Page 31

Regiosport

13 februari 2018

31

uw adres voor renovatie & onderhoud • verbouw gevelbekleding • kozijnen • dakkapellen projectbegeleiding • inbraakpreventie

Jan van Duijn schiet Franeker naar een 3-0 voorsprong | foto: Marcel Teensma

Vervolg pagina 29

men echter niet van deze voorsprong genieten, want in twaalf minuten na rust kon Willem Jan Dijkstra Beetgum koppend weer naast AVC brengen, 2-2. Hierna ging het spel op en neer, maar beide ploegen kwamen nauwelijks nog aan scoringskansen toe. In de 31ste minuut was het dan toch weer raak. Een afgeslagen bal viel op de rand van het strafschop voor de voeten van Folkert Bakker. Deze aarzelde niet en de bal belandde in de kruising, waardoor AVC opnieuw op voorsprong kwam, 3-2. Beetgum liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker, die men gezien het vertoonde spel beslist verdiende. Keeper Maikel Hartman voorkwam met nog twee knappe reddingen puntverlies. Het verschil in gespeelde wedstrijden is echter groot, waardoor er geen goed zicht is op welke positie men daadwerkelijk staat, behalve dan dat AVC de ranglijst aanvoert.

Makkum in spoor AVC Witmarsum – Het elftal van Ton Hartman had in de derby tegen Mulier weinig te duchten van de gastheren. Al na vier minuten spelen werkte een verdediger van Mulier de bal achter zijn eigen doelman. In het verloop van de eerste helft vergat Makkum afstand te nemen. In de tweede helft beet de thuisclub van zich af en had de ploeg de kansen op de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd besliste Aise Gielstra de wedstrijd door de 0-2 binnen te werken. In de 88ste minuut maakte Daniël Buxton er nog 0-3 van. Door de overwinning blijft Makkum op het vinkentouw bij koploper AVC.

SC Bolsward (za) na rust langs V en V ‘68 Bolsward - SC Bolsward (za) blijft na de overwinning van zaterdag op V en V ‘68 aansluiting houden met de top drie in de vierde klasse B. Op het eigen veld werden de Garypsters met 3-1 verslagen. De ploeg van trainer Wilco de Bakker moest daarvoor wel een achterstand ongedaan maken. De bezoekers kwamen na een klein half uur spelen

op voorsprong door een strafschop. Bart Gietema liet zijn been staan in een overvol zestienmetergebied, waar één van de V en V’-ers dankbaar gebruik van maakte. De penalty werd benut door Berend Wijmenga. Nog voor rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Tim Lindeboom kwam goed door over de rechterflank en had een strakke voorzet in huis. Deze ging rakelings langs het hoofd van de inkomende Gietema, maar bij de tweede paal was Marc Dijkstra attent om de 1-1 binnen te tikken. Diezelfde Dijkstra leek vijf minuten voor de theepauze de 2-1 te maken. Hij faalde echter opzichtig. Halverwege de tweede helft kwam daar dan toch de voorsprong voor de thuisploeg. Gietema werd nu zelf vastgehouden in ‘de zestien’, en scheidsrechter Oostwoud wees opnieuw naar de stip. De spits zelf schoot hard raak vanaf 11 meter. Tien minuten voor tijd besliste de derde aanvaller van Sc Bolsward, Joost Voskuil, de wedstrijd. Hij werd goed weggestoken door Gietema en faalde oog in oog met de doelman van de gasten niet.

Franeker (za) walst over Birdaard heen Franeker - Het was afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor de Franekers. De heenwedstrijd in Birdaard kwam de ploeg van Lykle Bleekveld nog enigszins gedesillusioneerd van het veld lopen waarin de kansen er meer dan zat waren maar de bal er niet in wilde. Tot slot werd er toen ook nog een penalty gemist en wist Birdaard uit de spaarzame kansen wel te scoren. Hoe anders was het zaterdagmiddag. Franeker vloog er na het startsein vol in en wist de bezoekers vast te zetten op eigen helft. Na 12 minuten was het raak. Gert Rijpstra wist aan de linkerflank Jeffrey weg te sturen en deze wist op zijn beurt de meegelopen Willem van Duijn te bedienen, waarna Van Duijn de bal tegen de touwen schoof, 1-0. Frank trok door en al snel volgde de 2-0 na een verwoestende uithaal van Steven Bootsma, een afgeslagen bal nam Bootsma ineens op de pantoffel en zag de bal in de verre hoek verdwijnen. Binnen een half uur wist Franeker via een goede aanval wederom te scoren.

Ditmaal was het Jan van Duijn die een duit in het zakje deed, hij kreeg aan de linkerzijde de bal voor de voeten en ook deze bal ging als een streep de goal in, 3-0. Johan de Vries dacht na 40 minuten de 4-0 op het scorebord gezet te hebben echter dacht de grensrechter er anders over en ontnam hij de Franekers het 4e doelpunt. Nog geen minuut later wist Franeker toch nog te scoren voor rust. Een vrij trap van Henk Vonk kon nog net beroerd worden door wederom Johan de Vries, de keeper zag de bal vervolgens te laat veranderen van richting en kon de bal niet voldoende keren, 4-0. De tweede helft was de eerste 20 minuten niet goed van Franeker zijde. Birdaard gooide de schroom van zich af en probeerde Franeker terug te dwingen. Het resultaat was er in de 55ste minuut toen de spits van Birdaard een niet goed weggewerkte bal zomaar binnen mocht tikken. Het was even chaos in de laatste linie en amper vijf minuten later werd het zelfs 4-2 nadat een lange bal door de geheel vrijstaande spits zo mocht worden binnen geschoten. Na dit doelpunt was het weer Franeker wat de lakens uitdeelde. Ingevallen spits Tseard Boorsma mocht in de 85ste minuut de 5-2 aantekenen na een voorzet van de goed spelende Willem van Duijn.

www.rkpbouw.nl

De Computer Specialist De Computer Specialist

REPARATIE EN ONDERHOUD Wij repareren ook apparatuur die elders is gekocht.

Installatie en service Vakkundig Vakkundig personeel personeel Advies Advies op op maat maat Computer en InstallatieAPK en laptop service

Zevenklapper voor vv Tzummarum Tzummarum – Aan de hand van Tim Grond behaalde vv Tzummarum weer een grote overwinning. Slachtoffer was Drogeham. Na 18 minuten spelen opende Steven de Bruin de score. In de slotfase van de eerste helft sloeg Tim Grond tweemaal toe. Na de pauze was het de in goede vorm verkerende Jelmer van der Meer die tweemaal toesloeg en daarmee de stand op 5-0 bracht. Jens Mollema redde vervolgens de eer voor de gasten. Ook in de slotfase van de tweede helft toonde Tim Grond nog tweemaal zijn klasse en bracht daarmee de eindstand op 7-1. Met vier treffers laat Grond opnieuw zijn waarde zien. Hoelang de goalgetter nog in het shirt van Tzummarum speelt is de vraag. Diverse clubs uit 3e en 2e klasse hebben interesse getoond in de topschutter die tot dusver tot 27 competitie treffers kwam.

Dijkstraat 19 Bolsward

J. Wattstraat 2

Dijkstraat 190515 - 572614 Bolsward Afbeeldingen kunnen afwijken, 0515 - 572614 druk- en zetfouten voorbehouden, aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.

Franeker J. Wattstraat 2 Franeker 0517 - 390010 0517 - 390010

WW WW.ELECTROWORLD.NL W.ELECTROWORLD.NL W

J. Wattstraat 2 Franeker 0517 - 390010 Electro World is onderdeel van

W W W.ELECT

van Wad tot Stad | 7 | 2018  
van Wad tot Stad | 7 | 2018  
Advertisement