen met kamerbomen, planten, bloemen en cactussen, trendkleur groen verbindt buiten ook op een natuurlijke manier met binnen.


shopping accessoires

# mooi met een simpele tak!

(1)

(2)

WNM G Z N

(3)

19

Productie Ingrid van der Zijden # De getoonde producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

(4)

(5)

Om te hebben (6)

(7)

(8)

1. Tafellamp, € 99,-. 2. Spiegel met opbergvak, € 59,-. 3. Kussenhoes met grafische print, € 24,95,-. 4. Apothekersfles, € 59,95. 5. Grijze plaid met structuur, € 69,95. 6. Koperkleurig pronkkistje, € 62,95. 7. Kaars in meerdere kleuren verkrijgbaar, € 12,95. 8. Grof afgewerkt kussen, € 29,50.


Naam: Jantine Vaartjes (34) Woont met: Christian

(42) Storm (4) en Noah (11 mnd)

Waar: Middenbeemster Soort huis: nieuwbouw in landgoedstijl

Woonstijl: Basis zwart en wit met warme hout足 accenten

Oppervlakte: 180 m2

Meer zien: de stijl van Jantine is het beste te zien op haar blog

aprilandmaystudio.blogspot.com

De strakke basis van

20

WNM G Z N

Jantine

Wie de wijk van Jantine en haar gezin bezoekt, staat in een nieuwbouwwijk vol contrasten. De buitenkant oogt stijlvol en oud. Binnen is het strak, praktisch en vol zwart-witcontrasten. WNMGZN mocht haar persoonlijke stijl vastleggen.


Persoonlijk wonen Jantine

WN M G Z N

De XL-lamp en de Eames lounge chair stonden lang op het verlanglijstje van Jantine en zijn uiteindelijk de blikvangers van de woonkamer.

d

“De wijk is opgezet als een soort landgoed en bereikbaar via een ophaalbruggetje. Er is een groot huis met appartementen, een rijtje van vier koetshuizen, waarvan wij er een hebben, en dan nog de stallen waar tien huizen staan.” In het groen van de Beemster valt de nieuwbouwwijk niet op tussen de oude statige boerderijen. Wel zo fijn, want een spiksplinternieuwhuis was wel het laatste wat Jantine wilde. Toch vielen ze voor dit prachtige project vanwege de bouwstijl. “Als je het niet weet, zou je niet zeggen dat de wijk er nog geen vijf jaar staat.”

21

Tip: Het zwarte tijdschriftenrek is de ideale plek om mooie accessoires een kader te geven, zodat het er nooit rommelig uitziet.

Voor de karaktervolle zwarte kozijnen kozen Christian en Jantine voor plisségordijnen die inkijk voorkomen maar het licht wel mooi filteren. Met losse bijzettafeltjes houdt ze de sfeer beneden toch een beetje losjes. De vloer is een grijze gietvloer, vergelijkbaar met het effect van Marmoleum.


In de witte basis van de studio krijgen meubels als de vintage locker­­kast en de hangende zwarte stoel alle aandacht. Vlak na de fotoshoot schilderde Jantine de vloer gewaagd zwart. De designklassiekers aan de eettafel en haar bureau zijn stoelen die nooit zullen vervelen vanwege de ingenieuze vormgeving.

licht

22

WN M G Z N

De loftachtige stylingstudio met dakramen is de perfecte plek die Jantine nodig heeft ter inspiratie voor haar werk.

Tijd om te verbouwen! Hoe nieuw het huis ook was, om aan alle wensen van het jonge gezin te voldoen, moest het direct verbouwd worden. De woon­kamer was aan de kleine kant. En dus deelden Christian en Jantine het opnieuw in door het toilet te verplaatsen. “Daar kregen we natuurlijk veel reacties op, de meeste mensen vinden het niet slim om je nieuwe huis meteen overhoop te halen. Maar voor ons leverde het direct meer wooncomfort op.” Als stylist weet Jantine hoe groot het geluk van een comfortabel en persoonlijk huis kan zijn. Toch liep het inrichten niet vanzelf. “Ik wilde graag het gevoel van een loft creëren in ons rijtjeshuis. Dat heb ik gedaan door voor een strak witte basis te kiezen met karaktervolle zwarte kozijnen. De meubels zijn zoveel mogelijk laag en houten accenten brengen weer warmte. Dat zwart-witte basispalet komt terug in het hele huis. Toch is het interieur altijd in beweging, de studiovloer heeft recent bijvoorbeeld een zwarte laag verf gekregen.”

“Krukjes haal ik overal vandaan. Ze zijn natuurlijk praktisch, maar vaak ook qua styling zo goed in te zetten! Ik vind ze vaak op rommelmarkten en in kringloopwinkels en knap ze dan zelf op.”


Persoonlijk wonen Jantine

Favorieten! Moment van de dag?

“Ik heb geen specifieke voorkeur. In de winter vind ik het fijn als we ‘s avonds kaarsen aansteken en het gezellig maken. In de zomer hebben wij volop zon en is de lichtinval erg fijn.” Kleuren?

“Zwart, wit en grijs. Hier voeg ik af en toe een kleur aan toe al naargelang wat ik dan leuk vind, maar vaak is het wel neutraal.” Trend?

“Op dit moment vind ik het erg mooi om marmer en koper toe te passen thuis.” Plek in huis?

“Alle plekken vind ik fijn. De hoek met lounge chair is heerlijk maar ook in de studio is het fijn werken vanwege de enorme ruimte.” Meubelstuk?

“Eames Lounge chair.” Inspiratie?

23

WN M G Z N

Instagram algemeen, Pinterest, Orphansocks.nl, Emmas designblogg Elv’s blog

Door het hele huis zijn de wanden afgewerkt met gladde stuc en op sommige stukken grijs geschilderd.


Fotografie Margriet Hoekstra # Productie en tekst Barbara Natzijl

24

WN M G Z N

Slapen De basis op de eerste verdieping is eenvoudig: licht en rustig dankzij een witte vloer en witte wanden. “Een van onze beste keuzes zijn de witte shutters voor het raam. Ze zorgen voor een mooie strakke en rustige uitstraling en betoverende filtering van het licht.” Ook de kinderkamer heeft een neutrale basis met houten bedjes, grijze wanden en natureltinten. “Storm speelt nog niet zo heel veel op zijn eigen kamer, maar is wel vaak bezig in zijn eigen hoekjes met kartonnen huisjes, speelgoed en knuffels als wij boven zijn.”

rust

Naturellen, wit en houttinten houden de kinderkamers rustig.


Materialenpalet (van boven naar beneden, van links naar rechts): Gordijnen, € 416,(raamformaat 300x 250 cm). Rolgordijn, € 203,- (100x 100 cm). Houten jaloezie (wit), € 411,- (100x 100 cm). Houten jaloezie (zwart), € 563,- (100x 100 cm). Gordijnen, € 342,- (raamformaat 300 x 250 cm). Rolgordijn, € 173,- (100x 100 cm). Gordijnen, € 337,(raamformaat 300 x 250 cm). Laminaat, € 31,95 per m2. Pvc-vloer, € 29,95 per m2. Rolgordijn, € 203,(100x 100 cm).

Persoonlijk wonen Jantine

Vloerlamp, € 89,-.

Hanglamp met mooi lichtspel, € 119,-.

geel

25

WN M G Z N

vrolijkt de grafische sfeer van zwart en wit op

Productie Ingrid van der Zijden # De producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

de stijlkaart van jantine

Kussenhoes met grafische print, € 24,95.

Grof gehaakte poef, € 139,95.

Vazen van keramiek, per set van 2 € 31,95.

Bijzettafel met blank houten blad, € 69,-.

Strakke fauteuil, € 399,-

Kussenhoes met tie dye-effect, € 24,95.


shopping vloeren

Retro anno 2014 Door te spelen met kleuren en de grenzen te onderzoeken van een ambacht dat al 150 jaar bestaat, creëerde Forbo Flooring nieuwe dessin- en kleurcombinaties voor collectie Striato. De collectie is leverbaar in 18 heldere kleuren. Layered Rock, 5224, Water Color 5227, breedte 200 cm, € 44,55 per m2.

Eeuwenoud recept

Collectie Graphic bestaat uit imponerende prints in grijzen, zwart en wit. Vooral mooi vanwege de klassieke marmerprint die na de kopertrend ook weer helemaal van nu is. Graphic is beschikbaar in acht kleuren. Print 5302, Aguatint 5313, breedte 200 cm, € 39,70 per m2.

Inmiddels is de merknaam bekender dan productnaam linoleum. Marmoleum is dankzij z’n oersterke, slijtvaste, krasvrije en duurzame eigenschappen zelfs wereldberoemd.

Ingetogen design

Als er een kleurpalet is dat de stijl van interieur- en meubelontwerper Piet Boon weergeeft, dan is dat een mix van ingetogen grijzen en bruinen, aangevuld met zwart en blauw. Juist deze tijdloze kleuren selecteerde de Zaanse ontwerper uit het assortiment. Marmoleum selected by Piet boon, twaalf kleuren, € 39,70 m2.

Marmoleum = duurz aam = 97% natuurlijke grondstoffen Hollands paradepaardje Producent Forbo laat zich voor het ontwerpen van nieuwe collecties volop inspireren door trends, ontwerpers en natuur. Zo ontstonden mooie samenwerkingen met grote Nederlandse namen als Piet Hein Eek, Marcel Wanders en trendgoeroe Lidewij Edelkoort. De Dutch Design-collectie bestaat uit twaalf kleuren die de visie van de designers op de vloeren reflecteert. Richard Hutten M1012, Lidewij Edelkoort, M0912, Jurgen Bey, M0712, breedte 200 cm, € 42,45 per m2.

Productie Barbara Natzijl # De getoonde producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

26

WN M G Z N

Made in NL


woonstijl erf

blauw

Het zachte kleurpalet van de kust heeft met z’n zilte zweem ook in huis een bijzonder rustgevend effect. Lichte blauwen en naturellen hebben met een vergrijsde versleten tint een vanzelfsprekende saamhorigheid. Zorg in deze nuances voor spanning met gladde, grove en comfortabele materialen. De getoonde producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

27

Beheerst

WN M G Z N

woonstijl - erf


28

WN M G Z N

Een twinkelend kussen, glanzende vazen en een glimmend plaid verfrissen de robuuste basis


29

Laminaat, € 15,95 per m2. Karpet, € 239 (180 x 120 cm). Gordijnen, € 362,- (raamformaat 300x 250 cm). Bank Easy Living, € 1979,-. Oorfauteuil Lien, € 970,-. Houten kruk, € 95,95. Turkooizen kruk van metaal, € 54,95. Bijzettafel, € 149,-. Glazen vaas, € 83,95. Glazen vaas blauw, € 59,95. Plaid, € 69,95. Mand rond, € 104,95 (set van 3).

WNM G Z N

woonstijl erf


1 3 2

4

30

WN M G Z N

5

1 Karpet, € 299,(180 x 120 cm). 2 Houten jaloezieën, € 411,(100x 100 cm). 3 Marmoleum, € 36,80 per m2 (dikte 2,5 mm). 4 Sloophoutbehang, € 34,95 per rol. 5 Gordijnen, € 497,- (raamformaat 300x 250 cm). 6 Gordijnen, € 362,(raamformaat 300x 250 cm). 7 Gordijnen, € 342,(raamformaat 300x 250 cm). 8 Laminaat, € 15,95 per m2. 9 Gordijnen, € 611,(raamformaat 300x 250 cm). 10 Gordijnen, € 402,(raamformaat 300x 250 cm).

Een lichte bries laat wit-blauwe voiles voor het raam dansen

6 7

8

9

10

Gezandstraald

De sfeer van zon, zee en zand vertalen naar woonstijl Erf, doe je met alle tinten lichtblauw en een vloer met een versleten, aangespoelde houtlook. Denk aan doorkijkstoffen die voor luchtigheid zorgen in combinatie met zwaardere en donkere structuurstoffen in de tinten van een zomerse lucht.


woonstijl erf

Met een lichte piping op een naturelkleurige bank onderstreep je de landelijke sfeer van woonstijl Erf

31

WNM G Z N

Laminaat, € 15,95 per m2. Karpet, € 239,- (180x120 cm)

Sloophout­ behang, € 34,95 per rol. Vaas, € 55,95. Lantaarn, € 59,95. Bijzettafel, € 59,95. Lantaarn wit, € 48,95.

Niets logischer dan de combinatie van hemelsblauw met hout en naturellen. De één hoogpolig en comfortabel, de ander rauw en überpraktisch.

Het Palet 08023

08025

08027

08047

08043

08016


32

WN M G Z N

De materialentwist: natuurlijk sisal, uitgevoerd in vergrijsd blauw

Lampions, € 34,95 (set van 3). Kussen ‘Nava’, € 17,95. Kussen ‘New Chic’, € 24,95. Kussen ‘Knit’, € 41,95. Kussen ‘Streep’, € 13,95 (Kussens excl. vulling). Vaas, € 83,95. Karpet, € 888,(200x 250 cm). Bankje (privébezit).


33

Vouwgordijn, â‚Ź 238,- (100x 100 cm). Houten huisje (privĂŠbezit).

WN M G Z N

woonstijl erf

Windowfashion Terwijl de zon hoog staat en het licht buiten fel is, verlangen we binnen naar schaduw, gefilterd licht en koelte. Het mooiste van raambekleding: je kunt spelen met licht en voor raam of deur een andere optie kiezen terwijl alles toch op elkaar aansluit. Denk aan zware gordijnen, lichte vouwstoffen, chique shutters en doorschijnende voiles in diverse nuances.


Schatzoeken aan zee levert prachtige woonaccessoires op

Theepot (privé­bezit). Kaarshouder ‘Boom’, € 7,95. Windlicht, € 24,95. Vaas glas, € 59,95. Russian Dolls, € 23,95. Kaars ‘Shade’, € 12,95. Gewei klein, € 13,95. Tafel en fotolijsten (privébezit).

Verzamelingen

Bijzondere vondsten, foto’s en dierbaar bezit maken een woonstijl persoonlijk. Alleen jij kan uiteindelijk die unieke sfeer zelf creëren met accessoires die waarde hebben door de betekenis die erachter schuilt. Dat kan variëren van een simpel stuk drijfhout en een mooie schelp tot een zelfgemaakt kunstwerk.

Productie Ingrid van der Zijden # Styling Judith Rasenberg, Barbara Natzijl (kleurpalet) # Fotografie Alexander van Berge # m.m.v Bloemenbureau Holland

34

WNM G Z N

Duette, € 206,(100 x 100 cm). Gordijnen, € 362,- (raamformaat 300x 250 cm).


dossier raambekleding

2014

Er is niets in huis dat zoveel taken tegelijk moet vervullen als de raambekleding: lichtinval regelen, isoleren, inkijk verhinderen, sfeer maken en de akoestiek verbeteren. Bij deze tips en trends om de keuze te vereenvoudigen.

35

windows

WN M G Z N

DOSSIER RAAMBEKLEDING


WN M G Z N 36

3

TRENDS #

horizontale helden

.. Jaloezieen

Met jaloezieën kun je de licht­inval perfect regelen. Ze zijn er in hout en aluminium en er is enorm veel keus in kleuren en lamelbreedtes. Dat maakt dat ze elke woonstijl kunnen versterken.

Plisseé

Een wat lossere, geplooide variant op het rolgordijn met dezelfde functionaliteit. Het grote voordeel is dat ze zowel van beneden naar boven, als van boven naar beneden kunnen worden bediend. Ideaal tegen inkijk.

Duette

Een dubbele plissé. Door de stilstaande lucht in de holtes isoleren ze uitstekend. Vooral de variant met een speciale aluminium coating aan de binnenkant kan veel energie­besparing opleveren.

Silhouette

Horizontale jaloezieën tussen twee lagen transparante stof, een combinatie van vitrage en jaloezieën dus eigenlijk. Geeft een heel mooie, gefilterde lichtinval.

Vouwgordijnen

De functionaliteit van een rolgordijn met de warme en rijke uitstraling van gewone gordijnen.

Durf contrasterende stoffen met elkaar te combineren

Customizen

Steeds vaker zie je dat er niet meer wordt ge­kozen voor gordijnen in een standaardaf­werking. Elk gordijn kan worden gepersonaliseerd met verschillende biezen of stiksels in een contrasterende kleur. Jaloezieën kunnen worden aangepast met stijlvolle bedienings­systemen of decoratief ladderband.

# Duurzaam

en natuurlijk

Mooie geweven, duurzame stoffen in bijpassende naturelle kleuren. Ook met houten jaloezieën haal je de natuur in huis. Er kan volop gevarieerd worden met verschillende houtsoorten als, bamboe, walnoot en eiken. #

Kleur + kleur

Een heel mooi en verrassend effect bereik je met twee verschillend gekleurde gordijnen voor één raam. Hetzelfde geldt voor een gordijn met twee horizontale stroken in verschillende kleuren en/of stoffen.


dossier raambekleding

37

WNM G Z N

Extra luxe effect? Kies voor houten jaloezieĂŤn met een brede band


niet zo maar zo Houd jezelf niet voor de gek. Of eigenlijk juist wel! Een eenvoudige illustratie laat zien hoeveel verschil het maakt als je een gordijn van plafond tot vloer kiest en niet alleen het raam laat bedekken.

wel

38

WN M G Z N

4

Er zijn vele manieren om gefilterd licht te creëren voor in huis.

vragen NAAR DE IDEALE RAAMBEKLEDING

1. Wat verhoogt je woongenot? Denk goed na op welke manier de raambekleding extra woongenot kan geven. Klinkt de kamer hol? Heb je last van inkijk? Heb je last van tocht? Allemaal zaken die doordachte raambe­kleding kan verhelpen. Durf het aan te kaarten bij de expert.

Shutters zijn stevige houten jaloezieën die geïntegreerd worden in het kozijn en soms ook als luiken opengezet kunnen worden. Van origine komen ze uit mediterrane streken, maar je ziet ze ook veel in Amerika en steeds vaker bij ons. Shutters zijn strak en praktisch en tegelijkertijd warm en sfeervol. Ze hebben een luxueuze uitstraling en passen zich bijna als een kameleon aan aan verschillende stijlen: in een moderne loft doen ze het even goed als in een landelijk interieur. Shutters kunnen perfect op maat gemaakt worden, ook voor schuine ramen of boogramen. Het merk Jasno (jasnoshutters.nl) staat bekend om zijn hoogwaardig afgewerkte shutters.

2. Wat heeft de ruimte nodig? Meer intimiteit of juist meer openheid, meer hoogte of juist minder, meer diepte of minder? Gordijnen van vloer tot plafond geven meer hoogte, horizontale lamellen kunnen de hoogte juist breken. Donkere gordijnen maken kleiner, lichte laten de ruimte groter lijken.

3. Wat is er te koop? Er is ongelooflijk veel mogelijk op het gebied van raambekleding, dus neem de tijd om inspiratie op te doen uit tijdschriften en op internet. Scheur of print de mooiste voorbeelden uit en neem ze mee naar de winkel.

4. Hoe kan de specialist je het best helpen? Neem foto’s en maten van je ramen en de kamer mee, zodat de expert je situatie kan zien en je advies op maat kan geven.

Tekst Chris Muyres # raambekleding is verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)

niet

Shutters passen bij iedere woonstijl

MEDITERRAAN MAATWERK


woonstijl park

39

Ingetogen

WN M G Z N

woonstijl - park

woonjuwelen Bij de chique basis die past bij woonstijl Park, zit de rijkdom in het materialengebruik. De ramen zijn royaal bekleed, de vloer zacht en comfortabel bedekt. Het antiekroze kleurpalet ondersteunt de rijke stijl van het exclusieve leer, koper en zware donkere hout. De getoonde producten zijn verkrijgbaar in onze winkel (zie achterzijde)


40

WNM G Z N


41

WN M G Z N

woonstijl park

Op zoek naar een blikvanger? Denk aan donkere jaloezieën en het prachtige lichtspel ervan

Houten jaloezieën, € 466,- (100 x 100 cm). Gordijnen met sluitbies, € 869,- (raamformaat 350x 250 cm). Pvc-vloer, € 29,95 per m2. Karpet, € 539,- (120x 200 cm). Bank Easy Living, € 1705,-. 11/2-zits danika, € 1058,-. Hanglamp, Ø 50 cm, € 299,-. Vaas, € 184,95. Bijzettafel koper, € 69,-. Bijzettafel rond, € 99,-. Kussens, € 24,95 per stuk (excl. vulling).


1 Gordijnen, € 611,(raamformaat 300x 250 cm). 2 Behang, € 90,50 per rol. 3 Gordijnen, € 402,(Raamformaat 300x 250 cm). 4 Gordijnen € 497,(raamformaat 300x 250 cm). 5 Pvc-vloer, 29,95 per m2. 6 Gordijnen, € 480,(raamformaat 300x 250 cm). 7 Pvc-vloer, € 39,95 per m2. 8 Behang, € 39,66 per rol. 9 Gordijnen, € 402,(raamformaat 300x 250 cm) 10. Houten Jaloezieën, € 466,- (100 x 100 cm). 11 Gordijnen, € 480,(raamformaat 300x 250 cm). 12 Gordijnen, € 480,(raamformaat 300x 250 cm). Kleurpigment voor Marmoleum van Forbo.

3

2

4

5

1 7 6

Laag over laag is het devies, een materialen­ mix het toverwoord

42

WN M G Z N

8

10

9 11

12

materialenmix

Door contrasten op te zoeken in materialen houd je woonstijl Park levendig. Denk aan combinaties van stoer suède met kwetsbaar kant. Strakke houten jaloezieën met gestructureerde stoffen als tweed en katoen. Mix voor extra comfort met wollen plaids en een onmisbaar karpet op de gladde pvc-vloer.


woonstijl park

De elegantie van een bloesemtak komt terug in kant, velours en voile in dezelfde tinten

43

WN M G Z N

Houten jaloezieën, € 466,- (100 x 100 cm). Gordijnen met sluitbies, € 869,- (raamformaat 350x 250 cm). Vaas € 184,95.

Zwarte kozijnen zijn gewaagd, maar vooral een stijlvol uitgangspunt dat kleuren en structuren als linnen, hout en velours een perfect podium geeft. De stevigheid van de raambekleding vraagt om de sierlijkheid van een grafische tak en de glans van koper.

Het Palet 08053

08063

08067

08066

08087

08064


Pvc-vloer, € 29,95 per m2. Karpet, € 539,- (120x 200 cm). Tafel, € 192,95. Vaas schub, € 59,95. vaas rond, € 52,95.

44

WN M G Z N

Windlicht, € 17,95 (12,5 cm). Windlicht, € 34,95 (20 cm). Kaars, € 10,95 (10 cm). Juwelenkistje, € 62,95. Vaasjes, € 34,95 (set van 2). Kandelaars, € 59,95 (set van 2). Vaas roze, € 59,95. Stolp, € 55,95. Vaas in stolp, € 24,95.

sfeermakers

Geen interieur is compleet zonder de persoonlijke en warme uitstraling van kandelaars, fotolijsten en verzamelde schatten van verre vakanties. Maak een afwisselende compositie van kleine vondsten of denk in XL-formaat om te voorkomen dat het rommelig wordt.

Productie Ingrid van der Zijden # Styling Judith Rasenberg, Barbara Natzijl (kleurpalet) # Fotografie Alexander van Berge # m.m.v Bloemenbureau Holland

Perfect stel: de praktische gladde pvc-vloer met de geraffineerde hoge plint en het glanzende tapijt


Juist omdat er zoveel mogelijkheden zijn wordt de keuze voor een keuken die echt bij je past lastiger. Van den Berg: ‘Een keuken moet aan veel eisen en wensen voldoen. Standaardoplossingen zijn hierdoor bijna nooit afdoende. Wij staan voor maatwerk. Al meer dan 20 jaar maakt ons ontwerp- en designteam de meest schitterende creaties. Om te zorgen dat het resultaat voor 100% voldoet aan de verwachtingen van de klant beginnen wij met luisteren. In een gemoedelijk gesprek geeft de klant aan wat zijn/ haar wensen zijn. Pas hierna worden er keuzes gemaakt wat betreft samenstelling, stijl, model, kleur, materialen en accessoires. Hierna wordt het idee in concept uitgewerkt op papier. Het ontwerp wordt vervolgens uitvoerig doorgenomen en er wordt een bijpassende offerte uitgebracht. Wij vinden het belangrijk dat de klant vanaf het begin wordt betrokken bij de vormgeving. Ook dragen we graag verrassende oplossingen aan die vaak beter aansluiten bij de wensen van de klant. Er worden hierdoor vele onmogelijk geachte wensen mogelijk gemaakt.”

De keuken is tegenwoordig verweven in het interieur. Toch wordt er bij de aanschaf van een keuken vaak weinig rekening gehouden met de rest van het interieur. Van den Berg: “Wij zijn zowel gespecialiseerd in maatwerk keukens als maatwerk interieurs. Wij vinden het erg belangrijk dat het interieur, inclusief de keuken, één geheel worden. Een groot voordeel is dat in de sfeervolle showroom diverse keukens en interieurs zijn opgesteld, zodat men keukens in de context van een interieur kan bekijken en men kan “proeven” van de kwaliteit en mogelijkheden.” Wanneer keuzes met betrekking tot de keuken of het interieur achter de rug zijn kan de productie en installatie beginnen. Maatwerk is vakwerk. Van den Berg: “Mijn broer, René van den Berg realiseert en monteert met ons

team van ambachtelijke meubelmakers, met de meest moderne machines en grootste zorg de keukens en interieurs. In goed overleg wordt er een planning gemaakt wanneer het pronkstuk gemonteerd kan worden. Binnen enkele dagen toveren we je keuken, badkamer, slaapkamer of je hele huis om in een oase van je wensen en ideeën. Daarmee bewijzen we dagelijks, met ons hele team, dat maatwerk in combinatie met vakmanschap, kwaliteit en service nog steeds een groot succes is.” Laat je ook inspireren door vakmanschap en maatwerk. Kom vrijblijvend langs bij Van den Berg maatkeuken|maatinterieur voor een persoonlijk gesprek. Liefst op afspraak, zodat we je de aandacht kunnen geven die je verdient.

WN M G Z N

Het leven in huis vindt de laatste jaren steeds meer in en rond de keuken plaats. Erik van den Berg van Van den Berg maatkeukens en maatinterieur geeft aan: “Vroeger werd de keuken weggestopt in een apart kamertje. Nu worden muren juist opengebroken om de keuken bij de woonkamer te trekken. De keuken mag gezien worden en er zijn steeds meer mogelijkheden om het een eyecatcher in je interieur te laten zijn. De keuken is niet langer alleen de plek waar wordt gekookt, het is ook vooral een plek waar je samen kan zijn en waar geleefd wordt. Daarmee heeft de keuken een belangrijkere rol gekregen in de Nederlandse interieurs. De keuken is het hart van het huis geworden!”

45

Het hart van het huis


Lekker leven, heerlijk eten

Woongenot bereik je door een fijn interieur waar je lekker kunt leven. Heerlijk koken en tafelen is een belangrijk onderdeel van dit woongenot. Onze energie en levenslust moet gevoed worden. Lekker eten maakt gelukkig.

Even geen zin om te koken

Maar, soms heb je gewoon geen zin om de keuken in te duiken. Of biedt je huis niet de mogelijkheden en ruimte om de hele familie, al je vrienden of collega’s lekker te laten tafelen. Wat is het dan fijn om er eens lekker een avondje tussen uit te zijn en je te laten verwennen. Heerlijk eten, zonder naderhand met de afwas te blijven zitten! Je geniet het meest daar waar je je thuis voelt. Dit is het motto van Toren Eten & Drinken in Heeswijk-Dinther:

Een heerlijk avondje uit met een vriendelijke ontvangst en prima zitten met een lekker drankje. De Toren heeft een mooie menukaart waarbij je lekker op je gemak de sfeer kunt ‘proeven’ en een keuze kunt maken uit overheerlijke gerechten. Waar de avond valt, bouwt De Toren langzaam op met goede muziek. Zo dragen ze bij aan het creëren van nieuwe, mooie herinneringen in de huiskamer van Heeswijk-Dinther.

46

WN M G Z N

Het huiskamer gevoel dat Van Zoggel Wonen & Zo creëert, brengt De Toren Eten & Drinken tot leven!

In mei 2013 is het café van de Toren verbouwd. Een andere inrichting met een nieuwe strakke bar, gezellige tafeltjes en decoratie. Een mooie doorloop naar onze sfeervolle Torenkamer (kleine zaal).

Voel je thuis buiten de deur

Veel mensen kennen De Toren als horecagelegenheid vanwege één van de feesten, catering op locatie, vergaderingen of evenementen die ze hebben bezocht. Of misschien heb je ooit iemand gesproken die zijn of haar positieve ervaring bij De Toren heeft gedeeld. Sinds de verbouwing aan de voorzijde is De Toren completer geworden. Naast het nuttigen van een drankje is er nu een perfecte mogelijkheid om gezellig te lunchen, borrelen en te dineren. Een café waar je van woensdag t/m zondag welkom bent en waar iedereen, jong en oud, zich thuis voelt. Een krantje lezen onder het genot van een goede cappuccino met een heerlijk stuk appeltaart, een stevige uitsmijter of een rijkelijke club sandwich. En natuurlijk gewoon voor een lekker drankje. Iedereen is welkom in het café. Wij staan altijd klaar voor een gezellig praatje.

Café Restaurant Zaal De Toren # Torenstraat 12, 5473 EL Heeswijk-Dinther, t 0413 296307, info@de-toren.nl


financieel de makelaar

het laatste nieuws van de makelaar:

3 tips voor verkopers

Het ziet er naar uit dat het dit jaar echt weer leuk wordt om een huis te kopen. De huizenprijzen zijn flink gedaald, de hypotheekrente is laag, het consumentenvertrouwen trekt aan en vooral: er is duidelijkheid over de spelregels rondom hypotheekverstrekking en hypotheekrenteaftrek.

De woningmarkt mag dan aantrekken, voorlopig kunnen kopers nog zomaar uit 20 geschikte huizen kiezen. Wat kun je doen om te kans te vergroten dat de keuze op jouw huis valt? Hein van den Heuvel: “Bepaal de prijs zorgvuldig, te hoog inzetten, gaat je uiteindelijk juist minder opleveren, dan beginnen met een iets lagere, maar marktconforme prijs.” “Blijf investeren in je huis, juist ook als je van plan bent over een tijdje te gaan verkopen. Vernieuw dat toilet of die badkamer als het nodig is. Misschien krijg je de investering er

1 2

De NHGgrens wordt verlaagd naar € 265.000

niet één op één uit als je twee jaar of drie later je huis verkoopt, maar je hebt er dan zelf van kunnen genieten en belangrijker: je huis zal sneller verkopen als het er fris en modern is, en dat scheelt ook geld.” “Zorg dat je huis er meteen heel goed uitziet op Funda want bijna alle kopers maken tegenwoordig heel snel hun eerste selectie op internet. Verkoopstyling is in veel gevallen ook beslist effectief, is onze ervaring. Een styliste kijkt met een objectief oog naar je huis en weet precies wat op dit moment het meest in de smaak valt.”

3

Gunstige regels voor 2014

3

tips voor kopers Een huis kopen is een kunst. Hein van de Heuvel weet er alles van en heeft een paar tips: “Mensen staren zich tegenwoordig nogal eens blind op de foto’s op Funda, terwijl een huis dat in eerste instantie misschien wat minder aantrekkelijk oogt, veel beter kan zijn, alleen al door de ligging bijvoorbeeld. Bedenk dat je alles aan een huis kunt veranderen behalve de locatie.” “Schakel een aankoopmakelaar in. Natuurlijk, dat kost geld, maar vaak verdien je het alleen al terug omdat zo’n makelaar een lagere prijs kan bedingen dan jij zelf. Minstens zo belangrijk: je bent zelf sterk geneigd om op emotie een huis te kopen, waardoor je belangrijke zaken over het hoofd kunt zien die een aankoopmakelaar wél ziet.” “Het hele jaar geldt nog de regeling dat je maar 6% BTW betaalt over het arbeidsloon bij verbouwing en renovatie, dat maakt het aantrekkelijker om een huis te kopen waar nog het een en ander moet gebeuren.”

1

2

3

Een huis is weer een spaarpot voor later

* Restschuld meefinancieren met NHG Vanaf 1 januari 2014 kunnen huiseigenaren bij verkoop van hun woning een restschuld onder bepaalde voorwaarden meefinancieren in een nieuwe hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG-grens is nu € 290.000 en wordt vanaf 1 juli 2014 verlaagd naar € 265.000. * Hogere schenkingsvrijstelling In het belastingplan 2014 mag iedereen tijdelijk maximaal € 100.000 belastingvrij schenken aan iemand die dat geld gebruikt voor aankoop of verbetering van een woning of voor de aflossing van een hypotheekschuld. Deze tijdelijke verruiming (nagenoeg een verdubbeling!) loopt tot 1 januari 2015. Check de exacte voorwaarden bij je makelaar.

WN M G Z N

Makelaar Hein van den Heuvel van Woonaccent Makelaars Veghel: “Gelukkig is het vertrouwen weer terug dat een huis kopen een goede zet is voor je toekomst. Dat is terecht. De huidige prijzen zijn reëel én je weet als koper dat een hypotheek die je nu afsluit een spaarpot is in plaats van een bodemloze put. Er mogen namelijk geen onrealistische bedragen meer geleend worden – de vuistregel is nu 4 tot 4,5 keer je bruto inkomen – en daarbij moeten hypotheken sinds vorig jaar in 30 jaar annuïtair worden afgelost. Dat betekent dat je lening elke maand lager wordt en het huis aan het eind helemaal is afbetaald. De aflossingsvrije constructies zijn in de ban gedaan. Daarmee is het kopen van een woning net als vroeger weer een spaarpot voor later geworden. Je weet nu ook: als ik over tien jaar weer wil verkopen, is mijn lening in elk geval een stuk lager dan toen ik kocht. De kans op een restschuld is dan vrij klein. Kortom: als je een woning voor de langere termijn wilt, is kopen de beste optie, ook al omdat de huren steeds hoger worden. Huren is nu vaak duurder dan kopen. Wat alleen nog beter zou kunnen is de hypotheekverlening aan zelfstandigen, zoals zzp’ers. Hun inkomens zijn vaak minstens zo zeker en stabiel als die van mensen met een vaste baan, en toch krijgen ze maar moeilijk een hypotheek. Dat past niet meer bij deze tijd.”

47

Tekst Chris Muyres # Met dank aan Woonacent Makelaars Veghel, Hoogstraat 25, 5462 CW Veghel, t 0413 353611, www.woonaccent.nl/veghel

M

verkopen?


1 2 3 4

5

bouw bouw kerstv carna

STAR

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

E S O V N

Opleverin 41

W

48

WN M G Z N

Overall planning

V

van ambacht naar Lifestyle... Een huis waar het heerlijk thuiskomen is. Dat is ook voor u weggelegd. Begin bij de basis met de juiste wand- en plafondafwerking. En ervaar het verschil dat Wandstyling maakt. Wanden en plafonds verdienen aandacht. Ze vormen de basis van de sfeer in huis. Of u nu van landelijk, klassiek, hypermodern of trendy houdt, de toon wordt gezet met de keuze van uw stukwerk, plinten, deuromlijsting, schilderwerk, behang en verlichting. En dan hebben we de kleur nog niet eens meegenomen. Het is niet gemakkelijk om een goede keuze te maken. Maar hoe scherper u het eindresultaat voor ogen heeft, hoe makkelijker de volgende stappen in het keuzeproces. Wandstyling heeft deskundige stylisten in huis, die u helpen uw woonwensen te realiseren. Met plezier laten zij u de diverse mogelijkheden zien. Woonwensen zijn er om waar te maken. Doe inspiratie op via www.wandstyling.nl of bezoek de showroom in Schijndel. Daar staan diverse vakmensen klaar om uw woonwensen te realiseren. Standaardoplossingen, maar natuurlijk ook het complexe ambachtswerk.

Zwembadweg 8 5482 RH Schijndel T 073 547 91 76 F 073 549 60 40 www.wandstyling.nl


31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

wvoorbereiding wvak vakantie aval

1 2 3

RT BOUW Bouwplaatsinrichting Maatvoering Graafwerk Funderingspalen Fundering en bg vloer Kozijnen begane grond stellen Metselwerk begane grond Staalwerk begane grond Breedplaatvloer 1e verdieping Kozijnen 1e verdieping stellen Metselwerk 1e verdieping Staalwerk 1e verdieping Breedplaatvloer 2e verdieping Kozijnen 2e verdieping stellen Metselwerk 2e verdieping Staalwerk 2e verdieping Breedplaatvloer dak Gevelstukwerk Timmerwerk Dakbedekking. Betonnen trapjes. Beglazing en roosters Cementdekvloer Stukwerk binnen Gehard glas (balustrade) Houten trappen Tegelwerk Keuken plaatsen Binnendeuren en aftimmeren Natuursteen Sanitair en verwarming Elektra afmonteren Schilder- en texwerk Opruimen en afvoeren Vooroplevering Narooien

5 6 7

Zorgeloos bouwen

8 9

0 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Bouwen of verbouwen, is de keuze gemaakt? Heerlijk om concrete plannen te kunnen gaan maken. Je gaat 23 een 24 mooie tijd tegemoet. Maar, er komen ook een 25 heleboel vragen en keuzes op je af. Een woning 26 27 (ver)bouwen doe je immers niet iedere dag. 28 29 Je wil natuurlijk zeker weten dat al je wensen en 30 verwachtingen uitkomen, maar je wil ook van het 31 32 proces kunnen genieten. Bouwbegeleiding kan 33 34 uitkomst bieden. Robin 35Brugmans van RB Bouwadvies 36 bouwbegeleiding kan bieden. licht toe welke voordelen 22

D

Heeswijk-Dinther

.nl • 06 27 10 87 09

info@rbbouwadvies.nl www.rbbouwadvies.nl

37

38 39 40

Woninginrichting

F

Dromen “Of je nou droomt van de aankoop van een nieuw huis, een bedrijfspand of een verbouwing aan je huis pag 1 - 1 of bedrijf, ik vind dat als je deze wens gaat realiseren je hier van moet kunnen genieten en je bezig moet houden met de leuke kanten van deze droom. Er komt heel wat op je af als je gaat bouwen of verbouwen. Je moet beslissingen nemen over zaken waar je je in het dagelijks leven niet mee bezig houdt, maar die wel grote gevolgen kunnen hebben voor de toekomst. Op zo’n moment is het prettig om een onafhankelijk bureau in te kunnen schakelen dat aan je zijde staat, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan.”

Worstelen met lastige bouw-vragen

• Hoe kunnen we onze ideeën en wensen omzetten tot een werkelijk tekenontwerp? • Mogen onze plannen wel van de gemeente? • Hoe vragen we een vergunning aan? • Wat kost onze verbouwing en hoe lang gaat het duren? • Zijn er mogelijkheden om kosten te besparen? • Wie kan het voor ons uitvoeren en hoe weten we of we niet benadeeld worden? • Welke subsidies kunnen we krijgen?

49

g Cordua 04-06-2013-DEFINITIE

O 41

Robin: “In mijn vak help ik mijn klanten aan een goede nachtrust. Een bouwproject is complex, vraagt om veel beslissingen en kan grote stress opleveren. Die stress vermijd ik voor mijn klanten door alles goed te regelen en in de gaten te houden. Vanaf het voorbereiden van de vergunning en het tekenwerk tot het aanvragen en vergelijken van offertes. En van het regelen van de bouwmaterialen tot en met het controleren van het werk en de bijbehorende facturen. Mijn doel is dat het bouwproject zo soepel verloopt dat mijn klanten er geen minuut van wakker liggen en heerlijk dromen over het eindresultaat.”

“Ik help klanten aan een goede nachtrust”

Op mij kun je bouwen RB Bouwadvies kenmerkt zich door jarenlange praktijkervaring in de bouw en een persoonlijke benadering. Robin: “Deze ervaring zet ik in om de klant op een deskundige, praktijkgerichte en informele wijze te adviseren en te begeleiden. Een onafhankelijk bureau heeft alleen belang bij de tevredenheid van de klant, hierdoor kan de klant zijn of haar vertrouwen volledig bij mij neerleggen.”

WN M G Z N

ng

4 S

Waarom bouwbegeleiding? • Je kunt je volledig richten op de leuke kanten van het bouwproces, want de aansturing, begeleiding en controle wordt voor je verzorgd. • Prijzen worden vergeleken, zodat je niet te veel betaalt. • Alternatieven worden onderzocht. • De bewaking van het budget wordt uit handen genomen.


financieel de aannemer

het laatste nieuws van de aannemer:

V

een nieuw huis zonder te verkopen Verbouwen is een investering die een stuk zorgelozer is dan het kopen van een ander huis. Terwijl een geslaagde verbouwing je wél het gevoel kan geven dat je in een nieuw huis woont. Een goede aannemer weet alles uit de kast, nee, uit het hele huis te halen.

Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt met een bestaand huis en kan een relatief kleine ingreep je veel extra woongenot geven, zo weet ook aannemer Theo Jacobs uit Heeswijk-Dinther: “Neem het vergroten van je woonkamer door een uitbouw. Je mag aan de achterkant van je huis 2,5 meter aanbouwen zonder vergunningen te hoeven aanvragen. Dat kan je huis meteen een heel andere beleving geven. Hetzelfde geldt voor dakkapellen plaatsen om een zolder om te toveren tot mooie woonruimte of het samenvoegen van keuken en woonkamer.” Wat zulke ingrepen doen, kunnen mensen vooraf vaak moeilijk inschatten. Het levert in veel gevallen namelijk veel meer op dan alleen vierkante meters. Als je het goed aanpakt, krijgt het hele huis er extra lucht en licht door, waardoor je het wonen heel anders gaat ervaren. Een bescheiden verbouwing kan het gevoel geven van een totale metamorfose!

Een goede investering? In de regel zijn de kosten voor aanbouwen, dakkapellen en andere ingrepen die het woonoppervlak vergroten nooit weggegooid geld en verdien je het bij een eventuele verkoop van je huis grotendeels terug. Dat geldt in veel mindere mate voor verbouwingen die vooral meer luxe geven, zoals een fantastische keuken of riante badkamer. “Maar,” zegt Jacobs, “je moet ook niet alles willen uitdrukken in centen. Als je een investeDit jaar nog voordelig verbouwen In elk geval tot het eind van dit jaar hoef je maar 6% BTW te betalen op het arbeidsloon bij verbouwingen van bestaande huizen ouder dan twee jaar. Het arbeidsloon is een grote kosten­post, dus dat scheelt substantieel.

ring gaat doen van 25.000 euro en je huis wordt daardoor ‘maar’ 15.000 euro meer waard, dan moet je ook bedenken dat als je er nog 10 jaar blijft wonen, je extra woongenot slechts 1000 euro per jaar kost. Dat kan het zeker waard zijn.” Bedenk daarbij ook dat woongenot een van de belangrijkste geluksfactoren is.

Woongenot is een belangrijke geluksfactor Verbouwen is gezond “Er is trouwens nog een derde goede reden om te verbouwen,” vertelt de aannemer. “Namelijk om het energie­ verbruik omlaag te krijgen. Bijvoorbeeld door isolatieglas te plaatsen, spouwmuren te vullen met steenwolvlokken of thermoparels en het dak te vernieuwen met geïsoleerde dakplaten. Zo’n investering heb je er tussen de 6 en 10 jaar uit, daarna ga je erop verdienen.” Hier snijdt het mes van verbouwen en renoveren zelfs aan meerdere kanten. Isoleren is namelijk altijd goed voor de waarde van de woning, esthetisch kan het een flinke verbetering zijn doordat je geen last meer hebt van terugkerende vochtplekken en lekkages en tot slot gaat het wooncomfort er flink op vooruit. In een goed geïsoleerd en geventileerd huis wordt het leefklimaat zelfs gezonder omdat vocht en schimmels nauwelijks meer kans hebben. Advies kost niets “Je kunt gerust een deskundige aan­ nemer vragen om eens vrijblijvend te komen kijken wat er mogelijk is,” aldus Jacobs. “Een aannemer kan je tips geven en een kostenberekening maken,

Verhuizen of verbouwen: een eenvoudige optelsom Tel bij elkaar op wat je huis waard is + wat een verbouwing zou kosten. Bedenk dan of je voor dat geld een ander huis zou kunnen kopen waar je gelukkiger mee zou zijn. Zo niet of bij twijfel: ga voor de verbouwing. Verhuizen brengt ook altijd veel extra kosten met zich mee die voor het gemak vaak snel vergeten worden.

zeker bij vergunningsvrije verbouwingen, waar vaak geen architect bij nodig is. Kies wel voor een aannemer die is aangesloten bij BouwGarant, dan weet je zeker dat je met een vakman te maken hebt. En let op dat je niet in zee gaat met een aannemer die je een voorschot laat betalen. Normaal gesproken betaal je in termijnen, waarbij je elke termijn pas afrekent als een vooraf afgesproken deel van het werk is opgeleverd.” Bouw- en woontrend van de toekomst De aannemer signaleert ook nog een heel recente ontwikkeling: “Waar het de komende jaren steeds meer naartoe gaat, is dat we zelf meer zullen moeten gaan zorgen voor onze ouders op hun oude dag. Vaak willen mensen dat ook wel, maar is er geen ruimte om de ouders in huis te nemen of beide partijen vinden dat een te grote inbreuk op hun privacy. Inspelend daarop is er nu nieuwe regelgeving die het mogelijk maakt om in de tuin een woonunit te plaatsen voor de ouders. Die mag dan blijven staan zolang ze leven. Maar je mag nu bijvoorbeeld ook je garage met hetzelfde doel verbouwen tot woonruimte.”

Tekst Chris Muyres # Met dank aan Jacobs Aannemersbedrijf, De Dageraad 11, 5473HD Heeswijk-Dinther , t 0413 - 29 18 41 # www.jacobsaannemersbedrijf.nl

50

WNM G Z N

verbouwen?


shopping wanden

2

1

6

5

7

51

WN M G Z N

4

3

8 11

9 12

10 13

14

productie Barbara Natzijl

Blauwdruk Niets zo veelzijdig en praktisch als behang. En tegenwoordig ook nog eens heel eenvoudig aan te brengen. Of je nu zelf aan de slag gaat of een vakman, een paar rollen garanderen een compleet nieuwe sfeer in een paar uur.

1 Lichtblauw met grafisch wit: € 34,95 per rol. 2 Kasjmierachtige print: € 33,- per rol. 3 Houtlook met grafische print: € 49,95. 4 Blauw-grijze print met structuur: € 90,50 per rol. 5 Geometrische print: € 32,95 per rol. 6 Denimblauwe linnenlook: € 99,- per rol. 7 Lichtblauw met witte bloemprint: € 31,95. 8 Geweven look in blauwtinten: € 34,95. 9 Golvend metallic: € 45,76 per rol. 10 Fijne blaadjesprint: € 34,95 per rol. 11 Fel blauw met linnenstructuur: € 49,95. 12 Pentekeningen: € 32,95. 13 Grijsblauwe krokodillenlook: € 59,- per rol. 14 Linnenlook: € 99,- per rol.


Woonideeën voor elke ruimte Ramen Gordijnen Vouwgordijnen Rolgordijnen Facades Horizontale jaloezieën Houten Jaloezieën Shutters Duettes Plisses Horren Rails&roedes

Wanden Behang Fotobehang Verf Toebehoren Zolder

slaapkamer

Vloeren Tapijt Vinyl PVC Laminaat Linoleum Karpetten Deurmatten Onderhoudsmiddelen

badkamer

Meubels Zitmeubels Tafels Kasten werkkamer

kinderkamer

eetkamer

HAL

Accessoires Opbergen Servies Textiel Vazen & Kandelaars Decoratie

Keuken

woonkamer

We hebben ‘t allemaal in huis!

Zie je op tegen het maken van al die keuzes voor de inrichting van je huis? Niet nodig. De mooiste woonideeën, slimme oplossingen en de nieuwste accessoires vind je bij Van Zoggel overzichtelijk en inspirerend gepresenteerd. Shoppen zonder keuzestress dus. Uitstekende kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs.

VAN ZOGGEL

EINDELIJK EENVOUDIG MOOI WONEN

Plein 1969 7 5473 CA Heeswijk Dinther t. 0413 29 20 57 info@vanzoggelwonenenzo.nl www.vanzoggelwonenenzo.nl

ma: gesloten di/wo/do: 09.00 - 18.00 uur vr: 09.00 - 20.00 uur za: 09.00 - 16.00 uur

Prijzen onder voorbehoud van druk- en zetfouten en prijsverhogingen.

Verlichting Hanglampen Vloerlampen Tafellampen

Profile for van Zoggel Wonen & Zo

WNMGZN 01-2014 woonmagazine van Zoggel Wonen & Zo Heeswijk-Dinther  

Een woonblad vol wooninspiratie, trends, nieuws en tips over alles wat met lekker wonen te maken heeft.

WNMGZN 01-2014 woonmagazine van Zoggel Wonen & Zo Heeswijk-Dinther  

Een woonblad vol wooninspiratie, trends, nieuws en tips over alles wat met lekker wonen te maken heeft.

Advertisement