Page 1

4 ur 90 ie 1 er s nt nd l I si Ti it n ite Va wal K

jaa 0 r !

2014 ! arCollectieboek

11

0

Van Til Interieur Kwaliteit sinds 1904

110

jaar!


co

vo le-k il nl il. rne nt va Co w. od w w nb a e Zi e a et pl

m

- 16 -


Inhoud

De inhoud van dit collectieboek is met grote zorg samengesteld. Het kan echter zijn dat bepaalde modellen niet meer in onze collectie zijn opgenomen en daardoor niet meer in onze showroom worden getoond. Modellen kunnen van de afgebeelde (kleur) uitvoering verschillen. Aanbiedingen zijn geldig zolang onze voorraad strekt en hebben een beperkte looptijd. Informeer ernaar bij onze verkopers.

110 jaar Van Til.....................................2

De Toekomst....................................128

Van Til Groep.......................................8

Hülsta...............................................130

Benaia College....................................9

Spectral ...........................................138

Zitmeubel inruilactie.........................10

Pastoe..............................................144

Framati...............................................11

Hülsta Now......................................153

Cassina...............................................14

Arco..................................................158

Corneille.............................................16

Pilat & Pilat......................................168

Leolux................................................17

Carpet Sign.......................................170

Rolf Benz............................................41

Desso...............................................172

Jori.....................................................55

Beek.................................................173

De Sede .............................................63

Helderr.............................................174

Pode...................................................67

Metaform..........................................175

Label..................................................75

Fatboy..............................................176

Jess....................................................79

Hay...................................................177

Gelderland.........................................80

Brink & Campman..........................178

Montis................................................86

De Millenerpoort .............................179

Artifort................................................93

Spectrum.........................................181

Harvink..............................................97

Team by Wellis................................184

FSM..................................................104

Piure.................................................185

Dutch Originals...............................108

Interstar...........................................187

Movani...............................................111

Castelijn...........................................190

Bree’s New World............................126

Topform ...........................................193

Gealux..............................................127


Het is maandag 28 maart 1904 als de meubelwinkel van Jan en Grietje van Til open gaat. Dat leert een advertentie in de Alkmaarsche Courant. De zaak heet ’Eben-Haëzer’ als teken van dank aan God. Begin 1906 verhuist Van Til naar de Boterstraat, vlakbij de Laat, naar een veel groter winkelpand. De zaak loopt goed. Op 13 maart 1909 verschijnt in de krant het bericht, dat Van Til zijn winkel heeft uitgebreid met het naastgelegen pand. De Alkmaarsche Courant schrijft er een artikel over: ’De uitbreiding komt de zaak zeer ten goede. De ruimte voor het uitstallen is zeer vergroot. Een volledig ameublement in stijl, een grote verscheidenheid van buffetten, crapauds en andere meubelen, hebben er thans naast elkaar een plaats kunnen vinden en men heeft gelegenheid voorwerpen van handwerk en het fabriekswerk met elkaar te vergelijken. Deze etalage loont dan ook de moeite van bezichtiging.’ Jan van Til werkt dag en nacht om zijn zaak op te bouwen. Moeder (Grietje) Van Til zorgt niet alleen voor haar man en twee kinderen, maar helpt ook als ’krullenjongen’ in de meubelmakerij achter de slaapkamer boven de winkel. Ze warmt de beenderlijm in de ijzeren pot op de platte kachel en zaagt zelfs pennen voor houtverbindingen voor de stoelen en tafels.

110 jaar Van Til Van Til Interieur viert in 2014 zijn 110-jarig bestaan. Het bedrijf is in die jaren uitgegroeid tot een landelijk bekende en toonaangevende onderneming. Op de volgende pagina’s een beknopt historisch overzicht. Van het kleine meubelwinkeltje van Jan van Til tot het grote designcentrum op Alkmaar Overstad, inmiddels geleid door de vierde generatie Van Til.

-2-

Het eerste knechtje dat in dienst komt bij de meubelmaker in de Boterstraat is een jongetje, die door zijn moeder wordt gebracht, met het verzoek hem het vak van meubelmaker te leren. Nico de Vries wordt aangenomen en verdient dan vijftig cent per week.


Jan van Til

De meubelwerkplaats omstreeks 1912. Rechts achter Klaas en Tine van Til staan hun ouders.

Het is zaterdag 30 september 1911, als Van Til na een grote verbouwing de meubelzaak in de Boterstraat heropent. De krant schrijft o.a.:

De zoon van Jan, Klaas, zit inmiddels op de Ambachtsschool. Die keus lijkt logisch maar toch scheelt het weinig of hij gaat naar het gymnasium om door te leren voor predikant. De onzekerheid over de toekomst tijdens de Eerste Wereldoorlog, doen vader en moeder besluiten voor Klaas het vak van meubelmaker te kiezen.

’Aan de voorkant is een salon en een huiskamer, beiden met eikenhouten ameublementen. In de huiskamer staan een paar buffetten, een flinke uittrektafel en solide stoelen. Terwijl de salon, zoals vanzelfspreekt, meer op het gemak is ingericht en o.a. een paar crapauds, een mooie theetafel, een salonkastje en andere luxueuze meubeltjes huisvest.’

In 1916 krijgt Jan van Til een eervolle opdracht van aannemer Frits Ringers. In opdracht van officier van justitie mr. Van Lookeren Campagne moet aan de Wilhelminalaan een stadsvilla -3-

worden gebouwd. Van Til moet uit Slavonisch eikenhout de betimmeringen maken voor de hal, het trappenhuis en de gangen. Jan van Til begroot het werk op zestienhonderd gulden. Het is zijn eerste grote opdracht als zelfstandig meubelmaker. Nadat Jan overlijdt staat Grietje van Til staat er alleen voor. Echter, zoon Klaas ontwikkelt zich snel, als hij de verantwoording voelt voor de zaak. Er is veel werk bij Van Til. Echter, het verlies van vader is nog niet verwerkt als het noodlot op 7 februari 1919 opnieuw toeslaat...


Uit de Alkmaarsche Courant van 9 februari: ’Omstreeks twaalf uur in de nacht brak brand uit in de meubelwerkplaats van de weduwe Van Til in de Boterstraat alhier. Politie en brandweer waren spoedig ter plaatse en de brand was omstreeks half twee geblust. De materiële schade is belangrijk. De brandweer bleef den gehele nacht in functie om de steeds weer oplaaiende vlammen te bedwingen.’ De schade is aanzienlijk maar niet onoverkomelijk. Aannemer Jan Ringers helpt met een herstel- en verbouwingsplan. Klaas haalt moeder over gelijk nog een verdieping op het pand te zetten.

Moeder laat de winkel nog een keer verbouwen en als Klaas de zaak in handen krijgt vertrekt moeder in september 1928 met dochter Cornelia naar Antwerpen en start daar een volgend leven.

Dan dient zich ook nog eens de economische crisis aan. De verkoop en het reparatiewerk gaan achteruit en er moet personeel worden ontslagen. Het meubelbedrijf balanceert op de rand van de afgrond. Ieder dubbeltje wordt twee keer omgedraaid, voordat het wordt uitgegeven. Hoewel moeder en zoon soms twijfelen of ze de strijd nog langer aangaan, blijven ze volhouden en hopen op betere tijden.

Eind jaren dertig besluit Klaas van Til in te gaan op het verzoek van een ontwerper, klokken te maken. De fabricage van pendules blijkt een goede aanvulling op de werkgelegenheid bij het Alkmaarse familiebedrijf. Een belangrijke opdrachtgever is verzekeringsmaatschappij Het Hooge Huys in Alkmaar. Iedereen die een verzekering afsluit krijgt een pendule voor op de schoorsteen.

Op 9 juni 1923 opent de firma Van Til een tweede winkel in de Boterstraat. Er worden niet alleen meer meubelen gemaakt in opdracht, maar ook bijvoorbeeld een gebeeldhouwde mahonie houten schemerlamp voor aannemer Jan Ringers. Daarnaast specialiseert Klaas van Til zich ook in winkelbetimmeringen. De zaken gaan steeds beter. De meubelzaak groeit langzaam maar zeker.

Kort voor de Tweede Wereldoorlog komen nieuwe meubelfabrieken met collecties op de markt. Daar kan Van Til met de eigen fabricage van meubels nauwelijks tegen op. Steeds vaker worden meubels ingekocht. De werkplaats achter de winkel verliest zijn oorspronkelijke functie. De stoffeerderij daarentegen wordt steeds belangrijker. Mevrouw Van Til maakt met de trapmachine steeds meer gordijnen en vitrage voor klanten. -4-

Meubelmaker Jan van Til presenteert zich in het gemeentelijk adresboek, 1906.


In de oorlog stagneert de groei van de meubelzaak van Van Til. De eerste jaren gaan nog wel, maar als de razzia’s beginnen komt het bedrijf vrijwel stil te liggen. Er is nog wel reparatiewerk aan meubels en matrassen moeten worden gevuld met kapok. Er wordt veel ruilhandel gedaan in de oorlog, bijvoorbeeld een bedmatras voor een zak tarwe. De tarwe wordt verdeeld onder het personeel. Klaas van Til komt in de laatste oorlogsjaren nauwelijks op straat. Bang als hij is, opgepakt te worden door de bezetters. Na de bevrijding in 1945 komt de meubel- en klokkenmakerij komt weer langzaam op gang. Er wordt weer personeel aangenomen. Van Til profiteert van het Amerikaanse steunprogramma, om de Europese industrie weer op gang te helpen. Met dit geld worden o.a. in Amerika nieuwe machines besteld. Als de wederopbouw na de oorlog in stad en regio op gang komt, bouwen de zonen van Klaas, Piet en Jaap, de zaak uit. Van Til wordt een begrip in stad en regio.

Bij deze foto uit 1920 in een landelijk tijdschrift staat vermeld: ’De firma Van Til te Alkmaar toont een blik in de winkelruimte waar op smaakvolle wijze de goederen zijn geëxposeerd, die haar naam hoog houden als prima gesorteerd karpettenmagazijn. De firma is, door haar artikelen, over de gehele provincie bekend.

De oude werkplaats achter de winkel wordt verbouwd tot een toonzaal. Omdat er veel werk binnenkomt voor de meubelwerkplaats, wordt de klokkenfabriek opgeheven.

Dagelijks worden nauwgezet de uitgaven genoteerd. Koek en banket staan in de eerste week van oktober 1928 hoog genoteerd. Grietje krijgt zelfs een voorschot van één gulden. -5-


Jaap van Til toont lef. Vader Klaas is vaak terughoudend als zijn zoon met ideeën komt, vooral wanneer deze forse investeringen vergen. Jaap: ’Op een bepaald moment liepen we echt achter. De verlichting in de winkel was verouderd en ook de verwarming. Het interieur moest ook aangepast worden. Toen vader en moeder voor de eerste keer in hun leven met een autobus met vakantie naar het buitenland gingen, heb ik de zaak laten verbouwen. De heropening van de zaak was al achter de rug, toen mijn ouders terugkwamen van vakantie. De zaak stond vol bloemen van familie en relaties.’

De winkel in de Boterstraat.

Van Til Interieur slaat zijn vleugels uit. Naastgelegen winkelpanden en een café worden gekocht en ook aan de overzijde van de straat worden bedrijfspanden verworven. In 1987 meldt de Alkmaarsche Courant, dat het interieurbedrijf de binnenstad gaat verlaten. De situatie in de binnenstad is voor het bedrijf onhoudbaar geworden. De winkel is een labyrint van toonkamers, op- en afstappen en hoogteverschillen. De bereikbaarheid voor de bezoeker wordt steeds moeilijker, omdat het verkeer in de Alkmaarse binnenstad aan banden wordt gelegd. De smalle, van oorsprong laat middeleeuwse straatjes, belemmeren de groei

en expansie van het familiebedrijf. De speurtocht naar een goede locatie wordt ingezet. Geen eenvoudige taak. Ook het besef, dat er risico’s zijn aan de verhuizing, groeit. Als het besluit wordt genomen, dat de noordzijde van het centrumgebied de aangewezen plek is voor een nieuwe winkel, gaat het snel. Er komt ruimte vrij op de hoek van de Noorderkade en Noorderstraat. Een betere zichtplek vanuit het centrum van de stad lijkt er niet.

Het centrale magazijn van Van Til, gevestigd aan de Lemmingkoog in Alkmaar.


Als wethouder Leo Worm op 1 december 1989 Van Til Interieur op Overstad opent, is dit de bekroning van 85 jaar vakmanschap. Het pand biedt dan zesduizend vierkante meter showroomruimte voor Van Til. De overige ruimte wordt verhuurd aan een radio- en tv-bedrijf en een winkel voor keukeninrichting. De internationale meubelcollectie en de woonaccessoires komen volop tot hun recht in de nieuwe zaak. In 1990 nemen Mark en Frank de zaak over van vader Jaap en oom Piet. Als Frank door zijn vader wordt gevraagd in zijn voetsporen te treden, reageert hij: ’Alleen als Mark het ook doet’. Mark stemt in.

In de zomer van 2001, gaat de opslag van brandgevaarlijke stoffen naast Van Til Interieur aan de Noorderkade, in vlammen op. Van Til heeft gedurende de jaren ervoor al diverse aangrenzende percelen gekocht en voegt dit stuk grond daaraan toe. Tegenwoordig is hier een groot parkeerterrein gerealiseerd. In de aangrenzende panden opent Van Til de winkels Pelle Divani (luxe lederen zitmeubelen) en Van Til Outlet. Inmiddels heeft Van Til Interieur de beschikking over 14.000m2 met gespecialiseerde presentaties van modern design, eigentijds klassiek, slaapkamercomfort, exclusieve verlichting, textiel en woonaccessoires. Ruim het tweevoudige van de ruimte die in 1989 bij de ingebruikname van het nieuwe pand beschikbaar was. Van Til Interieur is uitgegroeid tot een bedrijf dat met de enorme internationale wooncollectie consequent de top van de markt bedient. De collectie is bijzonder, mede doordat Van Til door inkoop exclusieve, aantrekkelijke aanbiedingen kan afspreken met bekende leveranciers. De bezoekers komen vanuit heel Nederland en steeds vaker zelfs van over de landsgrens. Die combineren vaak een aankoop in onze zaak met een uitstapje in de regio. De stad Alkmaar biedt zoveel moois. Uw bezoek is zeker de moeite waard!

Bij beide broers Van Til (hierboven op de foto samen met kunstenaar Corneille) heeft een persoonlijke, christelijke geloofsovertuiging een centrale plaats in hun leven. De zaak blijft dan ook, als één van de weinige winkels in Alkmaar, consequent op zondag gesloten. -7-

Hofleverancier Het Koninklijk Huis verleent Van Til Interieur half december 2004 het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Van Til toont het schild met trots boven de entree van de winkel in Alkmaar.


Van Til Groep HĂŠt label achter de meest inspirerende meubelzaken van Alkmaar: Van Til Interieur, Comfort Chairs, Mobi Design, Villa la Vie, Pelle Divani en Van Til Outlet.

Met honderden internationale topmerken op het programma biedt de Van Til Groep een unieke verzameling eigentijdse meubels. Voor iedere doelgroep en in iedere prijsklasse. Van strak tot speels. Van trendy tot tijdloos.

Zes verrassende woonwinkels met een eigen identiteit en een eigen uitstraling. Met voor iedere stijl, smaak en sfeer het perfecte meubelstuk.

De naam Van Til staat al sinds 1904 voor kwaliteit. Dit komt niet alleen tot uiting in de dynamische collectie designmeubelen, maar ook in de service. Zowel in de winkels als achter de schermen.

Van Til Interieur Noorderkade 1038 1823 CJ Alkmaar Telefoon 072 511 27 60 www.vantil.nl

Comfort Chairs Huiswaarderplein 5c 1823 CP Alkmaar Telefoon 072 520 54 77 www.comfortchairs.nl

Mobi Design Huiswaarderplein 5a 1823 CP Alkmaar Telefoon 072 511 96 91 www.mobi.nl

Villa la Vie Payglop 15 1811 HM Alkmaar Telefoon 072 303 03 41 www.villalavie.nl -8-

Klanten kunnen altijd rekenen op heldere informatie, praktische oplossingen en een optimale inzet. Naast dat alle winkels CBW-erkend zijn, heeft de Van Til Groep een eigen expeditieafdeling en servicedienst. De eigen meubelmakers staan bovendien garant voor een stukje extra service. Zo bieden de winkels van de Van Til Groep de overtreffende trap van woonwinkelen.

Pelle Divani Pettemerstraat 6 – 8 1823 CW Alkmaar Telefoon 072 512 26 03 www.pelledivani.nl

Van Til Outlet Jagerstraat 11 1823 CV Alkmaar Telefoon 072 511 27 60 www.vantiloutlet.nl


Benaia College Van Til steunt wereldwijd diverse ontwikkelingsprojecten. Door het organiseren van speciale activiteiten, waaronder een meubelinruilactie, wordt er geld ingezameld voor tal van goede doelen. Enige jaren terug bezochten Mark en Frank van Til het dorpje Talefmenga in Burkina Faso en besloten daar een ambitieus schoolproject te starten. Burkina Faso, gelegen in West-Afrika, is ĂŠĂŠn van de armste landen ter wereld. Droogte, slechte infrastructuur en gebrek aan scholen zijn de voornaamste problemen. Het kleine dorpje Talefmenga is gelegen op ca. 25 km van hoofdstad Ouagadougou. Enige jaren geleden is hier een school gebouwd met ruimte voor honderden leerlingen. Door deze school is opleiding gegarandeerd voor de kinderen van de nabijgelegen dorpen. Het opleiden van de populatie bevordert onder andere de economische groei van de regio. Deze groei brengt met zich mee dat ook de lagere sociale klasse kan meedelen in behoeften als voedsel, drinkwater, sanitair, gezondheidszorg en natuurlijk onderwijs. Ook komt er op deze manier ruimte om banen te creĂŤeren, de agrarische sector te moderniseren en kan de infrastructuur worden verbeterd. -9-


Meer over dit project op www.benaiacollege.com.

Zitmeubel inruilactie bij Van Til U ontvangt nú bij diverse aankopen geld voor uw oude bank of fauteuil! Een inruilpremie die kan oplopen tot vele honderden euro’s! Uw oude zitmeubelen worden verkocht in de Dorcas-winkel. De opbrengst daarvan wordt geheel besteed aan diverse ontwikkelingsprojecten, waaronder de school Benaia College in Burkina Faso. Zo werden daar onlangs zonnepanelen geïnstalleerd zodat de school over een permanente stroomvoorziening beschikt. Steun aan een goed doel, duurzaam herOnderwijs vormt hier dus een van de fundamenten voor een gezonde samenleving. Samen met andere elementen, zoals bijvoorbeeld het slaan van waterputten, kan er worden zorggedragen voor een stabiele, veilige en vooral betere toekomst. Na een bezoek aan dit gebied heeft Van Til besloten om dit project te ondersteunen. Dankzij deze hulp is het gelukt om een stuk bouwland aan te kopen. Eind 2007 is gestart met de bouw van de eerste klaslokalen welke in 2008 zijn opgeleverd. Tegenwoordig zijn de lokalen volledig in gebruik en telt de school ca. 130 leerlingen en 20 leraren en andere medewerkers. 's Middags wordt een eenvoudige lunch verstrekt zodat de kinderen de hele dag op school kunnen blijven. Vooral voor de kinderen uit verder gelegen dorpen is dit een uitkomst. - 10 -

gebruik van oude meubelen én u een aantrekkelijke inruilpremie. Een unieke actie waar iedereen blij van wordt! Informeer er naar bij onze verkopers.

Vraag naar de voorwaarden.


Framati Het is stijlvol. Het heeft internationale allure. En het is een bewijs van uitstekende smaak: Framati, het merk dat alle wereldstijlen combineert tot een nieuwe ervaring in wonen. Dankzij dit concept van fusiondesign vormt Framati de ideale basis voor een strak interieur, romantische inrichtingsstijl of een nuchtere Hollandse inrichting.

FRAMATI. WATSON. Bijzonder comfortabel zitmeubel met verstelbare rugleuningen en uitklapbare voetensteun. Uitgevoerd op luxe metalen pootjes. In zwart leder. Van 4668,- Nu 3299,-

FRAMATI. BRIDGE. Driedelige tafelset in helder glas. 42x42, 38x38 en 34x34 cm. Set van 339,- Nu 185,-

FRAMATI. DAKAR. Sfeervolle eetfauteuil met traploos verstelbare rug. Op handige zwenkwielen. In zwart leder (uit voorraad leverbaar), van 699,- Nu 475,-

FRAMATI. BOUNDERY. Kubistisch zitmeubel met strak metalen onderstel. In diverse kleuren stof. Fauteuil (76 cm) van 660,- Nu 515,- 2-zits (206 cm) van 1025,- Nu 815,Loveseat (146 cm) van 790,- Nu 625,- 3-zits (226 cm) van 1095,- Nu 865,-

In overige kleuren leder, van 699,- Nu 499,-

- 11 -


FRAMATI. MISTRAL. Tijdloos zitmeubel in diverse kleuren rundleder. Fauteuil (90 cm) van 1272,- Nu 875,- 2-zits (150 cm) van 1660,- Nu 1145,2,5-zits (180 cm) van 1895,- Nu 1295,- 3-zits (210 cm) van 2167,- Nu 1495,Setaanbieding 2,5-zits + 3-zits, van 4062,- Nu 2495,-

FRAMATI. LARINO. Luchtige eetstoel in sterke zwarte spanstof. Buisframe in rvs. Van 440,- Nu 299,-

FRAMATI. PANTA. Zitmeubel met fraaie ronde belijning en sierlijke stiknaden. In diverse kleuren leder. 2-zits (158 cm), van 1477,- Nu 975,- 2,5-zits (189 cm), van 1847,- Nu 1225,3-zits (215 cm), van 1961,- Nu 1299,- Setaanbieding 2 + 2,5-zits, van 3324,- Nu 1999,-

FRAMATI. BAMAKO. Draaibare relaxfauteuil met elektrisch verstelbare rug- en voetensteun. Uitgevoerd met drie motoren en accu. In zwart leder. Van 2295,- Nu 1795,In overige kleuren leder. Van 2295,- Nu 1895,-

FRAMATI. LANGENTHAL. Bedcombinatie bestaande uit: 2x elektrisch verstelbare bedbodems (elk met dubbele motoren), 1x ombouw en hoofdbord, 2x luxe traagschuim matrassen met anti-allergie Purotex tijk. Setprijs van 4879,- Nu 2999,-

FRAMATI. CATANA. Eetstoel met traploos verstelbare rug. In zwart leder, van 449,- Nu 349,In overige kleuren leder, van 449,- Nu 369,- 12 -


Karpetten

80 knots

80 knots

80 knots

FRAMATI. ALL SEASONS. 170x240 cm, van 1693,- Nu 995,200x250 cm, van 2075,- Nu 1245,200x300 cm, van 2490,- Nu 1475,-

FRAMATI. LEVALA. 170x240 cm, van 1693,- Nu 995,200x250 cm, van 2075,- Nu 1245,200x300 cm, van 2490,- Nu 1475,-

FRAMATI. COLOUR STRIPES. 170x240 cm, van 1693,- Nu 995,200x250 cm, van 2075,- Nu 1245,200x300 cm, van 2490,- Nu 1475,-

100 knots

80 knots

80 knots

FRAMATI. KADRINA. 170x240 cm, van 2223,- Nu 1595,200x250 cm, van 2725,- Nu 1995,200x300 cm, van 3270,- Nu 2395,-

FRAMATI. BROKEN MIRROR. 170x240 cm, van 1693,- Nu 995,200x250 cm, van 2075,- Nu 1245,200x300 cm, van 2490,- Nu 1475,-

FRAMATI. FUSION. 170x240 cm, van 2185,- Nu 1245,200x250 cm, van 2653,- Nu 1545,200x300 cm, van 3298,- Nu 1845,-

Verfraai uw vloer met een van de prachtige vloerkleden uit de Framati-collectie. Een subtiele manier om een persoonlijk statement aan uw woonsfeer toe te voegen. De kleden worden handmatig gefabriceerd in Nepal en zijn leverbaar in diverse maten, dessins en kleuren. Informeer ook naar de mogelijkheid om uw eigen ontwerp te laten fabriceren.

super

80 knots

FRAMATI. KARLA. 170x240 cm, van 1693,- Nu 995,200x250 cm, van 2075,- Nu 1245,200x300 cm, van 2490,- Nu 1475,-

- 13 -


Cassina Cassina: Ambachtelijk vervaardigde meubelen van de meest hoogwaardige materialen. Designs van internationaal vermaarde ontwerpers als Le Corbusier, Piero Lissoni en ook de Nederlander Gerrit Rietveld. Cassina verrast met nieuwe trends maar schroomt niet om terug te grijpen naar de tijdloze klassiekers van weleer. Het Italiaanse topmerk weet indruk te maken met spraakmakende modellen, materialen, kleuren en toepassingen op het gebied van hoogwaardige zitmeubelen.

CASSINA. MET. Ontwerp: Piero Lissoni. -- 14 14 --


CASSINA. CICOGNINO. Ontwerp: Franco Albini.

CASSINA. LC6. Ontwerp: Le Corbusier, Jeanneret, Perriand.

CASSINA. UTRECHT. Ontwerp: Gerrit Rietveld.

CASSINA. LC4. Ontwerp: Le Corbusier, Jeanneret, Perriand.

CASSINA. LC3. Ontwerp: Le Corbusier, Jeanneret, Perriand. - 15 -


co

Corneille (1922 - 2010) was een gepassioneerd schepper van vormen in uitbundige kleuren. Getoonde kunstkleden zijn in een gelimiteerde en exclusieve oplage geproduceerd. De karpetten zijn vervaardigd van 100% scheerwol en worden geleverd met een genummerd en een door Corneille gesigneerd certificaat.

SENTIMENTAL JOURNEY. 200x242 cm, van 2495,- Nu 1495,-

LE CHAT ROI. 220x220 cm, van 2495,- Nu 1495,-

LA BELLE ECUYERE. 220x220 cm, van 2495,- Nu 1495,- 16 -

ENFANT ET OISEAU. 200x275 cm, van 2495,- Nu 1495,-

LA TRAVIATA. 220x220 cm, van 2495,- Nu 1495,-

LES OISEAUX AMOUREUX. 220x220 cm, van 2495,- Nu 1495,-

n.

s tte on pe or ar vo le-k il nl il. rne nt va Co w. od w w nb a e Zi e a et pl

m

Corneille


Het echte zitten Mooie, goed gemaakte producten betekenen veel voor de mensen die zich ermee omringen. Ze stralen de zorg waarmee ze werden vervaardigd uit en tonen details die bij de productontwikkeling met aandacht en veel geduld werden bedacht. Sterke producten hebben een eigen identiteit en creĂŤren tegelijkertijd door hun comfort een gevoel van geborgenheid. Dit maakt dat mensen er graag in zitten endat ze opgenomen worden in de woonomgeving als waren ze een deel van de fami lie. Echt zitten is een emotie en die emotie ervaart u alleen als alles klopt. Ik geloof in de kracht van dit familiebedrijf, hier in Venlo, dat kennis en kunde koestert en de moed heeft de wereld uit te dagen door eigenzinnige vormgeving, spannende kleurcombinaties en een gepaste knipoog naar al te dogmatisch design zonder concessies te doen aan comfort. Met liefde bedachte ideeĂŤn maken het echte zitten mogelijk. Daar werken we graag aan bij Leolux.

- 17 -


Leolux Adartne Design: Natalie Buijs, 2007/2013

Kleurrijk of terughoudend? Adartne maakt u zo expressief als u zelf wilt. De comfortabele zittingen worden in de stof van uw keuze uitgevoerd. De siersteek “dashes” past u daarop aan in elke gewenste kleur, net als het gelakte frame. Zo wordt Adartne het kleurrijk middelpunt van uw woonruimte. Style your Life with Adartne. 2-zitsbank vanaf € 1.995,-

2,5-zits

41

Pouf

55

55

85

- 18 -

Pouf

41

2-zits

43

74

Fauteuil

93

167

197

82

120

382100

382200

382500

382850

382851


Leolux Antonia Royale Design: Hugo de Ruiter 1996/2010

[de koningin van Leolux] Deze grande dame bestaat in haar grondvorm al sinds de jaren vijftig en nog steeds vormt ze een solide basis van de Leolux collectie. Nu is het programma Antonia helemaal opgefrist: ze werd doorgelicht, herschapen en voorzien van een nieuwe (en toch vertrouwde) “look”. Antonia, een model met een ijzersterke reputatie verdient een eretitel. Daarom heet de koningin van de Leolux collectie voortaan Antonia Royale. Draaifauteuil

2-zitsbank

2,5-zitsbank

3-zitsbank

81

Fauteuil large

93

90

44

76

Fauteuil small

74

86

86

149

174

210

371100

371101

371102

371200

371500

371300

Element 1,5-zits ZA 93

93

3,5-zitsbank

Element 1,5-zits PR/PL 94

3,5-zitsbank

248

248

93

164

164

371405

371400

371803

371805

371806

Element 3-zits AL/AR

93

Element 1,5-zits AL/AR Element 2,5-zits AL/AR

105

371702

371701

Armkussen

117

105

371600

371602

Verstelbaar Armkussen

Sluimerkussen

90

51

53

59

371850

371080

371081

371082

371301

Pouf 124 x 55

130 371601

Pouf 62 x 55

124

62

371950

371900

Hoofdsteun medium

Armrol

71,5

46

59

53

51

- 19 -

197

371302

Hoek rond

90

Pouf 90 x 90

97

117

164 105

197

161 371501

Hoek 23º

Hoofdsteun large

71,5

161 371502

Hoek 90º

55

105 371801

130

105 371802

Chaise longue AL/AR

19

50

65

371083

371090

371091

Ø


Leolux Edison Design: Christian Werner, 2013

Wie durft te kiezen voor echt comfort en uitdagende details, kiest voor Edison. De ultieme bank voor de liefhebber van natuurlijk leer, innovatief uitgevoerd, met direct herkenbare zachtheid. Maar ook met verrassende details. In het stikwerk, bijvoorbeeld, dat op ambachtelijke wijze met de hand is afgeknoopt. Extra mooi zichtbaar in afwijkende garenkleuren. En let ook eens op het detail dat de kussens verbindt: een oplossing die zowel subtiel als verrassend is. De Edison kussens zijn voorzien van een vulling die zich vormt naar het lichaam. Dit bevordert comfort en ergonomie voor de gebruiker. Om het zachte uiterlijk te behouden de kussens dagelijks opkloppen.

3,5-zitsbank

44

97

- 20 -

Pouf 38

3-zitsbank 43

85

2,5-zitsbank

190

215

240

86

387500

387300

387400

387850


Leolux Bella Bora Design: Axel Enthoven, 1983/2008

[al 25 jaar een bescheiden schoonheid] Bella Bora is gebaseerd op de Bora-serie uit 1983/1987. Het kenmerkende actieve comfort van de Bora, wordt nog vergroot door het unieke Leolux-systeem waardoor de rug met uw lichaam mee veert. Een ontwerp waarmee Leolux een kwart eeuw geleden de wereld van het zitten veranderde! Het begon in 1983 met Bora Bora. Daarna kwam Bora Bèta en recent, na een kleine restyling, Bella Bora. Nu, dertig jaar na introductie bestaat de Bora-serie dus nog steeds. Het succes van deze design klassieker heeft volgens designer Axel Enthoven alles te maken met de intelligentie van het ontwerp. "Mensen herkennen vakmanschap. Ik ben geen designer die zich laat leiden door trends. Vormgeving benader ik vanuit logica en praktische bruikbaarheid, niet vanuit een modebeeld. De Bora Bora blijft mooi door zijn eenvoud en vanzelfsprekendheid. Dat geeft het zitmeubel zijn kracht en maakt hem tijdloos.� Pouf

88

46

46

78

Fauteuil

2,5-zitsbank

71

3-zitsbank

52

83

2-zitsbank

88

147

176

214

71

314100

314200

314500

314300

314850

2-zitsbank

2,5-zitsbank

45

89

Fauteuil

3-zitsbank

88

88

- 21 -

88

147

176

214

315100

315200

315500

315300

314850


Leolux Boavista Design: Axel Enthoven, 2011

[Een uitzicht met allure] Boavista verenigt compacte design met een geweldig comfort. Onmiddellijk herkenbaar als een ontwerp van Enthoven: lichtvoetig en subtiel, binnen een vertrouwde vormentaal. En zoals de naam verraadt, werd er door Leolux speciale aandacht besteed aan de afwerking. Met een stoffering die als een briefomslag lijkt te zijn dichtgevouwen en mooie stoffeerdetails aan de binnenzijde van de arm en op de zijkant van de rug. De subtiele schoonheid van Boavista De uitvoering met een hoge rug brengt meer steun en een aangenaam gevoel van geborgenheid. Deze versie onderscheidt zich bovendien van een subtiele extra decoratie; een stiknaadje dat het grote vlak van de rug visueel breekt. Genieten van de wereld om u heen, is des te aangenamer vanaf een goed vormgegeven zitplaats. Boavista maakt de belofte van schoonheid meer dan waar! 2-zitsbank laag

2,5-zitsbank laag

363100

143 363200

168 363500

Fauteuil hoog

2-zitsbank hoog

2,5-zitsbank hoog

3-zitsbank laag

86

44

73

Fauteuil laag

193 363300

42 51

86

- 22 -

Pouf

3-zitsbank hoog

44

83

83

83

143

363150

363250

168 363550

193

71

363350

363900


Leolux Cuno Design: Cuno Frommherz, 2008

[de ultieme serie, op elk gebied naar wens] Een completere serie is nauwelijks denkbaar. Cuno van Leolux biedt elke optie, zowel in zijn uiterlijk als op het gebied van samenstelling of comfort. Hoge of lage armen, stevige of zachte kussens, meerdere poothoogtes, hoofdsteunen en armkussens. En dan visuele opties: u kiest uit de stoffeervarianten "straight" of "points" (siersteek in de kussens), een scala aan bekledings-en kleurcombinaties en drie verschillende pootjes in hout, rvs of lak. Waar u bij Cuno niet voor kiest zijn de verstelbare zittingen. Die krijgt u er gratis bij.

41,5

41-44

80-83 85

56 Pouf 56x56

Element 1,5-zits ZA

Love Seat

56

98

98

98

Draaifauteuil

79

79

117

85

56

328100

328101

328800

328805

328901

3-zitsbank

3,5-zitsbank 98

172

204

242

328500

328300

328400 Element 3-zits AL/AR 98

Element 2,5-zits AL/AR

98

41-44

80-83

41-44

80-83

162

156

125

103

162

328600 Hoofdsteun medium 78

Sluimerkussen

44

44

50

Armkussen

125

142 Pouf 67x142

125

142

328601

328900

125

328803 Verstelbaar Armkussen

328301

Pouf 67x142

Hoekelement 90

Hoofdsteun large

78

162 328804

328302

Hoekelement 90

Hoekelement rond 125

Element 1,5-zits pouf L/R

188

188

328501

Hoekelement rond

41-44

156 328502

67

101 328801

80-83

101 328802

Element 1,5-zits pouf L/R

125

98

Element 1,5-zits AL/AR

41-44

98

98

2,5-zitsbank

- 23 -

41-44

80-83

44

117

79

Fauteuil

Pouf 56x56

Element 1,5-zits ZA

Love Seat

98

79

83

Draaifauteuil 41-44

80-83

Fauteuil

52

51

56

51

66

328080

328081

328082

328090

328091


Leolux Felizia Design: Axel Enthoven, 2012

[Smaakvol en edel met het allerhoogste comfort ] De zachte rondingen van Felizia nodigen uit om haar comfort te verkennen, de kussens op de armen om lekker weg te kruipen of uw hoofd te laten rusten. In deze bankenserie verzamelde Leolux al haar kennis van vormgeving en ergonomie. Het resultaat is een unieke bank, die een absoluut topcomfort verenigt met een toegankelijk design. Om uw comfort te maximaliseren, is Felizia ook leverbaar met een hoge rug. Vertrouwd, smaakvol en edel, bij elkaar gebracht zoals alleen Leolux dat doet. Felizia programma Leverbaar als fauteuil, 2-zits, 2,5 en 3-zitsbank (met hoge of lage rug) en als pouf. De banken en fauteuil zijn voorzien van vrijverende rugdelen die zich vormen naar uw lichaam. Comfortopties: Felizia is leverbaar met een aangepast zithoogte (+ of – 2 cm) en met een grotere zitdiepte (+2cm). De poten zijn standaard uitgevoerd in gepolijst aluminium. Optioneel in lak of epoxy, m.u.v.(Metallic) Brush. 2-zits laag

2,5-zits laag

3-zits laag

88

44

84

Fauteuil laag

90

160

185

210

370100

370200

370500

370300

2,5-zits hoog

3-zits hoog

51

88

- 24 -

Pouf

40

44

91

Fauteuil hoog 2-zits hoog

90

160

185

210

66

370150

370250

370550

370350

370900


Leolux Horatio Design: Cuno Frommherz, 2012

Doelgericht zette designer Cuno Frommherz de basislijnen voor dit model op papier. Draaibare rugsteunen veranderen de bank in een chaise longue. De kostbare uitwerking met aluminium zichtdelen geven het ontwerp een onvergetelijk uiterlijk. Het hoge comfort zorgt voor een heel hoogwaardige zitbeleving Met de oorspronkelijke schets uit 2002 als uitgangspunt, ontwikkelt Leolux bijna een decennium later een vernieuwde uitvoering. De beste eigenschappen van de eerdere versies worden verenigd in deze Horatio. Een zeer compleet programma, met banken en aanbouwelementen. Element 3-zits AL/AR

3-zitsbank

92

43

84

Love Seat draaipunt R/L

125

125

216

198

364805

364806

364300

364302

3-zitsbank AL-PR/AR-PL

198 364301

95

84

Schakelbank AL/AR

273

224

224

364303

364702

364701

273 364304

Schakelbank PR/PL

176

95

Chaise longue AL/AR

110

110

364402

364401 Element 1,5-zits PR/PL 95

Element 1,5-zits AL/AR

89

109

109

163

163

364803

364802

364801

364501

364502 Kussen

Pouf 110x55

55

92

91

Pouf 91x91

41

Hoekelement met kort rug L/R

- 25 -

280 364704

92

92

Element 1,5-zits ZA

280 364703

115

115

91

110

56

364602

364601

364900

364950

364080


Leolux Marabeau Design: Gerard Vollenbrock, 2012

[Alles in huisvoor een perfect comfort] Omdat u wel altijd goed, maar niet steeds op dezelfde manier wilt zitten, ontwikkelde Leolux Marabeau. Een eigenwijs ogende bank, met een exclusieve afwerking die u meteen herkent in de taps toelopende pootjes. Uw Marabeau heeft echter ook de flexibiliteit die u zoekt, binnen de randvoorwaarden van een perfect comfort en bescheiden afmetingen. Het ontwerp van Gerard Vollenbrock biedt een prettige stevigheid en is voorzien van een hoofdsteun die u eenvoudig in hoogte verstelt en in drie standen kunt draaien. Dus, of u nu rechtop zit, of graag meer ontspanning zoekt, Marabeau heeft het allemaal in huis. Marabeau programma Leverbaar als 2,5 en 3-zitsbank en als pouf. De pootjes worden uitgevoerd in chroom, satin chrome, epoxy of lak. Voor langere gebruikers biedt Marabeau een grotere zitdiepte (+ 2cm), voor kleinere gebruikers is een lagere zithoogte (2cm) een optie. De fauteuils Mundo en Marabis sluiten in hun vormgeving perfect aan op Marabeau.

Pouf

43

3-zits

- 26 -

46

88/96

44

84/98

2,5-zits

181

211

71

373500

373300

373850


Leolux Mayon Design: Christian Werner, 2012

De naam Mayon herinnert aan klassieke en hemelse sferen. En dat is precies wat deze bankenserie belichaamt: eigentijds charisma met een verheven zitbeleving. De organisch golvende rondingen van de armen en de rug, voorzien dit compact vormgegeven model van heel eigenzinnige kenmerken. Uit de eerste samenwerking tussen de Duitse designer Christian Werner en Leolux ontstond een bank met een geheel eigen gezicht. Innovatief, compact en edel uitgevoerd. De verende armen zorgen dat u zich lekker ontspannen in de hoek van de banken kunt nestelen. Ze vormen bovendien een ingebouwd hoofdkussen, wanneer u even lekker wilt liggen. Mayon is aan alle kanten even rijk en gedetailleerd. Het model werd uitgevoerd met exclusieve aluminium poten, een tactiele zadelsteek en de stoffeerbewerking “Points� aan de buitenkant van de armen en de rug. Het maakt Mayon tot een luxueuze verrijking voor elk interieur.

2,5-zitsbank

3-zitsbank

40

50

85

- 27 -

Kussen

Pouf 41

2-zitsbank 44

84

Fauteuil

81

148

173

198

75

60

368100

368200

368500

368300

368850

368080


Leolux Oscar Design: Christian Werner, 2013

Een echte Leolux bank is een plek vol geborgenheid, een thuis als een veilige haven. Neem nou onze gastvrije Oscar. De donsachtig zachte nonchalance van zijn bekleding is als een warme deken. Zijn zachte leuningen koesteren niet alleen de armen maar ook het hoofd als u horizontaal wilt aanleggen. De echte kenner ziet meteen dat Leolux weet, hoe pootjes kunnen dienen als sieraden. En de geraffineerde afwerking van de naden en biezen is als haute couture, een Oscar waardig. Met dit doordachte programma hoeft een veilige thuishaven geen droom te blijven. Element 2,5-zits AL

3-zits

Element 2,5-zits AR

96

39/41

71/73

2,5-zits

184

214

164

164

384500

384300

384502

384501

Element 3-zits AR

Schakelbank AR

Schakelbank AL

96

39/41

71/73

Element 3-zits AL

194

194

225

225

384302

384301

384701

384702

Einddeel Pouf Links

Kussen

40

56

50

Kussen

102

- 28 -

Pouf 37/39

71/73

Einddeel Pouf Rechts

225

225

82

60

60

384703

384704

384850

384080

384085

= naden bij leer en velours stoffen


Leolux Paian Design: Hugo de Ruiter, 2007

[vertrouwd design met alle opties] Compact, actief en voorzien van verstelbare zittingen, zodat Paian geschikt is voor grote en kleine gebruikers. U kiest voor een van de vier zitdieptes via een handgreep onder de zitting. De pootjes in aluminium of eiken zijn in drie hoogtes leverbaar. Paian op maat De Paian van Leolux heeft een luxe en moderne uitstraling en een actief zitcomfort. Paian is verkrijgbaar als bank, fauteuil en draaifauteuil. De poten van Paian worden standaard uitgevoerd in aluminium. Ook is het mogelijk om de Paian bank met eiken poten uit te voeren. De voet van de Leolux draaifauteuil wordt uitgevoerd in epoxy en is voorzien van een slim nul-punt, waardoor Paian terugdraait naar zijn beginstand. Ook de zithoogte en zitdiepte van de Paian kunt u geheel naar eigen wens bepalen, met uitzondering van Paian pouf en Paian draaifauteuil. Fauteuil

2-zitsbank

2,5-zitsbank

3-zitsbank

46

87

Draaifauteuil

74

154

174

194

91

74

74

154

174

194

303100

303200

303500

303300

Pouf

Hoofdsteun

40

52

74

303101

50

- 29 -

15

50

54

54

50

303800

303090


Leolux Pupilla Design: Gabriele Assmann, 1998

[ronde vormen, heerlijke zit-ligmomenten] De Leolux Pupilla is een organisch gevormde bank op eigenzinnige voetjes met extra hoogteoptie. Door het aanbouwelement te koppelen aan een chaise longue ontstaan er verschillende dieptes binnen een combinatie. En door de slimme manier van combineren, neemt Pupilla minder ruimte in beslag dan u zou verwachten.

76

42 / 43,5

2,5-zitsbank

178

Element 2-zits AL/AR

85

87

3-zitsbank

178 983500

210

173

173

983300

983202

983201

Chaise longue medium AL/AR

- 30 -

Sluimerkussen

55

144

159

159

42 / 43,5

82

Chaise longue large AL/AR

96

96

96

96

55

983804

983803

983802

983801

983080


Leolux Shuffle Design: Hugo de Ruiter, 2012

Eens in de 10 of 15 jaar wordt er een meubel ontworpen met een unieke veelzijdigheid. Een functiemeubel dat verstelbaar is, flexibel en gedurfd; verfijnd in zijn afwerking, technisch geweldig en uitgerust met het geroemde Leolux comfort.

4

5

6

8

1

9 1

169

209

158

158

375200

375300

375202

375201

Schakelbank arm links, rug rechts

Element 3,5-zits AR

23

24

25

26

1

27

1

230

230

375402

375401

Chaise longue AR

19

20

1

1

21

52

38

Pouf

72 84

84

375802

375801

375850

93/102/111 74/85/96

22

18

7

1

Element 3,5-zits AL

82/91/100

74/85/96

3 1

74/85/96 148/157/166

Element 2-zits AR

40

2

Chaise longue AL

- 31 -

Element 2-zits AL

3-zitsbank

2-zitsbank

82/91/100

74/85/96

Leolux heeft al sinds het begin van de jaren tachtig ervaring met het bouwen van veelzijdige functiemeubelen. En na Leolux legendes als Tango, Danaïde en Panta Rhei is er nu dan Shuffle. Een uniek programma met een slanke, minimalistische vormgeving, verstelbare armen en ruggen en drie rughoogtes die binnen één bank kunnen worden toegepast. Het uiterst lichte onderstel is uitgevoerd in tijdloos RVS en voorziet Shuffle van een vleugje gewichtloosheid.

10

11

Schakelbank arm rechts, rug links

12

1

15 13 14

16

17

1

252/265/270

252/265/270

375702

375701


Leolux Archipel Design: Hugo de Ruiter, 2004

[drijvende eilanden, keien in de rivier met verstelbare delen] De eilanden van de Leolux-Archipel zijn spannend gevormde asymmetrische elementen die desgewenst aan elkaar geschoven kunnen worden. De grillige vormen van Archipel bieden talrijke zit- en ligmogelijkheden, allemaal voorzien van de juiste ondersteuning door de verstelbare rugdelen (plus-versie). De pouf is leverbaar in drie varianten: opbergpouf, zitpouf of flexpouf met een draaibaar tafelblaadje. De bijpassende salontafel is voorzien van een glazen blad.

3-zits, enkele rug R/L, rug standaard basic of plus

234

234

120

120

149

171

171

234

165802/1

165301/2

234 165321/2

108

108

78

Pouf Hollow

108

108

108

165850

165852

165851

41,5

37

Pouf met draaiblad

37

Pouf

- 32 -

3-zits, enkele rug R/L, rug verlengd basic of plus 71/79

71/79

40

71/79

Element met pouf L/R, basic of plus


Leolux Arabella Design: Stefan Heiliger, 2011

[een visuele ontdekkingstocht] Arabella biedt een lijnenspel dat op het eerste gezicht vertrouwd is, maar bij nadere beschouwing verrast. Kleurcombinaties kunnen dit effect desgewenst versterken of afzwakken. De asymmetrische vorm creĂŤert daarbij verschillende zitmomenten, elk met zijn eigen charme. Een oneindig object met eigenwijze trekjes, deze Arabella van Stefan Heiliger voor Leolux.

3-zits bank 42

75

2,5-zits bank

220

85

195

- 33 -

195

195

220

220

356500 Curl R

356505 Curl L

356300 Curl R

356305 Curl L


Leolux stoelen Eetkamerstoel zonder armleggers

60

49

55

49

141100

141102

Leolux Talos

45

83

66,5

60

55

48

87

87

67,5 48

Eetkamerstoel armleggers

52 58

Leolux Freyr 52

65

64

62

46,5

80

195100

62

Leolux Pyrite

66

49

49

66

Eetkamerstoel gestoffeerde wang 'Butterfly'

52

54

57

52

54

57

67

65

Eetkamerstoel met armlegger 'Orchid'

49

65

84

65

Eetkamerstoel zonder armen 'Dancer'

48

90

Leolux Spring

Afgebeeld: Leolux Freyr en Niobe

Leolux Lirio - 34 -


Leolux Fauteuils Leolux Sjamaan

Leolux Bolea Leolux Mayuro

Leolux Galathea

Leolux Gisa

Leolux Elixir

Afgebeeld: Leolux Mayuro

Leolux Scylla

Leolux CeCe - 35 -


Leolux Talassa Leolux Fiji

Leolux Pallone

Leolux Mundo

Leolux Papageno

Leolux Kikko (Marsman special edition)

Leolux Parabolica

Leolux Marabis - 36 -

Leolux Dolcinea


pa Humphrey

[senso Chocolat]

Fauteuil Pa

[senso Ombra] [senso Off white]

Fauteuil Ma

ma Betty

[senso Apricot]

37

76

ma Ella

84

[senso Egret]

66

41

73

[senso Mist] [senso Gold]

86

[senso Black]

78

[senso Off white] [senso Egret]

Fauteuil Lill'

Pouf 29

lill’ Billie

52

[sigge 180]

33

[nevada 02]

lill’ Stan [senso Mist]

[senso Gold] [senso Egret] [nevada 02]

57

[senso Off white]

59

Leolux Pallone Family

pa Louis

59

57

[sigge 180]

Hét icoon van Leolux heeft gezelschap gekregen. Met twee kleinere gezinsleden (moeder Ma’llone en kind Lill’one) presenteert het gezin zich aan de wereld. Overal voelen ze zich thuis, hoe ze ook worden ingezet: chique, trendy of uitdagend modieus. Maak kennis met de Pallone Family, een reeks met vele gedaanten en nog meer talenten.

pa Andy [senso Greenery] [senso Lime]

Stamvader van de Leolux familie is Pallone, een ontwerp dat in 1989 werd ontwikkeld voor het experimentele “Huis van de Toekomst”, een innovatie- en duurzaamheidsproject avant la lettre. Het ontwerp is vandaag de dag nog even futuristisch als destijds. De middelgrote variant, de moeder van het gezin, biedt een geweldig comfort voor alle lengtematen. Meer nog dan de oer-Pallone, is “Ma’llone” geschikt voor kortere gebruikers. De familie is compleet met de kleinste variant, een speels minifauteuiltje “Lill’one” dat kinderen hun eigen designplek geeft. De bijpassende pouf is een comfortabele aanvulling die bijpassend gestyled wordt.

[senso Lagoon]

ma Yayoi [senso Berry] [senso Orchid] [senso Grenadine]

Echte klassiekers gaan nooit vervelen en blijven steeds weer inspirerend. Ook na een kwart eeuw is Pallone in staat om te verrassen met zijn eigenzinnige karakter en zijn kleurrijke mogelijkheden. Smaakvol, uitdagend, kostelijk of helemaal van nu. Zo herkent u Pallone Family. Extra aantrekkelijk geprijsd. Bestel uw Pallone vanaf €1.495,- (Pallone Pa) / €1.395,- (Pallone Ma) / € 795,- (Lill'One). - 37 -

lill’ Keith [senso Lagoon] [senso Grenadine] [carnivale Festa]


Mojito

seat [belluno Opal] side [senso Dawn] arm [senso Ombra]

Cayenne

Blueberry

seat [belluno Heron] side [senso Navy] arm [senso Navy]

Poppy

seat [maze Sang] side [senso Chicco] arm [senso Chicco]

Bramble

Nu extra aantrekkelijk geprijsd. Scylla Flavours vanaf € 1.425,- 38 -

Fauteuil hoog

Parsley

seat [belluno Scura] side [ditto Fant] arm [senso Castor]

Turkish delight

Cream

seat [ditto Tipi] side [senso Off white] arm [senso Egret]

43

74

74

seat [ditto Campo] side [senso Castor] arm [senso Sprig]

Vanilla

seat [maze Koret] side [senso Egret] arm [senso Egret]

Fauteuil

86

Scylla Flavours Bij gelegenheid van het 15 jarig bestaan van dit oer Nederlandse model, werd de Leolux Scylla uitgevoerd in een speciale editie. De Scylla Flavours serie omvat 21 uitvoeringen, elk met zijn eigen naam en smaakvolle kleurencombinatie. Van sfeervol en kleurrijk tot bescheiden en ingetogen. Geïnspireerd op krachtige kleuren, rijk geurende specerijen, en de charmes van de natuur. En om de zintuigen extra te prikkelen kreeg elke uitvoering van de Scylla Flavours een smeuïge naam mee: “Parsley”, “Turkish Delight”, “Vanilla”, “Cardamom”,….Ze zullen zeker in de smaak vallen.

seat [ditto Raton] side [senso Ombra] arm [senso Ombra]

Mint

seat [maze Pelouse] side [senso Sprig] arm [senso Castor]

seat [belluno Petul] side [senso Off white] arm [senso Walnut]

Cardamom

seat [belluno Jicus] side [senso Black] arm [senso Black]

Basil

seat [maze Astral] side [senso Navy] arm [senso Navy]

[sober lijnenspel met oog voor detail] Met herinneringen aan “De Stijl” ontwierp Gerard Vollenbrock deze oer-Nederlandse Scylla. Hij voorzag zijn ontwerp van een schitterend buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt en stoere armsteunen in leer of Alcantara. Tijdloos design met Leolux zitcomfort. De populaire Scylla is verkrijgbaar als fauteuil met hoge of lage rug en als 2,5 zitsbank.

Black bean

seat [maze Souri] side [senso Dawn] arm [senso Dawn]

Pouf

38

Absinthe

seat [maze Vivid] side [senso Ombra] arm [senso Ombra]

Salsa

seat [ditto Leor] side [senso Grenadine] arm [senso Chocolat]

74

54

2,5-zitsbank

50

Marmelade

seat [belluno Damson] side [senso Fuchsia] arm [senso Fuchsia]

Chili

seat [belluno Volcan] side [senso Chocolat] arm [senso Chocolat]

43

Oyster

seat [ditto Fant] side [senso Black] arm [senso Castor]

73

Sorbet

seat [maze Lupine] side [senso Fuchsia] arm [senso Black]

Vinegar

seat [maze Barro] side [senso Black] arm [senso Black]

84

Balsamico

seat [belluno Tierra] side [senso Castor] arm [senso Black]

84

Leolux Scylla Flavours

74

167

54


Leolux Tafels

Afgebeeld: Leolux Cameleon en Spring

Leolux Ermione Verkrijgbaar in 200, 230, 250 en 275 cm lang. Breedte 100 cm en hoogte 75 cm. Ook uitschuifbaar mogelijk.

Leolux Kalia Verkrijgbaar in 190, 210, 240 en 280 cm lang. Breedte 100 cm en hoogte 75 cm.

Leolux Cameleon Verkrijgbaar in 180, 200, 220 en 240 cm lang. Breedte 100 cm en hoogte 75 cm.

Leolux Niobe Verkrijgbaar met rechte zijdes en afgeronde zijdes tot 240 cm lang. Ook rond verkrijgbaar - 130 cm breed.

Leolux Indus Verkrijgbaar in 220, 240 en 260 cm lang. Breedte 127 cm en hoogte 75 cm.

Leolux Strabo Verkrijgbaar in 160, 180, 200 en 220 cm lang. Breedte 95 cm en hoogte 75 cm. Ook uitschuifbaar mogelijk.

- 39 -


Leolux Salontafels

Leolux Salus

Leolux Cimber

Leolux Tam Tam

Leolux Pampa

Leolux Magnolia Leolux Barilo

Leolux Portello

Leolux Sisu

Leolux Aditi

Afgebeeld: Leolux Pampa Salontafel

Leolux Liliom

- 40 -

Leolux Blocco Swivel


thuis is ar je wa h c i z hart opent Een bank van Rolf Benz bezitten getuigt van goede smaak, zo'n sofa bouwen is een passie. Al meer  dan veertig jaar is Rolf Benz AG & Co.KG uit Nagold internationaal marktleider in gestoffeerde  meubelen.  De  meubelen  van  Rolf  Benz  richten  zich  geheel  op  de  klant.  Het  bedrijf  heeft  bankenprogramma's  ontwikkeld  die  qua  afmetingen,  zitdiepte  en  -hardheid  volledig  zijn  af  te  stemmen op de lichaamsafmetingen van de klant. Gestoffeerde meubelen van hoge kwaliteit zijn en  blijven  de  kerncompetentie  van  Rolf  Benz,  of  het  nu  gaat  om  banken,  uitbreidingselementen,  fauteuils of stoelen: Rolf Benz – de architectuur van het zitten. - 41 -

Afgebeeld: Rolf Benz SCALA


Rolf Benz Bacio Design: Cuno Frommherz, 2013

Een perfect vormgegeven frame bevindt zich aan de achterzijde van deze comfortabele relaxbank en biedt deze bank een geraffineerde grafische omlijsting. Ambachtelijk afgewerkte, zachte kussens completeren het geheel. Design: Cuno Frommherz. Het bankprogramma Rolf Benz BACIO is door zijn drie afmetingen en royale zitdiepten de ideale partner voor alle ruimten. Deze karakteristieke lounge-creatie is uit te breiden met comfortabele, ambachtelijk vervaardigde rugkussens en een grote voetenbank. Ter accentuering van het frame kan gekozen worden voor een donkere hoogglans uitvoering of een uitvoering in glanzend chroom. De met verfijnde profielen versierde overtrekken zijn leverbaar in talloze stof- en leeruitvoeringen, zoals linnenachtige materialen of natuurlijk leder. Een ideale partner hierbij is de Rolf Benz BACIO fauteuil, die stilistisch naadloos op het bankprogramma kan worden afgestemd of als contrasterend element kan worden uitgevoerd.

.

.

.

.

.

.

.

94 .

.

73

41

94 .

.

101

67

94

73

73

101

73

206

65

227

65

41 65

65

62

62

41

41 65

62

73 248

65 41

99

. .

206

99

- 42 -

.

.

22


Rolf Benz EGO Design: Edgar Reutere

Het EGO Principe Rolf Benz EGO. De bank op maat. Stel uit 2 basistypes, 5 zitbreedten, 28 combinatie-elementen, 16 zij -elementen, 10 pootvarianten, 3 zitdiepten, 3 zithoogten en 3 zachtheidgradaties bij de kussens uw favoriete bank samen. En kiest u uit onze omvangrijke stof- en ledercollectie de voor uw behoeften en uw stijl ideale bekleding. Bij ruim 230 stoffen en 80 ledersoorten is het kiezen een plezierige zaak – en uw bank een unicaat. Maar eerst zijn uw favoriete designs gevraagd: kies op basis van uw geheel eigen smaak één van de beide EGO-basisvormen type G en type F, die wij op de volgende bladzijden verder aan u zullen voorstellen. Van klein appartement tot royale loft: Rolf Benz EGO biedt u weergaloos zitcomfort in elke denkbare vorm.

- 43 -


Rolf Benz LINEA Design: Cuno Frommherz

De Rolf Benz LINEA combineert een helder design met ongeëvenaard zitcomfort. De optioneel verkrijgbare niervormige kussens zorgen in de extra diepe variant voor optimale ondersteuning van de rug; ze kunnen in contrasterende materialen of kleuren worden geleverd. Een bijzonder designdetail is de moderne poot die in roestvrij staal of in zwart gespoten metaal verkrijgbaar is. Kies uit twee zitdiepten en twee zithoogten en geniet ervan u over de hele linie goed te voelen. Bank (173 cm) in stof vanaf € 1.599,- (keuze uit 28 kleuren) Bank (173 cm) in leder vanaf € 2.199,- (keuze uit 17 kleuren)

Fauteuil 82

73 93

93

Bank 56 73

73

73 75

69 67

194

173

84

73

73

215

236

Aanbouwbank*

Eindelement met gestofferde zitting*

73

- 44 -

172

73 193

73

73 75

4341 171

120


Rolf Benz ONDA Design: Edgar Reutere

Het organisch gevormde programma Rolf Benz ONDA schept een unieke plek. Een plek waar men tijd voor zichzelf vindt. Tijd om datgene te doen waar men zin in heeft. Rolf Benz ONDA is een modulair bankenprogramma dat met zijn organische vormen, de aantrekkelijk opulente en toch moderne uitstraling spontaan enthousiast maakt. De Rolf Benz ONDA is even veelzijdig als ongecompliceerd. Het programma combineert handige modules met een nieuwe organisch-zachte vormgeving en biedt tegelijkertijd alle individualiseringsmogelijkheden van een klassiek systeemprogramma. U bepaalt met de keuze van de losse modellen geheel individueel de zachte, complete vorm – passend in uw woonruimte. Vervolgens kiest u de bijpassende uitvoering van de poten volgens het door u gewenste design, de zithoogte en het kussencomfort in overeenstemming met uw ergonomische eisen. Classic

- 45 -

Lounge


Rolf Benz GRATA Design: Christian Werner

Met de bank Rolf Benz GRATA voelt u zich zeer snel op uw gemak. De loungeachtige bekleding biedt extra veel comfort. Zo kunt u weer rust en ontspanning vinden. Ondanks het nonchalante uiterlijk is deze bank een echte persoonlijkheid. Want dankzij een licht bollend zitvlak en de vakkundig aangebrachte fraaie biesnaden oogst de bank altijd bewonderende blikken. Door de drie zitbreedten, twee zithoogten, twee zijelementhoogten en de verschillende pootuitvoeringen (glanzend chroom of zwart gelakt) kunt u de Rolf Benz GRATA vormgeven zoals u dat wilt. Bank (191 cm) in stof vanaf â‚Ź 1.999,- (keuze uit 28 kleuren) Bank (191 cm) in leder vanaf â‚Ź 2.799,- (keuze uit 17 kleuren)

63 62 65 7174

43 40 97 63

56 59 7174

43 40

71

67 121 60

63

38 41

- 46 -

212

191

233

121

71

71

97

91

60

27 40

54

44


Rolf Benz 322 Design: Anita Schmidt

Kubisme ontmoet zinnelijke elegantie Zo laat zich het samenspel tussen het compacte corpus en de zachte lijnenvoering van de klassieker Rolf Benz 322 waarschijnlijk het beste beschrijven. Harmonisch voegen de schuin geplaatste, markante aluminium voeten zich in de gewelfde zij-elementen. Het resultaat: spannend design voor weergaloze ontspanning. Klassiek Comfortabel Het spannende design vindt u ook terug in de comfortabele fauteuil en in de bijpassende fauteuil met hoge rugleuning. In combinatie met de salontafel Rolf Benz 5021 of 5022 een perfect ensemble voor wonen en welbehagen, dat ook in kleine ruimten een grote uitstraling heeft. Bank (189 cm) in leder vanaf â‚Ź 2.199,- (keuze uit 17 kleuren)

59 73

40 91

210

59

56 86

- 47 -

75

38


Rolf Benz NOVA Design: Joachim Nees

Zweven op kussens en de handarbeid ervaren. Zitten, loungen, liggen, chillen: met het bankprogramma NOVA begint Rolf Benz een nieuw tijdperk van ontspannen samenzijn van mens en techniek. Design: Joachim Nees. Dankzij een fantastisch eenvoudige, voor patent aangemelde functie wordt de bank Rolf Benz NOVA heel gemakkelijk omgevormd tot fauteuil, een fauteuil met hoge rugleuning, een relaxfauteuil, een daybed, een bed of tot iets geheel nieuws dat er tussenin zit. De bank is nonchalant en ambachtelijk verfijnd en biedt een zorgeloze uitstraling in een hightech-omgeving. Rolf Benz NOVA kan dankzij een speciaal mechanisme vrij in het vertrek worden geplaatst, maar staat ook graag tegen muur. Luchtigheid komt tot uitdrukking in de filigrane poten in verschillende uitvoeringen en de neerklapbare zitleuningen. De functionaliteit van Rolf Benz NOVA wordt verder uitgebreid met de zijdelingse aflegvlakken van leer.

L-SOB 340/202

LC

Modellübersicht Programm 340 Nova Maßstab 1:20 Stand 08.11.2013 Blatt 1

340

Modellübersicht Programm 340 Nova Maßstab 1:20 Stand 08.11.2013 Blatt 1

ABL

115

115 156

202

196

82 85

127 130

202 82 85

44 41

202

61

115 152

- 48 -

127 82

BI-RUK-N

75

101

61

41 115 196

115 196

41 115 152

127 82

41 115 196

75

75

101

127 130

64

39 BI-RUK

44 41

41

156

101

196

115 196

40


Rolf Benz Mio Design: Norbert Beck, 2012

Het ontwerp en de zachte look en feel van Rolf Benz MIO beloven een comfortabele zit en nodigen uit voor relaxen en loungen. De hoogwaardige materialen, doordachte zittingopbouw en de liefdevolle verwerking hiervan maken Rolf Benz MIO tot een ware zit belevenis. De vele modellen staan verschillende combinaties in de ruimte toe. Een traditionele opstelling, een innovatieve plattegrond of een moderne eilandoplossing midden in de ruimte. Alles is mogelijk. Speciaal voor Rolf Benz MIO werd een bijzonder vintageleder in de leercollectie opgenomen. Dit natuurlijke leder toont het karakteristieke natuurkenmerk van de huid. De aangename zachtheid van het leer wordt door een bijzonder zorgvuldige voorbereiding en extra lange looptijden bereikt. De finish met een waxlaag zorgt voor een aangename grip, een modieuze "vintage-optiek" en dat het leder gedurende het gebruik steeds mooier wordt.

Combinatievoorbeelden: ca.324 ca.317 ca.121

ca. 295

ca. 261

ca.196

ca. 195 ca. 245 ca.216

ca. 344

ca. 393

ca. 253 ca. 295

- 49 -

ca. 288

ca. 245


Rolf Benz SCALA Design: Gino Carollo

De Rolf Benz SCALA is een statement. Deze bank staat voor souvereiniteit en ontspannen stijlvastheid. Ieder detail valt op door de uitmuntende kwaliteit van de afwerking en het eigentijdse design. Door het samenspel van de royale kussens met de sierlijke poten (van gepolijst gietaluminium of gelakt in grijsbruin) combineert deze bank twee uitersten: voelbare kracht en ragfijne lichtheid. Dat is de nieuwe vorm van elegantie. Dat is het wezen van de Rolf Benz SCALA. Zodra u gaat zitten, wordt de wereldse, kalme uitstraling van de Rolf Benz SCALA voelbaar. De zachte zitkussens nemen het lichaam soepel in zich op, of u nu alleen bent of met familie en vrienden. En u kunt zich volkomen overgeven. Naar keuze in twee zithoogtes en perfect ondersteund door een optionele hoofdsteun. Met zijn comfort en unieke vormgeving stelt de Rolf Benz SCALA nieuwe maatstaven. Voor mensen die naar hun eigen maatstaven willen leven.

Combinatie voorbeelden:

ca. 410

ca. 170

ca. 395

ca. 256

ca. 170 ca. 256

ca.120

- 50 -


Rolf Benz Fauteuils

Rolf Benz 684

Leolux Fiji

Rolf Benz 590

Rolf Benz 392

Rolf Benz 7300

Rolf Benz 7100 Afgebeeld: Rolf Benz 590

Rolf Benz 322 HSE

- 51 -

Rolf Benz 7500


Rolf Benz 7800 Design: Joachim Nees

De stoel Rolf Benz 7800 beperkt zich tot het wezenlijke: uitstekend zitcomfort en een opvallend design, waardoor de compacte stoel de uitstraling van een sculptuur heeft. De geraffineerde constructie maakt het mogelijk dat de oogstrelende stoel vrij kann meebewegen en deze ondersteunt daarmee zowel een ergonomisch verantwoorde rechte zithouding als ontspannen achteroverleunen. De zitting en rugleuning van de stoel zijn comfortabel gestoffeerd, de voet is mat of glanzend verchroomd. Rolf Benz 7800: Het perfect geslaagde samenspel van design en zitcomfort is momenteel in een speciale uitvoering voor een voordeelprijs verkrijgbaar. Maak een keuze uit de 13 exclusieve leerkleuren en verrijk uw leven met een perfecte zitervaring. Eetkamerstoel 7800 in leder nu voor â‚Ź 999,- (keuze uit 17 kleuren)

48 98

64

49 64 - 52 -

47

47


Rolf Benz Dining Rolf Benz 7800 vanaf € 999,-

Rolf Benz 690 vanaf € 834,-

Rolf Benz 652 vanaf € 689,- Actie: 5 +1 stoel gratis

De Highlights van de Rolf Benz Dining collectie zijn nu extra aantrekkelijk geprijsd in 17 kleuren leder!

Rolf Benz 628 vanaf € 599,Afgebeeld: Rolf Benz 652

Rolf Benz 675 vanaf € 731,- 53 -

Rolf Benz 620 vanaf € 499,-


Rolf Benz Tafels

Leolux Papageno

Rolf Benz 8100 draaibaar en in hoogte verstelbaar

Rolf Benz 971

Rolf Benz 8130

Rolf Benz 8270 in hoogte verstelbaar

Rolf Benz 5021

Rolf Benz 8370

Rolf Benz 8810 (ingeschoven) Afgebeeld: Rolf Benz 971

- 54 -

Rolf Benz 8810 (uitgeschoven)


Sinds 1963  specialiseert  JORI  zich  in  hoogwaardige,  hedendaagse  zit-  meubelen.  Volgens  de  filosofie  van  dit  Belgische  bedrijf  zijn  de  meest  vooruitstrevende  technologie  en  het  modernste  design  pas  van  tel  als  ze  volkomen  ten  dienste  staan  van  een  doorgedreven  zitcomfort. Juan Jorion, president van JORI: ʻOp regelmatige tijdstippen komen we samen met de designers.  Ik  luister  naar  hun  vernieuwende  ideeën.  Als  er  één  bovenuit steekt, dan ont- wikkelen we het. Op die manier is  bijvoorbeeld de unieke JORI relax- fauteuil ontstaanʼ. Zo groeide JORI uit tot wat het vandaag is : één van de meest  innoverende  producenten  van  hoogwaardige,  lederen  design- zitmeubelen ter wereld. - 55 -

Afgebeeld: Jori Square


JORI Angel Design: Christophe Giraud

Wanneer functionaliteit en vormgeving harmonieus samengaan, sublimeren ze het comfort. Het model Angel illustreert dit met een briljante eenvoud. De rughoogte kan moeiteloos aangepast worden door de rug eenvoudig omhoog te trekken bij de manuele bediening of door op de rug te drukken bij de gasveerbediening. En dit zonder afbreuk te doen aan de evidente elegantie van de lijnen. - Sofa beschikbaar in 4 breedtes met fauteuil en poef. - Frame : massief beukenhout - Leverbaar in leder, stof en microvezel - Pootjes : keuze tussen alu geborsteld of alu zwart gelakt - Verstelbare hoofdsteun : keuze tussen manuele bediening of gasveerbediening

sd 52 87-103 84

89

140

165

sd 52 sh 45

87-103 84

89 - 56 -

140

165

190

205

47 62 x 52


JORI Pacific

Design: Verhaert New Products & Services

De Pacific van JORI brengt al het beste in zitcomfort aan de oppervlakte. Een oerdegelijk frame in gepolijst aluminium zorgt voor een perfecte ondersteuning, terwijl de wentelbare armleggers in een handomdraai voor extra zitplaatsen zorgen. En als u voor de in de hoogte verstelbare hoofdsteun kiest, die u ook nog eens naar voor en achter kan klikken, ervaart u het ware zitcomfort. - Sofa beschikbaar in 3 breedtes met fauteuil, poef en plexiglas tablet - Frame : massief beukenhout - Leverbaar in leder, stof of microvezel - Pootjes : alu gepolijst. Poef enkel beschikbaar op wielen - Optie : manueel verstelbare hoofdsteun - Beschikbaar met zithoogte standaard, + 1,5 cm of + 3 cm

sd 54 low back 84

sh 42 91

93/150

165/222

190/247

42

215/272

83 x 56

sd 54 sh 42

mobile back98-106

- 57 -

18 91

93/150

165/222

190/247

215/272

58 x 44


JORI Shiva Design: Jean-Pierre Audebert

Strak design en een hedendaagse look. Met de Shiva combineert u naar hartenlust ultiem comfort en een prachtige afwerking. Het Shiva-programma bestaat uit verschillende elementen, waaronder hoekbanken, chaises longues, sofa’s, fauteuils, poefs en tafels. Allemaal perfect moduleerbaar. Alle combinaties zijn mogelijk en staan garant voor uren zit- en ligplezier. Aan u de keuze welke combinatie het best past in uw interieur. Het comfort van deze sofa zit voor een groot stuk in de eenvoudig verstelbare rugleuning. Voor de afwerking kunt u kiezen tussen een onderstel in aluminium (gepolijst of zwart gelakt), in leder of in glanzend chroom. - Sofaprogramma met fauteuil zonder armen; fauteuil; sofa + poef in 4 breedtes; hoekelement + basissofa + aanbouwsofa in 2 breedtes; chaise longue, tussenelement, terminal poef en aanbouwpoef. - Optie bij leder bekleding: zitkussens in schuim of met vlokken; in stof : schuim - Onderstel: keuze tussen alu gepolijst of zwart gelakt mat.

64/83 64/83

sd 53 sd 53

sh 40 sh 40

96 96

96 96

96 96

corner corner x 110 96 x 96/110 96 x 96/110 x 110

intermediate intermediate 96 96

120 120

170 170

basesofa basesofa 207 left/right 207 left/right

basesofa basesofa 231 left/right 231 left/right

terminal footstool terminal footstool 192 left/right 192 left/right

64/83 64/83

- 58 -

chaise longue chaise longue chaise 170longue 110chaise x 170 longue left/right 170 110 x 170 left/right 40

20

40 40 buildfootstool 96buildfootstool x 96 left/right 96 x 96 left/right

195 195

220 220

buildsofa buildsofa 180 left/right 180 left/right

240 240

buildsofa buildsofa 204 left/right 204 left/right


JORI Linea Design: Jean-Pierre Audebert

Een tijdloos design dat in stilte de storm van trends en stijlen overwint. Dit is het model Linea. Brede, weldadige armkussens die in vier verschillende standen geplaatst kunnen worden om uw hoofd, armen en rug een zalig gevoel te schenken. Doorgedreven onderzoek dat resulteert in een ergonomisch concept dat elke vezel van uw lichaam volkomen ontspanning biedt, of u nu wilt liggen of zitten. Een discrete sofa die gecreĂŤerd is voor wie grenzeloos wil genieten. - Sofa beschikbaar in 4 breedtes met fauteuil en poef - Frame : massief beukenhout - Leverbaar in leder, stof of microvezel - Pootjes : glijpootjes - Beschikbaar met zithoogte standaard of + 2 cm

sd 53 85 85

120

160

185

sd 53 sh 44

85 85

120

- 59 -

160

185

210

225

40 70 x 54


JORI Ergonomie Een relaxfauteuil moet een perfect antwoord bieden op uw behoefte aan flexibiliteit in combinatie met een gezond en natuurlijk zitcomfort. In een stresserende wereld is uw relax een oase van rust en ontspanning. Uniek relaxmechanisme JORI's relaxfauteuils zijn wellicht het beste voorbeeld van onze unieke positie in de markt van het zitmeubel. Niet alleen zijn de relaxmechanismen gepatenteerd en dus alleen beschikbaar op JORI-modellen. Maar bovendien illustreren ze het voortdurend streven naar perfect zitcomfort voor de gebruikers. Spiertonus = 0 Het relaxmechanisme heeft geen lasnaden, waardoor het meubel heel soepel 360째 rond zijn as kan draaien. Dit traploze mechanisme zorgt ervoor dat de gebruiker een optimaal ergonomische positie bereikt die we omschrijven als 'spiertonus 0'. Dit houdt in dat de weerstand in de spieren afneemt, waardoor het lichaam volledig ontspant en u geniet van een maximaal comfort in elke positie. Dat alles gebeurt bovendien zonder dat u compromissen hoeft te sluiten op het vlak van het design van de relaxzetel: de strak gesculpteerde lijnen van de hedendaagse fauteuil blijven in elke positie gevrijwaard. Om uw comfort nog meer te verzekeren, bestaan de JORI relaxen in een gamma van afmetingen, op ieders maat afgestemd.

- 60 -


JORI Brainbuilder Design: Jean-Pierre Audebert

De Brainbuilder garandeert u een rusthouding waarbij elke spier in uw lichaam zich totaal ontspant. Synchroon en traploos verstelbaar, verkrijgbaar in 2 zithoogtes, gestoeld op een draaivoet en aangevuld met een extra lange schuifpoef, kunt u deze fauteuil 100 % op uw favoriete zitpositie afstemmen - Relaxfauteuil standaard / hoog - Frame : stalen mechanisme - Leverbaar in leder, stof of microvezel bij bekleding in stof zijn de armleggers altijd met leder bekleed - Onderstel : voet 5-tenen alu ellipsvorm - Relaxfauteuil standaard is beschikbaar met zithoogte + 4 cm - Optie : motor + infraroodbediening

sd 50 Standaard

113

sh 46 81/155

68

sd 50 Hoog

- 61 -

125

sh 50 82/165

68


JORI Fauteuils JORI Mensana - ‘spiertonus 0’ relax JORI Sqaure- ‘spiertonus 0’ relax

JORI Cammeo - voeten en ruggedeelte afzonderlijk elektrisch verstelbaar JORI Idaho - met ‘spiertonus 0’ relaxfunctie of voeten en ruggedeelte afzonderlijk verstelbaar

Mini

Afgebeeld: JORI Idaho

JORI Vinci

Medi

Maxi

JORI Vinci - voeten en ruggedeelte afzonderlijk elektrisch verstelbaar en met lendenpomp voor extra steun. Leverbaar in 2 zitdieptes, 3 zithoogtes en 2 rughoogtes - 62 -


Meubels van  de  Sede  vertellen  hun  eigen  verhaal  -  van  het  leven,  van  dromen,  van  comfort  en  veiligheid.  De Sede is van mening dat hun plicht  ligt  in  het  maken  van  meubilair  dat  echt communiceert met mensen. Het  de  Sede  label  staat  voor  duidelijke  vormen,  elegantie,  gestroomlijnde  magie  en  een  sterk  ontwikkeld  gevoel  voor  kleur.  De  Sede  consumeren  is  een  meester  in  de  kunst  van  de  uiting  van  het  concept  van  de  premie-klasse.  Stijl  en  comfort  zijn  de  boodschap  achter  het  credo  van  de  Sede:  The  culture  of excellence. Er is geen plaats voor  middelmatigheid.

- 63 -

Afgebeeld: De Sede DS-9045


De Sede DS-450 Design: Thomas Althaus

De Sede DS-450 wordt met twee handgrepen van een bank in een tweepersoons relax-fauteuil getransformeerd. Nonchalante kussenelementen van de DS-450, die aan de zijkanten in unieke, vouwbare armleuningen overgaan, zijn aan de bovenkant van een ambachtelijk ingewerkte lederen boord voorzien. Dit geeft – in contrast met de uitnodigende zachtheid van de kussens – aan de zitvorm precieze contouren. Dit detail keert terug in de verwerking van de verschillende, buigbare rugelementen van de De Sede DS-450 en geeft met haar fraai gevormde hoofdsteun de impressie van een gemodelleerde mat. Het onderframe van de De Sede DS-450 in licht edelstaal is bewust gereduceerd tot een ronde buisvorm en accentueert de moderne elegantie en de tijdloosheid van het model, evenals de combinatiemogelijkheid met verschillende inrichtingscomponenten, zoals bijv. fauteuils en bijzetmeubels.

- 64 -


De Sede DS-7 Design: Antonella Scarpitta

Italiaanse elegantie met functioneel raffinement: De Italiaanse ontwerpster Antonella Scarpitta speelt met haar nieuwe model voor de Sede in op de loungetrend en creëert een strak vormgegeven bank die ontdaan is van alles wat overbodig is. Zo ontstaat een tijdloos gebruiksvoorwerp dat altijd de moeite van het aanzien waard blijft. Andere kenmerken die dit programma anderscheiden, zijn een elegante vormentaal, optimaal zitcomfort en een modulaire opbouw die talloze toepassingen mogelijk maakt. Behalve door zijn heldere lijnen overtuigt het ontwerp ook door een interessante verborgen fonctie: de voor een loungemaubel typische diepe lrugleuningen kunnen desgewenst omhoog worden geklapt en bieden dan voldoende steun om bijvoorbeelden lekker te zitten lezen. Het unieke programma omvat drie banken, vijf poefs en nog vier aanbouwelementen waarmee verschillende combinaties – zoals hoekopstellingen – te maken zijn

- 65 -


De Sede De Sede DS-99 - Design: Stefan Heiliger

De Sede DS-17 - Design: De Sede Design team

De Sede DS-144 Design: Werner Aisslinger De Sede DS-277 Design: Christian Werner

Afgebeeld: De Sede DS-144

De Sede DS-278 - Design: Christian Werner

De Sede DS-167 - Design: Hugo de Ruiter Verschuifbare rugleuning over de gehele zijde van de bank

- 66 -


Pode is er voor de designliefhebber met een mening. Die kiest voor een eigen stijl, voor kleur en vorm. Design, maar dan wel betaalbaar, want het leven heeft nog zoveel andere leuke dingen te bieden. Pode is voor mensen die bewust in het leven staan en na een intensieve dag thuiskomen op een Pode bank. De Pode-collectie bestaat uit jonge designs en een actuele selectie kleuren en bekledingen. Zo kies je het meubel dat jou op het lijf is geschreven. De designmeubelen van Pode zijn bekleed met de mooiste stoffen en het beste leer, en gebouwd met de kennis, expertise en constructiekwaliteit van de Leolux fabriek. Bij Pode weet je dus zeker dat je goed zit. - 67 -

Afgebeeld: Pode Dr’op


Pode Chat Design: Norbert Beck

Zoek je topdesign dat ruimte laat in je kamer? Denk dan eens aan Chat. Een bankje met karakter en een eigen gezicht: de rug loopt aan de binnenzijde helemaal rond en gaat naadloos over in de armleuningen. Daardoor is de rug wel laag, maar toch heel comfortabel. Een tikje stoer is Chat ook door zijn stoere bies. Een geweldige keuze voor eigenwijze klanten.

- 68 -

88 90

90

205

185

42

42

90

68

185

42

72 205

90

90

15882

90 88

42 42 72

72 72

Kenmerken: - Goed zitcomfort door de ronde ruggen. - Model is uitgevoerd met een stoere bies. - Goede prijs/kwaliteit verhouding. - Voorzien van Q-frame.

230 185

90


Pode Dr’op Design: Braun Maniatis Kirn Design

Ook wel eens behoefte aan iets anders? Even een ander beeld in je woonkamer, liever een andere zithouding? Pode presenteert Dr’op, een eigenwijze bank voor iedereen die wel eens iets anders wil. De ruggen en armleuningen zijn allemaal verstelbaar in vijf standen. De opvallende siersteek “Dashes” maakt Dr’op net even een tikje brutaal (net als de ‘ in de naam), terwijl de eigenwijs uitstaande poten eenvoudig een bijpassende kleur aannemen, of desgewenst juist een contrastkleur. Stilstand is achteruitgang. Daarom blijft Dr’op liever in beweging.

39 47

90-104

41

67-75

Kenmerken: - Armen en ruggen zijn verstelbaar - Poten en stiknaden worden eenvoudig op elkaar afgestemd met de Pode Lac&Stitch waaier - Dr'op is bekroond met de GIO, de erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp 2012.

195-214

- 69 -

220-239

245-255

245-255

70


Pode Edit Design: Jet Dircks

Super in stof, geweldig in leer: de strakke designbank Edit, voor elk interieur, zelfs het allerstrakste. Met een stoere bies, aluminium voetjes in twee hoogtes (standaard of +2 cm) en een hoog comfort voor actief zitten of lekker lui liggen. Edit bank pimpen? Dat kan, want met de nieuwe opties pas je deze bank helemaal naar je smaak aan. Er is keuze uit twee verschillende voetjes (Basiq of Needle). En stel je eens voor hoe spannend Edit wordt met biezen in afwijkende kleuren en materialen. Een stoffen bank met een leren bies in een leuke contrastkleur geeft extra pit in je woonkamer. Maar ook "stof op stof" en "leer op leer" behoren tot de mogelijkheden.

213

243

183

213

243

82

42

52 143

- 70 -

40-42

183

95

143

42-44

77

Kenmerken: - Stoere bies (nu ook in afwijkende kleuren en materialen) - Verschillende zithoogtes - Leverbaar met voetjes "Basiq" (standaard) of "Needle", beide in aluminium of gelakt - Sterke prijs/kwaliteit verhouding - Voorzien van Q-frame - Altijd vast gestoffeerd - Bijpassende aanbouwset is leverbaar onder de naam Insert

82

57


Pode Insert Design: Jet Dircks

Een strakke hoekopstelling die in elk interieur op zijn plaats op zijn plaats is. In een stoere stof of misschien toch liever in elegant leer. Verschillende opstellingen mogelijk, bijvoorbeeld met een comfortabele chaise longue voor heerlijke lounge momenten. Perfect afgewerkt, met een mooie bies, aluminium voetjes in twee hoogtes en een perfect comfort. Een aanbouwbank van topklasse! Insert pimpen? Dat kan, want met de nieuwe opties pas je deze hoekbank helemaal naar je smaak aan. Er is keuze uit twee verschillende voetjes (Basiq of Needle). En stel je eens voor hoe spannend Insert��� wordt met biezen in afwijkende kleuren en materialen. Een ��stoffen met een leren bies in een leuke ���������hoekbank �� contrastkleur geeft extra pit in je woonkamer. Maar ook "stof op stof" en "leer op leer" behoren tot de mogelijkheden.

�������

95

42-44

77

Kenmerken: - Stoere bies (nu ook in afwijkende kleuren en materialen) - Leverbaar met voetjes "Basiq" (standaard) of "Needle", beide in aluminium of gelakt - Verschillende zithoogtes - De bijpassende bankenset is leverbaar onder de naam Edit

183

213

143

183

213

243 243

99

243 243

99

185

185

239

82 82

82 82

42 42

143

40-42 40-42

213

42-44

213

183

155

52 52

95 95

- 71 -

77

183

143

158

143

42-44 42-44

77 77

155

57 57


Pode Plot

Design: Tineke Beunders en Nathan Wierink

Je valt als een blok bij het zien van deze rechttoe, rechtaan bank van de jonge designers Tineke Beunders en Nathan Wierink. Van buiten straalt Plot strak en duidelijk design uit. Van binnen biedt het de geborgenheid die je zoekt in een bank. Combineer verschillende elementen van deze bank om je persoonlijke wens samen te stellen. Het stevige onderstel kan namelijk afwijkend van de zitting bekleed worden. En als dat nog niet genoeg voor je is, dan kun je zelfs de poten van leer voorzien! Een schitterende bank die je helemaal naar eigen inzicht kunt ‘pimpen'. Kenmerken: ��� ����� - Gestoffeerd onderstel

��-�� ���������in stof, leer en stof-leer combinaties Leverbaar - Leverbaar als 2,5 zits, 3 zits en 3,5 zits en poef - Voorzien van het Q-frame

3,5-zitsbank

55

82

174

- 72 -

Pouf 43

3-zitsbank 43

75

2,5-zitsbank

204

234

82


Pode Script Design: Frans Schrofer

De facetvormige armen springen direct in het oog bij de Script bank van designer Frans Schrofer. De strakke lijnen, stevige zit en de vlakke naad op de voorzijde van de zitting, maken deze bank net even anders dan anders. Een fraaie dwarsnaad over de gehele achterzijde van de bank, maakt óók de rug het aanzien meer dan waard. Plaats Script dus gerust van de muur af en in de ruimte, zo wordt deze bank een echte blikvanger in je kamer. Liever deze uitvoering in een hoekbank? Bekijk dan Sync. Kenmerken: - Aluminium gepolijste poten - Leverbaar in twee hoogtes - Voorzien van het Q-frame - Leverbaar 2,5 zits, 3 zits en 3,5 zits bank. - Bijpassend armkussen met rol leverbaar.

��� ������� �������������

Pode Sync; Pode Script als hoekcombinatie.

3,5-zitsbank

213

243

182183

213 212

243 242

Poef 82

42

60 52

40 40-42

42/44

73 88

132 143

- 73 -

3-zitsbank

183

95

143

42-44

2,5-zitsbank

77

Love Seat

8282

57


Pode Spike Design: Joachim Nees

Lekker los gestoffeerd en net zo dwars als zijn eigenaar. Spike van Pode herken je meteen aan het bontgekleurde frame dat de armleuningen ondersteunt. Als een fiets in de stalling. Maar ook op andere punten is Spike een tikje anders: de naden die schuin over de rug en de zachte zitkussens lopen, zorgen voor spannende onderbrekingen van patroonstoffen. Leuk voor wie durft. Versterk ze naar smaak, of zwak ze af met neutralere bekledingen en kleuren. Kenmerken: - Spike is leverbaar als 2,5-zits, 3-zits, 3,5-zits en pouf. - Frame leverbaar in alle Pode lakkleuren. - Op schuine naden worden patronen in de bekleding onderbroken. �� ��������� in leer hebben extra naden (midden van de -�� Uitvoeringen arm en de pouf).

��� ������

3-zits

3,5-zits

Pouf

43

87

41

43

80

2,5-zits

166

- 74 -

196

226

67


DESIGN BY:

Een familiebedrijf  met  liefde  voor  het  vak.  Gerard  van  den  Berg  is  een  van  de  grondleggers  van  het  Dutch  Design  en  de  bedenker  van  Label  en  zoon  van  een  meubelmaker. Daarnaast is Gerard onderzoeker en vooral levensgenieter. De drang  naar avontuur en nieuwsgierig heid naar 'het andere' bracht Gerard als jongeman in  de  jaren  60  al  liftend  in  alle  uithoeken  van  de  wereld…  zoals  Kabul.  Zijn  bagage  bestond  uit  een  rugzak  en  een  scherp  waarnemings  vermogen.  In  die  tijd  ontdekte  Gerard  de  schoonheid  van  eenvoud  en  puurheid,  en  zijn  liefde  voor  natuurlijke  vormen  en  materialen,  die  jaren  later  zijn  ontwerpen  zouden  karakteriseren.  De  broers Ton en Gerard treden in de voetsporen van hun vader en richtten thuis aan de  eetkamertafel hun eerste meubelbedrijf op met steun van hun vader. In 1991 wordt  Label Produkties B.V. opgericht. LABEL heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot  een  eigenzinnig  merk  met  karakter.  Elk  Label  model  heeft  zijn  eigen  identiteit.  Dit  ontstaat door het gebruik van eerlijke materialen, duidelijke vormgeving en een heel  hoogwaardig  zitcomfort.  Dit  verhaal  wordt  in  binnen-  en  buitenland  herkend  en  geprezen.  Het  bijzondere  van  Label  is  terug  te  zien  in  het  gebruik  van  de  zelf  ontwikkelde  leersoorten  en  het  vakmanschap  waarmee  de  producten  worden  gemaakt.  Het  ambacht  staat  hoog  in  het  vaandel.  De  expertise  van  leer  en  de  verwerking  van  leer  is  iets  wat  nog  steeds  verbonden is aan Brabant. Van oudsher  zaten hier de leerlooiers, schoenmakers en andere ambachten. LABEL zit niet zomaar  in Breda. Label blijft kiezen voor pure en natuurlijke materialen met een verhaal zoals  de stoffering met Yak leer die net als de oude eigenaar er door de tijd alleen maar  echter en doorleefder uit gaat zien.

- 75 -

Afgebeeld: Label Santiago


Label Havanna Design: Gerard van den Berg

Een traditioneel bankstel met een eigentijdse look. Door de royale schuiming en lossere stoffering oogt de bank nonchalant en uitnodigend. Een comfortabele combinatie die garant voor vele uren gezellig samen zijn. - Romp: Houten romp met metalen rug - Vering: No-Sag veren - Vulling: Koudschuim, bedekt met dacron (300 gr.) - Poten: Massief eikenhout: onbehandeld, naturel, white wash, ash of wengĂŠ gekleurd - Stoffering: Niet leverbaar in eigen materiaal, Ohmann, Rustical, Toro en Buffalo leer. Bekleding in stof is eveneens mogelijk.

1-/ 2- / 3-ZITS IN MM Breedte 1000 / 1780 / 2400 Diepte Hoogte Zithoogte - 76 -

960 720 380


Label Santiago Design: Gerard van den Berg

Een echte Label-bank: uitnodigend en comfortabel. Met heel bijzondere, mooie poten in RVS. Gestoffeerd in prachtig Taurus-leer of een stoere, doorleefde stof. Gerard van den Berg: “Een groot deel van de Label-klanten is met mij meegegroeid en zij hebben, net als ik, nu behoefte aan een lekkere bank met een iets minder diepe en iets hogere zit, waardoor het gewoon makkelijker is om te gaan zitten en op te staan.� - Romp: Metalen frame - Vering: No-Sag veren - Vulling: Koudschuim, bedekt met dacron (300 gr.) - Poten: RVS - Stoffering: Leverbaar in alle leersoorten uit onze collectie. Met uitzondering van Yak en Calaghen

3-ZITS IN MM Breedte Diepte Hoogte - 77 -

Zithoogte

2380 980 770 430


Label Stoelen

Label Gigi

Label Hidde

Label Togo

Label Coppola

Afgebeeld: Label Hidde met ontwerper Gerard van den Berg

Label Gabon

Label Speedster

Label Orea - 78 -

Label Tiba

Label Longa

Label Mali

Label Fellini


Een designmeubel is geen product. Het is een passie. Goede ideeĂŤn vragen altijd om betere. De tijd vliegt. Maar Jess blijft haar voorbij razen. In de vorm van designmeubelen met een bijzonder karakter. Vertrouwd, puur en een tikkeltje eigenwijs. We weten waar we over praten. Al twintig jaar. Die ervaring voel je. Aan de uitstraling, het materiaal en de heerlijke zit. Wij houden ons aan ons woord. Dus kom vooral zelf kijken, voelen en beleven. Jess Design heeft een aantal succesvolle modellen in een nieuwe jas gestoken. Die serie heet OLD GLORY. Leather, steel, authentic materials , supreme quality.

Hunk

Micasa - 79 -

Cuscini


Vraag mensen wat ze het meest aan Gelderland waarderen en ze noemen zitcomfort, afwerking en duurzaamheid. Dat is niet voor niets. Om de belofte van hoge perfectie te kunnen waarmaken, kiest Gelderland opzettelijk niet voor massaproductie maar voor ambachtelijke fabricage. Alle banken en fauteuils worden met de hand gemaakt door ervaren vakmensen met liefde voor het vak. Massief hout, schuim, staal, stof, leer; Gelderland gebruikt alleen kwaliteitsmaterialen en houdt de hele productie in eigen hand. Ook voor ontwerpers is dat een belangrijk motief om voor Gelderland te werken: ze hebben controle over het kleinste detail, van houtverbinding tot stiksel. Afgebeeld: Gelderland 5770 - 80 -


Gelderland 4800 Design: Henk Vos

Een van de klassiekers van Gelderland. Dit tijdloze model kent vele varianten; banken, fauteuils, hoeken, genoeg om uw persoonlijke voorkeur in te vullen. - Massief beukenhouten romp met nosagvering, zitting en rug opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim. - Poten glanzend chroom - 4800XL serie kent 4 cm meer zitdiepte, zithoogte en bankhoogte zijn gelijk aan klassieke maatvoering

- 81 -


Gelderland 7610 Design: Jan des Bouvrie

Uitgebreide bankenserie ontworpen door Jan des Bouvrie met diverse elementen. Poten in mat en glanzendchroom, Ook verkrijgbaar met houten onderstel in diverse kleuren. - Massief beukenhouten romp met nosagvering, zitting en rug opgebouwd uit hoogwaardig koudschuim - Frame 40x20 mm in matchroom - Armbreedte 7610 26 cm - Armbreedte 7615 15 cm

- 82 -


Gelderland 7460 Design: Scholten & Baijings

Minimalistisch, terughoudendheid in de vormgeving en oog voor detail. Deze Gelderland bank, 7460 ontworpen door Scholten & Baijings, is een streling voor het oog en biedt ultiem zitcomfort. Net als alle andere ontwerpen heeft de 7460 het bekende strippenstofferingssysteem van Gelderland. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om de hoes chemisch te laten reinigen of eventueel de hoes te vernieuwen. Het jonge designers duo Scholten & Baijings staat bekend om hun minimalistische ontwerpen en oog voor detail. In dit prachtige – en zeer exclusieve – ontwerp Gelderland 7460 komt hun visie goed tot leven. De Gelderland 7460 van Scholten & Baijings is ontworpen voor MOVANI en exclusief verkrijgbaar! Actie: 2,5 zitsbank (in stof A) van € 2.299,- voor € 1.999,-!

B 186 x D 90 x H 76 cm ZH 43B186 ZD 54 7460 B2,5 X H76 X 90D

- 83 -

B 216 x D 90 x H 76 cm ZH 43 ZD 54


Gelderland Zoom Design: Stefan Steenkist

Eetkamerstoel met frame van geborsteld chroom. Armleggers voorzien van zwart tuigleer. - Metalen frame ingeschuimd in vormschuim - Frame in geborsteld chroom - Armen altijd voorzien van zwart tuigleer Steenkist ontwerpt meubelen met persoonlijkheid. In de ogen van Stefan Steenkist moet een meubel niet alleen mooi, functioneel, comfortabel en kwalitatief goed zijn, het moet ook emotie uitstralen. “Deze manier van ‘menselijk contact’ maakt mijn ontwerpen eigenzinnig en zelfstandig”, aldus Stefan Steenkist. Exclusieve actie Gelderland Zoom in leder Jumbo 01, 02 en 03. Vraag naar de voorwaarden!

- 84 -

B 51 x D 67 x H 88 cm ES 51 x 67 x 88 ZH 47 ZD 65 AH 64,5


Gelderland Fauteuils 7400 (Design Scholten & Baijings)

5770 (Design Jan des Bouvrie)

De ronde schaal is volledig uit koudschuim opgebouwd en wordt bekleed met stof of leder. Of beter gezegd: verlijmd, waardoor een hele strakke fauteuil ontstaat met een perfecte pasvorm. De decoratieve stiknaden benadrukken subtiel de organische belijning. Het draaimechanisme loopt licht en soepel. Met bijpassende voetenbank voor optimaal relaxcomfort.

Designklassieker. Fauteuil met gebogen frame. Dit model is ook leverbaar met een hogere rugleuning (5775).

601 Meneer Oberman (Design Jan des Bouvrie) Een pareltje uit vervolgen jaren is weer helemaal bij de tijd gebracht. Over het zitcomfort van deze buisframe relaxfauteuil is opnieuw nagedacht. Dit levert een retro stoel op met het gevoel van de toekomst. Door zijn charmante vormgeving past dit model in moderne ĂŠn klassieke interieurs. Oberman is verkrijgbaar in diverse stoffen en leersoorten.

Kussens (Design Hellen van Berkel) Deze katoenen kussens zijn vervaardigd met behulp van zeefdruktechnieken, handgemaakte Indiase borduursels en digitaal geprinte stoffen. Ze zijn verkrijgbaar in vier afmetingen en twee kleurgroepen (rood en groen) die onderling naar eigen idee gecombineerd kunnen worden. Afgebeeld: Gelderland 7400

- 85 -


In 1974 werd Montis opgericht. Vanaf 1975 is het bedrijf gevestigd aan de  Steenstraat  2  in  Dongen  in  het  inmiddels  internationaal  markante  “zwarte  gebouw”.  De  locatie  Dongen  is  destijds  bewust  gekozen.  Leren  bekleding  werd een specialiteit en alle belangrijke leerlooierijen en leervakkennis waren  immers in dit gebied, dat de ʻLangstraatʼ genoemd wordt, gevestigd. Vanaf het begin stond modern design met een superieur zitcomfort hoog in  het  vaandel.  Kenmerkend  voor  de  Montis  collectie  zijn  de  uitgesproken  kleurstellingen  in  diverse  bijzondere  leer  en  stofkwaliteiten  en  de  eigenzinnige vormgeving met een menselijk en sympathiek karakter. Montis  geloofde sterk in eigen ideeën en technieken, ondanks dat deze dwars tegen  de gevestigde ideeën ingingen. De productiemethode waarbij de romp van  een stoel of bank “een jas aankreeg” was betrekkelijk onbekend. Hierdoor  onderscheidde Montis zich van haar collegaʼs in de branche. Deze stoffeermethode  wordt  bij  Montis  nog  steeds  toegepast  op  veel  van  de  modellen.

- 86 -

Afgebeeld: Montis Axel


Montis Axel Design: Gijs Papavoine

De fijn gesneden kubistische ombouw heeft een onderstel dat bijna aan het oog wordt onttrokken, waardoor de bank en fauteuil geen verbinding lijken te hebben met de ondergrond. Kwalitatief zijn de beste materialen gebruikt. De zithoogte is redelijk hoog om het opstaan te vergemakkelijken. Axel heeft meer dan 28 mogelijkheden door de verschillende maten en elementen als hoekbank, hoek van 45° en chaise longue. Ook behoren een grote en kleine poef tot de mogelijkheden. Axel is comfortabel en ziet er uitnodigend en gezellig uit. 1,5 zits

103 cm / 40.6” 87 cm /34.3”

voorbeeldcombinaties 85 cm / 33.5” 93 cm / 36.6”

2,5 zits

Axel-chl-160-ar

Axel-4-al

159 cm / 62.6” 143 cm / 56.3”

160 cm / 63”

2-zits

131 cm / 51.6” 115 cm / 45.3”

331 cm / 130.3” 238 cm / 93.7” 258 cm / 101.6”

246 cm / 96.9” 230 cm / 90.6”

181 cm / 71.2”

4 zits

325 cm / 128” 181 cm / 71.2”

62 cm / 24.4”

81

218 cm / 85.8” 202 cm / 79.5”

Axel-3-al

3.5 zits

Axel-4-h-ar

cm

1.9

/3

Axel-h45-121-ar

302 cm / 118.9” 286 cm / 112.6”

7.6

1

12

- 87 -

cm

/4

79

cm

1.1

/3

Axel-3-al

5 zits

93 cm / 36.6”

190 cm / 74.8” 174 cm / 68.5”

274 cm / 107.9”

3 zits

97 cm / 38.2”

161 cm / 63.4”


gino

Geert Koster 2012

Montis Gino Design: Geert Koster

Het uitgangspunt van de bank was een comfortabel en uitnodigend element te creëren, die de gebruiker naar eigen wens kan personaliseren. Door het binnen/buiten contrast van de “Gino“ is het mogelijk te spelen met een mix van verschillende materialen en kleurcombinaties. Dankzij de fraaie uitstekende vorm van zijn achterwerk, leent “Gino” zich goed om vrij in de ruimte geplaatst te worden. “Gino” een tijdloos design, uitnodigend, casual met charme, individueel met Italian flair.

60

42

288

94

196

74

3z

94

232

140

4z

- 88 -

3.5 z

260

94

168


Montis Chaplin Design: Gerard v/d Berg

Als een gewatteerde ´jas´. De stoffering van Chaplin bekleedt het onderstel als een kledingstuk voor een mens. De hoes drapeert nonchalant als een gewatteerde 'jas' en wordt door ritsen gesloten. De stoelen lenen zich uitstekend voor een comfortabele eethoek of gespreksruimte. De uitvoering op wielen biedt een goede toepassing voor een werkruimte. Chaplin Flex Montis heeft een (optioneel) mechanisme ontwikkeld, gebruikmakend van de flexibiliteit in de stoffering, die de rug verstelbaar maakt en zo ontstaat een elegante relax stoel. De ongewijzigde stoffering absorbeert bijna onzichtbaar de beweging van de rugstand.

6060

60 60 60 60

97 97 97 97 64 64 64 64

- 89 -

47 47 47 47

6060 6060 5151 5151


plek op de armen worden gemonteerd. damaging the wooden frame on any spot of both arms. Optional Speziell für das Modell Dickens wurden zwei Tablare entwickelt. Diese können, ohne Beschädigungen am Holzrahmen zu verursachen, an jede beliebige Stelle der Armlehnen montiert werden.

Optioneel Speciaal voor de Dickens zijn er twee lederen tableau’s ontwikkeld. Deze kunnen zonder enige beschadiging aan het houten frame op elke willekeurige plek op de armen worden gemonteerd.

Montis Dickens

Als inspiratie voor deze comfortabele fauteuil heeft de rookstoel uit de jaren 50 model gestaan. Een houten stoel met dikke vierkanten kussens als zit en rug. Die rug was in een handomdraai schuin te zetten en zo was actief en passief zitten in één meubel mogelijk. Lezen, roken en af en toe onderuit in de “luie stand” met de ogen dicht. Comfort zestig jaar terug. Compleet en comfortabel zitten met de mogelijkheden van nu en een blik naar even terug, dat kenmerkt de Dickens. Om het “wonen” in de fauteuil echt compleet te maken is een met leer bekleed tafeltje aan de arm verkrijgbaar. Relaxfunctie In de stoel is een onzichtbare relaxfunctie ingebouwd. Door aan de voorkant van de zitting te trekken kan de stoel in drie stappen worden versteld. De hoek tussen de rug en zitting kan maximaal 17 graden worden versteld.

95

75

99 107 ˚

95

76

52

95

103 115 ˚

Steenstraat 2 5100 AD Dongen

- 90 -

76

41

52

75

41

Design: Dick Spierenburg

124 ˚

T +31(0)162377777


Montis Marvin Design: C. Marchand

Een mooie fauteuil met een onzichtbare relaxfunctie. De doelstelling voor het ontwerp was om een mooie fauteuil met een onzichtbare relaxfunctie te maken. Er is een nieuwe techniek bedacht, die vanuit een ander basisprincipe werkt dan de gebruikelijke systemen. Met twee eenvoudige koorden aan weerszijde worden de functies voor de rug en voetensteun bediend met drukcilinders. De hoofdsteun heeft een ge誰ntegreerd mechanisme. Men kan de relaxfunctie volledig aanpassen aan lichaamslengte of slaapbehoefte. Met de flexibele hoofdsteun kan men kiezen tussen een actieve of passieve houding. De verschillende onderdelen hebben een zelfstandige stoffering en kunnen in verschillende kleuren of materialen worden uitgevoerd volgens een vastgestelde variatie. Dit maakt Marvin uniek in zijn soort! Marvin is optioneel bestelbaar zonder relaxfunctie. De hoofdsteun zit echter wel standaard in de stoel verwerkt.

85

63

44

110

80

103

- 91 -

50


Montis Montis Windy

Montis Impala

Montis Flint

Montis Hugo

Montis Spica

Montis Beanie

Afgebeeld: Montis Charly

Montis Tor

Montis Dim Sum

Montis Loge - 92 -


Art &  Comfort;  Dat  is  waar  dit  wereldberoemde  merk  Artifort  voor  staat.  Tijdloos  design.  Voor  altijd.  Toonaangevend.  Van  Pierre  Paulin  en  Geoffrey  Harcourt  tot  René  Holten  en  Patrick  Norguet.  Zitten.  Wachten.  Vergaderen.  Opbergen. Overleggen. De oogstrelende en exclusieve meubels van Artifort  zijn  niet  voor  niets  in  collecties  van  het  Museum  of  Modern  Art  en  Centre  Pompidou  opgenomen.  Topdesign  van  topkwaliteit.  Voor  thuis,  kantoor,  directiekamer  of  ontvangstruimte.  In  de  Artifort  collectie  vindt  iedereen  die  waarde  hecht  aan  vorm  en  functie  een  ontwerp  dat  zijn  hart  verovert.  Voor  altijd.

- 93 -

Afgebeeld: Artifort Little Tulip


Artifort 691 Design: Artifort Design Group / 1987

Benader de 691-serie van achteren om meteen te zien wat deze bank uniek maakt. De stalen buis die van arm tot arm over de rug loopt geeft de verder sobere 691 een licht eigenwijs karakter. De 691 is geliefd om z’n stevige zitcomfort. De bank is volledig gestoffeerd en is er als 2, 2.5, of 3-zitsbank en als fauteuil. De opvallende rug maakt dat de bank ook als losstaand object in een ruimte kan staan zonder al te massief te ogen. De 691-serie is alweer 25 jaar in collectie en werd in1987 ontworpen door de toenmalige Artifort Design Group.

- 94 -


Artifort Mare Design: RenĂŠ Holten / 2003

Een strakke, tijdloze bank met een sobere vormgeving. Past zowel in moderne als klassieke omgevingen. Mare heeft robuuste flanken en een slanke pootconstructie die doorloopt in de romp. Het is ook mogelijk de zijpanden tot op de grond te stofferen. Kenmerkend is de inkeping halverwege. Onderscheidend. Comfortabel. Kwalitatief. Mare is in vele varianten verkrijgbaar: poef, fauteuil, loveseat, 2-zits, 2.2-zits, 2.5-zits en 3-zits, met smalle en brede armleuning. En dan is er ook nog de uitbreiding More Mare die ongekende mogelijkheden biedt. Er is ook een passende salontafel, Mare T. En een iets nonchalantere variant, Mare Romance.

Mare Romance

- 95 -


Artifort Artifort Patch (Jacco Bregonje / 2013) I.c.m. Missoni stoffen.

Big Mushroom & Mushroom Junior (Pierre Paulin / original design 1960 / reintroduction 2013)

Artifort Nina (RenĂŠ Holten / 2000)

Artifort Orange Slice & Orange Slice Junior (Pierre Paulin / 1960)

Artifort Tulip (Pierre Paulin / 1965) Artifort Little Tulip (Pierre Paulin / 1965)

Artifort Mare T (RenĂŠ Holten / 2003)

Afgebeeld: Artifort Orange Slice

Artifort F510 (Geoffrey D. Harcourt RDI) - 96 -

Artifort Circle


Hoe herken  je  een  Harvink?  Aan  de  (metalen)  frameconstructie  die  bij  al  kemeubelen duidelijk zichtbaar is. Het frame zorgt voor een tijdloze en toch  moderne uitstraling. De massievere delen van het meubel lijken te  “zweven”,  waardoor  het  meubel  luchtig  oogt.  En:  dankzij  het  zichtbare  frame  weet  je  precies  hoe  je  bank  of  fauteuil  in  elkaar  zit.  Binnen  deze  signatuur  zijn  trouwens veel variaties mogelijk. Zolang het frame maar aan de buitenkant zit.  Dat maakt een Harvink een Harvink. 

- 97 -

Afgebeeld: Harvink de Kaap


Harvink Kadanz Design: Martin Haksteen

De Harvink Kadanz is een nuchtere 2- of 3-zitter met mooie strakke belijning. - In leder standaard met extra stiknaden, zonder stiknaden tegen meerprijs. - Poedercoating leverbaar in standaard lakkleuren, RAL 9005 mat zwart, RAL 9006 aluminium en titaan. Afwijkende lakkleuren op aanvraag. - Tevens verkrijgbaar als fauteuil.

63

ZH 44

76

ZD 51

79

- 98 -

84

212

172


Harvink Smile Design: Martin Haksteen

Smile is een vriendelijke bank op hoge poten en iets rondere vormen. Een 2- of 3-zitter met een eigen karakter en toch heel makkelijk te combineren. - Lederuitvoering is standaard zonder extra stiknaden. - Poedercoating leverbaar in standaard lakkleuren, RAL 9005 mat zwart, RAL 9006 aluminium en titaan. Afwijkende lakkleuren op aanvraag.

ZH 45

61

71

ZD 52

79

- 99 -

186

214


Harvink Splinter Design: Martin Haksteen

Deze Splinter familie heeft een prachtig vormgegeven zichtbaar houten frame in Amerikaans noten of zwart gebeitst eiken. Verkrijgbaar met en zonder gestoffeerde armleuningen. - Lederuitvoering is standaard zonder extra stiknaden. - Poedercoating leverbaar in standaard lakkleuren, RAL 9005 mat zwart, RAL 9006 aluminium en titaan. Afwijkende lakkleuren op aanvraag.

58

ZH 44

74

ZD 54

83

176

206

83

176

206

53

- 100 -

ZH 44

74

ZD 54


Harvink Armslag Design: Martin Haksteen

Geen slag om de arm, maar een nieuwe Harvink topper. De armen van deze bank kun- nen omhoog gezet worden voor een zit- of ligplaats extra. - Zitdiepte is traploos instelbaar. - Uitvoering in leder heeft meer stiknaden. - Poedercoating leverbaar tegen meerprijs in standaard lakkleuren, RAL 9005 mat zwart, RAL 9006 aluminium en titaan. Afwijkende lakkleuren op aanvraag. - Tevens de mogelijkheid rug en/of zitting verschillend te stofferen.

ZH 46

80

ZD 51-55

81

- 101 -

196

226


Harvink Harvink Splinter

Harvink Club Relax

Harvink Zotte salontafel Harvink Alowa

Harvink Editie Do

Harvink Spirit

Harvink Bolder Afgebeeld: Harvink Editie Do

- 102 -

Harvink De Kaap


Harvink Eetkamer

62

ZH42

80

ZD42

62

53

Harvink Dash

ZH48

83

ZD42

62

49

Harvink Point

66

ZH49

82

ZD46

62

Harvink Splinter

Afgebeeld: Harvink Splinter stoel en tafel

Harvink Struis 180 / 220 lang, 95 breed, 75 hoog - 103 -

56


Niet groot maar correct, dat was altijd het principe van onze FSM-filosofie. Geen oriëntatie op trendy stromingen, maar wel vasthouden aan het wezenlijke. Wij ontwikkelen zitmeubelen, die meer kunnen dan alleen maar goed uitzien. In bijna elk product steekt een kleine technische sensatie die, over de grenzen van het design heen, een bijdrage leveren tot het comfort. En hoewel wij bij de productie aan het beproefde vasthouden, is de innovatie een van de doorslaggevende krachten van ons succes. Innovatief zijn betekent voor ons een hoge bereidwilligheid om te leren en te veranderen. Wij wachten niet op het succes, wij vormen het. Wij zijn fier door mooie en functionele meubels een bijdrage te leveren tot de levenskwaliteit van de mensen.

- 104 -

Afgebeeld: FSM Gabo


FSM Stand Up Een naam die je letterlijk mag nemen. Want indien nodig kan de comfortabele fauteuil elektrisch tot een zithoogte van 60 cm verhoogd worden en vergemakkelijkt zo duidelijk het opstaan. Ook de normale zithoogte kan tussen 43 en 52 cm individueel ingesteld worden. Daarnaast beschikt Stand Up over alle eigenschappen van een volwaardige relaxfauteuil. Voor een excellent comfort zorgt het 1,04 m lange voetdeel dat in elke gewenste hoek vastgezet kan worden. Met twee verschillende rughoogten vinden zowel kleine alsook grote mensen optimale voorwaarden voor een ontspannen zitten en liggen. De verstelelektronica is verkrijgbaar met accu of elektrische voeding. Width 76, depth 89/153, height 99 -133, seating height 43 52 - 60, seating depth 54/104

- 105 -


FSM Pavo Pavo heeft vele gezichten. Dan weer een elegante combinatiefauteuil, dan weer een comfortabele relaxfauteuil met opmerkelijke functionaliteit. De veelzijdigheid dankt Pavo aan het speciaal ontwikkelde mechaniek van FSM. Het in hoogte verstelbare, uitklapbare hoofdkussen en de buitengewoon lange voetsteun zorgen voor optimaal comfort. De zittinghoekinstelling verhoogt dit comfort nog verder en zorgt samen met het draaibare onderstel voor maximale flexibiliteit. Width 74, depth 82 -147, height 76 -111

- 106 -


FSM Evolo Deze relaxfauteuil overtuigt op alle fronten. Want de Evolo is leverbaar in twee afmetingen met ieder een andere zithoogte, zitdiepte en andere hoogte van de rugleuning. Zo vinden kleine en grote mensen de beste oplossing voor ontspannen zitten en liggen. Een doordacht mechaniek verlengt de voetsteun in uitgestrekte toestand en biedt daardoor, in de ware zin des woords, optimaal comfort. De verstelelektronica wordt door een accu aangedreven. Evolo is leverbaar met en zonder armleuningen. Width 79, (68 without armrest), depth 94 -176, height 108 Width 79, (68 without armrest), depth 88 -170, height 100

- 107 -


Van oudsher staat Culemborg en omgeving bekend als het centrum van de Nederlandse meubelindustrie. Reeds in de achttiende eeuw waren hier vele ambachtslieden gevestigd die houten stoelen vervaardigden. In 1791 wint ‘Vrouw van der Stroom’ het gild voor haar zoon Jieles als ‘stoelenmakers- en stoelendraaiersgezel’. Hiermee werd de basis gelegd voor meubelfabriek Gebroeders van der Stroom, die van generatie op generatie werd voortgezet. In de twintigste eeuw maakte het familiebedrijf onder leiding van Nicolaas van der Stroom een stevige groei door. In 1923 was hij de eerste die elektriciteit in de Culemborgse meubelindustrie introduceerde. Rond diezelfde periode werden de stoelen voorzien van bekleding, wat een doorbraak betekende op het gebied van zitcomfort. Inmiddels mag Gebroeders van der Stroom zich de oudste meubelfabriek van Nederland noemen. Het succes van de herintroductie van de Gispen Classics zorgde ervoor dat ook ontwerpen van andere gerenommeerde Nederlandse designers uit de tijd van het modernisme (onder andere Gebroeders De Wit, Paul Schuitema) opnieuw in productie zijn genomen. Deze designklassiekers zijn net als de ontwerpen van Gispen ondergebracht bij het merk Dutch Originals. Daarnaast hebben designers als Wim Rietveld, Rob Eckhardt, Alexander Krikhaar en Jan des Bouvrie de collectie van Dutch Originals verrijkt met hun eigentijdse ontwerpen, met verwijzingen naar de stalen buismeubelen van Gispen en zijn tijdgenoten. Terugkerend element in deze ontwerpen is de nadruk op functionaliteit, elegantie en zitcomfort. De nieuwste ontwikkeling is de oprichting in 2012 van Gispen Today, een label dat onder Dutch Originals valt. Talentvolle Nederlandse ontwerpers als Richard Hutten en Thijs Smeets geven een modern vervolg op de ontwerptraditie van W.H. Gispen.

Afgebeeld: Dutch Originals Gispen 412 - 108 -


Gispen 1013 - 100 cm breed / 10 haken ook met 6 of 8 haken leverbaar (Design W.H. Gispen 1933)

Gispen 412 GE (Design W.H. Gispen 1948) Gispen 412 (Design W.H. Gispen 1934)

Gispen 1022 (Design W.H. Gispen)

Gispen 1112 - 100 cm breed / 7 hangers ook met 5 hangers leverbaar (Design W.H. Gispen 1933)

Gispen 101 (Design W.H. Gispen 1931)

Gispen 515 (Design W.H. Gispen 1932)

Gispen 201 (Design W.H. Gispen 1931)

Afgebeeld: Dutch Originals Gispen 412 GE

Gispen Classics Als exponent van het modernisme groeide W.H. Gispen uit tot een van Nederlands succesvolste industrieel ontwerpers. Ook hedendaagse designers prijzen de ongekende functionaliteit van de ontwerpen die Gispen in de jaren dertig van de vorige eeuw aan zijn tekentafel ontwikkelde. Veel van zijn succesvolle ontwerpen zijn opgenomen in de collectie van Gispen Classics, en daardoor ook voor de hedendaagse designliefhebber bereikbaar. De ontwerpen vallen op door eenvoud in vorm gecombineerd met ongekend zitcomfort. - 109 -

Gispen 33 (Design W.H. Gispen)

Gispen 405 (Design W.H. Gispen 1933)


79 / 74*

Dutch Originals GT101

14 / 9*

63 / 58* 48 / 43*

Dutch Originals GT920

214 / B3 186 / B2

* maat lage uitvoering

Dutch Originals GT961

Dutch Originals GT733 (25 b x 45,5 h)

Dutch Originals GT940 & GT901 Afmetingen tafel (200/240 l x 90 b x 75,6 h)

Afgebeeld: Dutch Originals GT940

Gispen Today Onder de titel Gispen Today introduceert Dutch Originals een collectie moderne ontwerpen die opvallen door hun ruimtelijkheid en elegantie. Gispen Today is een collectie hedendaagse meubelen van Nederlandse topontwerpers, zoals Richard Hutten en Thijs Smeets. Zij zetten de rijke ontwerptraditie voort van W.H. Gispen, beroemd exponent van het modernisme in Nederland. Dit resulteert in eigentijdse versies van modellen als de 412 en 101 (Hutten) en in een geheel nieuwe meubellijn geŃ—nspireerd op de look en feel van de jaren dertig (Smeets). - 110 -

Dutch Originals GT720 (25 b x 59,5 h)

Dutch Originals GT721 (35 b x 59,5 h)

Dutch Originals GT732 (35 b x 59,5 h)

Dutch Originals GT415 (55 b x 50 h)


MOVANI is  een  eigentijds  meubelmerk  dat  zich  onderscheidt  door  een  uitstekende  kwaliteit,  onderscheidend design en eigenzinnige uniciteit met bovendien een vriendelijke prijs. De MOVANI  collectie  is  een  bijzondere  selectie  meubelen  gemaakt  door  zeer  gerenommeerde  Nederlandse  meubelwinkels vanuit een generatielange schat aan ervaring. De MOVANI meubelen vervullen een  eigen plaats te midden van de bekende nationale en internationale topmerken. MOVANI staat voor  beweging en is symbolisch voor de moderne mens die voortdurend in beweging is om nieuwe dingen  te ontdekken en te beleven, waarbij het meubel ons juist dient te bewegen tot rust, ontspanning en  reflectie. Tegelijk duidt MOVANI ook op de Italiaanse design - spirit die voortdurend het meubel wil  herontdekken en opnieuw vormgeven zodat het past bij de moderne mens. - 111 -

Afgebeeld: Linteloo Sylvano hoekcombinatie voor MOVANI


Sylvano Deze fijne, ruime leefbank van topmerk Linteloo is exclusief ontworpen voor MOVANI. Met de Linteloo Sylvano zitbank haalt u dus iets speciaals in huis. Hoekbank Sylvano heeft hoekige, maar afgeronde vormen. Dit in combinatie met de grote zitkussens maakt de Linteloo Sylvano tot een gezellige leefbank. De ruime bank biedt plaats aan veel vrienden en familie en is daarom een goede begeleider voor knusse avonden met elkaar. Bij dit model heeft u de keuze uit diverse elementen en bekleding, zodat de zitbank van topmerk Linteloo zich thuis voelt in ieder interieur. Hoekbank zoals afgebeeld van â‚Ź 4.799,- voor â‚Ź 4.199,!-

- 112 -


MOVANI Waverly Het moderne design en de verbazingwekkende combinaties van lengtelijnen en puurheid kenmerken de bank MOVANI Waverly. Deze bank maakt uit van een zeer groot progamma waardoor de bank in stappen van 20 cm te vergroten en te verkleinen is. Hiermee heeft u ontelbare keuzes in afmetingen en configureert u de bank die perfect in uw woonkamer past. Daarbij is de Waverly standaard uitgevoerd met verstelbare hoofdsteunen en kan de bank uitgebreid worden met talloze (uitschuif)mogelijkheden zowel manueel als elektrisch. - Verstelbare hoofdsteunen - Keuze in afmeting, per 20cm. - Diverse (hoek)opstellingen mogelijk. - Grote keuze uit configuraties/functies: Basic, Vario (electrisch, +/- 25cm), Terminal, Freechair, Longchair, Glider (manueel, +/- 30cm ), Smartchair, Chill. - Tweekleurig mogelijk (romp en kussens verschillend bekleed). - Kontrasterende siernaad op aanvraag (zonder meerprijs). - 3 verschillende poten in 3 afwerkingen: Chroom, Wít of Taupe. Bank, 220 cm breed inclusief verstelbare hoofdsteunen, in stof vanaf € 1.570,- en in leder vanaf € 2.314,-

- 113 -


MOVANI Manhattan De MOVANI Manhattan is een lekkere leefbank die door zijn losse elementen vrijelijk te combineren is in iedere ruimte. Wil je de bank in een andere opstelling of komt de bank in een andere ruimte is de bank zo omgezet. De MOVANI Manhattan hoekbank is standaard uitgevoerd met een chromen plint. MOVANI Manhattan bestaande uit: - 2 x Element met arm (118x108x60) - 1 x Element zonder arm (94x108x60) - 1 x Hoekdeel (108x108x60) - 1 x Pouf (94x108x60 ) Complete hoekbank van â‚Ź 5.586,- als set in de aanbieding voor â‚Ź 3.695,-

- 114 -


MOVANI Felino Deze multifunctionele MOVANI bank Felino past in ieder interieur. De hoofdsteunen van deze MOVANI bank Felino zijn in meerdere standen te verstellen zodat ieder zijn eigen draai kan vinden op deze bank. - Verstelbare hoofdsteunen - Zitting; nosag verin - Dik aniline plus leder - Keuze uit 25 kleuren leder - Metalen poot; chroom MOVANI Felino leverbaar als: - 3-zitsbank MOVANI Felino: 229 B x 103 D x 77-94 H - 2-zitsbank MOVANI Felino: 184 B x 103 D x 77-94 H - hoekcombinatie met chaise longue onder naam MOVANI Viano 2-zitsbank MOVANI Felino in dik aniline plus leder van â‚Ź 2.109,- voor â‚Ź 1.759,-

MOVANI Viano

- 115 -


MOVANI Brooklyn De MOVANI Brooklyn is de ideale loungebank met chaise longue. De MOVANI Brooklyn is ideaal om meerde personen op te loungen waarbij de chaise longue zel groot genoeg is voor 2 personen op te liggen. De MOVANI Brooklyn is uitgevoerd met metalen poten. MOVANI Brooklyn bestaande uit: - 1 x Element met arm (200x100x78) - 1 x Chaise longue (185x100x78) Complete hoekcombinatie van â‚Ź 4.104,- in de aanbieding voor â‚Ź 2.699,-

- 116 -


MOVANI Class Deze praktische, strakke 3-zitsbank van MOVANI voelt zich thuis in ieder interieur. Door zijn eenvoud kunt u dit eigentijdse zitmeubel werkelijk overal mee combineren. Ook leverbaar als 2,5 en 3,5 zits in vele stoffen. MOVANI Class Leverbaar als: - 3,5 zitsbank 244x80x95x58ZDx46ZH - 3 zitsbank 224x80x95x58ZDx46ZH - 2,5 zitsbank 204x80x95x58ZDx46ZH 2,5-zitsbank in stof van € 1.649,- voor € 1.179,3-zitsbank in stof van € 1.599,- voor € 1.199,3,5-zitsbank in stof van € 1.799,- voor € 1.279,-

- 117 -


MOVANI Politano De MOVANI Politano is te verkrijgen in diverse opstellingen. Het luxe leder RX is een mooi anilinie geverfd leder die speciaal gelooid wordt om de natuurlijke structuur te behouden. Hierdoor voelt het leer warm en natuurlijk aan. Opvallend aan de MOVANI Politano is de subtiele hoofdsteun achter het rugkussen voor extra steun. De MOVANI Poliltano is ook in diverse hoekopstellingen mogelijk. 4-zitsbank (270 cm breed) in luxe aniline leder voor â‚Ź 3.259,in praktisch leder vanaf â‚Ź 2.779,-

270 99

99 - 118 -

4

Z

177

90

2 Z

F

230

211

3 Z

2. 5Z


MOVANI Borando De MOVANI Borando (hoek)bank is een aanwinst voor ieder interieur. Kies uit diverse frisse kleuren leder voor de MOVANI Borando. De MOVANI Borando kussens kunnen in een combinatie van stof en leer worden uitgevoerd zodat ze omkeerbaar zijn! De MOVANI Borando is in een groot aantal (hoek)combinaties uit te voeren. Complete hoekbank in leder (261 x 258 cm) van â‚Ź 4.498,voor â‚Ź 3.498,-

- 119 -


MOVANI

MOVANI Broadway Bestaande uit: - 1 x Chaise longue (155x100x60) - 1 x Element met arm (155x100x60) - 1 x Element zonder arm (155x100x60) - 1 x pouf (155x100x60) Complete hoekbank van € 5.087,- als set in de aanbieding voor € 3.395,-

MOVANI Robi Modern tijdloos zitmeubel in combinatie van Leder en RVS leverbaar in diverse kleuren Toledo leer: - Fauteuil laag (72 cm breed) van € 924,- voor € 675,- Fauteuil hoog (72 cm breed) van € 1.039,- voor € 745,- 2-zitsbank (127 cm breed) van € 1.401,- voor € 995,- 2,5-zitsbank (157 cm breed) van € 1.732,- voor € 1.225,- 3-zitsbank (178 cm breed) van € 2.094,- voor € 1.495,-

MOVANI Valley De MOVANI Valley is een Compacte relaxfauteuil, manueel verstelbaar of elektrisch, maar altijd elegant. MOVANI Valley relaxfauteuil in leder vanaf € 1.538,(manueel verstelbaar) en € 2.112,- (elektrisch verstelbaar)

MOVANI Glossy De MOVANI Glossy is een moderne design televisie kast leverbaar in diverse kleuren! Uitvoering: 210 x 45 x 42 cm met 2 deuren en 1 lade.

Afgebeeld: MOVANI Glossy televisiekast

MOVANI Glossy televisie kast - matlak wit met MDF bovenblad van € 1.349,- voor € 949,- hoogglans wit met bovenblad glas van € 2.099,- voor € 1.499,- (zoals getoond) - 120 -


MOVANI Granada Een jong design maakt eetkamerstoel Granada (met armleunin) uit de MOVANI collectie tot de perfecte eetkamerstoel voor in keuken of eetkamer. De zitting is comfortabel gevormd en het RVS onderstel staat stevig op de grond. Eetkamerstoel MOVANI Granada is ook mogelijk zonder armen (MOVANI Alice), als freischwinger (MOVANI Swing) en als eetkamerbank. Dit model is verkrijgbaar in diverse kleuren leder. Maak uw eetmoment extra speels door de armstoel te combineren met de bijpassende eetkamerbank Granada. De MOVANI Granada (mer armen) eetkamerstoel op wielen in leder Toledo (zwart of rood) van â‚Ź 399,- voor â‚Ź 299,-

Granada Swing Alice

Granada eetkamerbank - 121 -


MOVANI Oscar Deze frisse en kleurrijke eetkamerstoel MOVANI Oscar is een allemansvriend. Deze eetkamerstoel past in ieder interieur. De MOVANI eetkamerstoel Oscar heeft een goed zitcomfort waardoor lekker lang natafelen een genot is. De kleurrijke vilten stof (verkrijgbaar in 6 kleuren) gecombineerd met een stijlvolle chromen poot maakt deze eetkamerstoel een designicoon. MOVANI Oscar eetkamerstoel uit voorraad leverbaar* in verschillende kleuren voor € 199,-. Nu in de actie: bij afname van 4 stoelen voor € 129,- per stoel en bij afname van 6 stoelen voor € 99,- per stoel.

* zolang voorraad strekt

- 122 -


MOVANI Ferentino De wandcombinaties MOVANI Ferentino zijn de perfecte oplossing voor de mens van nu. Door de veelzijdigheid zijn deze combinaties in iedere omgeving toepasbaar. Of het nou voor een compact stadsappartement is of voor een riante bosvilla. De MOVANI Ferentino tv meubels en kasten passen overal. We laten hier een aantal voorbeeldcombinaties zien maar er zijn natuurlijk nog tal van mogelijkheden. Ook op het gebied van kleuren kunnen we bijvoorbeeld kiezen uit meer dan 20 kleuren! Let op, dit programma betreft zelfmontage.

- 123 -


MOVANI Aslan MOVANI Aslan is een compleet woonprogramma met tv-meubels, wandmeubels, dressoirs, highboards, salontafels en eetkamertafels.

- 124 -


De relaxmeubelen van La-Z-Boy zijn al sinds 1927 een waar begrip. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar nu ook in Nederland!De fauteuils zijn vervaardigd van eersteklas materialen. Zo zijn de kussens van hoogwaardig comfortabel polyurethaanschuim. De gebruikte stof- en ledersoorsten zijn uitvoerig getest op slijtvastheid.Daarnaast hebben de fauteuils het gepatenteerde Unibody® Frame waardoor de modellen een extra lange levensduur hebben.Om het echte zitcomfort van een echte La-Z-Boy fauteuil te ervaren nodigen wij u graag uit in een originel La-Z-Boy. De La-Z-Boy relaxfauteuils zijn exclusief voor MOVANI en uit voorraad leverbaar. Vraag naar de actuele voorraadstand. La-Z-Boy in stof vanaf € 699,- in leer vanaf € 899,-

- 125 -


Breed 48 cm Diep 59 cm Hoog 91 cm

Breed 49,5 cm Diep 59 cm Hoog 91 cm Arml 68 cm

Bree’s New World

Lunette eetkamerstoel Luna eetkamerstoel

Breed 61 cm Diep 68 cm Hoog 88 cm Arml 66 cm

Sunny Fauteuil

Twiggy eetkamertafel Exclusief bij MOVANI ook in ronde uitvoering te verkrijgen. (zie pg 122)

Afgebeeld: Twinset bijzettafels

Twinset bijzettafelset rond Ronde uitvoering Ø 55 en 45 cm Vierkante uitvoering 55 en 45 cm breed - 126 -

Lang 210 cm Breed 100 cm Hoog 74 cm Indien rond Ø 130 cm


Volo is een uitgesproken nieuwe benadering van de relaxfauteuil. Door de inventieve techniek neemt de fauteuil een bescheiden ruimte in binnen uw interieur. Deze technologie zorgt naast de superieure functionaliteit ook voor een mooi design. Na jarenlang ontwikkeling maakt de Volo het mogelijk de voetondersteuning volledig weg te laten draaien onder de fauteuil, waardoor de fauteuil een beeld van fragiliteit geeft.

Artic Volo relaxfauteuil

Liv relaxfauteuil

Diamond eetkamerfauteuil (Design Frans Schrofer) Rug verstelbaar d.m.v. gasveer - 127 -

Star Volo relaxfauteuil

Rice Volo relaxfauteuil


Twice Relaxfauteuils TW-007 De Twice is een collectie relaxfauteuils met elk haar eigen kenmerken. De afgebeelde Twice 007 wordt standaard geleverd met elektrische bediening d.m.v drie motoren; één voor de rugleuning, één voor de voetklep en één om de zitting en voetklep in "Hart-balans" stand te bewegen. Deze zgn. "Hart-balans" functie houdt in dat voeten en hart in een denkbeelding horizontale lijn liggen. Hierdoor wordt het hart minimaal belast wat als zeer rustgevend wordt ervaren.Het bovenste deel van de rugleuning, waar het hoofd tegen rust, kan van achter naar voor worden versteld waardoor het hoofd in elke positie aangenaam wordt ondersteund.

- 128 -

TW-002

TW-004

TW-005

TW-026


ST’UP: De Sta-op-stoel

ST 2015

ST 2025

ST 2035

ST 2045

ST 3015

ST 3025

ST 3035

ST 3045

ST 4015

ST 4025

ST 4035

ST 4045 - 129 -

Klassieke fauteuil met een 1-motorig, 2-motorig of 4-motorig relaxsysteem. Deze systemen bedienen de voetklep, rug, sta-ophulp en kantelfunctie. Bij het 1-motorig systeem komt eerst de voetklep tevoorschijn. Indien deze volledig is uitgeklapt, gaat de rug achterover totdat een volledige relaxpositie is bereikt. Bij het 2-motorig systeem zijn voetklep en rug onafhankelijk van elkaar te bedienen. Bij het 4-motorig relaxsysteem is nog een kantelfunctie toegevoegd. Het bovenste deel van de rugleuning, waar het hoofd tegen rust, kan van voor naar achter worden versteld (topswing) waardoor het hoofd in elke positie aangenaam wordt ondersteund.


Meubelen zijn meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Ze weerspiegelen een persoonlijkheid - niet alleen die van de fabrikant, maar ook die van de klant. h端lsta-meubelen zijn een statement voor kwaliteit - "made in Germany". Want onze meubelen worden uitsluitend in Duitsland gemaakt. En wel voor klanten over de hele wereld. Van belang is: de vormgeving moet tijdloos zijn en moet als bijzonder fraai beschouwd worden - mensen moeten hun thuis inspirerend vinden. Want, mode vergaat, wat blijft is kwalitatief hoogwaardige verwerking. Ook onze productie wordt geleid door deze pretentie. Dat begint al bij de keus van de grondstoffen en gaat zelfs verder dan onze eersteklas service. Afgebeeld: H端lsta Mega Design - 130 -


H端lsta Mega Design Het MEGA-DESIGN -wandmeubel-, boekenkast- en bibliotheeksysteem laat nauwelijks nog iets te wensen over: van een op de centimeter precies onder een schuin plafond passende boekentoren en complete wandmeubelen tot ruimtedelers. Variaties in hout en lak en de lijnvoering geven uw vertrekken een strak en modern aanzien. Maak optimaal gebruik van de MEGA-DESIGN-interieurmogelijkheden, die er allemaal zijn.

- 131 -


Hßlsta Neo Onze wooncultuur is samen met onze levensstijl veranderd – ons thuis geeft uitdrukking aan onze eigen individualiteit. NEO past zich makkelijk aan velerlei wensen aan. Het ziet er niet alleen fabelachtig uit, maar klinkt ook zo. In het mediapaneel zorgt de hoogwaardige Sound Kit een intelligente bediening en bluetooth-ontvangst. Twee luidsprekers met sterke hoge, midden en lage tonen maken van uw woonkamer een concertzaal.

- 132 -


HĂźlsta Lilac Elegant ontmoet briljant. Door het combineren van zorgvuldig geselecteerde meubels creĂŤert u een onnavolgbare ambiance. Levendige, hoogglanzende lakoppervlakken en edel notenhout - LILAC is nu al in potentie een designklassieker. De strakke, vormgeving van LILAC spreekt voor zich, ook in Ăşw woonkamer.

- 133 -


HĂźlsta Mento MENTO is een modern woonprogramma met talloze combinatiemogelijkheden bij oppervlakken en frontindelingen. Individuele rasterindelingen van de wandpanelen worden gecombineerd met fronten, die door een horizontaal verlopende reliĂŤfschaving de nerfrichting van het hout accentueert en het voelbaar maakt.

- 134 -


HĂźlsta Simia SIMIA is een modern woonprogramma dat door de combinatie van natuurlijke houten elementen en matte lak een heel bijzondere uitstraling heeft. Een ambachtelijk vervaardigde, vlakke greeplijst van kernnoten of structuuressen accentueert over de gehele breedte elk element en creĂŤert hiermee een stijlvolle horizontale lijnvoering.De materiaalmix wordt gecompleteerd met glasvlakken van licht getint glas of van het zwart gekleurde BlackMagic-glas, dat door de verlichting in de elementen transparant wordt en objecten zichtbaar maakt.

- 135 -


H端lsta Encado Mensen die naar eigen maatstaven leven, sluiten bij het wonen geen compromissen. Huis en inrichting passen zich fl exibel aan hun wensen aan. Voor deze mensen hebben wij ENCADO II ontworpen. ENCADO II is een modern-klassiek systeemprogramma in tijdloos design. Elegante rechtlijnigheid gecombineerd met vloeiende overgangen. Een 64 mm sterke afdekplaat rondt het meubel perfect af. ENCADO II biedt tal van solitaire en functionele meubels, maar is ook geschikt voor individuele interieuruitbreiding.

- 136 -


Hülsta Tameta De vele planningsmogelijkheden zijn kenmerkend voor TAMETA. Nu biedt het nog meer: binnen één type verschillende oppervlakkenvarianten mixen? Geen probleem! Hout-, lak- en glasfronten combineren? Natuurlijk! Zwart, wit of zand als gelakt glas en daarbij wit of zand als lak inzetten? Ook nog glasuitsparingen voor fronten inplannen? Dat is allemaal mogelijk en het staat echt goed!

- 137 -


Het Duitse  merk  Spectral®  is  in  Europa  één  van  de  meest  succesvolle  specialisten  op  het  gebied  van  functioneel  design  en  esthetisch  veeleisende  audio en tv meubels. Onder het motto ʻSpectral maakt techniek onzichtbaarʼ ontwikkelt,  produceert  en  verkoopt  het  bedrijf  unieke  en  kwalitatief  hoogwaardige  oplossingen  voor  de  discrete  integratie  van  de  consumentenelektronica. Het bedrijf werd in 1994 door de drie broers Frank, Heiko en Markus Krämer  opgericht. 

- 138 -

Afgebeeld: Spectral Cocoon


Spectral Brick Een zwevend TV meubel maar geen mogelijkheid om op te hangen aan de muur? Met de optionele rvs sokkel voor de Brick is het mogelijk om toch een zwevend effect te verkijgen. De hoogglans gepolijste rvs sokkel laat de vloer doorlopen in de sokkel van het TV meubel door het spiegelende effect. Een nieuwe platte televisie met een geweldig beeld, maar een dramatisch slecht geluid. Dan maar een homecinema-systeem aanschaffen met daarbij zichtbare speakers, een subwoofer en een wirwar aan kabels. Of een Brick TV meubel met een soundsysteem van Spectral, zonder zichtbare techniek waarbij de speakers verdwjinen achter een paneel met speakerdoek in de sokkel! Brick is leverbaar in drie breedtes (120, 150 en 200 cm) in verschillende samenstellingen. Hieronder zijn twee voorbeeldcombinaties weergegeven van 120 cm breed.

576 800 1201

500

425

267 576

525

405 525

180

560

147 576 800 1201

197

576

405 525

230

500

120

180

510

147 576 800 1201

120

576

147

BR1203

180

BR1202

- 139 -

171 107

500 405

120

800 1201

355

230

197

576

120

576

300

BR1201 90 154

BR1200

500 405 525


Spectral Catena De Catena TV wandmeubels van Spectral geven de naam TV wandkast een nieuw begrip. Oplossingen die dankzij Catena TV kijken een geheel nieuwe dimentie geven. Subliem uitgedachte ontwerpen maken dat de wandmeubels van Catena uniek zijn, helemaal met de ge誰ntegreerde homecinema soundsystemen voor een totaalbeleving die zijn weerga niet kent. Een soundbeleving zonder een wirwar aan kabels, subwoofer en speakers? Catena biedt de oplossing dankzij de integratie van een compleet homecinema systeem. Nog nooit was een producent van TV wandmeubels in staat geweest om een totaaloplossing te bieden, passend tot een geheel. De enige manier om u te overtuigen is door het zelf te ervaren.

- 140 -


Spectral Cocoon Stijlvol wonen en het beste enterainment laten samenkomen met Cocoon, het exclusieve TV meubel van Spectral ontworpen meest de meest innovatieve oplossingen van dit moment. Het eerste TV meubel geschikt voor het integreren van de iPad速, iPhone速 en iPod速. Een nieuwe standaard in vormgeving van TV meubels is Cocoon. Dankzij de losse elementen is het mogelijk om elk Cocoon TV meubel modulair samen te stellen. Simpel en eenvoudig maar hierdoor komt het echte TV meubel design naar voren, een absoluut voorbeeld van geslaagde integratie. Geen zin meer in een wirwar van kabels, in het zicht staande luidsprekers een subwoofer en centerspeaker? Met het BRA1 homecinema-systeem van Spectral volledig ge誰ntegreerd in het Cocoon TV meubel is dit vanaf nu verleden tijd. Een volwaardig 2.1 soundsysteem voor een ultieme soundbeleving.

212 100 116 196

658

540

625

625 1300

- 141 -

318

510

625

455

212 100 116 196

Weergegeven zijn de twee basiselementen waar zeer veel combinaties mee samen te stellen zijn. Deze elementen zijn tevens uit te voeren als techniekelement met stof bespannen.


Spectral Scala Met Scala van Spectral haalt u een mooi en allesomvattend lowboard tv meubel in huis. Een mooi design en allesomvattend dankzij de vele slimme oplossingen van Spectral. Van draaibare TV-adapter tot een gadget als een iPhone® dock, of een volledig onzichtbaar homecinema-systeem. Scala van Spectral heeft alles in huis. Weergegeven zijn twee basiselementen waar zeer veel (hangende) combinaties mee samen te stellen zijn. Deze elementen zijn tevens uit te voeren als techniekelement met stof bespannen.

526

526

380

268

119 143 – – 183 79

Scala SC1100

441

1100

482

- 142 -

526

526 1642

526

441 482

380

268

119 143 – – 183 79

Scala SC1650


Spectral Disc U houdt van klassieke meubels enerzijds, maar wilt ook niets - Internes Dokument missen van de modernste homecinema technieken Modellübersicht Disc- Intern anderzijds? Het minimalistische model Disc van SPECTRAL Model overview Disc - Intern Bild smelt klassiek Artikel-Nr. Bezeichnung Dimension (BxTxH) mm Boven de en modern moeiteloos samen. Image Article-No. Discription Dimension (WxDxH) mm robuuste glazen voet zweeft een strakke kast waarin plaats is Allgemein voor verschillende soundsystemen en randapparatuur. Daarbij Schwarz (BG), Snow (SNG), Silver (SV), NCS Fuß: in Klarglas (KG) oder Schwarzglas (BG), - Internes Dokument Säule in Aluminium kunt ulackiertes optioneel een dockingsyteem voor iPhone of Deckplatte: Glas, austauschbar, Mechanismus: Push-Mechanismus generell mit Kabelöffnung (immer mittig) Modellübersichtsmartphone Disc- Intern toevoegen evenals een draaibare tv-beugel. Bodenplatte: generell mit Kabelöffnung Belastbarkeit: DS01, DS05, DS06: Model overview Disc - Intern

max. Belastbarkeit der Deckplatte insgesamt: 30 kg,

äußere Fächer (links/rechts) max. 8,5 kg pro Fach Dimension (BxTxH) mm

Kastenfarbe innen: Artikel-Nr. Schwarz Bezeichnung Bild Image Article-No. Discription

DS03, DS04, DS07, DS08:

700 700

DS08 DS08

Neues

Modell Disc Disc DS08 DS08 für fürSPECTRAL Soundsysteme BRA1 und SCA2 Stoffbespannte Klappe, 2 Gerätefächer oben, unten unten 11 Fach Fach für für Soundsysteme Soundsysteme (BRA1oder SCA2 müssen eingesetzt werden)

- 143 -

62 144 62

Neues Neues Modell Modell

526 526

DS05 1110 DS01 1110

700 700

-

124 74

-

390 390

92 106

DiscDS01 DS05 Disc

482 482

453 453

64 64 Stoffbespannte Klappe, Subwooferöffnung Ø250 inkl. Universal-Ablageblech für Soundbars 470 470

453

700

1433 1433 453 453 600

700 700

406 390

450 453

Max. Abmessung (BxHxT): Soundbar: 1300 x 145 x 80mm, Subwoofer: 400 x 190 x 300mm 470 700 470

526 327 für viele Soundbar Systeme Subwoofer für 327 und112 526 112 (mit Subwoofer-Unterbringung im Möbel)

470 470

453 453

226

87,5 80 450 408 408

45

470

390

453

450 482 408 327 112

406 390

453 64

453 600 1433

470

390

453

390

245 145

261

245 145

205

145 526

1433

fürviele Soundbar Systeme und Subwoofer (mit Subwoofer-Unterbringung im Möbel)

450 450 Disc DS06 526 453 408 526 Stoffbespannte Klappe,408 Subwooferöffnung Ø250 Klappe (Glasfront) Universal-Ablageblech für Soundbars 3inkl. Fächer, 3 Einlegeböden

144 62

--

526 526

1110 DS06

406 406

1110

--

Neues Modell

1433 1110 453

700 700

DS01 Disc DS01 Voorbeelden Spectral Disc Disc Disc DS07 DS07 Klappe Klappe (Glasfront) (Glasfront) 22 Fächer, Fächer, 22 Einlegeböden Einlegeböden

92106 106 92

DS07 DS07

124 74 74 124

Neues Neues Modell Modell

Stoffbespannte Klappe, 2 Gerätefächer oben, Soundsysteme sind im unten 1 Fach für Soundsysteme Soundsysteme sind nicht nicht im Lieferumfang Lieferumfang enthalten enthalten (BRA1oder SCA2 müssen eingesetzt werden)

526

450 408

470

700

453

482 327 112

470

450 482 112 87,5 327 45 80 408

390 406

Modelle Modelle

526 700

261205 145 245

Seitenverglasung: Seitenverglasung: generell generell mit mit Seitenverglasung Seitenverglasung an an den den Außenseiten Außenseiten (LR) (LR) Bemerkung: Bemerkung:

DS01, DS01, DS05, DS05, DS06: DS06: max. max. Belastbarkeit Belastbarkeit der der Deckplatte Deckplatte insgesamt: insgesamt: 30 30 kg, kg, äußere äußere Fächer Fächer (links/rechts) (links/rechts) max. max. 8,5 8,5 kg kg pro pro Fach Fach DS03, DS03, DS04, DS04, DS07, DS08: DiscDS07, DS06 DS08: DS06 max. Belastbarkeit der Deckplatte: 30 kg max. Belastbarkeit der Deckplatte: 30 kg DS08 Disc DS08(Glasfront) Klappe Glaseinlegeböden: max.15 kg Glaseinlegeböden: kg Soundsysteme BRA1 und SCA2 für3SPECTRAL Fächer, 3 max.15 Einlegeböden

526

64

145

Neues Modell Neues

Modell(CF) wahlweise wahlweise in in Schwarz Schwarz (BF), (BF), Silber Silber (SF) (SF) oder oder Carbon Carbon (CF) Glaseinlegeböden: Glaseinlegeböden: Klarglas, Klarglas, höhenverstellbar höhenverstellbar (Rastermaß (Rastermaß 32mm) 32mm)

Push-Mechanismus Push-Mechanismus

526 1110

205 245

Belastbarkeit: Belastbarkeit:

526

205 245 145

Kastenfarbe Kastenfarbe innen: innen: Schwarz Schwarz

Mechanismus: Mechanismus:

205 205 145 245 245 145

Bodenplatte: Bodenplatte:

lackiertes lackiertes Glas, Glas, austauschbar, austauschbar, generell generell mit mit Kabelöffnung Kabelöffnung (immer (immer mittig) mittig) generell generell mit mit Kabelöffnung Kabelöffnung

1110

unten(Glasfront) 1 Fach für Soundsysteme Klappe in (KG) Schwarzglas in Klarglas Klarglas (KG) oder oderSCA2 Schwarzglas (BG), (BRA1oder müssen(BG), eingesetzt werden) Fächer, 2 Einlegeböden Säule Säule in in2Aluminium Aluminium

Fuß: Fuß:

Schwarz Schwarz (BG), (BG), Snow Snow (SNG), (SNG), Silver Silver (SV), (SV), NCS NCS Deckplatte: Deckplatte:

Soundsysteme sind nicht im Lieferumfang enthalten 470 700

145

Neues Modell Neues Modell

92 106 - - 144 62 124 74

Allgemein Allgemein

generell mit Seitenverglasung an den Außenseiten (LR) Bemerkung:

Dimension (BxTxH) mm Dimension Modelle (BxTxH) mm Dimension Dimension (WxDxH) (WxDxH) mm mm DS08 Disc DS08 fürSPECTRAL Soundsysteme BRA1 und SCA2 Disc DS07 DS07 Stoffbespannte Klappe, 2 Gerätefächer oben,

205 145 245 145 261

Seitenverglasung:

Artikel-Nr. Artikel-Nr. Bezeichnung Bezeichnung Article-No. Article-No. Discription Discription

261 145 261 145

Bild Bild Image Image

92 106 - 124 74 144 62

Modellübersicht Modellübersicht DiscDisc- Intern Intern Model Model overview overview Disc Disc -- Intern Intern

205

92 106 - 124 74

Dimension (WxDxH) mm der Deckplatte: 30 kg max. Belastbarkeit wahlweise in u Schwarz (BF), Silber (SF) oder Carbon Naargelang kiest voor een(CF) Disc meubel met of zonder Glaseinlegeböden: max.15 kg Glaseinlegeböden: Klarglas, höhenverstellbar (Rastermaß 32mm) Allgemein geïntegreerd geluid, dan heeft u respectievelijk de keuze Seitenverglasung: generell mit Seitenverglasung an den Außenseiten (LR) Bemerkung: Soundsysteme sind nicht im Lieferumfang enthalten Snow (SNG), Silver (SV), NCS in Klarglas (KG) oder Schwarzglas (BG), tussen Schwarz een(BG), stofbespannen of Fuß:een glazen front. De met Säule in Aluminium Deckplatte: lackiertes Glas, austauschbar, Mechanismus: generell mit Kabelöffnung (immer mittig) Modelle stofbespannen fronten zijn leverbaar in de Push-Mechanismus kleuren zwart, zilver Bodenplatte: generell mit Kabelöffnung Belastbarkeit: DS01, DS05, DS06: Neues max.de Belastbarkeit der Deckplatte insgesamt: of carbon. Het glazen front is leverbaar in basiskleur van 30 kg, Modell äußere Fächer (links/rechts) max. 8,5 kg pro Fach Kastenfarbe innen: Schwarz Disc DS07 DS07 1110 450 DS03, DS04, DS07, DS08: het meubel of in één van de meer dan unieke max. Belastbarkeit der Deckplatte: 30 kg wahlweise in Schwarz (BF), Silber (SF) oder Carbon (CF) 408 526 5262.000 Klappe (Glasfront) -- Internes -2 Fächer, 2 Einlegeböden Glaseinlegeböden: max.15 kg Internes Dokument Dokument Glaseinlegeböden: Klarglas, höhenverstellbar (Rastermaß 32mm) NCS-kleuren.

470 470

Max. Abmessung (BxHxT): Soundbar: 1300 x 145 x 80mm, Subwoofer: 400 x 190 x 300mm

BOSE, Home Entertainment System 3∙2∙1, CineMate, GEMSTONE and ACOUSTIMASS are regi


Eenvoud, tijdloosheid, kwaliteit en ambacht zijn al ruim honderd jaar kernbegrippen van Pastoe. Wij maken sinds onze oprichting in 1913 vooruitstrevende eigentijdse meubels met aandacht voor traditionele en ambachtelijke kwaliteit. Of het nu gaat om kastprogramma's, zitelementen of tafels. Pastoe investeert in vernieuwing en ontwerp: om u meubels te brengen die verrassend actueel zijn en dat ook blijven. Esthetisch duurzaam en kwalitatief hoogstaand zijn begrippen waarin bij Pastoe veel tijd wordt besteed: door onze meubelmakers met veel zorg en kennis en door onze ontwerpers met veel overgave en passie.

Afgebeeld: Berkensersie, U+N serie, ontwerp Cees Braakman (rechts). Vision Elements (links), ontwerp Pierre Mazaraic en Karel Boonzaaijer - 144 -


Pastoe A’dammer Design: Aldo van den Nieuwelaar (1978)

A’dammer is een uitgesproken voorbeeld van een meubels als object. Het kenmerk van A’dammer is de geribbelde deur die naar boven kan worden geschoven waarbij deze verdwijnt in de achterkant van de kast. De ribbels van dit rolluik bieden een greep op elke willekeurige hoogte. De eigenzinnige uitstraling van de staande kast wordt versterkt door de ronde bovenkant. A’dammer is een designicoon en een van de meest verkochte Nederlandse meubels ooit.

Exclusief uit voorraad leverbaar! Pastoe A’dammer dressoir (194 BR, 55 H, 37 D) - 145 -


Pastoe l-serie Design: Studio Pastoe (1979)

Een lijst, dat is feitelijk de kern van L-serie. Met de kenmerkende kap en plint als lijst kan de kast worden ingedeeld met verschillende interieurs. De frontverdeling van de kast kent een verhouding van 1/3 - 2/3, hetgeen in een harmonieus en altijd boeiend aanzicht resulteert. L-serie biedt een ongekende vrijheid door de flexibele hoogte en indelingen. Het resultaat kan zowel een open als gesloten raster zijn.

- 146 -


Pastoe Vision

Design: Karel Boonzaaijer & Pierre Mazairac (1985)

Vision is ontworpen vanuit de filosofie om een kast als compositie deel van de architectuur te laten zijn. Het uitgangspunt van Vision is één greeploze kubus in volledig verstek in verschillende diepte, hoogte en breedte. Fronten sluiten door middel van een druksysteem. Met slechts één vorm kan eindeloos worden gevarieerd in volume, kleur en lijnenspel. De mogelijkheden in compositie zijn onbeperkt; van een 3-dimensionaal reliëf tot een grafisch raster van lijnen en vlakken, van een serie sideboards tot een architectonisch landschap van volumes, van object aan de wand tot onderdeel van de wand.

- 147 -


Pastoe Vision Elements Design: Karel Boonzaaijer & Pierre Mazairac (2007)

Vision Elements is een uitbereiding op Vision. Door de toepassing van grotere rompen met doorlopende bladen wordt rust en schoonheid gecreĂŤerd. Door het volledige verstek en de greeploze fronten, kunnen composities van lijnen, vlakken, volumes en kleuren worden gerealiseerd. De fronten sluiten door middel van een druksysteem. Vision Elements kan moeiteloos worden gecombineerd het kastensysteem Vision. Ter ere van het jubileum heeft Pastoe een Vision Elements jubileumkast ontworpen (grote foto). De kast is geĂŻnspireerd op de U+N serie en de Berken-serie uit de jaren 50 en 60, ontworpen door Cees Braakman.

- 148 -


Pastoe Vision Next Design: Karel Boonzaaijer & Pierre Mazairac (2009)

Het spelen met open en gesloten elementen geeft Vision Next oneindig veel mogelijkheden in opstellingen en toepassingen. Door de rompen naadloos te verlijmen straalt Vision Next schoonheid en rust uit. Fronten zijn greeploos en sluiten door middel van een druksysteem. De rompen zijn leverbaar in drie maten in de kleur wit. Het kastsysteem kan zowel op stelvoeten worden geplaatst of aan de wand worden gehangen.

- 149 -


Pastoe Pure Design: Studio Pastoe (2009)

Een strakke geometrie en een ragfijne afwerking zijn de opvallendste kenmerken van dit ingetogen kastsysteem. De naam lag vervolgens voor de hand: Pure. De heldere vorm wordt benadrukt door de dunne afdekbladen. Pure biedt ongekende mogelijkheden om te variĂŤren. Er is keuze uit een staand of hangend model.Fronten zijn zowel met als zonder greep te verkrijgen. De grepen zijn te verkrijgen in twee breedtes. De staande kast wordt geleverd met een sober onderstel. Dit verfijnde frame kan de kleur van de kast krijgen of zilvergrijs gelakt of in RVS.

- 150 -


Pastoe Vision Next

PASTOE VISION NEXT

HIGHBOARD

Design: Karel Boonzaaijer & Pierre Mazairac (2009)

AFMETINGEN 126 X 126 X 45 CM

UIT VOORRAAD

LEVERBAAR IN KLEUREN WIT, ROOD & ZWART*

VAN: € 2.029,- VOOR:

€ 1.499,-

* zolang voorraad strekt - 151 -


Pastoe Fibre

UIT VOORRAAD LEVERBAAR!*

Design: Klaus Vogt & Pastoe

FIBRE SMALL

FIBRE LARGE

MAAT 38 X 37 X 207

MAAT 55 X 37 X 207

VAN: € 1.332,- VOOR:

VAN: € 1.552,- VOOR:

€ 799,- € 999,-

* zolang voorraad strekt - 152 -


H端lsta Now! Time now! time betekent "op je plaats", "klaar ... af": wonen, slapen, eten en werken - precies zo als jij wilt. Verveling zal met dit aanbouwsysteem niet gauw ontstaan, want je kunt de elementen, naar believen, naast of op elkaar zetten en de uitvoeringen bepaal je zelf. Voor deze woning en alle andere die nog volgen.

- 153 -


H端lsta Now! Elements Ziehier onze attractieve singles: solitairen met rechtlijnig design, verbonden met optionele sierlijke metalen onderstellen, alsmede de kleur- en materiaalmix geven now! elements een eigen unieke sfeer. Het Elements programma overtuigt met zijn op hout gebaseerde maar niettemin moderne uitstraling. De geslaagde materiaalmix tussen hout en lak maakt talloze variaties mogelijk. Richt je huis geheel naar eigen wens in!

- 154 -


H端lsta Now! no. 15 Je houdt van modern en dat is te zien aan de heldere lijn in je inrichting. Geometrisch, klassiek, hoogwaardig. Bezit je echter ook een grote portie speelsheid? Zin in onverwachte dingen? Bekijk dan now! no.15 eens goed: het is present maar niet overdreven prominent.

- 155 -


Hßlsta Now! no. 14 Eenvoudig maar indrukwekkend: hou je van bijzondere dingen, maar stel je een rechtlijnig, tijdloos en helder design op prijs? Dan is now! no.14 wat je zoekt. Hoogglans geaccentueerd met structuuressen of kernnoten – maar ook met geraffineerde elementen van glas: innovatieve glaskappen transformeren sideboards tot extravagantie vitrines en wandplanken tot expositievlakken.

- 156 -


H端lsta Now! Dining Een sfeervol eetgedeelte in je eigen woning is het mooiste restaurant.De eetkamermeubelen van now! hebben de juiste ambiance tijdens het koken, lachen en kletsen met vrienden. De tafels nodigen uit om te gaan zitten, hebben genoeg beenruimte en het materiaal is mooi om te zien en te voelen. Dankzij de innovatieve ontwerpen en materiaalgebruik heeft now! voor elk wat wils.

- 157 -


Arco is al 108 jaar dĂŠ tafelproducent van Nederland. Wij maken tafels om aan te eten, te feesten, te werken of te vergaderen en bijpassende stoelen, kasten, banken en klein meubilair.

Wij zijn vakmensen die staan voor hun product en hier dagelijks uiterst serieus mee bezig zijn. Echter, wij houden ook van enige nuchterheid en relativering. Ongedwongenheid en ruimte voor verrassing maken daarom ook deel uit van onze bedrijfsfilosofie. Onze producten zijn er om gebruikt te worden en staan in dienst van de gebruiker. - 158 -

Afgebeeld: Arco Frame, Reset en Slim


Arco Slim Design: Bertjan Pot

Aan de basis van de 'onmogelijk ogende' Slim tafel staat een innovatieve sandwich constructie van staal en honingraad. Bertjan zei daarover: "Sommigen zullen de Slim Table als namaak of niet echt opvatten, maar hij is juist heel oprecht en puur. Alle materialen zijn op een zo eerlijk mogelijke manier toegepast: metaal voor een sterke constructie en hout voor de tactiliteit en een aantrekkelijke buitenkant. Zonder innovatie is minimalisme een doodlopend pad". Een ragdunne, zeer stabiele tafel met een unieke staal-sandwich constructie, die is voorzien van een laagje hout (eikenfineer). - Afmeting poten 2,8 x 2,8 cm (Slim) en 3,8 x 3,8 cm (Slim+) - Hoogte tot onderzijde tafel 72 cm (Slim) en 71 cm (Slim+) - Bij de tafel in kleurlak is de ondergrond essenfineer - Blad ook mogelijk met solid surface (s.surf), maar uitsluitend in combinatie met bladrand en poten in licht eiken, A28, A29 of A30

SLIM

SLIM+ 105

90

90 90

160 190 210 240 *no solid surface top 280

240

71,5 75

75

72,2 75 90 x 90 x 75 128 x 128 x 75* 150 x 150 x 75*

- 159 -

160

x x x x x

90 90 90 90 90

x x x x x

75 75 75 75 75

240 280 320 360

x x x x

105 105 105 105

x75 x75 x75 x75


Arco Balance Design: Arnold Merckx

De ronde vormen geven deze praktische eet- of vergadertafel een tijdloos design. Het ronde of ellips vormige blad wordt ondersteund door een robuste kolom, waardoor u veel beenruimte onder de tafel heeft. De Balance is leverbaar als vaste tafel en als uitschuifbare tafel en is verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Zo bepaalt u zelf het uiterlijk van het blad, de kolom en de voet De Balance tafel bestaat 25 jaar! Dit iconische ontwerp van Arnold Merckx is nog steeds van deze tijd: een robuuste betonof elegante trompetvoet, een soepel uitschuifmechanisme en vriendelijk gevormde bladen. Een ronde tafel is ook een sociale tafel - je zit echt samen aan tafel en kunt met iedereen contact hebben. Ideaal voor familiefeesten, intieme etentjes en lang natafelen. We vieren het jubileum van deze Arco-klassieker met een nieuwe uitvoering: een Duramas (semi-massief) blad in combinatie met een robuuste beton- of elegante trompetvoet in vier eigentijdse kleuren: NATURAL, GREY, ROSA en DEEP GREEN.

115

115

120

120 120

ø 120(179) x 73 ø 130(189) x 73

73

ø 120 x 73 ø 128 x 73 ø 138 x 73

160(219)

185

73

73

68

- 160 -

120

185 x 115 x 73 210 x 115 x 73 (solid)

160(219) x 115 x 73


Arco Common Design: Willem van Ast

Deze Arco tafel is een echt archetype: eenvoudig, nonsense en functioneel. Zijn vormgeving refereert aan Nordic retro meubelen, maar sluit niettemin perfect aan deze tijd. Een lichte, elegante tafel, vast of uitschuifbaar mooi te combineren met een klassieke retro stoel.

no de bij en

Blad/uitschuifblad: massief hout (rustiek eiken of rustiek Amerikaans noten) Frame: rvs

90

90 200

200 (260)

68 75

- 161 -

160 x 90 x 75 200 x 90 x 75 240 x 90 x 75

160(220) x 90 x 75 200(260) x 90 x 75


Arco Base Design: Jorre van Ast

De naam zegt het al: een basisstuk. Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton - duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Een tafel waarvan je weet dat de volgende generatie er ook aan kan zitten, en leven. De Base is het eerste product uit de nieuwe Local Wood-collectie van Arco: meubels uitgevoerd in hout uit de buurt van de fabriek. Want niet alle mooie dingen hoeven van ver te komen‌ Een robuuste, no-nonsense tafel van massief hout en beton duurzame materialen die tegen een stootje kunnen. Materialen Arco Base: - blad massief eiken in lokaal hout - jukken gegoten beton met eiken pootdelen

100/105 240/280/320/360

70 74,3

- 162 -

240 280 320 360

x x x x

100 100 105 105

x x x x

74,3 The sides can be mounted at 74,3 22 or 32 or 42 or 52 cm from 74,3 the short side of the table. 74,3


Arco Extenso II Design: Willem van Ast

Een vaste of uitschuifbare tafel, die door de geraffineerde vorm en plaatsing van de poten zowel een robuuste als elegante verschijning is. De Extenso II is in uiteenlopende afmetingen verkrijgbaar en kan daarom zowel een compacte keukentafel als uitgebreide vergadertafel zijn. Bij de uitschuifbare versie worden het vaste blad en de inlegbladen uit hetzelfde paneel gehaald, waardoor de nerven mooi doorlopen en de bladen optisch een geheel vormen. Speciale uitvoeringen Bij de vaste tafel zijn speciale maten mogelijk binnen de volgende kaders: - breedte 90 of 100 cm en lengte 90 tot 280 cm - tafelhoogte tussen 36 en 77 cm Bij de uitschuifbare tafel zijn speciale maten mogelijk binnen de volgende kaders: - breedte 90 of 100 cm en lengte 140 tot 240 cm - tafelhoogte tussen 36 en 77 cm Blad: duramas (semi-massief/ sandwich) Onderstel: massief hout Uitschuifblad: duramas (semi-massief/ sandwich) Houtsoorten: eiken of amerikaans noten

100

90

100 210

180 (232)

- 163 -

75

65,5 75

68,5 75

160 x 90 x 75 240 x 100 x 75 180 x 90 x 75 280 x 100 x 75 210 x 100 x 75

210 (262/314) x 100 x 75

160 180 210 240

(212) x 90 x 75 (232) x 90 x 75 (314) x 100 x 75 (344) x 100 x 75

180 (232/284) x 90 x 75 210 (262/314) x 100 x 75 240 (292/344) x 100 x 75


Arco Nomad Design: Jorre van Ast

Een volledig uit hout opgebouwde lichtgewicht tafel. De tafel is voorzien van houten schroefdraden, waarin de poten kunnen worden vastgedraaid. Een mooi staaltje van traditioneel vakmanschap in houtbewerking. Ideaal voor bijvoorbeeld jonge compoliten met een nomaden bestaan. Blad: Eiken Alpi fineer Poten: massief hout

95 190

68 75

- 164 -

190 x 95 x 75 210 x 95 x 75 240 x 95 x 75


Arco Spazio Design: Willem van Ast

Het ronde, ellipsvormige of rechthoekige blad geeft deze robuuste kolomtafel een heel eigen elegantie. Het inlegblad van de vergrootbare tafel wordt in de kolom opgeborgen en komt via een gasdruksysteem omhoog. Blad: fineer of massief hout Inlegblad (lichtgewicht): - bij blad massief: lak of duramas (massief/ sandwich) - bij blad fineer: fineer Kolom: fineer of lak Voetplaat: beton, gelakt Houtsoorten: eiken of amerikaans noten

190(249)

210x128x75 240x136x75 280x136x75

210

75

75

136 x 136 x 75 (solid wood) 160 x 160 x 75 (solid wood)

120

210

75

70 75

- 165 -

128

128

136 136

190(249)x128x75 210(269)x128x75 240(299)x128x75

210 x 120 x 75 240 x 120 x 75 280 x 120 x 75


Arco Frame Design: Burkhard Vogtherr / 2000

Door zijn fijne, rechthoekige lijnenspel oogt deze stoel licht en luchtig. Naast gebruik in de woonomgeving is de stoel ook uitermate geschikt voor representatieve werkomgevingen en vergaderruimtes. Binnen het Frame programma introduceert Arco tevens een "adjustable" optie, die de stoel een nog groter zitcomfort verleent. Bij deze optie kunnen de zitting en rug vrijelijk naar voren en naar achteren bewogen worden, zodat je, indien gewenst, lekker een beetje onderuit kunt gaan zitten. Ook de keuze in uitvoering van de kuip is uitgebreid: naast lak, stof en leer kan de kuip van de Frame en Frame-R ook uitgevoerd worden in fineer en in een speciale "pad" stoffering. Uitvoering: met armen Kuip: lak, stof of leer Frame: alu/ epoxylak, parel- of hoogglanschroom

frame

56 83 50,5

47,5

65 frame XL

58

54,5

83

47,5

65

- 166 -


Arco Reset Design: Burkhard Vogtherr / 2011

Een fris, slanke stoeltje, dat door de plaatsing van de poten een eigenwijs karakter krijgt. De Reset is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: in hout, leer of gestoffeerd en met of zonder armleuningen, waarvan de vorm een knipoog naar een fietsstuur lijkt. Reset is een modern stoeltje met een uitstekend zitcomfort, voor rond de eettafel of een (home) office. Kuip: lak, stof of leer Poten / (armen): epoxylak, hoogglanschroom of rvs

83 47,5

46

65

52 83 47,5

46

- 167 -


De massief houten meubelcollectie van Pilat&Pilat is onder de naam Famylje Collection een internationaal befaamde collectie van evenwichtige ontwerpen. De herkenbare krachtige horizontale en verticale lijnen zorgen voor natuurlijk evenwicht. De zichtbare houtverbindingen zijn een graag gezien en overtuigend detail. Elk meubelstuk is een persoonlijkheid. Dit vind je terug in de unieke kenmerken van elk meubel dat uit de boom geboren is. Individualiteit, duurzaamheid, pure eenvoud en tijdloze rust uitgedrukt in ĂŠĂŠn van de zes houtsoorten:eiken, walnoot, kersen, esdoorn, iepen of acacia.

- 168 -


Pilat & Pilat Pake Sytse Design: Gjalt Pilat (2010)

Pake Sytse is de naam van de tafel waarvan de draagconstructie geĂŤnt is op de Friese klokkenstoel. Er zijn drie verschijningsvormen, rechthoekig, een grote ovale en als hoge, ronde tafel. In diverse maten en uitvoeringen mogelijk. De Pake Sytse is onder andere verkrijgbaar in de volgende houtsoorten: eiken, esdoorn, iepen, kersen, walnoot. Standaardmaten van de ovale uitvoering zijn: 500 x 130 x 76 (16-pts), 450 x 130 x 76 (16-pts), 400 x 130 x 76 (14-pts), 350 x 130 x 76 (12-pts), 300 x 130 x 76 (10-pts), en 250 x 130 x 76 (8-pts). Speciale maten zijn mogelijk.

- 169 -


Caméléon De zeer geraffineerde collectie Caméléon heeft dezelfde eigenschappen als zijn dierlijke naamgenoot: hij verandert van kleur!! Subtiel of uitgesproken, de unieke kleurveranderingen kunnen in diverse richtingen en vormen worden toegepast en zo in optimale harmonie met het interieur worden gekozen.

C mogelijkheden karpetten

POOLHOOGTE: GEWICHT: MATERIAAL:

PARNASSE 2013 en inclusief 21% BTW

(NL) poolgewicht per/m2 4100 375

poolhoogte mm 45

euren:

Kleur Kleur Kleur Kleur

910 920 930 940

Roomwit Lichtgrijs Bruin Antraciet

aten:

170x240 cm 200x300 cm 200x200 cm rond 220cm karpet op maat

levertijd: levertijd: levertijd: levertijd: levertijd:

100% wol

100% polypropylene

p/m2

ˇ ˇ ˇ ˇ ˇ

Van 2.125 3.120 2.080 2.125 520

16/20/25 mm 2650/3250/3850 g/m2 100% New Zealand wol

Connect Een combinatie van een gesneden- en een lussenpool die wordt verbonden door een zijden lijn. De kleurreceptuur van beide structuren is dezelfde maar de twee delen ogen verrassend Reguliereanders. Het lussenpool gedeelte heeft een enigszins sleets, mooi schrijvend en haast gebreid karakter. De gesneden pool is onweerstaanbaar zacht en kent een prachtige vleug. Adviesverkoop

per/m2 POOLHOOGTE: GEWICHT: ˇ 520 MATERIAAL: ˇ 17

10 mm 2200 g/m2 38,5% wol, 19.5% lin., 14% zijde, 14% kat., 14% visc.

Lilain De collectie Lilain combineert fijne wollen kamgarens met puur linnen. Het linnen geeft het karpet haar speciale vleug en glansrijke uitstraling. De kleuren zijn opgebouwd als een reeks rijke natuurtinten, puur en elegant.

2/3 2/3 6/7 6/7 6/7

POOLHOOGTE:

wekenGEWICHT: MATERIAAL: weken weken weken wekenMerino

16/25 mm 2500 / 3700 g/m2 75% New Zealand wol / 25% linnen

Merino, genoemd naar het superieure Merino schaap is een kwaliteit die bestaat uit 100% fijne wollen kamgarens . Hierdoor ontstaat een luxueuze uitstraling van een tijdloze klasse die het karpet zowel in uni als gemêleerd, een bijzonder geraffineerd uiterlijk geeft.

ˇ ˇ ˇ ˇ ˇ

Voor POOLHOOGTE: 1.495 GEWICHT: 2.195 MATERIAAL: 1.495 1.495 - 170 425

16/20/25/30 mm 2650 / 3250 / 3850 / 4200 g/m² 100% New Zealand wol


Parnasse Parnasse is een 100% wollen kwaliteit, vol van karakter. Met haar 45mm een robuust en warm karpet! Parnasse is leverbaar in 4 kleuren en 4 vaste maten en is snel leverbaar!: 170 x 240 cm [levertijd 2-3 weken] 200 x 300 cm [levertijd 2-3 weken] 200 x 200 cm [levertijd 6 weken] rond 220 cm doorsnede [levertijd 6 weken] POOLHOOGTE: GEWICHT: MATERIAAL:

45 mm 4100 g/m² 100% wol

Quivive De collectie Quivive is opgebouwd uit een combinatie van zachte katoen en glansrijke viscose. Het pletten van de niet elastische katoen zorgt voor een steeds veranderende vleug bij het belopen. Het maakt het karpet zeer levendig van karakter. POOLHOOGTE: GEWICHT: MATERIAAL:

25 mm 3200 g/m² 67% katoen / 33% viscose of 100% katoen

Sauvage Carpet Sign’s absolute bestseller! Een uiterst comfortabel, levendig wollen karpet. Door de ruime keuze in poolhoogtes is Sauvage een collectie die vele mogelijkheden biedt in verschillende woonsituaties. Van een luxe, warm langpolig karpet tot een super strak project tapijt; alles is mogelijk! POOLHOOGTE: GEWICHT: MATERIAAL:

10/16/20/30/45/60 mm 1900 /../../../../ 4300 g/m2 97% New Zealand wol / 3% linnen

Carte Blanche - Carpet Sign Studio Carpet sign geeft u carte blanche om een collectiekleur aan te passen of een geheel nieuwe kleur samen te stellen. Hiervoor is een ‘carte blanche module’ aanwezig. Deze module bevat alle garentypen en –kleuren uit de Carpet Sign collectie. Het opgeven van kleurnummers uit deze box volstaat maar ook het insturen van een gordijn- of meubelstof- staaltje, een tegel of een stukje van de houten vloer en een omschrijving van de gewenste sfeer kunnen basis zijn voor het voorstel dat de Carpet Sign Studio voor u uitwerkt. Op deze manier wordt de kleur volledig aangepast aan uw interieur.

- 171 -

Individu Individualiteit is het sleutelwoord bij alles wat Carpet Sign doet. Elk karpet wordt custom made gemaakt. De maatvoering wordt door u bepaald, de vorm wordt door u bepaald en bovenal wordt de kleur door u bepaald en door de Carpet Sign Studio speciaal voor u samengesteld. Alles afgestemd op uw interieur, leefstijl en kleurwensen. Carpet Sign Studio De Studio is het kloppend hart van Carpet Sign en bestaat uit een enthousiast team dat zich inleeft in de consument, de markt en materialen en dit vertaalt naar prachtige, individuele kleurvoorstellen en collecties. De Studio bruist! En is één groot dynamisch 'moodboard' dat dient als inspiratiebron voor vele ontwikkelingen. Dagelijks worden er in de Carpet Sign Studio unieke kleurvoorstellen gemaakt, helemaal volgens uw persoonlijke wensen en afgestemd op uw individuele interieur. Custom made Alles wat Carpet Sign produceert is maatwerk. De kleur, de maat, de poolhoogte en de vorm verschilt per individu. Vanuit de basiscollectie [12 verschillende structuren en legio kleuren] wordt het karpet verder gepersonaliseerd. Tekeningen van het interieur en stof- of leerstalen van de meubels maar ook foto's of sfeerimpressies kunnen daarbij behulpzaam zijn. De Carpet Sign Studio gaat vervolgens voor u aan de slag om een kleurvoorstel uit te werken dat helemaal voldoet aan uw wensen. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden!


af van 5 7,9 â‚Ź9 2 m r pe

Leg h et onder kleed zithoe de hele onder k, dus ook d groter e bank. H oe het kle ed groter het ge , hoe vo van c omfor el t!

Warm huis, warme voeten Met een heerlijk tapijt onder je voeten maak je je huis extra warm en comfortabel. Het ideale kleed ontwerp je gemakkelijk zelf, met een beetje hulp van Parade, Desso en Bonaparte. - 172 -


BEEK fabriceert sinds 1995 salontafels die zich kenmerken door hun flexibiliteit en sobere vormgeving. Sinds 2004 is het bedrijf gevestigd in Uden, NL Aangezien wij vooraf niet weten in welk interieur onze producten geplaatst worden zijn vrijwel alle modellen uit de BEEK collectie op maat en in diverse uitvoeringen leverbaar. Bij de ontwikkeling van de modellen is flexibiliteit dan ook een belangrijk criterium. Uw persoonlijke wensen staan centraal bij de mogelijkheden in afmeting, vorm, hoogte, kleur en materiaalkeuze. Glas vormt de kern van de BEEK collectie. Bij de salontafels wordt veelal 19 mm glas gebruikt. Daarnaast komen keramisch gelakt glas (ook wel geĂŤmailleerd glas genoemd), gelamineerd glas en dunnere glasdiktes terug in BEEK producten.

B1 - Design Bart Vos

Abel

S6 & S11 - 173 -

Maupertuus - Design Henk Vos


Helderr, een nieuw merk van glazen meubels en woonaccessoires. Helder betekent in het Nederlands transparant en overzichtelijk. Alle producten van Helderr zijn Dutch Design en in Nederland geproduceerd, vandaar ook een echte Nederlandse naam: Helderr. De kleuren en afmetingen van deze meubelen zijn volledig naar wens aan te passen.

Salontafel met pushlade 59977

Bijzettafel rond 595001

Salontafel met in verstek verlijmde poten 59258

Bijzettafel vierkant 59009 - 174 -

Sidetable 59987

Bijzettafel RIET 59699

Salontafel met dwarsbalk 59435

Laptoptafel 59886


Metaform

Metaform ontwikkelt en produceert een eigentijdse collectie bijzet-, salon- en eetkamertafels. Daarbij zijn de frames gemaakt van gelakt, verchroomd of roestvrij staal (RVS). Voor de tafelbladen wordt gebruik gemaakt van diverse soorten glas, keramiek, HPL, massief hout, natuursteen en quartz-composiet. De flexibiliteit van Metaform uit zich in maatwerk; bijna alle modellen kunnen op maat gemaakt worden.

BN (rond) - bijzettafels

M2 - salontafel

K1 - eetkamertafel - 175 -

M1 - salontafel

Jongleur - bijzettafels


Van Finse roots tot een naam die gebaseerd is op de ‘big beats’ van Fatboy Slim en een oversized zitzak die de wereld veroverde. Fatboy laat zich niet in een hokje stoppen en verrast met producten die naast iconisch ook groots, oersterk en onmisbaar zijn in zowel uiterlijk als functionaliteit.

Fatboy Original

Co9

Edison the Petit

Rockcoco

Edison the Grand - 176 -

Headdemock

Doggielounge

Krukski

Buggle-Up


De ambitie van HAY is om Deens meubeldesign aan te moedigen terug te gaan naar de innovatieve grootheid van de jaren '50 en '60, echter in een hedendaagse context. Door de toewijding van HAY om meubelen en accessoires te ontwerpen en te produceren met een internationale uitstraling, streven ze ernaar goed design met een eigen handelsmerk bereikbaar te maken voor een goede prijs. HAY zet zich in om de orginaliteit van jonge ontwerptalenten te koesteren en te promoten en daarnaast de "twisted minds" van gevestigde designers te ontdekken. Een bekend ontwerpersduo waar HAY veel mee samenwerkt is Nederlandse duo Scholten & Baijings.

DLM

AAL92

AAC22

AAT 20

Loop Stand Hall

- 177 -

Bella Coffee Table

Two Ways & Pinocchio karpet

AAC12

Tray Table

AAL81


Rocks

Kodari

Rocks

Himali - 178 -

Kodari

Himali


De Millenerpoort  Design  Tapijten  is  voor  hoogwaardige  handgetufte  en  handgeknoopte  kwaliteitstapijten  een  begrip.  Ieder  tapijt  wordt  volgens  klantspecificatie gemaakt: kleuren, afmeting, vorm en dessin zijn geheel zelf te  bepalen.  Kortom,  eindeloze  mogelijkheden  voor  het  ultieme  en  unieke  tapijt  passend in uw interieur. Zowel bij de handknoop- als de handtufttapijten zijn er talloze mogelijkheden.  De  handknoopkwaliteiten  zijn  zeer  geschikt  voor  meleringen  van  diverse  garendiktes en kleuren en er zijn meerdere poolhoogtes mogelijk. Alle wollen  garens  zijn  gemaakt  van  100%  scheerwol.  Deze  kunnen  ook  gecombineerd  worden  met  linnen  garens.  Ook  kan  een  tapijt  worden  gemaakt  met  100%  linnen  garens,  zodat  het  anti-allergisch  is.  Bij  de  handtuftkwaliteiten  kunnen  naast  meleringen  ook  allerlei  dessins  worden  uitgevoerd.  Niet  alleen  in  vele  kleuren maar ook in een combinatie van meerdere kwaliteiten. Maak een keus  uit  diverse  designs  of  ontwerp  zelf  uw  tapijt!  Naast  onze  standaard  kleurcollectie van 200 kleuren kunt u een kleur naar wens laten maken. Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus wat betreft het omgaan met het  milieu, de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden. De Millenerpoort design tapijten: voor ieder interieur het unieke tapijt.

- 179 -

Afgebeeld: Millenerpoort Bella Mezzo


Millenerpoort Kwaliteiten Bella Diva (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: 1 x wol ca. 4 mm - 3 x wol dubbele draad 0,5 mm - Maximaal 4 kleuren per tapijt. - Keuze uit 48 wolkleuren.

Kassalin (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: 2 x wol 3 mm - 2 x wol 1 mm - 2 x linnen 0,5 mm - Maximaal 6 kleuren per tapijt - Keuze uit 200 wolkleuren en 17 linnenkleuren.

Poolhoogte 40 mm. 100% wol.

Poolhoogte 60 mm. Melering van wol & linnen.

Bella Mezzo (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: 6 x wol dubbele draad 0,5 mm. Maximaal 6 kleuren per tapijt - Keuze uit 48 wolkleuren.

Bella Vivace (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: 1 x wol ca. 4 mm - 3 x wol dubbele draad 0,5 mm - Maximaal 4 kleuren per tapijt - Keuze uit 48 wolkleuren.

Deze kwaliteit is pluisarm. Poolhoogte 40 mm. 100% wol. Kassalin (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: - 6 x wol 1 mm. - Maximaal 6 kleuren per pool. - Keuze uit 200 kleuren.

Afgebeeld: Dutch Originals Gispen 412 GE

Zeer geschikt voor eet- en Werkhoeken. Poolhoogte 11 mm. 100% wol. - 180 -

Poolhoogte 60 mm. 100% wol. Kreta - Milos (handtuft kwaliteit) Poolsamenstelling: - 6 x wol 1 mm. - Maximaal 6 kleuren per pool. - Keuze uit 200 kleuren. Zeer geschikt voor eet- en Werkhoeken. Poolhoogte 15 mm. 100% wol.


Spectrum, zoals we het nu kennen, heeft een roerige geschiedenis achter de rug. Toch zijn onder alle omstandigheden enkele richtlijnen altijd duidelijk herkenbaar geweest: functionalistisch ontwerpen, meubelen zonder ornament waarvan de schoonheid werd bepaald door een doordachte en uitgebalanceerde vorm en proportie. Daarnaast gebruik van hoogwaardige materialen en de wil om goede vormgeving onder een breed publiek bekend te maken.

- 181 -

Afgebeeld: Spectrum BR 02 met Paul Smith stof


Spectrum BR 02 Design: Martin Visser, 1960

Martin Visser is de ontwerper van de slaapbank BR 02.7. Deze bank, met rond buisframe, dateert van 1960 en is sindsdien altijd in productie gebleven. In 1988 is de losse armlegger BA 02 aan de bank toegevoegd. Door een eenvoudige handeling kan de bank omgebouwd worden tot ĂŠĂŠnpersoons-slaapbank. U kunt de bank en de armlegger in elke gewenste stof verkrijgen. Door de strakke vormen van het ontwerp, verdient een elastische stof echter de voorkeur. Het frame is gemaakt van mat verchroomd metaal. BR 02.7 sofa 192 x 82 x 70 width x depth x height / seat 40 BR 02.7 sofabed 192 x 100 x 70 width x depth x height / seat 35

sofa

- 182 -

sofabed


Spectrum Spectum Paperback (Studio Parade, 2009) Leverbaar in 60x120 cm of 60x60 cm.

Spectrum VIK Lounchechair (Arian Brekveld, 2013)

Spectum TZ salontafel (Spectrum) Spectum SZ 02 (Martin Visser, 1960) Spectum SE 06 (Martin Visser, 1960)

Spectum TE 06.7 (Martin Visser, 1960) diameter 130 cm Afgebeeld: Spectrum Paperback

- 183 -

Spectum SZ 03 (Martin Visser, 1968)


Afgebeeld: Volare Side Board (design Kurt Erni)

Container & Vitrine e_serie (design Kurt Erni)

Dining chair (design Kurt Erni)

Modu Media Element (design Kurt Erni) - 184 -

Samo bijzettafels (design Kurt Erni)

Volare Sideboard (design Kurt Erni)


Piure Puro Puro is de moeder van de kasten met schappen. Een verfijnde maar toch stevige kast waarbij de planken tot in perfectie gemaakt zijn. Het skelet bestaat ui dunne en fijne zijdelen in combinatie met even dunne planken. De greeploze deuren zijn net zo verfijnd en komen komen iets naar voren. Deze deuren of kleppen kunnen op iedere plek geplaatst worden.

- 185 -


Piure Line De Line dressoirs van Piure zijn subtiele en verfijnde dressoirs zonder (hand)grepen. De subtiliteit van het afdekpaneel en de zijdes geven het meubel een onmiskenbaar karakter. Het programma bevat zeer veel keuze in afmetingen, deuren, laden, kleppen en open vakken. Helder, ingetogen en zelfverzekerd is Line van Piure met daarnaast ook zeer veel functies.

- 186 -


- 187 -


Interstar de Clip Design: Hans Daalder

Simpel door zijn eenvoud, maar eindeloos veel mogelijkheden.... U kunt er voor kiezen om alleen de Clip op te hangen, simpel en strak. Maar door de Clip te combineren met kastelementen, creeert u ook bergruimte, voor ieder wat wils! De clip is ontworpen door Hans Daalder en leverbaar in massief hout in de kleuren; Gebakken Iepen, Gebakken Esdoorn, Walnoten naturel en Eiken wit!

- 188 -


Interstar Massief Hout De collectie van Interstar is eindeloos zoekt u een dressoir , bergkast , TV meubel of toch liever een boekenwand , bijna alles is mogelijk! Interstar levert design meubelen binnen bereik, u bent samen met ons de ontwerper van uw eigen design kast! De afgebeelde mogelijkheden zijn zelfs uitgevoerd met massief houten onderdelen.

- 189 -


Castelijn Wonen produceert al sinds  1958  eigentijdse  kasten  en  kastsystemen,  tafels,  salontafels  en  stoelen.  100%  In  Nederland  ontworpen  en  met  oog  voor  detail  geproduceerd  door  een  trots  Castelijn-team.  Én  met  de  kenmerkende  persoonlijkheid  van  een  familiebedrijf.  Duurzaamheid,  milieubewust produceren, service en  kwaliteit  zijn  dan  ook  geen  modeverschijnselen,  maar  kernwaarden. Ervaar ʻHolland in Vormʼ: meubels waar ook ú trots op kunt zijn!

- 190 -


Castelijn Disk Design: Dick Spierenburg (1994)

De DISK kasten, door Dick Spierenburg in 1994 ontworpen, zijn herkenbaar door de strakke vormgeving en de geanodiseerd aluminium disk grepen die vlak in de fronten liggen. De collectie bestaat uit een aantal lowboards, dressoirs en (middel)hoge kasten. Standaard staan deze design kasten op aluminium DISK-pootjes, maar ze kunnen op verzoek ook op hogere LINE-pootjes, op 25mm hoge stelvoetjes of hangend aan de wand geleverd worden. Qua uitvoering kan er gekozen worden uit ĂŠĂŠn van onze standaard lakkleuren of een zelf te bepalen wenskleur. Naast lak heeft u ook de keuze uit diversen houtsoorten.

- 191 -


Castelijn LV Design: Marieke Castelijn (2006

De LV collectie, in 2006 door Marieke Castelijn ontworpen, heeft verrassende tafels die samengesteld worden uit stroken in verschillende breedtematen. Daardoor is niet alleen de bladmaat perfect aan de ruimte aan te passen, maar kan ook het uiterlijk van de bladen door het ritme van de naden zelf bepaald worden. Creëer je eigen robuuste leeftafel op zijwangen als je ook aan de kop wilt kunnen zitten of aan één zijde eindigend op een eindwang. De strokentafel LV heeft bladdieptes van 100, 120 en 160 cm en varieert (afhankelijk van het type wang) in lengte tussen de 120 cm en 310 cm met stapjes van 10 cm. Naast de LV tafels met smalle stroken zijn er ook tafels uit de LVV collectie leverbaar, die het blad en de kopwang uit één stuk in verstek hebben. De zijwang aan de andere zijde is gelijk aan de LV collectie

- 192 -


Je huis is jouw eigen plek. Hier woon je, kom je bij van de drukke buitenwereld en geniet je van je rust. Thuis doe je de dingen die je leuk of belangrijk vindt. Of droom je lekker weg. Natuurlijk bepaal je zelf hoe de inrichting eruit ziet zodat jij je er lekker in voelt. Topform geeft je graag de ruimte bij je inrichting. Als Nederlands design-meubelmerk is Topform toegankelijk door aan te sluiten op jouw beleving en inspiratie. Functioneel design, gemak en verrassende betaalbaarheid zijn aspecten waarop Topform haar producten ontwikkelt. Kortom. Living should be easy. - 193 -

Afgebeeld: Topform Enzo


Topform Ambiance Uiteraard is uw eigen interieur de mooiste ambiance voor de meubelen. Toch hebben de ontwerpers van deze bank voor de fraaie naam Ambiance gekozen. Het lijkt als een koosnaam voor een bank die zich in vele ambiances helemaal thuis voelt, niet dominant overheerst maar een natuurlijk eenheid met zijn omgeving vormt. Ook in ergonomische zin zorgt hij voor een perfecte ambiance in zitcomfort met name door zijn verstelbare rug. O ja en natuurlijk kun je er niet alleen keurig actief in zitten, maar ook relaxed in chillen, loungen, hangen en liggen! Je zult zien welke ambiances dat allemaal geeft!

Combinatievoorbeelden: 232 x 168

- 194 -

279 x 234


Topform Alonzo Moderne bank Topform Alonzo afgebeeld met luxe leder Silk. Leder Silk is een volnerf leder met een aniline vat verving, wat er voor zorgt dat alle originele kenmerken van een huid zichtbaar blijven. Hierdoor heeft dit leer een bijzonder natuurlijke uitstraling. Verder heeft de Silk een wax-finish wat zorgt voor een zijdezacht, warme grip van het leer. Door deze finish kunnen kleine gebruikssporen ontstaan wat in geen geval afdoet aan de kwaliteit, eerder aan ontstaan van een zeer mooi, geleefd en authentiek meubel. Onderdeel van een groot programma. Onder andere leverbaar als: - 1-zits: 95 BR, 95 D, 72 H, 55 ZD, 41 ZH - 2,5-zitsbank: 95 BR, 95 D, 72 H, 55 ZD, 41 ZH - 3-zitsbank: 95 BR, 95 D, 72 H, 55 ZD, 41 ZH

- 195 -


Topform Flex Plus FlexPlus: Een plus voor zitcomfort. Wanneer het om het comfort gaat, stelt iedereen andere eisen. De een nestelt zich graag in zijn, met zacht comfort uitgevoerde bankstel terwijl de ander waarde hecht aan een stevig zitcomfort. Het Flexplus programma komt aan al deze wensen tegemoet. Met 3 typen zitcomfort heeft u de mogelijkheid om zelf uw keuze te maken. FlexPlus: 3 verschillende zithoogtes – een pluspunt als het gaat om zitcomfort. Het zijn maar een paar centimeters maar voor veel mensen een wereld van verschil als het gaat om zitcomfort. En dan nog de keuze uit de 3 verschillende hoogtes van de rugkussens geven ieder individu het perfecte comfort. Aan u de keus! FlexPlus systeem: - 3 Zithoogtes 42 cm, 45 cm, 48 cm - 2 Zitdieptes 55 cm, 59 cm - 2 Hoogtes in rugkussens 43 cm, 49 cm - 3 Zitcomforts (Comfort-Soft - Comfort-Verenkern Comfort-Supersoft) - 6 Verschillende armleggers - 5 Pootvarianten

- 196 -


Topform Hilton Wie een meubelstuk de naam Hilton meegeeft legt de lat hoog. Toch durfden de ontwerpers van deze fraaie bank van het merk Topform het aan deze bank met de naam Hilton te signeren. Deze bank is daarmee een hommage aan de familie Hilton die met hun wereldwijde hotel imperium invulling gaven aan hun passie aan de ware gastvrijheid, oftewel hospitality, dat geheel gericht is om het de gast zo aangenaam mogelijk te maken. De bezitter, letterlijk en figuurlijk, van deze banken-serie ervaart hetzelfde luxueuze gevoel van de gast bij een Hiltonhotel. Je voelt je in deze bank meteen meer dan welkom waarbij de hele vormgeving zorgt voor een maximaal comfort. Tegelijk is vormgeving niet opdringerig maar ingetogen terughouden om de gast zelf alle ruimte en aandacht te geven zonder die voor zichzelf op te willen eisen. Welkom in de wereld van Hilton!

- 197 -


Topform Thalia Topform Your Choice: Bankenprogramma met eindeloos veel mogelijkheden Keuze in afmeting, per 20 cm; kies uw op maat gemaakte opstelling - Concept model "20cm": kies uw op maat gemaakte opstelling. 20 cm gamma "Premium" - Relaxfunctie met "Wall-Away-Principe" en bodemvrij systeem. - Functieknop van relaxmechanisme aan binnenzijde van armleuning. - Mogelijkheid voor dubbele relax elektrisch (naast elkaar) in de grote hoekopstellingen (D). - 2 zithoogtes door keuze van type poot. - De hoofdsteun wordt standaard geleverd bij een relaxfunctie (altijd in Stof 1). Optioneel te verkrijgen bij standaard uitvoeringen (Stof naar keuze). - 1 sierkussen per armleuning inbegrepen. Bij de zetels is slechts ĂŠĂŠn kussen inbegrepen. - Kontrasterende siernaad mogelijk. - Accu verkrijgbaar voor alle modellen met electrische relaxfunctie, supplement in betaling.

54 88

85

47 44

- 198 -


Topform Ervin De stoere naam Ervin zegt het al! Een echte nuchtere degelijke bank met ‘de poten op de grond’. Een bank die past in moderne stoere gezinnen en tegen een stootje kan. Hij kan als losse bank maar komt ook als hoek helemaal tot zijn recht. Een eigentijdse no- nonsense bank, die niet zweverig hoog verheven boven de grond uitkomt maar een solide verbinding met de aarde heeft. Kortom: een bank met een lekker nuchter en stoer Hollands karakter waar je natuurlijk ook heerlijk op kunt zitten als je wat fijner en luchtiger besnaard bent! Onderdeel van groot programma.

- 199 -


Topform Galant Waar zijn ze nog te vinden? De mannen en vrouwen die galant naar elkaar willen zijn? Natuurlijk zijn ze er nog: mensen met een welgemeende hoffelijkheid en respect naar elkaar maar waar in dat spel ook een tikkeltje verleidelijkheid mag zitten. Die galantheid vind je terug in deze bank. Heerlijk comfortabel met een hoog knuffelgehalte maar ook geraffineerd gemodelleerd met een klein verleidelijk splitje in de kussen. Met alle respect: een verleidelijke bank! Gaat u voor‌‌.. Topform Galant leverbaar als: - 2-zitsbank: 195 B, 97 D, 74 H, 54 ZD, 44 ZH - 2,5-zitsbank: 225 B, 97 D, 74 H, 54 ZD, 44 ZH - 3-zitsbank: 255 B, 97 D, 74 H, 54 ZD, 44 ZH

- 200 -


Topform Lynea Veelzijdig model. De maat en het model zijn aan te passen aan uw persoonlijk woonwensen. De breedtes van de zitelementen, per 5 cm te vergroten. Dit model kan vanaf bakmaat 140 besteld worden, steeds met 5 cm verschil tot maximaal bakmaat 220. Er is keuze uit een bakmaat met 2 armen of met 1 arm. Er is een hoekelement leverbaar in de maat 90x90cm. De dormeuse is te bestellen in de bakmaten 160, 180, 200 en 220. Hier zitten geen armleuningen aan, enkel vaste rugleuningen! Voor de banken van dit model is er keuze uit 3 verschillende armen: - Arm extra smal : ± 13 cm breed (50 cm hoog/90 cm diep) - Arm breed : ± 22 cm breed (50 cm hoog/90 cm diep) - Arm Oxford : ± 20 cm breed (50 cm hoog/90 cm diep) Voor de fauteuil geldt dat er 1 arm mogelijk is: - Arm fauteuil : 9 cm breed

- 201 -


Topform ReXx Hoekopstelling in stof met vele mogelijkheden. Verkrijgbaar in leer en in alle mogelijke opties die gewenst zijn. Losse kussens die vrij verplaatsbaar zijn over de gehele bank. Kussens worden door anti slip en extra contra gewicht op de plaats gehouden wanneer men gaat zitten. Eindeloos veel mogelijkheden door het vrij te plaatsen van de verschillende elementen.

Voorbeeldcombinaties:

- 202 -

N 148 - N 185

N 185 - N 185

N 222 - N 185

N 185 - N 148 - N 222

ca. 259 x 185

ca. 296 x 185

ca. 333 x 185

ca. 370 x 222


Topform Rosso Als er een ‘walk of fame’ voor meubelen zou zijn zou dit design model Rosso daar zonder meer inpassen! De gestroomlijnde elegante en vooral tijdloze vormgeving van de Rpssp draagt niet alleen bij aan zijn fameuze uitstraling maar biedt ook een optimaal zitcomfort. Door zijn compacte belijning neemt de bank niet teveel ruimte in beslag waardoor hij ondanks zijn faam toch bescheiden blijft! Door de verstelbare elementen (arm- en rugdelen) biedt de Rosso aan een ieder en voor elk moment het ideale zitcomfort.

- 203 -


Topform Bellissima Model Bellissima heeft natuurlijk niet voor niets deze prachtige naam gekregen. Deze Italiaanse eretitel geeft iets van zijn adembenemende schoonheid weer. Maar zoals de Italianen misschien vooral kijken het uiterlijk wij als nuchtere Nederlanders kijken ook graag naar de kwaliteit en duurzaamheid en ook daar past zondermeer de titel Bellissima op! Verschillende duurzame materialen zijn verwerkt om de bank een optimaal zitcomfort te geven waarbij de verstelbare rug een extra luxe eigenschap is! Mooie is dat de prijs ook nog eens Bellissima is! 1. Romp: plaatmateriaal met beuken 2. Vering: zigzag vering 3. Vulling zit: hoogwaardige meerkamerkussen met diolenafdekking 4. Vulling rug: hoogwaardige meerkamerkussen met diolenafdekking 5. Pootvarianten: massief beuken met metalen strip of metalen poten - metaal verchroomde poot

- 204 -


Topform Banken Topform Enzo

Topform Wing Topform Stream

Topform Mistral

Afgebeeld: Topform Enzo

Topform Graffiti - 205 -


Topform Fauteuils

Topform Klaus Topform Grippa

Topform Mody

Topform Mito Topform Fiord

Topform Lilly Topform Deux Topform Space

Topform Minck Afgebeeld: Topform Grippa

Topform Geffion

- 206 -

Topform Sense


Topform tafels

Topform Colore eetkamertafel

Topform Paolo eetkamertafel

Topform Delicato eetkamertafel

Topform Caro eetkamertafel

Topform Retro Eetkamertafel

Topform Cross eetkamertafel

Topform Nodi bijzettafels

Topform Basta Salontafels

Afgebeeld: Topform Caro en Presto

Topform Nodi bijzettafels

Topform Carino bijzettafel

Topform Forma / Largo Salontafels - 207 -

Topform Stretta Salontafels


Topform stoelen Topform Cross Topform Arrow

Topform Parc

Topform Presto

Topform Monro Afgebeeld: Topform Arrow & Retro

- 208 -

Topform Plaza


jaar!

ur 90 ie 1 er s nt nd l I si Ti eit it al

4

Van Til Interieur Kwaliteit sinds 1904

110

11

ja 0 a r !

Van Til Interieur Kwaliteit sinds 1904 OPENINGSTIJDEN: Ma-Di-Wo: 9.30-17.30 uur Do-Vr: 9.30-21.00 uur Za: 9.30-17.30 uur

ADRES: Noorderkade 1038 1823 CJ Alkmaar Telefoon (072) 5112760

De grootste keuze in exclusief wonen.

Op 5 minuten loopafstand van de historische binnenstad van Alkmaar. Honderden parkeerplaatsen direct naast onze winkel.

www.vantil.nl

Collectieboek 2014 Van Til Interieur  

Overzicht van de highlights uit de collectie van Van Til Interieur uit Alkmaar.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you