Issuu on Google+

Meet & Company Greet Waterproof!

Brabant Breed Onderweg Inspiration Lesson


Creative Organisations Linked in Networks

Impuls aan Inspiratie & Innovatie!

Colin is een leerbedrijf voor creatieve ondernemers. Colin is een leerbedrijf voor hbo en wo-studenten, Colin is een netwerkorganisatie voor creatieve bedrijvigheid met als belangrijkste doelgroepen creatieve ondernemers en bedrijven buiten de creatieve industrieën.

Vonk! Het evenement waarvoor wij gevraagd zijn is Vonk!. Vonk! is een brainstormsessie van Colin. Hierin faciliteren ze tussen ondernemers en creatieve denkers. Ondernemers komen met hun vraagstukken naar Colin en Colin kiest hierbij de juiste creatieve denkers.

Colin helpt een band scheppen tussen de creatieve denkers en de bedrijven met een probleem. Colin is vooral werkzaam in de provincie Brabant, door middel van bijeenkomsten, workshops, projecten, onderzoek en de website informeert, inspireert en verbindt Colin creatieve organisaties. Colin stelt zichzelf voor als een “vriend” die creatieve ondernemers advies geeft, ze nodigt uit, wijst de weg en stelt graag mensen aan elkaar voor. Colin draagt bij aan kennisuitwisseling tussen overheid, ondernemers en onderwijs. Colin bestaat nu 5 jaar. Ze noemen het een “podium voor creatieve ondernemers”. Met de creatieve industrie worden mensen bedoeld die werkzaam zijn in deze industrie, mensen die vorm geven. Bij Colin zijn 4 kernwaarden erg belangrijk: - Kennis - Inspiratie - Innovatie - Ontmoeting De producten van Colin: - Creatieve marktplaats - Vonk! - Talent gezocht

Deze creatieve denkers gaan brainstormen over het vraagstuk en uiteindelijk is het de bedoeling dat hier een oplossing uitkomt waar de bedrijven mee aan de gang kunnen.

Challenge Vonk! is voor Colin een product dat Colin in de markt moet gaan zetten, dit door het wegvallen van subsidiegelden. Colin zou er baat bij hebben om nieuwe inzichten te krijgen in hoe ze dit product in de markt kunnen zetten. Onze opdracht is om een communicatieplan te ontwikkelen voor het creatieve product Vonk! waarbij Colin Vonk! in de markt kan zetten. We hebben vier concepten ontwikkeld. Met behulp van één van deze concepten willen we voor Vonk! een communicatieplan schrijven. Uit deze vier concepten wordt er één gekozen om omgezet te worden naar een communicatieplan.

Trudie Govers, Simon de Wijs en Kristel Zegers werken als professional bij Colin. Trudie werkt fulltime, Simon en Kristel werken beiden 8 uur per week naast hun werkzaamheden op de Academy for Leisure/Vrijetijdsmanagement aan de NHTV. Momenteel werken er 5 studenten.

r p roof Wat e

1.

2.


Propositon

Target Group

Colin heeft niet echt een propositie die ze naar de doelgroep uitstralen. De enige belofte die gedaan wordt naar de ondernemers die zich bij Colin aanmelden is dat zij voor hen op zoek gaan naar de juiste persoon om het creatieve probleem op te lossen. Als ondersteunend bewijs heeft Colin het evenement Vonk! , Speeddaten en Creatieve Marktplaats.

De doelgroep van Colin zijn de creatieve denkers, die van Vonk! de creatieve ondernemers. Als er vraagstukken van MKB’ers komen, kiest Colin de juiste creatieve denkers hierbij. De doelgroep waar wij ons op moeten richten zijn de MKB’ers. Wij moeten ervoor zorgen dat MKB’ers met hun vraagstuk terecht gaan komen bij Colin en het evenement Vonk!.

De belofte die Vonk! maakt naar de doelgroep is dat het voor een impuls aan inspiratie en innovatie zorgt. Dit wordt ondersteund door het aantal creatieve denkers wat deelneemt en meewerkt aan een probleemstuk. Verder is een ondersteunend element het brainstormevenement zelf. De resultaten die behaalt zijn in het verleden, zoals de afgelopen keer het vraagstuk van opdrachtgever “De Mark”.

3.

4.


Meet & (Company) Greet Het concept Meet & (Company) Greet creĂŤert een nieuw sociaal netwerk wat gezien wordt als een Creative SixCamp. In dit kamp staat ontmoeten centraal. Daarnaast krijg je veel te maken met nieuwe mensen uit het netwerk van je eigen bedrijf. Via dit concept geef je jezelf en een bedrijf uit eigen netwerk op. Deze innovatie, genaamd Creative SixCamp, wordt toegepast door Vonk!. De Meet & (Company) Greet wordt bij een bedrijf als goodybag ontvangen met een aantal producten om een bedrijfsuitje te promoten (waar mensen in het bedrijfsleven vaak snel van overtuigd zijn). Naast de goodybag krijgen de werknemers van het bedrijf een mail waarin meer inhoud en informatie zit over dit concept. In het Creative SixCamp kun je verschillende activiteiten vinden: o.a. mountainbiken, paintball & survival. Alleen dit nieuwe concept zorgt ervoor dat creatieve concepten worden bedacht voor hun eigen bedrijf op een competitieve manier. De mensen die je normaal mailt, faxt of wel eens aan de telefoon hebt kunnen op een nieuwe manier in contact met je komen. Door technieken uit de Vonk!-sessies creatief in te zetten, trekken we nieuwe bezoekers om naar het Vonk!-event te komen. Op deze manier breng je bedrijven snel en makkelijk samen, en geef je ze een nieuwere kijk op het bedrijfsleven.

5.

6.


Moodboard

7.

Meet & (Company) Greet

8.


racht door

reativiteit

Wat e r

Probleem, kwestie, vraagstuk, uitdaging? Vonk! Waterproof is het keurmerk voor creativiteit, sterk genoeg om nieuwe verbindingen te maken. We zien bij Vonk! Waterproof innovatie, kwaliteit en verbinding. Vonk! Waterproof is een kwaliteitslabel dat staat voor een manier om creatieve vraag en aanbod te verbinden. We vergelijken Vonk! Waterproof met Rambo. Voor deze actieheld was geen brug te ver, geen verbinding te verwarrend, geen kooi te moeilijk om uit te breken. Behalve dat Rambo voor sterk en mannelijk staat, is Rambo ook een creatieve geest die altijd onder hoge tijdsdruk tot een oplossing kwam. Niets is voor hem te moeilijk of onmogelijk. Vonk! Waterproof is Rambo. Vonk! Waterproof; kracht, innovatie en kwaliteit. Het maakt niet uit hoe moeilijk een probleem van een ondernemer ook lijkt. Vonk! Waterproof zorgt altijd voor een creatieve oplossing. Door middel van social media willen we een dienst in het leven roepen waarbij een probleem, kwestie, vraagstuk of uitdaging van een ondernemer binnen een uur opgelost wordt. Deze dienst is de opmaat naar de introductie van de Vonk! brainstormsessies. Vonk! Waterproof kan zowel online, maar natuurlijk ook offline ingezet worden. Met Vonk! Waterproof als kwaliteitslabel wordt er een extra communicatie kanaal geboren. Hiermee kunnen de Vonk! brainstormsessies ge誰ntroduceerd worden bij nieuwe ondernemers. En kunnen zowel het netwerk van Collin als de nieuwe ondernemers gebruik maken van Vonk! Waterproof, het keurmerk voor Creativiteit.

9.

p ro

of

Vonk ! W aterproof K C

10.


Moodboard

Vonk! Waterproof Wat e r p roof

11.

12.


Brabant Breed Onderweg Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen anders tegen hun probleem aan gaan kijken? Dat is de vraag die Vonk! in dit concept gaat beantwoorden. De kernwaarden die we in dit concept willen verwerken zijn innovatie, flexibiliteit, netwerk en inspirerend. Vonk! wil netwerk creĂŤren en uitbreiden bij de creatieve sector van Brabant. Daarom gaat Vonk! op weg door heel Brabant. Het is de bedoeling dat de creatieve bedrijven en de ondernemers een andere kijk krijgen op hun probleem en zelf meer ideeĂŤn krijgen. Vonk! zet mensen aan het denken, oftewel buiten de lijntjes denken. Met dit concept willen we de mensen laten zien dat iedereen creatief is. We gaan de creativiteit delen met heel Brabant. De campagne zal dus plaatsvinden in de grote steden, maar ook onderweg met de auto, de trein, de bus en op de fiets zal Vonk! herkenbaar zijn. De steden die we gaan bezoeken zijn de grote en de middelgrote steden van Brabant zoals Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. We maken het openbaar zodat het voor iedereen toegankelijk is. Mensen hoeven Vonk! niet te zoeken, Vonk! zoekt jou. Met een eigen Vonk!-auto gaan we verschillende steden bezoeken. We plaatsen een groot bord in de stad, in de vorm van Brabant, dat helemaal bedekt is met zwarte blaadjes. Iedereen die langskomt kan daar een vel afhalen en uiteindelijk zal het logo van Vonk! tevoorschijn komen. Op de vellen staan creatieve, inspirerende leuzen die mensen aanzetten om creatief te gaan denken. Er staan promotors bij die uitleggen wat Vonk! is en wat Vonk! doet. Zij geven de mensen een rugzak mee met daarin een groot, wit, leeg vel met de website van Vonk! en stiften. Zij kunnen dan zelf creatief aan de slag gaan. Ook zullen fietsers verrast worden met het logo van Vonk! op de fietspaden. Via social media als Twitter en Facebook en via de website van Vonk! zullen de bedrijven erachter komen wanneer Vonk! in welke stad is. Dit concept leent zich voor verdere invulling.

13.

14.


Moodboard

15.

Brabant Breed Onderweg

16.


Inspiration Lesson Één van de kernwaarden van Colin is innovatie. Innovatie kan nooit geboren worden zonder inspiratie. Zonder inspiratie zullen er geen goede ideeën ontstaan. Met het concept Inspiration Lesson willen we mensen de eerste stap laten zetten, ze die inspiratie geven, zodat ze daarna zelf na kunnen denken over de probleemstelling. Je kunt dit concept op verschillende manieren invullen. Één optie is om de mensen op een openbare plek inspiratie te laten opdoen. We hebben gekozen voor een openbare plek, zodat iedereen mee kan doen en er ook toeschouwers inspiratie op kunnen doen. Een openbare plek is heel motiverend, hier is de beste inspiratie. Meerdere witte muren worden op verschillende openbare plekken geplaatst met daarop een woord of vraagstuk en een paar stiften. Creatieve ondernemers die langskomen kunnen helpen om dit vraagstuk op te lossen. Zij kunnen gaan doorassociëren door middel van het opschrijven van nieuwe woorden of ideeën. Op elke locatie staat iemand van Vonk! voor eventuele vragen. Creatieve ondernemers die meedoen krijgen een visitekaartje en hun naam wordt vermeld op de website van Vonk!. Zo ontstaat er een netwerk en wordt het duidelijk dat het bedacht is door Vonk!. Creatieve ondernemers moeten op deze dag samenwerken om de vraagstukken op te lossen, zo ontmoet men elkaar en komen er nieuwe creatieve ideeën naar boven. De benodigdheden voor deze dag zijn witte muren, social media, visitekaartjes, veel creativiteit en enthousiasme. Je zou ook Inspiration Lessons kunnen geven via internet, bij bedrijven zelf of als personeelsuitje. Je kunt dit concept dus op verschillende manieren invullen.

17.

18.


Moodboard

19.

Inspiration Lesson

20.


sf

Projectgroep 4 Anne Raaijmakers Tim Tilleman JoĂŤlle de Stigter Giel van den Dungen Bram Lazaroms Elise van Lankeren

Contactpersoon Anne Raaijmakers Vlagheideweg 5 5476 VK Vorstenbosch anneraaijmakers@hotmail.com

06-53277785


Conceptboek Colin