__MAIN_TEXT__

Page 1

Fler sätt att göra skillnad Minska antalet småordrar och handla med gott samvete.

En Leverantör

Allt din arbetsplats behöver, från ett ställe

Kunniga Rådgivare

Samlad expertkunskap till din tjänst


Varför? Vi förstår att hållbarhet står i fokus för din strategi. Men ibland är det svårt att bedöma hur långt verksamheten har kommit.

Vad? Vårt Easy on the Planet-program samarbetar med dig för att hjälpa dig att förbättra din hållbarhetsprestanda. När du minskar antalet små beställningar, väljer miljövänligare produkter och gör förändringar baserat på våra rapporter, minskar vi förpackningsslöseri och transportutsläpp – och planterar träd för ditt företags räkning.

Hur? Vi tar oss an uppgiften genom att använda en mängd olika mätvärden och beslutsstöd för att se hur miljömedvetet ditt företag har blivit. Och det är bara början... Det är dags att du upptäcker dina superkrafter inom hållbarhet. Så nu kör vi! Prata med din ansvariga säljare eller besök: StaplesAdvantage.se/haallbarhet

Vår samarbetsorganisation, Plant-for-the-Planet Vi samarbetar med den idella organisationen Plant-for-the-Planet för att hjälpa dig att skapa din hållbarhetsstrategi från grunden. De bygger vidare på UNEP:s Billion Tree-kampanj, som sedan 2008 har: • planterat över 15 miljarder träd i hela världen • upprättat 1000 utbildningscentrum i 55 länder • utbildat 60,000 barn till klimaträttsambassadörer Ta reda på mer om deras arbete och hur du kan engagera dig: www.plant-for-the-planet.org

2

Läs mer på staplesadvantage.se

FLER sätt att göra skillnad • Du ser hur din hållbarhetsprestanda förbättras genom våra anpassade rapporter. Vi tillhandahåller redan insikter till över 11.000 företag och vi vill hjälpa dig att göra samma sak. • V i belönar dig för att du köper miljövänligare produkter och för att du minskar antalet små beställningar genom att plantera träd för din räkning. • B li mer miljömedveten genom att införa små förändringar av dina inköpsvanor. Välj bland ca. 2 500 produkter med Easy on the Planet- och EasyTree-ikonerna.


Vad vi har uppnått Under hela 2018 har ni hjälpt oss att göra en verklig skillnad. Vårt Easy on the Planet-program nådde totalt 8,281 kunder som hjälpte oss att plantera 200,000 träd över hela världen. Deras insatser ledde till en minskning av små order och ineffektiva leveranser inom Europa samt en ökad försäljningsvolym av antalet miljövänligare produkter. Tre utbildningar organiserades med Plant-for-thePlanet i Europa, som utbildade över 100 barn om klimatförändringar medan över 50 träd planterades.

Vad vi kan göra i framtiden Under 2019 kan du hjälpa oss att uppnå ännu mer. Våra europeiska mål för året är bland annat att: • plantera 200.000 nya träd • minska små beställningar med 5 % • öka inköp av miljövänligare produkter med 5 %

3 sätt att minska koldioxidutsläppen

1. Minska andelen små leveranser En minimering av antalet små, ineffektiva beställningar är ett av de enklaste sätten att bli mer miljömedveten. Det innebär färre förpackningar och mindre transportutsläpp. Som en ytterligare bonus får du också lägre administrationskostnader. Vi kommer att utgå från hur många små beställningar* du gjorde under 2018 så att du kan följa förbättringen. När du minskar antalet små beställningar hos oss planterar vi träd för ditt företags räkning.

2. Öka andelen Easy-on-the-Planet produkter.

3. Snabba & säkra val. Kolla efter EasyTree-loggan

Vi har försett våra miljövänligare produkter med en tydlig symbol så att det blir enklare för dig att göra grönare inköpsbeslut.

Staples har märkt ett specifikt urval av produkter med EasyTree-ikonen, vilket gör det ännu snabbare och enklare att göra miljövänligare val.

Vi utgår från din beställningshistorik från 2018 och tittar på hur många miljövänligare produkter du väljer under 2019 och mäter utvecklingen. När du väljer fler miljövänligare produkter planterar vi träd för ditt företags räkning.

Varje gång du köper miljövänligare produkter som är märkta med EasyTree-ikonen planterar vi träd för din räkning. Hur? En del av intäkten doneras direkt till Plant-for-the-Planet, en global rörelse som bekämpar klimatförändringarna genom att plantera träd över hela världen.

*(under 500 SEK)

Fler sätt att göra skillnad

3


Kontakta din säljare idag om du vill ta del av Staples Easy on the Planet-program och bli belönad för att du gör färre små beställningar samt köper fler miljövänligare produkter, så kan vi börja göra skillnad tillsammans. Är du inte Staples Advantage-kund ännu? Med vår lösning för samlade inköp garanteras du lägsta totalkostnad för inköp. Ta reda på mer online på www.staplesadvantage.se eller ring oss på 033-20 65 50.

Fler sätt att göra skillnad

Staples Business Advantage

Profile for Staples

EOTP_BROCHURE_SE_WEB  

EOTP_BROCHURE_SE_WEB